Kahramanmaraş'ın belediyeleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu liste 2007 Ekim'deki Kahramanmaraş, Türkiye'nin belediyelerinin listesidir.

Belediyeler ve başkanları[değiştir | kaynağı değiştir]

Liste önce ilçelerin sonra belediyelerin A'dan Z'ye abecesel olarak sıralanmasından oluşmuştur.

İlçe Belediye Belediye başkanı [1]
Afşin Afşin İrfan Gedikbaşı
Afşin Alemdar Erol Kara
Afşin Altınelma Mustafa Taş
Afşin Arıtaş Muhtemit Dağlı
Afşin Bakraç Davut Yalçın
Afşin Büyüktatlı Zeki Meşe
Afşin Çobanbeyli İsmail Mert
Afşin Çoğulhan Adem Yıldız
Afşin Dağlıca Ali Kalender
Afşin Esence Recep Özkan
Afşin Tanır Ali Özturan
Andırın Andırın Baki Tezcan
Andırın Geben Vahit Kahveci
Andırın Yeşilova Hüseyin Kayran
Çağlayancerit Bozlar Ali Tutay
Çağlayancerit Çağlayancerit Küçük Mehmet Yıldızlı
Çağlayancerit Düzbağ Hayri Uyan
Ekinözü Ekinözü Erol Üstün
Elbistan Akbayır Mehmet Ali Cingöz
Elbistan Bakış Kamber Yurdakurban
Elbistan Büyükyapalak Hacı Buğday
Elbistan Demircilik Şahin Temur
Elbistan Doğan Cengiz Mezdeği
Elbistan Elbistan Durmuş Küçük
Elbistan Izgın Seydi Ahmet Arslan
Elbistan İğde Yemliha Onat
Elbistan Karaelbistan Mıkdat Er
Elbistan Söğütlü Cuma Yıldırım
Göksun Bozhüyük Halil Tokaç
Göksun Büyükkızılcık Durdu Kurtgöz
Göksun Çardak Hami Özdil
Göksun Değirmendere İbrahim Alıcı
Göksun Ericek Halil Kılıç
Göksun Göksun Ramazan Hurç
Göksun Kanlıkavak Ali Kıraç
Göksun Taşoluk Doğan Kuşoğlu
Kahramanmaraş Baydemirli Yaşar Açıkgöz
Kahramanmaraş Döngele Mehmet Akbaş
Kahramanmaraş Fatih Ökkeş Aktaş
Kahramanmaraş Fatmalı Mustafa Aksu
Kahramanmaraş Ilıca Aslan Kaçmaz
Kahramanmaraş Kahramanmaraş Mustafa Poyraz
Kahramanmaraş Kale Mehmet Nar
Kahramanmaraş Karacasu Süleyman Topçuoğlu
Kahramanmaraş Karadere Ali Kabakçı
Kahramanmaraş Kavlaklı Fevzi Gökçe
Kahramanmaraş Kürtül Mehmet Akgül
Kahramanmaraş Önsen Mehmet Bayraktar
Kahramanmaraş Şahinkayası Servet Tekşahin
Kahramanmaraş Tekir Hacı Yüksel Horasan
Nurhak Barış Şah İsmail Elma
Nurhak Kullartatlar Ahmet Kaya
Nurhak Nurhak Ahmet Akkuş
Nurhak Yeşilkent Cuma Özdemir
Pazarcık Büyüknacar Mustafa Yollu
Pazarcık Evri Memik Görgülü
Pazarcık Narlı Metin Ergücen
Pazarcık Pazarcık Memiş Özdal
Pazarcık Yumaklıcerit Ahmet Ceyhan
Türkoğlu Beyoğlu Osman Okumuş
Türkoğlu Kılılı Mehmet Bezirci
Türkoğlu Şekeroba Şaban Gül
Türkoğlu Türkoğlu Mustafa Taşhan
Türkoğlu Yeşilyöre Ahmet Nar

2014'teki değişiklikler[değiştir | kaynağı değiştir]

6360 sayılı kanuna göre, 750000'den fazla nüfusa sahip iller içindeki belde belediyeleri (Büyükşehir belediyeleri olarak adlandırılır) 30 Mart 2014 tarihi itibarıyla kaldırılmıştır.[2] Yukarıdaki listedeki 52 belde belediyesi şimdi feshedilmiştir.[3] Liste tarihsel referans için tutulur.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]