Denizli'nin belediyeleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu liste 2007 Ekim'deki Denizli, Türkiye'nin belediyelerinin listesidir.

Belediyeler ve başkanları[değiştir | kaynağı değiştir]

Liste önce ilçelerin sonra belediyelerin A'dan Z'ye abecesel olarak sıralanmasından oluşmuştur.

İlçe Belediye Belediye başkanı[1]
Acıpayam Acıpayam Sefer Demir
Acıpayam Akalan Muzaffer Akyol
Acıpayam Alaattin Hüseyin Demir
Acıpayam Darıveren Davut Oymak
Acıpayam Dedebağı Mehmet Zoylan
Acıpayam Dodurgalar Derman Zeren
Acıpayam Gölcük Besim Karnak
Acıpayam Kelekçi Ramazan Acar
Acıpayam Kumafşarı İbrahim Aday
Acıpayam Yassıhüyük Mahmut Dokumacı
Acıpayam Yazır Kamil Özdemir
Acıpayam Yeşildere Alim Oktay
Acıpayam Yeşilyuva Ahmet Bakırtaş
Acıpayam Yumrutaş İsmail Selçuk
Akköy Akköy Osman Ubuz
Akköy Gölemezli Ali Çakır
Babadağ Babadağ Ali Helvacı
Baklan Baklan Ayhan Demirdöğer
Baklan Boğaziçi Cihan Hazır
Baklan Dağal Sadık Atıcı
Bekilli Bekilli Yaşar Halit Yiğit
Bekilli Kutlubey Yalçın Tosun
Beyağaç Beyağaç İsmail Eliuz
Bozkurt Bozkurt Saim Sadıç
Bozkurt İnceler Süleyman Tel
Buldan Buldan Temel Başbuğ
Buldan Yenicekent Hamdi Akan
Çal Akkent Ali Karakoç
Çal Belevi İbrahim Gürcan
Çal Çal Hasan Gündüz
Çal Denizler Yüksel Topal
Çal Hançalar Hüseyin Köşger
Çal İsabey Mehmet Öztürk
Çal Ortaköy Hasan Şakir Duranoğlu
Çal Selcen Hüdayi Kölgesiz
Çal Süller Osman Saruhan
Çameli Çameli Cengiz Yılmaz
Çardak Beylerli Arif Yalçınkaya
Çardak Çardak Hüseyin Ekecan
Çardak Gemiş Ali Altıner
Çivril Çıtak Suat Bayram
Çivril Çivril Ahmet Ateş
Çivril Emirhisar Levent Koçhan
Çivril Gümüşsu Muhammer Arıç
Çivril Gürpınar Halit Güngör
Çivril Irgıllı Selim Altuntaşoğlu
Çivril Işıklı Latif Selçuk
Çivril Kıralan Muhammet Kılıçaslan
Çivril Kızılcasöğüt Ali Emre
Çivril Özdemirci Ramazan Bayram
Denizli Akkale Zekeriya Öz
Denizli Aşağışamlı Yakup Akbaba
Denizli Bağbaşı Osman Yüksektepe
Denizli Başkarcı Yusuf Baştürk
Denizli Bereketli Hüseyin Çalışkan
Denizli Cankurtaran Nazmi Gündüz
Denizli Denizli Nihat Zeybekçi
Denizli Gökpınar Kazım Yıldız
Denizli Göveçlik Erdoğan Akman
Denizli Gözler Ali Akkaya
Denizli Gümüşler İbrahim Cinkaya
Denizli Hallaçlar Özcan Yılan
Denizli Irlıganlı Hasan Yılmaz
Denizli Karahayıt İbrahim Vural
Denizli Kayhan Ekrem Özcan
Denizli Kınıklı Mestan Ekinci
Denizli Korucuk Ali Osman Bayrak
Denizli Pamukkale Osman Akkulak
Denizli Pınarkent Cafer Durmaz
Denizli Servergazi Nihat Yeniyol
Denizli Uzunpınar Hasan Ali Ubuz
Denizli Üçler Muhammet Özcan
Güney Eziler Musa Yılmaz
Güney Güney Halit Gürbüz
Honaz Honaz Turgut Devecioğlu
Honaz Kaklık Mehmet Gülbaş
Honaz Karaçay Sezgin Karateke
Honaz Kızılyer Fuat Çakır
Honaz Kocabaş İsa Çin
Kale Gölbaşı Mustafa Müftüoğlu
Kale Kale Abdullah Karaayvaz
Kale Karaköy Yılmaz Baylavlı
Sarayköy Ahmetli Osman Moralı
Sarayköy Duacılı Mustafa Güdücü
Sarayköy Sarayköy Orhan Karaköse
Sarayköy Sığma Nail Çözer
Sarayköy Tosunlar Mehmet Yılmaz
Serinhisar Serinhisar Hüseyin Gemi
Serinhisar Yatağan Nevzat Şenel
Tavas Baharlar Halil İbrahim Yitik
Tavas Çağırgan Mustafa Soyuçok
Tavas Garipköy Yusuf Esebalı
Tavas Karahisar Burhan Öyen
Tavas Kızılca Ömer Gebeşçe
Tavas Kızılcabölük Mehmet Aydınlık
Tavas Nikfer İsmail Sinikil
Tavas Pınarlar Hüdaverdi Otaklı
Tavas Solmaz Mehmet İyiçoban
Tavas Tavas Bayram Sarun
Tavas Ulukent Bekir Barıltı

2014'teki değişiklikler[değiştir | kaynağı değiştir]

6360 sayılı kanuna göre, 750000'den fazla nüfusa sahip iller içindeki belde belediyeleri (Büyükşehir belediyeleri olarak adlandırılır) 30 Mart 2014 tarihi itibarıyla kaldırılmıştır.[2] Yukarıdaki listedeki 68 belde belediyesi şimdi feshedilmiştir.[3] Liste tarihsel referans için tutulur.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]