Kullanıcı mesaj:Maderibeyza/Arşiv(2008)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba Maderibeyza. Yeni yılını kutlarım :) Emre Güngör sayfasına "düzene uygunsuzluk" gerekçesiyle "hızlı sil" şablonu koyduğunu gördüm. Yalnız "düzene uygunsuzluk"la ilgili şöyle bir sorun var: Bu sebep, ancak üç koşulun bir araya gelmesiyle hızlı silme için kullanılabiliyor: (1)"Çalışma var" şablonu olmaması, (2)Viki işaret kodu içermemesi ve (3)taraflı/yanlış içerik barındırması. Emre Güngör maddesinde ilk iki koşul var, ancak üçüncüsü yoktu. Bir başka hızlı sil gerekçesi de kullanılamazdı: Kişi ansiklopedik, telif ihlali yok, taslak olacak kadar da bilgi girilmiş. Bu gibi durumlarda aslında yapmak gereken maddeyi Vikileştirmek ama bazen buna vaktimiz olmuyor. Her halükarda, "hızlı sil" şablonu koymamak gerekir diye düşünüyorum. Sevgiler, saygılar, Filanca 11:14, 1 Ocak 2008 (UTC)

Selamlar, çiçekler için tşekkürler, mesaj sayfam mis gibi kokucak demekki . Seninde yeni yılın kutlu olsun. Resme gelecek olursak zaten kendim çektim demiş ki ayrıntılar aksi yönde birşey söylemiyor, belirtilen yer izin versede verilmesede kullanılabilir telif hakları açısından bir sorun yok. Kolaylıklar.--Machiavelli' msj 14:58, 1 Ocak 2008 (UTC)

Öncelikle yeni yılını kutluyor sağlıklı, mutlu, huzurlu bir sene diliyorum. Kategori uzmanı arkadaşım, bir de küçük soru: Tiyatro Portaldeki kategoriler listesindeki "Tiyatro akımları" başlığı altında "Politik tiyatro" görünmüyor. Elin değerse bir bakabilir misin? Teşekkürler. Levent Abi ileti 11:52, 2 Ocak 2008 (UTC)

Eline sağlık kardeşim, teşekkürler. Levent Abi ileti 12:12, 2 Ocak 2008 (UTC)

Seçkin madde[kaynağı değiştir]

Selamlar Maderibeyza, {{SM}} olması için önerdiğin Kaykay maddesi Vikipedi topluluğunca bir konsensusa varılamadığı için SM olamamıştır.

Saygılar, iyi çalışmalar. --Machiavelli' msj 13:35, 2 Ocak 2008 (UTC)

Reklamlı dış bağlantı[kaynağı değiştir]

Selam. Vikipedi tartışma:Dış bağlantılar'nda konu açıldı. Vaktiniz olduğunda bakarsanız sevineceğim. Ancak benim de net önerim yok. Yeter ki eşit olsun turarlı olsun diyorum. İyi çalışmalar. Takabeg 17:36, 2 Ocak 2008 (UTC)

  • Sakin olursan vandal konumuna düşmemiş olurum :))) --maderibeyzamsj 16:09, 3 Ocak 2008 (UTC)
Kısmet... --Metal Militia ileti 16:14, 3 Ocak 2008 (UTC)

Sil - Genel 9[kaynağı değiştir]

Viki-Tr'de yararlı bir şeyler yapmak istiyorsan Viki'den sayfa silmek yerine sayfalar eklemelisin bu şekilde ilk 10'a girebiliriz. Kural ihlali olmayan sayfalara uyarı koymaktan vazgeç ! --Comandox 13:20, 4 Ocak 2008 (UTC)

Seçkin resim[kaynağı değiştir]

Selamlar Maderibeyza, {{SR}} olması için önerdiğin Buenos Aires'in en pahalı ve en görkemli sanat eserlerinden biri .JPG resmi Vikipedi topluluğunca bir konsensusa varılamadığı için SR olamamıştır.

Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 23:02, 8 Ocak 2008 (UTC)


  • Merhaba, bu mesajı Limanköy Mahallesi Başlıklı maddeyi silen arkadaşada ilettim maddenin neden silindiğini merak ediyorum halbuki Telif hakkı olmadığını üstüne basa basa vurgulamama rağmen. Üstelik o kadar da emek harcamıştım. Resimler zaten benim çektiğim fotoğraflar. Ve üstelikte bir çok köyle ilgili sayfa var. Ve bu içlerinde belkide en iyisiydi. Yetkiniz varsa Madde yi tekrar açabilir misiniz?

--ĩ۰GiRiT™ 13:56, 9 Ocak 2008 (UTC)

Dönüm vs Dekar[kaynağı değiştir]

Merhaba, biraz önce dönüm sayfasındaki bilgileri kestim ve dekar sayfasına yerleştirmeye çalışıyordum ama siz düzeltmişsiniz. Literatürde dekar kullanılmaktadır, dolayısıyla dönüm sayfasının dekar sayfasına yönlendirilmesi gerekmez mi iyi günler Bu imzasız yazı Osmanyaylali (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

değişiklik için çok saolun.Yanlış birşey yaptım.Düzeltemedim--Selim Hoca 12:02, 11 Ocak 2008 (UTC)

Selamlar Maderibeyza. Said Nursî maddesinde anonim kullanıcının çıkardığı bölüm geri eklenmese iyi olur. Tamamen iddalardan oluşan bir başlık olmasına rağmen bir kaynak bile gösterilmemeş. Kaynaksız şablonu önceden eklenmiş ancak geçen sürede bir iyileşme olmamış, kaynak eklenmemiş. Ben olsam ben de çıkarırdım --Machiavelli' msj 12:04, 11 Ocak 2008 (UTC)

Baraj Kategorileri[kaynağı değiştir]

Maderibeyza hanım,

Gönderdiğiniz mesaj sonrasında açıkçası sayfaları incelediğimde çok fazla bir şey anladığımı söyleyemeyeceğim. Bu konuda bir örnek verirseniz sevinirim. Sevgilerimle Bu imzasız yazı Lazprens (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

İyi yapmışsın. Kusura bakma, aceleyle ve yanlışlıkla koymuşum telif etiketini. Maddenin tartışma sayfasına da not düştüm. Sağol, kolay gelsin. --Yabancımsj 14:50, 16 Ocak 2008 (UTC)

Hanımefendi sizin tr. vp-de çok iyi kullanıcı olduğunuzu biliyorum. Lütfen insanları tanımadan onlar hakkında denen şahıs gibi kelimeler sarf ederek konuşmayın. Ben layık olanlara nasıl davranacağımı çok iyi biliyorum. Her halde sizin isiminiz geçen bir mesaj yazdığımı hatırlamıyorum. Umarım benimle iletişim kurarsanız kimin haklı olduğunu anlarsınız. (vusalaghayev@hotmail.com) Benim tr vp-den bir çok arkadaşım var. Bahar, Memty, Kizilsungur, Igdirlisabri. Beni onlara sorabilirsiniz.

Hörmetle : Vüsal Ağayev

--Vusal Aghayev 06:33, 17 Ocak 2008 (UTC)

Selam. Biruni maddesine ilave edilen alıntı bence çok fazla. Ne düşünüyorsunuz? Takabeg 08:54, 17 Ocak 2008 (UTC)

Acaba barajları neden bana gösterdiğiniz yerden tekrardan özel bir kategoriye taşıyorsunuz açıklar mısınız ? Barajları oraya kategorilememi siz söylemiştiniz zaten. Şimdi bana söylediğinizin tam tersini yapıyorsunuz... Bu imzasız yazı Lazprens (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Türkiye'deki barajlar bölümünde yer alan "Karpuzlu Barajı" sayfası hem tek satırdan oluşmakta hem de yanlış bilgi içermektedir. O barajın adı Karpuzlu Barajı değil Yaylakavak Barajı'dır. Gerekli bilgi DSİ'nin Aydın sayfasında meycuttur. Sayfayla ilgili gerekenleri yaparsanız sevinirim. Bu imzasız yazı Lazprens (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Beyza hanım, Ben sizin ne demek istediğinizi anladım. Ancak anlamadığım nokta sadeleştirmek ne demek ? Wikipedia'da bazı sayfaların altında 50'ye yakın kategori var. Hadi bunu da geçiyorum, siz sadeleştirme yaptıktan sonra o baraj sayfası "Türkiye'deki barajlar" kategorisinden de silinmiş oluyor. Yani boşa kürek çekmiş oluyorum. Bu imzasız yazı Lazprens (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Beyza hanım, Türkiye'deki Barajlar bölümünde yer alan Yuvacık Barajı'nın ismi Kirazdere Barajı olarak değişmiştir. İlgili kaynağı hem D.S.İ.'nin Kocaeli sayfasında hem de Kocaeli İl Çevre Durum Raporu www.cedgm.gov.tr/icd_raporlari/kocaeliicd2006.pdf adresinde bulabilirsiniz. Kirazdere barajı ile ilgili sayfayı açmış bulunuyorum. Konuyla ilgili düzenlemeyi yaparsanız sevinirim.

Sevgilerimle, Bu imzasız yazı Lazprens (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Rica ederim, izleme listemi kontrol etmek için oturum açtığımdan değişikliğimi dalgınlıkla oturumu açık olarak yapmışım. Yani gitmişlik ve dolayısıyla gelmişlik yok, bu tip saldırılara maruz kalmak istemediğimden no-name kullanıcılık benim için daha uygun. Kolay gelsin--88.239.64.129 18:14, 18 Ocak 2008 (UTC)

Çok , çok eşekkür edirim. Türkçe çalışmak kolay değil. Güle güle --Projekt-Till 10:46, 19 Ocak 2008 (UTC)

Teşekkür ederim, çok naziksiniz. Devam ederim. Iyi günler --Projekt-Till 11:05, 19 Ocak 2008 (UTC)

Teşekkürler![kaynağı değiştir]

Kullanıcı sayfamda yapılan değşikliği anında farkedip, tekrar eski haline getirdiğiniz için teşekkür ederim! --Dsmurat 13:09, 19 Ocak 2008 (UTC)

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. See you later, aviator!... :DSağlamcıileti 07:26, 21 Ocak 2008 (UTC)

beyza hanım sen burada tecrübelimisin? resim nasıl ekleyebilirm?hayriyıldırım 09:34, 21 Ocak 2008 (UTC) saol beyza hanım.hayriyıldırım 09:56, 21 Ocak 2008 (UTC)

özür diliyorum[kaynağı değiştir]

çok afedersiniz. beyza hanım ben izmir okulları sayfalarını düzenliyorum wikipediye yararlı olmak maksadıyla. izmir türk koleji sayfasını araştırarak geliştirdim. ancak eski haline geri döndürmüşsünüz. uşakizade latife hanım adında başka bir sayfa zaten var. izniniz olursa eski haline tekrar döndürebilir miyim? şimdiden çok teşekkürler, iyi çalışmalar... İZMustafa 12:23, 21 Ocak 2008 (UTC)

tekrar özür dilerim. ben sadece internet ortamından değil elimde olan dökümanlardan da yararlandım. okulun sitesinden kopyalayıp yapıştırmadım, ancak cümlelerimi kurarken yardım aldım. ben tekrar eski haline döndürdüm sayfayı, bir hatam olursa lütfen affedin. şimdiden çok teşekkürler, iyi çalışmalar =))) İZMustafa 15:15, 21 Ocak 2008 (UTC)

maderi yardım et[kaynağı değiştir]

maderi, ben sanırım baş edemeyeceğim bu resim işleri ile, acaba yüklemiş olduğum resimleri commons'a geçirebilirmisin ? mach sanırım oradanda siliyor. nasıl siliyorsa adil resimlerin hepsini :( zor durumdayım. Galatasaray 1999-2000 sezonu maddesindeki şablonları geçirdiğin için çok teşekkür ederim commons'a, ben buradan yükleyeyim, sana liste olarak atarım, sende commonsa geçirisin olurmu ? sağol tekrar --SBM ileti 14:29 21 Ocak 2008 (UTC)

  • canımcığım, öldüreceğim kendimi artık oeeehhh-SBM ileti 14:43 21 Ocak 2008 (UTC)

Haftanın İş birliği[kaynağı değiştir]

Bu haftaki işbirliğine katılın!


20 Ocak 2008 haftasının işbirliği Ekim-Kasım-Aralık 2006'dan beri düzenleme bekleyen maddelerin düzenlenmesi seçilmiştir.


  • Proje başlangıç: 20 Ocak 2008
  • Proje bitiş: 27 Ocak 2008

--Aycan 18:50, 21 Ocak 2008 (UTC)


Görüntü harika! Eh, tadı da nefistir bu güzelliklerin şimdi. Çok teşekkürler :) --Metal Militia ileti 19:02, 21 Ocak 2008 (UTC)

İki Sayfanın Silinmesi[kaynağı değiştir]

Beyza Hanım, Türkiye'deki Barajlar sayfasında açmış olduğum Aşağı Karaören Barajı ve Ahılçipi Barajı sayfalarının "baraj değil gölet olmaları" sebebiyle silinmesini rica ediyorum.

Teşekkürler, Bu imzasız yazı Lazprens (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Tukue'ler bildiğim kadarıyla Göktürkler...--kürşat altınordu... 10:06, 23 Ocak 2008 (UTC)

Eline sağlık.--foPen bana ileti gönder 13:17, 25 Ocak 2008 (UTC)

Evet askerlik bitti artık burdayım, bu arada aşure çok güzel olmuş eline sağlık. iyi çalışmalar --Karduelismsj 14:47, 25 Ocak 2008 (UTC)

İyi geceler[kaynağı değiştir]

Bu kategori özürlüsü kardeşin, Devlet sanatçısı ve Alzheimer kategorilerini "kategorileştirmeyi" beceremedi! Yine klavyene kuvvet Beyza'nın annesi.. Şimdiden teşekkürler, sevgiyle.. Levent Abi ileti 21:43, 25 Ocak 2008 (UTC)

Kazıklı Voyvoda[kaynağı değiştir]

Neden Resim:Kazıklı Voyvoda.jpg resmi hiçbir sayfada kullanılmıyor etiketi koydunuz? Drakula İstanbul'da sayfasında kullanılıyor.Neden koyduğunuzu söylerseniz sevinirim. Kullanıcı:Lord Leatherface 21:34, 26 Ocak 2008 (UTC)

Günaydınlar. Silmek istediğiniz bir maddeyi biraz geliştirdim. Bence silinmemesi daha iyi olacak. Ama silmek isterseniz silin tabii ki. İyi günler. Gülümsemek güzeldir :) 08:21, 28 Ocak 2008 (UTC)

  • Merhaba,
Beyza nasıl? Ayrıca, Nihan niye yok ortalarda, haberin var mı? Selam.--Hasan Sami 12:19, 28 Ocak 2008 (UTC)

Yanlış anlama...[kaynağı değiştir]

Selamlar. Öfkeyi nereden çıkardınız kuzum? Hiç de sevmem öfkeyi. Sadece hem admin olup hem de gün içinde iki tane önemli maddeyi silmek istemenizi garip karşıladım. Ama afedersiniz. Kuralları henüz tam bilmiyorum. Parantez içine yorum yazmam tekraren. İyi günler. Bu arada isminiz Beyza mı? Bu imzasız yazı Çapasapı (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

merhaba yüz felci ile diğer maddenin içeriğini birleştirip yönlendirme yaptım bilginize --Manco Capac 14:44, 28 Ocak 2008 (UTC)

Merhaba Maderibeyza, kusura bakma SÜ İnş Müh. bölümü maddesinden sil şablonunu çıkardım, telif durumunu göz ardı etmişim, dikkatsizlik işte arada oluyor, kolay gelsin--Gökhan 17:12, 28 Ocak 2008 (UTC)

Selam, SMA gösterdiğim Iğdır maddesinde tarafsızlık ihlali biraz da olsa var kabul ediyorum, ama kimsenin içine sinmiyor düzenlensede...En iyisi o ifadeleri silmek değil mi? sadece o kısımdan dolayı olumsuz oylar veriliyor da...--Sαвяι¢αи76ileti 19:51, 28 Ocak 2008 (UTC)
İnşallah...Beni üzen tarafı bir iki başlıktan dolayı tüm maddenin gitmesi o yüzden gerekirse taraflı ifadelerin çıkarılmasını teklif ettim, maddenin tamamı için...--Sαвяι¢αи76ileti 19:59, 28 Ocak 2008 (UTC)
Acaba siz de tarafsızlaştırılması için az da olsa yardım edebilirmisiniz?--Sαвяι¢αи76ileti 19:13, 29 Ocak 2008 (UTC)

Online oyun maddesi, Çevrimiçi oyun maddesine yönlendirilmek yerine doğrudan Çevrimiçi oyun maddesine yönlendirilse daha güzel olur sanırım. Sizce?
burak ileti 13:09, 30 Ocak 2008 (UTC)


Commons sorusu[kaynağı değiştir]

Selam Maderi. Birşey soracağım. Image:Galatasaray fire writing system.jpg resmi benim kendi yapımım. Kendi çekimim yani. Bunu gittim Commons'a yükledim. Lisansı falanda tamam. Benim olduğunu belirttim. Bir sorun çıkmaz değil mi ? Saygılar. SBM ileti 13:08, 30 Ocak 2008 (UTC)

  • sanırım kopyalarken yanlışlık oldu description bölümünde. bu arada Image:Fatih nişan 001.jpg diye bir resim yükledim. Fakat bu resimin ismi yanlış oldu. Image:Adilesultanpavilion.jpg şeklinde yeni bi tane yükledim. Acaba fatih nişan yazan silinebilirmi ? Çok sağol tekrar :D SBM ileti 13:22, 30 Ocak 2008 (UTC)
  • * tam georgeye yazıyordum sen yazmışsın çok teşekkür ederim. şimdi commonsu anlıyorum bak. SBM ileti 13:29, 30 Ocak 2008 (UTC)
  • * anam ben zaten öyle yaptım. ama yinede sorun çıktı sanırım :D SBM ileti 13:31, 30 Ocak 2008 (UTC)

Ömer Hayyam[kaynağı değiştir]

Merhaba, nasılsın? Belki biliyorsundur, Abbas Kiyarüstemi maddesini bir süredir en.wikipedia'dan çeviriyorum. Şu kısımda bir Ömer Hayyam dörtlüğüyle karşılaştım. Farsça'dan İngilizce'ye oradan da Türkçe'ye çevirmek istemiyorum, orijinalinden Türkçe'ye çevrildiyse de bilmiyorum. Vikikaynakta da "Cennette huriler varmış" diye başlayan bir dörtlüğüne rastladım ama, bu dörtlüğün çevirisi olmasa gerek. Hani İngilizcen iyi, kullanıcı adın da (yanılmıyorsam) Farsça diye, sana bir danışayım dedim. Abbas büyüyünce SM olsun diye uğraşıyorum da ablası, bilgin varsa paylaşırsan sevinirim. Şimdiden teşekkürler. --Yabancımsj 13:54, 30 Ocak 2008 (UTC)

Çok sağol ilgilendiğin için. Umarım buluruz. --Yabancımsj 14:29, 30 Ocak 2008 (UTC)

Ansiklopedik madde hakkında demek istediğinizi anladım.Teşekkür ederim.Ancak vikipedya kullanımı konusunda çok bilgisizim.O yemek tarifleri vikikitaba nasıl geçirilir? Bu imzasız yazı Niet (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Gaziantep hakkındaki maddede hemen hemen hiç bir açıklama yapılmamış.Kamu kurumlarının internet sitelerinde bulunan açıklamalar,düzenlenerek maddeye ekleme yapılabilir mi? niet Bu imzasız yazı Niet (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selam Beyza'nın annesi hanımefendi? Umarım Beyza iyidir. Birlikte sağlıklı bir ömür dilerim. Onu ne kadar sevdiğiniz ismini buraya taşımanızla sabit.

Silmek istediğiniz bir maddeyi düzenledim ve eklemeler yaptım. Bunun için kusura bakmayın. Bu kadar kolay silmelere karşıyım. Biraz emek ile herşey düzeltilebilir kanımca. Hak verirsiniz ki yapmak yıkmaktan zordur ama daha iyi bir yaklaşımdır.

Yine de silmek isterseniz silebilirsiniz. Hoşçakalın. Gülümsemek güzeldir :) 10:08, 31 Ocak 2008 (UTC)

teveccühünüz efendim :D SBM ileti 14:32, 31 Ocak 2008 (UTC)

Yönlendirme[kaynağı değiştir]

Pardon Sayfa yönlendirmeyi nasıl yapıyorduk? Balon Balığı ile Kurbağa balığı aynı şey Kurbağa Balığı ismi daha yaygın kullanıldığından iki maddeyi Kurbağa Balığı isminde Birleştirmek istiyorum--Linuxman 15:27, 31 Ocak 2008 (UTC)

  • İlginiz için teşekkürler Bir soru daha sorayım affınıza sığınarak Vikisözlük'e maddeleri nasıl taşıyacağız örneğin ben bir iki maddeyi vikisözlüğe taşıdım ama hala burada da görünüyor Maddeler o maddelere bir şablon mu koymam gerekiyor? Bazı maddeler de var ki oldukça uzun zamandır vikisözlük ibaresi var ama hala maddeler burada Bu konuda ne yapaılabilir? Bu imzasız yazı Linuxman (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Çoklu zeka kuramını yazmaya çalıştım.Geliştirmem için ne yapmam gerek,ilgilenir misiniz? http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%87oklu_Zek%C3%A2_Kuram%C4%B1

niet 11:22, 1 Şubat 2008 (UTC)niet

merhaba maderilbeyza ben googleda arama yaparken farkettim bi resim ile ilgili ismim geçmiş olayın akıbetini anlayamadım ama bazı resimlere kullanıcı adım yerine gerçek isimi kullanmışım (Gökhan BAKKALLAR) 1 ocakta muhabbeti geçmiş eğer bu şekildeki resimlere denk gelirseniz silmenize gerek yok. iyi çalışmalar.-- Arjety ileti 00:42, 3 Şubat 2008 (UTC)

colour names in different languages[kaynağı değiştir]

Dear wikipedist, I would be grateful, if you would participate in the study of the perception of colours in connection to colour names in different languages and/or to invite your colleagues to do so. I would need at least 10 more Turkish speaking participants. You can participate in a study via a web page [1] and the whole cooperation takes approximately 4 minutes. Samo Kreft, 4th February 2008 Bu imzasız yazı 193.2.101.10 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Beyza hanım,matematik maddesinde bir sürü yanlışlık var.Özellikle "İçerik ve yaş düzeyleri" başlığında.İlgilenir misiniz?Değiştirmemi isterseniz değiştirebilirim. niet 09:38, 5 Şubat 2008 (UTC)niet

Düzenleme yardımı[kaynağı değiştir]

http://tr.wikipedia.org/wiki/Hay%C4%B1r Maderi, Anlam ayrımında yardımını bekliyorum. Olmadı gibi. --foPen bana ileti gönder 14:51, 5 Şubat 2008 (UTC)

Merhaba ben yeni üye oldum. Başka kullanıcıların mesaj sayfalarında gördüğüm yardım ve bilgilere ulaşmayı sağlayan kısa yoları nereden bulabilirim.--Estimate 15:21, 6 Şubat 2008 (UTC)

Teşekkür edirim. Yardımın için tecrübe kazanmak için iyi bir adım oldu. :D--Estimate 15:50, 6 Şubat 2008 (UTC)

eline sağlık kardeşim.. :) Levent Abi ileti 16:02, 6 Şubat 2008 (UTC)

Karalama defteri[kaynağı değiştir]

Peki, uyarınız için teşekkür ederim Bu imzasız yazı Nano (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bir madde yazarken,bir kaynak kitaba,nasıl numaralandırarak bağlantı kuruyoruz.Alıntının sonuna (¹) gibi numara vererek,aşağıdaki açıklamaya nasıl bağlantı yapılıyor.--niet 08:48, 7 Şubat 2008 (UTC)niet

Teşekkür Ederim[kaynağı değiştir]

Maderibeyza,yaptığın yardımlar ve verdiğin haber için teşekkür ederim.Sayfanı da gezdim.Çok Yaratıcı ve sıradışı.Tebrik ederim.Kolay gelsin.E-16

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Selamlar canım. Ne kadar hoş bir çiçek ve armağan bu böyle. İnan çok duygulandım. Bembeyaz ve tertemiz bir çiçekcik seçmişsin bana hediye etmek için. Layık olabildiysem çok mutlu eder bu beni. Aynı çiçeği ben de sana ve minik Beyzaya armağan etmek isterim. Hoşçakal ve gülümsemeyi unutma :)) Gülümsemek güzeldir :) 09:13, 9 Şubat 2008 (UTC)

meraba. pğeki benim kullanıı mesaj sayfamda yazanlar neden silinmiş. onları geri alırmısınız--JAF 22:42, 9 Şubat 2008 (UTC)

İzmir Özel Saint Joseph Lisesi[kaynağı değiştir]

Bu içerikteki telif hakkı ile ilgili problem nedir acıklayabilirmisiniz Bu imzasız yazı Turkozu (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


Merhaba. Trofoloji maddesine katkı yapmışsınız, teşekkürler. Bu maddeyi açarken aslında biraz tereddüt ettim çünkü konuyla ilgili pek fazla kaynak yoktu elimde. Sanırım siz de kimyagersiniz. Sindirim kimyasıyla ilişkili olan bu konuyla ilgili daha fazla bilgiyi nerede bulabiliriz acaba? Çünkü hem maddedeki bilgileri doğrulatmak hem de maddeyi genişletmek istiyorum. Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim. Peregrinus

 #wikipedia-tr-vandalism kanalini kullanmak isteyebilirsiniz. :) -- Cat chi? 14:15, 15 Şubat 2008 (UTC)

  • Teşekkürler Beyza'nın annesi, Elmacenderesi çift kopyayı silmiş. --Mskyrider ileti 15:23, 15 Şubat 2008 (UTC)

http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Sivrihisar%2C_Eski%C5%9Fehir&oldid=2621643 Maderibeyza, Daha önce de böyle şeylere rastladım. Yukarıdaki sürümdeki değişilik bana ait değil. Nasıl olabilir böyle bir şey? Bir bakar mısın? Bu imzasız yazı Honacan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba, benim bildiğim kadarıyla İnternet büyük harfle yazılıyor ama siz küçük harfle değiştirmişsiniz. Türkiye'deki internet sağlayıcıları. Acaba ben mi yanlış biliyorum? --darkhorn ileti 11:37, 16 Şubat 2008 (UTC)

nerede kalmıştık? Mülazımoğlu iyi günler diler... 16:38, 18 Şubat 2008 (UTC)

4 kere aldığıma göre yine alırım heralde. Bakacaz artık. Elvis'i SM yapana kadar dayanmaya çalışacağım. Görüşürüz. Mülazımoğlu iyi günler diler... 16:44, 18 Şubat 2008 (UTC)

Merhaba Maderibeyza. Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe Girişimi sayfasına telif nedeniyle sil şablonu koymuşsun. Sayfanın içeriği şu sayfadan alıntı. Yalnız aynı sayfanın altında "Copyright © 2006 JA Mercury. Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License" ibaresi var. Bu durumda özgür lisanslıdır ve alıntı yapılabilir sanıyorum. Acaba atladığım bir şey mi var? --Yabancımsj 08:15, 19 Şubat 2008 (UTC)

Ben de maddenin tartışma sayfasına yazdığın notu gördükten sonra tekrar düşündüm, galiba senin dediğin gibi. Acayipmiş biraz. Sağol, kolay gelsin. --Yabancımsj 08:24, 19 Şubat 2008 (UTC)
  • rica ederim, çok tazeydi, dayanamadım. :) kolay gelsin. --kibelemesaj 10:08, 19 Şubat 2008 (UTC)
Sizin tarafınızdan yüklenen bir resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Semizotu.JPG, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Eğer siz de herhangi bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katkınız için teşekkürler! Machiavelli' msj 12:05, 19 Şubat 2008 (UTC)
  • hatırlattığın için teşekkürler, kullanıcı adı bir kaç kere değişince oluyor böyle Bu imzasız yazı Mskyrider (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

selam ben özgür; soda yani sodyum bikarbonat maddesi eksik. onu açarsan sevinirim. hoşçakal. Bu imzasız yazı 193.140.167.129 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Ben açtım arkadaş. Gerek kalmadı. Mülazımoğlu iyi günler diler... 16:55, 20 Şubat 2008 (UTC)

Selam. Ben farkedemedim. Çok teşekkür ederim. Bir şeyi soracaktım Farsçanız var mı acaba? Eğer varsa Farsça maddesine gözatar mısınız? İyi çalışmalar. Takabeg 11:52, 21 Şubat 2008 (UTC)

  • merhaba, ardı ardına kullanıcı adı değiştirince oluyor bazen böyle vakalar. Az önce yönlendirmeyi sildim, yarın başka türlü çıkarsa onu da hâllederiz artık. kolay gelsin Beyza'nın annesi. --Mskyrider ileti 12:11, 21 Şubat 2008 (UTC)

selamlar köy fotoları için şimdilik commons:Category:Villages in Turkey kullanabilirsin. Sonra bir ara toplarız artık :)--Machiavelli' msj 19:50, 21 Şubat 2008 (UTC)


Çok teşekkür ederim. Bu arada kullanıcı sayfanız harika olmuş. Sayfanızda adeta kendimi buldum:)--Tuz 19:57, 21 Şubat 2008 (UTC)

Kayda değerlik[kaynağı değiştir]

Öncelikle merhaba Maderibeyza akşam ben şu maddeyle karşılaştım ve sanırım kayda değer bir kişi değil ama sil şablonu mu SAM mi konulacağına karar veremedim. Madde Mustafa Tarık Orhan, ilgilenirseniz sevinirim. Teşekkürler..---Rhnmesaj 09:21, 22 Şubat 2008 (UTC)

Evet o kitabı bende gördüm ama google'da vikipedi'den başka bir yerde geçmiyor ne yazarın kendisi ne de kitabı. Ama haklısınız belki de kalabilir, zaten kayda değerlikle ilgili çok bilgim yok o yüzden bir sorayım demiştim. Teşekkürler..---Rhnmesaj 09:37, 22 Şubat 2008 (UTC)

İzmir Üniversitesi[kaynağı değiştir]

Merhaba, Ben bu sayfanın neden silindiğini anlamadım, Telif İhlali sebebini yetersiz buldum, benden üniversitenin misyonunu değiştirerek yazmamı mı bekliyorsunuz?

Teşekkür ederim, açıklama yaparsanız memnun olurum. Selenia 16:37, 22 Şubat 2008 (UTC)

İzmir Üniversitesi[kaynağı değiştir]

Tamam, teşekkür ederim.. :) Bir şey daha soracağım bazı sayfalarda alt bölümlerde gereksiz yazılar eklenmiş mesela bir tanesinde denk geldim "daha çok se." falan yazıyordu. Bu kişilerin ip'lerini nereye şikayet edebilirim? Selenia 16:38, 22 Şubat 2008 (UTC)

Tekrar Teşekkür ederim :) Selenia 16:38, 22 Şubat 2008 (UTC)

Resimlerim neden silinecek??[kaynağı değiştir]

  • [2] sayfasındaki gibi birçok resmime silinmesi için etiket yapıştırmışsınız.Bunun nedenini öğrenebilir miyim??Sözkonusu resim ve diğerlerini ben çektim.Burada da yayınlıyorum.Resimlerin bütün hakları bana aittir.Niçin silinmeleri gerekiyor??Volki16 09:40, 23 Şubat 2008 (UTC)
Anlıyorum bunun için teşekkür ederim ama resimler commons'a yüklendiğindede orası kaynak gösterilerek vikipedi de yayınlanmaya devam edilebiliyorlar.Anıtkabir başlığına yüklediğim resimlere bir arkadaş böyle bir çalışma yapmıştı mesela,eğer nasıl yapıldığını biliyorsanız commons'a yüklenen bu fotoğrafları vikipedi'den silmeden Bursa başlığı altında kullanabiliriz. Volki16 09:48, 23 Şubat 2008 (UTC)

Tatlı anne. Herşeyi silersek olmaz değil mi. Biraz emek ve bitti gitti. Sevgiler. Çapasapı ileti 08:56, 26 Şubat 2008 (UTC)

Seni kurnaz :) Çok da masumca değil ama...Pekala öyle olsun. Çapasapı ileti 09:02, 26 Şubat 2008 (UTC)
  • Ben Spektroskopi maddesi için daha fazla bekleyemedim ve Türkçe'den Türkçe'ye çevirdim.Bir de siz kontrol ederseniz çok mutlu olacağım.Lucasileti 13:03, 26 Şubat 2008 (UTC)

Selam. Su kaidesi'ndeki metin için yapabiliriz? Vikikaynak'a taşınma şablonunu yapıştırmıştım. Fakat ben bunları iyi bilmeğim için arkadaşının hata yapıp yapmadığını kontrol edemiyorum. Yardımcı olursanız sevineceğim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 15:47, 26 Şubat 2008 (UTC)

Teşekkür ederim. Elinize sağlık. Ama arkadaş bayağı ısrarcıdır. İyi çalışmalar. Takabeg 15:53, 26 Şubat 2008 (UTC)

Tekrar selam. Hankendi, Dağlık Karabağ maddeye göz atabilir misiniz? Tam siyasi slogan mevcuttur. Dün farkettim ve sildim fakat bir Azeri vatandaş direnmektedir. Kendimin haklı olduğumu biliyorum. Ancak geri dönüş savağına girmek istemediğim için sadece taraflı şablonunu yapıştırdım. Bu tür meseleri yani milli duygulardan kaynaklanan meseleyi nasıl hallediyorsunuz? Yardımcı olursanız sevinceğim. 16:49, 26 Şubat 2008 (UTC) Bu imzasız yazı Takabeg (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

yetkiler, inisiyatifler, hak ve özgürlükler[kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Bu terimlerin tümünün anlamını bildiğinden şüphem yok. Nerde neye karşı ne yönde inisiyatif kullanılacağından da haberdar olduğunu düşünüyorum. Son yaptığın engellemeye bi göz at istersen. Bariz yasal tehdit karşısında bu kadar rahat bi inisiyatif ve Kibele... Buna benzer bir tehdit aynı konuda aynı yönde aynı tarzda bir tehdit çok eski bir kullanıcının süresiz engellenmesine neden olmuştu hatırlıyor musun? Ya da sorumu şu şekilde sorayım: Ben böylesi bir teklifin %50'sini yapsam bana da böyle şık bir inisiyatif kullanır mıydın? İstersen politikaları tekrar gözden geçir ve zaten tükenmekte olan vikipedinin ayağının altına muz kabuğu koymaya çalışanlara inisiyatif kullanıp kullanmama noktasında bir kez daha düşün. Kolay gele... --maderibeyzaileti 18:13, 26 Şubat 2008 (UTC)
  • ben bu terimlerden haberdarım elbette, ama yeni kullanıcıların 'tehdit' deyince ne anladıklarından ciddi kuşkum var. (bu arada kullanıcının kayıt tarihi eski, ama arada bir gelip birkaç maddeyle ilgilenmesinden yola çıkarak yeni olarak değerlendiriyorum.) onlar hukuk kurallarını hatırlattıklarını ve aslında birilerini tehlikelere karşı uyardıklarını sanıyorlar. (ki, bu yönde bir savunma da olmuştu bir zamanlar, ismi lazım olmayan bir kullanıcıdan.) oysa eski kullanıcılar, hele de sözünü ettiğin kişi bu kuralları, tehditin ne demek olduğunu sular seller gibi bildiği halde ve sonuna kadar giderek vikipediyi tehlikeye düşürmekten çekinmemişti. o zaman da söylemiştim eski kullanıcı olmanın bu durumda kişiye koruma sağlamaması gerektiğini, şimdi de söylüyorum. inisiyatifleri kişilere değil, böyle daha soğuk bir kategoriye göre göstermek gerektiğini düşünüyorum ve öyle yapıyorum. ne o kişiyle, ne seninle, ne de bu kullanıcıyla ilgili başka nasıl bir kişisel değerlendirme yaptığımı, yapabileceğimi düşündüğünü merak ediyorum doğrusu. bu, kullanıcıya vikipedi kuralını hatırlatan bir uyarıdır, anlaşılmaması benim ya da başka herhangi bir hizmetlinin devamını getirmesi için yeterli olacaktır. selamlar. --kibelemesaj 21:30, 26 Şubat 2008 (UTC)

Benim üçüncü torun Berke dört ayını doldurdu.. Beyza'dan n'aber? Şööööle bir uğramışken sorayım dedim. Yürümeye başlamıştır, umarım. Selamlar.--Hasan Sami 06:48, 27 Şubat 2008 (UTC)


Maderibeyza Merhaba,

Sadece kendi yarattığım maddelerin listesini nasıl alabilirim? yardımcı olabilir misin? Teşekkürler.--foPen bana ileti gönder 12:18, 27 Şubat 2008 (UTC)

Maderibeyza Merhaba,

senden bunların yapılmasını istiyorum başka belgeler bulsam olurmu ii çalışmalar Bu imzasız yazı Ugurvardarli (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selamlar.Sanırım haberin yok ama Gürcistan ve Acaristan ile ilgili olan bütün maddeler şu anda koruma altında.Bu iki grup arasındaki anlaşmazlığa henüz bir çözüm bulunabilmiş değil.Macahel maddesi de bunlardan biriydi ancak bir süredir değişiklik savaşı yaşanmıyordu.Şimdi sanırım tekrar başlayacak gibi dolayısıyla bu sorun tamamen çözülmeden maddeyi koruma altına almak daha sağlıklı olacak diye düşünüyorum.Ancak yanlış da olabilirim emin değilim.En iyisi tartışma sayfasını takip etmek sanırım.İyi çalışmalar.--Eldarionileti 17:54, 28 Şubat 2008 (UTC)

Gürcü - Acara[kaynağı değiştir]

Selam. Her zamanki gibi hızlısınız. Nasılsınız? Umarımı iyisinizdir. Dün Macahel maddesinde yaşanan olay hakkında anlayabildiniz mi? Kolay mesele değildir. Bu konuya ilgilendiğim için Gürcistan'ın adamı yapılmıştım:)) Bu tür tartışma ve kargaşadan uzak durmayı tercih edebilirsiniz. Ancak sizin gibi aktif olan belki de hizmetli olacak kullanıcı arkadaşlarımızın viki'de yaşanan bazı kritik meselelerden (doğrudan müdahale etmeseler de) haberdar olmalarını istiyorum. Demek istediğimi anlatabildim mi acaba? Teşekkür ederim. İyi çalışmalarınızın devamını diliyorom. Takabeg 08:14, 29 Şubat 2008 (UTC)

Tekrar selam. Demek ki iyisiniz:)) Dün Çekip gidecektim filan yazdığınız için endişelenmiştim. Tamamdır. Sevindim. ^_^ İyi çalışmalar ve mühahaleler. Takabeg 09:07, 29 Şubat 2008 (UTC)

"Adaylığımda bana resmen hakaret etmiş bir hizmetliye burda olmadığım 2 gün içinde hiçbir hizmetlinin müdahale etmemiş olması üzerine kendi kurallarımla kendimi savunmam karşılığı 2 gün ceza aldığımda anladım bunu. Oysa ki aylardır vikipedinin yanından bile geçmeyen o hakaretçi hizmetlinin 6 ayda yaptığı katkıyı ben o iki günde yapan bi kullanıcıyım ya neyse. Kar/zarar hesabı yapmaktan bile aciz hizmetlilerle aynı kategoride olduğumu hiç sanmıyorum. Ben vikipedinin kötülüğü için hizmetli olmaktansa vikipedinin iyiliği için aktif bir kullanıcı olmayı yeğliyorum." sözlerinizi okudum ve şaşırdım. Sormuyorum niye, nasıl diye, sadece üzüldüm... Açıkçası rastgele madde silmeye çalışan bir hizmetli, benimle buna benzer bir diyaloğa girdiği zaman, vikipedide birşeyler yapmanın zor yıkmanın kolay olduğunu öğrenmiştim, ama sonra anladım ki ben sadece internet kullanıcılarına bir kaç faydam olsun diye uğraşıyorum, zorluğu elbet olacak, kırılgan olmamaya karar verdim, yine de istediğim gibi yoğunlaşamadım bir türlü... her neyse yine de üzüldüm yazdıklarınıza...Vikipedist 02:41, 1 Mart 2008 (UTC)

Sevgili Maderibeyza, 29 Şubat 2008 tarihinde Takabeg adlı kullanıcıya gönderdiğiniz mesajda geçen, Kar/zarar hesabı yapmaktan bile aciz hizmetlilerle aynı kategoride olduğumu hiç sanmıyorum. cümlesinde kullandığınız aciz kelimesi TDK sözlüğünde Beceriksizlik manasına gelmektedir. Bu kelimeniz, VP:EP başlığındaki, Diğer politika ve yönergelerde geçen engelleme kural ve/veya ibareleri maddesinden yola çıkarak, VP:KSY politikası açısından değerlendirmeye alınmış ve önceki engellemelerinizde göz önünde bulundurularak 1 hafta süreyle engellenmiş bulunmaktasınız. Bu sürenin sonunda değerli katkılarınıza kaldığınız yerden devam etmenizi diliyorum, sevgilerimle... --Elmacenderesi E=mc2 17:46, 1 Mart 2008 (UTC)

Sayın Maderibeyza, şimdi farkettim. Keşke size yazmasaydım. Kusura bakmayın. Takabeg 23:27, 6 Mart 2008 (UTC)

Selamünaleyküm beyza.Pınar neden yok biliyormusun hemen cevap yazarmısın --EnverBeyEnver bey 18:23, 3 Mart 2008 (UTC)

Bilal-i Habeşi sayfasının niçin etiketlendiğini anlayamadım. Kaynaklar belirtildi ve gereğinden fazla alıntı yapılmadı. Telif haklarına aykırı bir durum mu var? --Xyzblood 14:43, 8 Mart 2008 (UTC)

Selam. Afedersiniz alıntıların çok fazla olduğunu görünce Ciddi telif ihlali yaratan sayfalar silinebilir gerekçesiyle silinmesi gerektiğini düşünmüştüm. Mümkün olduğunca alıntılara yer vermek yerine ansiklopedik bir dille ve kendi tümcelerinizle madde yazmaya özen gösteriniz. Teşekkürler. İyi günler... --maderibeyzaileti 14:58, 8 Mart 2008 (UTC)

Kendi cümlelerimle yazmak hem hoşuma gider hem de kolay olur ama bu şekilde hazırlanan sayfalara [kaynak belirtilmeli] ibaresi konulduğundan yazının değeri düşürülüyor. Kolay gelsin.--Xyzblood 15:02, 8 Mart 2008 (UTC)


Anladım. Ancak size tavsiyem şudur ki, kendi cümlelerinzile ddoğru bilgiyi yazın ve bu bilgiye nerde eriştiğinize dair kaynak belirtin. Böylece hem telif ihlaline neden olmamış oluruz, hem de doğrulanabilir ve kaynaklı bilgiler girmiş oluruz. Maddeniz bu sayede çok daha kaliteli olur. --maderibeyzaileti 15:21, 8 Mart 2008 (UTC)

Aslında bahsettiğiniz şekilde yapılan alıntılar da telif hakkı ihlali oluyor. Ancak takip edilmediğini ve önemsenmediğini dikkate alırsak muhtemelen sorun olmaz. Tavsiyeniz için teşekkürler. Bundan sonra bahsettiğiniz şekilde hazırlamaya çalışırım.--Xyzblood 23:13, 8 Mart 2008 (UTC)

İstanbul Tiyatora Kumpanyası isimli bir madde oluşturdum. Maddenin alt başlıklarını yazmak üzereyken "Genel 9 - Telif ihlali" nedeniyle etiketlindiği ibaresi ile karşılaştım. Acaba bu sorunu nasıl aşabilirim.

İyi çalışmalar...

--Cemaydin

Merhaba ben Vikipedi'yi yeni yeni öğrenmeye başlıyorum ve bişeyi çözemedim yardımcı olur musunuz? Bu sayfada "Albümleri"nin altındaki çizgi bilgi kutusunun bile üstünde gidiyor. Acaba bu sorunu benim için çözer misiniz? Ama yazılar çalışma sayfamda kalsın çünkü eksik bilgi ve kaynak var. Şimdiden teşekkürler... MrXenaquatenmsj 15:24, 11 Mart 2008 (UTC)

  • Çok teşekkürler yazımı bitirip maddeye koyacağım. İyi çalışmalar... MrXenaquatenmsj 16:27, 11 Mart 2008 (UTC)

güzel hareket ! --Mskyrider ileti 18:19, 11 Mart 2008 (UTC)

lowercase şablonu[kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Şablonun yapması gereken, en:dpkg'de de kullanılmasına rağmen orda herhangi bir sorun oluşmamış.

--Onur Aslan 13:31, 12 Mart 2008 (UTC)

  • sağolasın Beyza'nın annesi, hayra geçti :) --Mskyrider ileti 09:26, 18 Mart 2008 (UTC)

Merhaba Maderibeyza benim bir ricam olacaktı az önce Vikipedi:alet çantası'nda monobook şeysini okudum :) çok pratik bişeye benziyor bana bu konuda yardımcı olabilir misin? Nasıl kullanılıyor ve sanırım sadece hizmetliler için değil, değil mi? Geri alma ve sil şablonu için özellikle oldukça iyi bişey --Rhnileti 10:20, 18 Mart 2008 (UTC)

Çok ilginç bir allahın kulu vermemiş gerçekten ben de diyorum benim niye haberim yok. Ozaman verilen bir şeyse bu, bir hizmetliye mi söylemem gerekiyor..--Rhnileti 10:31, 18 Mart 2008 (UTC)

Ben hizmetliler verebilir sadece diye anlamışım pardon. Neyse aynen kopyaladım yapıştırdım dediğin gibi bişeyler oldu. Biraz inceleyim, kullanayım, takılırsam sorarım :) Çok teşekkür ederim epey pratik bişeye benziyor. Geç olsun da güç olmasın dimi :)--Rhnileti 10:46, 18 Mart 2008 (UTC)

Oylamalara etki etmek[kaynağı değiştir]

Merhaba, http://tr.wikipedia.org/wiki/Kullan%C4%B1c%C4%B1:Vusal_Aghayev gibi bir iki tane düzenleme katkısı bulunan kullanıcıları oylama sayfalırında yorumlarının bile bulunmasını uygun bulmuyorum. Çünkü burdaki (oylama sayfasındaki) yorumlar diğer kullanıcıları da etkilemektedir, halbüki bu sözünü ettğim kullanıcının "kopya" kullanıcı olması gayet büyük bir olasılıktır. Mümkünse IP adresi kontrolü yapılmalı, ve de bununla ilgili yeni kuralalr getirilmelidir çok faydalı olacaktır.--144.122.250.155 13:15, 18 Mart 2008 (UTC)

Anladım sağol. Şablon maddenin diğer wikilerdeki kalitesinin bilinmesi açısından işe yarayabilir, bir de interwikilerde renkli renkli güzel duruyor . Kolay gelsin--Gökhan 17:45, 18 Mart 2008 (UTC)

İyi günler. Sizi hizmetli adayı gösterdim. Umarım kabul edersiniz. Başarılar--88.232.27.178 12:15, 25 Mart 2008 (UTC)

Sizi bürokratlığa da aday gösterdim.--88.232.27.178 12:33, 25 Mart 2008 (UTC)

Vikipedi:Bürokratlık başvurusu/Maderibeyza ve Vikipedi:Hizmetli başvurusu/Maderibeyza sayfaları buradadır. Kabul etmeniz durumunda lütfen sayfaları Vikipedi:Hizmetli başvurusu sayfasına ekleyiniz.--Machiavelli' msj 12:42, 25 Mart 2008 (UTC)

Şam tatlısı sayfasına katkı yapabilir misiniz?--kürşat altınordu... 19:13, 25 Mart 2008 (UTC)

Yanlış anlamayın tatlılarla ilgili sizin ilgilendiğinizi ve bölümlerde sizin resimlerinizi filan gördüm de o yüzden--kürşat altınordu... 19:56, 25 Mart 2008 (UTC)

Hacker saldırısı[kaynağı değiştir]

Script kiddie sayfası zarar görmüş. Eski sayfayı geri alamadım. Bilginize. --M. Yalçın Yalhı 16:30, 26 Mart 2008 (UTC)

Selam. Köy çeşmeye yazdığım açıklamaları okudunuz mu? Bunu arkadaşları kırmadan nasıl anlatabileceğimi bilmiyorum. Gerçekten ciddi sorun. Aslında o madde'nin temeli Kullanıcı:Erdall'ın hazırladığı Hiungnu maddesi dir. Bunun dışında Büyük Hun İmparatorluğu adlı kaynaksız maddesi vardı. Bu adlandırmanın siyasi olup gayri ilmi olduğu söylenebilir. Birleştirelim dedik. Ben birleştirmeyi beceremediğim için kayıtları uçmuştur. Nasıl halletsek? Mesela ÖSS'ye girecek liseli öğrenciler için Büyük Hun İmparatorluğu maddesi geri getirsek mi? Üniversiteye girdikten sonra tarih meraklıları Büyük Hun İmp'.in Hiung-nu olduğunu mutlaka öğreneceklerdir. Hiung-nu maddesi lazım olacaktır. Aslıdna siz de Kategori:Hiung-nular'a yardım etmişsiniz:)) Öneriniz var mı? Takabeg ileti 07:00, 4 Nisan 2008 (UTC)

+ w:az:Böyük Hun İmperiyası'nın Türkçesi vardı eskiden. Takabeg ileti 07:10, 4 Nisan 2008 (UTC)

Tekar selam. Özellikle Panu konusu çok tartıştık ve araştırdık. Sonuç olarak hatalı olduğu ortaya çıktı. Neden öyle yaptıklarını anlayamadık. Hala anlayamıyoruz. Bilinçli olarak mı yaptılar? Yoksa hata mı yaptılar. Telekom bile buna göre kartı çıkartmıştır:)) Panu maddesin dış bağlantılarında kartları görebilirsiniz. Hiung-nuların tamamı Türklerden ibaret olmamakla birlikte içinde Türkleri de barındırıyordu. Yani Türk tarihinde adı geçen bir grup olarak algılıyoruz. Diğer vikiler Türkler ile iligili maddeler için Türkçe vikipediye güvensinler değil mi? Fakat gerçeğe bakarsak dünya gülüyor alay ediyor. Biliyor musunuz? Türk tarihi konusunda diğer vikiler tarafından Türkçe vikipedi güvenilmiyor. Takabeg ileti 07:27, 4 Nisan 2008 (UTC)

  • Selamlar. İkidir diyorsunuz ki Büyük Hun İmparatorluğu'nu anlatan eski sürüm geçmişleri uçmuştur. Bu yazdıklarım Hiung-nu'dur. falan filan. Vikipedide asla hiçbir maddenin geçimişi kaybolmaz, aynı devletlerin ve ulusların geçmişleri gibi. Ancak şu olur ki o madde bir hizmetli tarafından silinir. E bizim hizmetlilerimiz de kafalarına göre ya da üç-beş asılsız kaynağa göre tarihteki bir devletin maddesini silip atacak türde insanlar değildir. Allah aşkına bir açıklar mısınız bana? Kendi hatanızdan dolayı geçmişinin kaybolduğunu iddia ettiğiniz madde nerde? Kim sildi? Eğer yanlışlıkla silindiyse geri getirtelim. Erdall'ın yazdığı Hunlar maddesi diyorsunuz. Silinme kayıtlarını gösterin de geri getirtelim. Yok eğer silinmedi de siz değişiklikler yaptıysanız maddede maddeyi eski versiyonuna alalım. Siz de Hiung-nu diye yeni bir madde yazın. Bilmem anlatabildim mi? --maderibeyzaileti 06:18, 5 Nisan 2008 (UTC)
Selam. Kullanıcı:Erdall'ınki kavimi anlatan Hiung-nu maddesi olarak tekrar açıldı. Büyük Hun İmparatorluğu maddesi de sırf o imparatorluğu anlatan ve Çince'deki Doğu Hiung-nu anlamına gelen bir madde olarak kalacaktır. Çocukların şaşmasını da istemiyorum açıkçası. Konusu Panu'ya gelince dediğiniz gibi heykelleri va Kartları var. Çok ama çok yanıltıcı durum söz konusu. Kaynaklarına göre tam ters anlatıldığı ortadadır. Maddede T.C'deki anlatım diye küçük başlığı kalıyordur. Aslında Pi-Panu meselesini beraber çözdüşümüz Kullanıcı:Orijinnal'ın yazacağını bekliyordum. Fakat bildiğiniz gibi kendisi süresiz engellenmiştir. İsterseniz siz yazabilirsiniz. Şunu eklemek istiyorum. Türk tarihi abartma ve uydurmaya yapılmasa da zaten zengindir. Abartma ve uydurma yapıldığı takdirde güvenimiz (vikimizin güveni) kaybedilecektir. Bulgaristan'ın illeri için de aynı mesele söz konusudur. Gereksiz sahiplenmeye de ihtiyacımız yoktur. İlginiz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 06:32, 5 Nisan 2008 (UTC)
  • Ortada bir sahiplenme yok. London'a biz Londra diyoruz sahiplenmiş mi oluyoruz? Beijing'e Pekin derken veya Greece'e Yunanistan derken sahiplenmiş mi oluyoruz. Sadece türkçe belgelere ve türk diline nasıl yerleşmişse o şekilde kullanıyoruz. Ama siz bakıyorum da gayet güzel sahipleniyorsunuz vikipediyi, maddeleri ve geçmiş kültürleri. Tebrik ederim. --maderibeyzaileti 07:07, 5 Nisan 2008 (UTC)
London, Pekin meselesiyle nitelik farkı var. London'u Londra derken orda herhangi niyet söz konusu değil. Fakat Hiung-nu'ya Hun derken belli bir niyeti yatıyordur. Türk Tarih Tezi'nin mirasıdır. Hun ile Hiung-nu arasındaki ilişkiyi kimse kanıtlayamadı. Bu bir gerçektir. Hun dediğimiz şey aslında Avrupa'daki Attila'nın Hun İmparatorluğu'dur. Türkçeye kasten yerleştirilmiş ve insanları yanıltabileceği belli iken bunu kullanmaya devam edemeyiz. Mesele sadece başlık olsaydı bu kadar uğraşmazdım. İçeriklerini okudunuz mu? Vaktiniz varsa Büyük Hun İmparatorluğu maddesine kaynakları ilave edebilir misiniz? Öğrenci okuyucularımız anlasınlar diye maddelere soy ağacı da eklenmiştir. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 07:21, 5 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba Maderibeyza. Tartışma:Ermenistan bayrağı sayfasında bu madde aday gösterilmiş. Şurada oylama devam etmektedir. Ancak maddenin tartışma sayfasında yer alan SMA şablonundaki tartışmaya katılın yazısı kırmızı. Ben düzeltmeye çalıştım ama başaramadım. İlgilenirseniz sevinirim. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. Mızrakmsj 16:12, 5 Nisan 2008 (UTC)

Teşekkür ederim. Mızrakmsj 16:13, 5 Nisan 2008 (UTC)
Selam. Piyasadaki ve kütüphanelerdeki ansiklopediler. Tartışma:Bulgaristan'ın illeri sayfasında fikinizi yazarsanız sevineceğim. Ne yazık ki, vandallar terör taktiğiyle topluluğumuzu meseleden uzaklaştırmaya çalışıyor. O yüzden sizi de zorlayamıyorum. Yine de ilginiz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 12:03, 10 Nisan 2008 (UTC)
  • Şimdi öncelikle siz insanlara olaylardan bihaber muamelesi yapmaktan vazgeçin. Ayrıca beni kesinlikle hiçbir tartışmaya davet etmemeniz konusunda sizi uyarmıştım. Benim ilgi ve bilgi alanım olmayan konulara beni çağırmanızı hiçbir mantık açıklayamaz bana. Müdahil olmak istediğim tartışmaya kendim karışırım zaten size sormama gerek yok. Ben tarih bilgini değilim, literatür ilgi alanım değildir. Bulgaristanlı falan da değilim. Neye dayanarak beni tartışmaya davet ediyorsunuz anlamış değilim. Daha önce uyardığımı hatırlıyorum sizi bu konuda. Tekrarlarsanız gerçekten bunda bir artniyet aramaya başlayacağım. Şükürler olsun ki ben aklım ve de gözlerim sizin trollük ve vandallık sınırlarındaki katkılarınızın farkında. Sizinle muhatap olacak değilim. Yalnızca kötü Türkçenize rağmen Türkçe adlandırmalara müdahale ederken kullanmış olduğunuz normal ansiklopediler sözüyle kastettiğiniz nedir onu anlamaya çalıştım. Bir diğer husus lütfen her anonim katkı yapan kişiyi vandal sanmaktan vazgeçin. Birçok kez şu tip durumlarda kişilerin vandalizm yapmadığı size anlatılmaya çalışıldığı halde anlamamakta direttiniz. Sizin kendi ruh sağlığınız için naçizane önerim... --maderibeyzaileti 12:22, 10 Nisan 2008 (UTC)
Bana Hakaret mi ediyorsunuz acaba? Takabeg ileti 12:26, 10 Nisan 2008 (UTC)

Uyarı: Türkçe bilgisi...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Cahil anlamına gelebilecek imalardan büyük ölçüde kaçındığımızı, bunların nahoş olarak görüldüğünü ve VP:KSY kapsamında olabileceğini bildiğinizi sanıyorum. Lütfen kişilerin Türkçe bilgilerine dair yorum yapmayalım; burası kimsenin herhangi bir konudaki bilgisini sınama yeri değildir... nitekim kişilerin Türkçe bilgilerinden yola çıkarak karşı argüman oluşturamayız bu da açıktır. Katkılar üzerine yorum yapalım; bir katkıda Türkçe dil bilgisi hatası varsa düzeltilebilir, bu da belirtilebilir ama bir tartışmadan bahsederken veya genel olarak bir Vikipedistle iletişime geçerken, karşımızdakine dair bu tip yorumlarda bulunmamaya özen gösterelim. Sonuçta kurallarımız ne diyor: katılımcılar üzerine değil katkılar üzerine yorum yapınız. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 13:16, 10 Nisan 2008 (UTC)
  • Ben sadece ilgili kuralları refere ettim. Bir katkıda, dil bilgisi hatası varsa belirtilir. Ama bir kullanıcıya dair bu tarzda ısrarlı yorum yaptığınız zaman "kişiler üzerine değil katkılar üzerine yorum yapma"nın tam tersi yönde bir adım atmış olacağınız için Vikipedi açısından olumsuz bir davranış olarak kabul edilir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 13:37, 10 Nisan 2008 (UTC)

Selam. Öncelikle şunlara göz atarsanız sevinerim. (dikkat: İki kez tıklamanız gerekiyor.)Takabeg ileti 00:28, 11 Nisan 2008 (UTC)

Dikkat ederseniz Filibe diyor, Plovdiv demiyor!!!!!!!!! ------00:45, 11 Nisan 2008 (UTC)~ Bu imzasız yazı 72.232.240.242 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Eeeee? Baktık. Nedir sorun? Gördük ki bizi haklı çıkarmış dışişleri bakanlığımızın resmi sitesi. Siz hala ne demeye uğraşırsınız bu adlandırmalarla? --maderibeyzaileti 04:06, 11 Nisan 2008 (UTC)
Selam. Demek ki iyice kontrol etmediniz. Kaynaklar isteğinize ve işinize göre değil gerçeğe göre incelenmelidir. Bu ansiklopedi yazarken çok önemlidir. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 09:06, 11 Nisan 2008 (UTC)

Seçkin resim adayı Atatürk resmi[kaynağı değiştir]

Merhaba, nasılsınız? Umarım iyisinizdir... Commons'a eskiden fazla uğramazdım; ama artık pek sık uğramaya başladım. Aday gösterdiğim Atatürk resmine hemen aynı dakikalarda verdiğiniz destek oyunu görünce, aklıma Commons'ta da aday göstermek geldi. Aynı resmi Commons'ta da aday gösterdim. Belki bakmak istersiniz diye düşündüm; iyi çalışmalar!... -- Dsmuratileti 14:32, 11 Nisan 2008 (UTC)

Neyse, zaten çözünürlük kriterlerine uymuyormuş. Napalım artık... Kolay gelsin, iyi çalışmalar!... -- Dsmuratileti 15:10, 11 Nisan 2008 (UTC)
Commons'ta da biraz deneyim kazanmış olduk, fena mı oldu . Teşekkür ederim, iyi çalışmalar dilerim... -- Dsmuratileti 22:17, 11 Nisan 2008 (UTC)

Nazarî ilimler...[kaynağı değiştir]

Nazar boncukları için çok teşekkür ederim. Hergün farklı bir renk takarım artık :) İyi çalışmalar. --M. M. ileti 17:13, 11 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba Maderibeyza, umarım iyisindir. Tartışma:Çin sayfasının geçmişi yoktu ve ilk yazılan da küfür oldu. Acaba tartışma şablonundansa sil şablonu daha çok yakışmaz mıydı, böylece geçmişinde de kalmazdı o küfür, ne dersin? --Yabancımsj 12:23, 13 Nisan 2008 (UTC)

Metal Militia'ya yazmış olduğunuz mesaja istinaden Pers İmparatorluğu sayfasının adını değiştirdim. Bilginize... --maderibeyzaileti 15:19, 18 Nisan 2008 (UTC)

Elinize sağlık. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 15:27, 18 Nisan 2008 (UTC)
Gözlerinin açık olması iyi bi şey, insan kendini güvende hissediyor. Bilgilendirmen için de ayrıca teşekkürler.. Levent Abi ileti 21:02, 19 Nisan 2008 (UTC)
  • selam, nasılsın maderi beyza?--Düşünenadam 20:30, 20 Nisan 2008 (UTC)
  • slm,bir süredir bilgisayarımda arızalar var, ne msn'e girebiliyorun, ne de e-mail'ime neyse... bu saatlere kadar aktif olabildiğine sevindim. kal sağlıcakla....--Düşünenadam 21:00, 20 Nisan 2008 (UTC)

Hallettim, etkin olduğunu gördükçe seviniyorum, arada hatırını sormuyorsam yoğunluktan olduğunu biliyorsun değil mi? Kendine çok iyi bak, sevgiler. Levent Abi ileti 07:43, 21 Nisan 2008 (UTC)

  • Anasayfadaki kırmızılığı gideremedim, tıbbı sözcüğü zaten küçük? O yüzden silme işlemimi geri aldım, daha deneyimli bir arkadaş yapsa iyi olur Üzgün Levent Abi ileti 07:56, 21 Nisan 2008 (UTC)
  • Böylece bişey daha öğrenmiş oldum sayende. Teşekkürler, yaptım. Levent Abi ileti 08:04, 21 Nisan 2008 (UTC)

Sorma; bi şeylere canım sıkıldı, çekileyim dedim ama yine dayanamadım. Neyse, vazgeçebilirim moladan. Zor işmiş be abi.. Levent Abi ileti 21:31, 25 Nisan 2008 (UTC)

Merhama Maderibeyza, Selman-ı Pak I. Dünya Savaşı Kronolojisi içerisinde geçiyor. Bu yüzden redirect yaptım. Yakında ekleyeceğim I. Dünya Savaşı'na. İyi çalışmalar...--Boyalikus 22:07, 27 Nisan 2008 (UTC)

Sağol iyiyim :) Tatarca - Türkçe sözlük diye google'da ararsa birkaç şey çıkıyor. Basılı olanı için sahaf filan gezebilirsiniz :)--Boyalikus 22:09, 27 Nisan 2008 (UTC)

  • Berke hazretleri de burada. Haber vereyim dedim Beyza'nın annesi..Dünya, çocuklar gibi saf-temiz olsa.. (hsb)--Hasan Sami 05:17, 1 Mayıs 2008 (UTC)

Kısa içerikli oyun maddesi[kaynağı değiştir]

  • Kullanıcı gemalmaz'a konuyla ilgili mesaj yazdım, yanıtlamazsa o zaman sileceğim, bilgin olsun, maddeden şablonu çıkarıyorum.. Levent Abi ileti 20:12, 3 Mayıs 2008 (UTC)
  • Şimdiden eline sağlık; düşünmen yeter.. Levent Abi ileti 20:16, 3 Mayıs 2008 (UTC)

Değerli (ve dikkatli) arkadaşım. Arafta Kalanlar ile ilgili "sil" yazınızı dikkate alarak, Levent Abi arkadaşın tavsiyesine de uyarak ÇALIŞMA VAR notunu ve biraz daha bilgi ekledim.(ileride daha da fazla bilgiler ekleyeceğim.) uyarılarınız için teşekkür ederim. Sevgiler Kullanıcı:Gemalmaz

Nezaket politikası ihlâli uyarısı[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • İyi bildiğiniz gibi Vikipedi'de nâzik olmak kişisel bir seçimin ötesinde bir kural. Bu sebeple, sarf etmiş olduğunuz şu ibare:
"Olumlu oy verenlerin de saçma sapan hatta bana gülünç gelen yorumları olmuş..."
  • Nezaket politikamızı ihlâl etmektedir. Kişilerin yorumları kişisel fikirlerinize göre saçma veya gülünç olabilir, bunu illâ ki o kişilere bildirmek istiyorsanız özel yollarla (örneğin e-posta aracılığıyla) bildirebilirsiniz. Ama bu şekilde söylemeniz hoş olmadığı gibi olumlu oy veren herkesi, ifadenin muğlaklığı sebebiyle, belirli ve nahoş bir kalıba sokmaktadır. Sizden ricam kişisel fikirlerinizi belirtirken kişileri incitmeyecek, daha nâzik ifadeleri kullanmanızdır; zira bu kuralımızdır. Teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim... - - noumenon ʘ mesaj 21:16, 3 Mayıs 2008 (UTC)
Bunun size göresi bana göresi olduğunu düşünmüyorum. Kişilerin içlerini döktükleri yorumlar var; saçma sapan sözünüzün hangi yoruma gittiği bile belli değil, o yorumları yapan kişiler şimdi "acaba beni mi kastetti?" diye üzülebilirler... ama daha fazla açmayacağım. O mesajını kaç hizmetli okudu bilmiyorum; eğer uyarı atmamışlarsa bu onların sorunu zira atmaları gerekirdi. Vikiyaş meselesine gelince; bu yorumunuzu duymaktan çok kırıldım, üzüldüm bir Vikipedist olarak. Ne demek "vikiyaş doldurmak" Allah aşkına? Ben dört seneyi aşkındır Vikipedi'deyim, salt burada değil onlarca dilde, sözlük ve deyiş projelerindeyim de ama insanım, kaç yılımı burada geçirmem önemli değil bir kural vardır bilerek veya bilmeyerek ihlâl ederim birisi de gelir kibarca uyarır... hatasız kul olmaz fikrindeyim en azından. Size uyarıyı da bu sebeple attım. Siz burada uzun süre geçirdiğiniz için artık hiçbir uyarı alamayacağınız fikrinde olabilirsiniz, ama bu tip bir fikir hiçbir kuralımızda yok. Vikipedi'de gerekirse 2001'de proje ilk açıldığından beri burada olan, gerekirse steward olan, gerekirse developer olan kişi uyarı alabilir zira herkes uyarıya sebebiyet verebilecek bir hata yapabilir. Böyle düşünmenize sadece üzüldüm. Ben uyarıyı attım, görevimi yaptım, sizin düşünceniz, tepkiniz, fikriniz farklı olabilir, bir şey diyemem. Sadece yaklaşık bir yıldır burada olmanız bundan sonra hiçbir uyarı almayacağınız anlamına gelmez bunu belirteyim, sebebi de yukarıda saydıklarımdır - siz bunu da kabul edebilirsiniz, etmezsiniz size kalmış. Sonuçta ben görevimi yaptım; eğer engel gerektiren bir husus olsaydı merak etmeyin bunu da yapardım engel gerektirmediği için uyarı attım. Dediğim gibi gerisi size kalmış; iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 21:29, 3 Mayıs 2008 (UTC)
Sonuçta hepimiz farklıyız, bazımız daha kırılgan, kuralların dediği de benim de yukarıda dediğim tek şey biraz daha özen, biraz daha dikkat göstermeniz; yok yere kalpler kırılmasın... zamanınızın kısıtlı olmasına üzüldüm ama bir kalp kırığıyla karşılaştırdığınızda iki dakika daha fazla kalıp biraz daha dikkatli yazmak, insanları kıracak şey bırakmamak, önemli değil mi? Tek demek istediğim buydu. Yukarıdaki uyarının da tek amacı buydu. Neyse, az olan zamanınızı daha fazla almayayım, demek istediğimi dedim zaten; teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 21:55, 3 Mayıs 2008 (UTC)

Değişiklik özeti[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar. Merak ettiğim bir konu var. Değişiklik özetlerine aaa tarafından yapılan değişiklikler geri alınarak, bbb tarafından oluşturulmuş ccc tarihli sürüm getirildi. gibi değişiklik özeti yazmanın kolay bir yolu var mı? Ben kavrayamadım bi' türlü. Kendimi paralıyorum değişiklik özeti yazmaya çalıştığımda. Kolay gelsin. --Burak ileti 12:18, 4 Mayıs 2008 (UTC)
  • Çok sağolun. Baktım monobooklara küçük farklılıklar var ama, sorun bende. Keşfedeceğim bi' gün. Kolay gelsin.--Burak ileti 12:30, 4 Mayıs 2008 (UTC)

politika yönergeler[kaynağı değiştir]

Düzeltme için teşekkürler onu arıyordum bende düzgün yazamadım :) Şablonu genişletmek mümkün diye düşünüyorum. Birçok eksiklik var. iyi çalışmalar, kolay gelsin. --Boyalikus 22:05, 4 Mayıs 2008 (UTC)

Bir üst mesajım anlamsız oldu tabi, ben Bütün kuralları yoksayın kısmını senin düzenlediğini sanmıştım geçmişe dikkat etmemişim. Ama yine de olsun :)--Boyalikus 22:10, 4 Mayıs 2008 (UTC) ~

Filiz Taçbaş[kaynağı değiştir]

Övgülerine teşekkürler, daha çoook sanatçımız var. Aklına gelenleri (Fadik gibi) tiyo verirsen, hemen çalışmaya başlarım. Bu hanım kızımızı araştırırken Türkiye güzelliğiyle ilgili bir kayda rastlamadım, akşama geniş zamanım olursa tekrar bi bakayım. Kolay gelsin, sevgiler. Levent Abi ileti 08:51, 7 Mayıs 2008 (UTC)

Merhaba Maderibeyza.--85.102.153.245 10:06, 8 Mayıs 2008 (UTC)

Tüm Telugu dili konuşanlar adına teşekkür ederim.--85.102.153.245 10:30, 8 Mayıs 2008 (UTC)

  • Merhaba maderibeyz'anım, konu hakkında tartışma yapılıp yapılmadığını bile hatırlamıyorum ama şöyle bir şey var: Örneğin Japon adam ==> Japon şirketi, Fransız çocuk ==> Fransız şirketi denir ama ABD'li genç ==> ABD'li şirket(i) denmez ya da Birleşik Krallıklı şirket(i)... Buna göre değiştirmek gerekir kategorileri... Acaba İtalya'daki şirketler gibi değiştirsek diye düşündüm ama yanlış anlama yaratabilir zira pek çok ülke yabancı şirketleri içinde barındırıyor. İyi çalışmalar, --Bahar (yine ben!) 14:01, 8 Mayıs 2008 (UTC)

Sevgili Maderibeyza, nasılsın? Burada adımı açarak yeni bir giriş yapmışsın. Süreyya'yı dergilerde kapalı kullanıyorum. Yine de böyle bir detaya dikkat ettiğin için teşekkür ederim. Epeydir buralara uğrayamıyordum, sanırım pek bir şey değişmemiş (: Kolay gelsin. Sevgiler. --Mefistofales Messaggio 22:08, 8 Mayıs 2008 (UTC)

  • Şiir ve öykü dosyalarından dolayı.. sadece çalışmakla geçen koca koca aylar oldu. Şiir bitti de, öykü halen sürüyor, bu arada internete çok vakit ayıramıyorum. Ortamı özlemedim değil ama :) Vandalları bile özledim :)) --Mefistofales Messaggio 02:45, 11 Mayıs 2008 (UTC)


Tartışma sayfası şablonu eklemeyi unuttum,eklediğin için teşekkür ederim.--bora006ileti 13:48, 9 Mayıs 2008 (UTC)

  • Sağol, sen de olmasan, ara sıra böyle destek kuvvet gibi yetişiyorsun. Yarın ilk işim onlara bakmak olacak. Levent Abi ileti 18:18, 9 Mayıs 2008 (UTC)
  • Anneler günün kutlu olsun :) --Boyalikus 09:54, 11 Mayıs 2008 (UTC)

Teşekkürler Meğer kayıplara karışmak, Vikipedikolik olmak kadar alışkanlık yaratabiliyormuş --Pinar 07:13, 15 Mayıs 2008 (UTC)

Meteor olasılığını bilemem ama, tebrikler erken gelmeye başladı. Çok teşekkürler. --Yabancımsj 07:28, 15 Mayıs 2008 (UTC)

Yeni şablonlar[kaynağı değiştir]

  • Selamlar,
    Burada bahsettiğiniz memnuniyetsizliği çözmenin bir yolu ya da şöyle olsun böyle olsun gibi bir öneriniz var mı acaba? Öneride bulunursanız sevinirim. İyi çalışmalar... -- Dsmuratileti 22:28, 15 Mayıs 2008 (UTC)
  • Daha iyi olacağını düşünerek, diğer Vikipedilerde kullanılan şablonları buraya aktardım sadece. Buradaki hâli hiç mi hiç hoşuma gitmiyordu... Zaten "yıllardır" kullanılan o şablonlar, sanırım üstünde çok durulmadan ve belli bir standart oluşturulmadan, sadece gereksinimi karşılama amaçlı yapılmış. Ben pek çoğunun geçmişine baktığımda bunu gördüm. Beğenmediyseniz geri alabilirsiniz; burası "özgür ansiklopedi". Ortada oylama vb. ile sağlanmış resmî bir konsensus yok zaten... Ben sadece, Köy Çeşmesi'ndeki yorumların genelinde, olumlu bir hava sezdiğim için devam ettim bu işe. İsterdim ki, düşüncelerinizi burası yerine, buraya yazın. Bu arada geçmiş anneler gününüzü kutlarım... İyi geceler, nasıl isterseniz öyle olsun... -- Dsmuratileti 22:43, 15 Mayıs 2008 (UTC)

Buradaki yazınız nedeniyle VP:EP'nin #13 Politika ihlali VP:KSY, VP:N, VP:İNOV, VP:GÖRÜŞ ihlali, #2 Karşıtlık ve rahatsızlık vermek, VP:TROLL'a uygun davranışlar sergilemek nedeniyle daha önceki engellemelerinizin süresi de gözönünde tutularak 1 ay engellendiniz.

  1. VP:KSY ihlali: Hizmetliler ve denetçiler hakkında yaptığınız yorumun "Üyelerden herhangi birinin, diğer üyelerin gözünde itibar kaybetmesine yol açabilecek veya bu ortamdan gitmesi gerektiğini kasteden ifadeler kullanılması" durumuna girdiğini düşünüyorum.
  2. VP:N ihlali: "Nezaketsizlik ise kin, saygısızlık, çatışma ve gerginlik yaratan davranış olarak tanımlanır". Mizahi başlık altında küçümseme taşıyan yorumun yukarıda sayılanları karşıladığını düşünüyorum.
  3. VP:İNOV ihlali: Süresiz engelleme alan kullanıcıların,değişik sebeplerle başvurdukları kuklacılık olaylarını düzeltmeye çalışan denetçilerin görevlerini yapmadıklarını, kötü niyetli oldukları yorumunu yapmak iyi niyet içermek değildir düşünceme göre.
  4. VP:GÖRÜŞ ihlali: "Diğer kullanıcıların eylemlerini mantıksız ve uygunsuz göstermek için haklarında yanlış bir izlenim uyandırmaya çalışmak " Hizmetlileri ve denetçilerin davranışları hakkındaki yorumun buna aynen uyduğunu düşünüyorum.
  5. VP:TROLL'a uygun davranışlar sergilemek: Hizmetlileri ve denetçileri "Puppetshow" benzetmesiyle yapılan yorumun tamamının yersiz eleştiri olduğunu düşünüyorum.

Engel süreniz bittiğinde Vikipedi'ye değerli katkılarınızla ama politika ihlalleri olmadan devam etmenizi dilerim. Görüşmek üzere. --Mskyrider ileti 18:33, 16 Mayıs 2008 (UTC)

Teşekkür..[kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye kazandırdığın madde sayısı ansiklopedimizi işte böyle aydınlatıyor. Teşekkürler.. Levent Abi ileti 10:46, 1 Haziran 2008 (UTC)

Telif İhlali[kaynağı değiştir]

Sayın Maderibeyza Kanal A maddesine hızlı silme etiketi koymuşsunuz ve neden olarakta Telif ihlalini belirtmişsiniz. Telif İhlalinin kaynağını gösterirseniz hizmetliler açısından maddeyi silmek daha kolay olacaktır. Teşekkürler, iyi çalışmalar...--Böcürt 11:23, 17 Haziran 2008 (UTC)

Özlemiştik :) Hoşgeldin.. Levent Abi ileti 21:57, 17 Haziran 2008 (UTC)
  • Hoşgeldin Mader-i Beyza nasılsın?--Düşünenadam 21:58, 17 Haziran 2008 (UTC)
  • Valla,moralim iyi, benim mesleki işler başlıyor, katkılarım biraz azalacak gibi vikipediye; vikipedi sizlere emanet... Kolay gelsin, iyi çalışmalar...--Düşünenadam 22:07, 17 Haziran 2008 (UTC)


  • Ah o Toprak'ın babası.. Onun gibi başkaları da mevcut. Zorluyorlar doğrusu. Unutmadım merak etme. Levent Abi ileti 22:10, 17 Haziran 2008 (UTC)


  • Hoşgelmişen. (Fazla bir şey yazmıyorum, n'oolur, n'oolmaz.)--Hasan Sami 05:15, 27 Haziran 2008 (UTC)

Merhaba. Açtığım Şablon:Kent bilgi kutusu bu şablonda çeviriyi bitirdim ancak ufak tefek birkaç şey yarım kaldı. Onları da sizden rica edecektim. Bu şablon çok önemli. Vikipedide şu an bulunan en az 5-10.000 maddeye uyarlanabilirliği var.--88.252.30.152 11:15, 27 Haziran 2008 (UTC)

Hakem Kurulu[kaynağı değiştir]

Tüm Vikipedistlere selamlar. Hakemler Kurulu'nun artık kurulması lazım. Hakemler Kurulunun kurulmasına yönelik fikirlerinizi Vikipedi:Köy çeşmesi (yönetmelik)nde belirtirseniz sevinirim. Naip İffetoğlu 16:39, 28 Haziran 2008 (UTC)

Bir yıl geciken teşekkürüm için özür diliyorum[kaynağı değiştir]

Geçen yıl köy yerleşim taslaklarını yapmam ve geliştimem sırasında verdiğiniz değerli destek ve katkılarınız için minnettarım. Köy yerleşim taslakları zaman içinde Vikipedi Türkçeye olan ilgiyi ve katkıyı dahada çok artırmıştır. Vikipedi Türkçe, köy yerleşim taslakları nedeniyle alexa ratinglerinde çok hızla yukarılara tırmanmış ve kendisine yeni aktif katılımcılar yaratılmasında önemli bir etken olmuştur. Umarım eksiklerini yeni gelen kullanıcılar bir iki yıl içinde tamamlar ve düzenlerler. Gönül isterdi ki onları tasarladığım gibi nihai makbul birer madde yapalım ama olamadı. Benzetmeler yüzünden, sen bile beni 8 - 10 değişik vikipedi kullanıcısına benzettin anımsadıkça hüzünleniyorum. Bu durumda birilerine başkalarının benzetmesinide kısmen anlayabiliyorum. İyi ki varsınız değerli Maderibeyza. Vikipedi üzerinde Türkçeye ve Türk diline yaptığınız ve yapacağınız tüm katkılarınız için yürekten teşekkür ediyorum. Geciken ve zamanında iletilememiş teşekürüm için özür diliyorum. Sevgi ve saygılarımla, hoşçakalın.--Etrüsk 03:21, 29 Haziran 2008 (UTC)

Kısa sayfalardaki anlam ayrımlar[kaynağı değiştir]

Merhaba. Sizden bir şey rica edebilir miyim? Burada bulunan sayfalar genellikle vandallık sonucu bu listeye düşüyor. Bu listeye bir de anlam ayrım sayfaları giriyor ki onların vandallık sonucu açılan sayfalar olmadığını anlamak ve zaman kazanarak diğer maddelere bakmak için zaman olması için Renault 9/11 böyle sayfaların adının yanına (anlam ayrım) eklenmesi gerekiyor. Kayıtlı kullanıcı olmadığım için bu işlemi yapamıyorum. Sizden ricam buradan en azından 10-15 maddenin adının yanına (anlam ayrım) koymanız. Bu mesajı bikaç aktif kullanıcıya daha göndereceğim. Şimdiden teşekkür ederim, hem de çok.--88.232.35.103 10:27, 30 Haziran 2008 (UTC)

Oylamaya davet[kaynağı değiştir]

Köy Savaşları maddesi için açmış olduğum SAM oylamasına iştirak ederek, {{Silinsin}} veya {{Kalsın}} şeklinde görüş bildirebilir misiniz? Teşekkürler. Bu imzasız yazı 81.214.207.98 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Rüzgarla Bir[kaynağı değiştir]

Şu Vikikaynak'a mı taşınmalı yoksa teliften mi silinmeli bir türlü öğrenemedim galiba (: Düzeltme ve bilgilendirme için teşekkürler, kolay gelsin. --neskafefincanındatürkkahvesi 10:07, 4 Temmuz 2008 (UTC)


Bu sayfada görüş belirtirseniz, konunun sürüncemede kalma süresinin kısalmasına katkıda bulunabilirsiniz. Teşekkür ederim. (Bu kopya bir iletidir. Lütfen bana yanıt yazmayın.) Levent Abi ileti 20:21, 4 Temmuz 2008 (UTC)

Uannis - Veda[kaynağı değiştir]

Vikipedi'de bir buçuğuncu yılımı doldurdum. Bu süre içerisinde onlarca yeni insan danıdım. Bu kişilere Vikipedi'de olabildiğince yardım etmeye çalışırken, Vikipedi dışında da onlarla arkadaşlığımı ilerletmeye çalıştım. Zamanla öğrendim ki bu kişileirn çoğu benimle arkadaşlığını kendi çıkarları doğrultusunda adam toplamak için kurmuş. Bunca haksızlığa göğüs germeyi kendime borç bildim ve hep (kendimce) haklının yanında olmaya özen gösterdim. Zamanla Vikipedi kurallarına daha çok vakıf oldukça kuralcıların aslında kural bilmediklerini anladım. Vikipedi'de bulunma amacı tartışma ve insanları incitmek olan; ve bu gereksinimlerini sevdiklerinden karşılamak yerine umrunda olmayan bireylerden karşılamak olan bireyler gördüm. Bunca haksızlığa rağmen ben kişileri değil; amacımı düşündüm. Amacım insanlara güzel bir şeyler bırakmaktı. İleride sevdiklerime 'bunda benim de emeğim geçti' demek ve basılı bilgiliklerde bile geçen yanlışlıkları en aza indirmekti. Böylece ileride benim de okur olarak yararlanacağım güzel bir bilgilik yaratılmasında emeğim geçmiş olacaktı. Ancak bir çizgi vardı ki o çizginin aşılmasına daha fazlatahammül edemeyeceğim. Kendi yaşamımdan kıstığım süreyi buraya harcamakla hata ettiğimi düşünmeye başladım. Bunca emeğin karşılığı vandal damgası yemekse ben bu işte yokum. Böylece hem savaşacağım bir haksızlık kalmaz; hem de arkadaşlarımla, ailemle, sevgilimle vs. daha çok vakit geçirebileceğim. Ayrıca bu yıl ÖSS'ye gireceğim. Herkes benden en yüksek dereceleri bekliyor, onları düş kırıklığına uğratmak istemiyorum. Vikipedi'yi bırakıyorum. Benden geriye Uannis kullanıcı adı ve ona bağlı bilinen-bilinmeyen kuklalarla yapılmış tr, az, en, crh gibi birçok Vikipedi'de yapılmış 50.000i aşkın katkıyı bırakıyorum. Vikipedi'den kendimde bir şeyler bıakmak istemediğimden sizleri de MSN dizelgem, Facebook gibi yerlerden de siliyorum. Bana gerçekten değer veren ve Vikipedi dışında da görüşmek isteyen, zaten bana bir şekilde ulaşır. Alay konusu olmak pahasına size bu iletiyi atıyorum. Hoşçakalın...--88.232.95.13 19:46, 10 Temmuz 2008 (UTC)


  • Maderibeyz'anım,

Kusura bakmayın bu mesajı yazmakta çok geç kaldım. Evet, yan flüt maddemiz yok ama aslında var: Flüt. Orkestralarda kullanılan (maddedeki resim) o çalgıya flüt deniyor ama halk arasında yanlış bir şekilde "yan flüt" yerleşmiş durumda. Okullarda öğretilene blok flüt deniyor. Yan flütten flüte yönlendirme yapılmasında bir sorun görünmüyor. Kolay gelsin, --Bahar (yine ben!) 19:54, 13 Temmuz 2008 (UTC)

Teşekkür...[kaynağı değiştir]

  • Tebrik ve dilekleriniz için çok sağolun. Umarım hep beraber nice Vikiyıllara ulaşırız... En kısa zamanda görüşmek dileğiyle... Not: Bu arada özletmeyin kendinizi bu kadar canım; Vikipedi ve bizler, değerli katkılarınızı bekliyoruz ... --DsMuratileti 09:28, 16 Temmuz 2008 (UTC)
  • Teşekkür ederim. Ben sağlık sorunlarım nedeniyle bir süre daha uzak kalıcam sanırım. Ama birkaç ay içinde ışık hızıyla geri döncem inşallah:) --maderibeyzaileti 11:14, 16 Temmuz 2008 (UTC)
  • Vikimolanızın nedenini bilmiyordum; acil şifalar dilerim. Gözlerimiz arıyor sizi. İnşallah en kısa zamanda Viki'ye dönersiniz... Görüşmek üzere, sevgiyle kalın... --DsMuratileti 17:40, 16 Temmuz 2008 (UTC)
  • Geçmiş olsun Maderibeyza, umarım ciddi bir şey değildir. --Yabancımsj 07:23, 30 Temmuz 2008 (UTC)
  • Kısa süre içinde toparlanmanı dilerim. Resim demişken, iki yeni resim yükledim Commons'a. Vaktin olduğunda inceleyip, kullandığım makineyle ilgili bilgin varsa ve ayarları kousunda bir önerin olursa yazar mısın? Bak hemen iş çıkardım sana :) Sağol şimdiden. --Yabancımsj 07:33, 30 Temmuz 2008 (UTC)
  • Sen de benzer bir makine kullanıyorsun galiba, ondan sormuştum. Sağol ilgilendiğin için, sorunu çözmeye çalışacağım. --Yabancımsj 07:49, 30 Temmuz 2008 (UTC)

1: Teşekkürler[kaynağı değiştir]

2-Nasılsın, 3- Geçmiş olsun.. Bir taşla üç kuş.. :) Levent Abi ileti 10:07, 21 Temmuz 2008 (UTC)


İyi geceler[kaynağı değiştir]

Kandilinizi kutlarım.. --Boyalikus 19:23, 29 Temmuz 2008 (UTC)

Vikipedi sayfalarına zarar vermeyin[kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Herkesi ansiklopedimizin gelişmesine katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Katkıda bulunma hakkında daha fazla bilgi almak için hoşgeldiniz sayfasına göz atabilirsiniz. Bununla birlikte, gelişmeye katkıda bulunmayan, boş, hakaret vb. değişiklikler vandalizm olarak tanımlanır ve eğer bu tavrınızı sürdürürseniz daha fazla uyarılmadan engellenebilirsiniz. Lütfen, diğerlerinin emeklerine zarar vermek yerine ansiklopedimizin gelişmesine yardımcı olun. Teşekkürler. [[Kullanıcı mesaj:--Cavit yalçın 16:51, 7 Ağustos 2008 (UTC)]]

Selam Maderibeyza. Resim:Karesi Bey türbesi.jpg resmini Commonsa yükleyebilir misiniz? Saygılar.--Lord Lєəthєrfəcє ileti 13:49, 10 Ağustos 2008 (UTC)

Çok sağolun. İyi günler.--Lord Lєəthєrfəcє mesaj 10:21, 11 Ağustos 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Resim:Uşak Müzesi.JPG isimli resimde ufak bir sorun var; siz yüklemişsiniz ve yüklerken kaynak olarak bir kitaptan alıntılandığını söylemişsiniz... acaba tam olarak hangi kitap? hangi kitap olduğunu belirtmediğiniz için kaynak bilgisi eksik oluyor - kitabın telif haklarının saklı olduğunu düşünerek telif hakkı saklıdır şeklinde etiketledim, eğer telif hakkı saklı olmayan bir kitap idiyse lütfen kitabın ismi ISBN bilgisi vb. bilgileri ekleyerek güncelleyin ve telif inceleme şablonunu buna göre düzeltin... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 13:07, 15 Ağustos 2008 (UTC)
Tamam o zaman zaten öyle düşünüp telif hakkı saklı koymuştum; silinir diğerleriyle birlikte ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 13:18, 15 Ağustos 2008 (UTC)
  • Mader; bugünlerde fazla buralarda olamayabilirim yeni bir işe başladım. Yoksa ilgilenmez miydim? Zaten daha ilk günden :) özledim. Şimdilik size kolay gelsin.. Levent Abi ileti 21:03, 18 Ağustos 2008 (UTC)
  • Sağolasın, sen gel, ıslatırız o kolay.. Ama İzmir'in Arsanikli suyuna nasıl güveneceksin bilemem :) Levent Abi ileti 18:56, 19 Ağustos 2008 (UTC)

Teşekkür...[kaynağı değiştir]

  • Güzel dileklerin için âmin . Çok teşekkür ederim; ama artık değerli katkıların için de oturum aç da, özletme daha fazla kendini ("birkaç ay içinde ışık hızıyla geri döncem inşallah" sözünü unutmadım Göz kırpma)...
    Bu arada, sağlık durumu nasıl? Umarım eskisinden çok çok daha iyidir...
    Kendine dikkat et, görüşmek dileğiyle... --DsMuratileti 10:07, 23 Ağustos 2008 (UTC)