Ankara'daki gökdelenler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Ankara'daki gökdelenler, Ankara'da inşa edilmiş olan gökdelenlerin yer aldığı bir listedir.

Tamamlanmış yapılar[değiştir | kaynağı değiştir]

# İsim Türü Yükseklik (metre) Kat sayısı Tamamlanma yılı Bulunduğu ilçe Notlar
1 Kuzu Effect Konut-ofis binası 186 46 2018 Çankaya [1]
2 One Tower Konut 185 38 2016 Çankaya [2]
3 YDA Center Konut-ofis binası 165.5 37 2019 Çankaya [3]
4 Portakal Çiçeği Tower Konut 160 37 2009 Çankaya [4]
5 Vega Park Towers (1-2) Konut 151 46 2013 Mamak [5][6]
6 Regnum Sky Tower Ofis binası 150 30 2016 Çankaya
7 Otokoç Plaza Towers (1-2) Ofis binası 147 37 2015 Çankaya
8 Tim Towers (1-2) Konut 142 39 2017 Çankaya
9= Nova Tower Konut 140 42 2013 Çankaya
9= Dikmen Vadisi Kuleleri (1-2-3-4) Konut 140 36 1996 Çankaya
11 TOBB Kuleleri (1-2) Ofis binası 140 34 2001 Çankaya
12 Next Level Office Tower Ofis binası 134 30 2013 Çankaya
13= Yıldırım Kule Ofis Binası 130 29 2016 Çankaya
13= Uptown İncek Main Tower Konut 130 36 2014 Çankaya
13= Çankaya Üniversitesi Yurdu Konut 130 33 2014 Çankaya
15 The Paragon Tower Ofis binası 127 32 2013 Çankaya
16 Atakule Gözlem kulesi 125 - 1989 Çankaya
Elit Manzara Beytepe Konut 124 30 2018 Çankaya
17= Halkbank Genel Merkez Binası Ofis binası 123 32 1993 Çankaya
17= Armada Kulesi Ofis binası 123 26 2002 Yenimahalle
19 Platin Tower Ofis binası 122 32 2012 Çankaya
20= Portaş Tower Konut-ofis 115 31 1998 Çankaya
20= Via Tower Ofis binası 115 30 2008 Çankaya
22 Next Level Residence Tower Konut 113 26 2014 Çankaya
23= Çankaya Oteli Otel 110 35 2002 Çankaya
23= Akman Condominium 2000 Konut 110 32 1999 Çankaya
24 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Binası Kamu binası 108 29 1975 Çankaya
25 Kale Ofis Ofis binası 107 24 2019 Çankaya
26= Paladyum Tower Konut 100 32 2014 Çankaya
26= TPAO Genel Merkez Binası Kamu binası 100 28 1974 Çankaya
26= Ankara Büyükşehir Belediyesi Binası Kamu binası 100 26 2006 Yenimahalle
26= Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Binası Kamu binası 100 26 1994 Çankaya
26= TÜBİTAK Genel Merkez Binası Kamu binası 100 25 1989 Çankaya
26= Devlet Planlama Teşkilatı Binası Kamu binası 100 25 ? Çankaya
  • Gözlem ve TV Kuleleri
Sıra İsim Yükseklik (metre) Status Year
Atakule 125
1 Republic Tower 188 u/c 2010

İnşaatı Devam Eden Yapılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra İsim Yükseklik (metre) (feet) Kat Sayısı Bitiş Yılı
1 Merkez Ankara Office Tower 301 (988) 66 2020
3 Ege Vadisi 180 (591) 48 2018
4 Elmar Towers 1 177 (581) 50 2017
5 Ankara Business Center ? 60 ?
6 Kumru Ankara ? 33 ?
7 Yıldız Towers ? 29 ?
8 Petlas Genel Müdürlük Binası ? 27 ?

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Kuzu Effect". skyscrapercenter.com (İngilizce). Yüksek Binalar ve Kentsel Yaşam Alanı Konseyi. 2020. 10 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2020. 
  2. ^ "One Tower". skyscrapercenter.com (İngilizce). Yüksek Binalar ve Kentsel Yaşam Alanı Konseyi. 2020. 10 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2020. 
  3. ^ "YDA Center". skyscrapercenter.com (İngilizce). Yüksek Binalar ve Kentsel Yaşam Alanı Konseyi. 2020. 24 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2020. 
  4. ^ "Portakal Cicegi Kulesi". skyscrapercenter.com (İngilizce). Yüksek Binalar ve Kentsel Yaşam Alanı Konseyi. 2020. 24 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2020. 
  5. ^ "Vega Park Tower 1". skyscrapercenter.com (İngilizce). Yüksek Binalar ve Kentsel Yaşam Alanı Konseyi. 2020. 24 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2020. 
  6. ^ "Vega Park Tower 2". skyscrapercenter.com (İngilizce). Yüksek Binalar ve Kentsel Yaşam Alanı Konseyi. 2020. 24 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2020. 

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]