Kullanıcı mesaj:Sadrettin/Mesaj Arşiv 2011

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız!
Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır!
Bu sayfa Sadrettin/Mesaj Arşiv 2011 adında bir mesaj arşiv sayfasıdır.
Eğer mesajlarınızı arşivlemek istiyorsanız bu bağlantıyı takip edin!

Osmanlı Soy Ağacı Şablonu'nun TÜRKÇE/İNGİLİZCE KARŞILAŞTIRMALI HALİ[kaynağı değiştir]

MERHABA! OSMANLI SOY AĞACI ŞABLON'u ile ilgili bir not: İngilizce Yazılı isimlerin üstüne tık-ladığınızda sizi ingilizce referanslara bağlıyor ki bunların Türkçe sayfaları mevcut değil, buingilizce "dış başlantılarda" önemli tarih ve kişi ünvanları gibi şeyler mevcut; Türkçe isimlere ve ünvanlara tıklatınca da Türkçe referanslara bağlanıyorsunuz. Bu nedenle bunu TÜRKÇE/İNGİLİZCE KARŞILAŞTIRMALI HALİ olarak adlandırmıştık. Silme yapmadan evvel bu noktayı tekrardan bir incelemeniz yararlı olur, şimdiden teşekkürler ederiz193.255.108.20 11:19, 3 Mart 2011 (UTC)

Ayrıntılı Osmanlı Soy Ağacı Şablonu (Valide Sultan ve Padişah Annelerini de içerecek şekilde)[kaynağı değiştir]

Osmanlı Soy Ağacı Şablonu Şablon:Osmanlı Hanedanı soy ağacı[kaynağı değiştir]

İngilizce Viki-de 2 ayrı şablon mevcut; bizde şu an mevcut olan Şablon:Osmanlı Hanedanı soy ağacı'a İngilizce'de "Basitleştirilmiş Soy Ağacı" Şablonu adı veriliyor. İngilizce Viki-de, Ayrıca bir de "Ayrıntılı-Detaylı Soy Ağacı" Şablonu mevcut. Ben de bu durumda, bizde Ayrı bir Ayrıntılı Osmanlı Soy Ağacı Şablon sayfası bulunmadığından, bu hazırladığım ayrıntılı şablonu bir ek olarak, Şablon:Osmanlı Hanedanı soy ağacı şablonunun altına ekledim, zira "basitleştrilmiş şablon" da konuda fazla uzmanlığı olanlar tarafından tercih ediliyor. Aksi takdirde onu silmem gerekecekti ki bu uygun olmazdı. Bu durumda ne yapsak? Siz "Ayrıntı/Detaylı Osmanlı Soy Ağacı" adında yeni bir sayfa açabilirseniz, benim hazırladığım bu yeni şablonu oraya koyarız, hem de İngilizce viki ile 1 e 1 denklik sağlamış oluruz. Eğer bu sayfayı yaratabilirseniz çok güzel olacak, teşekkürler.193.255.108.20 18:17, 1 Mart 2011 (UTC)

SAK sayfalarıyla ilgili birşey sorucam. Bir kategorideki alt kategorilerin silinmesini önermek istiyorum. Aşırı kategorilendirme sözkonusu yani. Sil şablonunu bütün alt kategorilere yapıştırmak mı zorundayım. Dediğim kategori Kategori:Antalya Altın Portakal Film Festivali sayfasındaki alt kategoriler. Her yıl için kategori açılması bence gereksiz. Selamlar. --Szoszvmesaj 19:41, 12 Ocak 2011 (UTC)

Mrb. Her kategoriye ayrı ayrı şablon ekleyip, yalnızca bir tane adaylık sayfası açman yeterlidir. İstersen ben bu işlemi yapayım, sen de silinme sebebi kısmını doldurursun...--Rapsar 20:17, 12 Ocak 2011 (UTC)
Böyle güzel olmadı, sana zahmet oldu. Teşekkürler. eline sağlık. --Szoszvmesaj 20:33, 12 Ocak 2011 (UTC)
Güzel olmadı derken? Yaptığım iş mi güzel olmadı, yoksa işi benim yapmam mı güzel olmadı? :)--Rapsar 20:36, 12 Ocak 2011 (UTC)
sizin yapmanız elbette. :))--Szoszvmesaj 20:38, 12 Ocak 2011 (UTC)
Rica ederim, ne demek :) İyi akşamlar...--Rapsar 20:40, 12 Ocak 2011 (UTC)

kategori adlandırma[kaynağı değiştir]

Selam. en:Category:Country flag IOC alias templates. Bu kategorinin Türkçesi "Kategori:Ülke IOC ötekiad şablonları" olabilir mi. adlandırma biraz ilginç ama, şablonlar böyle adlandırılmış. Mesela, Şablon:Ülke IOC ötekiad NEP --Szoszvmesaj 13:09, 15 Ocak 2011 (UTC)

Selam. Kısa ve basit bir biçimde IOC ülke bayrakları şablonları desek? Ya da istersen şöyle bir kategorimiz de varmış...--Rapsar 13:13, 15 Ocak 2011 (UTC)

Politika Hk.[kaynağı değiştir]

Merhaba, aktif bir kullanıcı olarak şu politika metni hakkındaki görüşlerinizi [1] şu sayfada belirtmenize [2] sevinirim. Saygılarımla--Alperen 19:32, 18 Ocak 2011 (UTC)

Bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

  • Mrb. İstediğin bilgi kutusunu oluşturdum. Yalnız şurada olduğu gibi her ülke için ayrı birer bilgi kutusu oluşturmak daha iyi olacaktır. Örnek olarak bir tane oluşturacağım biraz sonra, ona benzer şekilde diğer ülkeler için de oluşturursun. Uygun mudur?--Rapsar 15:52, 29 Ocak 2011 (UTC)
Şurada Türkiye için oluşturduğum bilgi kutusunu görebilirsin. 2008 Yaz Olimpiyatları'nda Türkiye maddesinde ise kullanımını...--Rapsar 16:06, 29 Ocak 2011 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Çok çok teşekkürler. Eline sağlık. Olimpiyat maddelerinin halini biliyosun. Maddelerin standartlaşmasını sağlayacak önemli bir gelişme bu. Peyderpey (Vikide çokça kullanılması gerektiğine inandığım bir kelime:)) diğer şablonları oluşturmaya çalışacağım. çok çok teşekkürler.--Szoszvmesaj 19:12, 29 Ocak 2011 (UTC)

Rica ederim. Olimpiyat maddeleri, kategorileri ve şablonları inanılmaz kötü halde. Bir aralar kategori ve şablonları düzenlemeye ve standartlaştırmaya başlamıştım; ancak yarım kaldı :( Daha Yaz Olimpiyatları maddemiz bile yok. Bu arada üniversite oyunları maddelerinin adını değiştirmek lazım. Hepsini Dünya Üniversiteler Kış/Yaz Oyunları şeklinde standartlaştırmak gerekiyor, resmî kullanım bu şekilde...--Rapsar 19:16, 29 Ocak 2011 (UTC)
Selamlar. Birkaç deneme yaptım aklıma gelen olası çözümler ile ilgili ama henüz sonuç yok. Şablonlar ile bilgi sahibi olan birkaç kişiye daha bilgi verebilirseniz faydalı olacaktır. Kolay gelsin. --Eldarion 11:56, 1 Şubat 2011 (UTC)
  • tamamdır şablonların birçoğunu onayladım eğer istersen sende editör yetkisi alabilirsin sanırım hizmetlilerde verebiliyor bu yetkiyi.--Reality 14:28, 1 Şubat 2011 (UTC)
    • Ayrıca şurdaki bekleyen değişiklikleri ben onaylayamaıyorum nedenini anlayamadım bir hizmetliye danışmalısınız o konuda. Hizmetli onaylasın değişiklikleri ondan sonra muhtemeldir ki sorun geçecektir. Ayrıca editör yetkisi alırsanız kendi şablonlarınızı ya da maddelerinizi onaylayabilirsiniz.--Reality 14:30, 1 Şubat 2011 (UTC)

  • Mrb. Vito'ya attığın mesajdaki sorun giderildi :) Kolay gelsin...--Rapsar 16:34, 3 Şubat 2011 (UTC)
Yetişememişim gördüğün gibi Szoszv. Rapsar'a da teşekkür edeyim bu vesileyle.
Sevgiler
Vito Genovese 19:19, 3 Şubat 2011 (UTC)
  • Ben tottam100 tamam halledicem angelo kurallarınıBu imzasız yazı Tottam100 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

vandallık yapma[kaynağı değiştir]

vandallık yapma değiştirdiğin sayfaların ileri gitmesini amaçla ve tartışma sayfalarını oku.

Merhaba Szoszv,

Kaldırdım çoktan. Ön bellek temizliği ile güncel halinin görülmesi lazım.

Sevgiler

Vito Genovese 21:16, 15 Şubat 2011 (UTC)

Tecrübe (şarkı), Evli, Mutlu, Çocuklu, Çanta (şarkı) ve Bozuyorum Yeminimi (şarkı) sayfalarındaki resimlerde ve Dosya:Olacak_Olacak.jpg'de kaynak'ta ve adil kullanım gerekçelerinde hata var. Kaynaklar zaten doğrulanabilir bir kaynak olmadığından (facebook sayfasından alınmış bir resim herhangi bir resim olabilir.) ve yaşayan kişilerin fotoğraflarının adil kullanıma aykırı olmasından dolayı resimlerin silinmesini istiyorum. Gerekli etiketlemeleri yaptım. ---Black Rainwrite me! 13:18, 20 Şubat 2011 (UTC)

Osmanlica Turkcesi[kaynağı değiştir]

Anlasildi, tesekkurler. KKB mesaj

Gol bilgileri[kaynağı değiştir]

Selamlar. Futbocuların bir sezonda attığı toplam gol bilgisine ulaşabileceğimiz bir kaynak var mı? TFF sitesinde maç maç yazıyor ama sezonluk bilgi bulamadım. Mesela Alex maddesinde hergün gol sayısı artıyor mesela:) Birçok popüler futbolcu keza hergün gol atıyorlar maşallah. TFF sitesinde sezonluk bilgiler yazıyor mu ve yabancı futbolcular gol bilgileri için varsa web adresi verebilir misin. --Szoszvmesaj 13:17, 22 Şubat 2011 (UTC)

Selam. TFF'nin resmi sitesinde bilgi bankası diye bir bölüm var. Orada, futbolcu kısmında oyuncunun adı-soyadını yazarak 1990-91 sezonuna kadarki tüm maç ve gol istatistiklerini görebilirsin. Mesela şurası. Profilin hemen altında maçlar ve attığı goller bölümleri var. İstenilen sezonun bilgilerine bakabilirsin. Bunun dışında 1990'dan önceki Türk futbolcuların bilgileri için mackolik.com sitesini kullanabilirsin. Gerçekten güzel bir veritabanı oluşturmuşlar. Fakat bazı durumlarda tutarsızlıklara rastladım (mesela Gökmen Özdenak ligde attığı 101 golle 100'ler kulübüne girmişken, siteye göre 105 gol atmış...). Belki de bir şeyleri gözden kaçırıyorumdur, bilemiyorum. Öte yandan yabancı futbolcular için şuraya bakabilirsin. Güzel bir veri tabanı oluşturmuşlar yine. Bu site ise her ne kadar çok geniş bir veri tabanı içermese de faydalı olacaktır (özellikle resimler ve istatistikler açısından). Şu siteden milli takım istatistiklerine bakabilirsin. Sezon sezon bilgi girildiğinden faydalı. Son olarak buradan İngiltere milli takımlarında oynayan oyuncuların istatistikleri yer alıyor. Özellikle A milli takım dışındaki kademelerde oynayanların istatistikleri için güzel bir kaynak. Bir de küçük hatırlatma yapayım, bilgi kutularında yalnızca lig maçları yer alıyor, dikkat :) (TFF sitesinde hem lig hem kupa karışık verildiğinden detaylı incelemek gerekiyor) Kolay gelsin...--Rapsar 14:03, 22 Şubat 2011 (UTC)

Selamlar. Bu şablonda isimden yola çıkarak istanbul'un 782 mahallesinin şablonda olacağını düşündüm bir an. Yanılıyorum değil mi? --Szoszvmesaj 22:56, 22 Şubat 2011 (UTC)

  • Evet Szosv bey, yanlis birseye mi basladim. Bu tip uzun çalisma yapilmiyor mu, belirli siniri/kriterlerimi var. Yeni oldugum için bilemeyebilirim. Beni yönlendiriniz o zaman. Hürmetler. --fatixxx 23:01, 22 Şubat 2011 (UTC)

TemplateScript[kaynağı değiştir]

Merhaba Szoszv,

Soldaki Şablon Yardımcısı değil. Şablon Yardımcısı yukarıdaki "etiket", "taslak", "uyar" ve "bakım" gibi sekmeler ekleyen ve genel olarak tüm işini üst tarafta gören bir betik.

Bahsettin soldaki arkadaşın adı ise TemplateScript, Türkçesi yok; Şablon Ekleyici falan koyabiliriz adını (nasıl sallıyorum bunları belli değil :). Zaten bugünlerde sayfasını falan düzenlemeyi, bir standarda bağlamayı düşünüyorum kendisini. Vector'de çalışmama gibi problemleri de var. Hepsi çözülecek yakında umuyorum ki.

Bu laf kalabalığından sonra söyleyeceğim şudur ki; ekledim İmzasız şablonunu. Başka eksikler görürsen de mesaj yağdırmaktan çekinme lütfen.

Sevgiler

Vito Genovese 19:23, 23 Şubat 2011 (UTC)

değişikliğimi neden geri getirdin? kaynakta 7.5 yazıyor! Neden 7.4'e geri getirdin?!! --144.122.124.93 12:50, 24 Şubat 2011 (UTC)

Şablon:Katolisizm[kaynağı değiştir]

Fatih Civelek merhabalar. Şablon:Katolisizm şablonu ile ilgili bir ricada bulunacağım. Malum Vikipedi'de mavi bağlantılar o maddenin varolduğunu, kırmızı renkli bağlantılar ise o maddenin henüz açılmadığını gösterir. Bu şablonda tün bağlantılar tek renkte olduğu için bu anlaşılamıyor. Şablonda rastgele birkaç maddeye gittim ve maddenin henüz açılmamış olduğu sürpriziyle karşılaştım. Rica etsem bağlantılardaki renkleri kaldırabilir misiniz? ya da ben bilahare değiştireyim.

Teşekkürler--Szoszvmesaj 01:23, 3 Mart 2011 (UTC)

  • Sovzsz bey, buyurun tabii ki yapabilirsiniz. Ama ben bunu yaparken de düsündüm zira mesela islam maddesinde de bu tip bir sablon mevcut ve orada da hepsi tek bir renkte .. ben de bu sistem uygulaniyor diye böyle yapmistim. Buyurun tabii ki .. tesekkûr ederim. Kolay gelsin. Hürmetler. --fatixxx 01:27, 3 Mart 2011 (UTC)
Tasarım olarak güzel kabul etmek gerek. Ama açılmamış maddeleri görünce kullanımda sorun oluyor. Mavi ya da kırmızı renklerin ne anlama geldiğini herkes bildiği için bu standardı uygulamak daha mantıklı. İslam şablonu için de aynı standart geçerli olmalı. iyi çalışmalar, kolay gelsin--Szoszvmesaj 01:42, 3 Mart 2011 (UTC)
Anlayisiniz için çok tesekkür ederim Soszv bey. Benim ilk hedefim dünya miras listesinde ki kirmizilari ve vatikan (yani katolik maddelerde ki) kirmizilari (dönüsümlü olarak) gidermek olacaktir. Bu konuda tertipli çalismak istiyorum. O yüzden o sablon bana o kadar muhabbet verdi ki elimden gelen kelimeleri tamamlamak için çalisacagim. Hürmetler. --fatixxx 01:47, 3 Mart 2011 (UTC)

Bekleyen değişiklikler[kaynağı değiştir]

Sen istedin, yaptım, olacak!

Vito Genovese 05:01, 3 Mart 2011 (UTC)

Bizim için bir şey yapabilirmisin ? [3] . Arkadaşlara göstermek için turkleri çok nazikler ... Teşekkürler--Yelkrokoyade 18:35, 4 Mart 2011 (UTC)

The french user is blocked on turkish wikipedia because of his name ("haker") but he can use this name on all the other wikipedia ! He is not a vandal, he just want to use his name on all wikipedia. Can you do something for him ? Thanks from France. --Yelkrokoyade 18:55, 4 Mart 2011 (UTC)

Merhabalar Merube. Rica etsem Bepanthen adlı ilaç maddesini incelermisiniz. İngilizcede en:Bepanthen "Panthenol" maddesine yönlendirilmiş. Vikipedide ticari ilaç markalarına yer vermiyoruz değil mi? iyi vikiler.--Szoszvmesaj 23:26, 2 Mart 2011 (UTC)

Selamlar. Öncelikle geç cevabım için lütfen kusuruma bakmayın, bu aralar pek aktif olamıyorum vikide. Bepanthen konusunda kesinlikle haklısınız. Nasıl bunca zamandır kalmış hayret. Bir de sanki telif ihlali varmış gibi geldi bana, özellikle şu eklenti prospektüsten birebir alınmış gibi. Önceki ilk hali de çok içime sinmedi açıkçası. İyi bir araştırmak lazım. Neyse sonuçta derhal adını değiştiriyorum maddenin. Telifini de iyi bir araştırmak lazım. Dikkat çektiğiniz için çok teşekkürler. Sevgiler--Merube 89msj 22:34, 6 Mart 2011 (UTC)

kategori tartışmaları[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar. Bizde böyle bir şablon yok değil mi? en:Template:Oldcfdfull. Henüz yok ise oluşturalım bir tane--Szoszvmesaj 18:47, 7 Mart 2011 (UTC)

Selam. Evet yokmuş maalesef :( Oluşturup şuraya ekleyebilir misin? Teşekkürler...--Rapsar 07:19, 8 Mart 2011 (UTC)

Prof. Dr. Necati Demir md. hak.[kaynağı değiştir]

Selam. Necati Demir maddesindeki yazının başlangıcında "Prof. Dr." kelimelerini neden kaldırdığınızı merak ettim. Konu başlıkları ünvansız olarak açılıyor fakat maddenin başında ünvanla beraber ve bold olarak yazılıyor. Alaattin Yavaşça maddesinde Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça şeklinde ve daha birçoklarında olduğu gibi... Açıklarsanız sevinirim. --M. Yalçın Yalhı ileti 10:47, 14 Mart 2011 (UTC)

  • İlginize ve cevabınıza teşekkür ederim. Kural olup olmadığını ben de bilmiyorum. Ancak, kişi isimlerinin ilk satırında, maddenin devamını okumaya gerek kalmaksızın kişinin tanımının tam olarak yapılmış olması bakımından yararlı olduğu kanısındayım. Fikrime iştirak ederseniz, adı geçen maddeye ve rastlayacağım diğer maddelere tekrar "Prof" unvanını ekleyeceğim. Cevabınızı bekliyorum. Saygılarımla. --M. Yalçın Yalhı ileti 18:34, 14 Mart 2011 (UTC)
  • Tekrar ilginize ve nezaketinize teşekkür ederim. İyi çalışmalar. --M. Yalçın Yalhı ileti 22:18, 14 Mart 2011 (UTC)

İş birliğine katılın![kaynağı değiştir]

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!


2011'in 11. haftası için proje olarak Şarkı ve kitap maddelerinin geliştirilmesi seçilmiştir.
Projeye katılmak

için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--Berm@nyaİleti 22:13, 14 Mart 2011 (UTC)

Yeni bir bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Şöyle bir bilgi kutusu oluşturdum. İşine yarar belki ileride :) İyi akşamlar...--Rapsar 16:32, 17 Mart 2011 (UTC)

Merhaba Szoszv,

Bildiğim kadarıyla Community Books, İngilizce Vikipedi'de bu iş açılan ad alanı olan Books türündeki kitapların toplaması ve manuel olarak oluşturuluyor. Yine kitapçıdan bastırtma ve PDF olarak alma gibi otomatik seçenekler mevcut; ancak onları sistem değil kullanıcılar düzenleyerek hazırlıyor diye biliyorum. User Books ise kullanıcıların sistem üzerinden oluşturdukları kitaplar olmalı.

Yanılmıyorumdur umarım tabii.

Vito Genovese 19:10, 17 Mart 2011 (UTC)


Tamamdır, eşledim en.wiki ile. Şablonun sınıfını da plainlinks yaptım görsel açıdan bir artı olması açısından. Fena olmadı gibi ama sen ver artık kararını kalsın mı böyle yoksa eski hali mi olsun hususunda.

Vito Genovese 23:52, 17 Mart 2011 (UTC)

Banu Avar maddesindeki "Asparagas Haber Skandalı" başlıklı bölümü neden çıkardığınızı öğrenebilirmiyim? Bu durumda Bill Clinton'ın Monika Lewinski skandalını da kişinin genel görüşleriyle alakalı olmadığı için çıkartmamız gerekmez mi? kişinin katıldığı bu önemli olayı burada nasıl açıklayabiliriz? Kaldı ki "programı Amerikan konsolosluğunun baskılarıyla kapatıldı" gibi düpedüz asparagas ve hiçbir kaynağı ve dayanağı olmayan bir ifadeye dokunmuyoruz ama tamamen tanıma dayalı, ne olduğunu biografik olarak anlatan bir maddeyi külliyen atıyoruz. Bu doğru mu? Meursaultcaulfield 16:51, 22 Mart 2011 (UTC)

Açıkçası "olumsuz" ile ne demek istediğinizi anlamadım? Bu sizce de uygulanamayacak bir kavram değil mi? Mesela: Diyelim ki bu şahıs asparagas haber sitesinden aldığı haberi televizyonda gerçekmiş gibi sunduysa, bu sayede haberlere konu olduysa, haberlere konu olarak ününü arttırırsa ve bu sayede birkaç konuşmaya daha davet edilip daha fazla para kazanırsa ve bu durumdan da memnun olursa: bu sizce yine olumsuz olurmuydu?

Ben yaşanan haberi olumsuz bir dille değil de olduğu gibi aktarmaya gayret ettim. Ne olduğunu yazarsak, olumlu mu olumsuz mu olduğunu okuyana bıraksak bence daha uygun. " yaşayan insanların biyografileri" konusunu okumuştum ve sildiğiniz kısımda bu konuya aykırı hiçbir kısım olduğunu düşünmüyorum. "Yersiz önem verme" konusunda ise bu şahısın bu haberine tüm basın yayın organlarında her verilmişken yersiz önem verdiğimizi söyleyemeyiz diye düşünüyorum. Dediğim gibi "monika levinski skandalı" ya da başka kişisel skandal başlıklarının wikipedia da hiçbir yeri yok o zaman. Konuyu geri alacağınızı umuyorum tarafsız bir dille anlatılan ve sadece ne olduğunu anlatan bir başlıktır... bence?

Sizin son mesajınızdan önce yaptığım değişiklikler başka birisi tarafından onaylandığı için bu konuyu tartışmaya gerek kalmadı sanırım, ama genel olarak "kötü etkileyebilecek bir maddenin -ağırlıkta olması-" ve "dünyaya malolmuş bir hadise" den farkı olduğu konularında size katılmıyorum. sevgiler. Meursaultcaulfield 00:50, 23 Mart 2011 (UTC)

Merhaba Szoszv,

STT'deki istek hiç anlam ayrımını karıştırmadığı için doğrudan istenen taşıma işlemini gerçekleştirmiştim, üçüncü sayfa işi daha da komplike hale getirmiş tabii. Böyle durumlarda geçmiş birleştirme şablonlarından yararlanmak en güzeli, zira onları da takip ediyoruz KAT:SS üzerinden.

Şimdi hallettim geçmiş birleştirme işini, bir eksik gedik varsa ona göre tekrar bakalım.

Sevgiler

Vito Genovese 22:16, 24 Mart 2011 (UTC)

deniz feneri[kaynağı değiştir]

Selamlar Stamboulite. Kategori:İstanbul'daki deniz fenerleri ile ilgili bir önerim olacak. Bu kategori alt kategorilere ayrılmış. Zaten istanbul'da kaç tane deniz feneri var ki, ek olarak ilçelere göre deniz fenerleri kategorisini oluşturalım. Bu kategoriler 1 ya da 2 maddeden oluşuyor. İstanbul'daki deniz fenerlerini tekrar tek kategoride toplayalım mı? --Szoszvmesaj 23:06, 24 Mart 2011 (UTC)

Aslında çok düşüdüm ne yapsam diye ama sonradan böldüm. Şöyle ki, denizfenerleri müzeler, kuleler, yalılar gibi bir kategoriye girmediği için ortada kalıyordu. ortada kalmasındansa 1-2 maddelik bir kategori olmaya mahkûm olsunlar, ama bir kategorileri olsun diye düşündüm. gecenin ilerleyen saatleri başka açıdan düşünmemi güçleştiriyo :)--Stambouliote ileti 23:13, 24 Mart 2011 (UTC)
Ahırkapı feneri'nin Fatihteki yapılar kategorisinde olması ve Şablon:İstanbul'daki deniz fenerleri şablonu oluşturulması bence daha kullanışlı. Okuyucular kategorilerde kaybolmasın. Bu saatte değil de yarın tekrar yazayım. Benim bu saatte yaptığım hatalı değişiklik oluyor bazen:) --Szoszvmesaj 23:19, 24 Mart 2011 (UTC)

Sadece İstanbul Boğazı'nda bu kadar fener varmış. marmarayı, karadenizi de düşününce belki de kategori gereksiz değil ha? Ama şablon da fena fikir değil hani. --Stambouliote ileti 23:24, 24 Mart 2011 (UTC)


  • Selamlar. Aslında şunu arşivlemek lazım da neyse :) Botla madde isteyenlere tokat gibi bir yanıt...--Rapsar 07:38, 28 Mart 2011 (UTC)

Sayfayı hızlı sil olarak etiketledim ama yorumun çıkış noktasında haklılık var. Albüm maddeleri falan tamam da bazı maddeler 1 cümleyi hiç kaldırmıyor. neyse:) --Szoszvmesaj 13:35, 28 Mart 2011 (UTC)

:D--Rapsar 13:36, 28 Mart 2011 (UTC)

Ama kullanıcı kitapları da var?--☺☻KULLANICI SAYFAM♥♦♣♠ MESAJ İÇİN 08:06, 2 Nisan 2011 (UTC)

yine bakabilir misiniz?--☺☻KULLANICI SAYFAM♥♦♣♠ MESAJ İÇİN 10:11, 3 Nisan 2011 (UTC)

ilginize teşekkür ederim. iyi geceler.. --Txrazy 20:03, 3 Nisan 2011 (UTC)

İş birliğini keşfedelim![kaynağı değiştir]

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!


2011'in 14. haftası için proje olarak Henry Moore maddesindeki kırmızıların giderilmesi seçilmiştir.
Projeye katılmak

için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--Berm@nyaİleti 22:17, 3 Nisan 2011 (UTC)

Selam. Kral FM Top 20 kaydadeğer olup olmadığı konusunda emin olamadım. Olumsuzsa fikrin SAS sayfasını açar mısın rica etsem--Szoszvmesaj 18:25, 4 Nisan 2011 (UTC)

Selam. Ben de KD olmadığını düşünüyorum. SAS gösterdim...--Rapsar 18:31, 4 Nisan 2011 (UTC)


Yıllar hakkında[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

Yıl başlıklarını yapıyorum da Rapsar size yönlendirdi beni sorum şudur aynen Rapsar'a yazdığım gibi iletmek istedim size de.

Bu yıl sayfalarında alakasız şeyleri çıkartıyorum, kendi doğum tarihini yazan gibi. Misal, ölüm de bahsedilen kişi olaylarda da mevcut az önce Zeki Müren'i listeden çıkarttım. Aynı başlık Ölümler bölümünde de mevcut çünkü. Yada albüm satışları falan var çıkan albümler onlar kalmalı mı gitmeli mi? Size sormak istedim.

Teşekkür ederim,

--Sevda Filiz 14:19, 6 Nisan 2011 (UTC)

Merhaba Szoszv,


Düzenleme yapmaya çalışıyorum, daha önce olan sayfalarda da eksikleri toparlamaya çalışıyorum. Ölümleri çıkartıyorum diğerlerine müdahale etmiyorum. Yalnız doğumlarda veya ölümlerde hiç başlığı olmayanlara ne yapmak lazım? Tarihi belli olmayanları ayırıyorum en aşağılarda ayrı bir yer açıyorum olaylarda. Yardımın için teşekkürler tekrar,

Çok kolay gelsin --Sevda Filiz 05:36, 8 Nisan 2011 (UTC)


Selamlar :)

Sizin de elinize sağlık, açıkcası sayfalar cidden çok dağılmış çift yazılanlar falan. Dediğinizi anladım, toparlayabildiklerimi toparlıyorum sizde eksik birşeyler görürseniz müdahale edin lütfen. Rfat Ilgaz'a dün besteci yazmışlardı düzeltirken hem utandım hem üzüldüm :/

--Sevda Filiz 05:36, 8 Nisan 2011 (UTC)

Değişikliğiniz[kaynağı değiştir]

Sayın Szoszv, dosya üzerinde sil şablonu eklediğiniz şu değişikliğiniz geri alındı. Bir önemli hususta şahsımı yahut şahısları bilgilendirmeniz güzel birşey lakin lütfen doğruluğundan kesin olduğunuz bir hususta doğru bilgilendirmede bulununuz. Resim özgün telif standartlarını karşılıyor. Belirttiğiniz silme gerekçesini ve telif içerikleri hakkında bilgileri gözden geçirmenizi ve telif ihalali oluşturan yüklem veya içerik eklemlerini tavsiye ediyorum. GNU Özgür Belgeleme Lisansı'nı da bir gözden geçirebilirsiniz. - Nebeviye 16:53, 7 Nisan 2011 (UTC)


Nobel ödülleri[kaynağı değiştir]

Merhabalar :)

Yıllarda Nobel ödülleri var ama bunların bazıları çok dağınık kimi doğumlardan önce kimi ölümlerden önce ki kısımlara yazılmış. Bunları yıllar sayfasında en sona mı yazmak doğru olur size sormak istedim.


Teşekkürler,


--Sevda Filiz 09:25, 13 Nisan 2011 (UTC)

1800lere geldim :) Sayfalar fena elimden geldiğince toparlamaya çalışıyorum. Npbellere dokunmamıştım öyle kalsın birşey olursa müdahale ederim. Sizin sayfa da süper olmuş yardımcı olacağım birşey olursa söylerseniz sevinirim.

Teşekkürler,

--Sevda Filiz 12:42, 13 Nisan 2011 (UTC)

Türkan Şoray 04.jpg[kaynağı değiştir]

Merhaba Szoszv,

Bu dosyanın adil kullanım kriterlerini karşılayıp karşılamaması, biraz da kullanım şekline bağlı esasen.

Mesela sen bu dosyaya VP:HS#D6 gerekçesiyle sil şablonu koyduğunda sil şablonunu çıkaran bendim. Zira telif etiketi hataları içindi bu kriter ve kullanıcıya haber verme zorunluluğu mevcuttu. Telif etiketi doğru dosyanın.

Dosyanın D6 problemi yoktu ama D5 problemi vardı. Yani hiçbir maddede kullanılmıyordu. O nedenle sil şablonu kaldırırken ilgili dosya sürecini ekleyip dosyayı 7 günlük silinme sürecine soktum.

Sonrasında Nebeviye dosyayı bilgi kutusu resmi olarak Türkan Şoray maddesine eklemiş ve kullanılmıyor etiketini kaldırmış.

Kullanım şekline bağlı demiştim ya; işte bu noktada sıkıntı var. Burada sanat eserlerinin eseri ya da eser sahibini tanıtma amaçlı kullanımı mümkün; ancak yaşayan ve özgür lisanslı bir fotoğrafı üretilecek bir şahsın profil fotoğrafı olarak kullanılması uygun gözükmüyor.

Yazın büyük bir dosya temizliği yapacağım için tek tek resimlere o kadar takılmamaya çalışıyorum şu an ama G9'dan bile silinmesi düşünülebilir bu fotoğrafın.

Vito Genovese 19:47, 13 Nisan 2011 (UTC)

merhaba Szoszv "efsane adlı maddeleri listelemek daha uygun sanırım" derken affet beni tam anlayamadım :(. efsane adı altında kategori sayfasında mı toplamak demek istedin.. saygılar --Txrazy 22:05, 13 Nisan 2011 (UTC)

:) biraz geç oldu ama yaptım sanırım. bakınız!. saygılar --Txrazymesaj 22:14, 13 Nisan 2011 (UTC)

merhaba Szoszv, asagidaki mesaji yaziyordum tam ama degisikliginizi geri aldiginizi farkettim. yinede mesajimi silmek istemedim , sevgiler 22:55, 13 Nisan 2011 (UTC)

merhaba Szoszv, taraf gazetesinde yaptigim degisiklik maddenin eski surumunden alinma. Yani kaynakli bir basligi tekrar getirme yaptim sadece. http://www.destekveriyorum.com/23479-taraf-gazetesi.html sitesi sanirim bu bilgiyi aynen VP'den almis, dikkat ederseniz ekledigim basligin nerdeyse her bir cumlesinden sonra bir kaynak var, ancak bu sitede o kaynaklarin hicbiri mevcut degil. iyi vikilemeler Yakamozlar 22:55, 13 Nisan 2011 (UTC)

KT altsayfasının adını da düzeltebilir misiniz Sayın Szoszv? Saygılar.--85.107.112.159 09:01, 14 Nisan 2011 (UTC)

Başkası düezltmiş, teşekkür ederim.--85.107.112.159 09:03, 14 Nisan 2011 (UTC)

Yardım istiyorum[kaynağı değiştir]

Yeni bir kullanıcıyım. Eklediğim bilgilere kaynaklarınıda referans olarak eklemek istiyorum ama sürekli referans hatası uyarısı alıyorum. Belki bunu buraya yazmam yanlış ama başka bir yol bulamadım, bir çok futbolcu için şablonlar hazırladım ama referans hataları sinirimi bozuyor. Diğer kullanıcıların kaynak gösterme şekillerini, daha önce kendimin Ballack için yazdıklarımda kullangığım şekli ve yardım sayfasından okuduğum şekillerin hepsini denedim. ama sürekli " ref etiketleri var, ama karşılık gelen references etiketi bulunamadı" bu hata uyarısını veriyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Eğer yanlış yere yazıyorsam da şimdiden özür dilerim. iyi çalışmalar. --Bnuirlaky 18:13, 14 Nisan 2011 (UTC)

Çok teşekkür ederim, süper işime yaradı gerçekten tekrar çok teşekkür ederim. Önerilerinizide dikkate alıcam.İyi çalışmalar--Bnuirlaky 18:36, 14 Nisan 2011 (UTC)

Doğum ve Ölüm bağlantıları hakkında[kaynağı değiştir]

Slam Szoszv :)

Açıkcası bilmiyordum bunu o zaman yapılanları da silecek miyiz onu merak ediyorum. Birde bağlantı olmazsa biz nasıl bulacağız o kişileri orası da ayrı bir faili meçhul. Neyse uyarı için sağol :)

Çok kolay gelsin... --Sevda Filiz 13:25, 19 Nisan 2011 (UTC)

Senin yolladığın şekilde ben de yaptığım ve takip ettiğim sayfalarda ki ölüm ve doğumları düzelteyim o zaman. Bu arada yılları biraz toparladım ama onların dışında bi de tarihlere bakmalı. 365 gün zor olur ama neyse :)

Teşekkürler,

--Sevda Filiz 08:18, 20 Nisan 2011 (UTC)

Askeri casusluk ve şantaj davası telif ihlali[kaynağı değiştir]

Askeri casusluk ve şantaj davasına kaynak gosterilen bazi sayfalarla ayni/benzer icerige sahip oldugu icin telif ihlali sablonu eklemisiniz. Bu konuda sizi hakli gormekle beraber, telifli gibi gorunen kisimlar tamamen iddianame den alinmadir. Dolayisiyle o gunku bu konu ile ilgili haberlere baktiginizda cogu birbirinin ayni ve burdaki gibidir. Yani aslinda madde belirtilen kaynaklardan degil, asil kaynak olan iddianameden alintilar yapmistir. Iddianamelerde sanirim kamu mali oldugu icin boyle bir sorun yok. Ancak yinede bu durumda duzeltilmeli derseniz calisma var sablonu ekleyip bu durumu duzeltecegim. iyi gunler Yakamozlar 21:22, 21 Nisan 2011 (UTC)

O bayrağın orada durmasında ne sakınca gördünüz? Esc2003 19:42, 23 Nisan 2011 (UTC)

Selam Vikiçizer. Şu değişikliği yaptım ama sence uygun mudur? Afişi olmayan her film, Kategori:Afiş aranan filmler kategorisine ekleniyor. Kategorideki madde sayısı şu bir dakikada 150 madde artmış durumda. Sanırım daha da artar. --Szoszvmesaj 22:41, 23 Nisan 2011 (UTC)

  • Merhaba Szoszv, çok güzel bir değişiklik olmuş, elinize sağlık...En azından bilgi kutusu olup da afişi olmayanları otomatik kategorize etmiş oldunuz. Bilgi kutusu olmayan afişsiz film maddeleri ile afiş yerine kullanılan DVD-VCD-Video kapakları olanları manuel yapmaya devam edeceğiz. Zaten kendime göre bir proje-program yapıyorum. Afişi olmayan veys afiş yerine kapaklarla geçiştirilmiş film maddelerini kategoride topluyorum, sonraki aşamada elden geldiğince orijinal afişlerini ekleyerek tamamlamayı düşünüyorum. Güzel düşünmüşsünüz, teşekkür ederim, her türlü yardımlarınızı beklerim:) İyi çalışmalar...Vikiçizer 19:55, 25 Nisan 2011 (UTC)

efendi sen belamısın neyi değiştirisem geri alıyosun kimsin sen ya.

İstanbul Futbol Ligi maddesi çok taraflı! Kaynakların çoğu Galatasaray Dergisinden alınmış. Nerede Fenerbahçe:) Şaka bir yana elinize sağlık. güzel madde olmuş. --Szoszvmesaj 22:12, 26 Nisan 2011 (UTC)

Selam. Keşke Fenerbahçe, Beşiktaş farketmez herhangi bir kulübümüz böyle bir çalışma yapsa. Ancak yaparlar mı. Hepsine göre Türkiye'nin en büyüğü kendisi! Böyle bir şey olabilir mi Allah aşkına?! 1970'lerde vefat eden adamı, Kurtuluş Savaşı gazisi olarak internet sitene koymak nedir? Neyse, teşekkürler...--Rapsar 09:28, 27 Nisan 2011 (UTC)

Aylak Bermanya'dan seçmeler: Medieval tarihi . --Berm@nyaİleti 12:34, 30 Nisan 2011 (UTC)

Bot için yeni konu[kaynağı değiştir]

Selam Khutuck. Botla madde açma için yeni bir konu önereceğim. TBMM web sitesinde 4 tane pdf dosyasında milletvekili listeleri var.[4] TBMM'deki 23 dönemin milletvekili listeleri. Bu pdf'deki milletvekili isimlerini liste halinde ekleyebilirmiyiz? Maalesef bu pdf'ler dışında başka kaynak bulamadım. Nasıl, olabilir mi?--Szoszvmesaj 14:23, 1 Mayıs 2011 (UTC)

Güzel bir kaynak, ancak pdf halinden metin çıkartmak baya zor olacak. Biraz incelemem lazım. Khutuckmsj 17:39, 1 Mayıs 2011 (UTC)

Merhaba Szoszv,

YİB şablonunu sol tablodaki şablon listesine ekledim. Ön belleğini güncellersen gözükecektir.

Oradaki betiğin sayfası şurası. Yalnızca hizmetliler değişiklik yapabilir şu durumda bu sayfada. Bu betiğin sistemi 1-2 ay içinde baştan aşağı değişeceği için hiç güncel olsun diye uğraşmıyorum artık bu ve kardeşi sidebar.js (hizmetli sürümü) için.

Sevgiler

Vito Genovese 20:29, 1 Mayıs 2011 (UTC)

Fatih bey merhaba. 2008 yılındaki Trakya'da boğazlara alternatif kanal projesi önerinizi gördüm. Uz görüşlülüğünüzle Vikipedi için de çılgın projelerinizi bekliyoruz:) Toplumlar gelenekçidir bireyler ise ilerici, ileriyi gören katkılarınızın daim olması dileğiyle, iyi günler.--Szoszvmesaj 18:29, 1 Mayıs 2011 (UTC)

Estagfurullah Szsov bey, o sizin teveccühünüz. Ben de daha nice nice uçuk kaçik projeler var ama ben kiimm .. projeler kimm .. Burada bir örnek vereyim [5] .. herneyse .. proje üretmekten yoruldum ve artik yaslandim. Bu vikipedi'de Türkçemize bir tuz kasigi kadar katkimiz olabiliyorsa ne mutlu bize. Hürmetler efendim. --fatixxx 22:03, 1 Mayıs 2011 (UTC)

Noarticletext[kaynağı değiştir]

Sen istersin de olma mı!

Vito Genovese 19:38, 6 Mayıs 2011 (UTC)


Sonunda fazladan E'si olanlar da tanımlı sistemde.

Vito Genovese 19:54, 6 Mayıs 2011 (UTC) ~

Mauwéry Levesqué[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar. Mauwéry Levesqué yeni açılmış. google'da ve en.wiki'de bulamadım. Belki yine yazım yanlışı var. Rica etsem arayabilir misin, böyle biri gerçekten var mı? Milli futbolcuymuş, kolayca bulunması lazım ama bulamadım. Teşekkürler. --Szoszvmesaj 20:29, 6 Mayıs 2011 (UTC)

Selam. Böyle biri yok :) HS şablonunu ekledim maddeye.--Rapsar 21:30, 6 Mayıs 2011 (UTC)

Selam. Kategori:Onyıllarına göre filmler'de onyıl birleşik yazılmış. İnternette gazetelerin web sitesinde de ilginci birleşik yazılmış. Doğrusu ayrı değil mi? Emin olayım:)--Szoszvmesaj 10:37, 7 Mayıs 2011 (UTC)

Selam. Yüzyıl gibi birleşik yazılıyor olsa gerek :) Ancak Türkçe'de çok fazla kullanılmadığından emin olamadım tam.--Rapsar 10:44, 7 Mayıs 2011 (UTC)

Merhaba. Bu bir hata değil, ancak bozuk dış bağlantıların nasıl bir arada toplanacağı konusunda farklı düşünceler var. Örneğin, sözkonusu bağlantıların {{dead link}}le etiketlenmesi botun adaylık sürecinde İnfoCan tarafından önerilmişti. Bu konuyu yeniden topluluğun gündemine alma zamanı gelmiş olabilir İlginiz için teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 15:37, 7 Mayıs 2011 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Merhaba, Szoszv kullanışlı bir eklenti olsada bana nasıl yardım edeceğini anlayamadım yinede teşekkürler. İyi çalışmalar.--Learath2 20:24, 7 Mayıs 2011 (UTC)

Resim sorunu[kaynağı değiştir]

Selam Szoszv. Kepez Belediyespor'un bilgi kutusuna bir arma ekledim; fakat gözükmüyor. Aynı bilgi kutusu Galatasaray SK maddesinde de mevcut. Oradaki resim gözükürken buradaki neden gözükmüyor anlayamadım. Bir bakabilir misin? Teşekkürler.--Rapsar 20:33, 10 Mayıs 2011 (UTC)

Selamlar. İki tane arma satırı varmış. Bardağın boş tarafını gören bir şablonmuş, üstte arma yazıyor onu görsene:) iyi akşamlar.--Szoszvmesaj 20:40, 10 Mayıs 2011 (UTC)

Allahım... Teşekkürler, iyi geceler...--Rapsar 20:44, 10 Mayıs 2011 (UTC)

Threskiornithidae[kaynağı değiştir]

Merhaba Kmosky. Kategori:Threskiornithidae kategorisine bakabilir misin, Adı değiştirilmek istenmiş ama sonradan değiştirilen kategori de boş diye silinmiş. Türkçesi Kategori:Kelaynaklar ise rica etsem kategoriyi taşır mısın? Bu konuda emin olmadığım için değiştirmek istemedim. Teşekkürler.--Szoszvmesaj 15:27, 11 Mayıs 2011 (UTC)

"Kelaynaklar" adının diğer bir versiyonu olan "Aynakgiller" adı altında kategorisi mevcut. Taşımadım, yönlendirme olarak bıraktım --Kmoksy 15:34, 11 Mayıs 2011 (UTC)

Kuklacıların sayfalarının yönlendirildiğini zannediyordum. İyi çalışmalar.--Westnest ileti 15:26, 18 Mayıs 2011 (UTC)

Kullanıcı şablonları[kaynağı değiştir]

Merhaba Cekli829. Tek tek Türkiye il kullanıcı şablonları tartışma sayfalarına yorum yazmanıza gerek yok sanırım. Hepsini değiştiririz, sorun çözülmüş olur. Mesela istanbul için "kullanıcı 34" adını "kullanıcı İstanbul" olarak değiştiririz. Ayrıca böylece daha anlaşılır bir adlandırma olur. İyi çalışmalar. --Szoszvmesaj 09:36, 19 Mayıs 2011 (UTC)

Beni anladığınız için çok teşekkür ederim. Yaa... ----Cek Li Taranmesaj 09:39, 19 Mayıs 2011 (UTC)

Merhaba Kmosky. Çağla maddesinin interwikisini bulamadım. İngilizce sözlükler hiç yardımcı da olmadı:) Bulabilirseniz ekler misiniz rica etsem. Teşekkrüler.--Szoszvmesaj 10:28, 21 Mayıs 2011 (UTC)

Türkçenin etimolojisi üzerine uluslararası ün yapmış Türkolog Prof. Dr. Hasan Eren'in 1999 yılında Ankara'da yayımladığı "Türk Dilinin Etimolojik Sözlüğü" adlı kitabına göre (sayfa: 76) Türkçe Çağla kelimesi Farsça Çağâla ('unripe fruit') kelimesinden geçme bir alıntıdır. Çağla, Türkçede ve Farsçada sert çekirdekli meyvelerin yenebilen olgunlaşmamışlarına verilen bir addır. İngilizceye edible immature fruit (esp. almond, plum, and apricot) olarak çevirebiliriz. Ya da, daha doğru olarak immature drupe biçiminde çevirebiliriz. Çağlalar, sert çekirdekli meyve (İngilizce: stone fruit or en:drupe) dediğimiz meyve tipinin (= erik, kayısı, badem, şeftali) henüz olgunlaşmamış (yetmemiş, ermemiş) olanlarıdır (İng. immature fruit). Olgunlarına (İng. mature fruit) Orta Türkçe dönemimde (özellikle Divanu Lügat-it Türk) "Erik" adı verilirdi ve bu "erik" adı günümüzde Türkiye Türkçesinde yalnızca PLUME için kullanılırken, Azerbaycan Türkçesinde "Ərik" adı altında APRICOT (kayısı) için kullanılmaktadır. Bu erik kelimesi gramer açısından "ermek" (yetmek, olgunlaşmak) fiilinden gelir ve Orta Türkçe dönemindeki ilk anlamı "ermiş, olgunlaşmış, yetmiş meyve" demektir. Özetle: Türkçe ÇAĞLA maddesinin İngilizce wikisi (en:Immature drupe) henüz açılmamıştır. Çağla kültürünün Türk ve İran coğrafyasında çok yaygın olduğunu hatırlamak ve bu yaygınlığın Avrupa'da olmadığını da unutmamak gerek. --Kmoksy 11:11, 21 Mayıs 2011 (UTC)

Şablon:Transfer[kaynağı değiştir]

İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 15:21, 21 Mayıs 2011 (UTC)

Merhaba. Bu sayfanın onaylama işlemini yaptığınızdan dolayı size buraya not düşüyorum. Sakin bir şekilde yeniden okurmusunuz? Fikirler oradan buraya manasız şekilde atlıyor, yazarın ne anlatmak istediği ise hiç belli değil, sanki kendi kendisiyle konuşuyor gibi, birşeyler anlatmak istiyor ama bir mana çıkarılamıyor. Yazıya başladığı karakter sonra birden değişmiş, ama adı sanki ayni kalmış gibi bir hali var ortada...Bunu da siz onaylamışsınız, ne netice çıkarmalıyız bu yazıdan bir zahmet yazarına sorsanız. Bir makale bu şekilde mi kaleme alınmalı? Ciddice gözden geçirmek gerekli, Teşekkürler193.255.108.20 17:36, 28 Mayıs 2011 (UTC)

Merhabalar. İP adresinden mesaj yazdığınız için buraya cevap yazmayı daya uygun gördüm. Madde kontrol edildi olarak işaretlenmemiş, maddenin sağ üst köşesinde "kontrol edilmemiş" yazısını görebilirsiniz. Bu haliyle de kontrol edildi olarak işaretleneceğini sanmıyorum. Ben sadece vandalizm var mı yok mu ona baktıktan sonra maddedeki bilgiler hakkında bilgim olmadığı için "kaynaksız" etiketini ekledim. Düzenleme yapmak istesem de hangi bilginin düzenlenmesi gerektiğini de bilmiyorum açıkçası. Maddenin ilgiye ihtiyacı var, bu hali beni de rahatsız ediyor. Mesela giriş cümlesinde bir teoriden bahsedilmiş, bu hangi teoridir, kimin teorisidir? bilmiyoruz. Madde içeriğini daha çok vakit bulursam değerlendirmeye çalışacağım. Saygılarımla. İyi akşamlar.--Szoszvmesaj 17:57, 28 Mayıs 2011 (UTC)

(?) Violante Baffo'nun Olivia adındaki gayr-î meşrû kızı (??)[kaynağı değiştir]

(Yukardaki satırlar Nurbanu Sultan sayfasına düşülmüş iddialar)

Konuyu sürekli takip ettiğiniz için teşekkürler, size kolay gelsin. Bu teorileri geliştiren şahıs 1 ay kadar önce bana hakaret yağdıran bir mesaj yolladı, önce neden bahsettiğini pek anlamadım, sanki kendi kendisiyle konuşur gibi bir hali vardı. Bizi gülünç bir şekilde bazı ethnik unsurlara düşmanlıkla filan suçluyordu. Sonra sebebini biraz düşündüm, ve sanırım da buldum. Ayni şahıs İngilizce Wiki'de bu defa da Nurbanu Sultan'ın KALE KARTAN olduğu teorisini ve II. Selim'i gizlice vaftiz ettirdiğini yazmıştı. Kendi sayfasına, Bir yıldan beri Nurbanu Sultan'ın aslen Raşel adında bir musevi olduğunu kabul ettirmek için Viki-Editörleri ile bir mücadele içindeydiniz, sonunda herkes tam pes etmiş ve sizin teziniz vikipedia sayfalarında kabul edilmişken, şimdi bu Kale Kartan hikayesine biz nasıl inanacağız? diye yazmıştım.
Şimdi de demek ki Violante Baffo'nun Olivia adındaki gayr-î meşrû kızı saçmalığını ortaya çıkarıyor, sanırsam biraz fazla masal kitapları okuyor, bir insan için DÖRT ayrı özgeçmiş nasıl yazabiliriz??

Size kolay gelsin..Teşekkürler72.192.208.80 23:18, 13 Haziran 2011 (UTC)

Nicolò Venier ile Violante Baffo 'nun Olivia[2] adındaki gayr-î meşrû kızıdır. En yeni teoriye göre Korfulu bir Rum olduğu anlaşılmaktadır[kaynağı değiştir]

Kusura bakmayın, geri döndüm, ama şu cümleye nasıl tahammül ediyorsunuz? Birinci cümlesinde kendinden bu kadar emin, bu iş bitmiştir diyor, hemen ardından daha bir saniye geçmeden yeni bir kuram ortaya çıkarıyor. Bu şu demektir, henüz araştırmaları neticesinde kendisi de kendinden emin bir noktaya gelebilmiş değil. "NE OLDU BİZİM MUSEVİ RAŞEL KIZINA?" diye sormamız gerekmez mi?

Kendi kendine tefekküre dalan insanların fikirlerini yayabileceği bir ortam olmamalı burası. Saygılar 72.192.208.80 23:43, 13 Haziran 2011 (UTC)

Sürüm kontrolü[kaynağı değiştir]

Merhaba Szoszv, şurada bir kullanıcının değişikliğine onay vermişsiniz ama TBA gereği bu tip değişiklikleri kabul edemiyoruz. Sizin sürümlerinizi güvenilir sürüm olarak kabul ettiğimden, bunu söylemeden geçemedim:) Kolay gelsin...Vikiçizer 07:19, 29 Mayıs 2011 (UTC)

Ersan Gülüm maddesi[kaynağı değiştir]

Vikipedide yaygın olan sporcunun kulübünün transfer olmadan değiştirilmesi vandalizmine, görüldü onayı vermişsiniz. Lütfen düzenlemeyi tekrar kontrol ediniz. Silenthouse 14:08, 29 Mayıs 2011 (UTC)

Merhaba Pınar. Daha önce Vito Genovese'ye sormuştum ancak yoğun olduğu için cevap veremedi. [6] Atatürk Üniversitesine ait bu dergi web sitesine CC-BY lisansı eklemiş. Yani sadece kaynak göstererek içeriği kullanabilirsiniz anlamına geliyor bu lisans etiketi. İçerik olarak da en:Open access (publishing) politikasını kullanıyorlarmış. Hatta açıklamalara göre derginin hazırlanmasında "GNU General Public License"a sahip yazılım kullanılıyormuş. Merak ettiğim bu dergi içeriğini Vikipedi'de kullanabilir miyiz? Eğer bu mümkün olursa çok iyi olacak. Teşekkürler. --Szoszvmesaj 19:39, 30 Mayıs 2011 (UTC)

  • Merhaba Szoszv. Lisansa uyduğumuz müddetçe (eser sahibine atıfta bulunarsak) bence bir sakıncası yok. Zaten Vikipedi'nin lisansıyla neredeyse aynı (bizde "share alike" ek şartı var). — Pınar (mesaj) 14:38, 2 Haziran 2011 (UTC)

M.Ö. kategorileri[kaynağı değiştir]

Kumul merhaba. Vikitatilde olduğunu biliyorum ama bazen aktif olduğunu gördüğüm için bir cesaretle bu mesajı yazıyorum:) Burada milattan önce kategorileri ile ilgili bir istekte bulunmuştum. Süperyetkin ve khutuck madde alanında taşıma işlemlerini yaptılar. Ancak kategoriler eksik kaldı. Bunun herhangi bir aciliyeti yok tabi, uygun bir vakitte bu kategorileri taşıyabilir misin. Eğer bot teknik olarak taşıyamazsa manuel bir çözüm bulmaya çalışacağım. Arşivlendiği için mesaj sayfanda bunu sormak istedim. Şimdiden teşekkürler. --Szoszvmesaj 19:54, 5 Haziran 2011 (UTC)

Merhaba Szoszv :), evet ara ara bakıyorum yinede. İsteğiniz yapıldı olarak işaretlenmiş sonra siz teşekkür etmişsiniz, bende bittiğini düşünüp arşivlemişim. Orada belirtseydiniz keşke, yapardım tabiki. Şimdi de yapabilirim tabi, iyiki unutmamşsınız. 5 dakika sonra başlayacağım. Kumul 21:19, 5 Haziran 2011 (UTC)

Prens Sebahaddin[kaynağı değiştir]

Neden aralık?

Eğer geçersiz bir anne belirttiniz

Seniha değil, onun tam kardeşi Sultan Abdülhamid yarısı kardeş oldu

Abdülhamid annesi ve Seniha Sultan annesi iki farklı kadın

Saniha Sultan,d. Topkapı Sarayı'nda, İstanbul, 21 Kasım 1852 (Annesı Nalandil ).

Nişan-i-Shafakat 1. sınıf. m. de Ortaköy Sarayı, İstanbul, 10 Şubat 1877 (NİKAH, 5 Aralık 1876) (boşanmış.Aralık 1899), Damad Mahmud Celal üd-din Paşa (d. 1854, Brüksel'de de d. 17 Ocak 1903), Adalet Bakanı 1877-1878, Grand Amiral Damat Gürcü Muhammed Halil Rıfat Paşa'nın oğlu, bazen Yüce C-in-C. Diye d. Nice, Fransa, 15 Eylül 1931(Selimiye Camii, Şam), sahip sorunu, iki oğlu olmuştur. Prens Sebhaddin ve Lutfullâh Bey

Dilek2 20:33, 3 Haziran 2011 (UTC)


Dilek2 20:59, 6 Haziran 2011 (UTC)


Vikikaynak'taki Osmanlıca tartışması[kaynağı değiştir]

Selamlar Vikikaynak köy çeşmesinde ayrı Osmanlıca Vikikaynak'ın açılması veya Osmanlıca kaynakların Türkçe Vikikaynak'a konması tartışması başladı. Görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim. Biz Osmanlıca Vikikaynak'ın ayrı tutulmasını doğru buluyoruz. Ancak meta'daki yabancı diller kurulundan Millosh adlı kullanıcı Arap alfabesiyle yazılmış Osmanlıca kaynakların Türkçe Vikikaynak'a konmasını ikna etmeye çalışıyor. Eğer Türkçe Vikikaynak kullanıcıları Arap alfabesiyle yazılmış Osmanlıca metinleri redderse ayrıca bir Osmanlıca Vikikaynak açılması daha kolaylaşacak. Görüşlerinizi bildirir misiniz acaba? Kolay gelsin. ---Vikiyazar 14:57, 13 Haziran 2011 (UTC)

Selam Rapsar. Futbolcu, hakem maddedelrinde TFF profil sayfasına bağlantı veriyoruz. Bunun için Şablon:imdb gibi bir şablonumuz var mı? Bu şablona rastlamadım ama belki vardır hazırda.--Szoszvmesaj 08:20, 16 Haziran 2011 (UTC)

Selam. Bildiğim kadarıyla yok öyle bir şablonumuz. İstersen hazırlarız bir tane.--Rapsar 09:46, 16 Haziran 2011 (UTC)

Merhaba Szoszv, M.Ö. -> MÖ taşıması sanırım bitti. Vikipedi'de M.Ö. ile başlayan bir kategori kalmadı :) yanlız şurada bir sorun var görüş bildirirsen sevirim. Ayrıca gözümden kaçan kategoriler görürsen bildir hemen yapalım. Kolay gelsin. Kumul 07:09, 18 Haziran 2011 (UTC)

Merhabalar tekrar, sanırım yanılmışım, daha çok M.Ö. kategorisi varmış.. yap yap bitmiyor :) Kumul 07:18, 18 Haziran 2011 (UTC)

SAYIN SVOZSV:

AŞAĞIDA SARI YILDIZ ALAN YANİ SEÇKİN MADDE DURUMUNA YÜKSELTİLEN SAYFALAR[kaynağı değiştir]

HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ NELER? MERAK EDİYORUM72.192.208.80 05:14, 19 Haziran 2011 (UTC)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Urartu[kaynağı değiştir]

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D1%80%D0%B0%D1%80%D1%82%D1%83[kaynağı değiştir]

72.192.208.80 05:14, 19 Haziran 2011 (UTC) Biz bunları örnek alıpta birşey hazırlayınca hemen siliyorsunuz, ama kendi sayfalarınızda referans blile konmamaış olanlar var, ayrıca

Nurbanu Sultan[kaynağı değiştir]

sayfasındaki tutarsızlıklar da sürekli onay alıyor sizden, NEDEN??72.192.208.80 05:14, 19 Haziran 2011 (UTC)

Bari birileri daha üstün nitelikli derleme yaptıysa siz editör olarak bu bozmayınız[kaynağı değiştir]

İsteyenler de kendi eklemelerini basit dillerde de yapabilirler 72.192.208.80 05:14, 19 Haziran 2011 (UTC)

Vikipedi'de resimlerin eklenmesiyle ilgili bir düzen var. Standardın nesi kötü.)[kaynağı değiştir]

CEVAP: vikipedide standard diye birşey olmadığı gibi ÜSTÜN NİTELİKLİ OLAN RUS VE POLONYALILAR TARAFINADAN HAZIRLANMIŞ SARI YILDIZLAR İLE İŞARETLENMİŞ ÜSTÜN NİTELİKLİ SAYFALAR MEVCUT HEMDE BUNLAR TÜRKİYE TARİHİ İLE İLGİLİ, YANİ BİZİM TARİHÇİLER UYURKEN HAZIRLAMIŞLAR, SARI YILDIZLA İŞARETLİ BU SAYFALARA İKİ TANE ÖRNEK AŞAĞIDA:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Urartu[kaynağı değiştir]

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D1%80%D0%B0%D1%80%D1%82%D1%83[kaynağı değiştir]

BİZ DE BÖYLE FAALİYETLERE BAŞLAYACAKMIYIZ? İŞİMİZ GERÇEK TARİH UZMANLARINA KALDIYSA YANDIK DESENİZE, VİKİ EDİTÖRLERİ BU YAZILANLARA SESSİZ KALIYOR

BENCE SİZ GELİŞMİŞ GALERİLERİ KLASİĞE DÖNDÜRÜP TE BİLGİ KAYBINA NEDEN OLACAĞINIZA AŞAĞIDAKİ GERÇEK NURBANU TARİHÇİSİNİN VİKİ TÜRKÇEYİ İLAN TAHTASI OLARAK KULLANMASINA BİR ÇÖZÜM BULSANIZ İYİ OLUR teşekkürler72.192.208.80 04:12, 18 Haziran 2011 (UTC)

Efendim kaynağı gösteriyorum işte, illa internet sitesi mi olması gerek? Milan Kütüphanesi diyorum, tarihçi adları veriyorum, bunlar yetersiz mi? ---Gerçek tarih[kaynağı değiştir]

(?) Violante Baffo'nun Olivia adındaki gayr-î meşrû kızı (??)[kaynağı değiştir]

Şimdi de demek ki Violante Baffo'nun Olivia adındaki gayr-î meşrû kızı saçmalığını ortaya çıkarıyor, sanırsam biraz fazla masal kitapları okuyor, bir insan için DÖRT ayrı özgeçmiş nasıl yazabiliriz??

Size kolay gelsin..Teşekkürler72.192.208.80 23:18, 13 Haziran 2011 (UTC)

Nicolò Venier ile Violante Baffo 'nun Olivia[2] adındaki gayr-î meşrû kızıdır. En yeni teoriye göre Korfulu bir Rum olduğu anlaşılmaktadır[kaynağı değiştir]

Madem Rum olduğu anlaşılıyor, kendisine SAYIN Viki-Editörlerimiz tarafından, Bir satır üstüne neden aşağıdaki satırları yazdın diye soruldu mu?72.192.208.80 04:12, 18 Haziran 2011 (UTC)

(?) Violante Baffo'nun Olivia adındaki gayr-î meşrû kızı (??)[kaynağı değiştir]

Sizin İptidai Galeriniz[kaynağı değiştir]

Polonyalı ve Rus Viki-severler tarafından geliştirilmiş MODERN GALERİ[kaynağı değiştir]


FATİH SULTAN MEHMED HAN
Sol ve Sağ: Fatih Sultan Mehmed’in Portreleri
Ortadaki İki Resim: İstanbul’un Fethi, 29 Mayıs 1453
Fatih Sultan Mehmed Han Fatih Sultan Mehmed’in İstanbul’a Girişi
(Jean-Joseph Benjamin-Constant’ın Eseri).
Fatih Sultan Mehmed Han
İstanbul’un Fethi
(Fausto Zonaro (1854-1929)’nun Eseri).
Fatih Sultan Mehmed Han
(Gentile Bellini’in eseri, 1479)
(70 x 52 National Gallery, London)
.


72.192.208.80 04:31, 18 Haziran 2011 (UTC)

Ben de TÜRK'üm diyen Viki-Severlerin Dikkatine arz olunur!!![kaynağı değiştir]

72.192.208.80 04:31, 18 Haziran 2011 (UTC)


Merhaba. Öncelikle şunu söyleyeyim büyük puntolar kullanarak yazınca görüntü kirliliği dışında bir farklılık olmuyor, rica etsem mesaj yazarken normak puntolar kullanabilir misiniz? Resimlerle ilgili şunu söyleyeyim, viki dinamik bir site, herkes sürekli sayfalarda değişiklik yapıyor ve Vikipedi böyle gelişiyor. Masela Yardım:Resim ekleme sayfasını okuyan bir kullanıcı Vikipedi'ye nasıl resim ekleyeceğini öğreniyor ve Vikipedi'deki tüm maddelerde bu şekilde resim ekleyebiliyor. {| style="border: 1px black solid; margin-left:1em; text-align: left;" align="center" width="100" gibi bir kodu kullanmanın vikipedi katkıcısı açısından zorluğa sebep olduğu aşikar. Yazdığımız sayfaları artık tamamlandı birdaha değiştirilmez mantığıyla değil, herkesin kolayca katkı yapabileceği, değiştirebileceği şekilde hazırlamalıyız. Belki bu kodları kullanmak sizin açınızdan kolay olsa bile benim için ve birçok vikipedist için bu kodlar bir karmaşıklık sebebi.
Saygılarımla. --Szoszvmesaj 10:52, 18 Haziran 2011 (UTC)

amacınız nedir?[kaynağı değiştir]

yaptığım her değişikliği hangi amaçla geri alıyorsunuz?Bu imzasız yazı Esasiun (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Ankete katılın lütfen![kaynağı değiştir]

  • Yukarıdaki çok ama çok önemli konuyu kapatmak istemezdim ancak bu anketleri 2 hafta içinde mümkün olduğu kadar çok katılımlı bir şekilde gerçekleştirmek zorundayım. Bir tez hazırlamadan dolayı. Bu yüzden lütfen bu ve buradaki anketlere katılın!' Buluşmaya katıldığınız için gönderilmiştir. Emperyan-ileti 11:58, 25 Haziran 2011 (UTC)

Neden ben Wikipedia'da olduğu adil değil benim metin kaldırmak yaptı ve Türkler söz bu kadar çok var ve Orhan Pamuk gibi cesur adamlar tarihi gerçeği ifade için zulüm nerede var olmak gibi çünkü aslında sevmiyorum . Eğer türkiye 'cumhuriyet' iştirakidir mısınız? Eğer sen bu sorumsuz davranışı için yaptırımlar talep ediyoruz. Nasıl tarafsız olabilir? Kadın sickens bana Sizin ilkel tutum, sen zampara saldırganlardan, şehvet düşkünü katil saldırganlardan. Sadece türkiye 'cumhuriyet' ile benim kişisel deneyimleri yansıtmaktadır için kurgusal bir karakter ve onun iğrenç utanç verici davranış kullanıyordum ve bu gibi tedavi edilmesi dehşete duyuyorum. Bu iğrenç. Bu utanç. Nasıl atalarınıza tarafından bir milyondan fazla masum Ermeniler üzerine verdirdiler toplu katliam tanımıyor cesaret?

Ben Türk sefalet ve ilginizi çekebilecek utanç birçok hikaye var. Onların vahşice olduğunu ve zorla topraklarından tahliye zaman masum Türklerin üzerine zorla vahşet biliyorum. Ben erkeklerin cinsiyetçi ve aşağılayıcı ve zampara tutum biliyordu. Ben röntgencilik ve fotoğraf onların sevgi biliyorum. Bir zamanlar iyi olan şeyler destroyer.

Yunan-tanrıları[kaynağı değiştir]

Şablon:Yunan-tanrı bilgi kutusu çok kolay bir algoritma haklısınız(900 kusur kısaltmışsınız) ama şimdi bir denedim, bu seferde isim kısmı hiç gözükmüyor. mesaj atmamak için tekrar tekrar denedim ama herşey tamam tanrı ismini "ismi=" kısmına girince isim gözükmüyor. Tekrar yardım ederseniz sevinirim. çünkü aynı şablonu farklı renklerde mısır, roma mitolojileri içinde kullanmak istiyorum. elinde tamamen düzgün bir örnek olması önemli. teşekkürler--Ollios 00:12, 5 Temmuz 2011 (UTC)

Köy çeşmesinde imzandaki yeni mesaj bağlantısını görünce hemen tıkladım. Telefon reklamındaki gibi, Oh be! Mesaj göndermek ne kadar kolaymış. --Szoszvmesaj 19:19, 9 Temmuz 2011 (UTC)

:)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 19:31, 9 Temmuz 2011 (UTC)

hızlı silinmemesi için ne yapmak gerekir[kaynağı değiştir]

şu dosyaya ne yapmak gerekir. --xrazymesaj 20:53, 12 Temmuz 2011 (UTC)

adil kullanım hakkında biraz daha bişiler öğrendim sayenizde. teşekkürler. ii geceler..--xrazymesaj 21:04, 12 Temmuz 2011 (UTC)

yanlız bir soru geldi aklıma. bazı şarkıcılara ait ses dosyaları sanatçıların profillerinde bulunuyor. bu dosyaların telif durumunu açıklar mısınız?--xrazymesaj 21:07, 12 Temmuz 2011 (UTC)
eklediğim dosya ile söyle bı kriter var ses sanatçılarının sesleri kendilerini tanımak için olmazsa olmaz olduğunu düşündüğümden yükledim yoksa öyküyü tanıtmak için degildir. sesi cok duydugumuz sanatçıların kim olduklarını merak edenleri bilgilendirmek için yükledim.saygılar:). --xrazymesaj 21:40, 13 Temmuz 2011 (UTC)

Elektronik imza sayfasında yaptığım değişikliği neden reddettiniz?? türktrust büyük bir kurum ve web sitesine erişimin sağlanması gerek o sayfada.Bu imzasız yazı Meteen (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Vikihaber'de hizmetlilik oylaması[kaynağı değiştir]

  • Vikihaber'de şu anda bir hizmetlilik oylaması yapılmaktadır ve değişen oy politikasına göre oy hakkınız bulunmaktadır. Katılımın artması ve farklı görüşlerin de temsilini artırmak amacıyla kişilere oylamaya davet mesajları göndermekteyim. Oy kullanmanız ve/veya görüşlerinizi belirtmenizi rica ederim. İyi akşamlar.--Reality 19:44, 13 Temmuz 2011 (UTC)

Selam Rapsar. Kısa soracağım, vaktini almayacağım çok. Şu iki şablon'dan hangisini seçersin? Yapılan değişiklikleri farkedersin, bu nedenle tek tek yazmaya gerek görmedim. Birincisi aynen uyarlama, ikincisi ise sadeleştirilmiş. Bence ikincisi.

  1. Şablon:Çarşamba mahalleleri
  2. Şablon:Yozgat merkez belde ve köyleri

Saygılar.--Szoszvmesaj 12:46, 22 Temmuz 2011 (UTC)

Selam. İkincisinin olması daha iyi bence de.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 15:12, 22 Temmuz 2011 (UTC)

http://tr.wikipedia.org/wiki/Akhenaton

Sayfaları koruma altına aldığınızı bildiğimden, şu anda kısmen de olsa tamamlanan ama korunmayan bu sayfanın da artık koruma amaçlı olarak izlenmesini öneriyorum, saygılar 193.255.108.20 17:56, 28 Temmuz 2011 (UTC)

Tartışmaya Katılın![kaynağı değiştir]

Bu sayfadaki Kukla politikasını okuduktan sonra;
  • politikada anlamadığınız bölümler için lütfen bana başvurunuz.
  • politikayı kavradığınız takdirde topluluğumuz için önem teşkil eden Kukla tartışmasına lütfen katılınız.
  • Politikaların değişebilmesi Vikipedi'nin özgürlüğünün bir kanıtıdır. Sizde bize destek olun ve politikamızı geliştirmemize yardımcı olun!
  • Kukla politikasının getirmiş olduğu cezalardan dolayı Vikipedistler, Vikipedi'ye bir daha katkı yapamamaktadırlar. Lütfen tartışmaya katılın ve yorumunuzu belirtin. Teşekkürler.

--Gktr 20:49, 7 Ağustos 2011 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 18:59, 9 Ağustos 2011 (UTC)

Burhaniye sayfasına düzenlensin şablonu koymuştunuz, sayfada biraz değişiklik yaptım, tekrar bir incelerseniz sevinirim, ve düzenlenmesi gereken yerleri daha kesin bir şekilde belirtirseniz belki düzenleyebilirim, iyi çalışmalar--Ollios 18:39, 11 Ağustos 2011 (UTC)

anlam ayrımı[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar. Bu şablona birşey eklemek ister misin? Senin de önerin olabilir. Her anlam ayrımı sayasında gözükecek bir şablon. Metnin iyi olması önemli.--Szoszvmesaj 11:52, 12 Ağustos 2011 (UTC)

Selam. Şablonun ne işe yaradığını tam olarak anlayamadım? Anlam ayrımı sayfalarına mı eklenecek bu şablon?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 11:54, 12 Ağustos 2011 (UTC)
en:Star (disambiguation) mesela bu sayfayı değiştire tıklayınca düzenleme ekranının üstünde gözüküyor. --Szoszvmesaj 11:58, 12 Ağustos 2011 (UTC)
He tamam. Ben sandım maddenin kendisinde gözükecek :) Şablonun ilk cümlesinden sonra Normal maddelerden farklı olarak anlam ayrımı sayfalarında; gibi bir cümle eklenebilir belki. Olmasa da olur. Bir de şablona Türkçe bir ad bulursak tam olacak. Eline sağlık.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 12:02, 12 Ağustos 2011 (UTC)
Şablon kullanılmaya başlandı. Bu şablon adı bir mediawiki sayfasında yazıyor. Türkçe isim olursa, onu da değiştirmek gerekecek. Bir hizmetliden rica edip, değiştirilir bilahare. --Szoszvmesaj 13:01, 12 Ağustos 2011 (UTC)
İstersen isim için uygun bir ad bulalım. Hizmetliden rica etmesi sonraya kalsın :) "Anlam ayrımı düzenleme bilgisi/bilgilendirmesi" olabilir mi?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 13:02, 12 Ağustos 2011 (UTC)

Selam Cekli829. Şuradaki değişiklik hatalı bir yönlendirmeydi. Değişikliği geri aldım. Haber vermek istedim. Selamlar, sevgiler. --Szoszvmesaj 12:32, 16 Ağustos 2011 (UTC)

Ceza (müzisyen) ve Ceza Keskinkılıç aynı adam deyil? ----Safir yüzüklü Ceklimesaj 13:09, 16 Ağustos 2011 (UTC)

O son edit meşru bir editti, lütfen okumadan geri almayalım.. Bknz Fransız wiki İyi günler. 46.196.152.60 09:30, 24 Ağustos 2011 (UTC)

Haklısınız :) İyi günler. 46.196.152.60 10:02, 24 Ağustos 2011 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı İyi bayramlar. --Superyetkinileti 14:21, 30 Ağustos 2011 (UTC)

Şive tablosu[kaynağı değiştir]

Selam, Kmoksy. Yerleşim maddelerine eklediğin şive tablosunu tam anlayamadım. Antalya, Antalya şivesiyle, Bilecik, Bilecik şivesiyle, Boyabat, Boyabat şivesiyle vb. konuşuyorsa bu tablo eklemeye anlam veremedim. Şunu demek istiyorum, Zonguldak'ta konuşulan şive bilgisi için niçin tüm Batı Anadolu şive bilgisini sunuyoruz. Zonguldak'da Batı Anadolu sınıfına göre şu şive konuşulur yazıp, Leyla Karahan kaynak gösterilse daha uygun olurdu. Tablo eklemek gerekirse ise Anadolu ağızlarının sınıflandırılması maddesi açılıp tablo o maddeye eklenebilirdi.--Szoszvmesaj 21:28, 31 Ağustos 2011 (UTC)

Bu tablo Türkiye Anadolu ağızları üzerine şu ana kadar yapılan en geniş ve en bilimsel akademik çalışmadır. Leyla Karahanın bu çalışmasına göre Anadolu ağızları (Rumeli ağızları dahil değil) 3 ana gruba ayrılır ve tablonun hepsini Türkçe maddesinde verdim. Adları geçen her il ya da ilçe maddelerinde numaralara göre yapılan sınıflandırma birbiriyle şive akrabalığını göstermesi açısından önemlidir. Tablonun neresinde yer aldığını göstermesi açısından da önemli olduğu için tablonun bütünü gösterilmiştir. İsteyen Leyla Karahan'nın kitabından ses değişimlerini igili il ve ilçeler için biraz daha detaylandırabilir. Kesinlikle il ve ilçelerde Şive (ya da dil) bölümlerinin olması gerekir. bu konuda Üniversitelerimizde yapılmış (yayımlanmış ya da tez olarak arşivlerinde duran) çok araştırma vardır. Örnek olarak Antalya ilinde: Antalya şivesi Batı anadolu ağızları (3.) denen grubun "3.1." numaralı alt grubunda tek başına yer alır ve "Aydın...Muğla" şivelerine yakındır demek istiyor tablo. Dediğini gibi "Anadolu ağızlarının sınıflandırılması" maddesi açılabilir. Bu maddenin açılması illerde ve ilçelerde "şive" bölümlerinin yer almamasını gerektirmez. İl ve ilçelerin şive bazında yakınlıklarını göstermesi açısından eklediğim tablo grekli bir tablodur ve maddeyi bütünlemektedir. --Kmoksy 21:40, 31 Ağustos 2011 (UTC)

Batı Anadolu ağızları "tablosunun" diğerlerinden (1. Doğu Anadolu ağızları 2. Kuzeydoğu Anadolu ağızları) daha büyük olduğunun farkındayım. Okumayı zorlaştırmayacaksa şöyle de yapılabilir:

3. Batı Anadolu ağızları

3.1.1. Afyonkarahisar, Eskişehir, Uşak, Nallıhan 3.1.2. Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik 3.1.3. Aydın, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla 3.1.4. Antalya

3.2. İzmit, Sakarya

3.3.1. Zonguldak, Devrek, Ereğli 3.3.2. Bartın, Çaycuma, Amasra 3.3.3. Bolu, Ovacık, Eskipazar, Karabük, Safranbolu, Ulus, Eflani, Kurucaşile 3.3.4. Kastamonu

3.4.1. Göynük, Mudurnu, Kıbrısçık, Seben 3.4.2. Kızılcahamam, Beypazarı, Çamlıdere, Güdül, Ayaş 3.4.3. Çankırı, İskilip, Kargı, Bayat, Osmancık, Tosya, Boyabat

3.5.1. Sinop, Alaçam 3.5.2. Samsun, Kavak, Çarşamba, Terme 3.5.3. Ordu, Giresun, Şalpazarı

3.6.1. Ladik, Havza, Amasya, Tokat, Erbaa, Niksar, Turhal, Reşadiye, Almus 3.6.2. Zile, Artova, Sivas, Yıldızeli, Hafik, Zara, Mesudiye 3.6.3. Şebinkarahisar, Alucra, Suşehri 3.6.4. Kangal, Divriği, Gürün, Malatya, Hekimhan, Arapkir

3.7.1. Akçadağ, Darende, Doğanşehir 3.7.2. Afşin, Elbistan, Göksun, Andırın, Adana, Hatay, Tarsus, Ereğli 3.7.3. Kahramanmaraş, Gaziantep 3.7.4. Adıyaman, Halfeti, Birecik, Kilis

3.8. Ankara, Haymana, Balâ, Şereflikoçhisar, Çubuk, Kırıkkale, Keskin, Kalecik, Kızılırmak, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Şarkışla, Gemerek

3.9. Konya, Mersin

Tabloya bakıldığında, Batı Anadolu ağızları Karahan'ın sınıflandırmasına göre 9 ana bölüme ayrılmakta ve üçü hariç altısı ayrıca alt bölümlere ayrılmaktadır ve tabloya bakan o il ya da ilçenin şive olarak gruptaki konumunu' görebilmekte ve madde zenginleşmektedir. Birisi de kalkar o şiveye ait detaylı dil özellikleri (ses değişimleri ve varsa alt şiveleri) Karahan'ın kitabından (ve başkalrının yaptığı monografik çalışmalardan) aktarır ve bölüm daha da dolgun hâle gelir. --Kmoksy 22:14, 31 Ağustos 2011 (UTC)

Biraz daha düşününce tablo eklenebilir diye düşündüm. Keşke tabloyu eklerken nasıl okumak gerektiğini de yazsaydın. Baştaki rakamlar ne anlama geliyor, aynı gruptakiler yakın şiveye sahip gibi bir bilgi mesela. Tabloyu küçültmek için en iyi fikir yazı boyutunu %90'a getirmek bence. (örnek: Eskipazar) Önerdiğin şekilde olunca karışık görünüyor sanki. İkinci olarak da Şablon:Batı Anadolu ağızları halinde maddelere eklenseydi daha da pratik olurdu. Mesela bağlantıların adı değişiyor, (Eskipazar, Karabük adının sadece Eskipazar olarak değişmesi gibi) sadece şablonda değişiklik yaparak tüm maddeler değiştirilmiş olurdu. --Szoszvmesaj 12:48, 2 Eylül 2011 (UTC)
Tablo numaralarına göre okunur. Örnek olarak sizin Eskipazar maddesine küçülterek koyduğunuz tabloyu okumak gerekse; bu tablo Anadolu'da halk arasında kullanılan Türkçenin "Batı Anadolu ağızları" denen ana şive grubunu gösterir (Anadolu'nun diğer ana şive grupları "Doğu Anadolu ağızları" ile "Kuzeydoğu Anadolu ağızları"; topluca Türkçe sayfasında yer alıyor ve bunu aynısını İngilizce vikiye de ekledim aylar önce). Tabloya göre Batı Anadolu ağızları 9 alt şive grubuna ayrılır. İlk rakam ana şive grupları, ikinci rakam alt şive grupları, üçüncü rakam da il ya da ilçe adlarıyla şiveleri gösterir. Bunlar da yerel olarak daha alt birimlere ayrılabilir. Bazı araştırmacıların (örnek Erzurum ili ağızları kitabında daha detaylı şive sınıflandırması Erzurum ili için yapılmıştır) detaylı yerel şive sınıflandırmaları var. Ben bunları vikiye aktarmadım. Bunlar, şive bilgisiyle ileride aktarılırsa il ve ilçe maddelerindeki "şive" bölümleri gerçekten zenginleşir. Şablon da güzel fikir. Aslında en iyisi şablon yapmak. Fakat şablon yalnızca "şive" bölümünde duracaksa olur, yok eğer sayfa altına gelecekse diğer şablonlar gibi o zaman kullanışlı olmaz. Aşağıda "Ankara ili" için şive tablosu örnektir. Görüldüğü üzere Ankara ilinde 3 ayrı alt şive grubu var ve bunlar 3 farklı ana şive grubuna dahil. Sözün özü: Ankara ilinde 3 farklı şive grubu vardır ve bunlardan Nallıhan şivesi Ankara'nın en ayrıksı şivesidir. Diğer ilçelerle değil Afyonkarahisar, Eskişehir ve Uşak şiveleriyle aynı grupta yer alır. Ankara ilinin ikinci grubunu Kızılcahamam, Beypazarı, Çamlıdere, Güdül ve Ayaş ilçelerindeki şiveler oluşturur ve bunlar Göynük'ten Boyabat'a kadarki şive gruplarıyla birlikte 4. alt grubu oluşturur. Ankara ilinin üçüncü şive grubu esas Ankara şivesidir ve Merkez ilçelerle birlikte Haymana, Balâ, Şereflikoçhisar, Çubuk, Kalecik şiveleri aynı gruptaki Yozgat, Kırşehir, Kayseri ... şiveleriyle birlikte tipik Orta Anadolu görüntüsü sergiler.
  • Şive

Türkçenin Ankara ilinde kullanılan şivesinin Batı Anadolu ağızları içindeki konumu Prof. Dr. Leyla Karahan'ın Anadolu Ağızlarının Sınıflandırılması (Türk Dil Kurumu yayınları: 630, Ankara 1996) adlı çalışmasına göre şöyledir:

3. Batı Anadolu ağızları

3.1.1. Afyonkarahisar, Eskişehir, Uşak, Nallıhan
3.1.2. Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik
3.1.3. Aydın, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla
3.1.4. Antalya

3.2. İzmit, Sakarya

3.3.1. Zonguldak, Devrek, Ereğli
3.3.2. Bartın, Çaycuma, Amasra
3.3.3. Bolu, Ovacık, Eskipazar, Karabük, Safranbolu, Ulus, Eflani, Kurucaşile
3.3.4. Kastamonu

3.4.1. Göynük, Mudurnu, Kıbrısçık, Seben
3.4.2. Kızılcahamam, Beypazarı, Çamlıdere, Güdül, Ayaş
3.4.3. Çankırı, İskilip, Kargı, Bayat, Osmancık, Tosya, Boyabat

3.5.1. Sinop, Alaçam
3.5.2. Samsun, Kavak, Çarşamba, Terme
3.5.3. Ordu, Giresun, Şalpazarı

3.6.1. Ladik, Havza, Amasya, Tokat, Erbaa, Niksar, Turhal, Reşadiye, Almus
3.6.2. Zile, Artova, Sivas, Yıldızeli, Hafik, Zara, Mesudiye
3.6.3. Şebinkarahisar, Alucra, Suşehri
3.6.4. Kangal, Divriği, Gürün, Malatya, Hekimhan, Arapkir

3.7.1. Akçadağ, Darende, Doğanşehir
3.7.2. Afşin, Elbistan, Göksun, Andırın, Adana, Hatay, Tarsus, Ereğli
3.7.3. Kahramanmaraş, Gaziantep
3.7.4. Adıyaman, Halfeti, Birecik, Kilis

3.8. Ankara (merkez ilçeler), Haymana, Balâ, Şereflikoçhisar, Çubuk, Kalecik, Kırıkkale, Keskin, Kızılırmak, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Şarkışla, Gemerek

3.9. Konya, Mersin

--Kmoksy 15:05, 2 Eylül 2011 (UTC)

Şablon:Cite news[kaynağı değiştir]

Evet, bu şablonların kullanım amacı aynı. Uzun zamandır birleştirilmeyi bekliyorlar --Superyetkinileti 17:08, 14 Eylül 2011 (UTC)

  • Selam. Ben bunu yükledim de ne kısayol oluştu bir yerlerde ne de program files klasöründe ilgili bir dosya. Nereden açacağım ben bunu?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 18:15, 23 Eylül 2011 (UTC)

Selam Hedda Gabler. Yukarıdaki mesajını gördüm ama bilgi amaçlı kısacık cevap verebilirsen kafi. {{WPBannerMeta}} şablonunu kullanabilir miyiz? Bu şablondaki çalışman tamamlandı mı? Karışık bir şablon olduğu için anlamak zor. Bu arada şablon için eline sağlık. Sağlıcakla.--Szoszvmesaj 15:24, 15 Eylül 2011 (UTC)

Merhaba, şablon tam olarak çalışmıyor ing vikide olduğu gibi. mesela class kısmı hatalı ve direkt üstte portalın adı yazıyor ki yazmaması gerekiyor. nedendir bilmiyorum bu konuda Vito'dan yardım almak gerekir belki mediawiki'den kaynaklanıyor da olabilir ya da benim gözden kaçırdığım parametrelerden. kolay gelsin. 88.254.95.34 22:31, 24 Eylül 2011 (UTC)

Kategori:Vikipedi:Çift şablon[kaynağı değiştir]

İzmit Sorunsalı[kaynağı değiştir]

Şehir maddesi açılmış zaten İzmit maddesi. Ama İzmit büyükşehir belediyesi 90'larda kocaeli büyükşehir belediyesi olarak değiştirilince bu isim tarihe karışması gerekirken(resmi olarak karışıyor zaten-Kocaeli öne çıkıyor) halk kullanıyor. Şimdi ise bu ismi yaşatmak için yeni kurulan bu ilçeye izmit adı veriliyor. tarihsel resimler

  • Eski İzmit [7] sadece 3 ilçe ve derince ilçesinin büyük bölümü
  • Şimdiki Kocaeli şehir [8] tüm Kocaeli ilinin tüm ilçeleri(istanbul gibi)
  • İzmit(ilçe) [9] tek ilçe

Önerim İzmit sayfasının adını Kocaeli olarak değiştirmek(madde zaten şimdiki İzmit maddesi ilçeyi anlatmıyor, tüm şehri anlatıyor- sayfada başka değişiklik kapılmayacak), İzmit (ilçe)(yeni oluşturmaya başladım sadece ilçeyi anlatacak safya) sayfasının adını İzmit yapmak. Bu konuda kesin görüşünüzü destek yada karşı şeklinde ilgili tartışma sayfasında belirtirseniz, olumlu yada olumsuz daha kesin sonuç alırız, teşekkürler--Ollios 23:06, 26 Ekim 2011 (UTC)

Bu nedir? "olumlu olup olmamasi tartisilir. siz önce üye olun vikipediye, öyle yorum yapin" ne demektir? Bu nedir?--85.105.13.108 19:17, 27 Eylül 2011 (UTC) Ben ne yapmışım? Telifli içeriği kaldırdım ki ben. Ekleyen o. Sponsor adını da kaldıran benim. Yine o başlık, tarihçe başlığının içinde olmalı, o düzenlemeyi yapan da benim.--85.105.13.108 07:52, 28 Eylül 2011 (UTC)

common.js eklentileri kullanmayı bilmiyorum yardımcı olur musunuz? Mesela şu eklentiyi yapamıyorum. kullanıcı common.js sayfasına şu kodu eklemek yeterli cümlesi ne demek..--xrazymesaj 20:02, 16 Ekim 2011 (UTC) çok teşekkürler....--xrazymesaj 20:35, 16 Ekim 2011 (UTC)

slm. dostum Türkiyede bulunan ve nüfuslarının önemli bölümünü Kürtlerin oluşturduğu yer isimlerine kürtçe isimlerini de ekledim çünkü bu isimler buraların gerçek isimleri. Mesela -doğuda 5 yıl yaşadığım ve kültürlerine meraklı olduğum için söylüyorum- o bölgede kimse o yerleri Türkçe isimleriyle bilmez ciddi söylüyorum bilmez. herkes Kürtçe ismini kullanır. o bölgede çoğu zaman yerlilere bir köyün (o köye yabancı birine) yolunu tarif etmelerini istediğimizde bilmiyorlardı. ancak Kürtçe ismini söyleyince o köyün neresi olduğunu çıkarabiliyorlardı. bunu inadına mı yapıyolar? sanmıyorum. çünkü pratikte kullanılmayan 100 küsür köyün ismini pek bilen olmaması anlaşılır. neyse sonuçta pratikte kullanılmasa da bu isimler o yerlerin resmi isimleri.

Bu Kürtçe isimlerin kaynağına gelince. Türkiyede bu yer isimleriyle ilgili resmi veya akademik bir çalışma bulursam hemen eklerim. böyle siyasi bir konuda resmi bir geniş çalışma yapıldığını da hiç sanmıyorum. diğer kaynaklar da malum Kürt kültürü hakkında bölücü yayınlar yapan çevrelere aitse hemen silinecektir. şöyle bir kaynak aradığımız: Güroymak'ın Kürtçe ismi Norşin. şimdi gelin buna sağlam bir kaynak bulalım:?--Caracas 14:39, 19 Ekim 2011 (UTC)

Kusura bakma aslında daha yazacaktım, ama çıkmam lazımdı. neyse cevabını okudum: aslında güroymak popüler olan bi örnek. heryere norşin gibi iyi kaynak bulamayız. ama ben bulduklarımı da eklemeye çalışırım.--Caracas 17:30, 19 Ekim 2011 (UTC)
Rosetta yıldızı
Tartışmalarda gösterdiğin gerçekçi, tarafsız ve akılcı tavırların, mantıklı yorumların sebebiyle bu yıldızı hak ettiğini düşünüyorum. Tartışma sayfalarında gösterdiğin etkinlikler için teşekkürler. Sevgilerimle.Rapsar da ne ki? 05:50, 25 Ekim 2011 (UTC)

İBP[kaynağı değiştir]

Selamlar. Hatta şu şekilde de yapılabilir: HMS Defence. Birkaç değişiklik yaptım. Not olarak düşeyim. --Sadrettinmesaj 20:10, 25 Ekim 2011 (UTC)

  • Elinize sağlık. Anlam ayrım sayfalarında bunun ilk ve en kolay görülebilir noktada olmasına niyeyse dikkat ediyorum; ancak aşağıda olmasının beni çılgınlara çevireceği kadar da obsesif kompulsif değilmişim demek ki. :) İyi vikilemeler! Utku TanrıvereMesaj 20:14, 25 Ekim 2011 (UTC)

Eğer maddelere 1 hafta içinde kaynak eklenmezse sileceğim kaynaksız bölümleri.Doğru bilgi olsun ama öz ve az olsun

kaynak varken fact şablonu[kaynağı değiştir]

sadrettin bey kolay gelsin Tortum maddesinde açıkça ırkçılık yapılmaktadır.Bölgede hemşin nüfusunun varlığı sanki yokmuş gibi gösterilmeye çalışılmaktadır.kaynağı var olduğu halde fact şablonu konup ırkçılık yapılmaktadır.--85.104.164.196 18:25, 31 Ekim 2011 (UTC)

Selam. Açıkçası "Hemşinliler" ile ilgili bilgide kaynak göremedim. {{fact}} şablonu eklemek gayet normal bir durum, bunun ırkçılıkla ne ilgisi var anlamadım. --Sadrettinmesaj 18:38, 31 Ekim 2011 (UTC)

sadrettin bey 4 nolu kaynak var hem ayrıca kaynak olmadan da yazılır bu bilgi çünkü yörede eskiden göç etmiş hemşinliler köylerde yaşıyor ama nüfusları zaten çokta değil.İspir ve tortum da Türk köyleri içinde yaşamaktadırlar zaten bunu bilmeyenmi var erzurum sınırları içinde de hemşinliler yaşamaktadırlar.--85.104.164.196 18:45, 31 Ekim 2011 (UTC)
sadrettin bey maddedeki fact leri ben kaldırıyorum bu fact ler anlamsız ve bilimsel temeli yok lütfen silmeyin, sizede iyi çalışmalar--85.104.164.196 18:59, 31 Ekim 2011 (UTC)

4 nolu kaynak uzun bir cümleye eklenmiş, dikkat etmemişim.
Zaten "hemşinliler" bilgisi maddede duruyor, çıkarılmamış. 4 nolu kaynak Yolcular tarafından içinde Hemşinliler, Kürtler, Zazalar gibi kelimelerin geçtiği uzun bir cümleye eklenmiş. Bu kaynağı internet ortamında kontrol etme imkanım yok. Başkasının var mı bilmiyorum. Siz bu kaynakta Hemşinliler'e atıf yapıldığını biliyorsanız (matbu kaynak olduğu için, internette kontrol edemiyorum), Kulllanıcı:Yolcular da bu kaynak da bu bilgi var diyorsa fact şablonuna gerek yok. Ama bu kaynak da yeterli görünmüyorsa, {{fact}} şablonunu eklemek veya eklememek tartışılır. Tortum'un etnik yapısı, daha doğrusu Tortum'la ilgili hiç bilgim yok.--Sadrettinmesaj 19:09, 31 Ekim 2011 (UTC)
Kaynağı kontrol edemediğim halde iyi niyet varsaydığım için değişikliği onayladım. Varsa başka kaynaklar da ekleyin. Daha sağlam olsun.--Sadrettinmesaj 19:19, 31 Ekim 2011 (UTC)
  • Sadrettin olmuş mu bir kontrol edebilir misin?--Reality 19:27, 1 Kasım 2011 (UTC)