İzmir'in belediyeleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu liste 2007 Ekim'deki İzmir, Türkiye'nin belediyelerinin listesidir.

Belediyeler ve başkanları[değiştir | kaynağı değiştir]

Liste önce ilçelerin sonra belediyelerin A'dan Z'ye abecesel olarak sıralanmasından oluşmuştur.

İlçe Belediye Belediye başkanı [1]
Aliağa Aliağa Tansu Kaya
Aliağa Helvacı Hüseyin Şengül
Aliağa Yenişakran Zeki Şen
Balçova Balçova Mehmet Ali Çalkaya
Bayındır Bayındır Ufuk Sesli
Bayındır Canlı Fadıl Aka
Bayındır Çırpı Nazmi Koç
Bayındır Zeytinova Ali Doğu
Bergama Ayaskent İbrahim Özdemir
Bergama Bergama Raşit Ürper
Bergama Bölcek Tevfik Üreten
Bergama Göçbeyli İsmail Işık
Bergama Yenikent Aziz Kaya
Bergama Zeytindağ Feridun Ergün
Beydağ Beydağ İ. Muhsin Pulcu
Bornova Bornova Dr. S. Sırrı Aydoğan
Buca Buca Cemil Şeboy
Buca Kaynaklar Mustafa Karagülmez
Çeşme Alaçatı Muhittin Dalgıç
Çeşme Çeşme Ahmet Faik Tütüncüoğlu
Çiğli Çiğli Ensari Bulut
Çiğli Sasallı Veli Kasap
Dikili Çandarlı Hasan Aksoy
Dikili Dikili Osman Nuri Özgüven
Foça Bağarası Muzaffer Tınaztepe
Foça Foça Gökhan Demirağ
Foça Gerenköy Orhan Bora
Foça Yenifoça Osman Yurtseven
Gaziemir Gaziemir Adnan Yüksel
Gaziemir Sarnıç İsmail Acar
Güzelbahçe Güzelbahçe Ertan Avkuran
Güzelbahçe Yelki Mehmet Soyoğlu
İzmir İzmir Büyükşehir Aziz Kocaoğlu
Karaburun Karaburun Hamza Serdar Yasa
Karaburun Mordoğan Ahmet Çakır
Karşıyaka Karşıyaka Cevat Durak
Kemalpaşa Armutlu Süleyman Tanrıöven
Kemalpaşa Bağyurdu Rıdvan Üreten
Kemalpaşa Kemalpaşa Yakup Karaca
Kemalpaşa Ören Ali Oğuz
Kemalpaşa Ulucak Mehmet Türkmen
Kemalpaşa Yukarıkızılca Vahap Poyraz
Kınık Kınık M. Ali Köroğlu
Kınık Poyracık Ahsen Özçam
Kınık Yayakent Halil Hakkı Ergül
Kiraz Kiraz İsmet Korkmaz
Konak Konak Ali Muzaffer Tunçağ
Menderes Değirmendere Necati Şemsettin Eren
Menderes Görece Mustafa Öztürk
Menderes Gümüldür Bülent Rüzgar
Menderes Menderes Ergun Özgün
Menderes Oğlananası Mehmet Tokluoğlu
Menderes Özdere Haldun Ertok
Menderes Tekeli Hasan Toklu
Menemen Asarlık Alaattin Aksak
Menemen Emiralem Veli Dal
Menemen Harmandalı Mustafa Bölek
Menemen Koyundere İrfan Aras
Menemen Maltepe Kemal İşken
Menemen Menemen Tahir Şahin
Menemen Seyrek Nurgül Uçar
Menemen Türkelli Ali Danacıoğlu
Menemen Ulukent Feyzullah Ergin
Narlıdere Narlıdere Abdül Batur
Ödemiş Bademli Selahattin Kundak
Ödemiş Birgi Muhittin Cumhur Şener
Ödemiş Bozdağ Mehmet Keskin
Ödemiş Çaylı Özdemir Çaylı
Ödemiş Gölcük Mustafa Zeybek
Ödemiş Kayaköy Abdullah Erdemir
Ödemiş Kaymakçı Halil Güler
Ödemiş Konaklı Mustafa Kantar
Ödemiş Ovakent Ali Demirel
Ödemiş Ödemiş A. Mahmut Badem
Seferihisar Doğanbey Halil Çantır
Seferihisar Seferihisar Hamit Nişancı
Seferihisar Ürkmez Osman Ürkmez
Selçuk Belevi Rabbani Kurudal
Selçuk Selçuk Hüseyin Vefa Ülgür
Tire Gökçen Mustafa Önem
Tire Tire Tayfur Çiçek
Torbalı Ayrancılar Ahmet Özkan
Torbalı Çaybaşı Ömer Şentürk
Torbalı Karakuyu Ender Subakan
Torbalı Pancar Hayati Saydam
Torbalı Subaşı Osman Dirik
Torbalı Torbalı Ramazan İsmail Uygur
Torbalı Yazıbaşı İbrahim Cinkılıç
Urla Urla Mustafa Selçuk Karaosmanoğlu

2014'teki değişiklikler[değiştir | kaynağı değiştir]

6360 sayılı kanuna göre, 750000'den fazla nüfusa sahip iller içindeki belde belediyeleri (Büyükşehir belediyeleri olarak adlandırılır) 30 Mart 2014 tarihi itibarıyla kaldırılmıştır.[2] Yukarıdaki listedeki 23 belde belediyesi şimdi feshedilmiştir.[3] Liste tarihsel referans için tutulur.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]