Ankara'daki gökdelenler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Ankara'daki gökdelenler, Ankara'da inşa edilmiş olan gökdelenlerin yer aldığı bir listedir.

Tamamlanmış yapılar[değiştir | kaynağı değiştir]

# İsim Türü Yükseklik (metre) Kat sayısı Tamamlanma yılı Bulunduğu ilçe Notlar
1 Kuzu Effect Konut-ofis binası 186 46 2018 Çankaya [1]
2 One Tower Konut 185 38 2016 Çankaya [2]
3 YDA Center Konut-ofis binası 165.5 37 2019 Çankaya [3]
4 Portakal Çiçeği Tower Konut 160 37 2009 Çankaya [4]
5 Vega Park Towers (1-2) Konut 151 46 2013 Mamak [5][6]
6 Regnum Sky Tower Ofis binası 150 30 2016 Çankaya
7 Otokoç Plaza Towers (1-2) Ofis binası 147 37 2015 Çankaya
8 Tim Towers (1-2) Konut 142 39 2017 Çankaya
9= Nova Tower Konut 140 42 2013 Çankaya
9= Dikmen Vadisi Kuleleri (1-2-3-4) Konut 140 36 1996 Çankaya
11 TOBB Kuleleri (1-2) Ofis binası 140 34 2001 Çankaya
12 Next Level Office Tower Ofis binası 134 30 2013 Çankaya
13= Uptown İncek Main Tower Konut 130 36 2014 Çankaya
13= Çankaya Üniversitesi Yurdu Konut 130 33 2014 Çankaya
15 The Paragon Tower Ofis binası 127 32 2013 Çankaya
16 Atakule Gözlem kulesi 125 - 1989 Çankaya
17= Halkbank Genel Merkez Binası Ofis binası 123 32 1993 Çankaya
17= Armada Kulesi Ofis binası 123 26 2002 Çankaya
19 Platin Tower Ofis binası 122 32 2012 Çankaya
20= Portaş Tower Konut-ofis 115 31 1998 Çankaya
20= Via Tower Ofis binası 115 30 2008 Çankaya
22 Next Level Residence Tower Konut 113 26 2014 Çankaya
23= Çankaya Oteli Otel 110 35 2002 Çankaya
23= Akman Condominium 2000 Konut 110 32 1999 Çankaya
24 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Binası Kamu binası 108 29 1975 Çankaya
25= Paladyum Tower Konut 100 32 2014 Çankaya
25= TPAO Genel Merkez Binası Kamu binası 100 28 1974 Çankaya
25= Ankara Büyükşehir Belediyesi Binası Kamu binası 100 26 2006 Yenimahalle
25= Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Binası Kamu binası 100 26 1994 Çankaya
25= TÜBİTAK Genel Merkez Binası Kamu binası 100 25 1989 Çankaya
25= Devlet Planlama Teşkilatı Binası Kamu binası 100 25 ? Çankaya

Gözlem ve TV Kuleleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra İsim Yükseklik (metre) Status Year
1 Republic Tower 188 u/c 2010

İnşaatı Devam Eden Yapılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra İsim Yükseklik (metre) (feet) Kat Sayısı Bitiş Yılı
1 Merkez Ankara Office Tower 301 (988) 66 2020
3 Ege Vadisi 180 (591) 48 2018
4 Elmar Towers 1 177 (581) 50 2017
5 Ankara Business Center ? 60 ?
6 Kumru Ankara ? 33 ?
7 Yıldız Towers ? 29 ?
8 Petlas Genel Müdürlük Binası ? 27 ?

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Kuzu Effect". skyscrapercenter.com (İngilizce). Yüksek Binalar ve Kentsel Yaşam Alanı Konseyi. 2020. 10 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2020. 
  2. ^ "One Tower". skyscrapercenter.com (İngilizce). Yüksek Binalar ve Kentsel Yaşam Alanı Konseyi. 2020. 10 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2020. 
  3. ^ "YDA Center". skyscrapercenter.com (İngilizce). Yüksek Binalar ve Kentsel Yaşam Alanı Konseyi. 2020. 24 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2020. 
  4. ^ "Portakal Cicegi Kulesi". skyscrapercenter.com (İngilizce). Yüksek Binalar ve Kentsel Yaşam Alanı Konseyi. 2020. 24 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2020. 
  5. ^ "Vega Park Tower 1". skyscrapercenter.com (İngilizce). Yüksek Binalar ve Kentsel Yaşam Alanı Konseyi. 2020. 24 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2020. 
  6. ^ "Vega Park Tower 2". skyscrapercenter.com (İngilizce). Yüksek Binalar ve Kentsel Yaşam Alanı Konseyi. 2020. 24 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2020. 

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]