Vikipedi:Köy çeşmesi/2016/Temmuz

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Teklifler[kaynağı değiştir]

Güncel olaylar[kaynağı değiştir]

Herkese selam!

Geçen Şubat ayında Ana sayfaya haberler kutucuğu önerisinde bulunmuştum. Cevap olarak da birtakım ilkeler ve kurallar gerekçe gösterilerek bu öneri girişiminde bulunmamla kalmıştım.

Koymayı önerdiğim kutucuğun İngilizce vikide yer alan şekline baktığımda, 1-2 cümlelik haber özetlerinin Current events (güncel olaylar) portalında yazılı bulunan haber cümlelerinden seçildiğini gördüm. Dolayısıyla doğrudan haberler kutucuğu önermek yerine -ki öncelikli niyetim değil- o haber özetlerini yılı yılına, ayı ayına, günü gününe yer verebileceğimiz bir portal oluşturmayı teklif ediyorum.

İncelemeniz veya değerlendirmeniz üzere şurada bir taslak hazırladım. Taslakta her gün için 1-2 haber özetine ve ilgili maddelere yer verdim. Teklifin kabul görmesi halinde kurallara ve ilkelere uygun olmak kaydıyla daha çok özet ve maddelerin yer alacağını öngörmekteyim. Ayrıca İngilizce vikide yer alan kullanımını ve 95 farklı viki sürümünde de nasıl, ne şekilde kullanıldığını incelemenizi öneriyorum.

Taslağı portal olarak başlattım, aslında bunu teklif etme ya da aday gösterme yeri burası değil, şurası. Biliyorum, farkındayım. Ancak hem faal portal sorumlumuz olmadığı, hem halihazırda neticelenmeyi bekleyen 5 portal adaylığının oluşu, hem de portal sorumlusu adayı oluşumdan ötürü burayı şeçtim. Kaldı ki, bir üstteki paragrafta son linkte görebileceğiniz üzere bazı vikilerde bu tarz sayfalar portal öneki ile, bazılarında wikipedia öneki ile açılırken, bazılarında düz madde olarak açılmış. Kısaca ille de portal önekli olacak diye bir şart yok.

Şu hususları da hatırlatmakta yarar var:

  • VP:ND - "Vikipedi bağlantı verme, dosya depolama yeri değildir": Sadece bağlantı verip tüydüğümüz bir alan değil burası. Haber özetinin ilgilendiren madde veya maddeleri belirtip, 1-2 cümle ile haberi özetlemeyi planlıyorum. Haber özetinde yer alan gelişme ilgili maddelerde yer alacak.
  • VP:ND - "Vikipedi gelişigüzel bilginin toplandığı bir yer değildir": Gelişigüzel değil, ansiklopedik değer taşıyan haberlerin, gelişmelerin yer aldığı bir ortam planlıyorum. Elbette VP:TBA, VP:KD kuralları göz önünde bulundurularak...
  • "Referansımız" denilen "Medya portalı veya gazete değildir." ilkesi: Medya patronluğuna ya da gazeteciliğe soyunmuyorum. Wikinews'den haberdarım. Amaç kurallara ve ilkelere uygun haber gelişmelerini belirtip; bahsi geçen, ilgilendiren maddelere yönlendirmek ve haliyle bu maddeleri bu gelişmeler ışığında güncellemek.
  • Burada paylaşılacak gelişmeler zaten halihazırda madde açılmış ya da açılacak maddelerin gelişmeleri olacağından, VP:KD'ye bağlı olmak kaydıyla haber veya gelişme seçme gibi bir durum olmayacağını ya da İBP benzeri bir girişime ihtiyacımız olmayacağını öngörmekteyim.

Takdir evvel Allah, sonra değerli topluluğumuzun değerli üyelerinindir. Bdscvr (mesaj) 23:26, 1 Temmuz 2016 (UTC)

Kesinlikle olumsuz bakıyorum. İngilizce Vikipedi, dünyanın her yerinden katkı yapılan, dolayısıyla dünyanın her yerindeki güncel ve ansiklopedik gelişmelerin yer aldığı bir proje. Türkçe Vikipedi ise öyle değil. Böyle bir uygulama olursa, içeriğin %90'ından dahi fazlası Türkiye ile ilgili olacaktır. Bu kısmı güncel tutmak da Türkçe Vikipedi için çok zor. Günün maddesi, günün seçkin resmi, hatta haftanın seçkin maddesi ve işbirliği projesi dahi zaman zaman güncel tutulamazken her an bunu güncellemek imkansıza yakındır. Öte yandan Vikihaber'in de hâli ortada.--RapsarEfendim? 08:37, 2 Temmuz 2016 (UTC)
Katılıyorum. --coolland 08:55, 2 Temmuz 2016 (UTC)
Öncelikle "kesinlikle olumsuz baktığınız" için size ve buna "katıldığınız" için de size teşekkür ederim. İngilizce vikipediyin dünyanın her yerinden katkı yapılan, dolayısıyla dünyanın her yerindeki güncel ve ansiklopedik gelişmelerin yer aldığı bir proje olması üzerine bu çalışmanın diğer vikilerdeki karşılıklarına baktım. İçlerinde güncel olmayanlar, bir kere açılıp da öylece bırakılanlar da olmakla birlikte, aşağıda yer verdiğim sürümleri ve son güncellenme tarihlerini paylaşmak istiyorum:
   * bg:Портал:Текущи събития - Bulgarca - 1 Temmuz 2016
   * ca:Viquipèdia:Actualitat - Katalanca - 28 Haziran 2016
   * cs:Portál:Aktuality - Çekçe - 1 Temmuz 2016
   * da:Wikipedia:Aktuelle begivenheder - Danca - 1 Temmuz 2016
   * eo:Vikipedio:Aktualaĵoj - Esperanto - 29 Haziran 2016
   * eu:Wikipedia:Albisteak - Baskça - 28 Haziran 2016
   * fi:Wikipedia:Uutisarkisto - Fince - 29 Haziran 2016
   * fr:Portail:Actualité - Fransızca - 29 Haziran 2016
   * la:Vicipaedia:Nuntii - Latince - 28 Haziran 2016
   * li:In 't nuujs - Limburgça - 26 Haziran 2016
   * min:Portal:Kajadian kini ko - Minangkabau dili - Binali Yıldırım'ın başbakan olduğuna yer vermişler.
   * nl:Portaal:In het nieuws - Hollanda dili - 29 Haziran 2016
   * pt:Portal:Eventos atuais - Portekizce - Atatürk Havalimanı saldırısına yer vermişler.
   * sv:Portal:Aktuella händelser - İsveççe - 23 Haziran 2016
   * sr:Портал:Догађаји - Sırpça - 1 Temmuz 2016
   * tl:Wikipedia:Kasalukuyang pangyayari - Tagalogca - Muhammed Ali'nin vefatına yer vermişler.
   * uk:Вікіпедія:Поточні події - Ukraynaca - 30 Haziran 2016
   * vi:Chủ đề:Thời sự- Vietnamca - Atatürk Havalimanı saldırısına yer vermişler.
"içeriğin %90'ından dahi fazlası" hesabını nereden yaptığınızı anlayamadım. Anladığım kadarıyla daha önceden benzeri bir girişimde bulunulmuş, burada yer verilen her 20 haberin, gelişmenin en az 18'i Türkiye ile ilgili olmuş olmalı. Kurallara ve ilkelere (VP:KD, VP:TBA, vb.) bağlı olduktan sonra hepsi Türkiye ile alakalı olsa kaç yazar? Kaldı ki benim önceliğim, dünya gündemi olacak olup bu "en az %90 oranını" daha aşağıya çekeceğimden hiç şüpheniz olmasın. "Günün maddesi, günün seçkin resmi, hatta haftanın seçkin maddesi ve işbirliği projesi" uygulamalarının güncel tutulamamasından hareketle bu teklif ettiğim uygulamanın da güncel tutulamayacağı savını da hayranlıkla(!) karşılıyorum. Büyük konuşmak ya da yemin etmek gibi olmasın ama; ömrüm ve gücüm yettikçe, bu çalışmanın önü haksız gerekçelerle kesilmedikçe ben burayı adam etmeye talibim. Bdscvr (mesaj) 10:34, 2 Temmuz 2016 (UTC)
Ben faydalı olacağını düşünenlerdenim. Güncel olaylar konusunda IP/kayıtlı olsun birçok kullanıcının ilgi duyduğunu gözlemledim şu ana kadar. Bunun birçok yeni maddenin kazanılmasını sağlayacağı inancındayım. Ana sayfaya çıkma sürecini hizmetliler belirler, bu sayede VP:Milli endişeleri koruma altına alınarak giderilebilir. Baktık ki olmadı, eski düzene geri dönülür. Bu konuda elbette İngilizce çok iyi bir örnek fakat kıyaslama konusunda daha az aktif diller olduğunu düşünürsek başarılı olunabilir. Maurice Flesier message 10:54, 5 Temmuz 2016 (UTC)
Ansiklopedik olma kaygısı taşıyan bir teklif, bu yönüyle olumlu ve Vikihaber'den farkı var. Denemekten zarar gelmez. --evolutionoftheuniverse mesaj 11:36, 5 Temmuz 2016 (UTC)
  • Bugüne kadar Vikihaber ve günün resmi ile iş birliği projelerine destek verdim fakat zamanım yetersiz kaldığında, bırakmak zorunda kaldım. Ana sayfaya eklenecek haberler modülünün Vikipedi'ye katkı sağlayacağını düşünüyorum. Türkiye'de olan ve İngilizce Vikipedi'de bulunduğu halde bizde maddesi bulunmayan olaylar bulunuyor. Geleceğe ışık tutmak adına bu bir başlangıç olabilir. Öneriyi destekliyorum. --İnceleme Elemanı (mesaj) 18:48, 5 Temmuz 2016 (UTC)
  • Vikihaber'in başarısızlığının uzun bir listesi var. Bunu istenilirse, daha sonralarında ayrıca yazabilirim. Bu teklife gelince ise, olumlu bakıyorum. Kaldı ki, sahip olduğum sorumluluklarımdan ötürü Vikipedi ve diğer projelere pek katkı veremiyorum bir süredir, ancak kesinlikle bu portalla ilgileneceğim. Hem, daha Avustralya'da ki erken seçimin sonuçları açıklanmadı Göz kırpma .--MerhabaNe yapabilirim? 13:13, 7 Temmuz 2016 (UTC)
  • Maalesef ben de güncellenemeyeceğini ve bir süre sonra VP:MİLLİ'ye aykırı bir hâl alacağını düşündüğüm için karşı çıkıyorum. Bir de mesela bazı haberlerin eklenme sürecinde tartışma çıkacak ve bu tartışmalar sonuçsuz kalacaktır katılım azlığından. Sürekli güncelleneceğinden emin olsam destek vereceğim bir teklif. Kolay gelsin. -seyit. 18:12, 7 Temmuz 2016 (UTC)
  • Bu bölümü ve biliyor muydunuz bölümünü ana sayfa tasarlarken uygulamıştım, çok faydalı aslında. Ancak yukarıda da belirtilen hususlar nedeniyle pek ılımlı bakılmıyor. Fakat bana göre güncel olaylarla ilgili maddelere önem verilmesi açısından çok faydalı. Ansiklopediye bakınca bir çok kayda değer uçak kazası, terör olayları bizde hiç yok ya da yüzeysel olarak var. Bu bölümün sağlıklı olabilmesi için, dünyada yaşanan kayda değer haber ve ansiklopedik olayların hemen madde olarak yer alması ve ana sayfada belirtilmesi gerekiyor. Ben olumsuz yaklaşmıyorum ancak "özel ilgi/uğraş" gerektiren bir bölüm. Eğer faaliyete geçecekse bence şu yarım kalan biliyor muydunuz ve ana sayfa tasarımıyla birlikte aktif etmeliyiz. Ben eğer istekliyse arkadaş bu bölüme olumlu yaklaşıyorum. Bir süre denemekte fayda var, eğer vikihaber gibi cılkı çıkarsa geri kaldırılabilir.Sait71 00:19, 9 Temmuz 2016 (UTC)
  • Portal'ın güncel kalacağından, başarılı olacağından emin değilim ama Ana sayfada güncel olaylar kutucuğuna olumlu bakıyorum, deneyebiliriz. Olmazsa, kaldırırız ana sayfadan. Sadece güncel olaylarla sınırlamamalıyız ama. Diyelim ki bir kişi vefat etti, şu kişi, mesela Muhammed Ali 3 Haziran'da vefat etti yazılabilir. Türkiye milli futbol takımı, Avrupa şampiyonu oldu diyelim. Şampiyona maddesi yoksa, milli takım maddesine bağlantı verilebilir. Mesela Türkiye'den olaylarla ilgili 2016'da Türkiye çok güzel bir içerik. Bu tarz 1 cümlelik yakın olayların ana sayfada yer almasını faydalı buluyorum. İngilizce Viki'de ana sayfada 4 satır var. Biz de 4 satır yapıp, her hafta 1 satır yeni olay eklesek gayet sürdürülebilir olacağını düşünüyorum. --Sadrettin 10:54, 9 Temmuz 2016 (UTC)
  • Portalın açılmasına kesinlikle olumlu bakıyorum çünkü bu portal İngilizce Vikipedi, Arapça Vikipedi, İtalyanca Vikipedi dahil birçok Vikipedi'de yer alıyor, Bu portalin Türkçe Vikipedi'de olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu düşünüyorum --Adem20mesaj 09:43, 13 Temmuz 2016 (UTC)

Yönetmen bilgi kutusu eksikliği[kaynağı değiştir]

Merhaba, Bilgi kutusu şablonlarında yönetmenler için ayrı bir bilgi kutusu mevcut değil. Yönetmenlerin sayfalarına baktığımda bazılarında Şablon:Oyuncu bilgi kutusu bknz, bazılarında da Şablon:Sanatçı bilgi kutusu bknz kullanılmış. Ortada bir karışıklık mevcut. Bu durumu düzeltmek için yönetmenler için ayrı bir bilgi kutusu şablonu hazırlanmasında fayda var. Biraz araştırdım yapamacağımı düşünerek buradan destek almak istedim. Bu konuda yapabileceğimiz bir şey olabilir mi?Pragdonmesaj 20:20, 13 Temmuz 2016 (UTC)

Yorum Yorum Ey Pragdon hani diyorsun ya yönetmen bilgi kutusu eksik bende onu diyordum eksik yav. Bilgi kutusuna kişisel bilgiler (d. tarihi, yaş, ö. tarihi, vb.) ve çektiği yapımlar (ilk filmi, önemli filmleri, ödüller vb.) şeyler konulabilir bu ayrıntılar konuşulabilir ben en önden desteklediğimi bildiriyorum. --II. Niveles (mesaj) 20:27, 13 Temmuz 2016 (UTC)

Yorum Yorum Sanırım bu konuyla şu sıralar ilgilenebilecek kimseler yok.Pragdonmesaj 11:20, 18 Temmuz 2016 (UTC)

  • İngilizce Vikipedi'de en:Template:Infobox director şablonu bizdeki {{Kişi bilgi kutusu}}na birleştirildiğinden dolayı yönlendirilmiş. Yönetmenlik bir meslek olduğundan dolayı bana göre de mantıklı olan bu. Bu nedenle kişi bilgi kutusu şablonunun kullanmanızı öneriyorum. --İnceleme Elemanı (mesaj) 07:29, 19 Temmuz 2016 (UTC)

Turkey and Wiki Loves Monuments 2016[kaynağı değiştir]

Hi all. This is Leila from Wiki Loves Monuments international team. I'm reaching out to you on behalf of the team to see if you are interested to organize Wiki Loves Monuments in Turkey this year. If there is some interest, please contact me in the next week at lilyofthewest.wikimedia@gmail.com. We will be happy to work with you to help you join the rest of the participating countries this year. :) --LilyOfTheWest (mesaj) 13:45, 19 Temmuz 2016 (UTC)

Teknik[kaynağı değiştir]

orjinal vs orijinal :)[kaynağı değiştir]

Selamlar, anladığım kadarıyla AutoWikiBrowser ile "orjinal", "orijinal" olarak değiştiriliyor ama aşağıdaki örnekte kaynak URL'sinde yer alan "orjinal" de değiştirilmiş; link çalışmaz hale gelmiş. Bunu önlemenin bir yolu var mıdır?

"Fil Adam (oyun)" sayfasının sürümleri arasındaki fark --Başak (mesaj) 08:00, 3 Temmuz 2016 (UTC)

Bul değiştir işleminde URL'leri dışta bırakacak bir regex kullanılabilri ya da daha basitçe, kelimenin başına boşluk konularak ayrım yapılabilir. Fakat AWB de test etmedim.-- Hakan·IST 10:13, 3 Temmuz 2016 (UTC)
Kullanıcı:Basak Ayrıca veritabanından şimdi tarama yaptım, tek hatalı değişiklik o gözüküyor. Bu arada AWB ile bağlantısız olarak hatalı yazılmış şu ve şu hatalı url leri de düzeltmiş oldum.-- Hakan·IST 10:59, 3 Temmuz 2016 (UTC)
Şu resimde sol üstte "ignore templates, refs, links..." seçeneği var. Kod yazmak hataya daha açık olduğu için genelde bu seçeneği kullanıyorum. Sadrettin 19:12, 4 Temmuz 2016 (UTC)

Editing News #2—2016[kaynağı değiştir]

m:User:Elitre (WMF), 17:20, 3 Temmuz 2016 (UTC)

Nobots şablonu ile botların değişiklik yapmasını engellemek[kaynağı değiştir]

Merhaba. Botların bazı sayfalarda değişiklik yapması problem olabiliyor. Kullanıcı alt sayfaları olsun veya bilerek yanlış yazılmış sözcük içeren sayfalar olsun, bu vb. gibi durumlarda lütfen sayfaya {{Nobots}} şablonu ekleyelim. Not düşeyim, aklımızda bulunsun. --Sadrettin 08:40, 6 Temmuz 2016 (UTC)

Merhaba,

Dil bağlantılarında Buryatça dil bağlantısı (Буряад) üzerine imleç ile gittiğimde diğer dillerde olduğu gibi o dilin Türkçe adı (Buryatça) gösterilmiyor, Kiril alfabesi ile dil adı görünüyor. Örneğin İstanbul maddesinin dil bağlantılarına bakınız: Dil bağlantılarındaki অসমীয়া linkine gittiğimde "ইষ্টানবুল-Assamca" yazısını görüyorum ve en azından Assamca Vikipedi'deki İstanbul maddesine yönlendirildiğimi anlıyorum ama Буряад bağlantısı üzerine imleci götürdüğümde "Истанбул-Buryatça" yerine "Истанбул-Буряад" yazısını görüyorum. Буряад 'nın Türkçe karşılığının Buryatça olduğunu bir yere eklemek gerekiyor sanırım, bilgisi olan var mıdır?--Başak (mesaj) 23:18, 9 Temmuz 2016 (UTC)

Merhaba, Başak. Aslında bu durum, köy çeşmesi ilginize bölümünde çevirisini yaptığınız Daraltılmış Dil Bağlantıları ile ilgili bir durum. Normalde beta ayarlardan Compact language links seçeneğini aktif etmeyen hiç kimse dillerin adını Türkçe olarak görmüyor. Ve bu seçenek çevirdiğiniz gibi artık anonimlere de açılıyor. Ben bu durumun, yani dillerin farklı harf karakterlerinde gösterilmesinin nedenini kullanım kolaylığı olarak değerlendiriyorum. Ancak derinlemesine araştırmadım. Bu bilgiden yola çıkarak bir araştırma yapabilirsiniz. Kolay gelsin. --İnceleme Elemanı (mesaj) 05:36, 10 Temmuz 2016 (UTC)

Şablonda bozuk Türkçe[kaynağı değiştir]

Bkz. Herhalde "Silmeye aday sayfanın oylama sayfasını oluşturuldu" değil "Silinmeye aday sayfanın oylama sayfası oluşturuldu" denilmek isteniyor. Dilbilgisi hatalarının düzeltilmesi yetmez; ayrıca, buradaki "oylama" kelimesi de "tartışma" olarak değiştirilmeli. Teşekkürler ilgiinize. --E4024 (mesaj) 13:14, 11 Temmuz 2016 (UTC)

Şu değişikliği yapınca düzelmiş olması lazım. "Oylama" değil "tartışma" amacı güden bir sayfa olduğundan oylama>tartışma değişikliği de yaptım ayrıca.--RapsarEfendim? 15:01, 11 Temmuz 2016 (UTC)

Basketbolcu bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Selam, vakti olan Şablon:Basketbolcu bilgi kutusuna göz atabilir mi? Su anki bilgi kutusu oyuncularin güncel takiminin yazilmasina izin vermiyor saniyorum. Eger oyuncunun forma numara belirtildiyse onu yazip geciyor, takimi yazilmamis varsayiyor.

Örnek olarak bilgi kutusu sablonuna numara = 23 ve takim = Cleveland Cavaliers yazdik diyelim. Görünen bilgi kutusunda ilk satirda, oyuncunun resminin hemen altinda No. 23 - Cleveland Cavaliers yazisini görmemiz gerekirken sadece No. 23 - yazisini görüyoruz.

Saniyorum sablonda baslik1 satirindaki if-then-else komutlarinin sirasinda bir problem var lakin bu popüler sablonu kendim düzeltmekten cekindim. Tesekkürler. Coriolis (mesaj) 01:17, 12 Temmuz 2016 (UTC)

Selam. Şu değişiklikle sorun hallolmuş olmalı. Birkaç maddeye baktım, bir problem göremedim. Bu şablonu neden futbolcu bilgi kutusuna benzer şekilde yapmıyoruz onu da anlamadım gerçi...--RapsarEfendim? 08:11, 12 Temmuz 2016 (UTC)
Tamamdir, cok tesekkürler. Coriolis (mesaj) 22:42, 12 Temmuz 2016 (UTC)

Çeviri aracı[kaynağı değiştir]

Çeviri aracına ulaşamıyorum, nereye kayboldu?--evolutionoftheuniverse mesaj 17:23, 12 Temmuz 2016 (UTC)

Bekletmeli sil şablonunda geliştirerek diye bir kırmızı bağlantı var. Bunu (kırmızılığı) ya o sayfayı oluşturarak ya da başka bir şekilde ortadan kaldırsak iyi olmaz mı? BS şablonu eklerken acaba bu maddeyi korumak ve geliştirmek isteyebilecek sıradan kullanıcı (IPli ya da ipsiz) anlar mı diye tereddüde düşüyorum. Teşekkürler ilginize. --E4024 (mesaj) 08:20, 13 Temmuz 2016 (UTC)

Kategori:Pages using invalid self-closed HTML tags[kaynağı değiştir]

Arkadaşlar merhaba, bir çok sayfada bunun gibi kategori çıkıyor ortaya teknik bir problem var sanırım. Bu imzasız yazı Pragdon (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bilgi verdiğiniz için teşekkürler. Bu tür kategoriler, sistem tarafından oluşturulan otomatik kategorilerdir. Aynı türde kategorilere Special:TrackingCategories sayfasından bakabilirsiniz. Vaktim olursa bu izleme kategorilerine bir el atacağım. Çevirisini yaptım fakat, muhtemelen sayfaların Türkçe kategoriye geçmesi zaman alacaktır. Bu nedenle her iki kategoriyi de ekledim ve takibini yapıyorum. Kolay gelsin.--İnceleme Elemanı (mesaj) 14:00, 15 Temmuz 2016 (UTC)
Sayfaları bu gizli kategoriden kurtarmak için şu örnekte olduğu gibi <div id="..."/> ve <span id="..."/> vb. şablon değişiklikleri gerekiyor. <b/> yerine <br/> de sorunu çözebilir. Ayrıntılar En wikide var.--Teacher0691 (mesaj) 00:24, 23 Temmuz 2016 (UTC)

@İncelemeelemani hazır burdayken, şu en alttaki mesajla ilgilenebilir misiniz. Selamlar.--Kingbjelica (mesaj) 14:05, 15 Temmuz 2016 (UTC)

Bildirimler-uyarılar[kaynağı değiştir]

Yeni mesaj aldığımızda ekranın üstündeki bildirimler kısmında yer alması gerekirken uyarılar kısmında yer alıyor. Yahut diğer taraftan bakarsak kullanılan logolar ters :) Bir bilen el atarsa iyi olur.--RapsarEfendim? 16:38, 19 Temmuz 2016 (UTC)

Neyin nerede görüneceğine dair şöyle bir bölüm var.--Sayginerv-posta 17:13, 19 Temmuz 2016 (UTC)
Ben de ekleme yapayım. Butonların üzerinde imleci bekletince ikisinde de bildirimleriniz balonu çıkıyor.[1][2] --cobija 18:01, 20 Temmuz 2016 (UTC)
Translate'teki bir çeviri problemidir muhtemelen [3] --Sadrettin 18:47, 20 Temmuz 2016 (UTC)
Cobija'nın bahsettiği çeviri eksikliğini/hatasını giderdim ama hâlâ ters gözüküyorlar. Mesaj bildirimlerinin olması gereken yerde uyarılar var.--RapsarEfendim? 19:57, 21 Temmuz 2016 (UTC)
Bende bir sorun gözükmüyor. --İnceleme Elemanı (mesaj) 00:45, 22 Temmuz 2016 (UTC)

Kaydırmalı galeri şablonu[kaynağı değiştir]

Şablon bozuk galiba, kaymıyor. Örnek: Türkiye'deki adalar listesi. --cobija 10:52, 20 Temmuz 2016 (UTC)

Düzeltildi, teşekkürler. --Superyetkinileti 17:49, 20 Temmuz 2016 (UTC)

Şöyle oldu ama? --cobija 17:58, 20 Temmuz 2016 (UTC)

Merhaba, anladığım kadarıyla web.archive.org sitesi https:// 'e geçmiş ve vikipedi maddelerindeki web.archive.org'da arşivlenmiş kaynaklara tıklayınca http://'li çalışmayan adreslere yönleniyoruz. Yok mudur bir çare? ( Bknkz: Kolonya maddesi kaynakça ) --Başak (mesaj) 15:17, 26 Temmuz 2016 (UTC)

@Basak Bende çalışıyor. --evolutionoftheuniverse mesaj 15:28, 26 Temmuz 2016 (UTC)
Bende "404" çıkıyor. --E4024 (mesaj) 15:32, 26 Temmuz 2016 (UTC)
VPN ile bağlanınca bir sorun olmuyor, demokrasi timsali Türk kurumlarından birinin engeli nedeniyle açılmıyor. --cobija 16:32, 26 Temmuz 2016 (UTC)

Doğum tarihi ve yaşı[kaynağı değiştir]

{{Doğum tarihi ve yaşı}} ve {{Ölüm tarihi ve yaşı}} şablonlarının birlikte kullanıldığı maddeleri tespit etmek mümkün mü? Şurada kullanıcının düzelttiği soruna sebep oluyor. Ölüm tarihi varsa sadece {{Doğum tarihi}} şablonunun kullanılması gerekmekte. Aksi durumda, günümüze kadar olan kısmı hesaplıyor. Aynı durum {{Doğum yılı ve yaşı}} ve {{Ölüm yılı ve yaşı}} için de geçerli sanıyorum. --Üçüncü Adam (mesaj) 15:05, 27 Temmuz 2016 (UTC)

2 şablonu birden barındıran maddeleri Petscan ile şu örnekteki şekilde tespit edilebiliyor.-- Hakan·IST 15:21, 27 Temmuz 2016 (UTC)
HakanIST, çok teşekkürler. Uygun bir zamanda gerekli düzenlemeleri yapacağım. --Üçüncü Adam (mesaj) 15:24, 27 Temmuz 2016 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı --Üçüncü Adam (mesaj) 18:01, 27 Temmuz 2016 (UTC)

Politika[kaynağı değiştir]

İlginize[kaynağı değiştir]

Haftanın Çevirisi ile ilgili rica[kaynağı değiştir]

Büyükelçilik sayfasına çevrilip Köy Çeşmesinde yayınlanması ricası ile bir mesaj bırakılmış. Çeviri aşağıdadır. İlgilenenlere duyrulur. --Başak (mesaj) 09:08, 1 Temmuz 2016 (UTC)

"Merhaba! Zaman zaman m:Translation of the week/Translation candidates sayfasında yorum yapıyorum ve son zamanlarda gerek adayların gerekse oyların sayısının düştüğünü fark ettim. Daha da önemlisi, yorum yapanlar sadece 5-7 editörden ibaret(Anadili İtalyanca olan 2-3, İspanyolca olan 1-2, İsveççe olan 1, Çince olan 1 kişi...). Başka dil sürümlerinden de katılmak isteyen var mıdır?

Çevrilecek madde önermek sadece bir oyun gibi düşünülebilir ama yine de hem eğlenceli bir oyundur hem de bazen haftada en az 2-4 dile çeviri ekleniyor ve bu da bir konunun dünyadaki algısında etkili olabiliyor; ayrıca seçimin dünya dil topluluğunun temsil etmesi önemli.

Bu nedenle, diğer vikipedi sürümlerine de bir bakması için bir hatırlatma yapmanın iyi olacağını düşündüm. Bunu çevirip Köy Çeşmesi’ne ekler misiniz? Alexmar983"

Wikipedia to the Moon: invitation to edit[kaynağı değiştir]

Three weeks ago, you were invited to vote on how to take Wikipedia articles to the Moon. Community voting is over and the winning idea is to send all ‘’featured articles and lists’’ to the Moon. This decision means that, starting today, Wikipedians from all language communities are warmly invited to intensively work on their best articles and lists, and submit them to Wikipedia to the Moon. The central site to coordinate between communities will be Meta-Wiki. You will find an overview and more information there. Hopefully, we will be able to represent as many languages as possible, to show Wikipedia’s diversity. Please feel kindly invited to edit on behalf of your community and tell us about your work on featured content!

Best, Moon team at Wikimedia Deutschland 14:10, 1 Temmuz 2016 (UTC)

Türkçe Çeviri

Üç hafta önce Vikipedi maddelerinin Ay'a nasıl gideceğine dair oy vermeye davet edilmiştiniz. Topluluk oylaması sona erdi ve kazanan fikir tüm "seçkin madde ve listelerin" Ay'a gönderilmesi oldu. Bu karar tüm dil topluluklarınan Vikipedistlerin sıcak bir şekilde kendi en iyi madde ve listeleri üzerinde yoğun çalışmaya ve Vikipedi'nin Ay Yolculuğu'na kaydetmeye davet edildiği anlamına geliyor. Topluluklar arası merkez koordinasyon Meta-Wiki'de olacak. Genel bakış ve daha fazla bilgiyi burada bulacaksınız. Umarım Vikipedi'nin çeşitliğini göstermek için mümkün oldukça çok dili temsil edebiliriz. Lütfen topluluğunuz adına kibarca davet edildiğiniz şeklinde değerlendirin ve seçkin içerikler üzerindeki çalışmalarınızı bize anlatın!

En iyi dileklerimle, Moon team at Wikimedia Deutschland 14:10, 1 Temmuz 2016 (UTC)

--evolutionoftheuniverse mesaj 17:10, 2 Temmuz 2016 (UTC)

Bazı maddelerin giriş kısmında siyahi aktris, siyahi aktör gibi ifadeler görüyorum. Siyahi olduğunu belirtmeye gerek var mı? Bu bana göre tarafsız bakış açısı ihlali. Bu ifadeleri kaldıracaktım ama itiraz eden olabilir düşüncesiyle önce buraya yazayım dedim. --Üçüncü Adam (mesaj) 20:02, 3 Temmuz 2016 (UTC)

Katılıyorum, direk silinmeli, yardımlaşabiliriz hatta. --Kingbjelica (mesaj) 20:04, 3 Temmuz 2016 (UTC)
Maddelerin giriş kısmında bulunanlar çok değil. Vikipedi'nin hiçbir yerinde bu ifade kullanılmasın deniyorsa yardım gerekebilir. Bazılarının da kaldırılmaması daha iyi olacak sanırım. "Falanca ödülünü alan ilk siyahi" gibi örnekler var. --Üçüncü Adam (mesaj) 20:15, 3 Temmuz 2016 (UTC)
Giriş paragrafı ilk tümcede standart din ya da ırktan ziyade etnik grubun yazılması şeklinde. Türk oyuncu, İsveçli insan hakları aktivisti gibi. Maddelerde resim varsa ya da siyahi olması kişiye yönelik KD bir olayın parçası değilse (... ödülü olan ilk siyahi oyuncu, siyahiliği nedeniyle ayrımcılığa maruz kalma vs. gibi) yazılmaması daha doğru olur. Özellikle de kişiye ait bir fotoğraf varsa yazılmasının hemen hiçbir anlamı yok bence. -Kudyaz 10:16, 4 Temmuz 2016 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı Bu ifadeler Vikipedi'ye Güney Afrikadan bir tane muzun içinde gelmiş. Gördüğüm kadarıyla çoğu aynı kukla kullanıcı tarafından eklenmiş. Bu konuyu açmama sebep olan ilgili maddelerdeki ifadeleri kaldırdım. --Üçüncü Adam (mesaj) 14:42, 4 Temmuz 2016 (UTC)

Yorum Yorum Aslında durum basit görünüyor: Ayrıca belirtmek için "beyaz" yazılmıyorsa "siyah" da yazılmaz. Örneğin "1950 doğumlu beyaz aktör" gibi bir ifade yazılmıyor, fakat siyah yazılma gereği duyuluyor. Bu bazir bir çifte standartttır kesinlikle kaldırılmalıdır. Siyahi kimliği ile ön plana çıkmış ise (örneğin siyahilerin insan hakları, veya siyahilere özel spor karşılaşmaları ya da bunu gibi durumlar) bu madde içerisindeki açıklamalarda belirtilebilir. İlk satırda yazılması son derece anlamsız ve ön yargılı bir hareket. --Ahmet Turhan (mesaj) 15:15, 13 Temmuz 2016 (UTC)

Wikimedia Topluluğu Kullanıcı Grubu Türkiye (WMTR), GLAM projeleri kapsamında VikiKarekod projeleri gerçekleştiriliyor. İlk proje Pera Müzesi iş birliğiyle düzenleniyor. “VikiPera” adındaki proje WMTR - Pera Müzesi iş birliğiyle ziyaretçilerin Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar[1] koleksiyon sergisinde yer alan birtakım eserlerle ilgili Vikipedi maddelerine QR kodu üzerinden erişimlerinin sağlanmasını amaçlıyor.

Proje kapsamında; Pera Müzesi'nde yer alan ve projeye dâhil edilmesi planlanan eserlerden Vikipedi maddeleri olmayanların maddelerinin açılması; olanların ise kontrol edilerek Vikipedi ilkelerine göre düzenlenmesi planlanıyor. Bu doğrultuda, halihazırda yürütülen haftalık İş Birliği Projelerinden bağımsız olarak aylık bir Ödüllü İş Birliği Projesi düzenleniyor.

Projenin ilk ayağı olan VikiKarekod projesi kapsamında “VikiPera” isimli Pera Müzesi İş Birliği Projesi’ne davetlisiniz. Proje 13 Temmuz 2016 tarihinde başlayıp 15 Ağustos’ta sonlanacak. Proje sonunda, İş Birliği Projesi Sorumluları tarafından belirlenecek, katkılarıyla öne çıkan kullanıcılar Pera Müzesi tarafından ödüllendirilecek.

İş Birliği proje sayfası ve ayrıntılar yakında yine bu sayfadan sizlere duyuruluyor olacak!

Katılımlarınızı bekliyoruz. İyi vikiler! --e.c. 18:39, 4 Temmuz 2016 (UTC)

  • Güzel haber, emeği geçen herkese teşekkürler. Herhangi bir konuda destek veya yardıma ihtiyaç duyulursa mesaj atmanız yeterli.--RapsarEfendim? 08:49, 5 Temmuz 2016 (UTC)
  • İstediğiniz türde karekod oluşturabilirim @Elmacenderesi.
  • Akıllıca bir düşünce. --Mecnun (mesaj) 19:46, 5 Temmuz 2016 (UTC)

Vikipedi Kütüphanesi[kaynağı değiştir]

Selamlar ve iyi bayramlar herkese. Projeyi hazırlayan kişi olarak gün itibarıyla Vikipedi:Vikipedi Kütüphanesi projesinin hizmete girdiğini duyurmak isterim. İlgili sayfadan bilgi alınabileceği gibi özet geç diyenler için bir özet de olsun:

  1. Proje sayesinde İnternetteki çeşitli ücretli veritabanlarına ücretsiz erişim sağlanabilecek. Bunun için koordinatörlerin (şu an için yalnızca ben gözüküyorum) ilgili kurumlarla iletişime geçmesi gerekmekte.
  2. Diğer dillerdeki kütüphane projeleriyle işbirliği sağlanarak onların elde ettiği erişim izinlerinden bizim kullanıcılarımız da faydalanabilecek.
  3. Kullanıcıların, ellerindeki kaynak kitapları listelediği bir kısım mevcut. Buradan istediğiniz bir kaynak varsa ilgili kullanıcıyla iletişime geçip, ilgili sayfaların paylaşımı yapılabilecek.
  4. Yine herhangi bir kaynağa ihtiyaç duyulması hâlinde bu istekler de bu projede toplanacak. Herhangi bir kullanıcı bu kaynağa sahipse iletişime geçilecek.
  5. Zaman zaman kütüphane ziyaretleri düzenlenip, ihtiyaç duyulan kaynaklar temin edilmeye çalışılacak.
  6. Kütüphanelerle yapılacak işbirlikleri sayesinde, ihtiyaç duyulan bazı kaynaklar direkt olarak onlardan temin edilebilecek.
  7. "Erişime açık kaynaklar" kısmından çeşitli veritabanı ve arşivlere erişilebilecek.

Umarım güzel ve faydalı bir proje olur. Her türlü fikre ve yardıma ihtiyaç var. Koordinatör olmaya gönüllü birileri varsa hemen mesaj atsın. Her kullanıcıdan ricam, lütfen elinizdeki kaynakları kullanıcı arşivleri kısmına ekleyin.--RapsarEfendim? 09:00, 5 Temmuz 2016 (UTC)

Open call for Project Grants[kaynağı değiştir]

Lütfen kendi dilinize çevirmeye yardım edin.:

Greetings! The Project Grants program is accepting proposals from July 1st to August 2nd to fund new tools, research, offline outreach (including editathon series, workshops, etc), online organizing (including contests), and other experiments that enhance the work of Wikimedia volunteers.
Whether you need a small or large amount of funds, Project Grants can support you and your team’s project development time in addition to project expenses such as materials, travel, and rental space.
Also accepting candidates to join the Project Grants Committee through July 15.
With thanks, I JethroBT (WMF) 15:25, 5 Temmuz 2016 (UTC)

Çeviri[kaynağı değiştir]

Selamlar! Proje Hibe Programı 1 Temmuz- 2 Ağustos arasında yeni araç, araştırma, çevrimdışı etkinlikler (düzenleme maratonu –editathon-, atölye çalışmaları vb.), çevrimiçi organizasyonlar (yarışmalar dahil) ve Wikimedia gönüllülerinin çalışmalarını arttırıcı diğer denemeleri finanse etmek üzere teklif topluyor.
Kaynak ihtiyacınız ister küçük ister büyük olsun, Proje Hibeleri malzeme, seyahat ve mekan kiralama gibi proje masraflarının yanı sıra sizin ve ekibinizin proje geliştirme süresini destekleyebilir.
Ayrıca Proje Bağışları Komitesi'ne 15 Temmuz'a kadar katılım için adayları kabul ediyoruz.
Teşekkürlerimle, I JethroBT (WMF) 15:25, 5 Temmuz 2016 (UTC) (çeviri:--Başak (mesaj) 17:01, 5 Temmuz 2016 (UTC))
  • Arkadaşlar, ödüllü çeviri yarışması yapabiliriz diye tartışmıştırk bir ara hatırlarsanız. Bu çağrı tam buna uygun. Tematik yarışmalar yapabiliriz. Mesela video oyunu seçkin maddesi için Steam veya CD olarak oyun ödülü verebiliriz. --Alperen (mesaj) 16:25, 8 Temmuz 2016 (UTC)

Compact Links coming soon to this wiki[kaynağı değiştir]

Lütfen kendi dilinize çevirmeye yardım edin.

Screenshot of Compact Language Links interlanguage list

Hello, I wanted to give a heads up about an upcoming feature for this wiki which you may seen already in the Tech News. Compact Language Links has been available as a beta-feature on all Wikimedia wikis since 2014. With compact language links enabled, users are shown a much shorter list of languages on the interlanguage link section of an article (see image). This will be enabled as a feature in the coming week for all users, which can be turned on or off using a preference setting. We look forward to your feedback and please do let us know if you have any questions. Details about Compact Language Links can be read in the project documentation.

Due to the large scale enablement of this feature, we have had to use MassMessage for this announcement and as a result it is only written in English. We will really appreciate if this message can be translated for other users of this wiki. The main announcement can also be translated on this page. Thank you. On behalf of the Wikimedia Language team: Runa Bhattacharjee (WMF) (talk)--11:46, 8 Temmuz 2016 (UTC)

Çeviri[kaynağı değiştir]

Daraltılmış Dil Bağlantıları dillerarası listesi ekran görüntüsü

Merhaba, Bu wiki için gelmek üzere olan ve Teknoloji Haberler’de zaten görmüş olabileceğiniz bir özellik hakkında uyarmak istedim. Daraltılmış Dil Bağlantıları tüm Wikimedia wikilerinde 2014’ten beri bir beta-özellik olarak mevcut. Daraltılmış dil bağlantıları sağlandığında kullanıcılara bir maddenin dillerarası bağlantı bölümünde çok daha kısa bir liste gösteriliyor (görsele bakınız). Bu, özellik önümüzdeki hafta tüm kullanıcılara açık olacak ve tercih ayarlarında kapatılıp açılabilecek. Geribildiriminizi dört gözle bekliyoruz ve lütfen sorularınız varsa bildiriniz. Daraltılmış Dil Bağlantıları hakkında ayrıntılar proje belgelerinde görülebilir.

Bu özelliğin geniş çaplı kullanıma açılması nedeniyle bu duyuruda MassMessage kullanmak zorundaydık ve bu yüzden sadece İngilizce olarak yazıldı. Bu mesaj bu wikinin diğer kullanıcılarının diline çevrilebilirse minnet duyarız. Ana duyuru bu sayfadan da çevrilebilir. Wikimedia Dil ekibi adına: Runa Bhattacharjee (WMF) (talk)--11:46, 8 Temmuz 2016 (UTC) (çeviri:--Başak (mesaj) 08:59, 9 Temmuz 2016 (UTC))

Söz konusu sayfa (bot değişiklikleri hariç) en az 5 senedir el sürülmemiş vaziyette. Sayfada bahsedilen "Hakem Kurulu"nun bu süreçte ne aktif üyeleri var, ne de inaktif. Kağıt üzerinde oldukça işlevli ve yararlı olabilecek bu sayfa ve kurulun akibetini konuşmanın vakti çoktan geldi de geçiyor. Söz konusu sayfayı ve kurulu işler hale getirmeli miyiz ya da silmeli miyiz? Ne dersiniz? Bdscvr (mesaj) 21:20, 10 Temmuz 2016 (UTC)

Yorum Yorum Bence işler hale getirilmeli.Ayrıca Müzakere bölümü tamamen tartışılmalı.(Vikipedi:Arabuluculuk)--GelecekGecmisteGizlidir 📩Mesaj 10:54, 11 Temmuz 2016 (UTC)

TDK Sözlüğü[kaynağı değiştir]

Şuradaki gel-gitli birkaç yıllık ikametimde sürekli bir "TDK Sözlüğü" lafı gidiyor. Kusura bakmayın ama görebildiğim kadarıyla bazı kullanıcılar anılan sözlük bir kelimede kendi tercihleri ile aynı yanda olunca "TDK Sözlüğü böyle diyor", öyle olmayınca da "TDK Sözlüğü bizi bağlamaz" havalarında. Çifte standartlardan vazcaymak (bu kelime var mı acaba sözlükte, yeğenlerim çok kullanıyor:) bu kadar zor mu allasen? oturup bir karar verelim TDK Sözlüğü bizi bağlar mı bağlamaz mı ve bu oydaşma -sağlanabilirse tabii- "kural" olsun. Gereksiz itişme bitmese de azalır belki. --E4024 (mesaj) 13:50, 12 Temmuz 2016 (UTC)

SAS ve Sayısal Loto[kaynağı değiştir]

Özgür ansiklopedimizin önemli organlarından biri olan SAS (Silinmeye Aday Sayfalar) bölümünün önemini maalesef ki zaman zaman kavrayamıyoruz. Öyle ki çoğu zaman Sayısal Loto oynar gibi (teşbihte hata olmasın) hiç okumadan oy kullanan arkadaşlarımızı görmek beni üzüyor ve tedirgin ediyor. Ayrıca tek kelime dahi yazılmadan silinsin veya kalsın oyları verilmesi de şapkamızı önümüze koyup iyice düşünmemizi gerektiren bir başka durum. Bir liseli gençlik klasiği olan "Arkadaşa katılıyorum" diye geçiştirmek yerine ana hatlarıyla gerekçemizi, politikalarımızla olan ilintisini ve emsal durumları içeren detaylı bir SAS yorumu "olması gerekendir" diye düşünüyorum. VP:OY 'da bu konuda iyileştirmeler yapılması şart gibi görünüyor. --Mecnun (mesaj) 14:50, 13 Temmuz 2016 (UTC)

ORES review tool deployment in Turkish Wikipedia[kaynağı değiştir]

Hey folks,

A "likely damaging" edit is highlighted in Special:RecentChanges by the ORES extension.

We (The Revision Scoring Team) are happy to announce the deployment of the ORES review tool as a beta feature on Turkish Wikipedia. Once enabled, ORES highlights edits that are likely to be damaging in Special:RecentChanges to help you prioritize your patrolling work. ORES detects damaging edits using a basic prediction model based on past damage. ORES is an experimental technology. We encourage you to take advantage of it but also to be skeptical of the predictions made. It's a tool to support you – it can't replace you. Please reach out to us with your questions and concerns.

Documentation
mw:ORES review tool, mw:Extension:ORES, and m:ORES
Bugs & feature requests
https://phabricator.wikimedia.org/tag/revision-scoring-as-a-service-backlog/
IRC
#wikimedia-aiconnect

--Ladsgroup (mesaj) 15:37, 13 Temmuz 2016 (UTC)

Compact Language Links enabled in this wiki today[kaynağı değiştir]

Lütfen kendi dilinize çevirmeye yardım edin.

Screenshot of Compact Language Links interlanguage list

Compact Language Links has been available as a beta-feature on all Wikimedia wikis since 2014. With compact language links enabled, users are shown a much shorter list of languages on the interlanguage link section of an article (see image). Based on several factors, this shorter list of languages is expected to be more relevant for them and valuable for finding similar content in a language known to them. More information about compact language links can be found in the documentation.

From today onwards, compact language links has been enabled as the default listing of interlanguage links on this wiki. However, using the button at the bottom, you will be able to see a longer list of all the languages the article has been written in. The setting for this compact list can be changed by using the checkbox under User Preferences -> Appearance -> Languages

The compact language links feature has been tested extensively by the Wikimedia Language team, which developed it. However, in case there are any problems or other feedback please let us know on the project talk page. It is to be noted that on some wikis the presence of an existing older gadget that was used for a similar purpose may cause an interference for compact language list. We would like to bring this to the attention of the admins of this wiki. Full details are on this phabricator ticket (in English).

Due to the large scale enablement of this feature, we have had to use MassMessage for this announcement and as a result it is only written in English. We will really appreciate if this message can be translated for other users of this wiki. Thank you. On behalf of the Wikimedia Language team: Runa Bhattacharjee (WMF) (talk)-02:26, 15 Temmuz 2016 (UTC)

Oldu bittiye getirmek[kaynağı değiştir]

Bu şablonda henüz bir yönerge olmayan ve bağlayıcılığı hiç olmayan şu deneme yazısı eklendi. Üstelik değiştirme özetinde bile bu durumdan bahsedilmemiş. Topluluğun henüz onaylamadığı bir denemenin kullanılması bizlere saygısızlıktır.--Kingbjelica (mesaj) 18:46, 15 Temmuz 2016 (UTC)

Öyleyse geri alın. -Turgut46 19:08, 15 Temmuz 2016 (UTC)

Türkiye kamu kurumları[kaynağı değiştir]

Kurumlar neden XXX (Türkiye) yerine Türkiye Cumhuriyeti XXX formatında? Köy çeşmesinin arama kısmını kullandım ama bir tartışmaya rastlayamadım. --cobija 19:46, 20 Temmuz 2016 (UTC)

Militan Materyalizmin Önemi Üzerine maddesi[kaynağı değiştir]

Militan Materyalizmin Önemi Üzerine maddesinde Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Militan Materyalizmin Önemi Üzerine sayfasında bir SAS tartışması yürütülmekte. Daha önce buna benzer başka maddelerde de tartışmalar yürütülmüştü, Çar Hükümetine, "Özerkleştirme" Üzerine gibi maddelere Vladimir Lenin bibliyografyası maddesine aktarılma kararı çıkmış, Karl Marx Öğretisinin Tarihsel Kaderi maddesinde de olduğu gibi kalma kararı çıkmıştı. Görüşlerinizi bekliyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 10:20, 24 Temmuz 2016 (UTC)

Sürüm Kontrolu[kaynağı değiştir]

Sürüm incelemesinde sürekli bir ilerleme niye var anlayamadım, halbuki 350 Devriye var. 9.446 incelenme bekleyen sürüm kontrolu bulunmakta, çözüm bulunulmalı. Hasmetlihasmet--Msj✔ 15:53, 24 Temmuz 2016 (UTC)

Wikimedia CEE Meeting 2016[kaynağı değiştir]

Arkadaşlar, çoğunuzun bildiği gibi 27-29 Ağustos tarihleri arasında, Ermenistan'ın Dilican şehrinde [Wikimedia CEE Meeting 2016 Wikimedia CEE Meeting 2016] adlı etkinlik gerçekleştirilecek. Bu etkinliğe katılmak için burs başvurusu yapan kişiler arasında yer alan ben (Kullanıcı:Rapsar) ve Kullanıcı:Basak'ın başvuruları kabul edildi, şu anda katılımcı konumundayız her ikimiz de. Çeşitli sunumların yapıldığı etkinlikte "neden biz de bir sunum yapmıyoruz?" dedik ve Pera Müzesi ile olan GLAM projesi ile alakalı bir sunum yapabileceğimizi konuştuk kendisiyle. 1 Ağustos'a kadar sunum yapıp yapamayacağımızı bildirmemiz lazım ki onlar da programı ayarlasın. Böyle bir sunum yapılabilir mi, yapılırsa ne anlatabilir, projede neler yapıldı, hangi noktaya gelindi gibi konular hakkında bir tartışma yapabiliriz belki diye bu başlığı açıyorum.--RapsarEfendim? 10:52, 25 Temmuz 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Allah'ın bahşettiği bu nefesi, heft-endamı, dimağı ve bilumum uzvu bu kıymetli proje için kullanmaya çalışan iki kıymetli azayı içtenlikle kutlarım. --II. Niveles (mesaj) 11:10, 25 Temmuz 2016 (UTC)

Figure isteği[kaynağı değiştir]

Merhaba, birisi şu figureün c ile gösterilen kısmını open source olarak yeniden üretebilir mi? Teşekkürler. --evolutionoftheuniverse mesaj 15:53, 26 Temmuz 2016 (UTC)

Zaten kompleks bir şekil içermediğinden (basit geometrik şekiller ve yazılar) telif hakkı iddia edilemez üzerinde Kullanıcı:evolutionoftheuniverse :)--RapsarEfendim? 21:16, 28 Temmuz 2016 (UTC)
@Rapsar Akademide genelde ihtiyaca göre yeniden üretip ilgili makaleye referans veriyoruz ama bilemedim şimdi. Sanatsal değil, verdiği bilgilerden dolayı bir telif söz konusu diye yaklaşıyoruz sanırım. Bu hâli ile Commons'ta barınır mı bu?--evolutionoftheuniverse mesaj 02:43, 29 Temmuz 2016 (UTC)
Nedense yanıtı yanlışlıkla uçurmuşum, geçmişten getirdim. --evolutionoftheuniverse mesaj 22:08, 6 Ağustos 2016 (UTC)
Kullanıcı:evolutionoftheuniverse, "bilginin" telif hakkı olmaz ki :)--RapsarEfendim? 18:21, 7 Ağustos 2016 (UTC)
@Rapsar Oluyor valla. :) Dataların telif hakkı yok.
@Coolland yüklemişti görseli ancak uygun lisans belirtilmediği için beklemeli sil ile işaretlenmiş. Şuradaki tartışmalarda yayıncıdan izin alınması gerektiği ya da yeniden üretilmesi gerektiği söylenmiş. Nature'da yayımlanan makaleler için şöyle bir sayfa var, buradan izin hakkı talep edilebiliyor. Bir görsel, düşük çözünürlük için ücretsiz, ancak yüksek çözünürlük olursa yaklaşık 150 dolar. Ama bu izin hakkı ile Commons'a yüklenir mi bilmiyorum. --evolutionoftheuniverse mesaj 15:20, 9 Ağustos 2016 (UTC)
Ben ürettim diyerek aynısını yükleyin. Cahil cahil konuşmuşlar. Üretince de aynısını üreteceksiniz zaten.--RapsarEfendim? 15:32, 9 Ağustos 2016 (UTC)
Burada güzelce açıklamışlar konuyu. Kanun maddesi de açık. Şablonu koyan kullanıcı ezbere hareket etmiş gibi geldi bana.--coolland 15:56, 9 Ağustos 2016 (UTC)
E yani... Özgün şekiller içermeyen görseller kamu malı, hatta lisansını da vereyim (yahut şu). --RapsarEfendim? 16:43, 9 Ağustos 2016 (UTC)
O zaman bu izin işi bizim akademik yayıncıların açgözlülüğüymüş. PD-because şablonu ekledim, US Copyright Act Section 102(b)'ye dayanarak diye. Grafik, tablo vb. için şablonu çok aradım ama bulamadım. --evolutionoftheuniverse mesaj 16:55, 9 Ağustos 2016 (UTC)

WikiShootMe ile yakınınızda fotoğraf ihtiyacı olan nesneleri tespit edebilirsiniz![kaynağı değiştir]

Yaşadığınız veya ziyaret ettiğiniz yerlere dair çektiğiniz veya çekebileceğiniz fotoğraflar varsa, WikiShootMe aracıyla, yakınlarınızdaki görselsiz nesneleri bulabilr ve fotoğrafları yükleyerek ilgili maddeleri zenginleştirmeye katkıda bulunabilirsiniz.-- Hakan·IST 10:05, 30 Temmuz 2016 (UTC)

  • Bir kaç maddeyi denedim, benim olduğum yere yakın olan ve görseli bulunmayan maddeleri listeledi Kuğulu Park, Akköprü (köprü), Ankara Saat Kulesi ve benzeri bir çok madde de uygun bir görsel mevcut. Ancak listede bunları da gösteriyor. Pek çözemedim mantığını.Sait71 19:39, 30 Temmuz 2016 (UTC)
Güzel düşünülmüş ama ben de Sait ile aynı problemi yaşadım.--RapsarEfendim? 20:35, 30 Temmuz 2016 (UTC)
Bu araç Vikiveri'de kayıtlı olan resimleri kontrol ediyor, bahsettiğiniz maddelerin Vikiveri öğelerinde resim yoktu...-- Hakan·IST 16:52, 31 Temmuz 2016 (UTC)

Artık bu işe bir çözüm bulunmalı diye düşünüyorum. Virgülden sonra boşluk eklenmesi, paragraf sonundaki fazladan boşluğun silinmesi gibi bot ile basitçe yapılabilecek işler dahi bu araçla yapılıyor. "Zararı ne ki?" diye soranlar olursa, izleme listesi ve son değişiklikler sayfasını işlevsiz kılması diyebilirim. Son değişiklikler hiç verimli olmuyor seri ve basit değişiklikler yüzünden. Bot ile basitçe yapılabilecek şeyleri bırakın yapsın botlar.--RapsarEfendim? 16:20, 31 Temmuz 2016 (UTC)

Bunlar konuşulmuştu, Rapsar'ın dedikleri vs. Son değişiklikler olsun, izleme listesi olsun bunların hepsine mantıklı ve makul cevaplar verilmişti. Aynı şeyleri defalarca tekrarlamayacağım. Ama tabi topluluk Rapsar gibi düşünüyorsa yapılması bırakılır çözüm olarak. Vikiçizer (mesaj) 16:25, 31 Temmuz 2016 (UTC)
Konuşuldu da sonuç ne oldu? Hangi yönergede değişikliğe gidildi? Son değişiklikler şu anda işlevsiz, felç. Aylardır böyle. Bunları botla yapmak gibi kolay bir yöntem var, bu neden tercih edilmiyor?--RapsarEfendim? 16:46, 31 Temmuz 2016 (UTC)
İlgili tartışma .-- Hakan·IST 16:50, 31 Temmuz 2016 (UTC)
Bu tartışmayı oturdum okudum şimdi. Orada tartışılan konu "AWB'yi kimler kullanmalı, önüne gelen kullanmasın" odaklı.--RapsarEfendim? 17:14, 31 Temmuz 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Bakınız çok enteresan. Ne tesadüftür ki aylardır yapılırken ses çıkmıyor birileri yeni yeni yapmaya başlayınca hemen sorun oluyor. Elhamdülillah biz hizmetimizi her şekilde yaparız gerek boşluk sileriz gerek boşluk ekleriz gerekse de büyük küçük demeden her bir görevi layıkıyla yapmaya çalışırız. Biz elhamdülillah değişiklik sayısıyla ve yaptığı katkıyla övünenlerden olmadık hiç bir zamanda olmayacağız. Önemli olan nicelik değil niteliktir ve birçok kullanıcı betikler kullanıp küçük değişiklikler yaparken, bazı kullanıcılar az değişiklik yaptıkları halde daha çok madde hazırlamış olabilirler. Tabii ki çok değişiklik yapmış bir kullanıcı birçok madde de hazırlamış olabilir ve yinelemek gerekirse, değişiklik sayısı, bir kullanıcının katkılarını ölçmekte kullanılan hassas bir gösterge değildir. Hizmetin büyüğü küçüğü olmaz. Hizmet hizmettir. Neymiş efendim belirli sayfalar işgal ediliyormuş... Aradığınız şeyi bulabilmeniz için bin tane günlük bulunmakta onlar ne güne duruyor? Son değişiklikler sayfası Vikipedi hakkında son dakika haberlerini alacağınız bir sayfa değildir. --II. Niveles (mesaj) 17:30, 31 Temmuz 2016 (UTC)
Rapsar'ın söylediklerini abartılı buluyorum. Tartışmanın sonucunda hangi yönergede niye bir değişikliğe gidilecekti ki? Zararı var mı yok mu tartışmasıydı. Zararı yoktu, yine yok. Vikiçizer (mesaj) 17:33, 31 Temmuz 2016 (UTC)
Tartışmayı okudum, zarar-yarar tartışması değil üstte dediğim konuya odaklanan bir tartışma. Bunları bot ile yapabilecekken son değişiklikleri tamamen işlevsiz kılmanın faydası yok. Çok basit değişiklikler bunlar.--RapsarEfendim? 17:36, 31 Temmuz 2016 (UTC)
Son değişikliklerle ilgili söylenenler de okunmuştur o zaman. Türkçe vikipedi geliştikçe son değişiklikler devriyesi diye birşey olmayacak, nostalji olacak. Devriye takibini yapacaksa srüm kontrolü ile yapacak, sürüm kontrolünden yararlanacak. Tıpkı İngilizce gibi saniyede 100 değişiklik olabilen viki gibi olacağız zamanla. Şimdi Vikiçizer'i, Teacher'i HakanIST'i veya diğerleri ve yeni başlayacak olanlar bırakınız işstediği gibi otomasyon yapsın, program kullansın. Hep dendi ama yine diyeyim, twinkle, katalitik ne ise bu da odur. Katalitikle kim kaç bin değişiklik yapıp, kaç kez son değişiklikleri ve izleme listelerini meşgul etmiş, aynı şeydir. Ben açıkçası ilgilenmiyorum, kabarık izleme listemi de rahatsız edici bulmuyorum. İngilizce viki gibi akıcı olmanın kime ne zararı var. Zamanla kullanıcılar veya otomasyon kullanmayan seri değişiklikler yapan kullanıcılar arttığında ne olacak, saniyede 100 değişikliğe bakan son değişiklikler devriyesi mi olacak. Vandalizmle mücadele de aynı veya benzer programlarla yapılabiliyor. İleriyi düşünelim, teknolojiyi her kullanıcı kullanabilsin. Eski tip veya gelişmemiş ağır aksak bir Türkçe vikipedi düşünmeyelim. Aheste aheste 25 dakikada 50 değişiklik yapılmış bir vikide son değişiklikler devriyesi olur. Sürüm kontrolü ileri bir uygulama olarak bu sorunları cevaplamak için getirildi. Bence gayet iyi de gideriyor. Nostaljik düşünmeyelim. Bunları bot yapacaksa hotcat ve katalitik değiştirmelerinin de binlerce onbinlerce olduğunu unutmayalım, bu otomasyon da otomasyondur, awb'yi bunlardan ayrı tutmanın sebebi nedir, hepsi pratiktir, sen katalitikle yüzbin katkı yapmışsındır, diğeri awb ile yapar. Awb kullananların katalitikle hotcatle izleme listemi doldurdular, son değişiklik nostaljimi yok ettiler dediğini duymadım. Bu dolmadığından değil, belki daha anlayışlı olunduğundandır. Ayrıca awbnin veya katalitik hotcat twinkle kullananların zaman zaman son değişiklikleri doldurması hoş karşılanmalıdır. Vikipedinin zararına olan şeyler değil bunlar. Vikiçizer (mesaj) 18:37, 31 Temmuz 2016 (UTC)
Tartışmayı ilk gördüğümde uçağa biniyordum, indim otele yerleştim hala devam ediyor. İlk gördüm ve "yine mi?" dedim sadece ama sağolsun Vikiçizer vermiş cevabı zaten. Son tartışmada söylediklerimden başka söyleyeceğim bişey yok benim. Şimdi somut bir örnek üzerinden gidelim isterim Rapsar. Şu anda Ordu anlam ayrımı sayfasına bağlantı verilen 480 madde var. Bunların bir kısmı Ordu (il) bir kısmı Ordu (askeriye) olmalı. Önümüzdeki 1 saat içinde birimiz awb ile birimiz normal kopyala yapıştır ile düzeltelim. Kaç tane düzeltiriz bilmiyorum ama ikisi de son değişiklikler dediğiniz yeri şişirmeyecek mi? (ne işe yarar bilmiyorum ve bakmıyorum bu arada bende 60000 madde civarı izleme listemde ve vandalizm varsa izleme listemde görüyorum zaten. izleme listem dışındaki madde ise ya ilgi alanım değildir ya da henüz önüme çıkmamıştır.) Ben başlıyorum düzeltmeye bu arada. Cevap yazarsanız ping atın awb de görüyorum onu da.--Teacher0691 (mesaj) 20:14, 31 Temmuz 2016 (UTC)

Bu gibi araçlarla yapılan değişikliklerin küçük değişiklikler gibi isteğe bağlı olarak gizlenmesi seçeneği getirilemez mi? --Cobija (mesaj) 20:19, 31 Temmuz 2016 (UTC)

  • Öncelikle, bu araç kullanılarak yapılan değişikliklerin zarar verici yahut bunu yapanların buraya zarar verdiğini kesinlikle söylemedim, zaten böyle bir şey söylemek anlamsız olacaktır. Son değişiklikler sayfası oldukça faydalı bir sayfa en azından benim için. Hangi konuların popüler olduğunu, en son nelerin yapıldığını falan görmek açısından sıkça kullandığım sayfa. Bu başlığı açmamdaki amaç "bot ile yapılacak çok ufak değişiklikleri" bot ile yapmak varken neden bunların bu araçla yapıldığını anlamlandıramamdır. Teacher'ın yukarıda verdiği örnek güzel bir örnek. Bunu botlar ayırt edemez (İng. Vikide açtığınız bir maddede anlam ayrımı sayfasına verilen bağlantı varsa bir bot mesajı gelir bağlantınızı düzeltin diye hatta). Ancak paragraf sonundaki boşluğu silme, görünürde hiçbir farklılık dahi yaratmayan şablon altındaki boşluğu silme, madde listelerindeki boşlukları silme gibi çok basit işler botla yapılabilecek şeyler. Hem daha hızlı yapılır hem de bu kullanıcılar bu vakitlerini, halihazırda makineler tarafından yapılacak işlerle harcamak yerine yapılamayacak düzeltmeleri yaparak (yukarıda bahsedilen anlam ayrımı bağlantılarını düzeltmek örneğin) değerlendirebilir. Kazanan burada ne ben ne başkası, Vikipedi olur.--RapsarEfendim? 21:16, 31 Temmuz 2016 (UTC)
Ben kendi adıma rahatsızlık duymuyorum. Vaktimi nasıl harcayacağım konusunda tavsiye de beklemiyorum. Aynı şekilde bugüne kadar katalitikle twinkle'la binlerce gerekli gereksiz değişiklikleri yapmış kullanıcılarımızı, izleme listemi ve son değişiklikleri işgal ettiler diye negatif yaklaşmadım. Gerçek sorun nedir? Sıkıntı üzüntü nerede? İsteyen istediği gibi katkı yapsın, kullanıcıları kısıtlamaya çalışmaktaki amaç nedir? İleri sürülen şeyler, diğer kullanıcıların gönüllü katkı yapma şekli; bu şekle de kimse karışamaz, isteyen istediği gibi katkı yapar. Awb'ye karşı çıkan binlerce katalitik, hotcat ve twinkle değişikliğine de karşı çıkmış demektir. Awb yapılmasın diyen katalitiki, hotcati, twinkle'ı ilk önce kendisi bırakmalıdır, bunlarla yapılan binlerce değişikliğini yapmasın, manuel devam etsin. Bunlarla yapılan katkıların niteliğine girmeyi zul sayarım. Katkıların azı çoğu, iyisi kötüsü olmaz. İşimize bakalım...Vikiçizer (mesaj) 21:41, 31 Temmuz 2016 (UTC)
Katalitik ve Hotcat gibi araçlarla yapılan değişiklikler ile AWB ile yapılan "bazı" değişikliklerin neden aynı kefeye konulamayacağını belirttim. Hemen her çoklu değişikliği bot ile yapmak mümkün. Her daim kontrolüne ihtiyaç duyulacak "paragraf sonundaki boşluğu silme" ile "kategorideki ad değişikliği sebebiyle kategoride yer alan sayfaları diğer kategoriye aktarma" işlemleri arasındaki fark görülebiliyor diye tahmin ediyorum. İlkini durmaksızın çalışan bir bot halledebilirken, ikincisi tek sefere mahsus ve ya bota ekstradan bir komut vererek botun halletmesini ya da bu Katalitik ile halletmeyi gerektiriyor. Sen burada anlam veremediğim şekilde botların görevi olan şeyleri neden savunuyorsun ben onu anlayamadım (Teacher'ı ayrı tutuyorum burada zira kendisi botun ayırt edemeyeceği değişiklikleri yapıyor gördüğüm kadarıyla çoğunlukla). Benim problemim son değişikliklere her baktığımda -eski bir alışkanlık olarak- bana eskisi gibi hiçbir fayda getirmemesi. İzleme listemde her değişiklik olduğunda buna bakmam ve basit bir düzeltme görmem. Sanıyorum ki hem beni rahatsız eden kısmı hem de AWB ile diğer adı geçen araçlar arasındaki kullanım farkını açık bir şekilde anlatabildim.--RapsarEfendim? 21:51, 31 Temmuz 2016 (UTC)
Bunlar aynı araçlarla başkalarının izleme listesini doldurmanı veya son değişikliklerini felç etmeni engellemiyor. İsterse kişi bir nokta ekler, bunu mu yasaklayalım? Rapsar katalitikle veya awb dışı bir otomasyonla felç edince o felç olmuyor mu? Rapsar çok önemli eklentiler mi yapıyor? Ben bunu anlatmaya çalışıyorum. Awb kullananlara böyle şiddetle karşı isen bu otomasyonları senin de kullandığını görmeyelim. Vikiçizer (mesaj) 21:59, 31 Temmuz 2016 (UTC)
Allah Allaaaah. Ben AWB'ye karşı olduğumu mu belirttim Vikiçizer? Bot ile "devamlı" yapılabilecek basit düzeltmelerin AWB ile yapılmasının sebebini soruyorum sadece. Anlam ayrımı bağlantılarını falan düzeltmek değil, boşluk koyup silmek falan. Bunlar zaten sonsuza kadar olacak şeyler, bir bot da bunu sonsuza kadar yapabilir. Bunu anlatmaya çalışıyorum. Bu değişiklikler ne olumsuz ne hatalı, ama daha doğru, hızlı, pratik, kolay ve uzun süreli bir alternatif varken neden? Diyelim bir bota silsin ya da eklesin bu boşlukları.--RapsarEfendim? 22:04, 31 Temmuz 2016 (UTC)
Awb error typo'dan çıkarırsın olur biter. Awb kullananlar artacak, Teacher gibi Niveles gibi, eski alışkanlıklar değişecek. Bunu engelleyemeyiz, awb dışında başka otomasyonlarda geliyor, madde sayısı arttıkça bunlar kaçınılmaz. Ben global typo yaptığım için genel viki hatalarını düzelttiğim için göze görülüyor sanırım, beğenmediğin değişiklikler onlar yani. Teacher gibi nokta değişiklik de yaparım ama senin için çok şey fark eder mi? Katalitikten çok farkı olur mu? Olmaz. Vikiçizer (mesaj) 22:12, 31 Temmuz 2016 (UTC)
Yahu artsın, isteyen istediğini yapsın; ama "sonsuza" kadar yapılması gerekenlerle "botlarım yapamayacağı, belli periyotta elle/AWB ile yapılması gerekenler" arasında fark var ve ben bu farkı bir türlü anlatamadım. Yapalım bir bot, silsin boşlukları sonsuza kadar. Bu! "Beğenmediğim değişikler" diyerek olayı kişiselleştirmenin anlamı yok. Benim yaşadığım sorun belli, çözüm yöntemi belli. Ve bu çözüm yönteminin ne kimsenin işini aksattığı var ne de birine zararı. Yararı buraya, Vikipedi'ye.--RapsarEfendim? 22:20, 31 Temmuz 2016 (UTC)
İşte sorununun çaresi senin dediğin gibi değişiklikler yapılması değil, onu söylüyorum. Yine dolacak izleme listen, son değişiklikler. Sürüm kontrolü etkin kullanılacak. Bugünler yine iyi günler sayılır, son değişiklikler İngilizce gibi commons gibi işlevini yitirecek. Sorunun belli ama kişisel bir sorun, alışkanlıkların, çözümün ise benim typolarım ise şu saniye bıraktım, bakalım çözüm olacak mı?...Peki katalitikle veya başka otomasyonla dolan son değişiklikler veya izleme listeleri ne olacak? Buradan feryat edilmesi mi gerekiyor, her kullanıcının. Teacher'ın dediği gibi awb typolarıyla ilgili bir sorun varsa kendime mesaj atılmasını tercih ederim, aslında tercih değil doğrusudur bu. Vikiçizer (mesaj) 22:27, 31 Temmuz 2016 (UTC)
Bot ile yapılması "gereken" değişikliklerle dolmayacak ama, aradaki fark burada. Kimsenin katkılarına mani olmak istemem, sen ya da isteyen kullanıcılar yine bildiğini yapsın. Benim yaşadığım sıkıntıyı paylaştım yalnızca, çözüm önerisi de sundum (bot ile yapılması mümkün olanları botla yapmak), ister uygulanır ister uygulanmaz. Bu olaylardan sıkıntı duyan biri varsa söyleyebilir, duymuyorum diyen de söyleyebilir. Tartışma zaten bitmiştir, eklenecek bir şey yok benim açımdan.--RapsarEfendim? 22:36, 31 Temmuz 2016 (UTC)
Sadece benimkiler botla olabiliyor. OK. Vikiçizer (mesaj) 22:41, 31 Temmuz 2016 (UTC)
Hayır, botla olabilenler botla oluyor. Senin-benim-onun olayı değil bu. AWB ile yapılanlar, botla da yapılabilecekler ve yapılamayacaklar olarak ikiye ayrılırken ve botla yapmanın üstte belirttiğim avantajları varken, botla yapmamanın mantığını anlayabilmiş değilim.--RapsarEfendim? 22:46, 31 Temmuz 2016 (UTC)
Katalitikle yapılmasına gerek olmadığı botla yapılabildiği halde katalitik kullanıldığı olmuyor mu? Kategori taşımalar vs. Binlerce, yüzbin kere. Yeni teknolojileri kullanıcılar kullanacak, sebepsiz karşı çıkamayız. İsteyen botla yapılabilecek bir işi manuel yapsın, ayağıyla yapsın, burnuyla yapsın, yeter ki yapsın. Katkı doğruysa yapsın, katkı yanlışsa katalikle de yapmasın hotcatle de yapmasın, hatta eliyle de yapmasın. Aktif ve iyi niyetli kullanıcıları katkıdan uzaklaştırmanın anlamı yok...Vikiçizer (mesaj) 23:02, 31 Temmuz 2016 (UTC)
1 saat içinde 192 düzeltme yaptım bu arada. Anladığım kadarı ile biraz sapla samanı da ayırmaktan bahsetmiş Rapsar. Programın içinde bunu sağlayan çözümler mevcut aslında. Çok küçük değişikliklerde "skip" seçeneği (otomatik veya manuel) var. Yine de son olarak belirtmek isterim ki bu program, twinkle, hotcat, katalitik vb. bir araçtır ve doğru kullanıldığı sürece son derece faydalıdır. Lütfen artık bu başlık genel olarak açılmasın. Yanlış kullandığını düşündüğünüz kişiye (ben dahil) özel olarak elbette uyarıda bulunabilirsiniz.--Teacher0691 (mesaj) 21:49, 31 Temmuz 2016 (UTC)
  • ayy geçen Kullanıcı:Maurice Flesier'e son değişiklikleri işgal ettiniz diye vikisevgi göndermiştim. o küçük düzenlemeleri yapıyor diye tebrik etmekti amacım. bu tartışmadan haberi var (benim yoktu) demek ki "işgal" deyişimi eleştiri olarak anlamıştı. sorun onda sanmıştım ama sorun bendeymiş. yine utandım :( McAang 19:29, 1 Ağustos 2016 (UTC)

Ağustos ayının VikiProje Siyaset iş birliği projesi sizi bekliyor[kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset'in yeni 1-31 Ağustos 2016 tarihleri arasındaki işbirliği projesi: Resim aranan siyasetçiler kategorisindeki maddelere görsel ekleme olarak belirlenmiştir. Resim aranan siyasetçiler kategorisinde an itibariyle 4.151 madde bulunmakta. Burada yer alan maddelere resim eklenmesi gerekmekte. Katılımlarınızı bekliyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 17:08, 31 Temmuz 2016 (UTC)

Projede ilk 10 gün geride kaldı, katkılarınızı beklemekteyiz. --Ahmet Turhan (mesaj) 07:19, 13 Ağustos 2016 (UTC)