Kullanıcı mesaj:Kudelski/Arşiv 3

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Arşiv
İleti Arşivi

Arşiv1
Arşiv2

Семён Будённый[kaynağı değiştir]

Teşekkür ederim. Ben ingilizce egzersizi olsun diye amatörce çeviri yapıyorum bazen. Seçkin madde falan nasıl yapılır pek bilgim yok açıkcası:)) Yardımcı olursanız deneyebiliriz belki. İyi çalışmalar. Nginozturk ileti

Семён Михайлович Будённый, Semyon Budyonni mi Semyon Budenni mi? Albay iken Havza'da Mustafa Kemal ile görüştüğü iddia ediliyor ya:) Takabeg ileti 19:45, 30 Haziran 2009 (UTC)

ё harfi yerine göre ö bile olabilir ama buradaki kullanımda Semyon Budenni daha yakın gözüküyor. --Veritas ileti 09:35, 2 Temmuz 2009 (UTC)

Hmm. Telaffuzu ise Bujyonnıy gibi bir şey. Bu Rusça meselesi bizi deli yapıyor:)) Takabeg ileti 09:47, 2 Temmuz 2009 (UTC)

Yo biraz basık okunduğundan tam yo değil. --Veritas ileti 09:49, 2 Temmuz 2009 (UTC)

Yine de Budenni hiç benzemiyor. w:en:Kamenets-Podolsky Pocket maddesini açacaktım ama Kamanişe olunca maddeyi açmak içimden gelmiyor:)) Takabeg ileti 09:53, 2 Temmuz 2009 (UTC)

Bujyonnıy telafuzunda j'nin etkisi y'nin etkisini azaltır yada bitirir. O halde Bujonnıy olması gerekmez mi?--Veritas ileti 09:54, 2 Temmuz 2009 (UTC)

Semyon Budyonni olarak açacam. D'nin okunuşu J'e yakın ama burası Vikipedi. Yardım için mer30. Birde Kamenets-Podolski mi olsun? Ama bu Rusça versiyonu. Ukraynaca adları olunca daha farklı Harkov (Kharkov) - Harkiv (Kharkiv) örneği gibi. Takabeg ileti 10:01, 2 Temmuz 2009 (UTC)

Kamenets-Podolski uygundur. Yalnız mer30 nedir?--Veritas ileti 10:03, 2 Temmuz 2009 (UTC)

Merci (Mersi). Farsçada 30 (otuz) sii. Ondan. Takabeg ileti 10:07, 2 Temmuz 2009 (UTC)

Şablon isteği[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar, siz şablondan çok iyi anlıyorsunuz gördüğüm kadarıyla. Acaba sizden zahmet olmazsa bir şey rica edebilir miyim? Şu "cite web" adlı şablonu başka maddelerden geçirirken tüm o "yayımcı, erişimtarihi" gibi başlıklarını Türkçeleştirmek zorunda kalıyoruz. Acaba "cite web 2" gibi yeni bir şablon açıp onu hiç çevirmek zorunda kalmaksızın kullanılabilecek hale getirmeniz mümkün müdür? Çok teşekkür ederim şimdiden. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 10:35, 2 Temmuz 2009 (UTC)
  • Anladım. Eğer çok uğraştıracaksa hiç zahmet etmeyin. --♪♫Berkay0652|ileti 10:54, 2 Temmuz 2009 (UTC)
  • Boşverin o halde. Fazladan yazarız bir şey olmaz. --♪♫Berkay0652|ileti 13:55, 2 Temmuz 2009 (UTC)

Tıp Davetiyesi[kaynağı değiştir]

VikiProje Tıp davetiyesi

Merhaba Kudelski/Arşiv 3, Tıp ile ilgili maddeleri düzenleyip, geliştiren Tıp Projesi'ne katılmanızı bekliyoruz. Amaçlarımız ve yapacaklarımız için proje sayfasına bakabilirsiniz. İyi çalışmalar. --~~~~

--MightY msj 19:01, 2 Temmuz 2009 (UTC)

  • Ben teşekkür ederim, iyi çalışmalar...--MightY msj 11:42, 3 Temmuz 2009 (UTC)

profilinizdeki bayrak[kaynağı değiştir]

Gay flag.svg, dosyasının eşcinselleri temsiz ettiğini biliyor musunuz? 88.247.5.12 08:53, 3 Temmuz 2009 (UTC)

Ankara mı? Ayasofya mı? Siz bana Ankara bağlatısını vermişsiniz. --MightY msj 12:44, 3 Temmuz 2009 (UTC)

  • Vakit bulabilirsem elbette bakarım. Ancak bu aralar yapabileceğimden çok da emin değilim açıkçası. Haber verdiğiniz için çok teşekkürler. Şehir maddesinin de en azından KM olabilmesi dileğiyle. İyi vikiler. --Merube 89msj 12:47, 3 Temmuz 2009 (UTC)

ODTÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu maddesi kayda değer olmadığı için mi şablondaki "öğrenci dernekleri başlığı"na koymadın? Bende onun hazırladığı bir kitapçık var da oradan biliyorum...--вяí¢αи76ileti 13:37, 3 Temmuz 2009 (UTC)

Tatilden dönünce olur, o maddeyi girerim. Böylece çorbana bir tuz da ben atmış olurum. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 13:48, 3 Temmuz 2009 (UTC)

Gaziantep maddesi yazmaya başladığınızı gördüm. Başarılar dilerim. --Veritas ileti 14:00, 3 Temmuz 2009 (UTC)

Sağolun. Sizin de yardımınızı beklerim. Kaan 123 16:51, 3 Temmuz 2009 (UTC)

Birşey değil, canım, hiç kırılmadım bu sefer. Aslında ona verdiğim cevaba bak; sonunda o bir terbiyesiz, laftan anlamaz aptal olduğu için onun yaptıkları hiç acımadı bu sefer. Ama yine de ilginiz için çok teşekkürler ! Umarım siz de böyle davranır sınız. İyi çalışmalar, canım...! Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 17:10, 3 Temmuz 2009 (UTC)

İyi yürekliliği ve harikalığından dolayı, kabul etmesi dileğiyle bu ödül Veritas'a sunulmuştur ! Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 18:26, 3 Temmuz 2009 (UTC)
Aferin, işte böyle davranmalıyız; nefreti ve cehaleti böyle karşılamalıyız; asla kırılmamalıyız ya da çökmemeliyiz. Bazen esprili de davranabiliriz. Yani kimliğimizden gurur duymalıyız, değil mi? Sonunda bizi küçüleyenler kendileri de bağnaz ve nefret dolu zavallılar oldukları için onlardan hiç korkmuyorum. Çok mutlu oldum şimdi . Artık seni de bi bunaltayım: sırf harikalığından dolayı sana sağdaki yıldızı sunuyorum, kullanıcı sayfanda da asıp herkese ne kadar güzel bir insan olduğunu gösterebilirsin. Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 18:26, 3 Temmuz 2009 (UTC)
Uyarı
Uyarı
Lütfen biraz daha dikkat. Balâ, Ankara maddesinde, sizden önce anonim ya da kayıtlı kullanıcılar, zararlı değişiklikler yaptılar. Vandalizm olarak kabul edilebilecek bu zararlı değişiklikleri düzeltmeden, yararlı bir değişiklik yaparsanız ve bu durum diğer kullanıcıların gözünden kaçarsa, maddenin son hali "hatalı ya da eksik" kalacaktır. İyi çalışmalar.- Abuk SABUK♫ ♫ 21:54, 3 Temmuz 2009 (UTC)

Nobel Ekonomi[kaynağı değiştir]

Merhaba veritas. şu maddede Amerika Birleşik Devletleri'ni kısaca Birleşik Devletler olarak yazmışsınız ama bu sefer sütun fazla küçük olmuş ve halen iki satır. Kısaltacaksak illaki ABD daha iyi bence. Eski halini mi geri alsak acaba? Ne dersiniz? Böyle kalsın diyorsanız aynılık amaçlı Nobel Edebiyat ödülü sahiplerinde de aynı şekilde yapmak gerek. İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 22:16, 3 Temmuz 2009 (UTC)

  • Bir de Ankara (il) maddesi için ayrıca tebrik etmek isterim, maddeyi tam olarak inceleyemedim henüz ama, okuduğum kadarıyla harika bir maddeye imza atmışsınız. Bu nedenle destek veremedim, maddeyi tam olarak inceleyince oyumu kullanırım artık. Elinize sağlık. Yalnız naçizane iki yorumda bulundum. Tekrar tebrikler, teşekkürler--Merube 89msj 22:28, 3 Temmuz 2009 (UTC)
  • Aslında bence hiç kısaltmasak daha iyi olur. Çünkü tüm ülkelerin tam adı yazıyor, ABD'nin açılımı da o kadar uzun değil bence :). Ne dersiniz? Ankara ile ilgilenmeye devam edin ama, bir Ankaralı olmamın yanında bir başkent maddesi olduğu için de istiyorum. İstanbul'da aynı bölüm mü istediğiniz, ya da hangi bölüm? Tablo bu haliyle çok daha düzenli olmuş, elinize sağlık. Giriş bölümüne de birazcık ekleme yapılırsa çok iyi olur. Tekrar madde için elinize sağlık, bu arada hala maddeyi inceleyemedim tam manasıyla. O zamana kadar oy yerine yorumlarla katılmaya devam edeceğim, gecikme için kusura bakmayın. İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 20:00, 5 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar Veritas, acaba Vikipedi tartışma:VikiProje Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti düşünceni paylaşırmısın? Teşekkürler.--Muratsahinmesaj 17:01, 4 Temmuz 2009 (UTC)

Selam. İlgi alanına giriyordur. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 10:00, 5 Temmuz 2009 (UTC)

Öncelikle il haritası üzerindeki Dosya:Red pog.svg resmini kaldırmalısınız. Çünkü bu kenti belirtiyor. Sayfanın genelinde de Ankara şehrine ait bilgiler var. Tam olarak hepsini size aktaramıyorum çünkü çok fazla yerde var. Onları kaldırısanız veya düzeltirseniz oyumu değiştireceğim.--Gökçє Yörük mesaj 12:57, 5 Temmuz 2009 (UTC)
Örneğin bilgi kutusu şablonunda Belediye başkanı var. Belediye başkanı sadece Ankara ilçesini yönetmektedir. Bu yüzden çıkartılmalı sadece vali kalmalı. Bir de Köy Çeşmesi'ndeki olumsuz oyunuza açıklama yapmıştım. İsterseniz güncel tartışmalara tekrar göz atın.--Gökçє Yörük mesaj 13:05, 5 Temmuz 2009 (UTC)

VikiProje Kıbrıs[kaynağı değiştir]

VikiProje Kıbrıs davetiyesi
Merhaba Kudelski/Arşiv 3;
Katkılarınızdan görebildiğim kadarıyla Kıbrıs ile ilgilisiniz. Kıbrıs ile ilgili maddeleri düzenleyip geliştiren Kıbrıs Projesi'ne katılmanız için sizi davet ediyorum. Amaçlarımız ve yapacaklarımız için proje sayfasına bakabilirsiniz. İyi çalışmalar...

--Muratsahinmesaj 01:12, 6 Temmuz 2009 (UTC)

Merhaba Veritas, umarım iyisin. Ben şu anda Stonewall ayaklanmaları maddesini çeviriyorum, ve Türkçem çok kötü olduğu için sanırım bir sürü hata vardır. Lütfen bu muhtemel hataları elden geçirir misin? Çeviri hala daha bitmedi zaten, ve bütün maddeyi üzerine atmaktan çok sindirebilir parçalar halinde veriyorum sana . Umarım maddenin konusu da senin ilgi alanındadır. Cevabını merakla bekliyorum. İyi çalışmalar! Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 20:31, 6 Temmuz 2009 (UTC)

Merhaba, geç cevabım için özür dilerim. Her neyse:
  • "eylemci gruplarına düzenlendi"? Yani Greenwich Village'de yaşayanlar böyle mekânları kurmak için eylemci grupları da kurdular. Aslında çok kötü bir çeviri bence , lütfen kusura bakma.
  • "maruz bırakıldılar" - yani yerel gazeteler barların müşterilerini kötülediler, eleştirdiler, falan filan.

Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 22:27, 8 Temmuz 2009 (UTC)

...peki bunlar değişmeli mi ? Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 17:43, 9 Temmuz 2009 (UTC)
Nobel listesinde yaptığım kısaltma değişikliğini geri aldım. İstanbul'da Tarih istiyorum. Mimar Sinan'da. Bakalım olacak mı Ankara iline ekleme yapmaya zamanım olacak mı bilmiyorum çünkü herkes birşeylerden şikayetçi. Hem de anlayamadığım herkes nkent hakkı9nda bilgi verdiğinden şikayetçi. Ama Ankara kenti de Ankara iline bağlı değil mi? Neyse. Teşekkürler. --Veritas ileti 09:52, 7 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, geç cevabım için kusura bakmayın lütfen. Nobel için teşekkürler. Umarım istediğiniz bölüm olur, müstakbel bir tarihçi olarak tarih projesine bekleriz. Ankara ili konusunda, biraz haklılık payları var gibi. Şehir fazla ön plana çıkmış gibi, hala maddeyi tam olarak okumaya vakit bulamadığımdan kesin ifadeler kullanamıyorum. Ankara, Türkiye'nin madencilik potansiyeli fazla olan kentlerdendir mesela bu ifadede illerindendir desek daha doğru gibi, çünkü sadece şehri ilgilendiren bir bilgi değil galiba bu. Bu tür ifadeler düzeltilirse, kentin önplana çıktığı yanılsamasından sıyrılır madde. Ne dersiniz? İyi vikiler--Merube 89msj 20:57, 8 Temmuz 2009 (UTC)

  • Tamam biraz inceleyeyim. Düzeltilecek yer varsa söylerim. Yoksa destek.--Gökçє Yörük mesaj 15:13, 9 Temmuz 2009 (UTC)
    • Nüfus bölümünde kente ait bilgiler var. Azaltırsanız iyi olur. Ayrıca il-ilçe-şehir tartışmaları Köy Çeşmesi'nde yeniden devam ediyor. Oy vermek yerine fikrinizi belirtirseniz sevinirim.--Gökçє Yörük mesaj 15:17, 9 Temmuz 2009 (UTC)

İncelemeler[kaynağı değiştir]

Merhaba Veritas. KMİ ve SMİ adayları önermişsiniz. Mümkünse maddelerle ilgilenen kişileri durumdan haberdar ediniz. Maddeye katkı sağlamış kullanıcılara (sayfa geçmişinden görülebilir), maddenin Seçkin Madde veya Kaliteli madde statüsüne geçmesi için aday gösteren kullanıcıya (seçkin madde veya kaliteli madde aday kaydından görülebilir) ve maddeyle ortak konuya sahip VikiProje'ye mesaj bırakmanız tavsiye edilir. İncelenmesi için bir maddeyi aday gösteren kullanıcılardan, ellerinden geldiğince ilgili maddenin geliştirilmesi için çaba harcamaları beklenir.

--Mızrakmsj 20:44, 9 Temmuz 2009 (UTC)

  • Selam Veritas. Katana maddesi KMİ adayıdır. Maddeye gerekli katkılarda bulunarak olası ihracını önleyebilirsiniz..--MightY msj 11:06, 10 Temmuz 2009 (UTC)


Maku Hanlığı[kaynağı değiştir]

Burada bir madde unutmuşsunuz sanırım. İyi çalışmalar.--Veritas ileti 14:13, 10 Temmuz 2009 (UTC)

Bir de bu kalmış. --Veritas ileti 14:15, 10 Temmuz 2009 (UTC)
Aslında onu ve başlattığım bazı Azerbaycan hanlıklarını unutmadım. 10 gün sonra İST'a gidince bulduğum iyi bir kaynaktan daha da genişleteceğim...--вяí¢αи76ileti 14:17, 10 Temmuz 2009 (UTC)
Ve bu, bu ve bu. Aslında bir çalışma sayfası açıp maddelere hazır konuma getirene kadar beklemek daha iyi olur; ancak maddeleri geliştireceğinizi söylüyorsanız pek sorun değil. Pazar günü ÖSS sonuçları açıklanıyor. Başarılar, iyi çalışmalar. --Veritas ileti 14:19, 10 Temmuz 2009 (UTC)
Evet hepsini bulmuşsun... Maddeleri geliştirip en azından KM yapmaya çalışacağım. Bu arada ben Perşembe sanıyordum... heyecan kapladı biraz--вяí¢αи76ileti 14:27, 10 Temmuz 2009 (UTC)

Orta Doğu Teknik Üniversitesi[kaynağı değiştir]

Orta Doğu Teknik Üniversitesi hakkında birçalışmam vardı biliyorsunuz. Madde şimdilik böyle; onu daha da geliştirmek için ne gibi başlıklar ekleyebilirim sizce? --Veritas ileti 16:19, 10 Temmuz 2009 (UTC)

  • ODTÜ maddesine bu akşam içinde bakacağım, haber verdiğiniz için çok teşekkürler çok mutlu oldum. Yalnız ilk etapta giriş kısmı çok kısa olmuş onu biraz daha uzatabilirseniz çok güzel olur. Bu akşam içinde maddeyi tam olarak inceler fikirlerimi belirtirim. İyi vikiler, sevgiler--Merube 89msj 18:56, 10 Temmuz 2009 (UTC)
  • Akademisyen sayısı (bölümlere göre, prof, doç ayrı ayrı olursa daha iyi), yıllık yayın sayısı, bölümlere göre yayınlar, türkiyedeki akademik yayınlara göre derecesi ilk aklıma gelenler. Daha aklıma gelen yerler oldukça da yazarım. Elinize sağlık, eli yüzü düzgün madde olmuş daha baya gelişir. İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 21:48, 10 Temmuz 2009 (UTC)
  • İng. vikide "Academics" başlığı altında baya bilgi var ama kaynaksız. Onlar kaynaklandırılabilirse çok iyi olur. Orada akademisyen sayıları vs. yazıyor--Merube 89msj 22:01, 10 Temmuz 2009 (UTC)
  • Bir de şu ing. vikideki proje de çok yardımcı olabilir. 22 tane SM, 27 tane SL'leri varmış. Ankara'daki üniversiteler maddesindeki çalışmanız için örnek teşkil edebilir SL'ler. İyi vikiler--Merube 89msj 22:04, 10 Temmuz 2009 (UTC)
  • Bir de fakültelerin açılış tarihleri tek tek verilse. İlk hangi fakültelerle kuruldu, kaç kişiydiler, giriş sınavı nasıldı, mütevelli heyeti üyeleri kimlerdi, diğer fakülteler ne zaman açıldı, ilk başladığında akademisyenlerin sayısı ve kaçı türktü, Amerikalıların üniversitenin kurulmasındaki rolü, ÖSS'ye geçiş, ayrıca girişe METU ve Middle East Technical University şeklindeki yazımlarda eklenmeli çünkü çok kullanılıyor, ODTÜ kütüphanesi, Uluslar arası başarıları (ing. vikideki Accomplishments bölümünden bir kısmı temin edilebilir), ing. vikide var ordan alabileceğiniz koordinatlar kısmı, üniversitedeki topluluklar (bu çok da önemli değil pek gerçi, çok gelişmez zaten), şu anki öğrenci dağılımı (ing. vikideki duke üniversitesindeki gibi en:Duke_University#Academics, o sayfada "Demographics of student body" tablosu var), biraz önce yayın sayısı ve dağılımından bahsetmiştim de bunların kaçı Sciences citation index'e giriyor bu da önemli, ayrıca araştırmaya harcanan para, varsa önemli yayınlar-buluşlar, ünideki spor takımları, odtü radyosu, son olarak ing. vikideki seçkin üni maddelerinde hep mezunlardan bahsetmiş ama bu olmasa da olur bence. Son demiştim ama :)), diğer ünilerle değişim programları. en:University_of_Michigan#Organization and administration maddesinin ilgili bölümünde "College/school founding" diye bir tablo var işte onun gibi birşey de güzel olur şu tek tek kuruluş yıllarınından bahsedildiğinde, bir de aynı üniversite sayfasının "Academics" adlı bölümünde "U.S. university rankings" diye bir bölüm var ama bunu bulmak zor olur heralde. Tarihçe kısmında da YÖK dönemi, ayrıca 70lerdeki olaylardan da bahsetmek gerekir. Amma çok şey söyledim . Her an daha da fazlasını söyleyebilirim dikkat :))). Kolay gelsin, iyi çalışmalar. --Merube 89msj 04:51, 11 Temmuz 2009 (UTC)
Bir an maddeyi taslak sandım. Gerçekten çok eksiği varmış. En önemli sorun kaynak kıtlığı. Maddeye gösterdiğim kaynaklar hep ODTÜ resmi sitesi ve bağlı siteler. Biraz daha araştırma yapıp ÖSYM ve YÖK gibi kuruluşlardan ve Ankara hakkında bilgi veren sitelerden yararlansam iyi olacak sanırım. Ama gene de kaynak kıtlığı devam edecek. Maddeye ne bir kitap, ne bir dergi kaynak gösterebildim. Birazdan üşenmezsem gazetelerin arşivlerinde ODTÜ hakkında yazılanlara bakacağım ama umudum yok. Madde bu kaynak çeşitliliğiyle bırakın SM, KM'yi C sınıfı bile olamaz Gökten kaynak yağması umuduyla yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim. Görüşürüz. --Veritas ileti 07:54, 11 Temmuz 2009 (UTC)
Buradaki Demographics of student body tablosundan koymayı ben deçok isterdim; ancak bu konuda elde herhangi bir veri yok. ODTÜ sadece yabancı öğrenci sayısının 1381 olduğunu belirmiş. Yine de kaynak bulursam o tablodan eklemeyi çok isterim. --Veritas ileti 08:35, 11 Temmuz 2009 (UTC)
  • Türkiye hakkındaki konularda gerçekten de çok büyük kaynak kıtlığı var ne yazık ki. İsterseniz ilk hedef KM'lik olsun, bir süre sonra da SM olur. SM oluncaya kadar hakkı yenmemiş olur bu vesileyle . Fakülte ve enstitülerin kuruluş yılları başlıklı tablo çok güzel olmuş elinize sağlık. Yabancı öğrenciler 1381 ise, en azından yazıda bundan bahsedebiliriz % olarak. Onun yerine, akademik yayın sıralaması ile ilgili bir tablo çok şık olur. İng. vikide ünilerin sıralaması var, bizde ise çok gerilerde olsalar da şöyle yapabiliriz Türkiye'deki üniler arasındaki sıralama diye. Yanında da dünyadaki sıralamasını veririz. Maddeye hemen bir sürü ekleme yapmışsınız, tebrikler elinize sağlık. İyi çalışmalar, sevgiler saygılar--Merube 89msj 00:07, 12 Temmuz 2009 (UTC)

Merhaba Matrix0101. Vikipedide her ne olursa olsun İntervikileri değiştirmiyoruz. İntervikiler diğer Vikipedilere bağlantıdır ve örneğin Almanca'da Stara Zagora'ysa bunu Eski Zağra yapamayız. Demek istediğim maddenin geneli için değil sadece İntervikiler için geçerlidir. Sevgiler. --Veritas ileti 09:47, 11 Temmuz 2009 (UTC)

Merhaba, evet biliyorum. Yanlışlıkla oldu. Takabeg'in yanlış düzenlemelerini geri alırken bir de onları da geri alınmışım (her iki düzenlemeyi birlikte yaptığı için birlikte gitti...). Sonradan farkına vardım. --Matrix0101 09:52, 11 Temmuz 2009 (UTC)

Varitas, bana Koşukavak, Kırcaali maddesinde yardımcı olur musun? Vikipedi:Adlandırma kuralları gereği Türkçesi olan bir maddenin Türkçesi tercih edilir diye bir kural var. Ama Takabeg adlı kullanıcı Krumovgrad yapmaya çalışıyor. Neden Türkçesi varken başka bir dile kaymaya çalıştığını bir türlü anlayamadım, üstelik Vikipedi Madde Adlandırmaları kuralları bile varken. Kırcaali Belediyesinin web sitesi bile Koşukavak diye adlandırıyor [1]. Takabeg bir de diyor ki Koşukavak, Kırcaali maddesi belirli bir etnik grubun bakış açsına göre düzenlenmiş, madde adını Koukavak olduğu durumda yapıyor bunu. Ama kimse gidip de Selanik'e bu madde belirli bir etnik grubun bakış açısına göre düzenlenmiştir demiyor (onu da Thsellaniki mi yapalım şimdi). O yüzden senden Koşukavak, Kırcaali madesinin adlandırılması konusunda senden görüşlerini bekliyorum. --Matrix0101 10:01, 11 Temmuz 2009 (UTC)

Selanik, Türkçeye oturmuştur. Bunu Thesaloniki v.s. olarak değiştirmek doğru değildir. Fakat Krumovgrad 'a gelince 1934'de adı değiştirildikten sonra Türkçede özellikle resmî olanlarda Krumovgrad adı kullanılmaktadır. Pekin'i de Hanbalık yapmıyoruz ya. Takabeg ileti 10:07, 11 Temmuz 2009 (UTC)

Türkçe'de Koşukavak kullanılmaktadır. Bazı yerlerde Krumovgrad adının kullanılması heryerde kullaıldığı anlamına gelmez. Verdiğiniz linkleri hep inceledin, çoğu adres ismi. Selank'e mektup yazacağını vakit Mektubun üzerine Selanik yazmıyorsunuz ya. Aynı şey Koşukavak için de geçerli. Dediklerinizin aksine Koşukavak adı yagındır ve Türkçede tercih sebebidir, kullanıldığını da Kırcaali Belediyesinin web sitesinden gördünüz. Vikipei madde adlandırmaları kuralları gereği de iki isim arasından Türkçesi tercih sebebidir. --Matrix0101 10:18, 11 Temmuz 2009 (UTC)

Diğer Bulgaristan illerini bilemem ama Burada da görüldüğü gibi Koşukavak daha yaygın. --Veritas ileti 10:27, 11 Temmuz 2009 (UTC)

Hayır. Krumovgrad daha yaygındır. Gösterdiğin Belediye sitesinin Türkçe sayfalarında bile hem Krumovgrad hem de Koşukavak kullanıyor. Türkiye'de ise resmî dairelere ait belgelere bakıldığına Krumovgrad çok yaygın. Tekrar kontrol edersen iyi olacak. Takabeg ileti 10:37, 11 Temmuz 2009 (UTC)
Hayır, Koşukavak adı daha yaygın. Ayrıca Vikipedi madde adlandırmaları kuralları gereği iki farklı isimden Türkçesi tercih sebebidir. --Matrix0101 13:13, 11 Temmuz 2009 (UTC)


Anlamadığım şey Bulgaristan'daki resmi adının Krumovgrad olarak değiştirilmesinin Türkçe kullanımını değiştirmek zorunda olduğunu düşünmeniz. Bulgarcadaki eski adı Koşukavak, yenisi Krumovgrad olabilir ama bu Türkçede de aynı durumun olduğunu göstermez. Krumovgrad madde içinde zaten yer alıyor. Koşukavak daha uygundur diye düşünüyorum. --Veritas ileti 10:40, 11 Temmuz 2009 (UTC)

Krumovgrad hem Bulgaristan'daki resmî adı hemde Türkiye'deki resmî adıdır. Aslında yörenin insanları da Krumovgrad diyorlar. Yerleştiği için. Vikipedi buları eski hale dönüştürmek için kullanılmamalıdır. Bunun yapılacak yer Vikipedi değil, gerçek dünyada. Gerçek dünyada Krumovgrad olmasın Koşukavak yapalım kampanyasının sonucu Koşukavak olursa, Türkçe kaynaklar, araştırmalar v.s.de de Koşukavak olursa Vikipedide de Koşukavak olarak değiştirilecektir. Takabeg ileti 10:44, 11 Temmuz 2009 (UTC)

Yöredeki insanlar Türkçe'de Krumovgrad adını kullanmıyorlar, Koşukavak adını kullanıyorlar. Aksi bir görüş asılsızdır ve gerçek dünyayla bağdaşmamaktadır. --Matrix0101 13:06, 11 Temmuz 2009 (UTC)


Ayrıca kullanıcıya gönderdiğim mesajlardan da taraf tutmadığım sadece görüş belirttiğim anlaşılacaktır. Madde adı Koşukavak da olabilir Krumovgrad da. Ama bu tartışma bitmeyecek gibi. Yeni bir öneri sunmak gerek. Biraz saçma ama madde adları Krumovgrad/Koşukavak biçiminde olsa hiçbir sorun çıkmayacağını düşünüyorum. Ne dersiniz?--Veritas ileti 11:08, 11 Temmuz 2009 (UTC)
İlginç :) Ama ben tarihe önem verdiğim için Krumovgrad diyorum. Bu eski adları yeniden canlandırma faaliyetinin sahası olmasın diyorum. Vikipedi sadece güvenilir kaynaklardan haraket etmelidir. Şimdi maddelere bakın ve kaynakları tıklayın, orda da Krumovgrad çıkıyor. Keşke Matrix kaynakları tarafsızca kullanarak bilimsel davransaydı. Matrix'in ne yaptığını incelersen ne demek istediğimi anlarsın. Türkçe Vikipedide geçerli sayılan Türkçe kaynaklarına başvurduğumuz zaman Krumovgrad olduğu anlaşılıyor. Takabeg ileti 11:19, 11 Temmuz 2009 (UTC)
Eski adları canlandırmak ne demek, Takabeg bana iftira mı atıyor?! Koşukavak isminin Kırcaali Belediyesinde kullanışdığını ortada. Daha ne? Bence Takabeg bana iftira atmaktan vazgeçmeli ve madde odaklı konuşmalı. --Matrix0101 13:09, 11 Temmuz 2009 (UTC)


Birde Türk Ansiklopedi v.s. Milli Eğitimin basmış olduğu ansiklopedilerde de Zagora kullanılıyor. Ama Vikipedide Zağra. Türkçe Vikipedi birazcık milliyetçidir :)) Takabeg ileti 11:22, 11 Temmuz 2009 (UTC)

Koşukavak maddesiyle Eski Zağra maddesini farlı konular. --Matrix0101 13:12, 11 Temmuz 2009 (UTC)


Takabeg, madde içerisindeki Koşukavak kelimesini Krumovgrad ile değiştiriyor. Ona topluluğun düşünceleri, madde adlandırma kuralları vız geliyor, tırs geçiyor. Şu an düzelltim ama sonra gelip tekrar kurcalayacak. Çünkü istediği gibi değil. --Matrix0101 04:59, 13 Temmuz 2009 (UTC)

Türkiye Büyük Millet Meclisi Kategorisi altındaki tüm kategoriler TBMM ile başlatılmış. Aslında dediğiniz gibi TBMM milletvekili kelimelerinin önüne konulabilir.--Yzkoc 12:48, 11 Temmuz 2009 (UTC)

Yer adları değiştikçe...[kaynağı değiştir]

TRT haberlerde Zağra demişti. Ama bilemem tabii:)--Veritas ileti 11:32, 11 Temmuz 2009 (UTC)
Stara Zagora hakkında biraz daha araştıracağım. Revizyonizm mi var acaba? Şimdi şunu söyleyecektim. Sankt Petersburg Almanca kökenli ya. Birinci Dünya Savaşı sırasında Almanlar düşmanımızdır Rusçası nedir Petrograd'tır herhalde diye Petrograd yaptılar. Daha sonra Leningrad. Yer adları değişir de bence en son adının kullanılması daha ansiklopedik olduğunu düşünüyorum. Birde bugün Rusyada VolgogradStalingrad olarak değiştirmek isteyenlerin kampanyaları var:)) Ama Stalingrad olmadan Vikipedideki başlığı Volgograd olarak kalacak. Takabeg ileti 14:14, 11 Temmuz 2009 (UTC)
Stara Zagora hakkında biraz daha araştıracağım. Revizyonizm mi var acaba? Şimdi şunu söyleyecektim. Sankt Petersburg Almanca kökenli ya. Birinci Dünya Savaşı sırasında Almanlar düşmanımızdır Rusçası nedir Petrograd'tır herhalde diye Petrograd yaptılar. Daha sonra Leningrad. Yer adları değişir de bence en son adının kullanılması daha ansiklopedik olduğunu düşünüyorum. Birde bugün Rusyada VolgogradStalingrad olarak değiştirmek isteyenlerin kampanyaları var:)) Ama Stalingrad olmadan Vikipedideki başlığı Volgograd olarak kalacak. Takabeg ileti 14:14, 11 Temmuz 2009 (UTC)
Aslında bu ad tartışmaları boşuna oyalıyor bizleri. Aylardır tartışması süren Bulgaristan illeri hakkında C sınıfı kalitesinde bile madde yok örneğin. Maddelerin adlarındansa kalitesi önemli diyorum. Ne de olsa yönlendirmelerle madde adları değişik de olsa onlara ulaşabiliyoruz. Önemli olan adından çok kalitesi. --Veritas ileti 14:18, 11 Temmuz 2009 (UTC)
Maalesef öyle. Bilgi kutusuz olanlar bile var. Ancak önemsiyorum. Çünkü aşırıları geçmişleri de silerler. Bunlarla mücadele etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Yine de içerikleri de önemli. Şimdi aklıma geldi. Dışişlerinde de Türkiye medyasında da St. Petersburg kullanımı yaygındır. Fakat St. diye Türkçe var mı? Sanki Sankt Petersburg doğru gibime geliyor. Ne dersin. Takabeg ileti 14:23, 11 Temmuz 2009 (UTC)

Çok sevindimmm. Hayırlı olsun, çok güzel bu. Kutlama yapmak lazım şimdi . ODTÜ'lü oldunuz demek hadi bakalım :)). Yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanıyor, tercihler ne zamana veriliyor?? --Merube 89msj 07:40, 12 Temmuz 2009 (UTC)

  • Hehe. Keşke daha düşük sıralamaya mı sahip olsaydım diyorsunuz :)). Aslında ODTÜ teknik üni dolayısıyla tarih bölümü ne kadar iyidir bilemem. Aslında Ankara üni düşünmez misiniz? Eee kampüs derseniz birşey diyemem tabi . --Merube 89msj 09:02, 12 Temmuz 2009 (UTC)

Doğru diyorsunuz, tercih kağıdı sizin . Msn pek kullanmıyorum yahu :)). Mimar Sinan üni maddesinde de bir çalışma bekliyorum artık, KM mi olur SM mi bilemem :)). İyi vikiler--Merube 89msj 09:09, 12 Temmuz 2009 (UTC)

  • "Kulak misafiri" oldum ve tebrik etmeden geçmek istemedim. Sevincinizi paylaşıyorum; üni.li bir vikipedistimiz daha oldu.  Levent İleti Katkılar   18:22, 13 Temmuz 2009 (UTC)
  • Vayy. ODTÜ'lü bir Vikipedist daha. Tebrikler. --♪♫Berkay0652|ileti 09:24, 13 Temmuz 2009 (UTC)
  • ODTÜ'lü oldunuz demek, tebrik etmeden geçmek istemiyorum. Tebrikler!! --Kemal K.ileti 10:55, 13 Temmuz 2009 (UTC)
  • Tebrik ederim. ODTÜ'lü bir vikipedistimiz daha oldu. --Kerem233 11:30, 13 Temmuz 2009 (UTC)

Teşekkür ederim Veritas. Bu arada yeni gördüm sende ODTÜ'lü olmuşsun. Tebrikler, başarılar..--C. Jones msj 11:59, 13 Temmuz 2009 (UTC)

Okyanus Denizi Trafik Ünitesi'ne mi girdin? <- Demirel'in Sahipsiz İtleri kadar güzel olmadı ama.... tebrikler. :)) Takabeg ileti 15:25, 13 Temmuz 2009 (UTC)

  • Tebrikler. Allah bana da nasip ede. Üniversiteden bahsediyorum.--Gökçє Yörük mesaj 15:27, 13 Temmuz 2009 (UTC)
İnşallah. Benimki de Ankara'da. Siyasi Bilgiler.--Gökçє Yörük mesaj 15:43, 13 Temmuz 2009 (UTC)
Orada okumuyorum, planlıyorum. Benim için ÖSS'ye daha var. Kaymakam olmak istiyorum. Ya sen?--Gökçє Yörük mesaj 15:48, 13 Temmuz 2009 (UTC)

Sözünüzü kesiyorum ama Yalova Kaymakamı fıkralarını biliyor musunuz? Takabeg ileti 15:53, 13 Temmuz 2009 (UTC)

  • Vayybee.. ÖDTÜ'lü bir vikipedistimiz daha olmuş :) Tebrikler .(Kulak Misafiri Oldum) --VikipedistMesaj Sayfam 16:02, 13 Temmuz 2009 (UTC)
İlk kez duydum --Veritasileti 15:54, 13 Temmuz 2009 (UTC)
Nette aradım ama bulamadım. Demek ki meşhur değilmiş. Kısaca şöyle: Takabeg ileti 16:07, 13 Temmuz 2009 (UTC)


Oğlum, ben de ODTÜ'yü kazanıyorum... görüşürüz artık--LINKIи PKileti 11:22, 14 Temmuz 2009 (UTC)

Görüşün nedir?[kaynağı değiştir]

Bu konuda görüşlerini alayım. Abi'ye Temizlenmesi gereken kelimeler varsa temizler misin ? diye sordum da henüz yanıt almadım. Takabeg ileti 12:08, 14 Temmuz 2009 (UTC)

Tamam, yorumumu yaptım. Anlaşılan seni sevmeyen kullanıcılar seni attırmak için yaptığın her katkıyı tek tek inceliyor. Onların ellerine koz vermeyecek şekilde davranmaya dikkat et. Burada sana ihtiyacımız var --Veritasileti 12:14, 14 Temmuz 2009 (UTC)
Uyarın için teşekkür ederim. Evet dikkat edeceğim. Bu değişikliği ilginç ama artık Denetçiler ilgilensinler, biz Vikipediyi geliştirelim. Değil mi? Takabeg ileti 12:35, 14 Temmuz 2009 (UTC)

Selam arkadaşım. Şuna yanıt olarak verdiğin şu mesajında kimden bahsettin ve ne demek istedin? --88.253.144.213 12:31, 14 Temmuz 2009 (UTC)

  • Elbette ki önemi var, yoksa sorar mıydım. --88.253.144.213 12:35, 14 Temmuz 2009 (UTC)
  • Ancak Takabeg'e yazdığın cevap ve bana yazdığın mesajda kullandığın ifadeler açıkça iftira ve kötü niyet barındırmakta. --88.253.144.213 12:46, 14 Temmuz 2009 (UTC)
  • Ben sizin anlayışlı ve genel olarak iyi niyetli bir kullanıcı olduğunuzu düşünerek bu mesajları yazdım. En azından bir özür dilemenizi ve o yazıyı düzeltmenizi beklerdim. --88.253.144.213 12:49, 14 Temmuz 2009 (UTC)
  • Özrünüz için teşekkür ederim. Sizin farkınız bu işte. Size rahatsızlığımı dile getirdim ve siz de bu davranışta bulundunuz. Başka kullanıcılar ise bu şekilde uyarıları kasten alevlendirmeye ve odaktan saptırmaya çalışıyor. Lütfen buna alet olmayın ve destek çıkmayın. Çünkü gördüğüm kadarıyla siz fevkalade iyi niyetli bir insansınız. Sayfanıza yapılanları geçmişine bakınca gördüm ve sanırım maalesef bir süreliğine geri adım atmak zorunda bırakmışlar sizi. İnşallah tekrarı olmaz. İyi günler, iyi çalışmalar. --88.253.144.213 13:01, 14 Temmuz 2009 (UTC)

Tercüme gönüllüleri[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar. Şu konunun devamı olarak: Çevirmene ihtiyaç duyduğumuzda listedeki kullanıcıların son katkılarına bakarak etkin olup olmadıklarını anlayabiliriz. Evet, bazı kullanıcıların kendilerini oraya dahil edip ortadan kaybolmaları pek doğru değil. Ancak bana haberleri olmadan onları listeden çıkarmak da doğru gelmiyor. Dilerseniz bu kullanıcılara e-postayla ulaşmayı deneyin. Ayrıca bu konuda başka kullanıcıların fikrini de alabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar.  Brk ileti 11:46, 17 Temmuz 2009 (UTC)

Kaynaksız ve gerekçesiz olarak işaretlenen dosyalar[kaynağı değiştir]

  • Tekrardan merhabalar. Dosya:Fotoğraf-0019.jpg, Dosya:Fotoğraf-0017.jpg ve Dosya:Fotoğraf-0039.jpg adlı dosyaları gerekçesiz ve kaynaksız olarak işaretlemişsiniz. Ancak bu resimler adil kullanım resmi değil. Adil kullanım resmi olsalar dahi 1 Ekim 2008 tarihinden önce yüklendikleri için gerekçe belirtilmesi şart değil. Resimlerin üçünde de {{GÖBL-Kişisel}} lisansı kullanılmış. Yükleyen kullanıcı bu lisansla "... belgesinin yaratıcısı olarak ben" diyerek kaynak göstermiş oluyor. Bu durumda kaynak istemeye gerek yok. İzninizle etiketleri kaldırıyorum.  Brk ileti 12:13, 17 Temmuz 2009 (UTC)
  • Resimler için 1 Ekim 2008 kuralından haberim yoktu. Çok mahçup oldum şimdi --Veritasileti 08:52, 19 Temmuz 2009 (UTC)
  • O üç dosyaya da kaynaksız etiketinin yanında gerekçesiz şablonu eklemiştim. Yani adil kullanım gerekçesi belirtilmemişti. Yani yanlış birşey yapmadım sanırım. Ancak 1 Ekim 2008'den önce yüklenmişler madem. İyi çalışmalar. --Veritasileti 09:07, 19 Temmuz 2009 (UTC)
  • Rica ederim, mahçup olacak ne var ki... Hepimizin küçük eksikleri, küçük yanlışları olabiliyor; sorun değil yani. Üzgünüm ama söylemek zorundayım; katkılarınıza baktığımda o üç resimden başka, etiketlediğiniz diğer resimlerde de bazı hatalar gördüm. Mesela gerekçesiz olarak işaretlediğiniz resimlerin bazıları adil kullanım çerçevesinde değerlendirilemezler. Çünkü muhtemelen telif hakkı saklı olmayan resimler onlar. Bir kurumun, kuruluşun logosu; bir çizgi film kahramanının resmi; albüm, kitap, dergi kapağı vs. olsaydı adil kullanım çerçevesinde değerlendirilebilirdi. VP:AK ve/veya VP:AKP sayfalarını okursanız hemen kavrayacaksınız bu adil kullanım işini. Teşekkürler, iyi çalışmalar...  Brk ileti 12:33, 19 Temmuz 2009 (UTC)

Merhaba. İngilizce Vikipedi'de hesabınız oldğunu gördüm. Rica etsem Talk:Girne sayfasındaki isim değişikliği oylamasına katılır mısınız? Birkaç Yunan Vikipedist sayfayı Yunanca adına taşımaya çalışıyorlar. Teşekkürler. --Turkish Flame 07:12, 23 Temmuz 2009 (UTC)

Merhaba. Şu sayfada LGBT için bir portal hazırlıyorum. Sizin de ilgileneceğinizi düşündüm. Yardım etmek ister misiniz?-- Serhan+tr 18:17, 24 Temmuz 2009 (UTC)

Eveeet, üç gün önce Türkiye'ye geldim, şu anda İstanbul'dayım !! Ama maalesef krizden dolayı pek fazla gezemedim şu ana kadar. Ama zaten yüzlerce defa İstanbulu gördüm, neredeyse ikinci evim gibi . Neden soruyorsun ? Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 17:20, 25 Temmuz 2009 (UTC)

Bilgi mi? Seni dahi seni Göz kırpma, ama neden "inşallah"? Neyse, her durumda sana çok iyi şanşlar diliyorum. Sen Ankaralımısın? Ankara maddelerini o kadar çok genişlettirdiğin için öyle farzediyorum. (P.S. oy versene lan! :-P). Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 18:11, 28 Temmuz 2009 (UTC)
Sormaya unuttum - üniversitede ne okumak istiyorsun? Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 09:09, 29 Temmuz 2009 (UTC)

Bu madde 8 destek 3 karşı oyla nasıl seçkin olarak seçilemez?--Veritasileti 11:34, 24 Temmuz 2009 (UTC)


Öncellikle merhabalar. Bu maddenin SM seçilmemesinin sebebi il ile şehir ayrımının bazı yerlerde sanki aynı şeymiş gibi anlatılmasıdır. Bu konuda gerek oylamalarda olsun gereksede mesaj sayfalarınızdaki size atılmış mesajlar olsun değişik kullanıcılar tarafından bilgilendirildiniz.

Gelelim belirtmiş olduğunuz karşı ve destek oy sayılarına. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir. Yani çoğunluğun dediği her zaman Vikipedi kuralı olarak kabul edilemez. Bakınız: VP:Demokrasi. Örneğin az önce sonuçlanan şu aday bir karşı ve 11 destek oyu aldı yinede KM seçilemedi. Madde içeriği incelendiğinde imla hataları görülmektedir. Destek oyu veren kullanıcıların çoğunun bu ve buna benzer aday maddelerini okumadıkları sadece maddenin büyüklüğüne ve kaynak sayısına göre oy verdikleri büyük bir ihtimaldir. Şu oylamayı da incelemenizi tavsiye ederim.

--Mızrakmsj 21:03, 26 Temmuz 2009 (UTC)

Selam, şurdaki yorumunızda, Digiiturk demişsiniz D-Smart olması gerekmez mi?--Hedda Gabler 11:51, 29 Temmuz 2009 (UTC)

Asıl ben size böyle bir sayfa açtığınız ve üniversite konularında gösterdiğiniz çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ederim.--Mstfdn 16:46, 29 Temmuz 2009 (UTC)

Şurada görüşünüzü alabilir miyim? --Veritasileti 15:58, 29 Temmuz 2009 (UTC)

Görüşümü belirtmedim ama soru sordum :) Birde rica etsem {{Web kaynağı}} gibi {{Cite book2}} de oluşturur musun ? Takabeg ileti 08:23, 30 Temmuz 2009 (UTC)

İş birliği[kaynağı değiştir]

Bu iş birliğinden haberim yoktu, ama dün iki-üç madde açtım. Listeye ekleyeceğim. Şablon:Esc 1. şablonuna göre birkaç sanatçı maddesi daha açmayı planlıyordum. --Kemal K.ileti 15:38, 3 Ağustos 2009 (UTC)

Peki, çıkar. Mevcut maddelerin geliştirilmesi ile ilgili görüşüne katılıyorum ancak İngilizce sürümde de birkaç cümleyi geçmeyen maddeler var, bu nedenle bazen taslak maddeler açmaya mecbur kalıyoruz. Bu listeyi birkaç ay önce Yabancı ve Hedda SL yapmak istiyorlardı, Yabancı maddelerin açılması ile ilgili benden de yardım istemişti. Ben birkaç madde açtıktan sonra bırakmıştım, dün üç tane daha açtım. Kısacası, hedef maddenin SL seçilmesi olmalı bence. Bu yüzden şimdilik kırmızıları maviye boyamaya öncelik vermeliyiz. Adaylık sürecinde daha önceden var olan maddeleri geliştirirsek, madde için de daha iyi olur. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Kemal K.ileti 16:25, 3 Ağustos 2009 (UTC)