Kullanıcı mesaj:Onurkayabasi/Arşiv 1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu sayfa Onurkayabasi kullanıcısının arşivlenmiş mesaj sayfasıdır. Lütfen mesajlarınızı bu sayfaya değil bu sayfaya yazınız.
Anlayışınız için teşekkürler.


Arşivlenmiş mesajlar:

Hoş geldin Onurkayabasi![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

--JohnDere 09:48, 17 Ekim 2006 (UTC)


Dbl2010bot 20:00, 19 Aralık 2006 (UTC)


Eksik adil kullanım gerekçesi[kaynağı değiştir]

İyivikiler... homonihilis // ileti 19:40, 26 Ocak 2009 (UTC)

eksik resim bilgileri[kaynağı değiştir]

İyivikiler... homonihilis // ileti 20:35, 26 Ocak 2009 (UTC)

Eksik adil kullanım gerekçesi[kaynağı değiştir]

Merhaba,

  • CSI resmi: Telif hakkı saklı resimler için Vikipedi:Adil kullanım gerekçelendirme yönergesi gereği, {{Telifli kullanım gerekçesi}} şablonunu kullanarak bir gerekçelendirme yapmalısınız. Bunu yaparsanız sorun ortadan kalkar. Resimdeki "gerekçesiz" şablonunu çıkartmanıza gerek yok. Günü gelince bir hizmetli resmi inceleyecek ve gerekli adil kullanım açıklaması eklenmişse, o etiketi kaldıracak.
  • Diğer resimler: Genel olarak, hayatta olan bir aktörün telif hakkı saklı olan resimleri Vikipedi:Adil kullanım'da tanımlanan "Aynı bilgiyi verecek özgür lisanslı bir benzer dosyanın mevcut olmaması veya yaratılamayacak olması" kuralını ihlal eder. Çünkü o kişilerin bir fotoğrafı çekilebilir ve özgür bir lisans ile yayınlanabilir. Dolayısıyla, bu resimleri ilgili maddelerde kullanmamız mümkün değil (zaten maddeden resimleri bu sebeple çıkarttım).

İyivikiler... homonihilis // ileti 17:40, 28 Ocak 2009 (UTC)

  • Oldukça uzun zaman aradan sonra tekrar hoşgeldiniz. Güzel katkılarınız için teşekkürler; umarım sizi yine sık sık burada görürüz. İyi geceler. Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 22:56, 3 Şubat 2009 (UTC)
  • Sözünü ettiğiniz görüşlere baktım, "çok haksız" başlığı ve içeriği çıkarılabilir. Diğeri de zararsız görünüyor.. İyi geceler.  Levent İleti Katkılar   21:48, 16 Şubat 2009 (UTC)
  • Rica ederim, katkılarınıza teşekkürler, iyi çalışmalar.  Levent İleti Katkılar   22:16, 16 Şubat 2009 (UTC)

Kullanıcı Sayfası[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Kullanıcı:Starcom2002'a ait sayfa sadece reklamdan ibarettir ancak sil şablonu koymak istemedim, şayet geçerli kullanıcıya ait bi sayfa. Sayfayı boşaltıp boşaltmama konusunda da emin olamadığım için size danışmak istedim. Bu durumda ne yapılması gerekiyorsa yapacağınıza eminim.--Onur Kayabaşı 18:51, 23 Şubat 2009 (UTC)

Merhabalar, haber verdiğiniz için teşekkürler. Böylesi durumlarda siz de ilgili kullanıcıya uyarı mesajı ({{Şablon:Kullanıcı sayfası uyarısı}}) yollayabilirsiniz. Teşekkürler. --M. M. ileti 18:56, 23 Şubat 2009 (UTC)

Merhaba,
TV programları için net bir adlandırma kuralımız yok bildiğim kadarıyla. Ama sinema filmlerinin Türkiye'de gösterime girdikleri isimlerin kullanılması gerektiği kuralını buraya uyarlayabiliriz. Bu dizi "Kanıt Peşinde" adıyla TRT'de yayınlanmış olduğu için ismi bu şekilde kalmalı diye düşünüyorum (Tabii dizi CSI adıyla başka bir yerlerde yayınlandıysa durum değişir). CSI: NY ve CSI: Miami ise dediğiniz gibi CSI adıyla biliniyor.
Bu isim değişiklikliği çok net gelmedi bana. İsterseniz bana yazdıklarınızı Tartışma:Kanıt Peşinde sayfasına da ekleyin. Konuyla ilgisi olan diğer kullanıcılardan da yorum bekleyelim bir süre. İyivikiler... homonihilis // ileti 14:03, 1 Mart 2009 (UTC)

Tekrar merhaba[kaynağı değiştir]

  • Eminim doğru olan şeylere inanarak Vikipedi'ye katkıda bulunuyorsunuz. Gözlemlerime göre de doğru olduğuna inandığımız bu projede en azından bir süre yardımcı olacaksınız. Yarın size bir monobook sayfası oluşturalım da işleriniz biraz kolaylaşsın. Sakın bir yerlere kaybolmayın: bakın çiçek bile sunduk.. , iyi geceler.  Levent İleti Katkılar   23:06, 1 Mart 2009 (UTC)
  • Bunun tamamı size özel bir mesajdı.. Monobook, son değişiklikler devriyeiği yaparken, size zaman kazandıran, kolaylık sağlayan bir sayfadır. Aslında şimdi de yapabilirim ama sizi bekletmek istemem? (bu arada tekrar teşekkürler.)  Levent İleti Katkılar   23:14, 1 Mart 2009 (UTC)
  • Sanırım şimdi itiraf zamanı , ben bbcode hakkında bilgi sahibi değilim, ama öğrene öğrene, içinde pişe pişe, ve hatta baka-kopyalaya bu sayfamı oluşturup, tercihlerimde imza kullanımı kısmına ekledim. Sizin dediğinize göre (benzer), "daha anlaşacağımız çok ortak nokta" var sanıyorum. İmza konusunda başka yardımcı olabileceğim birşey varsa lütfen çekinmeden belirtin.  Levent İleti Katkılar   23:27, 1 Mart 2009 (UTC)
  • Şimdi; size benden gelen mesajın (ki ileti demeyi tercih ederim) başlığının yanında "değiştir" şeklinde bir sekme göreceksiniz, ona tıkladığınızda şu mini-şablonu (klavyemi kullanarak) yazdığımı görebilirsiniz: {{*:)}} Elbette bunun farklı biçemleri var, kullandığınız harflere göre üzgün, çok sırıtan, göz kırpan vb.. olabiliyor sanırım. Benim de bildiğim kadarıyla html olması gerek. Ancak işin bir kötü yönü; sitede kimin ne zaman aktif olduğununu görülememesi. Üç beş gündür bu konuda bir çalışma yaptım ama sonuçlandıramadım (hatta html biliyorsanız belki siz sorunu çözersiniz.) Bunu belirtmemein nedeni siz biraz sonra bana ileti yazdığınızda ben hattan çıkmmış olabilirim, mesajınızın yanıtı gecikirse şaşırmayın :) Ayrıca az önceki iletimde belirttiğim çekinmeyin bağlantısını inceleyin ve gerçekten cesur olun! :)  Levent İleti Katkılar   23:43, 1 Mart 2009 (UTC)
  • Yatmadan önce son bir not: bütün madde ve sayfaları geçmiş sekmesine ve ürümleri karşılaştır tuşuna basarak incelemeniz mümkün. İyi uykular.  Levent İleti Katkılar   23:54, 1 Mart 2009 (UTC)
  • Sevgili Kayabaşı; biraz didaktik davrandım sanıyorum, aldırmayın. Aktif olup olmadığımın görünmesi konusuyla epey uğraştım. Örneğini Kullanıcı:Hedda Gabler'in sayfasında görebilirsiniz: offline yazısı. Şimdi ona ayıracağım zamanı Viki'ye madde ekleme ya da daha yararlı işlere ayıracağım. Bugün içinde ilk fırsatta size monobook sayfası hazırlayıp ayrıntılı açıklamasını yapacağım. Kendinize iyi bakın, iyi çalışmalar.  Levent İleti Katkılar   06:53, 2 Mart 2009 (UTC)
  • Sizin için birer kolay kullanım sayfası oluşturdum: User.js ile edit.js ve Monobook.js Muhtemelen bu üç sayfaya bir daha dönüp bakmayacaksınız.. Ancak işinize yarayacaklar. Önce klavyenizde (F klavye ise) ctrl ve F5 tuşlarına birlikte basarak bilgisayarınızın önbelleğini boşaltın. Sonra da son değişikliklerden herhangi bir madde ve herhangi bir anonim kullanıcı mesaj sayfası seçerek her ikisinde de değiştir sekmesine tıklayın. Sayfalarınızda üst ve yan menülerinde bazı kolay kullanım fonksiyonları oluştuğunu göreceksiniz. Çalışmaz ya da kullanamazsan bana tekrar bildirin, halledelim. İstemezseniz bu sayfaları silebiliriz de. fonksiyonlardan bazıları çalışmayabilir; dert etmeyin, onlar hizmetlilere ait sekmelerdir. Biliyorum yine yukarıda "hiç pc'den anlamayan birine anlatır gibi" anlattım ama her şey net olsun istediğim için sanıyorum :) İyi günlerde kullanın.  Levent İleti Katkılar   11:25, 2 Mart 2009 (UTC)
  • Merhaba, sanırım o sorun [1] buradan çözülebilir. Sen kaynağını bulursan (koruma altında olması nedeniyle) ulaşamadığın bir yer olursa söyle ben hallederim.  Levent İleti Katkılar   13:33, 2 Mart 2009 (UTC)
  • Tebrikler; öyle sanıyorum ki sana çok işimiz düşecek :) Çünkü gerçekten yapılacak çok iş var vikide. Zaten sadece şu SDD işi bile başlı başına zaman alıyor. Ben de fırsat bulunca kendi sayfamı düzeltirim.  Levent İleti Katkılar   13:38, 2 Mart 2009 (UTC)
  • Önce ilgili davranışınızdan büyük memnuniyet duyduğumu belirtmek istiyorum. İkincil olarak evet aynı sorun bende de mevcut, siz değiştirebiliyor musunuz ilgili sayfamı? Yok değiştiremiyorsanız bana yapmam gerekeni söyleyin (Basit dilde, ne de olsa sizden daha az bilgiliyim bu konuda ) halledeyim. Online konusuyla ilgileneceğiniz zaman bildiklerimi aktarırım. O üçlü sayfa konusu bende de mevcut ve komik bir durum. Sanıyorum orada açılan penvereye dilediklerimizi eklemek te mümkün ama ah zaman nerede :)  Levent İleti Katkılar   21:54, 2 Mart 2009 (UTC)
  • Evet işte bu Merak etmeyin hepimiz zaman buldukça sık sık yapıyoruz aynısını. "yetki alanı" kavramı yok. Sevgiler.  Levent İleti Katkılar   21:57, 2 Mart 2009 (UTC)
  • Aha! yakaladım: İmza atmayı unutmuşsunuz dostum.. Bilgi için teşekkürler. Biraz sonra (temizlik vb.

işleri bitirebilirsem) monobookumu denerim. "sorun yoksa sorun yoktur" konusunda sorun yok. Sadece kaynağını görebildikleriniz dışında aklınıza gelen her sayfada uygun olabilecek tüm değişikliklerde "sorun yok". Yalnız başka bir konuda sorun var: Bunca çabanız ve iyiniyetinize şöyle bir teşekkür etmezsem ayıp olacak:iyi ki varsınız. Farkındasınızdır çok işimiz var, çok... Bu arada yarın öğle saatlerine kadar viki-dışındayım, geç saatte yazarsanız yanıtı da geç olabilir.  Levent İleti Katkılar   22:10, 2 Mart 2009 (UTC)

  • Ah o kadar ingilizcem iyi olsa.. :) neyse bir kez daha tebrikler ama kafam iyice karıştı. Kısaca e-potasyla bir-iki notum olacak. Bu arada farkettim ki aynı çiçeği daha önce de yollamışım hem de ilk başlarda. Neyse daha taze bir çiçek buluruz elbet. İyi geceler.  Levent İleti Katkılar   22:15, 2 Mart 2009 (UTC)
  • Merhaba, herhangi bir sorun yok, teşekkür etmeye fırsat bulamadım.. Sağolun.. "endişeye mahal yok" :)  Levent İleti Katkılar   15:33, 3 Mart 2009 (UTC)
  • Merhaba.. Yeni ileti uyarısının çıkmaması gibi bir sorunu daha önce hiç duymadım, bu çok ilginç. Ama olmaması mümkün değil diyemeyiz, her şey olabilir :o) Dosyadaki diğer diller konusuna gelince, işte bu olmadı.. Çalışmadığım yerden sordunuz hocam. Baktım ama çözemedim.. Bileceğini umduğum arkadaşlar var tabii ki: hiyerarşik olarak yazıyorum: Homonihilis, Manco Capac.. Onlara danışabilirsin.  Levent İleti Katkılar   03:33, 7 Mart 2009 (UTC)

Dosyanın oldukça büyük olduğunu görünce iki noktayı ekleyiverdim :). Kolay gelsin. --temaileti 23:17, 6 Mart 2009 (UTC)

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Merhaba. Adil kullanım politikamız gereği, adil kullanım resimlerini mümkün olduğunca az sayıda kullanmamız gerekir. Sawyer maddesine iki adil kullanım resmi eklemişsiniz. Birini seçip, diğerini çıkarır ve çıkardığınız resme sil etiketi koyarsanız çok iyi olur. Biz de diğerini sileriz böylece. Şimdiden teşekkürler. --Yabancımsj 14:35, 7 Mart 2009 (UTC)

Yine adil kullanım politikamız gereği, yaşayan insanların telifli resimleri adil kullanıma uymaz, kullanımları adil kullanım kapsamında değerlendirilemez. Çünkü telifli resimlerin kullanılması için özgür lisanslı alternatiflerinin üretilemez olması gerekir. Oysa ki yaşayan insanların özgür lisanslı resimlerinin çekilme olasılığı vardır. Josh Holloway maddesindeki resim de bu nedenle adil kullanım ihlali oluşturmaktaydı. Umarım açıklayabilmişimdir. Ayrıntılı bilgiyi önceki mesajımda bağlantısını verdiğim sayfada bulabilirsiniz. --Yabancımsj 14:49, 7 Mart 2009 (UTC)
Haklısınız, belki bir kaç örnek eklense daha açıklayıcı olabilir. Teşekkürler, kolay gelsin. --Yabancımsj 15:07, 7 Mart 2009 (UTC)
--Yabancımsj 15:08, 7 Mart 2009 (UTC)

Commons ve ekran görüntüleri[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Cevabım gecikti ama soruların bir kısmının cevabını bulmuştunuz. Yine de şöyle birkaç maddede toparlayayım:

  1. Herhangi bir vikide bir resmin üzerine tıkladığınızda açılan sayfada Bu dosya Wikimedia Commons'da yüklüdür. Dosyanın açıklaması aşağıdadır. anlamına gelen bir açıklama görürseniz, o resim vikide değil Commons'ta yüklü demektir. Commons'a özgür lisanslı resimler yüklenebiliyor ve bu resimlere her vikiden doğrudan eriğim sağlanabiliyor.
  2. Commons'a sadece özgür lisanslı resimlerin yüklenmesi gerektiği için, hatalı yüklemeleri azaltmak amacıyla yakınlarda upload sayfası değiştirildi. Bu bölüm artık birkaç alt sayfadan oluşuyor, ancak bunların tamamı henüz Türkçeye çevrilmedi muhtemelen. (Yardım edebilirisiniz, commons'ta sadece resimleri değil, bu tür sistem sayfalarını da oluşturabilir ve çevirebilirsiniz. Tabi sayfa isimlendirmesi vs. için mevcut sayfaların İngilizcelerini biraz kurcalamak gerekli)
  3. Ekran görüntülerinde ise lisans konusu, ilgili yazılımın özgür lisanslı olup olmamasına göre değişiyor. Örneğin, Windows'un tüm hakları saklı. O yüzden ekran görüntüleri adil kullanım kapsamında ve kısıtlı sayıda vikilere yüklenebilir ama commonsa yüklenemez. Ama mesela GIMP özgür lisanslı (GNU) bir yazılım. O yüzden ekran görüntüleri, logosu, vs. commonsta yer alabiliyor.

Umarım tüm sorularınızı cevapladım. Yeni sorularınız olursa her zaman mesaj bırakabilirsiniz. İyivikiler... ho? ni! 07:59, 8 Mart 2009 (UTC)

Commons'ta bu tür çevirilerle uğraşan pek fazla kullanıcımız yok ne yazık ki. Oralara da el atmak istemeniz sevindirici. Teşekkürler ve kolay gelsin. İyivikiler... ho? ni! 08:08, 8 Mart 2009 (UTC)
  • Kısasa kısas :) Sizin de boş sayfanıza ilk mesaj benden. Şimdi yardım talebi. Önemli olduğuna inandığım bir sorunumuz var: MedyaViki:Spam-blacklist sayfamız (ne olduysa) çalışmaz oldu. Sistem bu sayfaya eklenen bağlantıların eklenmesine izin vermiyordu. Aynı sayfanın en-wiki'deki olanına baktım, orada eklenen sitelerin sonuna da \b yazılıyordu, denedim ama işe yaramadı. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Gerekirse ingilizce vikideki maddenin tartışma sayfasına bakarak oradan birilerine sormak lazım ama benim ingilizcem yetersiz. İyi geceler.  Levent İleti Katkılar   21:03, 9 Mart 2009 (UTC)
  • Çok teşekkür ederim. İlk fırsatta deneyeceğim :)  Levent İleti Katkılar   19:42, 10 Mart 2009 (UTC)
  • Hemen deniyorum o zaman. Vandallar biraz beklesin :)  Levent İleti Katkılar   20:01, 10 Mart 2009 (UTC)

Thanks for the message you left at en:MediaWiki talk:Spam-blacklist#Problem.

MedyaViki:Spam-blacklist should be fully protected (see en:Wikipedia:Full protection#Full protection) so that only administrators can edit it. I just tried to edit it myself but I was unable to -- I think it's fully protected now.

I may not be around for awhile, so if you have more questions, you can leave them at en:MediaWiki talk:Spam-blacklist and if I'm not available, someone else should answer. --A. B. 20:03, 10 Mart 2009 (UTC)


  • Evet! çalıştı. Yeniden çok teşekkür ederim. Gerçekten Vikipedi için ne kadar gerekli biri olduğunuz her yardım ve katkınızda ortaya çıkıyor. İyi geceler ve sevgiler..  Levent İleti Katkılar   20:07, 10 Mart 2009 (UTC)
  • Ah zaman yetse, yapılacak neler var neler :) Neyse iyi gidiyor ya, boşver.  Levent İleti Katkılar   20:22, 10 Mart 2009 (UTC)
  • Bildiğim kadarıyla o sayfaya sadece hizmetliler ek yapabiliyor.. Yoksa birbirine rakip firmalar karşıtlarını ekleyebilir. Tekrar deneyeceğim.  Levent İleti Katkılar   20:25, 10 Mart 2009 (UTC)
  • Tamam Hocam çalışıyor, sorun yok.  Levent İleti Katkılar   20:27, 10 Mart 2009 (UTC)
  • http: //www.bblackmetaltr.org değil de başka birini dener misin?  Levent İleti Katkılar   20:30, 10 Mart 2009 (UTC)
  • Üsttekini evet nedense alıyor, fakat onun dışında ne denedimse filtreye takıldı.. ~Örnek vermeye çalıştım ama senin sayfanda görünmüyor.  Levent İleti Katkılar   20:37, 10 Mart 2009 (UTC)
  • Tamam Onur; nasıl teşekkür ederiz bilmiyorum, umarım bir gün bizim de sana yardımımız dokunur :) İyi geceler.  Levent İleti Katkılar   20:41, 10 Mart 2009 (UTC)
  • O arkadaşın sayfasında online yazdığını hiç görmedim.. Bazen son değişiklikler kısmındaki çalışmalarınıza denk geliyorum ve evet bu da çok ihtiyacımız olan bir konu. Sırf bu nedenle "Devriye ol" şablonunu yaptım ve her fırsatta kullanıyorum. Tamam iyi geceler, görüşmek üzere..  Levent İleti Katkılar   21:04, 10 Mart 2009 (UTC)
  • Çözdüm işi: oluşturduğunuz deneme sayfasını silerken farkettim: o listedeki tüm sitelerin başına b ekleniyor. b eklemeden denerseniz sistemin bunu kabul etmeyeceğini göreceksiniz.  Levent İleti Katkılar   22:36, 10 Mart 2009 (UTC)
  • Merhaba Onur; Bu madde biraz emek istiyor, uğraşılırsa olabilir. Ama oldukça zahmetli bir süreçtir bu. Biz iki-üç kişi Akciğer kanseri maddesi için geçen Ekim ayı sonunda başlayan çalışmayı Ocak 2009 sonunda bitirip anca seçebildik :) Çok uğraşmayı hatta seçilememesini göze alıyorsan (oylama bu, sonucu belli olmaz), deneyebilirsin. Diğer konu için görüş belirtemiyorum ama bunun olabileceğine inanıyorum. Tabii diğer kullanıcılardan destek istyebilirsin-istemelisin. Kolaylıklar diliyorum.  Levent İleti Katkılar   21:24, 11 Mart 2009 (UTC)
  • Asıl o sözü (bizden ayrılmayın) bizim sana söylememiz gerekiyor ama bir yandan da ÖSS yüzünden vicdanım elvermiyor. Şimdiden başarılar diliyorum. Arada stres atmak için de "Vikilersin" fırsat buldukça :) Zaman bulursam (!)ben de el atarım ufolara.. Sevgiler.  Levent İleti Katkılar   21:54, 11 Mart 2009 (UTC)

SD bölümüne her zamanki gibi göz atarken Üniversite Reformu başlığına rastladım. Açıkçası silinmesi mi gerekiyor, düzenle şablonu mu getirilmesi gerekiyor tam karar veremediğim için size danışmak istedim. Kolay gelsin--Onur Kayabaşı 19:30, 11 Mart 2009 (UTC)

  • İlgili başlık Levent hocam tarafından silinmiş(Ona haber vermemiştim, sabırsızlık ettiğimi düşünmeyin ). Şansıma tam olmadığınız zaman gelmiş zaten Kendinize iyi bakın, kolay gelsin.--Onur Kayabaşı 20:53, 11 Mart 2009 (UTC)
  • telife göz açtırmayan tim iş başındaymış neyse ki.. sen de kendine iyi bak, öss'ye de.. :) --ki bl 22:27, 11 Mart 2009 (UTC)

Narman Peribacaları[kaynağı değiştir]

19:36, 11 Mart 2009 Onurkayabasi (Mesaj | Katkılar) K (3.122 bayt) (→Dış bağlantılar: Erzurum sadece İç Anadolu Bölgesindedir.) (Geri al)

  • başlıkta belirtilen maddede yukarıdaki değişikliği yapmışsınız. yazım hatanıza veriyorum doğu anadolu demek istemişsinizdir kesinlikle.
    • Erzurum Doğu Anadolu Bölgesindedir. Kuzey İlçeleri İspir, Uzundere, Narman Doğu karadeniz bölgesi sınırları içerisindedir.
      • Bahse konu yerin bulunduğu ilçe Erzurum iline bağlı ve aynı zamanda Doğu karadeniz sınırları içerisinde olmasından dolayı. Hem Doğu Anadolu Bölgesi, hemde Karadeniz Bölgesi Kategorilerine girmektedir. Değişikliğinizi mümkünde geri alınız. Kolay gelsin çalışmalarınızda başarılar dilerim.--Yücel TÜRK 00:41, 12 Mart 2009 (UTC)
        • içten mesajınız için tşk.ederim. tabi ne kadar iyi calismalar yapsanızda sizde hata yapabilirsiniz. iyiniyetiniz zaten belliydi. çalışmalarınızın ve başarılarınızın devamını dilerim. kolay gelsin--Yücel TÜRK 12:39, 13 Mart 2009 (UTC)

Şu anda 4 adet bot başvurusu var. Bunlardan birisi haricinde(az önce çevirisini yaptığım tartışma) diğerlerinin hakkında işlem yapabilirmisiniz? Aslında interwiki botlarında detaylı bilgi eklemeleri gerekmedikleri için genel olarak direkt onaylıyorsunuz sanırım ama okuyunca bende yanıtı merak etmedim değil . Neyse kolay gelsin efenim, iyi vikiler dilerim .--Onur Kayabaşı Msj 19:34, 12 Mart 2009 (UTC)

Hatırlattığınız için teşekkürler, iyi çalışmalar. --M. M. ileti 20:32, 12 Mart 2009 (UTC)

  • Ara vermiştim, geç gördüm. KA sayfası yönerglerinde hayali karakterlere ilişkin bilgi yoktu yanlış anımsamıyorsam. Ancak yaratıcısının bu isim üzerinde telif hakkı varsa ve itiraz ederse sanırım müdahale edilebilir.  Levent İleti Katkılar   20:39, 14 Mart 2009 (UTC)

Tam gaz!!! e.c. 00:22, 15 Mart 2009 (UTC)

Uyanıksınız sanırım . Beni oldukça delirtip, vandalizmin doruklarına varan 88.240.168.101, 88.230.146.24, 88.241.156.169 arkadaşları engellermisiniz küfür nedeniyle. Katkılarına bakıp Avril Lavigne ve Ajdar Anık maddelerinde neler saydıklarını görebilirsiniz. Neyse iyi geceler size --Onur Kayabaşı Msj 02:03, 15 Mart 2009 (UTC)

Merhabalar, maalesef mesajınızı göremeden çıkmışım. Vandalizm şu an durmuş. Verdiğiniz IP ler dinamik gibi görünüyor, o nedenle şimdi engellemenin bir anlamı yok. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --M. M. ileti 10:52, 15 Mart 2009 (UTC)

  • sen şu 'tam gaz' deyip gazlayanları boş ver, vikipedi bir yere gitmiyor. ben de sana şu sayfayı hatırlatayım, hiç âdetim değilken.. :) sevgiler. --ki bl 11:52, 15 Mart 2009 (UTC)
  • kolay gelsin. görüşürüz.. :) --ki bl 11:55, 15 Mart 2009 (UTC)

Maddenin çevirisini kısa zamanda bitirmeyi düşünüyordum ama araya başka işler girdi. Akıncılar maddesi bir süre için daha beklemesi gerektiğinden Almanca bilgileri şimdilik çıkardığınız iyi oldu. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.-- Serhantr 15:27, 15 Mart 2009 (UTC)


  • Ne zaman yazmışlar onu? Farkına bile varmadım :) O kadar çok yapılacak şey var ki.. Hele bir de bugün yeni girebildim yani tüm gün boyunca bakamamıştım, dalmışım :) Geri alma için teşekkür ederim, daha senin mesajlarına yanıt bile yazamadım. Umarım kusura bakmamışsındır.  Levent İleti Katkılar   20:59, 15 Mart 2009 (UTC)
  • Aslında çeviri deyince, uzun süredir beni rahatsız eden bir bağlantı var ama bilmem sana fazla yük olur mu? Çok aceleye gerek yok, hem belki google translate de yardımcı olur? Hatta tamamına bile gerek yok, ana başlıklar, özet bile işimizi görür sanıyorum. Bi' bak bakalım ne dersin? Fan club'e gelince :) aksine daralmayı, son günlerin moda deyim ve anlayışıyla, "minimalize olmayı" bile düşünüp, gerek o katkılar sayfamı, gerek teşekkürleri nasıl etsem de gizlesem ya da daha az ulaşılır hale getirsem diye düşünüyorum, bir yandan da kıyamıyorum :D. Bakalım nolucak. KAtkıların gözümden kaçmıyor. Az önce bir deniz hayvanıyla ilgili katkıda bulunana yazdığın sabır dolu mesajları hayranlıkla izledim :) Eline sağlık.  Levent İleti Katkılar   21:12, 15 Mart 2009 (UTC)
  • Zor soru Vikisevgisiyle yıkamak? Ben en iyisi bunu biraz düşüneyim. Bulursam hemen iletirim. Diğer yazdıklarına yanıt için.. yaşlı vücudum artık "klavyeyle uğraşma" diyerek isyan ediyor bana :) Aslında mouse kullanmamayı yeğlerdim ama.. Sadece şunu belirteyim: Ben de senin gibiyim. Saygın bir kullanıcı ağabeyimiz uzun yazışmalarımızla iyi bir vikipedist oldu, bir çok madde kazandırdı. Ne derdi eskiler? Sabırla koruk helva olur. Eh bu bir şans elbet, herkeste tutmayabiliyor. Ama inanıyorum ki sen bu konuda iyi bir "maya"sın. Sevgiyle kal, bilgiyle kal.. Teşekkürler.  Levent İleti Katkılar   22:19, 15 Mart 2009 (UTC)

Aileler içinde şakalar olur, iyi çalışmalar... e.c. 22:37, 16 Mart 2009 (UTC)


  • Geç de olsa birşey paylaşmak istiyorum, siz malum sayfanın linkini verince aklıma gelen ilk şey "evet, bu sayfayla uğraşmak lazım" oldu. Vikikolik oldum sonunda--Onur Kayabaşı Msj 22:53, 16 Mart 2009 (UTC)
  • :) ben de bundan korkuyordum ya.. tamam bir itirazımız yok, biz de aynı dertten muzdaribiz. ama dedim ya, vikipedi bir yere kaçmıyor, öncelikleri arada bir gözden geçirmek gerekiyor. sevgiler. --ki bl 22:58, 16 Mart 2009 (UTC)
  • Aynı dert derken? siz hangi sınava tabi tutulacaksınız . Neyse bu bugünlük son mesajım "malum" sebepten dolayı yarın göreceğim artık yanıtınızı . İyi çalışmalar.--Onur Kayabaşı Msj 23:02, 16 Mart 2009 (UTC)

Fotoğraf üzerine...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • SRA'daki konuşmayı pek uzatmak istemedim, ama Vikipedi'de fotoğraf ile uğraşan Vikipedistlerin sayısının artması en büyük hayallerimden biri olduğu için hiçbir şey demezsem de olmaz ^_^
  • Makine cidden önemli; ama her şey değil. Ara Güler'e atfedilen (artık ne kadar doğru bilemeyeceğim) ünlü bir söz vardır; eğer iş makinede bitseydi en iyi daktilo sahipleri en iyi yazarlar olurdular tarzı bir söz... Sergilerde, pek basit makinelerle çekilmiş harika eserler görmüşlüğüm var ^_^
  • Fotoğraf makinenizin manuel modu var mı bilmiyorum ama yoksa bile fotoğrafçılığa ve temel terimlere başlamak için özellikle şu siteleri tavsiye ederim: [2], [3], [4]... ayrıca Kodak'ın resmî tüyo sayfaları da pek kalitelidir: [5]. Makinenizin manuel modu yoksa ve çoğu ayarı kendiniz yapamıyorsanız bile bu siteler size ışık, açı, kompozisyon vb. kullanımı hususunda çok yardımcı olacaklardır. Bunların hepsi İngilizce kaynaklar ama internette Türkçe kaynak da arzu ederseniz bolca var. Eğer gerçekten ilgileniyorsanız internetteki kaynaklar yardımıyla kendinizi çok geliştirebilirsiniz. 1 yılda doğum günü fotoğraflarından sergilere uzanan arkadaşlar tanıdım; fotoğraf çok güzel bir sanat dalı, ilgiliyseniz mutlaka devam edin derim ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 01:13, 17 Mart 2009 (UTC)

Thank you! I made up the article 'Turkuaz Airlines', but because of a reason a don't know, the article is deleted. I usually don't work on the Turkish wikipedia, but I wanted to try. I hope I didn't do anything wrong.83.119.172.130 20:01, 17 Mart 2009 (UTC)

  • Teşekkür ederim Onur; biz üstümüze düşeni yaptık. Gerisi ona kalmış. Sağol çevirmenlik için. İyi geceler.  Levent İleti Katkılar   20:33, 17 Mart 2009 (UTC)

Tartışma:Tinyportal bahse konu madde ye tarafımca yapılmış olan açıklamaya wikipedia tarafsızlık ilkesine sahip çıkan yöneticilerden destek bekliyorum. çalışmalarınızda başarılar.--Yücel TÜRK 00:59, 18 Mart 2009 (UTC)

  • hocam ne kadar bilgisi olmayan varsa hepsi uzman olmuş. sizde katılı verin. mesajınız için teşekkür ederim --88.227.236.78 15:06, 18 Mart 2009 (UTC)

Mail ile gorusebilir miyiz?Maverick16 09:25, 18 Mart 2009 (UTC)