İstanbul'un belediyeleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu maddede İstanbul'un belediyeleri listelenmektedir.

2004 yerel seçimleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Büyükşehir[değiştir | kaynağı değiştir]

İlçeler[değiştir | kaynağı değiştir]

İlçe Belediye Belediye başkanı [1]
Adalar Adalar Coşkun Özden
Avcılar Avcılar Turan Hançerli
Bağcılar Bağcılar Lokman Çağırıcı
Bahçelievler Bahçelievler Osman Develioğlu
Bakırköy Bakırköy Ateş Ünalerzen
Bayrampaşa Bayrampaşa Hüseyin Bürge
Beşiktaş Beşiktaş İsmail Ünal
Beykoz Beykoz Muharrem Ergül
Beykoz Çavuşbaşı Muhammed Hanefi Dilmaç
Beyoğlu Beyoğlu Ahmet Misbah Demircan
Büyükçekmece Bahçeşehir Kemal Aydın
Büyükçekmece Beylikdüzü Vehbi Orakçı
Büyükçekmece Büyükçekmece Hasan Akgün
Büyükçekmece Esenyurt Necmi Kadıoğlu
Büyükçekmece Gürpınar Velittin Küçük
Büyükçekmece Kıraç Hamit Öncü
Büyükçekmece Kumburgaz Hüseyin Çorbacıoğlu
Büyükçekmece Mimarsinan Cuma Bozgeyik
Büyükçekmece Tepecik Rafet Yıldız
Büyükçekmece Yakuplu Şanver Çolak
Çatalca Binkılıç Gökay Savaşan
Çatalca Çatalca İsmail İp
Çatalca Çiftlikköy İsmail Sevinç
Çatalca Durusu Engin Akman
Çatalca Hadımköy Ali Osman Çolak
Çatalca Karacaköy Nurettin Eldeniz
Çatalca Muratbey Bayram Ali Öner
Eminönü Eminönü Nevzat Er
Esenler Esenler Mehmet Öcalan
Eyüp Eyüp Ahmet Genç
Eyüp Göktürk Mustafa Gül
Fatih Fatih Mustafa Demir
Gaziosmanpaşa Arnavutköy Ahmet Haşim Baltacı
Gaziosmanpaşa Boğazköy Hatip Aras
Gaziosmanpaşa Bolluca Recep Bahri Kazankaya
Gaziosmanpaşa Gaziosmanpaşa Erhan Erol
Gaziosmanpaşa Haraççı Metin Karan
Gaziosmanpaşa Taşoluk Müfit Taşkın
Güngören Güngören Şakir Yücel Karaman
Kadıköy Kadıköy Selami Öztürk
Kâğıthane Kâğıthane Fazlı Kılıç
Kartal Kartal Arif Dağlar
Kartal Samandıra Yusuf Büyük
Küçükçekmece Küçükçekmece Aziz Yeniay
Maltepe Maltepe Fikri Köse
Pendik Pendik Erol Kaya
Sarıyer Bahçeköy Mustafa Başaran
Sarıyer Sarıyer Yusuf Tülün
Silivri Büyükçavuşlu Nazım Subaşı
Silivri Celaliye Rıdvan Yavuz Bilge
Silivri Çanta Tahir Sert
Silivri Değirmen Osman Topaç
Silivri Gümüşyaka Hüseyin Ağu
Silivri Kavaklı Hasan Geyiktepe
Silivri Ortaköy Erdinç Tabak
Silivri Selimpaşa Ahmet Yağcıoğlu
Silivri Silivri Hüseyin Turan
Sultanbeyli Sultanbeyli Alaattin Ersoy
Şile Ağva Ali Acar
Şile Şile Can Tabakoğlu
Şişli Şişli Hayri İnönü
Tuzla Akfırat Hilmi Yıldız
Tuzla Orhanlı Cemil Ekşi
Tuzla Tuzla Mehmet Demirci
Ümraniye Alemdağ Mehmet Yaşa
Ümraniye Çekme Sıddık Eraslan
Ümraniye Ömerli Ahmet Erdal Yılmaz
Ümraniye Sarıgazi Kemal Ayyıldız
Ümraniye Taşdelen Hüseyin Avni Sipahi
Ümraniye Ümraniye Hasan Can
Ümraniye Yenidoğan Hakan Örüng
Üsküdar Üsküdar Mehmet Çakır
Zeytinburnu Zeytinburnu Murat Aydın

2009 ve sonrası[değiştir | kaynağı değiştir]

2009 yılında belde belediyeleri kapatılarak mahalle haline getirildi. 2014 yılında ise 6360 sayılı kanuna göre, 750000'den fazla nüfusa sahip iller içindeki belde belediyeleri (Büyükşehir belediyeleri olarak adlandırılır) 30 Mart 2014 tarihi itibarıyla kaldırıldı.[2]

Belediye 29 Mart 2009 Seçim Sonucu[3] 30 Mart 2014 Seçim Sonucu[4] 31 Mart 2019 Seçim Sonucu[5] Notlar
İstanbul Büyükşehir Kadir Topbaş AK Parti Kadir Topbaş AK Parti Ekrem İmamoğlu CHP Kadir Topbaş 2017 yılında istifa ettikten[6] sonra, sonraki seçime kadar İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı görevine Mevlüt Uysal atandı.[7]
Adalar Mustafa Farsakoğlu CHP Atilla Aytaç CHP Erdem Gül CHP
Arnavutköy Ahmet Haşim Baltacı AK Parti Ahmet Haşim Baltacı AK Parti Ahmet Haşim Baltacı AK Parti
Ataşehir Battal İlgezdi CHP Battal İlgezdi CHP Battal İlgezdi CHP
Avcılar Mustafa Değirmenci CHP Hanay Handan Toprak Benli CHP Turan Hançerli CHP
Bağcılar Lokman Çağırıcı AK Parti Lokman Çağırıcı AK Parti Lokman Çağırıcı AK Parti Lokman Çağırıcı 13 Mayıs 2022 tarihinde görevinden istifa etti.[8] Yerine Abdullah Özdemir atandı.[9]
Bahçelievler Osman Develioğlu AK Parti Osman Develioğlu AK Parti Hakan Bahadır AK Parti
Bakırköy Ateş Ünal Erzen CHP Bülent Kerimoğlu CHP Bülent Kerimoğlu CHP
Başakşehir Mevlüt Uysal AK Parti Mevlüt Uysal AK Parti Yasin Kartoğlu AK Parti
Bayrampaşa Hüseyin Bürge AK Parti Atila Aydıner AK Parti Atila Aydıner AK Parti
Beşiktaş İsmail Ünal CHP Murat Hazinedar CHP Rıza AK Partiolat CHP
Beykoz Yücel Çelikbilek AK Parti Yücel Çelikbilek AK Parti Murat Aydın AK Parti
Beylikdüzü Yusuf Uzun AK Parti Ekrem İmamoğlu CHP Mehmet Murat Çalık CHP
Beyoğlu Ahmet Misbah Demircan AK Parti Ahmet Misbah Demircan AK Parti Haydar Ali Yıldız AK Parti
Büyükçekmece Hasan Akgün CHP Hasan Akgün CHP Hasan Akgün CHP
Çatalca Cem Kara CHP Cem Kara CHP Mesut Üner AK Parti
Çekmeköy Ahmet Poyraz AK Parti Ahmet Poyraz AK Parti Ahmet Poyraz AK Parti
Esenler Mehmet Tevfik Göksu AK Parti Mehmet Tevfik Göksu AK Parti Mehmet Tevfik Göksu AK Parti
Esenyurt Necmi Kadıoğlu AK Parti Necmi Kadıoğlu AK Parti Kemal Deniz Bozkurt CHP
Eyüpsultan İsmail Kavuncu AK Parti Remzi Aydın AK Parti Deniz Köken AK Parti
Fatih Mustafa Demir AK Parti Mustafa Demir AK Parti Ergün Turan AK Parti
Gaziosmanpaşa Erhan Erol AK Parti Hasan Tahsin Usta AK Parti Hasan Tahsin Usta AK Parti
Güngören Şakir Yücel Karaman AK Parti Şakir Yücel Karaman AK Parti Bünyamin Demir AK Parti
Kadıköy Selami Öztürk CHP Aykurt Nuhoğlu CHP Şerdil Dara Odabaşı CHP
Kağıthane Fazlı Kılıç AK Parti Fazlı Kılıç AK Parti Mevlüt Öztekin AK Parti
Kartal Altınok Öz CHP Altınok Öz CHP Gökhan Yüksel CHP
Küçükçekmece Aziz Yeniay AK Parti Temel Karadeniz AK Parti Kemal Çebi CHP
Maltepe Mustafa Zengin CHP Ali Kılıç CHP Ali Kılıç CHP
Pendik Salih Kenan Şahin AK Parti Salih Kenan Şahin AK Parti Ahmet Cin AK Parti
Sancaktepe İsmail Erdem AK Parti İsmail Erdem AK Parti Şeyma Döğücü AK Parti
Sarıyer Şükrü Genç CHP Şükrü Genç CHP Şükrü Genç CHP
Silivri Özcan Işıklar CHP Özcan Işıklar CHP Volkan Yılmaz MHP
Sultanbeyli Hüseyin Keskin AK Parti Hüseyin Keskin AK Parti Hüseyin Keskin AK Parti
Sultangazi Cahit Altunay AK Parti Cahit Altunay AK Parti Abdurrahman Dursun AK Parti
Şile Can Tabakoğlu AK Parti Can Tabakoğlu AK Parti İlhan Ocaklı AK Parti
Şişli Mustafa Sarıgül DSP Hayri İnönü CHP Muammer Keskin CHP
Tuzla Şadi Yazıcı AK Parti Şadi Yazıcı AK Parti Şadi Yazıcı AK Parti
Ümraniye Hasan Can AK Parti Hasan Can AK Parti İsmet Yıldırım AK Parti
Üsküdar Mustafa Kara AK Parti Hilmi Türkmen AK Parti Hilmi Türkmen AK Parti
Zeytinburnu Murat Aydın AK Parti Murat Aydın AK Parti Ömer Arısoy AK Parti

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "YerelNet". 27 Ekim 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ağustos 2015. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 26 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Eylül 2020. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 30 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mayıs 2019. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 30 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mayıs 2019. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 10 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mayıs 2019. 
  6. ^ "Kadir Topbaş istifa etti". www.aa.com.tr. 24 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2022. 
  7. ^ "Son dakika: İBB Başkanlığı'na Mevlüt Uysal seçildi!". Sabah. 1 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2022. 
  8. ^ "Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı istifa etti (Lokman Çağırıcı kimdir?)". www.ntv.com.tr. 13 Nisan 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2022. 
  9. ^ "Son Dakika! İstifa eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın yerine Abdullah Özdemir seçildi". Haberler. 15 Nisan 2022. 15 Nisan 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2022.