This Ain't a Love Song

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"This Ain't A Love Song"
These Days albümünden
Bon Jovi single
YayımlanmaHaziran 1995
FormatCD
Tarzrock
Süre4:20
ŞirketMercury
YazarJon Bon Jovi,Richie Sambora,Desmond Child
YapımcıPetter Collins
Bon Jovi tekli kronolojisi
""Someday I'll Be Saturday Night""
(1995)
"This Ain't A Love Song"
(1995)
""Something For The Pain""
(1995)

This Ain't A Love Song, rock grubu Bon Jovi'nin 1995 yılında yayımlanan altıncı stüdyo albümü These Days'in üçüncü şarkısıdır ve albümden yayımlanan ilk teklidir.

Şarkı hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

This Ain't A Love Song Jon Bon Jovi, Richie Sambora ve Desmond Child tarafından yazılmıştır. Bon Jovi'nin en popüler baladlarından biri olan şarkıda These Days albümünün genelinde hakim olan blues etkilerinin yanı sıra klasik R&B etkileri de görülmektedir.

Como Yo Nadie Te Hamado[değiştir | kaynağı değiştir]

Como Yo Nadie Te Hamado, This Ain't A Love Song'un İspanyolca sürümüdür. Sadece İspanyolca konuşulan ülkelerde yayımlanan teklide yer almaktadır.Şarkı Güney Amerika ülkeleri ve İspanyada büyük ilgi görmüştür.

Video-klip[değiştir | kaynağı değiştir]

This Ain't A Love Song'un klibi grup Cross Road albümünün turnesi esnasında Uzak Doğu Asya'dayken Tayland'da Andy Morahan tarafından çekilmiştir.

Canlı Gösteriler[değiştir | kaynağı değiştir]

This Ain't A Love Song 1995 Cross Road turnesi esnasında daha These Days albümü çıkmadan çalınmaya başlanmıştır. Turnenin geri kalan kısmında da hemen hemen her konserde çalınmıştır. 1996 These Days turnesinde ise albümün en büyük hiti olmasına rağmen nadiren çalınmıştır. Grubun 2000'li yıllarda gerçekleştirdiği Crush, One Wild Night, Bounce ve Have A Nice Day turnelerinde hiç çalınmayan şarkı 2007-2008 Lost Highway turnesi esnasında Danimarka'da tam 12 sene aradan sonra ilk kez çalınmıştır. Jon Bon Jovi 1995 Güney Amerika turnesi esnasında birkaç konserde bu şarkının nakaratını İspanyolca olarak söylemiştir.

Liste Başarısı[değiştir | kaynağı değiştir]

This Ain't A Love Song, These Days albümünden yayınlanan tekliler arasında Amerika'da hit olmayı başaran tek şarkıdır. Amerika'da ilk yirmiye giren şarkı These Days albümünden yayımlanan diğer dört tekli gibi İngiltere ve Avrupa listelerinde daha başarılı olmuştur. This Ain't A Love Song İngiltere listelerinde 6 numaraya kadar yükselmiştir ve birçok ülkede ilk onda yer almıştır. Grubun 90'lı yıllardaki en başarılı şarkılarından biridir.

Liste (1995) Tepe
noktası
İspanya İspanya 1
El Salvador El Salvador 1
Kanada Kanada 2
Avrupa Birliği Avrupa 2
Meksika Meksika 2
Hollanda Hollanda 3
Arjantin Arjantin 3
Uruguay Uruguay 3
Peru Peru 5
Avustralya Avustralya 4
İsviçre İsviçre 4
İrlanda İrlanda 5
Birleşik Krallık İngiltere 6
Norveç Norveç 8
Almanya Almanya 9
İtalya İtalya 10
Amerika Birleşik Devletleri ABD Billboard Hot 100 14