Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Maderibeyza

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Sonuç: Başarısız. Kullanıcı, adaylıktan çekildiği için oylama kapanmıştır. --Metal Militia ileti 08:35, 12 Kasım 2007 (UTC)

Sayısal sonuç
 Geçerli oy: 25
 Destek: 14
 Karşı: 11
 Tarafsız: 0
 Oran: %56

Maderibeyza[kaynağı değiştir]

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 12:43, 23 Kasım 2007 (UTC)

Maderibeyza (MesajKatkılarİstatistikler) – Herkese selamlar.Maderibeyza kullanıcı adlı arkadaşımızın teknik, tecrübe, tarafsızlık, çalışkanlık ve diğer nitelikleri ile yöneticilik görevini hakkı ile ve başarıyla yerine getireceğini düşünüyorum. Bu konuda kendisine güvenim sonsuzdur. Sizlerden de objektif olarak kendisi hakkında yaptığım bu başvuruya destek vermenizi rica ediyorum. Bu adaylığı kabul edeceğini umarım. Hayırlısı olsunTeşekkürler, iyi çalışmalar ... Mülazımoğlu 12:43, 9 Kasım 2007 (UTC)

  • Herkse selamlar, sevgiler. Çok değil daha bir ay önce aynı vikipedist arkadaşım tarafından aynı güzel iltifatlarla dolu bir gerekçeyle yöneticiliğe aday gösterilmiştim. O zaman kabul etmedim bu adaylığı ve açıkçası bu kadar kısa bir süre içinde yine aynı kişi tarafından aday gösterildiğim için şaşkınlık içindeyim. Şimdi gelelim sadede: Mülazımoğlu benim için neler demiş:

teknik nitelik: Teknik özelliklerim sadece kimyagerlik ve yandan eczacılıkla sınırlı olup şablon yaratmayı bile beceremeyecek kadar teknoloji özürlüyümdür. Ama en-wikiden ve başka sayfalardan gördüğüm bişiyleri çok güzel çalıp kendi ihtiyacıma uyarlama konusunda başarılıyımdır.

tecrübe: Vikipedideki tecrübem 10 ay gibi kısa bir sürede kazanılabilecek tecrübe ne kadarsa işte onunla sınırlıdır. Ancak bu süre zarfında özel yaşantımdan sanal yaşantıma arta kalan vaktimin büyük çoğunluğunu bu siteye ayırdığım için epey bişeyler öğrenme fırsatım olmuştur. Politikaları aç kalmayacak kadar öğrendim, amacım vikipedi politikalarını özümsemek ve vikipedi felsefesini çözmek kesinlikle olmamıştır. Amacım olan vikipediyi geliştirme yolunda yoluma çıkan engellerle başa çıkabilecek kadar politikaları bilirim. Politikalar benim için amaç değil araçtır. Hepsi bu...

tarafsızlık: Tabii ki benim de bir sosyal, ideolojik, siyasi ve dini görüşüm vardır. Ancak ben hiçbir zaman politikalara aykırı düşebilecek bir tarafgirlik içinde bulunmadım. İslam peygamberinin literatürdeki adı Muhammed bin Abdullah'tır. Ana madde bu başlık altında tutulmalıdır. Ancak müslümanların peygamberlerine hitap şekli olan Hz. ifadesinin madde içinde belirtilerek kullanımında hiçbir sakınca görmeyecek kadar dindarım. Ayrıca Politikalarımızın film çevirisi gibi birebir ingilizce vikipediden çevriliyor olmasının kötü sonuçlarıyla karşılaşmaktan yorulmuş bir vikipedistim. Almanca vikipedide millet birbirine küfrederken engellenmiyor. Ama ben bir kullanıcıya inatçı dediğim için engellenmiş bir yönetici adayıyım:) Vikipedi hiçbir ulusun malı değildir. Sadece wikimedia vakfının bir ansiklopedi projesinin Türkçe ayağıdır. Tamam kabul. Ama Türkçe dediğimiz Türkiye Türkçesi sadece ve sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dilidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'tür ve Türkiye tarihi Osmanlı'ya dayanır. Bu nedenle Atatürk ve Osmanlı padişahlarına yapılabilecek olası hakaretlere karşı kesinlikle iyi niyet varsayamayacak, tarafsız davranamayacak hatta nezaket dahi gösteremeyecek kadar katıyımdır bu konuda. Bu anlattıklarım benim tarafsızlık prensibime uyar. Sizlere de uyar mı bilemem. Tepem attığı zamanlarda son raddeye kadar sıktığım dişlerimi bir vandal veya troll karşısında her an gıcırdatabilirim. Böyle bir durumda yönetici dahi olsam uyarı almam hatta engellenmem gerektiğini bilecek ve kabul edebilecek kadar olgunumdur.

çalışkanlık: İşin bu kısmı sizin takdiriniz.

Beni tanıyan tanır, bilen bilir. Tanımayanlar için de böylelikle kendimi özetlemiş oluyorum. Takdir sizlerindir. Yönetici olmakla olmamak arasındaki fark, bi yanlış gördüğünde düzeltmekle, bi yönetici arkadaşa mesaj atıp düzelttirmek arasındaki farktan ibarettir. Yetkilerimi kullanmayı beceremeyeceğim fikrindeyseniz ben normal bir vikipedist olarak katılarıma devam ederim. Vikipediye küsmek, bırakıp gitmek falan gibi çocukça şeyler yapma yaşımı çoktan geçtim çünkü. Özetle Mülazımoğlu'na çok teşekkür ediyor, bu oylamanın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Herkese sevgiler, saygılar.. --maderibeyzamsj 13:59, 9 Kasım 2007 (UTC)

  • Mümkünse adaylıktan çekiliyorum. Uzuuuuun yorumum okumak isteyenler için yorum başlığının en altında biyerlerde... --maderibeyzamsj 08:06, 12 Kasım 2007 (UTC)

Lütfen olumlu / olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Yöneticilik başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

  1. Aday gösterirken saydığım özelliklerin yanına alçakgönüllü ve özü sözü bir olmasını da katıyorum. Teknik özelliğini ise mesleki değil genel vikipedi yazım teknikleri, biçimleri, şablonları vs. üzerindeki teknik yeterliliği anlamında kullanmıştım. Çalışkanlığı ise en sıkıcı maddelerdeki katkılarıyla sabittir. Kesinlikle iyi ve yeterli bir yönetici olacağını düşünerek gönülden destekliyorum. Herkese saygılar sunarım. Teşekkürler, iyi çalışmalar ... Mülazımoğlu 14:09, 9 Kasım 2007 (UTC)
  2. Maderibeyza'yi can-i yurekten yoneticilik konusunda destekliyorum ve yonetici olabilmek icin gerekli bilgilere sahip olduguna ve verdigi/verecegi kararlarin arkasinda durdugu/duracagina inaniyorum. Gecmiste hata yapmistir veya yapmamistir onemli olan onlari bir daha tekrar etmemesi ve benim icin en onemlisi saygisi ve uygun uslubudur. Hayirlisi ne ise o olsun. Sevgiler, --Bahar (yine ben, Vikikardeşiniz!) 14:10, 9 Kasım 2007 (UTC)
  3. Mülazımoğlu ve Bahar ile aynı gerekçelerle. --Khutuckmsj 14:14, 9 Kasım 2007 (UTC)
  4. Uzman ve gerçekten de yönetici olmalı. Bununla birlikte, kişiliğine de tarafımdan destek sonsuz. Çünkü bir yöneticide bence olması gereken en önemli şey, "çalışkanlık". Onu kültürlülük destekliyor. Ayrıca iyi niyetli olduğuna inanıyorum. Umarım yönetici olur ve olunca da bu görevi hakkıyla yerine getirir. --Mehmet Baran 14:23, 9 Kasım 2007 (UTC)
  5. Fazla söze ne gerek var.--Tuz 14:26, 9 Kasım 2007 (UTC)
  6. Ansiklopedicilik oynamıyor, politikaları kendi ideolojik düşüncelerini yansıtmak adına kullanmıyor. En başında dürüst.. Aşırı çalışkan, ansiklopedi yazıyor, politik geyikler yapmıyor, vikipedi siyasetini "siyahset"e çevirmeyi amaçlamıyor.----Ddenkelmesaj 15:06, 9 Kasım 2007 (UTC)
  7. Vay bana vaylar bana :( Maderibeyza yöneticiliğe aday olmuş da benim anca haberim oluyor. Keşke ben de şimdi burada günbegün onunla birlikte yaşayabilseydim heyecanini. Vikipedi zaten burnumda tütüyor, yokluğumda neler olduğunu bilmiyorum. Emektar kullanıcıların bir kısmının bazı nedenlerden artık olmadığını görünce de kalanların değerini ben bile uzaktan çok iyi anladım sanirım. Maderibeyza'yı (Emine Ablam olmasinin dişında) bu göreve aylardır layık görürüm. Tüm gününü bilgisayarinin başında Viki'ye admış bir biçimde geçirir, hatta an gelir bu kadıncağızın hiç mi işi gücü yok diye kendi kendime sorardım. Emin olun bilgisayar başında değilse ya maderi olduğu Beyza'yla ilgileniyodur, ya da Commons için resim çekiyordur :) Aksi bir oy vermem zaten düşünülemez ama Emine Abla'mın bu yöneticiliğin hakkını en iyi veren kimse(lerden) olacağına hiç kuşkum yok. Galiba pek tarafız bir söylem olmayacak ama iyi şanslar ablama! (Psst psst.. aa etrafta bir parfüm kokusu mu var) :D:D --Danbury iletihehehe 15:18, 9 Kasım 2007 (UTC)
  8. Vikipedi, maderibeyza için artık bir yaşam stili olmuş sanırım. Yaşamının önemli bir parçası. Bunun dışında takip ettiğim kadarıyla, kısa sürede vikipedi kurallarını en iyi şekilde öğrendi ve pekiştirdi. Vikipediye kaliteli katkıları için teşekkür eder, başarılar dilerim. --kürşat altınordu... 15:34, 9 Kasım 2007 (UTC)
  9. Mülazımoğlu ve Bahar'a katılıyorum .. Metamorphosis 16:03, 9 Kasım 2007 (UTC)
  10. Tüm yorumlara katılarak ve çalışkan tarafsız bir yönetici olacağına inanarak destekliyorum.--Aycan 16:56, 9 Kasım 2007 (UTC)
  11. Maderibeyza, yukarıda “tarafsızlık” bölümünde yazdığı görüşleri ile; bir çoğumuzun, bir yönetici adayının hiç olmazsa bu süreçte biraz politik davranması gerekir, şekilde olabileceği görüşünün aksine, içi-dışı aynı olan bir arkadaşımızdır. O, “İslam peygamberinin literatürdeki adı Muhammed bin Abdullah'tır. Ana madde bu başlık altında tutulmalıdır. Ancak müslümanların peygamberlerine hitap şekli olan Hz. ifadesinin madde içinde belirtilerek kullanımında hiçbir sakınca görmeyecek kadar dindarım. Ayrıca Politikalarımızın film çevirisi gibi birebir ingilizce vikipediden çevriliyor olmasının kötü sonuçlarıyla karşılaşmaktan yorulmuş bir vikipedistim. Almanca vikipedide millet birbirine küfrederken engellenmiyor. Ama ben bir kullanıcıya inatçı dediğim için engellenmiş bir yönetici adayıyım:) Vikipedi hiçbir ulusun malı değildir. Sadece wikimedia vakfının bir ansiklopedi projesinin Türkçe ayağıdır. Tamam kabul. Ama Türkçe dediğimiz Türkiye Türkçesi sadece ve sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dilidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'tür ve Türkiye tarihi Osmanlı'ya dayanır. Bu nedenle Atatürk ve Osmanlı padişahlarına yapılabilecek olası hakaretlere karşı kesinlikle iyi niyet varsayamayacak, tarafsız davranamayacak hatta nezaket dahi gösteremeyecek kadar katıyımdır bu konuda. Bu anlattıklarım benim tarafsızlık prensibime uyar. Sizlere de uyar mı bilemem. Tepem attığı zamanlarda son raddeye kadar sıktığım dişlerimi bir vandal veya troll karşısında her an gıcırdatabilirim. Böyle bir durumda yönetici dahi olsam uyarı almam hatta engellenmem gerektiğini bilecek ve kabul edebilecek kadar olgunumdur.” Diyecek kadar açık yüreklidir.. Bazılarımıza tuhaf gelecek bu ifadeler aslında dürüstlüğün, samimiyetin, karından pazarlıklı olmamanın bir tezahürüdür. Bence Maderibeyza’yı yücelten de bu tezahürdür. Yeterliliği ise yeterincedir. Kaldı ki, iyi bir yönetici olmak için sadece yeterlilik yetmez. “Yeterlilikten” öte başka özellikler de gerekir.
    Maderibeyza arkadaşımızın yöneticiliği, Vikipedi için bir kazanç olacaktır.--Hasan Sami 22:43, 9 Kasım 2007 (UTC)
  12. iyi bir yönetici olacağına inanıyorum. : ) --Sophia 07:53, 10 Kasım 2007 (UTC)
  13. Kati surette EVET! (İki satırda yorum yazalım... Burasının birilerinin canları sıkılınca gelip boru öttürdükleri bir meydan olmadığını ve bu yerin burayı sevenlere ve sahip çıkanlara bırakılması gerektiğini daha önce bir kaç defa yazmış olmama rağmen yine yazma gereği duyuyorum. Daha önce haklı sebeplerle bazı yöneticilerin adaylığına karşı çıktığımda beni ayrımcılıkla suçlayanların, kara listeye alıp en kısa sürede kukla yapanların şimdi aynı muhalefet yöntemini seçmelerini çok ilginç buluyorum. Bu "yorum yazmak mecburdur" dayatması getirenlerin yönetici adaylarına önyargıyla yaklaştıklarını göstermez mi?) Maderibeyza'yı şahsen tanımıyor olsam da, burada yaptıkları beni fazlasıyla ikna ediyor. Burada rahatlıkla yöneticilik yapabilecek bir kullanıcı. Başarılar diliyorum.--Ahmetanmsj 20:24, 10 Kasım 2007 (UTC)
  14. Maderibeyza'nın, Vikipedi'ye katkıları malum. Ddenkel'in, Ansiklopedicilik oynamıyor, yorumuna tamamen katılıyorum.   Kuara 23:37, 10 Kasım 2007 (UTC)

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

  1. Öncelikle şunun altını çizeyim: a) kullanıcı değerli bir kullanıcıdır, güzel maddeler yazmıştır umarım yazmaya da devam eder, b) kullanıcı ile kişisel bir problemim yoktur zaten Vikipedi'de kişiliğimin k'sini bile belirtmezken kimseyle kişisel problemim olamaz. Her zamanki gibi tamamen mantıklı sebeplerle, bir Vikipedist'in bir adaya eksi oy vermesine yol açabilecek sebeplerle, eksi oy veriyorum. Oyum tartışmaya açılacaksa (umarım açılmaz, her oylamada açılması ancak oylamaya ve adaya zarar veriyor) lütfen bunu benim mesaj sayfamda yapın, olmadı alttaki yorum başlığında yapın.
    Kendisi olası bir eksi oyun en temel sebebini daha önce bir YB önerisini reddederken vermişti: "Bir diğer husus da herkesçe bilinen fevriliğim"[1]. Fevrilik bir yöneticinin sahip olmaması gereken özelliklerin en başında gelir. Sabırlı olmak, soğuk kanlı olmak, meselelere hemen dalmamak bunun yerine sıkı bir tahlilden sonra tamamen mantığa dayanarak adım atmak gerekir. Duygusallığa ve fevriliğe yer yoktur. Fevriliği arkadaşımızın değerini asla azaltmaz fakat kesinlikle ve kesinlikle yöneticilik açısından bir eksidir.
    Bunun dışında politika bilgisini yeterli görmüyorum; tartışma katılımından benim çıkardığım bu. Her yönetici her politikayı su gibi içsin demiyorum, fakat özellikle kullanacağı politikaları çok çok iyi bilmeli hele de adayın yöneticiliği açısından uygunsuz hâli hazırda bazı özellikleri varsa. Ayrıca bu yıl ortaya attığı yöneticilik ve yöneticiler üzerine tartışmada ne yazık ki yönetici kavramını çok iyi kanıksayamadığı fikrini uyandırdı bende. Bunun sebebi biraz da topluluğun hâlâ yöneticiler ile ilgili temel tanım sayfalarını ve yönergeleri çevirmemiş oluşu olabilir, fakat sonuçta yöneticiliğe aday olan bir kişinin bu tanıma sonuna kadar vakıf olması gerektiği kanısındayım.
    Ayrıca ilgili tartışmada ve başka birçok tartışmada VP:GÖRÜŞ ihlâli olarak tanımlanabilecek bir durum ortaya çıkmıştır... yöneticiliğin en büyük parçalarından birinin doğrudan bu durumun (yani kişilerin, haklı olsalar da olmasalar da, bir şeyi izah etmek için genel olarak topluluğu rahatsız etmesi/çalışmayı sekteye uğratmasının) engellenmesi olduğunu düşünürsek bu da çok büyük bir eksidir. Bunun dışında son bazı olaylarda VP:KSY, VP:N gibi çok temel politikaları ihlâl etmiş olması ve bunların yüzünden bir engellemeye de sahip olması benim eksi oy vermeme sebep olan etkenlerden.
    Son olarak şunu belirtmek isterim... Herkes hata yapar. Yöneticiler de elbette hata yapar, yönetici adayları da bu sorun değil. Fakat yukarıda sıraladığım hataları bir yöneticinin yapmasıyla bir kullanıcının yapması arasında topluluk bağlamında fark vardır. Yönetici kişileri nezâket ilkesi, VP:GÖRÜŞ durumlarında engelleyecek bir kişiyse en başta kendisinin bu hususlarda çok yetkin ve sorunsuz olması çok önemlidir. Genel olarak yukarıda saydığım sebeplerle kendisine eksi oy veriyor, bu oyu üzülerek verdiğimi de eklemek istiyorum. Lütfen kimse bunları bu kullanıcının iyiliği veya kötülüğü bağlamında yorumlamasın bunlar olası bir yöneticilik görevinin isteklerini karşılayabilecek mi karşılayamayacak mı bağlamındadırlar. Hatta bazen yöneticilik görevinizi yerine getirebilmeniz için haddinden fazla soğukkanlı ve çileden çıkaracak denli mantık bazlı-duygusuz olmanız gerekebilir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 17:06, 9 Kasım 2007 (UTC)
  2. --Hayatımda gördüğüm konusunda en bilgili ve tecrübeli insanlardan biri. Hazırladığı maddeler çok kaliteli ve tecrübeli bir şekilde hazırlandığı açık. Açıkçası bu oyu vermeden önce doğrumu yapıyorum diye kafamda soru işaretleri oluştu bir sürü. Kaydet butonuna elim gitmedi. Maderibeyza en sevdiğim ve saygı duyduğum Vikipedistlerdendir. Umarım bu oyumu yanlış anlamazsın. Ben Noumenon'un gerekçelerine katılıyorum. Duygusal biri olduğunu düşünüyorum ve duygusallık vandallarla ve trollerle savaşımızda bize hiç yardımcı olmayan bir özelliktir. Bazı konularda tarafsız olamayacağını yukarıdaki cümlelerinde söylemiş. VP:TBA gereği her konuda tarafsız olmamız gerekir. Ansiklopedide doğrulanabilir her içerik bizim kişisel görüşümüze ve ya ideolojimize aykırı da olsa bulunabilir. Ben güzel maddelerinin devam etmesini diliyorum. Bunu kişisel algılamayacağını biliyorum, samimiyetimden emin olduğunu düşünüyorum. Saygılar.Sağlamcıileti 19:07, 9 Kasım 2007 (UTC)
  3. Yöneticilik başvurusu sayfasında yani bu sayfada en üstte şu yazar: Bir kullanıcının yönetici olması için, tarafsız olması, Vikipedi yapısını biliyor olması ve grup çalışmasına uygun olması gerekir. Ayrıca problemler karşısında soğukkanlılığını koruması da önemli bir gerekliliktir. Tabii ki, bütün bu özelliklerini kullanıcı olarak yaptığı çalışmalarda göstermiş olması gerekmektedir. ...Yöneticilerden yüksek standartlarda davranış ve rehberlik yeteneği beklenir zira diğer Vikipedistler yardım ve öğüt almak için sıklıkla yöneticilerin kapısını çalarlar. (Fazla uzun olmaması için diğer cümleyi almadım yanlış anlaşılmasın). Maderibeyza çalışkan bir kullanıcı tr Vikipedi'nin öksüzleri olan resimlere dahi el atmıştır. Zaten bu konunda en çok takdir ve teşekkür eden benimdir. Çalışmalarını beğendiğimi her fırsatta söylemişimdir. Ancak kendisininde söylediği gibi politiklarda sadece kendisine yetecek kadar biliyor olması eksi bir yön ve alıntının ikinci bölümü tam olarakta bundan bahsediyor. Tarafsızlık konusunda da kimi zaman zaafiyetlerini gösterdi. Belkide en az tarafsızlık kadar önemli olan soğukkanlı olma özelliği de gene kendisinin de söylediği eksi bir durum. Alıntının ilk bölümünde diğer özellikleri göstersede bu iki durum olumsuz oy kullanmam için fazlasıyla sebep sunuyor. Saygılar iyi çalışmalar.--Machiavelli msj 20:45, 9 Kasım 2007 (UTC)
  4. Elbette hayır! Politikaların yanlış bilindiğine ve yanlış bilgide ısrar edildiğine dair sayısız gösterge, adaylık açıklamasında da belirtilen tribün tarafsızlığı ibaresi, kişisel saldırı geçmişi, süresiz engellenenlere verdiği destek ve politika ihlali olacağı gerekçesiyle buraya yazamadığım nice bulgu ve görüş ışığında rahatlıkla söyleyebilirim ki; yönetici olması, zaten tükenme noktasına gelen Vikipedi'nin ayağının altına muz kabuğu atmaktan farksız olacaktır. Şahsen Reşit Gül Erdem'in yönetici olmasını tercih ederim.--Vito Genovese 11:35, 10 Kasım 2007 (UTC)
  5. Tarafsızlığına sıfır güvenim olduğu için ve Vito'nun yukarıdaki "politikaların yanlış bilindiğine ve yanlış bilgide ısrar edildiğine dair sayısız gösterge, adaylık açıklamasında da belirtilen tribün tarafsızlığı ibaresi, kişisel saldırı geçmişi, süresiz engellenenlere verdiği destek" yorumuna katıldığım için bu oyu veriyorum --Pinar 12:07, 10 Kasım 2007 (UTC)
  6. Kendisi vikipedi için değerli katkılarda bulunmuş ve çalışkan bir kullanıcı. Ama yönetici olarak fazla başarılı olacağına ihtimal vermiyorum. Kendisinin yöneticilik için yeterli derecede tarafsız olabildiğini düşünmüyorum. Yukardaki yorumları da dikkate alarak oyumu olumsuz olarak kullanıyorum.--Martianmister 09:12, 11 Kasım 2007 (UTC)
  7. maderibeyza'yı neredeyse ilk katkılarından beri tanıyorum. gelişimine, değişimine tanık oldum. ilk zamanlar şaşırsam da, sonraları ondaki iniş çıkışlara, söylem değişikliklerine alıştığımı söylemeliyim. bütün bu süreden, onlarca yorumdan bende arta kalan, çok fazla etki altında kalan biri olduğudur.
    • süresiz engellenen trollere sonuna kadar destek verdi, bir kişinin kukla olmadığına dair, tanıdığına yönelik söylemlerde bulundu. daha sonra tersi kanıtlanan bu konuda, onun tanıklığı delil gösterildiği halde sessiz kaldı.
    • telifli onlarca madde giren, sonra da günlerce vikipedi'yi terörize vandalize eden, birçok kişiye hakaret eden kullanıcının iyi bir çocuk olduğunu, onu birilerinin delirttiğini söyledi. (iyi çocuk olabilir, o ayrı mesele)
    • herkesi tehdit eden, vikipediyi tehlikeye atan bir kullanıcıya haksızlık yapıldığını iddia etti. (yeri gelmişken, eski olmak, çok katkı yapmak, madde yazmak, yaşlı olmak, vikipediyi biryerlerde temsil etmek, yönetici/bürokrat vb. olmak kimseye küfretmek/tehdit etmek hakkını vermez.)
    • e-postalarda dolaşan bir kukla iddiasının peşinden gidip imalarda bulundu.
    • vikipedi'de sosyalleşmek amaç değil araçtır ve isteyen kullanır, istemeyen kullanmaz. kimseyi toplantılara katılmıyor, vikipediyi temsil etmiyor diye eleştiremeyiz. maderibeyza eleştirdi, bunun bir yönetici görevi olduğundan dem vurdu. aktif olmayan yöneticilerin neden kendisinden fazla yetki sahibi olduğunu anlayamadığını, askerdekiler neyse ama diğerlerinin bize mazeret bildirmeleri gerektiğini söyledi.
    • istediği yönetici seçilmeyince, olumsuz oy verenleri kıyasıya eleştirdi.
    örnekleri çoğaltmak mümkün, isteyene bağlantıları da verebilirim. ama sonuç olarak söylemek istediğim şudur ki, iyi niyet ihlalleri, yaptığı bolca kişisel yorum, yukarda verdiğim örneklerdeki tavrı ve üslubu nedeniyle, gerek iyi niyetinden ve amacından, gerekse bırakın yöneticiliği, vikipediyi bile anladığından ciddi kuşkularım var. yazdığı maddelerden, çalışkanlığından ötürü olumlu oy verdiğini söyleyen arkadaşlara da, yönetici kıstaslarına bir kez daha göz atmalarını salık veririm. maderibeyza'ya da vicdanın, tanıdığımız/tanımadığımız, sevdiğimiz/sevmediğimiz insanlar için ayrı ayrı işleyen bir mekanizma olmadığını, adaletle bağlantısını hatırlatmak isterim. --kibelemesaj 12:06, 11 Kasım 2007 (UTC)
  8. Kullanıcının katkılarına,Vikipedi için yaptıklarına ve topluluğa verdiği emeklere hiçbir negatif sözüm yok.Ancak Maderibeyza'nın kendi deyimi ile fevri olması,ne zaman ne yapacağının kestirilememesi hatta kişisel saldırıdan engellenecek boyutlarda kontrolü kaybetmesi sebebi ile oyum olumsuz.İyi madde yazmak,iyi yönetici olmak anlamı taşımıyor.Bu sebeplerle yöneticilik faaliyetlerinden ise güzel maddeler yazmaya devam etmesinin Vikipedi'ye daha yararlı olacağını düşünüyorum.Kendisini tanıdığım kadarıyla yapıcı eleştirileri olgunlukla karşılayan bir insan olduğu için yazdıklarıma kırılmayacağına inanıyor kendisine başarılar diliyorum.--Eldarionileti 18:54, 11 Kasım 2007 (UTC)
  9. İyi bir ansiklopedici olduğu konusunda söylenenlere katılıyorum. Ancak yukarıda verilen örnekler, sıcak bir tartışmada tarafsızlık sorunu olabileceğini gösteriyor. Bu endişeyle olumsuz oy veriyorum. -- Filanca 21:20, 11 Kasım 2007 (UTC)
  10. Karşıyım.Üstümdeki arkadaşlar yazmış zaten.Aynı sebepler.Emreileti 22:02, 11 Kasım 2007 (UTC)
  11. Karşı, herşeyden önce kullanıcının çok daha fazla sakin olması gerekiyor. Aşağıda "En son İstanbul buluşmasında" görüştüğümüz not edilmiş. O görüşmede, yönetici adaylığının yanlış zamanda olduğunu belirtmiştim:) Benim bile, bazı durumlarda sakinliğimi çok zor olarak koruduğumu, yönetici olduktan sonra bu tür zor durumların sayısının artacağını belirttim. Kullanıcı:Ugur Basak/Yönetici ölçütleri sayfam her ne kadar Vikipedi kurallarını tam olarak gösteriyor olmasada bir kullanıcıya nasıl iyi bir yönetici olacağı konusunda tavsiyeler vermektedir. Vikipedi'den istediğim herhangi bir konuda olayların kişiselleşmeye başladığını gördüğünüzde Vikipedi'nin iyiliği için bu tartışmalarınızı lütfen Vikipedi'nin dışına taşıyın. Bu proje kimsenin projesi değil, yöneticilerinde yöneticilik haklarından çok memnun olduklarından dolayı bu hakları hala tuttuklarını sanmıyorum, sadece projenin yürümesi için devam ediyorlar. İnanın ki çoğu kişinin cidden yoğun işleri var ve bu işler arasında uğraşıyorlar ve zaman ayırmaya çalışıyorlar. Maderibeyza yönetici adaylarına söylediğim bir söz, kullanıcı iken projenin tadını çıkartın ve bol bol madde yazın uğraşın yönetici olursanız eğer bu şansı bulamayacaksınız. Çünkü yönetici olduktan sonra üzerineze gelen psikolojik baskı sonucunda hiç müdahil olmak istemediğiniz tartışmalara ve konulara bile girmek zorunda kalacaksınız. Maderibeyza ölçütler sayfamdaki, Vikipedi ile ilgili tartışmalara ve maddelerin tartışmalarında seni aktif olarak ve olumlu olarak görmek istiyorum. Bazı durumlarda çok sinirlenebilecek gerçekten kızmış olabileceksin ama yine de karşıya sakin bir şekilde dönmemiz gerekiyor. Son olarak Maderibeyza, Vikipedi'nin gerçekten bilgili kullanıcılara ihtiyacı var, bu oylamanın seni Vikipedi'deye olan katkılarını esirgemene sebep olmamasını diliyorum. Oylamalardaki oyların sadece sana bir tavsiye niteliği taşıdığını düşün ve o noktalara odaklanarak Vikipedi'ye devam etmeye çalış. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 08:49, 12 Kasım 2007 (UTC)

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]

Öncelikle sevgili maderibeyzanın yöneticiliği en layıkıyla yerine getireceğine inanıyorum.Amma velakin yöneticiliğin çoğu kullanıcıyı yediğini düşünüyorum.Çünkü yönetici olmadan önce gayet verimli bir tempoda çalışan düzenli katkılar yapan kişilerin yönetici olduktan sonra sayfa silmekten,mesaj atmaktan ve tabiiki görevleri gereği sık sık denetleme yapmaktan vikiye katkı yapamaz hale geldikleri hatta yöneticilik görevlerini dahi belli noktadan sonra yapamadıklarını sezdim.Ancak yukarıda saydığım işlerde gerçekten önemli ve bir okadar gerekli işlerdir ancak nasıl madde silmeye vandalları etkisizleştirmeye ihtiyaç varsa madde geliştirmeye, tartışmaya da okadar ihtiyaç var.Bu arada maderibeyzay'ı mütevaziliğinden dolayı kutluyorum yönetici olunca başının göğe ereceğine inanan arkadaşlarda örnek alırlar İnşallah.Bence kendin karar vermelisin kendine gerçekten güveniyorsan(ben yukarıda anlattıklarından kendine pek fazla güvenmediğini ve diğer kullanıcılara danışma ihtiyacı duyduğunu gördüm) eminsen sonuna kadar destekliyorum. --Kadirmesaj sayfam 16:52, 9 Kasım 2007 (UTC)

  • Herkese selamlar, sevgiler. Adaylığı kabul edişimin üzerinden henüz 24 saat dahi geçmeden çok sayıdaki kullanıcı arkadaşımdan olumlu oylar almış olduğumu görmek beni gerçekten mutlu etti. Öncelikle beni destekleyen arkadaşlara çok çok teşekkür ediyorum. Olumsuz oy veren arkadaşlarımın oylarını görmek ise beni sevindirmedi tabii ancak gerçekten üzmedi de. Çünkü herkesin kişisel görüşleri vardır, politikalara kişisel bakış açıları vardır, politikaları yorumlayış biçimleri farklıdır falan filan... Ben yukarıdaki adaylık kabul yazımda tarafsız değilim demedim. Sadece benim tarafsızlık anlayışım bu dedim. Ancak Noumenon ve Mach gerçekten benden kat kat daha tecrübeli kullanıcılar ve işlerini en iyi yapan yöneticilerden oldukları için onların söyledikleri her kulağa küpedir. Kesinlikle dediklerini yabana atmış değilim. Beni iyi tanıyan ender kullanıcılardan ikisidir. İkisiyle de vikipedi dışında (IRC, MSN, falan filan...) bazı yerlerde konuşma fırsatım olduğundan; beni çok iyi analiz edebilmiş olduklarını, ancak bazı durumlarda benim olaylara kesinlikle onlar gibi bakmadığımı görüyorum. Birincisi, ben katılımcılarının büyük çoğunluğu Türkiye'den olan Türkçe vikipedinin, Türkiye'nin en hassas dönemlerinden birinde bu hassasiyetle ilgili bir maddenin (Dağlıca Saldırısı) yazımında emeği geçmiş (çok kısa bir süre önce askerden gelmiş, kim bilir askerde neler görmüş, neler yaşamış, ne gibi bir psikolojiyle evine dönmüş) bir kullanıcısının, hem de Türkçe vikipedinin ilk ana sayfasını hazırlamış, Türkçe vikipedinin ilk ve en güzel maddelerine imza atmış, mevcut alt yapının oluşturulmasında belki de en çok ter akıtmış kullanıcılarından birinin (isim zikretmeye gerek yok sanırım) bu hassas dönemde politika ihlali yapmayacak kadar serin kanlı biri tarafından tahrik edilerek vikipedi kurallarına aykırı!! sözler sarfetmiş olmasından dolayı süresiz!! engellenmesi olayına kendimce şöyle bir yorum yapabiliyorum: Bu engellemeyi yapan arkadaşım için bu olay bir politika uygulanmasıdır. Ben olsam bu politikayı bu şekilde uygulamayabilirdim. Uygulamamak noktasında Noumenon'un olaya bakış açısı duygusallık olabilir, bir başkasına göre vicdan olabilir, bir başkasına göre mantık olabilir, bir başkasına göre merhamet olabilir, bir başkasına göre kılıfına uydurma olabilir, bir başkasına göre politikaları bilmeme olabilir, ama bana göre bunun adı sadece ve sadece yönetici inisiyatifidir. Ha ben yönetici olsaydım engellemezdim demiyorum. Ama inisiyatifimi son raddeye kadar kullanırdım böyle önemli birini vikipediden kovmadan önce. Benim olaylara duygusal yaklaştığımı ifade eden arkadaşlar için duygularımı ifade etmiş oldum böylelikle.

Gelelim Sağlamcı'ya :))) En sevdiğim vikipedistlerden biridir. Onun da beni sevip saydığından zerre kadar şüphem yok. Olumsuz oyundan dolayı herhangi bir küskünlüğüm, kırgınlığım kimseye olmadığı gibi ona da yok. Sağlamcı! Sen çok güzel ilerliyorsun. Böyle devam etmeni temenni ediyorum.

Ve sevgili Gençosmanlı1299 (Kadir), dediklerinde çok çok haklısın. Ben de The Cat'e olumlu oy verirken senin bu kaygılarını taşıyordum. Ancak günden güne büyüyen Türkçe vikipedinin yönetici sayısı ne kadar fazla olursa, yöneticilik işleri o kadar az vakit alır ve yönetici arkadaşlarımız da kendi alanlarına yönelik madde yazmak, yöneticilik dışında katkı yapmak gibi çok özlediklerini düşündüğüm zevkli işlere vakit ayırabilirler. Ben bu niyetle 5-6 yeni yönetici daha seçmekten yanayım. Tabii bu benim nacizane fikrimdir. Güzel iltifatların için teşekkür eder, çalışmalarında kolaylıklar dilerim... --maderibeyzamsj 08:14, 10 Kasım 2007 (UTC)

Lafmı üretelim yoksa iş mi??? Monarşiye mi daha yakınız yoksa demokrasiye mi? Herkesi şu [2] sayfadaki tartışmada fikirlerini belirtmeye davet ediyorum...Teşekkürler, iyi çalışmalar ... Mülazımoğlu 08:28, 10 Kasım 2007 (UTC)
Bazı kişilerden tepki alacağımı biliyorum ama yazmak zorundayım. Yönetici olan vikipedistler, başka yöneticilerin atanmasını kabullenemiyorlar. Birlikte bir şekilde konuşup ya da tartışıp bir fikir benimsiyorlar ve o fikirden taviz vermiyorlar. O zaman da monarşik bir görünüm sergilemiş oluyorlar. --kürşat altınordu... 09:16, 10 Kasım 2007 (UTC)
  • Yorum: Vikipediyi tükenme noktasına getirenler kimler? Despot yöneticiler mi yoksa vikipedistler mi? Bir yönetici de kaçıp giderse bu vikipediden bir halt olmaz. --kürşat altınordu... 12:35, 10 Kasım 2007 (UTC)
  • Yorum: Oy verme hakkım henüz yok, olsaydı az olan yönetici sayısının artması için destek verirdim. Çünkü O kadar çok vandallık oluyor ki bunların engellenmesi için çok yönetici gerekiyor.--Eğinlihakan34 msj 14:10, 10 Kasım 2007 (UTC)


  • Sevgili Vito; henüz geçmişi az olan biri olsan neyse de, "... zaten tükenme noktasına gelen Vikipedi'nin ayağının altına muz kabuğu atmaktan farksız olacaktır. Şahsen Reşit Gül Erdem'in yönetici olmasını tercih ederim." cümlesi de neyin nesi? Buradan süresiz uzaklaştırılan O kullanıcının o tarihlerde Viki'ye nasıl "ot yoldurduğunu" hatırladığımda Maderibeyza Hanımefendiyi nasıl O'nunla kıyaslarsın, hayret ediyorum.. O uzaklaştırılan arkadaş Vikide Fethullah Gülen maddesini herkese dayatan, bu yüzden de herkesle boğuşan birisi idi. Emine hanımın böyle bir dayatması, hır-gürü var mı Allahaşkına? Üstelik bu, sadece kıyaslama değil, insaf ölçülerini bile aşarak , arkadaşımızı, (Çok affedersiniz hepiniz) açıkça aşağılamadır.. Eksikleri varsa söyleyelim ama, böyle gereksiz kıyaslama yaparak geçmişe vakıf olmayan arkadaşların nezdinde hayali suçlamalarla çok çalışkan bir arkadaşımızı küçük düşürmeyelim lütfen..
Bu oylamada dikkatimi çeken diğer bir husus da, arkadaşımıza olumsuz oy verenlerin çoğunluğunun sanki ağızbirliği etmişcesine tavırları.. Dikkat ederseniz, oluşmakta olan kanaat, yönetici arkadaşların bir kısmı sanki yeni yönetici seçilmesini istemiyorlarmış şeklinde. Sen veya diğer yönetici arkadaşlar ne kadar iyi niyetli olduklarını söylerlerse söylesinler, onların iyi niyetlerine rağmen bile, ben dahil diğer bir çok kullanıcıların, kendimizi sanki ikinci sınıf (Hatta sığıntı) hissetmekte olduğumuzdur.. Şahsen ben, uygulanan politikaları ve yapılan paslaşmaları gördükçe kaç kere "al atını..." diyerek buradan ayrılmak istedim ama,(Herhalde senin gibileri çok sevdiğimden) bunu bir türlü yapamadım. Bu kanaatlerim siz sevgili yöneticilerimizi itham değil ama yine de gözle görülen, nasıl oluştuğunun açıklanması gereken bir "vakıa"dır. Yöneticilik, diğer kullanıcılardan sadece üç ayrı görevi daha yerine getirme hakkına sahiplikse, ortada yağlı kuyruk var da paylaşılamıyormuş ortamı neyin nesi acaba.. Beş gün evvel, beşgün sonra hepiniz de dokuz aylıksınız yahu. (Ben 7 aylık f..yım)
Sevgili Vito; Senin, "... zaten tükenme noktasına gelen Vikipedi" görüşünü de kabullenmek istemiyorum. Topluluğumuzun temel harcı olan iyi niyet var oldukça şahsen bu konuda ben bir tehlike görmüyorum.. Önceleri, çoğumuz birbirimize sanki "öcü" gibi bakıyor olabilirdik. Ama şimdi öyle mi? Sen bana tahammül ediyorsun, ben sana ve ikimiz de başkalarına.. Gül gibi geçinip gitmek varken, niye "cıngar" çıkaralım ki.. Arkadaşlardan biri soruyordu galiba: Burası babanızın malı mı? diye.. Öyle değil elbet ama baba malı da olsa miras bir gün tükenir ve sadece geride kazanılan dostluklar, yaşanmış olan güzel ilişkiler kalır. Dış âlemi bırakıp, en azından kendimize dürüst davranarak kendi iç dünyamızı dinleyelim bakalım bu oylamalarda ne kadar samimiyiz?
Ayrıca, belki "objektifliğe" aykırı düşer ve belki de "hissi davranıyorsun" denilebilir ama yine de söyleyeyim:, şahsen hanım arkadaşların yöneticilik gibi belli noktalarda görev almaları, (Kendim için söylüyorum) biz erkek milletinin daha nazik, daha uyumlu olmaları neticesini doğurur ki bu da Vikipedi için bir kazançtır.
Başta Vito olmak üzere hepinize sevgiler, sevgili arkadaşlar.--Hasan Sami 08:48, 11 Kasım 2007 (UTC)
Oluşmakta olduğunu iddia eddiğiniz kanaatin boş gerekçeler üzerine kurulu olduğunu Vikipedi:Yöneticilik başvurusu/Sağlamcı sayfasından görebilirsiniz. Saygılar, sevgiler.--Machiavelli msj 10:48, 11 Kasım 2007 (UTC)
  • kanaatlerle değil olgularla konuşalım: ben haziran 2006'da vikipedi'ye geldiğim zaman da yöneticiler hakkında benzer söylemler vardı. o günden bugüne, kimi yöneticilerin desteklediği, kimilerinin desteklemediği bazı adaylıkları bir kenara bırakalım, 14 yeni yönetici seçilmiş, 4 yönetici kendi istekleriyle ayrılmış. yöneticiliği bir yetki olarak algılayanlar, bu yetkiye sahip olmadıklarını düşünerek kendilerini sığıntı olarak hissediyorlarsa bunu sorgulamalılar esas olarak. eğer bir ağız birliğinden söz ediliyorsa, olumlu oylardaki, yönetici adayının niteliklerindense birilerine laf vurmaya yönelik söylemlerini de görmek gerek. herkes kendi samimiyetini sorgulamalı, burada ne için bulunduğunu dürüstçe kendisine itiraf etmeli. ansiklopedi mi yazıyoruz, iktidar savaşı mı yapıyoruz? --kibelemesaj 11:06, 11 Kasım 2007 (UTC)
Bana 2-3 yönetici arkadaşım dışında ansiklopedi yazan yöneticiyi gösterenin 1000 yıl kölesi olucam. Bu kadar net konuşuyorum. İnsanın kendine yaptığına itiraf denmez, kabullenme denir. İtirafları duymak cidden çok hoş olurdu, az kaldı...----Ddenkelmesaj 11:14, 11 Kasım 2007 (UTC)
ansiklopedi yazmak, sadece madde yazmak değildir.. ansiklopedinin bütün alanlarında katkı yapmaktır. sadece tartışma sayfalarında ve yönetici oylamalarında ve msn'de boy gösterenler ve bir sosyalleşme projesi olarak kullananlar için söyledim. --kibelemesaj 11:42, 11 Kasım 2007 (UTC)
Haklısınız, mailleşmeleri unutmuşsunuz, ben hatırlatayım dedim:) Ansiklopedi madde yazmak değil, hiç yazmamak hiiiç değil...Madde silerek ansiklopedi yazılmıyor..--Ddenkelmesaj 11:47, 11 Kasım 2007 (UTC)
Ddenkel doğru söylüyor mailleri unutmuşuz özellikle hackli mailleri çok çabuk unutmuşuz.--Machiavelli msj 07:34, 12 Kasım 2007 (UTC)
Yöneticinin görevi madde yazmak değil... yazar veya yazmaz. Hepimiz madde yazmak konusunda kabiliyetli de olmayabiliriz. Lütfen olayı madde yazmak-yazmamak tartışmasına dönüştürmeyelim. Yönetici olmadan önce binlerce madde girdim, olduktan sonra madde giremeye vakit bulamadım, niçin? Şimdi biraz daha gelişti bu yönden topluluk fakat özellikle eskiden düzenleme yapmak, vandalizm geri almak, telif yakalamak, telif işaretlemek, TBA ihlâllerini tartışmak, vandallara uyarı atmak, son değişiklikleri takip etmek vs. gibi bir ton iş tamamen yöneticilerin işiymiş gibi addediliyordu ve topluluk parmağını kıpırdatmıyordu... bu durumda yöneticinin hem madde girebilmesi hem de bu işleri yapması için Vikipedi'ye gününün yarısından fazlasını ayırmak gerekir. Bir kişi Vikiperi veya Vikicüce olabilir; madde yazmaz bunun yerine düzenler, ufak hataları belirler ve düzeltilmelerine yardımcı olur. Madde yazmak ile yöneticiliğin bir alâkası olmadığını her yerde görebilirsiniz. Bu yorumum da kişisel algılanmasın zira ben madde yazmaktan zevk duyan ve binlerce maddesi olan bir yöneticiyim. Yani gocunacak bir durumum yok; fakat kimsenin hakkının yenmesini istemem. Bir kişi çok iyi madde yazabilir ama soğuk kanlı değildir, kişiler arası ilişkileri iyi değildir, politikaları-yönergeleri bilmez, karar verme yetisine sahip değildir, iyi bir yönetici olamaz. Sonuçta iyi yazar iyi yönetici demek değildir, iyi yazar iyi Vikipedist de demek değildir... düzenleme yapan, SD devriyesi olan, bıkıp usanmadan telifli resimleri belirleyen arkadaşların hakkı yeniyor. Emeğe, hakka saygı lütfen... belki niyetimiz bu değil fakat lafızlar buralara götürüyor bu da hiç hoş değil. Ayrıca madem ansiklopedi yapıyoruz niçin olayın sosyalleşme projesine dönüşme tarafı hiç eleştirilmiyor? Amaç ansiklopediyse niçin "ansiklopedicilik oynamak" gibi bir kavram kullanılabiliyor? Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 18:07, 11 Kasım 2007 (UTC)
  • Herkese selamlar sevgiler. Cumartesi günü İstanbul buluşmasında ben, Khutuck, Bahar, Uğur Başak ve Metal Militia vardık. Orada yöneticilikle ilgili de konuşmalarımız oldu. Uğur Başak en eski kullanıcılardan ve yöneticilerden olduğu için epey bi tecrübesinden istifade ettik. Sorular sorduk, makul mantıklı yanıtlar aldık. Ve orda ben ‘’Acaba yöneticilik adaylığından çekilsem mi’’ diye sesli düşündüm. Böyle düşünmemin sebebi olur olmaz olaylar karşısında sakin kalamayacak olmam ve sonrasında muhtemelen diğer yöneticiler gibi yıpranacak olmam ve belki de bu yüzden Baylan gibi hem yöneticiliği hem de vikipedideki hesabımı bırakacak olmamdan korkmamdı. Ama Cumartesi buluşma sonrası ve Pazar günümü kızıma ayırdığım için (beni tanıyanlar bilir, kesinlikle kızıma ait olan vaktimi başka bişeye harcamadığımı, harcamayacağımı) aslında biraz merak dahi ettiğim halde hiç buraya girip bakmadım ve bu sabah gördüklerime de inanın şaşırmadım. Beni şaşırtan bikaç şey var:
  • Vito’nun kafasına taş mı düşmüş de vikipediye giresi gelmiş, hatta gelmişken bi de oy kullanası gelmiş. Benim şu vikipedide (hatta yöneticiler içinde) bi dönem en sevdiklerimden biri olan Vito, kesinlikle kendisi ile ilgili küçük düşürücü bi yorumum olmadığı halde, hatta ‘’Bak şurada senin de adını telaffuz ederek bi yorumda bulundum. Bak ve yorum yap’’ dediğim zaman, oraya makul mantıklı bi yorum yazmak yerine msn den bana ağız dolusu küfürler savuran Vito, vikipedinin ciddiyetine hiçbir zaman yakışmamış bir ekşi sözlük admini, ama geçmişte yaptıkları veya belki ileride yapacağı umud edilen katkıları göz önüne alınarak hala tahammül edilen Vito, e işte hasbel kader alınmış yöneticilik yetkileriyle burada sabahtan akşama kadar vikipedi için gerçekten ciddi manada bişeyler yapmaya çalışan kibar, çalışkan, vikipediyi önemseyen arkadaşlarda dahi olmayan (onlara layık görülmeyen) yetkileriyle arada bir gelip arzı endam eden Vito; ben kesinlikle buraya seçilmeye gelmedim. Hatta ne yalan söyleyeyim Mülazımoğlu’nu kırmamak için kabul ettiğimi bilenler de çoktur. Olumsuz oylar almak beni kırmaz, incitmez, açıklamasında bu kız aptaldır, bu kız tembeldir, bu kız taraflıdır falan deyin buna bile gücenmem. Ama o Fethullahçı bozuntusunu bana tercih ettin ya sana diyecek söz bulamıyorum. Gerçekten ne beni, ne vikipediyi ancak bu kadar tanıyabilmişsin işte. Yazık
  • Kibele; ben süresiz engellemelere karşıyım. Nedeni insanlar değişkendir, geçenlerde Hayrola diye bi troll peydaa olduydu. Onu IRC’e girerek Filanca’ya engelleten bendim. (Gördüğünüz gibi vikipediyi korumam için yönetici olmama gerek yok) Bu Hayrola bugün başka bi adla gelse, trollük yapmasa, sadece ve sadece ansiklopedi yazsa ve onun Hayrola olduğu ördek yüzüşünden belli olsa, sizin saçma sapan politikalarınıza göre ‘’ceza kullanıcı hesabına değil, kişiye verilir’’ diyecek ve onu engelleyeceksiniz. Saçma!! Etrüsk de Landscape olduğu için engellendi. Landscape (tehdit ederek falan) kural ihlali yapmış olduğundan engellenmişti. Etrüsk ise ansiklopedi yazıyodu. Ama Landscape ile aynı kişi olduğu gerekçesiyle engellendi. Saçma!! Birinin vikipedide kuralları ihlal ediyor olması onun iyi biri olmadığını göstermez. KIZILSUNGUR vikipedide politika ihlali yaparak engellenmiştir. Ama emin ol Kibele, belki senden bile iyi bi insandır. Ben bu kadar katkı yapıyorum. Bak ne çok sevenim de varmış. Ama sana bi sır vereyim. Ben çok kötü bi insanım. Çalışanlarına Cumartesi akşamları son anda ekstra mesai çıkaran, eşinin arkadaşları geldiğinde asık suratlı davranan, selam verildiğinde ‘’noldu ne istiyosun yine’’ diye yanıt veren asık suratlı, hiç çekilmez bi insanım))) Landscape ve Etrüsk ile ilgili mail box saçılması yaşandığında hemen geri alındı. Alınmasaydı ben de diyeceklerimi derdim inan. Ama bazı önemsediğim kişilere attığım maillerde (Hasan Sami gibi) neyin ne olduğu ortadadır. Ben o konuda belki inanmayacaksın ama gerçekten masumum. Çünkü ben Landscape olduğunu söyleyen AÇ ile telefonda ve Etrüsk olduğunu söyleyen MFD ile yüzyüze görüştüm. Aldatılmış olmakla aldatan olmak arasında dağlar kadar fark var. Buna rağmen Landscape ya da Etrüsk’ün (her neyse) yeniden vikipedide yazar olmasını isterim. Ama o gelmezzzz. Nerval gibi, KIZILSUNGUR gibi. Giden gider, bi daha da gelmez… Ayrıca benim msn de konuştuğum vikipedistlerin var olması seni neden bu kadar rahatsız ediyo? Ben istediğim vikipedistle konuşurum, istediğimle buluşurum, istediğimle yazışırım. Süresiz engellenmiş olanlar da buna dahil. Vikipedi politikaları benim sosyal hayatıma karışamaz. Neticede bu insan uydurması, aptal saçması politikalar kesinlikle kutsal kitap değildir.
  • Khutuck İstanbul buluşmasında şöyle demişti: ‘’Maderibeyza’nın seçilmesini vikipedide oligopedi olmadığının görülmesi için çok istiyorum’’ Yukarıdaki oylamada olumsuz oy kullanan arkadaşların yetki ve konumları göz önüne alındığında oligopedi var mı yok mu görülüyo zaten Kütükçüm. Yorma kendini.
  • Özetle ben Zeynep gibi işi nedeniyle ya da her ne sebeple vikipediye nadiren giren birinin elinde hala +3 yetki varken (buna karşı değilim, dursun kenarda üç düğmesi, kötüye kullandığı hiç görülmedi çünkü), Sağlamcı gibi birinin bu yetkilere layık görülmemesini anlayamıyorum. Hem de aha o Zeynep tarafından da layık görülmemesini ((( hiç anlayamıyorum. Benim Sağlamcıya neden olumlu oy kullanmadığımı merak edenler için söyleyeyim. Oy kullansam da kullanmasam da sonuç değişmeyecekti. Vikipediyi çok düşünen Vito falan girip olumlu oy verelerdi bikaç oy daha alaydı, şu anda yöneticiydi zaten Sağlamcı. Ama bizim topluluğumuz da yöneticilerimiz de şamatalı sayfaları çok sever. Bakın Maderibeyza aday olmuş, ne güzel cümbüş. Sağlamcı da azcık daha SDDlik yapsın, biraz pişsin, cümbüş yapacak bi kitlesi olsun. O zaman ona da bakarız))))
  • Ben şimdi adaylıktan çekiliyorsam bunun nedeni üzülmem, kırılmam falan değil, sadece şu sayfada olabilecek, sürebilecek gereksiz tartışmalarla topluluğun oyalanmasını, değerli vaktinin çalınmasını istemediğim içindir. Herkese iyi çalışmalar, kolay gele… --maderibeyzamsj 08:05, 12 Kasım 2007 (UTC)

Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.