Ankara'daki üniversiteler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu madde, Ankara'daki üniversitelerin bir listesini içermektedir.[1][2]

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Ad Kuruluş tarihi Merkez kampüs Tür Eğitim dili Öğrenci sayısı[a]
Ankara Bilim Üniversitesi 2020 Çankaya Vakıf İngilizce 708
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi 2018 Çankaya Devlet Türkçe 25935
Ankara Medipol Üniversitesi 2018 Altındağ Vakıf Türkçe ve İngilizce 4626
Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi 2017 Çankaya Devlet 575
Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi 2013 Altındağ Devlet Türkçe 4079
Ankara Üniversitesi 1946 Çankaya Devlet Türkçe ve İngilizce 70221
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi 2010 Keçiören Devlet İngilizce 24166
Atılım Üniversitesi 1996 Gölbaşı Vakıf İngilizce 9636
Başkent Üniversitesi 1994 Etimesgut Vakıf Türkçe 17174
Çankaya Üniversitesi 1997 Etimesgut Vakıf İngilizce 6559
Gazi Üniversitesi 1926 Çankaya Devlet Türkçe 39712
Hacettepe Üniversitesi 1967 Çankaya Devlet Türkçe, İngilizce,
Almanca, Fransızca
53184
İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi 1984 Çankaya Vakıf İngilizce 11821
Lokman Hekim Üniversitesi 2018 Çankaya Vakıf Türkçe ve İngilizce 3147
Orta Doğu Teknik Üniversitesi 1956 Çankaya Devlet İngilizce 31217
Ostim Teknik Üniversitesi 2017 Yenimahalle Vakıf Türkçe ve İngilizce 3544
TED Üniversitesi 2009 Çankaya Vakıf İngilizce 4744
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi 2003 Çankaya Vakıf Türkçe ve İngilizce 5606
Türk Hava Kurumu Üniversitesi 2011 Etimesgut Vakıf Türkçe ve İngilizce 3032
Ufuk Üniversitesi 1999 Çankaya Vakıf Türkçe 4478
Yüksek İhtisas Üniversitesi 2011 Çankaya Vakıf Türkçe 1958

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Bu veriler "https://istatistik.yok.gov.tr/" kaynağından alınmış olup 2021-2022 eğitim-öğretim yılını kapsamaktadır.

Kapanan üniversiteler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ad Kuruluş tarihi Kapanış tarihi İlçe Tür Eğitim dili
İpek Üniversitesi 2011 2016 Çankaya Vakıf İngilizce
Turgut Özal Üniversitesi 2009 2016 Keçiören Vakıf Türkçe

Galeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Yükseköğretim Kurumu resmî sitesi, 2011 - 2012 Vakıf üniversiteler hakkında detaylı bilgi" (PDF). 13 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 29 Kasım 2011. 
  2. ^ "Yükseköğretim Kurumu resmî sitesi, 2011 - 2012 Devlet üniversiteleri hakkında detaylı bilgi" (PDF). 13 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 29 Kasım 2011.