Bed of Roses (Bon Jovi şarkısı)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Bed Of Roses"
Keep The Faith albümünden
Bon Jovi single
YayımlanmaOcak 1993
FormatCD
KaydedilmeLittle Mountain, Vancouver,Kanada 1992
TarzHard Rock
Süre6:34
ŞirketMercury
YazarJon Bon Jovi
YapımcıBob Rock
Bon Jovi tekli kronolojisi
""Keep The Faith (şarkı)""
(1992)
"Bed Of Roses"
(1993)
""In These Arms""
(1993)

Bed Of Roses, rock grubu Bon Jovi'nin 4 sene aradan sonra yayınladığı 1992 çıkışlı beşinci albümleri Keep The Faith'in beşinci şarkısıdır ve albümden yayınlanan ikinci teklidir.

Şarkı hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Bed Of Roses Jon Bon Jovi tarafından yazılmıştır.Bed Of Roses Jon Bon Jovi'nin 1991 yazında gerçekleştirdiği tüm Amerikayı kapsayan mtorsiklet turu esnasında yazdığı şarkılardan biridir.Jon Bon Jovi bu şarkıyı eşi Dorethea için yazmıştır bu sebepten dolayı tüm Bon Jovi balladları içerisinde en içsel en kişisel olanıdır.

Video Klip[değiştir | kaynağı değiştir]

Bed Of Roses'ın klibi Los Angeles California'da Wayne Isham tarafından çekilmiştir.Richie Sambora,David Bryan ve Jon Bon Jovi'nin dağın tepesinden helikopter çekimi görüntülerini içeren klibin çekimi esnasında soğuk nedeni ile grup üyelerine zor anlar yaşatmıştır.Sahne performansı görünütleri ise 31 Aralık 1992 de Stabler Arena,Bethlehem konseri esnasında çekilmiştir.Bed Of Roses Bon Jovi'nin en iyi video klip çalışmalarından biri olarak kabul edilir.Şarkının İspanyolca versiyonunun klibi daha farklı görüntüler içermektedir.

Cama De Rosas[değiştir | kaynağı değiştir]

Cama De Roses,Bed Of Roses'ın İspanyolca versiyonudur.Bed Of Roses singleının sadece ispanyolca konuşulan ülkelerde yayınlanan versiyonunda yer alan şarkı İspanya ve Güney Amerika ülkelerinde büyük ilgi toplamıştır.

Canlı Performanslar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bed Of Roses Bon Jovi balladları içerisinde canlı olarak en fazla çalınandır.2005/2006 Have A Nice Day turnesi boyunca This Left Feels Right versiyonu çalınan şarkı 2007/2008 Lost Highway turnesinde yeniden orijinal hali ile çalınmaya başlanmıştır.Jon Bon Jovi Keep The Faith turnesinin Güney Amerika ayağında birkaç kez şarkının nakarat kısmını İspanyolca olarak söylemiştir. Grup Bed Of Roses'ı 1993 Amerikan Müzik Ödüllerinde canlı olarak çalmıştır.

Liste Başarısı[değiştir | kaynağı değiştir]

Bed Of Roses Amerika'da Billboard Hot 100'de 6 hafta ilk onda yer almıştır.Grunge müziğin yükselişi nedeni ile kimse yeni Bon Jovi albümünden bir Top 10 hiti çıkacağına ihtimal vermemişti bu sebepten dolayı Bed Of Roses'ın bu başarısı eleştirmenleri şaşırtmıştır.Power Ballad tarzındaki şarkı Bon Jovi'nin dünya çapındaki en başarılı şarkılarından biri olmuştur.

Liste (1993) Tepe
noktası
İspanya İspanya 1
Portekiz Portekiz 1
Kanada Kanada 2
İsviçre İsviçre 9
Hollanda Hollanda 9
Avustralya Avustralya 10
Almanya Almanya 10
Amerika Birleşik Devletleri ABD Billboard Hot 100 10
Amerika Birleşik Devletleri ABD Billboard Mainstream Top 40 5