Muğla'nın belediyeleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu liste 2007 Ekim'deki Muğla, Türkiye'nin belediyelerinin listesidir.

Belediyeler ve başkanları[değiştir | kaynağı değiştir]

Liste önce ilçelerin sonra belediyelerin A'dan Z'ye abecesel olarak sıralanmasından oluşmuştur.

İlçe Belediye Belediye başkanı [1]
Bodrum Bitez Mehmet Remzi Güngör
Bodrum Bodrum Mazlum Ağan
Bodrum Göltürkbükü H. İbrahim Kaynar
Bodrum Gümüşlük Mehmet Ülküm
Bodrum Gündoğan İbrahim Bilgi
Bodrum Konacık Mehmet Tosun
Bodrum Mumcular Kazım Avcı
Bodrum Ortakentyahşi Mehmet Kocadon
Bodrum Turgutreis Ali Server Yazgan
Bodrum Yalı İsmail Altındağ
Bodrum Yalıkavak Mustafa Saruhan
Dalaman Dalaman Beyhan Korkut
Datça Datça M. Erol Karakullukçu
Fethiye Çamköy Bekir Eser
Fethiye Çiftlik Mehmet Halil Doğan
Fethiye Eşen Yusuf Yiğit
Fethiye Fethiye Behçet Saatcı
Fethiye Göcek Recep Şatır
Fethiye Kadıköy Harun Büyükaydın
Fethiye Karaçulha Turhan Kovancı
Fethiye Karadere Yakup Otgöz
Fethiye Kemer Cafer Arıkan
Fethiye Kumluova Ramazan Kaynak
Fethiye Ölüdeniz Keramettin Yılmaz
Fethiye Seki Hüseyin Ünal
Fethiye Yeşilüzümlü Önder Genç
Kavaklıdere Çamlıbel Hilmi Çalışkan
Kavaklıdere Çayboyu Mehmet Demir
Kavaklıdere Kavaklıdere Nuray Bozyer
Kavaklıdere Menteşe Mesut Karataş
Köyceğiz Beyobası Şadi Pirci
Köyceğiz Köyceğiz Salih Erbay
Köyceğiz Toparlar Kamil Ceylan
Marmaris Armutalan Muhammet Ünlü
Marmaris Beldibi İdris İspirli
Marmaris Bozburun Salih Taşkın
Marmaris İçmeler Yavuz Çokberkit
Marmaris Marmaris Muhammet Ali Acar
Marmaris Turunç Ali Fuat Fidan
Milas Bafa İhsan Akarsu
Milas Beçin Mehmet Balcı
Milas Güllük Mehmet Yavuz Demir
Milas Milas Fevzi Topuz
Milas Ören Kazım Turan
Milas Selimiye Mehmet Gül
Muğla Bayır Hamdi Algan
Muğla Kafaca Murat Gökalp
Muğla Muğla Osman Gürün
Muğla Yerkesik Mustafa Karadağ
Muğla Yeşilyurt Adil Şen
Ortaca Dalyan Suat Tufan
Ortaca Ortaca Salih Özdemir
Ula Akyaka Ahmet Çalca
Ula Gökova Durmuş Ali Sazaklı
Ula Ula Ümit Karaaslan
Yatağan Bencik Sercan Öztürk
Yatağan Bozarmut Nazif Uysal
Yatağan Bozüyük Ahmet Yüksel
Yatağan Turgut Muammer Bahçeli
Yatağan Yatağan Hasan Haşmet Işık
Yatağan Yeşilbağcılar Mesut Mavi

2014'teki değişiklikler[değiştir | kaynağı değiştir]

6360 sayılı kanuna göre, 750000'den fazla nüfusa sahip iller içindeki belde belediyeleri (Büyükşehir belediyeleri olarak adlandırılır) 30 Mart 2014 tarihi itibarıyla kaldırılmıştır.[2] Yukarıdaki listedeki 48 belde belediyesi şimdi feshedilmiştir.[3] Liste tarihsel referans için tutulur.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]