Vikipedi:Köy çeşmesi (ilginize): Revizyonlar arasındaki fark

Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Stultiwikia (mesaj | katkılar)
Emperyan (mesaj | katkılar)
489. satır: 489. satır:
:Üç sorumlu olsun, gayet iyi olur. Ancak adaylık vs. biraz komik olmuş {{*:)}}. İyi vikilemeler, sevgiler... --[[Kullanıcı:Bermanya|<font color="#1560BD">'''Berm@nya'''</font>]]<sup>[[User Talk:Bermanya|<font color="black">'''İleti'''</font>]]</sup> 12:58, 1 Mayıs 2011 (UTC)
:Üç sorumlu olsun, gayet iyi olur. Ancak adaylık vs. biraz komik olmuş {{*:)}}. İyi vikilemeler, sevgiler... --[[Kullanıcı:Bermanya|<font color="#1560BD">'''Berm@nya'''</font>]]<sup>[[User Talk:Bermanya|<font color="black">'''İleti'''</font>]]</sup> 12:58, 1 Mayıs 2011 (UTC)
* Emperyan zaten eskiden de bir ara sorumluydu, gene olsun, sorun yok, hem mevcut sorumluların da yükünü hafifletir. Yeni sistem de umarım işler. --[[Kullanıcı:Seksen iki yüz kırk beş|82 ~145]] <small>[[Kullanıcı mesaj:Seksen iki yüz kırk beş|ileti]]</small> 14:49, 1 Mayıs 2011 (UTC)
* Emperyan zaten eskiden de bir ara sorumluydu, gene olsun, sorun yok, hem mevcut sorumluların da yükünü hafifletir. Yeni sistem de umarım işler. --[[Kullanıcı:Seksen iki yüz kırk beş|82 ~145]] <small>[[Kullanıcı mesaj:Seksen iki yüz kırk beş|ileti]]</small> 14:49, 1 Mayıs 2011 (UTC)
: Daha önce ki adaylıkta da bir şey olmamıştı. Şimdi de karşı çıkan yok koydum bende. Sabırısızım ne yapam :) <span style="font-family:Georgia;font-size:83%;">'''[[Kullanıcı:Emperyan|<span style="color:#00ccff;">Emperyan</span>]]-[[Kullanıcı mesaj:Emperyan|<span style="color:#000;">ileti</span>]]'''</span> 17:43, 1 Mayıs 2011 (UTC)

Sayfanın 17.43, 1 Mayıs 2011 tarihindeki hâli

Teklifler +
Politikalar haricindeki tüm teklifler
Teknik +
Teknik tartışma, konu ve yardım istekleri
Politika +
Politikalarla ilgili tartışma ve teklifler
İlginize +
Diğer bölümler için uygun olmayan konular
ekle | izle | ara
ekle | izle | ara
ekle | izle | ara
ekle | izle | ara

Arşivdeki tartışmalara atıfta bulunabilirsiniz, ancak arşiv sayfalarında değişiklik yapmayın!


Wiki-tr e-posta listesi

Bilindiği gibi Vikipedi'de haberleşme için mesaj sayfaları, IRC gibi yollar kullanılıyor. Ancak açıldığı günden beri hemen hemen hiç kullanılmayan bir e-posta gurubumuz da var: [1]. Buraya üye olarak Vikipedi'de aktif bulunmayanların Vikipedi ile ilgili konuları, haberleri e-posta kutusu üzerinden takip etmesini sağlayacak şekilde kullanabiliriz. Son mail Eylül 2010'da atılmış, şu anda 100 civarında mail adresi bulunuyor. Listeye üye olmak ve listeden çıkmak çok kolay. Kullanıcılar ilgi gösterirse, kısa sürede aktif olacaktır. Saygılar. --Szoszvmesaj 13:08, 28 Mart 2011 (UTC)

Türkiye'deki yerleşim birimlerinin nüfus bilgileri

Tükiye'deki bütün yerleşim birimlerinin nüfus bilgileri burası kullanılarak güncellenebilir ve kaynaklandırılabilir. İlgilenmek isteyen varsa buyursunlarr.. --Stultiwikiabana yaz 19:00, 29 Mart 2011 (UTC)

Mutlu Yıllar Bana!

18 Bu kullanıcının Vikipedi'deki yaşı 18 yıl, 1 ay ve 11 gündür.


Vikipedi ile geçen 5 YIL! Tüm Vikidostlarıma peşinen teşekkürler. Burada olmak büyük bir onur :) Khutuckmsj 08:38, 30 Mart 2011 (UTC)

  • Nice 5 yıllara:)Vikiçizer 08:41, 30 Mart 2011 (UTC)
  • Hani pasta? Mumlar nerde? Kuru kuru olmaz yahu!--Stambouliote ileti 10:24, 30 Mart 2011 (UTC)

Tebrikler, Khutuck=) 5 yıl eğlenceli geçmiştir umarım. --Duke ϡ»» ileti ^^ 12:04, 30 Mart 2011 (UTC)


  • Nice 5 yıllara ! Alın size pasta !! :) AlpFatihmesaj 13:33, 30 Mart 2011 (UTC)

Nice vikilemelere, vikidaşlara, vikileşmelere... (= --Stultiwikiabana yaz 15:49, 30 Mart 2011 (UTC)

  • Nice mutlu yıllara. Allah size uzun ömürler versin. İnşallah 10. yılınızı da görürüz... :-)Halil Burak Pala 13:05, 31 Mart 2011 (UTC)
  • Nice mutlu yıllara, darısı bizim başımıza... 10. doğum gününde büyük bir kutlama bekliyoruz, haberin olsun--вяí¢αи76ileti 08:52, 1 Nisan 2011 (UTC)
İyiki doğduuun Kütüüüük . Anonim zamanlarımla beraber benim de yaklaşık 3 yıl olacak, inşallah 5'leri, 10'ları görürüz. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 10:57, 1 Nisan 2011 (UTC)
  • Daha uzun yıllar hep beraber keyifli ve verimli işbirliklerine…Mutlu yıllar...Mimar77 11:11, 2 Nisan 2011 (UTC)

Barajlar ve baraj gölleri

Kararsız kaldığım bir konuda diğer kullanıcıların düşüncelerini öğrenmek istiyorum:

  • Sizce barajlar ve barajların oluşturduğu göller ayrı ayrı maddeler olarak mı ele alınmalı? Örneğin Büyükçekmece Barajı maddesi Büyükçekmece Gölü maddesinde bir altbaşlık olarak mı ele alınmalı; yoksa müstakil maddesi mi olmalıdır? Büyükçekmece Gölü aslında doğal bir göl; bu çok da geçerli bir örnek değil ama henüz maddesi açılmamış müstakbel göl ve barajlar için konuşuyorum.
  • Diyelim ki birlikte ele alınması gerektiğine karar verdik; Sizce maddeye barajın adı mı verilmeli; gölün mü. Ömerli Barajı mı demeliyiz; Ömerli Baraj Gölü mü? İngilizce Vikipedi'deki kardeşler her ikisini aynı maddede anlatmışlar ve XXX reservoir biçiminde bir adlandırma seçmişler mesela, göle atıfta bulunarak....--Stambouliote ileti 10:50, 30 Mart 2011 (UTC)
Büyükçekmece senin de dediğin gibi doğal bir göl sanırım. Atatürk Barajı ve Atatürk Baraj Gölü bu konu için iyi bir örnektir. Esas konuya gelirsek, baraj maddesinin olması ve alt başlık olarak barajın oluşturduğu gölden bahsedilmesi gerektiğini düşünüyorum.--Rapsar 10:52, 30 Mart 2011 (UTC)

Herhangi başka bir maddeden baraj maddesinin içindeki 'Baraj Gölü' altbaşlığına da wikilink verilebileceği için; sadece gerekirse ve çok uzarsa göl kısmı, ayırırız. Haricinde bence de beraber anlatılması gayet uygun. --Stultiwikiabana yaz 15:56, 30 Mart 2011 (UTC)

Barajlar ve baraj göllerinin aynı maddede ele alınması, karışıklık yaratacaktır. Göl kısmı ayrı olmalı diye düşünüyorum. Ola ki, aynı maddede ele alındı, barajın adı verilmeli, baraj gölü 2. seviye başlık olarak yazılmalıdır diye belirtiyorum görüşümü. Saygılar.--AlpFatihmesaj 16:12, 30 Mart 2011 (UTC)

  • Aynı maddede olmalı, barajın ismi verilmeli, göl alt başlık olarak yer bulmalı derim. --Sayginer 16:15, 30 Mart 2011 (UTC)
  • Rapsar ve Sayginer'e katılıyorum. --82 ~145 ileti 16:46, 30 Mart 2011 (UTC)
  • Bence de ikisinin aynı madde içerisinde aktarılması uygundur. -- EmreDuran 18:00, 30 Mart 2011 (UTC)

'Bence de aynı madde de olmalı ve baraj başlığı altında toplanmalı.

Seçkin ve kaliteli içerik

  • Seçkin ve Kaliteli içerik adaylıklarının sonuçlanması çok geçikiyor. Sebebi ise adaylıların az ilgi görmesi. Vikipedi topluluğuna önemle duyurulur:
Lütfen Vikipedi:Seçkin madde adayları, Vikipedi:Seçkin portal adayları, Vikipedi:Seçkin resim adayları, Vikipedi:Seçkin liste adayları ve Vikipedi:Kaliteli madde adayları'na görüş ve önerilerinizi bildirin. Tabii sizde aday gösterin İyi vikiler. E M P E R Y A N ileti 12:56, 31 Mart 2011 (UTC)

'Fülane hatun' Madde Başlığı

Fülane hatun adlı madde başlığında h harfiyle başlayan hatun kelimesi imla kurallarına uymadığı gerekçesiyle düzeltilmeli;lakin düzeltmeyi beceremedim.:)Bu durumu düzeltebilecek biri el atabilir mi? He şunu da söyleyeyim Fülane Hatun adlı bir madde zaten var.İsminin başka yazılışı olan Fül-Dane Hatun olarak değiştirilebilir.

--Yusuftanrıverdi 16:10, 31 Mart 2011 (UTC)

Sİbot ilginizi bekliyor

Seçkin içerikle ilgili iş yükümüzü önemli ölçüde azaltma potansiyeli bulunan ve Superyetkin tarafından kontrol edilen Sİbot, 10 gündür bot başvurusunda topluluk görüşü bekliyor. An itibarıyla 5 oya ulaşmış durumda ve politikanın dikte ettiği maksimum oylama süresinin dolmasına 4 gün kaldı.

Botun yararlı olacağı aşikar ve operatörünün güvenilirliği tartışılmaz olduğuna göre, topluluk da bu konuya ilgi göstererek SİS'lerimizin işinin kolaylaştırılmasına vesile olmalı düşüncesindeyim.

Oylama sayfası: Vikipedi:Botlar/Başvurular/Sİbot

Oy avcılığı da yaptık ya şunca zaman sonra, sonumuz hayrolsun :)

Vito Genovese 20:19, 31 Mart 2011 (UTC)

Kullanıcı sayfama bir bakayım dedim: "Sizi özledik" diye başlayan bir cümle ve devamı.. Yukardan aşağı yazılanlara bir baktım: arkadaşlardan birinin iki kelimelik, iki kitap yazdıracak hârika bir tespiti: "LİNÇ KÜLTÜRÜ". İyi ki, kıyma makinasına atmışlar, dedim, yoksa iki yılda 8 kitabı nasıl yazar, bastırır ve sattırırdın ki? diye sordum kendime.. Burada en çok Vito'yu özlemişim. Ona bir "kestane partisi" borcum var. Ben borcuna sadık biriyim. Ödesem de kurtulsam şu borçtan.--Hasan Sami 05:59, 1 Nisan 2011 (UTC)

93 Harbi harita

Selamlar. Topluluktan bir şey rica edeceğim, işi bilenler için çok kolay olduğunu düşünüyorum. 93 Harbi maddesi 2 aydır kaliteli madde adayı, içerik üzerine değil de haritalar üzerine olumsuz eleştiriler var. Hak ta veriyorum, söz konusu maddedeki iki harita dosyasını bilen kişiler lütfen Türkçeleştirsin. Kaliteli içerik sıkıntısı çeken Vikimizin, yeni Kaliteli Maddelere ihtiyacı var. Bu iki haritanın da Türkçeleştirilmesi, bu problemi az çok çözecektir. Türkçeleştirmek isteyen kişiler fazla uğraşmasın diye şehirlerini ismini de giriyorum, bazı kasabaların adı Türkçe'ye uyarlanmamıştır, onları aynen alıyoruz: Vidin, Vidin; Nikopol, Niğbolu; Svishtov, Ziştovi; Zimnicea ile Mecka'yı aynen (Güvenilir kaynak bulunamadı Türkçelerine dair); Ruse, Rusçuk; Silistra, Silistre; Cernavodă, Boğazköy; Constanţa; Köstence, Kavarna, Kavarna; Dobrich, Dobruca; Razgrad, Razgrad; Byala'yı aynen (Çünkü bir kasaba); Pleven, Plevne; Vratsa, İvraca; Pirot, Şehirköy; Botevgrad, Orhaniye; Gorni Dabnik aynen; Lovech, Lofça; Sevlievo, Sevli; Tarnovo, Tırnova; Svetlen aynen; Shumen, Şumnu; Varna aynen (Türkçesi de öyle); Omurtag aynen; Elena aynen; Shejnovo, Şejnova; Zlatitsa aynen; Sofia, Sofya; Pazardhik, Pazarcık; Plovdiv, Filibe; Stara - Nova Zagora kasabaları aynen; Sliven, İslimiye; Alexandroupoli, Dedeağaç. Teşekkürler, iyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 21:40, 1 Nisan 2011 (UTC)

Sultan Süleyman

I. Süleyman maddesi ileride KM ya da SM olması için neler yapılabilir? Bir de alıntılar hakkında ne düşünüyorsunuz?--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 18:52, 2 Nisan 2011 (UTC)

Dostum, Seçkin madde kriterlerini karşıladığını düşündüğün zaman aday olarak göster. Adaylık esnasında daha güzel ilgi görür ve eksikler varsa daha güzel tespit edilir. Hem yardım da edilir. Öyle seçkin madde seçilmiş bazı tarihi kişiler var; Ernesto Che Guevara, Jül Sezar, Caesar Divi Filius Augustus ve Neron. Mesela bu seçkin maddelerde olan bazı başlıklar I. Süleyman maddesinde yoksa onların açılması gerekir. Mesela ölümü başlığı yok. İç isyanlarda, Canberdi Gazeli isyanı, Ahmet Paşa isyanı, Baba Zünnun isyanı, Kalendaroğlu isyanı başlıkları yok. Kapitülasyonlar başlığı genişletilmeli. Nice kuşatması da yok sanırım. Sadrazamlarından bahsedilebilir. Bir de genelde savaşlara yoğunlaşılmış varsa hukuk askeriye, ekonomi alanındaki devrimler, gelişmeler de yeterince yer almalı.İyi çalışmalar.--Duke ϡ»» ileti ^^ 21:23, 2 Nisan 2011 (UTC)
İngilizcesi de SM, bir fikir edinmek için İngilizcesine bakılması iyi olabilir. --82 ~145 ileti 12:51, 5 Nisan 2011 (UTC)

şu ve şu kullanıcıların katkıları

  • İyiakşamlar. Başlıkta da linkini verdiğim ([2], [3]) kullanıcılarının katkıları teknoloji alanında. Ancak oluşturdukları 6-7 civarındaki maddelerin gerçekte var olup olmadığını bilmiyorum. Eğer varsa da kayda değer olmadığını düşünüyorum. Ancak emin olamadım. Onun için buraya yazdım. O maddelerin gerçekte var olup olmadığını ya da varsa kayda değer olup olmadığı denetlenebilir mi? Maddeler aşağı yukarı 2-3 yıl önce oluşturulmuş ve hiç denetlenmemiş. Teşekkürler.--Reality 20:01, 2 Nisan 2011 (UTC)

IP PIR Dedektör diye açılan madde en:Passive infrared sensor maddesi. PCTV denilen şeyin başka bir ismi vardır muhtemelen, öyle bir teknoloji var. IP Televizyon>>en:IPTV, IP CCTV Kamera>>en:IP camera. IP IO Sunucu ve IP IO'da vardır. IP Cep Telefonu'da en:VoIP phone maddesi. Teknolojiler var madde isimleri seçiminde ve madde düzenlerinde sorun var --Duke ϡ»» ileti ^^ 21:02, 2 Nisan 2011 (UTC)

Reklamcı bir vandal arkadaşımız ama vikipediye güzel maddeler katmış.--Duke ϡ»» ileti ^^ 21:37, 2 Nisan 2011 (UTC)

Wiki-Meta'dan

Şuradaki maddeleri oluşturmaya ne dersiniz? --Stultiwikiabana yaz 14:58, 3 Nisan 2011 (UTC)

Harika! --Stultiwikiabana yaz 19:06, 3 Nisan 2011 (UTC)

Editörler! Sayfaların incelenmesi gerek

Bütün editör arkadaşlardan ara ara hızlıca buradaki sayfaların incelenmesini rica etsek? Ama dikkatli olalım, sadece tuşa basmaktan behsetmiyoruz. Biraz incelemekten bahsediyoruz. Şöyle bir bakalım, hata yoksa işaretleyelim. Eksikleri varsa da uygun şablonlarla etiketleyip inceleyelim, kontrol edilmiştir ibaresini yapıştıralım. Haydin gayrı.. --Stultiwikiabana yaz 16:36, 3 Nisan 2011 (UTC)

o sayfa çok sıkıcı :) rastgele tuşu denenebilir, karşınıza birincide değilse ikincide mutlaka incelenmemiş, ilginizi çeken bir sayfa çıkar. maddenin içinden başka bir yere oradan başka bir maddeye hoplaya zıplaya gidersiniz. --ki bl 16:42, 3 Nisan 2011 (UTC)
Şu an incelenmiş oranı %12 civarı, rastgele tuşuyla 30 sayfa açıyorum, 27'si incelenmemiş oluyor zaten :) Khutuckmsj 17:12, 3 Nisan 2011 (UTC)
Bence de rastgele madde tuşuyla (alt+shift+x, alt+x vb.) daha incelenecek çok sayfa var (sıradan gitmeye daha vakit var) :). İyi vikilemeler, EmreDuran 17:32, 3 Nisan 2011 (UTC).
iki ileri bir geri duygusundan kurtaran bayraklamayı seviyoruz yani vikicek.. :) --ki bl 17:35, 3 Nisan 2011 (UTC)
Rastgele madde olayı daha zevkli oluyor, baymıyor insanı :).
Buradaki maddelere bakarsak, baştan başlayarak bütün yıl maddelerini bayraklamamız gerekecek. Yaklaşık 2000 adet bayraklanmamış yıl maddesi var. Varın siz düşünün.
Bu editörlük işini sevdim, artık boş boş gezmiyorum sayfalar arasında:). Saygılar. --AlpFatihmesaj 18:32, 3 Nisan 2011 (UTC)

Haberi olmayanlar vardır deyü... =)) --Stultiwikiabana yaz 18:39, 3 Nisan 2011 (UTC)

Bu arada, özet kısmına "Yönergelere ve biçem el kitabına uygun" gibi bir ibare eklenmesini rica ediyorum. Oldukça acemi kullanıcıların sıkıntı çekmemesi vs. için gerekli. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 20:24, 3 Nisan 2011 (UTC)
Neyin özet kısmına?
Vito Genovese 20:27, 3 Nisan 2011 (UTC)
Hani "Revizyon Kısmı"nda yorum bölümü var ya . --Berm@nyaİleti 20:32, 3 Nisan 2011 (UTC)
Biraz daha detay be Bermocan?
Vito Genovese 20:38, 3 Nisan 2011 (UTC)

Bu arada düzenle ve üslup gibi etikete sahip maddeleri kontrol edildi olarak işaretliyor muyuz? Ben şimdiye kadar hiçbir sorunlu maddeyi işaretlemedim ama...--Rapsar 20:34, 3 Nisan 2011 (UTC)

Vandalizm olmayan tüm maddeleri kontrol edilmiş olarak işaretleyebiliriz. Daha özenli bir kontrol inisiyatifimize ve sorumluluk duygumuza bağlı :) "Görüldü" ibaresi yalnızca vandalizmden ariliği işaret ediyor zira. Mesela ben de düzenlenmesi gereken maddelere onay vermiyorum ama bu şahsi tercihim kesinlikle.
Kullanmadığımız inceleyicilik kaliteye yönelik daha ziyade. O ikinci seviye onayı verenin mutlaka daha üst düzey bir inceleme yapması gerekiyor.
Ama bu böyle olmak zorunda mı? Hayır. Topluluk olarak daha sıkı bir kontrol zorunluluğu da getirebiliriz ama iş yükü olarak sıkıntı yaşarız kanımca.
Vito Genovese 20:38, 3 Nisan 2011 (UTC)

Bence uygun şekilde ekesiklerine işaret edilmiş ve uygun şablonlarla etiketlenmiş (mesela sil şablonu olabilir, düzenle şablonu olabilir, çeviri şablonu olabilir) maddeler de onayı alabilir. Neticede bu noktadan sonra da üzerinde değişiklik yapıldığında fark edilmesi gerekir; hem de bu tarz etiketlenmiş maddeler hep bulunacaktır vikide, etiketlemenin sakıncası yok (hem düzenli bakım ve kontroller açısından da faydalı). Bence bundan öte bir kontrol zorunluluğuna da hiç gerek yok. Bermanya'nın demek istediği şu sanırım: Değişiklikleri reddederken yorum olarak bir şeyler yazmanın ('Değişiklikleri reddet'e basarken, bu ibarenin solunda yer alan 'Yorum:' kısmı) daha acemi kullanıcılara yol gösterici olacağını ve değişikliklerin neden reddedildiğinin açık olarak belirtilmesinin iyi olacağını söylüyor, yanılıyor muyum? Mutlu vikilemeler.. --Stultiwikiabana yaz 23:00, 3 Nisan 2011 (UTC)

"Değişiklik reddi için mutlaka gerekçe belirtilmelidir" gibi bir kurala hayır demem açıkçası. Yeni kullanıcı faktörü konusunda haklısın zira.
Vito Genovese 12:28, 4 Nisan 2011 (UTC)

Yeni maddeler devriyeliği artık çalışmıyor bilindiği gibi. Bu konuda bir ricada bulunmak istiyorum. Yeni maddeler listesinde sadece sarı renkli olanlar kontrol ediliyor, önceden kontrol edilmişse zaten renksiz görünüyor ve tekrar kontrol etmenin önüne geçildiği için başka kullanıcıların vakit kaybetmesi önleniyor. Bazen bayraklanmış (artık sarı renkte görünmeyen madde) yeni maddelere rastgele baktığımda kategori, interwiki, içbağlantı, eğer taslak ise taslak şablonu vb. eklenmeyen maddeleri görüyorum ama madde işaretlenmiş yani kontrol edilmiş görünüyor. Bu gibi maddeleri işaretlemeden önce en basit olarak {{Düzenle}} eklenirse Kategori:Bakım gerektiren maddeler'a dahil olmuş olur. Teşekkürler.--Szoszvmesaj 13:07, 4 Nisan 2011 (UTC)

  • Hazır konusu açılmışken bende ufak bir soru sorayım. Vito geçen günlerde sorduğumda çözemedim demişti ancak yeniden sorayım belki çözmüştür. Özel:Doğrulamaİstatistikleri sayfasındaki P35, P45 ... gibi ifadeler ne anlama geliyor?--Reality 14:13, 4 Nisan 2011 (UTC)
Sanırım bekleyen değişikliklerin %35'i 6 dakika, %45'i 12 dakika, %75'i 1sa42dk, %95'i 12sa32dk içinde onaylanıyor anlamında. Bu değerler ortalamadır, düşündüğünüzden yüksek olmasının sebebi gece geç saatlerde yapılan değişikliklerdir. Khutuckmsj 13:00, 7 Nisan 2011 (UTC)

Szoszv çok güzel boy boylamış soy soylamış, eyi söylemiş.. (= --Stultiwikiabana yaz 23:46, 4 Nisan 2011 (UTC)

  • Szoszv haklı. Aslında bu bayraklama olayına maddelerin kalitesini tespit etme ve gerekli şablonları koyma gibi işlemler de koyulsaydı mükemmel olurdu. Bunun dışında yıl maddelerine arada göz atıyorum. Çoğunda vandalizm olmadığı için çerez misali bayraklandırılabiliyorlar. --Duke ϡ»» ileti ^^ 11:35, 7 Nisan 2011 (UTC)

Politika ve yönergelere ilgi gerek sevgili vikidostlar!

Buraya bakarak Vikipedi'nin politikaları ve yönergeleri üzerine yapılan tartışmalara katılır ve görüş belirtir misiniz lütfen? --Stultiwikiabana yaz 22:55, 3 Nisan 2011 (UTC)

Türkçe Vikiversite

Selamlar. İki üç ay önce bahsetmiştim ama pek te ilgi görmemişti. Tekrar gündeme getirmek istiyorum, Beta Vikiversite'de Türkçe Vikiversitenin açılması faydalı olacaktır. Niçin? Vikiversite, Vikihaber'den, Vikisöz'den, Vikikaynak'tan daha ilgi çekecektir. Bu büyük bir olasılık, çünkü insanlarımızda öğrenme isteği var. Vikihaber vs. bana sıkıcı gelmişti, hala öyle geliyor. Ama Vikiversite öyle değil. Matematik, Kimya, Fizik, Biyoloji, Geometri, Dil (Hele ki dil süper olacaktır) ve Tarih (Bu konuda da çok ileri olacaktır) alanlarında çok faydalı oluyor. Kendimden örnek vereyim; İngilizce Vikiversite'de Haziran 2010'dan beri katkı yapıyorum. Okulumda Almanca dersleri için Vikiversite çok yardımcı oldu. Tarih konusunda da öyle, Tudor Hanedanı hakkında bilgi edindim. İsteyen kurs / ders veriyor, isteyen kurs / ders alıyor, isteyen her ikisini de yürütüyor. Ben, ders te veriyorum; A. Osmanlı Devleti'ni ve Türkiye tarihini tanıtmaya çalışıyorum. Vikiversite'de birçok ders tipi var; Ders notu, Sınav, Anlatım vs. Gösterdiğim kursta benim de sınavlar yazdığımı görebilirsiniz. Tekrar ediyorum; Vikiversite çok daha eğlenceli ve cazip geliyor. Ben şöyle diyorum; Beta Vikiversite (Tr) açalım, bir süre izleyelim ve orada çalışalım. Katılım oranı artarsa, Türkçe Vikiversite için kolları sıvarız. Yok eğer uzun süre yok denecek kadar katılım olursa, bu işten vazgeçeriz. Hiçbir zararı olmaz. "Peki neden Vikiversite?" diyecek olursanız, VikiCommons, VikiSpecies varken Vikiversite çok daha gerekli. Zira diğer ikisinde Türkçe / İngilizce çok ta gerekli değil, Commons'ta madde var mı? Species'te de türler vs. var. Şimdi bir oylama yapalım, gerekçelendirmeyi de unutmayalım. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 11:10, 4 Nisan 2011 (UTC)

  1. Destek Destek Yukarıda gerekçemi belirttim... --Berm@nyaİleti 11:10, 4 Nisan 2011 (UTC)

Neyi oyluyoruz?

Ki zaten Vikikitap'ın işlemediği yerde Vikiversite de işlemez kanımca. Ki işleyecek olsa bile bu konuya yönelik ilgiyi alakayı Meta'da ispat etmemiz gerekiyor, burada değil.

Vito Genovese 12:27, 4 Nisan 2011 (UTC)

Dün Wikimedia IRCde bunu sordum Vito, Türkçe Vikipedi'de konuşmam gerektiği söylendi. Önce burada karar vermeliyiz... --Berm@nyaİleti 12:35, 4 Nisan 2011 (UTC)
Projelerin doğrudan birbirleriyle alakaları yok ki? Kim verdi bu bilgiyi?
Vito Genovese 12:42, 4 Nisan 2011 (UTC)
  • Burada oylama açılmasının pek bir faydası olacağını sanmıyorum.) Esas oylama şurda Meta sayfasında. Ancak bu sayfanın da pratikte bir önemi yok. Bakarsan karşı oy veren olmamasına rağmen proje açılmadı. Neden? Çünkü düzenli katkı yapan kullanıcı yok. İçerik hala zayıf ve yetersiz. Şablonları eksik politika ve yardım sayfaları eksik ... Kısacası açılması şu aşamada pek mümkün gözükmüyor. Ancak Vikipedistler oraya ilgi gösterirse 3-4 aylık kısa bir zaman diliminde projenin açılması da muhtemeldir. İyi çalışmalar.--Reality 14:20, 4 Nisan 2011 (UTC)
    • Buna ek olarak isteyen kullanıcılar oraya katkıda bulunabilirler bunun için de herhangi bir oylamaya ihtiyaç yok.--Reality 14:21, 4 Nisan 2011 (UTC)
  • Ayrı Vikiversite açacağımıza, bu tür kursları Vikikitap'ta yapsak ya? Hem Vikikitap'a da aktivite gelmiş olur. Dil kurslarının mesela canlı olduğunu hiç sanmıyorum. Bu arada bir not: "sıkıcı" öznel bir sözcüktür, mesela bana da Vikihaber ilgi çekici gelirken Vikikitap "sıkıcı" geliyor, bu geçerli bir sebep değil. --82 ~145 ileti 15:59, 4 Nisan 2011 (UTC)
IRC'de Fr33kman isimli birisi bana bunu tavsiye etti, ondan önce de Incubator'da adı garip birisi tavsiye etmişti. Taa 4 - 5 yıl önce Vikiversite, Nerval tarafından teklif edilmiş. Bence 2006 erkendi o iş için, ama bu yıl iyi gibi. Bu tür kursları Vikikitap'ta verebilir miyiz bilmiyorum, örneğin Osmanlı Tarihi vs. Vikikitaptan çok Vikiversite'ye giriyor gibi. Dedim ya, burada bir karar verelim. Destek olursa, Meta Wiki'de oylama açarız. Bence denemenin zararı yok. Küçük bir iş bölümü ile hallolunur. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 19:51, 4 Nisan 2011 (UTC)
Yunanca Vikiversite açılmış, biz topluluk ve günlük katkı bakımından çok daha üstünüz. Başarabiliriz... --Berm@nyaİleti 19:57, 4 Nisan 2011 (UTC)
Vikiversite, konsept olarak Vikiçocuk gibi bir Vikikitap alt projesidir. Vikikitap'tan alır temellerini. Vikikitap'ı etkin olmayan bir dilde Vikiversite de yaşamaz. Sen nasıl Vikihaber'i sıkıcı buluyorsan Vikikitap'ın sıkıcı bulunduğu ölçüde Vikiversite de sıkıcı bulur ve rağbet görmeden temizlenip kontrol altında tutulması gereken nur topu gibi yeni bir yer kazandırır bize. Hani Vikihaber'i kapatalım diyordun ya, aynı durum Vikiversite için de geçerli olur ne yazık ki.
Burada yapacağımız bir şey yok. Nerval'in açtığı başvuru halen geçerli. Oraya destekler, talepler belirtilir, test vikisi istenir, sonra test vikisine katkı yapılmaya başlanır ve Dil Kurulu tarafından değerlendirilir.
Proje açılır, açılmayacağını zaten düşünmüyorum. Ben açılmayacağını değil, açılmaması gerektiğini düşünüyorum aksine. Şevk elbette güzel bir şey; ancak en az 5-6 düzenli katkı sağlayan kişi olmadığı sürece hüsran olur bu işin de sonu.
Vito Genovese 20:05, 4 Nisan 2011 (UTC)

Vikisözlük'te yaşanan bir kullanıcı adı sorunu

Vikisözlük'ün katılımcı sayısı son zamanlarda tekrar eskisi gibi düştüğü için bu konuyu burada dile getirme kararı aldım. Şu mesajlardan okunabileceği gibi Türkçe Vikipedi'yi de ilgilendiren bir sorunla karşı karşıyayız. Olaydaki yabancı kullanıcının Beko adını ticari amaçla ya da reklam amacıyla kullanmadığını bilsem de wikilerdeki kullanıcı adı seçimlerinin ilgili politikadaki Ticari marka isimleri başığında açıkça belirtilen gerekçenin tüm Türkçe viki projeleri için geçerli olduğunu düşünüyorum. Acaba yanlış mı düşünüyorum? Ya da kullanıcının gerekçesine rağmen o adı Vikisözlük'te uygun kullanıcı adı olarak kabul etmekle istismarlara davetiye çıkarır mıyım? İkincisi böyle bir ekstrem durumda, Vikisözlük'te de tek aktif hizmetli olduğumdan ve üzerimde pek bir denetleme mekanizması olmadığından kafama göre iş yapmak istemiyorum ve bu konuda varacağımız bir fikir birliğinin emsal teşkil edeceğine inanıyorum...--вяí¢αи76ileti 11:51, 5 Nisan 2011 (UTC)

Kullanıcının ismi ne amaçla kullandığı ve yaptığı faaliyetler bu konuda bir önem teşkil etmez. Beko, Türkiye'de bir marka. Diğer kullanıcılar bunu marka olarak göreceği içinde reklamdır. Kullanıcı, projesine devam edebilmek için Türkçe vikisözlükde yeni hesap açabilir. Bu konuyu üstelemelerinin bir anlamı yok. --Duke ϡ»» ileti ^^ 17:18, 5 Nisan 2011 (UTC)

Bu konu geçenlerde Fransızca Vikipedi'de hizmetli olan "Kyle the hacker" için bana atılan bir mesajla gündemime girmişti. O zaman bizim politikayı en.wiki'den çevirdiğimiz zamandan bu yana en.wiki politikasının büyük değişiklikler geçirdiğini, ancak bizim bu açıdan yerimizde saydığımızı görme imkanım olmuştu.

Öncelikli olarak görmediğim için yeni politika çevirisini yaz aylarında yapmayı düşünüyordum; ancak ilgilisi varsa en.wiki'nin güncel politikasını çevirebilir bir Teklif alt sayfasında ve ben de elimden gelen desteği veririm.

Kullanıcı politikamızın ve dolayısıyla Vikipedi'den aktardığımız Vikisözlük politikasının kesinlikle değişmesi taraftarıyım ben de. Beko örneğinden gidecek olursak; Beko Malezya'da popüler bir erkek adı olabilir ve kullanıcı kendi adıyla açmıştır ismini. Artık SUL, yani küresel hesaplar var ve olaya yerel değil, küresel olarak bakmamız gerekiyor. SUL gelmeden önce politikamızda Latin alfabesi dışında karakterler içeren kullanıcı adları da yasaktı ama doğal olarak o kalktı, bu da kalkmalı. Bahsi geçen Beko adlı kullanıcı küçük viki izleme ekibinin bir üyesi ve tüm küçük vikilerden vandalizm temizlemeye çalışıyor. Böyle iyi niyetli bir kullanıcının yoluna taş koymaya, önem veriyor olduğu şüphe götürmeyen hesabına bir engel damgası vurmaya hakkımız yok (Yanlış anlaşılmasın, mevcut politika itibarıyla Sabri'nin engeli doğru. Yanlış olan politika). Herhangi bir vikide Vito Genovese isminin, Sabri76 isminin, Koc61 isminin engelli gözükmesini ister miyiz? Ben istemem açıkçası, ortada suç yokken özellikle.

Marka isimlerinde engeli koyacak hizmetlilerin olayı küresel bağlamda ele alması, kullanıcıların SUL katkılarını göz önünde bulundurması ve kullanıcı hesabıyla adını aldığı oluşumun reklamını yapma gayretindeyse engel koyması gerektiğini düşünüyorum.

Vito Genovese 18:21, 5 Nisan 2011 (UTC)

Vito, politikaları artık İngilizce'den çevirmesek de kendimiz hazırlasak? Biraz fazla İngilizce Vikiye bağlı değil miyiz? Maddeleri, şablonları, kategorileri, politikaları yani hemen her şeyi oradan uyarlıyoruz. Diğer büyük Vikilerde böyle bir şey göremiyorum. Son zamanlarda İngilizce Viki'nin izlerini silmeye başlıyoruz gerçi dolaşım ve bilgi kutusu gibi ana şablonları Türkçeleştirerek, doc>belge dönüşümünü yaparak vs. ancak artık büyük bir Vikipedi olduğumuzdan yavaş yavaş İngilizce Vikiye olan bağlılığımızdan kurtulmamız gerektiğini düşünüyorum. Ne dersin?--Rapsar 18:26, 5 Nisan 2011 (UTC)
Bahsettiğin iki olay arasında büyük bir fark var yalnız.
Şablonların ve alt sayfaların Türkçeleştirilmesi, benim de destekçisi ve elimden geldiğince uygulayıcısı olduğum, projenin dilinin hakkını verme uğraşının bir sonucu ve kesinlikle doğru bir hareket. Sihirli kelimelere kadar Türkçeleştirme kapsamını genişletmiş durumdayız ve kesinlikle doğru yoldayız.
Politikalar ise çok başka bir alanda bana göre. Politika konuşan, politika tartışan, politika hazırlayan bir topluluk değiliz. 2005'te 2006'da yazılan politikalarımız var ve bunların çoğunluğu bir Vikipedi projesinin gelişimine yön vermede başarılı olan politikalar değil.
İngilizce Vikipedi, bizim önümüzde her zaman bir başarı örneği olarak duracak. Biz bu yola tek başımıza, dünyada Wikipedia diye bir konsept yokken Türkçe dilinde kendi olanaklarımızla çıksak ve önümüzde herhangi bir emsal olmadan bir şeyler yapmaya çalışsak, o zaman şu anda gittiğimiz yoldan çok farklı yollardan gidiyor olurduk. Biz küçük kardeşiz, önümüzde ağabeylerimiz var ve onları örnek alıyoruz yeri geldiğinde. Büyük projelerde politikalar yüzlerce kullanıcının görüşleriyle şekillendiriliyor ve bu, ister istemez bizim için bir kolaylık teşkil ediyor. "Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok" diye bir laf vardır, durumumuza uyuyor. Zaten bir politikayı aldığımız zaman istisnasız "Hop, yeni kuralımız gelmiştir, hizaya gelin" diye almıyoruz. Yine bir topluluk süzgecinden geçiyor bu kurallar, gerekli gördüğümüz ölçüde modifiye ediyor, şekillendiriyoruz.
Elbette bir gün kendi politikalarımızı yazdığımız günler de gelecek ama o zamana kadar bu kolaylıktan, bu avantajdan, ağabeyimizden yararlanmamak için bir neden yok bana göre.
Vito Genovese 18:34, 5 Nisan 2011 (UTC)
Yeni politikaların bir türlü onaylanamamasının politikaların çevrilmesinde çok yavaşlatıcı bir faktör olduğunu söyleyip, politikaların bir nevi Allah'ın emri gibi sorgulanmadan uygulanışından mıdır nedir bilmem, politika tartışma gibi bir geleneğimiz olmadığını belirtip, politikaların en.wikiden çevrilmesinin en kısa ve kolay yol olduğu yolunda görüşümü belirteyim. --82 ~145 ileti 19:28, 5 Nisan 2011 (UTC)
Burada sürekli gezinen bir ekip var ve aslında olan biteni görüyor, olan politikalardaki değişikliklerin veya yeni politikaların onaylanmasının gecikmesi çok can sıkıcı. Rica etsem şimdi bir solukta ismini sayabileceğim yaklaşık 20 kişi politika seyfasındaki politikalarla ilgili görüşlerimizi belirtsek de bazı şeyler yerlerine otursa ve süreç ilerlese? Ne dersiniz? --Stultiwikiabana yaz 14:42, 6 Nisan 2011 (UTC)
Politikaların -Vito'nun deyimiyle- abi vikilerden alınıp, uygulanmasında bir problem görmüyorum. Fakat daha sonradan değiştirip geliştirmek konusunda yapılan önerilere değer verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Madde sayılarının bizden fazla olması, bizlerin onlardan daha iyi(geniş çaplı ve analitik) düşünemeyeceğimizi göstermez :) n a z i f i l b e k 07:30, 7 Nisan 2011 (UTC)
Bence de politikalarımız diğer tecrübeli Vikilerden alınabilir ve uygulanabilir, ama bizim Vikimizde de kendi gelişim aşamasında olduğu ve kendine has sorunlarla/çözümlerle gelişeceğini ve bunlara göre politikaların da üretebileceğini gözden kaçırmamak gereklidir.
Bu arada Beko adlı kullanıcının çalışmalarında Vito'nun dediği gibi bir reklam amacı görülmüyorsa neden bu kullanıcı adını almaması gerektiğini ona açıklamamız gerçekten zor olur/olmaktadır. O yüzden politikaları yaşadığımız örnekler üzerinden güncelleştirmeliyiz. İyi vikilemeler, EmreDuran 07:46, 7 Nisan 2011 (UTC).
  • Fikirlerinizi belirttiğiniz için teşekkürler, kullanıcı haklı bulunarak sorun halledildi...--вяí¢αи76ileti 07:48, 7 Nisan 2011 (UTC)

Kategori:Türk sunucular

Merhabalar. Biraz önce kategorileri gezerken şu sayfaya denk geldim ve kategoridekileri görünce hayli bir karışık olduğunu gördüm. Her çeşit insana bu kategori eklenmiş. Öncelikle bu kategoriye alt kategoriler yerleştirelim derim. Mesela haber sunanlar için şu kategoriyi açmayı düşünüyorum ama adlandırmada kararsız kaldım: Kategori:Türk televizyon haber sunucuları, Kategori:Türk haber sunucuları vs. Talk show sunanlar için Kategori:Türk talk show sunucuları mı yoksa Kategori:Türk sohbet programı sunucuları mı olsun? Bir de Türk televizyoncular kategorisi gereksiz gibime geldi. Ayrıca öğle kuşağındaki kadın programları da talk showlara mı girer? Fikir belirtirseniz sevinirim. Teşekkürler.--Myrat ileti 00:09, 6 Nisan 2011 (UTC)

Burada, geniş çapta ve detaylıca tartışsak daha iyi olur sanki?--Rapsar 08:14, 6 Nisan 2011 (UTC)

9. Altın Örümcek Web Ödülleri

Merhabalar,

Güzel haberlerim var. Hatırlayanlar olacaktır, 2006 yılında Vikipedi Altın Örümcek Web Ödülleri'nde "En İyi İçerik" ödülünü kazanmıştı. Konuyla ilgili konuşmalara, tartışmalara buradan ulaşabilirsiniz.

Wikimedia Türkiye çalışmaları kapsamında Vikipedi'ye promosyon desteği sağlama adına Ocak sonunda yine başvuru ücreti Wikimedia Türkiye bütçesinden karşılanacak şekilde başvuru yaptım 9. Altın Örümcek Web Ödüllerine. Bize en uygun kategori ne yazık ki "Eğitim" olduğu için başvuru da bu kategoride gerçekleşti.

Şu anda finalistler açıklanmış durumda ve biz de finale kalmış durumdayız. Finalistlerin tam listesine şuradan ulaşabilirsiniz. Eğitim kategorisinde ilk 10'a kaldık diğer bir deyişle ve ilk 3 ödüllendirilecek nihai sonuçlar açıklandığında. Rakiplerimizin neredeyse tamamı köklü kuruluşların kurumsal siteleri. Aralarında bankalar, yayın evleri ve reklam ajansları var. İyi olan kazansın diyelim :)

Finalistlerin açıklanmasından sonraki adım "Halk oylaması". 8 Nisan tarihinde, yani yarın başlıyor. Katılım Şartlarına şuradan ulaşabilirsiniz. 1,60 TL ile 1,70 TL arasında ücretlendiren SMS oylarıyla her kategoride birer "Halkın Favorisi" seçilecek ve bu siteler de ödüllendirilecek. SMS oyları için referans numaramız 136. Yarından itibaren ALTIN yazıp bir boşluk bırakarak 136 yazıp 3969 'a kısa mesaj atabilirsiniz. Oy kullananlarda belirli sıralarda yer almayı başaranlara çeşitli hediyeler var ayrıca. Şuradan hediyeleri görebilirsiniz.

Sonuçlar Nisan ayının sonu ya da Mayıs ayının başında açıklanacak ve bir ödül töreni düzenlenecek geçen sefer olduğu gibi. 2006 ödüllerinde bizi Metal Militia ve Nerval temsil etmişti. Şimdi yine temsilcilere ihtiyacımız var. İstanbul'da oturan ve topluluğun uygun bulacağı 2 kişi belirleyelim şimdiden. Bana "Şu ödülü kazandınız, ödülü almaya geleceklerin iletişim bilgileri?" diye önceden haber verirler/sorarlar muhtemelen (geçen sefer öyle olmuştu en azından). Bu durumda doğrudan ben bu 2 kişi ile iletişime geçerim ve gerekli işlemleri tamamlarım.

İstanbul'da oturan, törene gidip bol bol fotoğraf çektirmeye niyetli, topluluğun da uygun bulacağı arkadaşlar aranıyor özetle!

Son olarak bu başarıyı yaratan sizlere de gönülden bir teşekkürü borç bilirim!

Vito Genovese 12:34, 7 Nisan 2011 (UTC)

  • Sevindim ben de açıkcası. Ben İstanbul'da oturuyorum fakat, hem viki yaşım hem de gerçek yaşım itibariyle küçüğüm biraz, 19 yaşındayım. Ama ödül törenine alkışlamak için gelebilirim :) n a z i f i l b e k 13:15, 7 Nisan 2011 (UTC)
  • Vito çıkışta biraları ben ısmarlarsam beraber gider miyiz? Zaten eşgalim belli benim, topluluk beni uygun görürse gidebilirim :) --Khutuckmsj 13:26, 7 Nisan 2011 (UTC)

Benim için namümkün :)

2006'da yaşı küçük ve büyük iki kullanıcı gitsin ve çeşitliliğimiz cümle aleme gösterilsin düşüncesi ortaya atılmıştı. Bu nedenle Metal ile Bahar'ın gitmesi düşünüldü hatta bir ara. Ama sonra Bahar'ın gelişi mümkün olmadı, Nerval gitti onun yerine.

İki kullanıcından birinin yaşının küçük olması (eğer törene giriş için herhangi bir yaş engeli yoksa, ki olmaz herhalde) yararlı olabilir bu nedenle. Bir de deneyimli ağabeyi/ablası olur yanında.

Neyse, Khutuck dışındaki ilgilenenler de bir ses etsin de...

Vito Genovese 13:47, 7 Nisan 2011 (UTC)

Tamam işte, ben sadece 24 yaşındayım, hem yeni sayılırım, bir de deneyimli abi gelsin yanıma :P Khutuckmsj 13:52, 7 Nisan 2011 (UTC)
Can Vito, her halde sadece 2 kişi gelcek demiyorlar değil mi? Çünkü ben de gelmeyi çok isterim . Yaşım çok küçük değil (Bence en iyisi), yani genç vikipediyi gösterebilirim... Emperyan da gelse tam süper olur. --Berm@nyaİleti 14:10, 7 Nisan 2011 (UTC)
Var sanırım, şimdi gördüm, davetiye falan. Sonra davetsiz misafir olmak iyi olmaz . Ama çok isterim buna katılmayı, tekrar belirteyim. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 14:20, 7 Nisan 2011 (UTC)
  • Katılımcılardan biri kadın olmalı. Kibele olabilir mi? --Superyetkinileti 18:26, 7 Nisan 2011 (UTC)
  • Yaş meselesinde bence çeşitliliğe gerek yok. Olabildiğince yetkin kişilerin gitmesi taraftarıyım. n a z i f i l b e k 19:36, 7 Nisan 2011 (UTC)
  • Bence biri Kibele diğeri bermanya olmalı bende ziyarete gelirim artık :) :P E M P E R Y A N ileti 10:59, 8 Nisan 2011 (UTC)
Bugün okulda 3 tane sınıfı dolaştım, ciddi olarak duyuru yaptım. Vikinin bu ödüle ihtiyacı olduğunu, kazanırsak çok yararlı olacağını söyledim (Biraz abartmak iyidir ). İkna edici dilim, birkaç arkadaşımı oy attırmaya yetti (Gariptir, hala ben oy atmadım). Oy attıklarını görmedim ama oldukça ciddiydiler, attıklarını da söylediler. Böyle böyle, oylar birikecek işte. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 13:24, 8 Nisan 2011 (UTC)
Mesaj gönderiyorum fakat mesaj gitmiyor, kontör falan da var. Bir problem mi var acaba? --Berm@nyaİleti 19:01, 9 Nisan 2011 (UTC)
SMS'e yazılması gerekenleri yanlış nakletmişim, Szoszv düzetmiş sağolsun mesajımı. Kusuruma bakmayasın.
Vito Genovese 08:14, 11 Nisan 2011 (UTC)
Bir daha olmasın Vito . --Berm@nyaİleti 11:21, 11 Nisan 2011 (UTC)

Hehe çok güzel! (= Herkesi tebrik ederim. İstanbul'da oturuyorum ama gidemem, zaten Viki yaşım da küçük. Bu arada bence de bir kadın bir erkek gitsin. --Stultiwikiabana yaz 19:04, 9 Nisan 2011 (UTC)

Birden fazla hesap

Merhabalar. 3 yıl önce aldığım fakat şuanda erişmediğim bir kullanıcı hesabı bulunuyor. Kukla politikasında belirtildiği üzere yasal durumlar mevcut fakat kukla politikasını çiğnememek adına yapabileceğim herhangi bir şey var mıdır bunu sormak istedim. Önceki hesabımla herhangi bir oylamaya katılmadım. Captainİleti/Message 20:26, 10 Nisan 2011 (UTC)

Haber verdiniz ya, artık sorun olmaz. --Khutuckmsj 21:15, 10 Nisan 2011 (UTC)
Kesinlikle sorun değildir, aynı şey benim de başıma geldi. Yararlı bağlantılar alt sayfamdan görebilirsiniz, eski bir hesabım vardı ve 2007'de açılmıştı. Oylamaya katılım vs. yok, iyi çalışmalar ve kolaylıklar dilerim... İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 21:28, 10 Nisan 2011 (UTC)
{{Şablon:Kullanıcı Alternatif Hesap| geçerli hesabınızdaki kullanıcı adınız }} şablonunu kullanırsanız daha netlik kazanmış olur olay. --88.251.176.32 15:03, 11 Nisan 2011 (UTC)
  • Kuklacılıkta suç teşkil eden kısım birden fazla hesap bulunması değil. Vikipedi'de hemen hemen herkezin öyle ya da böyle birden fazla hesabı var. Kimisi test amaçlı kullanır kimisi başka amaçlı. Suç teşkil eden kısmı oylamalarda ya da tartışmalarda sayısal üstünlük sağlamak için bir kişinin birden fazla oy vermesi ya da görüş belirtmesidir. Dolayısıyla politikaya uygun davranıyorsunuz. Kolay gelsin.--Reality 18:19, 11 Nisan 2011 (UTC)
  • Verdiğiniz yanıtlar için teşekkür ederim. Captainİleti/Message 16:30, 16 Nisan 2011 (UTC)

Politika, yönerge vb. üzerine iş birliği

Bu sayfada görüş belirtmeniz dileğiyle. --Duke ϡ»» ileti ^^ 22:24, 11 Nisan 2011 (UTC)

fitbol

bu katkılarda eklenen sitenin var mıdır bir ehemmiyeti, bilemedim. ilgilenenlere.. --ki bl 10:12, 12 Nisan 2011 (UTC)

Hıhım, önemli kaynak.
Vito Genovese 10:31, 12 Nisan 2011 (UTC)
Var var :) Da iki ayrı dil için ayrı link eklemeye gerek yok. Teki yeter...--Rapsar 10:33, 12 Nisan 2011 (UTC)
transferden anlamam ama sezgilerim fena değil gördüğünüz gibi. :) --ki bl 10:41, 12 Nisan 2011 (UTC)
Vikipedimizde kullanıcıların maksimum %1'nin iyi derece Almanca bildiğini göze alırsak bence sadece Türkçe profil linki kalmalı.) Almancası ki genellikle üste eklenmiş belki bot yardımıyla belki elle kaldırılabilir.--Reality 14:52, 12 Nisan 2011 (UTC)
Ben bu siteni genellikle kaldırıyorum. Pek doğru gibi gelmedi bana. Reklam gibi. ----N KOzimesaj 07:25, 13 Nisan 2011 (UTC)

Vikipedi:Biliyor muydunuz

  • Merhaba değerli biliyor muydunuz'cular,
  • Diksiyonu düzgün, prezantabıl, askerliğini yapmış ve Biliyor muydunuz? sahifesiyle ilgilenecek gönüllü elemanlar aranmaktadır. birçok cümle birikmiş karara bağlanılması gereken. bunlarla ilgilenmek, kanatlandırır. --Hedda Gabler 13:45, 13 Nisan 2011 (UTC)
Mayış ne kadar? --Khutuckmsj 13:52, 13 Nisan 2011 (UTC)

Bir futbolcu

  • Rica etsem futboldan iyi anlayan arkadaşlar şu oyuncu kimdir? Nihat diyecem ama emin olamadım. Rica etsem adını bilen birisi dosyanın adını File:P9164212.JPG den >>> File:Oyuncunun adı.JPG'ye taşıyabilir mi? Yalnız bu dosya commons'ta hatırtlatmak isterim. Teşekkürler.--Reality 19:02, 14 Nisan 2011 (UTC)
Ekrem Dağ :)--Rapsar 19:11, 14 Nisan 2011 (UTC)
Hea.) O tamam. Dosyayı nasıl taşıyabileceğimize dair fikri olan.)?--Reality 19:14, 14 Nisan 2011 (UTC)
Commonsta bu iş için {{rename}} şablonu mevcut. --Anonim kullanıcı: 88.231.177.71 18:15, 30 Nisan 2011 (UTC)

Televizyon dizisi kategorileri

Televizyon dizisi maddesi Dizi (televizyon) olarak yeniden adlandırlmıştı. Fakat kategorilerde hâlâ televizyon dizisi olarak geçiyor. Bu durumda değiştirmek gerkmez mi? Mesela; Fantastik televizyon dizileriFantastik diziler. Ya da şöyle sorayım; televizyon dizisi diye belirtmeye ihtiyaç var mı? Sonuçta Fantastik diziler diye bir matematik dizisi olamayacağını göre.--ÖzgüRFikiR 19:13, 15 Nisan 2011 (UTC)

"Fantastik diziler" yeterli bir kullanım kanımca.
Vito Genovese 19:18, 15 Nisan 2011 (UTC)

Boranlar, Boranice, Boranistan

Türkiye ile Pakistan eksenli olan ve Kürtçe ile Farsçadan aktarılan kelimelerle beslenen hayal ürünü "BORAN" maddeleri açılalı 10 gün oluyor. Bunlardan, Boranice , Boranistan Eyaleti , Boranlar , Boranistan Bölgesel Yönetimi , Heznice maddeleri silindi. Fakat, Muhammed Nassir Gilani ile Amedî maddeleri hâlâ silinmeyi bekliyorlar. İlgili maddelerin içlerine serpiştirilen örneklerden görebildiklerimi (Hint-Avrupa dil ailesi, Tartışma:Zazalar, Tartışma:Kürtçe) sildim. "İnci" saldırısı olabilir. --Kmoksy 20:47, 15 Nisan 2011 (UTC)

Commons'a bile eklenmiş. İngilizce Wikipedi Indo-Iranian languages ve İsveççe Wikipediye Indoeuropeiska språk de eklendiğine göre bunlar "İnci" saldırısı değil sanırım. --Kmoksy 21:29, 15 Nisan 2011 (UTC)
  • Ayrıca açan IP'ler de engellenmeli, eğer kısa zaman içinde yapılabilirse. --82 ~145 ileti 15:32, 16 Nisan 2011 (UTC)
  • İsveç'ten katıldığını sandığım Kullanıcı 194.23.40.124 tarafından yapılan "muzipçe" değişikliklerin bazıları, Rapsar (Hint-İran dilleri, Türkiye'de konuşulan diller, Saz), Sayginer (İran), Son kahraman (Türkiye), AlpFatih (Arapça) ve Oğuzhan (Vikipedi) tarafından geri alınmış. Günler önce açmış olduğu maddelerin hâlâ silinmemesine şaşırdığım gibi, IP'nin engellenmemesine de bir anlam veremiyorum. Öyle olunca da, daha önceden silinen hayalî Boranice maddesini rahatlıkla açabilmektedir. Boranice maddesi apaçık Kürtçe'yi tanımlamaktadır. --Kmoksy 16:13, 16 Nisan 2011 (UTC)

Ömer Yılmaz madde ismi

  • Arkadaslar, Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü isimli bir madde çalismamda bilgi kutusu ekledim ve il müdürünün ismi Ömer yilmaz. ama bu ismin maddesi mevcut oldugundan ayni isim çakismaktadir. Emanet olarak ismin arkasina parantez içinde (rize) kelimesi ekledim. Bu türk bir problemle karsilastigim vakit ne yapmam gerekiyor. Bunun çözümü nedir. Ilginiz için simdiden tesekkür ederim. Hürmetler efendim. --fatixxx 17:43, 16 Nisan 2011 (UTC)

Haydi seçkin ve kaliteli içeriğe!

Vikipedi'nin seçkin ve kaliteli içerik sistemleri zor durumda. Her ay 30 tane SR seçmemiz gerekirken bu sayı ayda birkaç taneye kadar inmiş durumda. Burada yapmanız gereken uzun bir çalışma yok, sadece resimleri bulup aday göstermeli, gerekirse bu iş için bir madde açmalı.

Benzer şekilde ayda dört, yılda 52 SM'ye ihtiyacımız var; fakat şu anki hızımızla bu yıl ancak 33 SM üretebileceğiz. Bu vesileyle herkesi SM yazmaya davet ediyorum. Eğer "ben uğraşıp da SM yazamam" diyorsanız ve yabancı dil biliyorsanız kolayı var, çevirin gitsin! "Göz görür can çeker" mantığıyla VP:SM ve en:WP:FA sayfalarını da göstermek istiyorum.

KM'de de sorunlar var. SM sayımız SM sayımızın neredeyse iki katı. Tabii KM'lerin ana sayfaya çıkmaması gibi nedenler var burada. İnsan VP:KM sayfasına bakınca da acıyor. Peki ne yapmalı? İngilizce Vikide 4000 kadar KM var, mutlaka zevkinize uygun bir tane bulacaksınız: en:WP:GA. Yok ben çevirmem derseniz, internetten veya elinizdeki birkaç kitaptan falan derleyerek SM'den daha kısa bir sürede bir KM yazabilirsiniz. Tabii bunu yaparken diğer dillerdeki KM'leri de örnek alabilirsiniz.

Aynı şekilde SL'de de sorunlar var. SL, SM'den daha kolay, yapmanız gereken bir liste bulup veya açıp kaynaklandırıp, tablo haline getirip iyi bir giriş bölümü koymak. Tabii biraz yaratıcılık da işe yarayacaktır.

Haydi, buyrun seçkin ve kaliteli içeriği arttırmaya!

Not: Bu bir reklamdır.

--82 ~145 ileti 15:29, 18 Nisan 2011 (UTC)

SL yazmak isteyene 15 dakikada SL çıkacak bir sayfa: NGC nesneleri dizini (1-999)!!! Girişi detaylandırın, birkaç resim ekleyin, on numara SL'niz hazır! O yetmezse burada 7 tane daha var! 2 saatte tamı tamına 8 seçkin liste oluşturmak mümkün; zaten bütün maddeleri açtım, her listede en fazla 5-6 kırmızı link bulabilirsiniz :) --Khutuckmsj 15:45, 18 Nisan 2011 (UTC)
  • Destekliyorum. Bu aralar günde bir Simpson bölümü izleyip (ilk sezondan itibaren) ardından maddesini açıyorum. Gerçi Vikipedi'ye hâlâ 2 bölüm borcum var, ve sırf bu borç üçe çıkmasın diye bugün izlemedim. Bunlar KM olarak Vikiye geri dönecektir. Okuyup düzeltip aday göstermek isteyenler şuraya uğrayabilir. Herhangi bir çeviri kontrolü, düzeltme kısaca ikinci okuma yapılmamıştır. Hani direkt aday gösterilmemesi içi bir "hamiş" diyesim geldi. --Hedda Gabler 17:50, 19 Nisan 2011 (UTC)
Bravo! Hedda Gabler'den 13 KM, elinize sağlık. Yok mu arttıran? --82 ~145 ileti 09:29, 20 Nisan 2011 (UTC)
Burada bir çalisma yapmistim bu konu seçkin ya da kaliteli madde haline getirebiliriz. Bir hafta ugrasmistim ciddi ciddi. Tabii ki tecrübeli üyeler daha iyi degerlendireceklerdir bu teklifi .. ben tam bilemeyecegim. Hürmetler. --fatixxx 19:29, 20 Nisan 2011 (UTC)

Tek mavi bağlantısı olan anlam ayrım sayfaları

Şunun gibi [4] anlam ayrım sayfalarının varlığı gerekli mi? Silinmesi gerekiyor mu? İnceleme yaparken bunlardan sıkça çıkıyor. --Alperen 18:25, 19 Nisan 2011 (UTC)

Hiçbir mavi bağlantı olmasa, hepsi kırmızı olsa bile gereklidir bu sayfalar. siz neden gereksiz olduğunu düşünüyorsunuz anlamadım. --Stambouliote ileti 18:38, 19 Nisan 2011 (UTC)

Bir başlık için açılmış birden fazla sayfa yoksa orada anlama ayrımına gitmeye de gerek yoktur diye düşündüm ama doğrusundan emin olamadım.--Alperen 18:53, 19 Nisan 2011 (UTC)
  • Bu tür sayfaların önceden açılması karışıklıkları önleyecektir. Bu olmazsa açılan yanlış isimli sayfalara verilen iç bağları düzeltmek zor iş olurdu. --Duke ϡ»» ileti ^^ 17:15, 23 Nisan 2011 (UTC)
  • Bu sayfalar yeni maddelerin açılması için bir kısa rehber/reklam olduğu gibi ayrıca ileride isim karışıklıkları, her zaman bağıra bağıra adlandırma şekillerinde bozulmalar ve zorlanmalar yaşanmaması için gereklidir. Emperyan-ileti 20:31, 26 Nisan 2011 (UTC)

Şablon:Portal'in değişikliği

  • Şimdi bu Şablon:Portal sayfalarda kötü bir görünüme yol açabilmekte. Bu yüzden devam eden bir tartışma bulunmakta: Vikipedi tartışma:Portal#Maddelerde Portal. Şimdi bu tartışmayı kısaca özetlersek portalleri sayfalardan çıkarıp tartışma sayfalarına taşımak. Emin olun tartışma sayfalarının düzeni daha da çok bozuluyor (şimdiki şablon ile). Kullanıcı:Emperyan/Deneme/Şablon sayfasında İngilizce'deki gibi tasarım yaptım. Eğer topluluk izin veripte değişiklik ön görülürse şablon maddelerde kardeş projelere bağlantı veren şablonlar gibi duracak. Sade ve şık. E M P E R Y A N ileti 10:40, 20 Nisan 2011 (UTC)
Kardeştewn kastınız İlgili olmalı sanırsam. Aman Kardeş hassas bir kelime. Zaten hali hazırda artık portallarda da pek kullanılan bir isimlendirme değil, eskisi gibi. Tasarımınız hoş. Herşey aynı lakin görünüm daha da şık. Şayet ben destekliyorum. - Nebeviye 13:24, 20 Nisan 2011 (UTC)
  • Ben portallerin resimlerini halletmeye yavaş yavaş başladım. Bugün ya da yarın bitiririm. Bir kaç tane daha karşı oy gelmezse direkt olarak şablonu uygulayacağım. Maddelerde sorun olmaması için bağlantılar tamamlandı sadece denemeleri yapmam gerekli :) E M P E R Y A N ileti 18:11, 20 Nisan 2011 (UTC)
  • Uygundur bence. Yalnız şablonun genişliği hafif artırılsa iyi olur, hem ismi uzun olan portallar iki satır olmaz. Bir de şu portali kullanımını hiç benimseyemedim, eski köye böyle yeni adet mi olur? :) @Nebeviye: Ana sayfada da "kardeş proje" olarak geçiyor, aslında terim "ilgili proje" değildir, "kardeş proje"dir, vakıf tarafından kullanılan İngilizce terim olan "sister project"in Türkçesidir. --82 ~145 ileti 18:22, 20 Nisan 2011 (UTC)
  • Bu boyut iyi kanımca. Fakat şablon benim sayfamda öyle. Normalde |portalin=evet komutunu verdiğimizde öyle olacak. Ancak benim sayfamın ismi baya uzun. Yani aşırı derece de boyut yükseltmek gerekecek ki diğerleri için berbat bir görünüm kazandıracak. Sadece bu olay Portal:Türkiye Milli Futbol Takımı için geçerli olacak :) portali falan filan ben TDK'nin yabancısıyım. Ayrıca ağızım o şekle alışmış portallar yazamıyorum :P Ayrıca şu hatayı düzelteyim: Eski köye yeni adet getirmek bizim veya Vikipedi'nin değil TDK'nin :) E M P E R Y A N ileti 19:36, 20 Nisan 2011 (UTC)
Anime ve manga gibi uzun isimli başka portallar da var, iki satır olması mevcut şablondan daha kötü görünecektir, ne olur ki biraz arttırılsa genişlik, ille de en.wikinin tam kopyası mı olmalı? TDK'ya bakılırsa televizyon değil göreç dememiz gerekiyor bu arada Emperyan :) "TDK ne diyorsa o" değil kesinlikle, sadece elimizdeki en iyi başvuru kaynağı TDK. --82 ~145 ileti 20:15, 20 Nisan 2011 (UTC)
  • Boyutu büyülttüm. Yalnız ABD gibi kısalmaları kabul etmiyor. Daha doğrusu resmi almıyor. Anime ve Manga --> Anime ve manga şeklinde yönlendirdim. Ancak bu şablon kullanımını etkilemeyecek. Ancak ABD, SSCB gibi kısaltmaları Amerika Birleşik Devletleri gibi kullanacağız mecburen. E M P E R Y A N ileti 20:46, 20 Nisan 2011 (UTC)
    Bu ikinci harfi büyük olan portaller genellikle şablonda resmi çıkmıyor. Bunu bu hafta halletmeye çalışacağım. Olmazsa Vito'ya da danışacağım. Ama bu portalleri merak etmeyin maddelerden çıkartmayacağım :D (Parti sloganı falan oldu. Seçimlerde yaklaşı :P) E M P E R Y A N ileti 21:03, 20 Nisan 2011 (UTC)

Yarın 23 Nisan

Yarın bildiğiniz gibi 23 Nisan ve Türkiye ve bazı Türk devletlerinde ulusal bayram ve uluslararası bir çocuk bayramı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayfası için bugünden bir hazırlık yapılsa iyi olur. Gecenin ilk dakikalarından itibaren yoğun bir ziyaret akımına uğrayacaktır. Ve mümkünse sayfanın akşam saatleri itibariyle yarı korumaya alınmasını talep ediyorum. Duyurumuzun asıl konusuna ve asıl amacıma gelecek olursak: sayfaya koyulabilecek özellikte resim bulamadım. Bir tane Almanya'dan resim var konuyla bir alakası ve yok ve hatta kaldırılması gerekebilir. Sizler de lütfen bir konuyla ilgili bir araştırma yapmaktan kaçınmayın. Tabi ki içerik olarak da katkılarınızı eksik etmeyin. n a z i f i l b e k 11:09, 22 Nisan 2011 (UTC)

  • Resim için ben bir bakayım. Saygılarımla--tacirci 11:25. 22 Nisan 2011 (UTC)

Eğer beğenirseniz şimdilik bu resmi koyabilirsiniz. Ayrıca yine bakacağım. Bir de Lisanslamasını artık siz yaparsınız. --tacirci 11:53. 22 Nisan 2011 (UTC)

  • Not: Resim AK olduğu için maddeler dışında kullanılamaz. Dolayısıyla resim buradan kaldırıldı. Resme ulaşmak için bu sayfaya gidiniz. Teşekkürler.--Reality 13:35, 22 Nisan 2011 (UTC)

Tüm Vikipedistlerin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Bugünü hediye eden önderimize de sonsuz teşekkürler. Nice 23 Nisan'lara.

 The  Emirr 19:53, 23 Nisan 2010 (UTC+3)

Herkesin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. --Khutuckmsj 17:01, 23 Nisan 2011 (UTC)

  • Benim bayramım kutlu olsun! :) (Sözde bayram bugün dersanede sınav olduk yaa Ahh şu MEB ahhh!!!) E M P E R Y A N ileti 18:32, 23 Nisan 2011 (UTC)
Dersane ile MEB'in ne alakası var ulen (!)? İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 00:05, 24 Nisan 2011 (UTC)

10.000.000'uncu değişiklik

  • Vikipedimiz bugün 10.000.000'uncu değişikliğine de şahit oldu. Şu an itibariyle 10.001.123 değişiklik yapılmış Vikipedi'de. Son değişikliklerden baktığım kadarıyla 10.000.000 uncu değişiklik 22 Nisan 2011 (dün) tarihinde gerçekleştirildi. Tespit edebilirsek değişikliği yapan kişiye ya da botsa botun mesaj sayfasına bir kutlama metni gönderebiliriz. 100.000.000 uncu değişiklikleri görmek dileğiyle.) İyi geceler.--Reality 21:32, 22 Nisan 2011 (UTC)
  • Hayırlı olsun! Heyecanlandım şimdi :) Bi tespit edelim bence de :) n a z i f i l b e k 21:40, 22 Nisan 2011 (UTC)
  • inşallah o değişiklik bana denk gelmiştir-bana aittir. Bu sayede belki profesyoneliğin ilk basamağına adım atmış olurum ve imeklemek yerine yürümeye başlarım. Üstelik bir de madalya sahibi olurum sevgi ve saygılarımla--tacirci 21:47, 22 Nisan 2011
  • Khutuck Bot'a denk gelmiş olabilir, o sırada bir seri değişiklik yapıyormuş :) Ama arada taşımalar, silmeler ve yeni üyelikler de var galiba, onları çıkarınca bayağı değişir gibi... n a z i f i l b e k 22:00, 22 Nisan 2011 (UTC)
Tahminim bana aittir :P Nice 10.000.000'lara! --Khutuckmsj 09:12, 23 Nisan 2011 (UTC)

İsim değişikliği

Christo Redentor yerine "kurtarıcı isa heykeli" yerel dildeki bu isminide koyu bir şekilde maddede belirtiriz.--Ollios 21:45, 23 Nisan 2011 (UTC)

Vandalizm

  • şu kullanıcının yaptığı vandalizmler geri alınmalı.--Reality 19:37, 25 Nisan 2011 (UTC)

Oylama

Merhaba. Yeni konumlandırma kategorisi harita serisi Cypron için yeni tarzın seçilmesine yardım etmenizi rica ediyorum. Bu karşılaştırma örneği haritanın görüneceği yaklaşık boyutlarda.

Oylarınız için şimdiden teşekkürler.

 The  Emirr 19:49, 27 Nisan 2010 (UTC+3)

Öncelikle ellerine sağlık Emir, güzel çalışmalarını beğenerek izliyorum. İkisi arasında çok ciddi bir fark yok, ama soldaki iyi gibidir. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 13:18, 28 Nisan 2011 (UTC)
  • Örneklere bakıldığında tabii ki soldaki :). Ancak bu harita serisi için yeni tarz dediniz. Bu ülke, şehir haritaları içinde mi olacak ve şu an sadece Türkçe Vikipedi'de mi bu oylama? :D Emperyan-ileti 16:26, 28 Nisan 2011 (UTC)
  • Öncelikle oylarınız için tekrar teşekkürler. Sadece Cypron serisi için ve sadece Türkçe Vikipedi'de.

 The  Emirr 13:15, 29 Nisan 2010 (UTC+3)

  • Cypron nedir? Oylama nerede? Neyi neye gör eoyluyoruz? İki resim arasındaki 7 fark gerçekten nedir? Cidden bir şey anlamadım. --Hedda Gabler 11:53, 29 Nisan 2011 (UTC)
  • Cypron bir harita serisi, tıklayarak görebilirsiniz, tartışılan ise haritalarda parlaklık efektinin olup olmaması.

The.Emirr. 21:48, 29 Nisan 2010 (UTC+3)

  • Sanırım bu haritalar bazı deniz canlıların dünya sularına dağılımını göstermek için kullanılacak. Çalışmalarınız her zamanki gibi takdire şayan ama sunduğunuz iki haritanın arasındaki farkın burada oylama sunmaya değmeyecek kadar önemsiz olduğunu düşünüyorum. Bence bu tür ufak ayarlar çalışmayı hazırlayanan kullanıcının kendi inisiyatifinde olmalı. Yani sizin. Gerçekten hangisinin olduğu hiç önemli değil. Önemli olan Vikipedi'de haritaya gereksinim duyan maddelerin bir an önce haritalanması. Haritanın parlaklığı, rengi, ölçüsü, ebatı gerçekten hiç önemli değil. --Stambouliote ileti 19:06, 29 Nisan 2011 (UTC)
  • Renk efektlerinin olması bence daha iyi olacaktır. Stam'a ise katılıyorum diyebilirim. Ancak ben halen anlamış değilim. Şimdi bu harita sistemini The Emirr ülke, şehir haritalarına da uygulayacak mısınız? Örneğin Türkiye haritası. Emperyan-ileti 22:05, 29 Nisan 2011 (UTC)
  • Hayır, bu sadece Cypron serisi için geçerli. Burada oylamaya sunulma sebebi ise çoğunluğun hangisini daha estetik bulduğudur.

TheEmirr. 12:43, 30 Nisan 2010 (UTC+3)

  • Sağdakinin rengi daha güzel ancak sağdakinde kuzeyinde ve doğusunda kesiklik var. Emperyan-ileti 14:16, 1 Mayıs 2011 (UTC)

Azerice Vikihaber test projesi

  • Incubator'da Azerice Vikihaber test projesi çalışmaları yürütülmekte. Şablonlardan, dosyaya, kategorizasyondan haber yazımına bir çok konuda yardıma ihtiyaç duyulmaktadır. Şablon, kategori ve haber yazım sistemi Türkçe Vikihaber'e oldukça benzemektedir. Vikihaberle ilgilenen arkadaşların zaten bir sıkıntı yaşayacağını da düşünmüyorum. İlgilenmeyen arkadaşların da sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum oldukça basit aslında katkıda bulunmak. Kolay gelsin katılımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.)--Reality 13:42, 28 Nisan 2011 (UTC)

Hepimize kolay gelsin:) ----Cek Li Taranmesaj 13:54, 28 Nisan 2011 (UTC)

Katılıyorum. --N KOzimesaj 13:57, 28 Nisan 2011 (UTC)
  • İlgileneceğim ancak ana sayfa tasarımı berbat ötesi. İlk işim onu düzeltmek olacak. Emperyan-ileti 20:58, 28 Nisan 2011 (UTC)

Seçkin Maddelikten İhraç Adayları

VP:SMİA ile bir miktar ilgilenmemiz gerekiyor. Oylarınızla maddeleri değerlendirebilirsiniz. Hürmetler.--ahzaryamedileti 18:09, 29 Nisan 2011 (UTC)

Topluluk portali için...

Çok önemli ve işlevsel olacağını düşünüyorum. Ah vaktim olsa da yardım edebilsem.--ahzaryamedileti 20:02, 29 Nisan 2011 (UTC)
  • Benim aklımdaki içerik İngilizce'den daha geniş aslında. Formül olarak verirsek :) = İngilizce çevirileri+bizim eklemelerimiz = En iyi topluluk portali :P Emperyan-ileti 22:00, 29 Nisan 2011 (UTC)

cinsiyetine göre kategoriler

kadın ve erkek şarkıcılar kategorileri açılmakta. bu ayrımın daha nerelerde yapılacağını da merak etmekteyim. yazarlar? bilim insanları? ayrı dallarda yarışılan sporlar söz konusu olmadığı sürece bu ayrımın kategorileştirilmesinin yanlış olduğunu düşünüyorum. --ki bl 10:21, 30 Nisan 2011 (UTC)

  • "mavi gözlü, sırma saçlı, galatasaraylı, demokrat, liberal" gibi kategorilerin açılmasını da bekliyorum sabırsızlıkla. --Hedda Gabler 10:33, 30 Nisan 2011 (UTC)
  • O zaman hiç bir kategori açılmasın ve insanlar diyelim gitsin. Ortada abartılacak bir kategorilendirme veya ayrımcılık göremiyorum. Bu farklılıkları nasıl bir anlayışla algıladığınızla ilgili bir şey. Sosyalistler, Ülkücüler gibi siyasi görüşlere göre kişi kategorileri de var ayrıca. Esc2003 11:40, 30 Nisan 2011 (UTC)
Eşcinsel kişiler de mevcut, eşcinsel mi veya değil mi olduğu da kolayca öğrenilebilir bu sayede. Zira kadın oyuncuyu erkek sanan çıkmaz, bence ayrımcılık yok. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 12:22, 30 Nisan 2011 (UTC)
Eşcinsellik bir cinsiyet değildir. Ben de bu tip kategorilerin gereksiz ve anlamsız olduğunu düşünüyorum...--Rapsar 12:24, 30 Nisan 2011 (UTC)
Örnek veriyorum; bir erkek kişi, erkek olduğunu kabul etmiyor ve davranışsal olarak ta az çok farklılık gösteriyorsa, ona erkek diyemeyiz. Zira kabul etmiştir eşcinsel olduğunu... --Berm@nyaİleti 12:29, 30 Nisan 2011 (UTC)
Eşcinsellik maddesini bir oku istersen :) Bir kişinin, kendisiyle aynı cinsten kişilere ilgi duymasıdır eşcinsellik. Erkek olduğunu kabul etmiyor değil, kabul eder. Ki etmese dahi biyolojik olarak erkektir ;)--Rapsar 12:31, 30 Nisan 2011 (UTC)
"...davranışsal olarak ta az çok farklılık gösteriyorsa" sözüme dikkatini çekerim Rapsar, ayrıca biseksüeller de mevcut, o kişiler hem erkeklere, hem de kadınlara ilgi duyuyor. Senin tanımın da maalesef tamamen doğru olmuyor, iyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 12:36, 30 Nisan 2011 (UTC)
Bermanya, biseksüel hem erkek hem kadına ilgi duyandır. Homoseksüel kendi cinsine, heteroseksüel ise karşı cinse ilgi duyan anlamına gelir. Bunlar cinsel tercihtir, cinsiyet değildir. Biraz maddeleri okusan anlayacaksın...--Rapsar 12:41, 30 Nisan 2011 (UTC)
Cinsel tercihtir evet, ama onunla beraber cinsiyet kategorileri de bulunmalıdır. Ne zararı olacak ki hem? Görüntü kirliliği yarattığı düşünülürse o zaman kaldırılır. --Berm@nyaİleti 12:47, 30 Nisan 2011 (UTC)

Bu kategoriler ayrımcılık olduğu için mi, gereksiz olduğu için mi kaldırılması öneriliyor. Anlayamadım. Eğer ayrımcılık olduğu içinse bence bir ayrımcılık söz konusu değil.--Szoszvmesaj 13:00, 30 Nisan 2011 (UTC)

  • tartışma "eşcinseller erkek midir"dn çıkarsa daha hayırlı olacaktır [ki lezbiyenler kadın, gaylr erkektir]. Önemli olan "kadın/erkek" kategorilerin varlığıdır. Ayrımcılıktan çok gereksizdir. Örneğin Kanadalı şarkıcıları merak edenler, Kanadalı şarkıcılar kategorisine bakar. Fakat kimse "Erkek [Kanadalı] şarkıcılar" diye bir kategoriye ihtiyaç duymaz. Kategorilendirme bir şeye hızlıca ulaşmayı sağlar, insanları etiketlemeyi gerektirmez. --Hedda Gabler 13:07, 30 Nisan 2011 (UTC)
  • Bu konuyu dilerseniz Vikipedi:Kategori tartışmalarında tartışalım. Cinsiyete göre kategoriler olmasına da karşıyım (gereksiz kategorilendirme bence); ama sporda böyle bir ayrım olduğundan spor bir istisna olabilir. --82 ~145 ileti 13:11, 30 Nisan 2011 (UTC)
  • "Yahudi asıllı Türk müzisyenler", "Ermeni asıllı Türk müzisyenler" diye gerçekte de ayrımcılığa giren bir kategorilendirme bulunuyor şu anda. İlk önce bu vb. kategoriler tartışılmalı. Esc2003 13:15, 30 Nisan 2011 (UTC)
Türk asıllı Amerikalı, Alman asıllı Fransız vs. ayrıncılık değilken neden Yahudi asıllı Türk ayrımcılık olsun? --Khutuckmsj 15:38, 30 Nisan 2011 (UTC)
Ben öyle bir şey demedim ki. "Kategori:Yahudi asıllı Türk müzisyenler" olarak kategori açıldığında ayrımcılık yapılmış oluyor. Esc2003 15:42, 30 Nisan 2011 (UTC)
Tartışma nasıl olduğunu anlamadığım bir biçimde "geyler erkek midir" gibi saçmasapan bir yöne sapmış. Bir an önce çıkıp konunun aslına dönecek olursak kategorilerde cinsiyet ayrımı ilk bakışta gereksiz gibi görünse de biraz ayrıntılı düşününce kalması için neden üretebiliyor insan. Elbette cinsiyete göre kategorilenmiş bir tasnifi arayanlar, bundan istifade edenler çıkacaktır. --Stambouliote ileti 18:44, 30 Nisan 2011 (UTC)
Nasıl olduğunu anlamadınız mı? Ben anlatayım o zaman. Bermanya, eşcinsellerin erkek veya kadın olmadığını; üçüncü bir cins olduğunu sanıyordu. Ben de durumu izah ettim. Tartışma oraya sürüklenmedi, yanlış bir bilgiyi ortadan kaldırmış olduk...--Rapsar 20:07, 30 Nisan 2011 (UTC)
Rapsar, "..sanıyordu" sözün hiç hoşuma gitmedi maalesef. Ben, bir gay kişi ile bir erkek kişinin aynı kaba konmasının çok ta doğru olmadığını belirtiyordum, sanıyordu nedir? İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 13:05, 1 Mayıs 2011 (UTC)
  • Herkese selam :), Ben de bunu birkaç gün önce merak ettim ve İngilizce Vikipedi'deki uygulamayı inceledim. Devlet büyüklerine mesela devlet başkanları, başbakanlar vb, kadın başbakanlar, erkek başbakanlar gibi bir ayrım yapılmıyor ama bir meslekte erkekler çoğunluktaysa sırf kadınlar için özel bir kategori açıyorlarmış: Kadın futbolcular veya kadın siyasetçiler gibi. Gay olduğundan şüphe edilenler gibi bir kategoriyi de uygun bulmuyorlarmış. Kültürel bir bağlam olup olmadığına bakılıyormuş, gay oyuncular mevcut ama gay dil bilimciler kategorisi bulunmuyormuş. Hangi madde ansiklopediktir kadar göreceli bir duruma dönüşebilir. Bir ülkede diyelim daha çok erkek müzisyen var ama Vikipedi'de sırf o ülkenin kadın müzisyenleri girilmiş, bu durumda kategori ne olur? Şahsi fikrim böyle bir ayrımın hiç yapılmaması en azından biz kullanıcılara kolaylık bakımından ama araştırmacılar, diyelim kadın yazarlara bakmak isteyebilir, o zaman da doğrudan kadın yazarlar kategorisine gider. İyi çalışmalar :), --Bahar (yine ben!) 00:25, 1 Mayıs 2011 (UTC)
  • Bahar'ın anlattıklarına katılıyor ve bu bağlamda da örneğin kadın şarkıcılar ya da erkek şarkıcılar gibi bir kategorilendirmenin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Bence bu ayrımı kaldıralım. -- Güzelonlu (mesaj) 07:23, 1 Mayıs 2011 (UTC)
Bu tür kategorilendirmelerin hem faydası var hem zararı. Bir yandan bütün İngiliz kadın şarkıcıları bir arada görme imkanımız oluyor ama öteki yandan iş biraz da kişilerin tercihlerinin devreye girdiği kategorilerde (örn. cinsel tercihler) kategorileme yapmak da biraz ayrımcılık gibi duruyor. Eşcinsel şarkıcılar ile patates yemeyi seven şarkıcılar kategorilendirmeleri arasında ansiklopedik fayda açısından pek fark göremiyorum :). Dolayısıyla cinsiyete göre -belki evet (zayıf evet)- ama tercihlere göre kesinlikle hayır.--Alperen 08:18, 1 Mayıs 2011 (UTC)

Aslında bakarsanız biyolojik olarak 2'en fazla cinsiyet vardır. XX XY XXY XXX kromozomuna sahip kişiler mevcuttur; fakat son iki cinsiyetten kişiler önem arz etmedikçe onlar için kategori açılması gereksizdir. Fakat iki ayrı cinsiyet olduğu su götürmez bir gerçekse kişinin cinsiyetini belirten kategorilerin bulunması bir fazlalık değildir. Vikipedi yargı unsuru olmadığı için bu ayrımı yapmak bizi ayrımcı yapmaz. İhtiyaç bulunduğunu düşündüğümüz alanlarda kategorilendirme yapıp, diğerlerinde yapmamak da hangilerine ihtiyaç duyulduğunu belirlemek açısından zordur. Ayrıca Bahar, yazarlarda uygulanabilir şarkıcılarda gereksiz mi demek istediniz mesela, tam anlayamadım ben? --Stultiwikiabana yaz 16:58, 1 Mayıs 2011 (UTC)

Uçan Adam Sabri

Selamlar. Türkiye'de çok konuşulan, hakkında reklam çekilen, gazetelerde yer bulan ve taa ABD'de bile gösterilen Uçan Adam lakaplı Sabri Yıldız'ın maddesi açılsın diye düşünüyorum. Bence KD'dir artık, çünkü çok konuşuldu, programlarda gösterildi ve biraz araştırma ile hakkında bilgi bulunabilir. Düşünceleriniz değerlidir... İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 14:29, 30 Nisan 2011 (UTC)

Bence de açılsın, ama düzgün açmak lazım. "Sabri Uçantürk, uçan adamın biridir" şeklinde olmasın :) --Khutuckmsj 15:37, 30 Nisan 2011 (UTC)
Güzel olmuş Bahar eline sağlık :D --Alperen 09:08, 1 Mayıs 2011 (UTC)
  • Birkaç kez daha uçarsa açılabilir maddesi bence :D Hatta birkez de bizim için uçsun. --Duke ϡ»» ileti ^^ 12:24, 1 Mayıs 2011 (UTC)
Sabri Yıldız bir gün bakacak ki Vikide maddesi açılmış, onun için şeref olsa gerek . --Berm@nyaİleti 13:03, 1 Mayıs 2011 (UTC)

2011 Mütevelli Heyeti seçimleri

Merhaba. 29 Mayıs'ta başlayacak olan Mütevelli Heyeti seçimleri için kullanılacak sayfaların Türkçeye çevrilmesinde yardımcı olacak vikipedistler aranmaktadır. Benzer bir çalışmayı 2009'da yapmış olduğumuzdan bu kez iş yükü daha az. Çevrilecek sayfalara şuradan ulaşılabilir. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 19:57, 30 Nisan 2011 (UTC)

İş birliği sorumluluğu

  • Daha önce iş birliği sorumluluğumdan çekildiğimi belirtmiştim. Ancak şimdi tekrar adaylığımı koyuyorum. İş birliği projesi için yeni bir sisteme geçmek için taslak çalışmamı hazırladım ve devam edeceğim (burası). Şimdi şu Koc61 çok zorlanırız sende ol dedi ben de kabul ettim. Yeni sistem için üç sorumlu olunacak ne yapalım. Hem etkinlik bakımından faydalı olacaktır. Emperyan-ileti 12:21, 1 Mayıs 2011 (UTC)
  • "Bu haftanın projesi hakkında daha fazla bilgi..." kısmı zorlar sorumluları dedim bi kere=) Destekliyorum. Daha rahat olur iş birliği üç sorumluyla malum bazı sorumlular bazı günler vikiye giremiyor ya da gereken ilgiyi gösteremiyor. --Duke ϡ»» ileti ^^ 12:26, 1 Mayıs 2011 (UTC)
Üç sorumlu olsun, gayet iyi olur. Ancak adaylık vs. biraz komik olmuş . İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 12:58, 1 Mayıs 2011 (UTC)
  • Emperyan zaten eskiden de bir ara sorumluydu, gene olsun, sorun yok, hem mevcut sorumluların da yükünü hafifletir. Yeni sistem de umarım işler. --82 ~145 ileti 14:49, 1 Mayıs 2011 (UTC)
Daha önce ki adaylıkta da bir şey olmamıştı. Şimdi de karşı çıkan yok koydum bende. Sabırısızım ne yapam :) Emperyan-ileti 17:43, 1 Mayıs 2011 (UTC)