Manisa'nın belediyeleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu liste 2007 Ekim'deki Manisa, Türkiye'nin belediyelerinin listesidir.

Belediyeler ve başkanları[değiştir | kaynağı değiştir]

Liste önce ilçelerin sonra belediyelerin A'dan Z'ye abecesel olarak sıralanmasından oluşmuştur.

İlçe Belediye Belediye başkanı [1]
Ahmetli Ahmetli Cemal Sözüer
Ahmetli Gökkaya İbrahim Kara
Akhisar Akhisar Salih Hızlı
Akhisar Akselendi İrfan Karahan
Akhisar Ballıca Bayram Ali Kalaycı
Akhisar Beyoba Talat Ünlü
Akhisar Dağdere Mustafa Kavak
Akhisar Kayalıoğlu Mehmet Gökfiliz
Akhisar Mecidiye Murat Yıkmaz
Akhisar Medar Süleyman Ege
Akhisar Süleymanlı Hasan Paşalı
Akhisar Zeytinliova Ahmet Özdemir
Alaşehir Alaşehir Kadir Daş
Alaşehir Kavaklıdere Mehmet Ersoy
Alaşehir Kemaliye Mehmet Ok
Alaşehir Killik Halil Kara
Alaşehir Piyadeler Halil Güleç
Alaşehir Uluderbent Muzaffer Teke
Alaşehir Yeşilyurt Halil Günay
Demirci Borlu Şerif Altunbaş
Demirci Demirci Mithat Erşahin
Demirci Durhasan Mustafa Akın
Demirci İcikler Ali Bozkurt
Demirci Mahmutlar Sabit Çoban
Gölmarmara Gölmarmara Nihat Ağaçdiken
Gördes Çiçekli Adem Maldar
Gördes Gördes İbrahim Emre
Gördes Güneşli Rıza Dilcan
Gördes Kayacık Ali Yıldız
Kırkağaç Bakır Osman Gevrek
Kırkağaç Gelenbe Mehmet Ali Uyar
Kırkağaç İlyaslar Osman Çelikel
Kırkağaç Karakurt Necdi Özkan
Kırkağaç Kırkağaç Rıza Kayadibli
Köprübaşı Köprübaşı Ahmet Kışla
Kula Gökçeören Mustafa Uygun
Kula Kula Halil Gülcü
Kula Sandal Saffet Dinçer
Manisa Aşağıçobanisa İsmet Apak
Manisa Hacıhaliller Feti Gezek
Manisa Hamzabeyli Osman Karan
Manisa Karaağaçlı Şerif Başkal
Manisa Karaoğlanlı Ali Nalband
Manisa Manisa Bülent Kar
Manisa Muradiye Behçet Kurtoğlu
Manisa Sancaklıbozköy Alim Halavurt
Manisa Sancaklıiğdecik H. İbrahim Bayır
Manisa Selimşahlar Mustafa Pehlivan
Manisa Üçpınar Yasin Halat
Manisa Yağcılar Muzaffer Atsızata
Manisa Yeniköy Halim Akan
Salihli Adala Süleyman Uğuz
Salihli Durasıllı Mehmet Uygun
Salihli Gökeyüp Mehmet Taşdemir
Salihli Mersinli Hamza Can
Salihli Poyrazdamları İbrahim Çelikkaya
Salihli Salihli Mustafa Uğur Okay
Salihli Sart Ali Güngör
Salihli Taytan Ali Gürsoy
Salihli Yılmaz Adnan Karataş
Sarıgöl Sarıgöl Ömer Karcı
Saruhanlı Alibeyli Salih Karagül
Saruhanlı Büyükbelen Süleyman Çınar
Saruhanlı Dilek Tezcan Karlıbölük
Saruhanlı Gökçe Nasuf Tosun
Saruhanlı Gümülceli Süleyman Çakır
Saruhanlı Hacırahmanlı Fehim Anadolu
Saruhanlı Halitpaşa Recep Şahin
Saruhanlı İshakçelebi Ramazan Hakan Ulak
Saruhanlı Koldere Recep Serdar Yıldırım
Saruhanlı Kumkuyucak Ergün Karacan
Saruhanlı Mütevelli Hasan Topçu
Saruhanlı Nuriye Hasan Karapehlivan
Saruhanlı Paşaköy Nasuh Murdan
Saruhanlı Saruhanlı Hüseyin Yaralı
Selendi Selendi Mürsel Uçan
Soma Avdan Osman Bilir
Soma Cenkyeri Ünsal Uzunyılmaz
Soma Soma Hasan Ergene
Soma Turgutalp Ali Tulup
Soma Yağcılı Cemil Karapınar
Turgutlu Derbent Faruk Uslu
Turgutlu Turgutlu Mustafa Serhat Orhan
Turgutlu Urganlı Mesut Yalım

2014'deki değişiklikler[değiştir | kaynağı değiştir]

6360 sayılı kanuna göre, 750000'den fazla nüfusa sahip iller içindeki belde belediyeleri (Büyükşehir belediyeleri olarak adlandırılır) 30 Mart 2014 tarihi itibarıyla kaldırılmıştır.[2] Yukarıdaki listedeki 68 belde belediyesi şimdi feshedilmiştir.[3] Liste tarihsel referans için tutulmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]