Antalya'nın belediyeleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu liste 2007 Ekim'deki Antalya, Türkiye'nin belediyelerinin listesidir.

Belediyeler ve başkanları[değiştir | kaynağı değiştir]

Liste önce ilçelerin sonra belediyelerin A'dan Z'ye abecesel olarak sıralanmasından oluşmuştur.

İlçe Belediye Belediye başkanı [1]
Akseki Akseki Osman Salih Çelikel
Akseki Bademli Süleyman Arslan
Akseki Cevizli Erol Özdemir
Akseki Güçlüköy Ali Akbaş
Akseki Kuyucak Dursun Hamdi Öz
Akseki Süleymaniye Mustafa Uygun
Akseki Yarpuz Muammer Çelik
Alanya Alanya Av. Hasan Sipahioğlu
Alanya Avsallar Yusuf Akdemir
Alanya Cikcilli Kerim Ertekin
Alanya Çıplaklı Hasan Uysal
Alanya Demirtaş Mustafa Karagöz
Alanya Emişbeleni Ali Balcı
Alanya Güzelbağ Mahmut Kaplan
Alanya İncekum Fahri Baysal
Alanya Kargıcak Mukadder Işık
Alanya Kestel Adem Murat Yücel
Alanya Konaklı Abdullah Sönmez
Alanya Mahmutlar Alaettin Çakır
Alanya Oba Şefik Türktaş
Alanya Okurcalar Yusuf Öztürk
Alanya Payallar Mehmet Çıtak
Alanya Tosmur Musa Özdemir
Alanya Türkler Hayri Çavuşoğlu
Antalya Aksu Mehmet Cirit
Antalya Bademağacı Mustafa Yıldız
Antalya Çalkaya Veli Atik
Antalya Çığlık Osman Kayalı
Antalya Dağbeli Ali Gökay
Antalya Doyran Nurettin Ardınç
Antalya Döşemealtı Nurettin Tursun
Antalya Düzlerçamı Mehmet Bahşi
Antalya Ekşili Ramazan Çelik
Antalya Karaöz Abdullah Kök
Antalya Karaveliler Osman Uğur
Antalya Kepez Erdal Öner
Antalya Pınarlı İsa Yıldırım
Antalya Varsak Kazım Bilgili
Antalya Yeşilbayır Hasan Akalın
Antalya Yurtpınar Ali Akcan
Demre Beymelek Osman Güngör
Demre Demre Süleyman Topçu
Elmalı Akçay Mehmet Tufan
Elmalı Elmalı Hüseyin Yapıcı
Elmalı Yuva Ratıp Arıkan
Finike Finike Nail Dülgeroğlu
Finike Hasyurt Mahmut Esen
Finike Sahilkent Ömer Çırpar
Finike Turunçova Mehmet Salur
Finike Yeşilyurt Hüseyin Özbek
Gazipaşa Gazipaşa Cem Burak Özgenç
Gazipaşa Kahyalar Ali Büyükakça
Gündoğmuş Gündoğmuş Mustafa Zafer Arslan
Gündoğmuş Köprülü Muhammet Kurtbaş
Gündoğmuş Ortaköy Mehmet Ünal
Gündoğmuş Senir Hüseyin İnan
İbradı İbradı Muharrem Kaya
İbradı Ormana Mahmut Varol
Kaş Gömbe Fevzi Yeşil
Kaş Kalkan Mustafa Şalvarlı
Kaş Kaş Halil Kocaer
Kaş Kınık Ali Koçak
Kaş Ova Erol Demirhan
Kaş Yeşilköy Eyüp Cengiz
Kemer Beldibi Abdullah Çelik
Kemer Çamyuva Okan Akman
Kemer Göynük Necati Topaloğlu
Kemer Kemer Hasan Şeker
Kemer Tekirova Yusuf Üras
Konyaaltı Konyaaltı Muhittin Böcek
Korkuteli Bozova Halil Okutan
Korkuteli Büyükköy Mustafa Dincay
Korkuteli Çomaklı Mustafa Akman
Korkuteli Korkuteli Adnan Uğurlu
Korkuteli Küçükköy Bekir Özokudan
Korkuteli Yelten Hasan Yağcıoğlu
Korkuteli Yeşilyayla Osman Doğar
Kumluca Beykonak Recep Turan
Kumluca Çavuşköy Dr. Yalçın Akkulak
Kumluca Kumluca Hüsamettin Çetinkaya
Kumluca Mavikent Erdeniz Yavuz
Manavgat Çolaklı Hasan Coşkun
Manavgat Evrenseki Recep Barut
Manavgat Gündoğdu Hüseyin Nalcı
Manavgat Ilıca Rafet Ünal
Manavgat Kızılot Mustafa Keçer
Manavgat Manavgat Zeynel Şenol
Manavgat Oymapınar Mehmet Bozkurt
Manavgat Sarılar Mustafa Erkan Ersoy
Manavgat Side Osman Delikkulak
Manavgat Taşağıl Şakir Ergin
Muratpaşa Muratpaşa Ümit Uysal
Serik Abdurrahmanlar Yusuf Gizli
Serik Belek Yusuf Mecek
Serik Belkıs Himmet Mert
Serik Boğazkent Cengiz Kökoğlu
Serik Çandır Cahit Öztürk
Serik Gebiz M.Cengiz Büyükgebiz
Serik Kadriye Hüseyin Kantoz
Serik Karadayı Ömer Gürler
Serik Serik Mehmet Habalı
Serik Yukarıkocayatak Enver Aputkan
Antalya Antalya Büyükşehir Menderes Türel

2014'teki değişiklikler[değiştir | kaynağı değiştir]

6360 sayılı kanuna göre, 750000'den fazla nüfusa sahip iller içindeki belde belediyeleri (Büyükşehir belediyeleri olarak adlandırılır) 30 Mart 2014 tarihi itibarıyla kaldırılmıştır.[2] Yukarıdaki listedeki 74 belde belediyesi şimdi feshedilmiştir.[3] Liste tarihsel referans için tutulur.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]