Ankara'daki üniversiteler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Ankara'da 10 vakıf üniversitesi, 8 devlet üniversitesi olmak üzere 18 üniversite bulunmaktadır. Aşağıda alfabetik sıraya göre listelenmişlerdir.[1][2]

Mevcut üniversiteler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ad Kuruluş tarihi İlçe Tür Web sitesi Eğitim dili Öğrenci sayısı
Anka Teknoloji Üniversitesi 2013 Etimesgut - Çubuk Vakıf anka.edu.tr Türkçe 0
Ankara Üniversitesi 1946 Çankaya Devlet ankara.edu.tr Türkçe 39.624 [3]
Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi 2013 Altındağ Devlet asbu.edu.tr Türkçe 0
Atılım Üniversitesi 1996 Gölbaşı Vakıf atilim.edu.tr İngilizce 4.521
Başkent Üniversitesi 1994 Etimesgut Vakıf baskent.edu.tr Türkçe 8.431
Bilkent Üniversitesi 1984 Çankaya Vakıf bilkent.edu.tr İngilizce 12.500 [4]
Çankaya Üniversitesi 1997 Çankaya Vakıf cankaya.edu.tr İngilizce 3.759
Gazi Üniversitesi 1926 Çankaya Devlet gazi.edu.tr Türkçe 58.339
Gülhane Askerî Tıp Akademisi 1947 Keçiören Devlet gata.edu.tr/index.asp Türkçe
Hacettepe Üniversitesi 1967 Çankaya Devlet hacettepe.edu.tr Türkçe, İngilizce,
Almanca, Fransızca
29.645
Kara Harp Okulu 1834 Çankaya Devlet kho.edu.tr Türkçe
Orta Doğu Teknik Üniversitesi 1956 Çankaya Devlet odtu.edu.tr İngilizce 26.500 [5]
TED Üniversitesi 2012 Çankaya Vakıf tedu.edu.tr İngilizce 320
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi 2003 Çankaya Vakıf etu.edu.tr Türkçe ve İngilizce [6] 4702[7]
Türk Hava Kurumu Üniversitesi 2011 Etimesgut Vakıf thk.edu.tr Türkçe,İngilizce 215
Ufuk Üniversitesi 1999 Çankaya Vakıf ufuk.edu.tr Türkçe 2475
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi 2010 Altındağ Devlet ybu.edu.tr İngilizce 2300
Yüksek İhtisas Üniversitesi 2011 Çankaya Vakıf yuksekihtisasuniversitesi.edu.tr Türkçe 0

Kapanan üniversiteler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ad Kuruluş tarihi Kapanış tarihi İlçe Tür Web sitesi Eğitim dili
İpek Üniversitesi 2011 2016 Çankaya Vakıf ipek.edu.tr İngilizce
Turgut Özal Üniversitesi 2009 2016 Keçiören Vakıf turgutozal.edu.tr Türkçe

Galeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Yükseköğretim Kurumu resmi sitesi, 2011 - 2012 Vakıf üniversiteler hakkında detaylı bilgi" ((Türkçe)). 13 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120513111141/http://www.yok.gov.tr/katalog/katalog2011/yok_vakif_2011.pdf. Erişim tarihi: 29 Kasım 2011. 
  2. ^ "Yükseköğretim Kurumu resmi sitesi, 2011 - 2012 Devlet üniversiteleri hakkında detaylı bilgi" ((Türkçe)). 13 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120513110306/http://www.yok.gov.tr/katalog/katalog2011/yok_devlet_2011.pdf. Erişim tarihi: 29 Kasım 2011. 
  3. ^ "ÖRGÜN+İKİNCİ ÖĞRETİM LİSANS ÖĞRENCİ SAYISI" (Türkçe). 10 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140110102737/http://oidb.ankara.edu.tr/UserFiles/File/istatistik/10-11/lisans.pdf/. Erişim tarihi: 27 Mart 2012. 
  4. ^ "RAKAMLARLA BİLKENT ÜNİVERSİTESİ" (Türkçe). 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150402222606/http://www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/general/facts.html. Erişim tarihi: 17 Mart 2015. 
  5. ^ http://www.metu.edu.tr/tr/genel-bilgiler
  6. ^ TOBB ETÜ'de Hukuk Fakültesi, Türk Dili Edebiyatı, Tarih ve Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi bölümleri haricindeki tüm bölümlerde müfredatın %30'u İngilizce %70'i Türkçe olarak verilmektedir.
  7. ^ "Öğrenci Sayıları Raporu" ((Türkçe)). yok.gov.tr. 11 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150811002405/https://istatistik.yok.gov.tr/. Erişim tarihi: 12 Haziran 2014.