Kullanıcı mesaj:Bora006/arşiv/2016

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi


Merhaba Vikiçizer, Daha önce benim oluşturduğum ancak yetersiz olduğu için oylama sonucu silinen Gökhan Özer maddesini biraz daha geliştirip tekrar Viki'ye eklemek istiyorum. Ancak maddenin önceki haline ait elimde hiç veri yok (maalesef). Sizden ricam, maddeyi geliştirebilmem ve varolan bilgilerine yenisini ekleyebilmem için maddeyi geri getirmeniz olacak. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler ve iyi Vikilemeler. Bora_msj 20:37, 26 Nisan 2016 (UTC)

Merhaba. Madde en son SAS adaylığından silinmiş. Silende Kullanıcı:Théoden. Maddeyi silinmeye aday gösteren ve daha önce üç kez silen Kullanıcı:Eldarion. Theoden, Eldarion'a göre nispeten daha az aktif. Talebinizi bu kullanıcılara iletmeniz daha uygun olacaktır. Ama bence bir SAS oylaması sonucu silindiğinden geri getirilmesi söz konusu olmayacaktır. Tabi bu tekrar açılmasına engel değildir, ama aynı derecede kaynaklarla aynı seviyede olmasın, daha geliştirin, kayda değerliğini ortaya koyun, yoksa yine silinecektir. Geri getirilmezse artık sıfırdan başlamanız gerekebilir, 3 yıl önce silinen bir metin için belki sıfırdan başlamak daha iyi olabilir. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 21:00, 26 Nisan 2016 (UTC)
  • Cevabınız için teşekkür ederim, maddeyi en baştan-yeniden oluşturmak daha uygun görünüyor. İlginiz için teşekkür ederim. İyi vikilemeler...Bora_msj 21:07, 26 Nisan 2016 (UTC)

Bora merhaba[kaynağı değiştir]

bu bilgileri kendi sitemde paylaşıyorum. Bunu bildirme hakkım yok mu? Bu imzasız yazı Tamcan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Selamlar, maddeyi oluştururken; içerikle alakalı olarak tarafsız kaynaklar kullanılmalıdır! Siz madde de açık bir şekilde blogunuzun/sitenizin reklamını yapıyorsunuz. Vikipedi'de reklam yapmak yasaktır. Bu kurala dikkat ederek katkılarınızın devamını dilerim. Her türlü sorununuzda bana ve diğer vikipedistlere danışabilirsiniz, yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. İyi vikilemeler... Bora_mesaj gönder 20:39, 6 Mayıs 2016 (UTC)

Günce (film) hk. - Cvp.[kaynağı değiştir]

Merhabalar, öncelikle bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Aslında yazıyı 2 farklı yerden alarak birleştirmiştim. Evrensel üzerinden almadım kaynaklar farklıydı. Sonraki vikilemem de kaynak kullanmaya özen gösteririm. Tekrar teşekkürler, sizede iyi vikilemeler. Mtastepe_mesaj gönder

Kudyaz 00:10, 18 Mayıs 2016 (UTC)

Sildiğim bir başlığı geri almışsınız. Bilginiz olsun ki beyaz liste hakkının alınması için şikayet sayfası kullanılmaz, hizmetlilere mesaj atılır. --İnternionileti 15:31, 19 Mayıs 2016 (UTC)

  • Merhaba, şikayet sayfasının amacı var olan anlaşmazlıkların çözülmesidir. Bu sayfaya yazılan her şikayet tıpkı diğerleri gibi kayıt altına alınır. Zamanla kullanıcılar arasında oluşan anlaşmazlıkların bu sayfada yer alması ileride kişilerin adaylıklarında (örneğin hizmetlilik, devriyelik vb.) diğer kullanıcılara kişiler hakkında fikir oluşturması bakımından önemlidir. Genel olarak telif, deneme, uygunsuz içerik vb. dışında silmek yerine arşivlemek tercih edilir. Bu tür sorunlarda geri almak yerine tartışma sayfasında başlık açarak topluluğu bilgilendirmek; hem yerinde bir davranış olur, hem de değişiklik savaşını engeller. Ayrıca şikayeti yapan kullanıcının, şikayet yolunu bu şekilde kullanması kendi inisiyatifidir, isterse bu alanda şikayetini yapabilir. Bu şekilde kişilerin zorunlu yönlendirilmesi uygunsuz olur kanaatindeyim. Ben ilgili değişikliğinizi geri alacağım, sizden ricam bu konuda değişiklik savaşına gerek kalmadan tartışma sayfasını kullanmanız ve topluluğun fikirlerini almanız olacak. İyi çalışmalar dilerim. Bora_mesaj gönder 17:10, 19 Mayıs 2016 (UTC)

Merhaba, benim "atom çekirdeği" ile ingilizce türkçe'ye çevirimi onaylamışsınız sanırım. Ben yine bu şekilde 4 başlığı daha neredeyse tamamıyla çevirdim. Bunların ne zaman onaylanabileceğini öğrenebilir miyim ? --Quasar88 (mesaj) 18:21, 19 Mayıs 2016 (UTC)

  • Bu başlıkları belirtirseniz kontrol edebilirim. İyi vikilemeler...Bora_mesaj gönder 18:23, 19 Mayıs 2016 (UTC)

Çevirisini yaptığım konular[kaynağı değiştir]

Merhaba, İngilizce'den Türkçe'ye çevirisini yaptığım konular şunlar ; https://tr.wikipedia.org/wiki/Manyetizma Manyetizma https://tr.wikipedia.org/wiki/Elektron_dizilimi Elektron Dizilimi https://tr.wikipedia.org/wiki/Atom_%C3%A7ekirde%C4%9Fi Atom Çekirdeği https://tr.wikipedia.org/wiki/Elektrik_Ak%C4%B1m%C4%B1 Elektrik Akımı https://tr.wikipedia.org/wiki/S%C3%BCrt%C3%BCnme_ile_Elektriklenme Sürtünme ile Elektriklenme

Çevirisini yaptığım başlıklar bunlar. İlginiz için teşekkür ederim. --Quasar88 (mesaj) 18:30, 19 Mayıs 2016 (UTC)


Re:Devriyelik hakları hk.[kaynağı değiştir]

Beyaz liste ya da devriye grubu üyelerininin hakları vandalizm yaparsa alınıyor.--YerelDahi evet? 16:00, 20 Mayıs 2016 (UTC)

  • Selamlar, Vikipedi:Vandalizm sayfasında ''Vandalizm çeşitleri'' bölümüne gözatarsanız, kullanıcılara yapılan hakaretlerin de vandalizm sayıldığını görebilirsiniz. Bora_mesaj gönder 13:49, 21 Mayıs 2016 (UTC)

Tekrardan merhaba[kaynağı değiştir]

Merhaba, öncelikle çevirisini yaptığım konularla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Fakat gözlemlediğim iki sorundan bahsetmek istiyorum. İlk sorun “Electric Current” adlı başlığı çevirimle ilgili. Bunu incelemiş ve onaylamışsınız. Wikipedia İngilizce sayfası “Electric Current” den Türkçe dilini seçtiğim zaman benim çeviri yaptığım sayfaya yönlendiriyor. Burada herhangi bir sorun yok. Fakat google’a Elektrik akımı yazdığım zaman eski sayfaya yönlendiriyor.

Bu link, benim çevirisini yaptığım sayfa : https://tr.wikipedia.org/wiki/Elektrik_Ak%C4%B1m%C4%B1 Bu link ise eski sayfa. Google’a elektrik akımı yazıldığında çıkan sayfa  : https://tr.wikipedia.org/wiki/Elektrik_ak%C4%B1m%C4%B1 Yani aynı konu üzerine iki başlık oluşmuş gibi. Eski sayfayı silebilirseniz okuyucular Google’dan çevirisi yaptığım daha detaylı sayfaya yönlendirilirler diye düşünüyorum.

İkinci sorun ise “Magnetism” başlığı ile ilgili. Ben “magnetism” başlığını “manyetizma” olarak belirttim. İngilizce sayfasından Türkçe diline yönlendirdiği başlığın adı ise “Mıknatıslık”. Yani eski sayfaya yönlendiriyor maalesef. Magnetism sözcüğünü biz olduğu gibi almışız. Akademik çevrede de genellikle “manyetizma” denir, mıknatıslık sözcüğü tercih edilmez. Sizcen ricam, acaba İngilizce sayfasından direk çevirisini yaptığım konuya yönlendirebilir misiniz?

Teşekkür ederim. --Quasar88 (mesaj) 19:23, 20 Mayıs 2016 (UTC) --Quasar88 (mesaj) 19:23, 20 Mayıs 2016 (UTC)

    • Merhaba, Elektrik akımı maddesine yüzeysel olarak bir gözattım, maddeye diğer kullanıcıların epey katkıları olmuş. Bu konudan (elektrik akımı) fazla anlamadığımı belirtmek isterim. Eğer sizin uzmanlığınız ise ve yazdığınız/çevirisini yaptığınız madde daha iyi ve yararlı diyorsanız, eski maddeyi yeni yazdığınıza yönlendirelim. Ancak diğer kullanıcılar açısından ''sorun olur mu?'' bilemiyorum. Manyetizma konusuna gelirsek, burada da aynı sıkıntı söz konusu. Yine yönlendirme yapılabilir. İki ayrı madde görüntüsü veren, aslında aynı olan bu maddeler birleştirilebilir, ki bana göre en iyisi böyle olması. Bu sayede bilgi kaybı yaşanmaz düşüncesindeyim. Bora_mesaj gönder 19:44, 20 Mayıs 2016 (UTC)
  • Ayrıca bkz.Vikipedi:Çift maddeler Bora_mesaj gönder 19:51, 20 Mayıs 2016 (UTC)

O halde herhangi bir değişiklik yapmayalım, eski başlıktaki kullanıcı katkılarının silinmesi sorun olacaksa. Birleştirilmesi doğru olmaz çünkü aynı şeyler ikinci kez anlatılmış olur. Bu da akıcılığı bozar. Ben eski başlıklardaki bilgiler az olduğu için bunu talep ettim, çevirisini yaptığım konular zaten fazlasıyla o bilgileri içeriyor. Ama sorun başka kullanıcıların emeği tabi, o halde herhangi bir müdahale etmemek en doğrusu. Teşekkürler. --Quasar88 (mesaj) 20:54, 20 Mayıs 2016 (UTC)

  • Ama bu seferde çift madde durumu sözkonusu olacak, birleştirilme durumunda aynı bilgiler olduğu gibi kopyalamak yerine en doğru olanı seçilir. Farklı bilgilerde zaten birleştirme içerisinde yer alır. İsterseniz ben şablonları ekleyeyim, siz de vakit buldukça birleştirmeye çalışın. ~ Bora Mesaj gönder 21:02, 20 Mayıs 2016 (UTC)

Devriye hakları hk. 2[kaynağı değiştir]

Hakaretlerde devriye ya da beyaz liste alınmıyor.--YerelDahi evet? 14:00, 21 Mayıs 2016 (UTC)

Kişisel saldırı bir vandalizm türü değil, bir engel gerekçesidir. Bilginize. --Superyetkinileti 14:04, 21 Mayıs 2016 (UTC)
  • Kişisel saldırı; vandalizm çeşitleri politikasında Kullanıcı sayfası vandalizmi altbaşlığında ''Kullanıcı sayfalarına hakaret, küfür amaçlı yazılar ekleme'' vandalizm türü olarak yeralmaktadır. Bora_mesaj gönder 14:43, 21 Mayıs 2016 (UTC)

O kişisel saldırı değil.--YerelDahi evet? 14:47, 21 Mayıs 2016 (UTC)
@Superyetkin Size katılıyorum.--YerelDahi evet? 14:08, 21 Mayıs 2016 (UTC)

Başka bir kullancıya dediğinizi bilmiyordum.--YerelDahi evet? 14:54, 21 Mayıs 2016 (UTC)

Zebani maddesi hk.[kaynağı değiştir]

Selamlar, Zebani sayfasında yaptığım şu değişikliği geri almışsınız. Sebebini öğrenebilir miyim? Bora_mesaj gönder 20:55, 27 Mayıs 2016 (UTC)

Sehven ile yapılmış bir işlem. Geri almıştım hali hazırda. Bilginize. Maurice Flesier message 20:58, 27 Mayıs 2016 (UTC)
  • Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim, hata hepimize mahsus. İyi vikilemeler... Bora_mesaj gönder 21:02, 27 Mayıs 2016 (UTC)

Kullanıcı sayfama müdahale[kaynağı değiştir]

Selamlar, bana ait olan kullanıcı sayfamda şu müdahaleyi yapmışsınız. Nezaket gereği olarak başkalarının sayfalarında izin almadan değişiklikler yapmaktan kaçınılmalıdır. Bora_mesaj gönder 20:49, 27 Mayıs 2016 (UTC)

Yalnız ben kendi mesajımı size yaptığım hakareti sildim, herhalde mesaj sayfanızda böyle birşeyin yeralmasını istemiyorsunuzdur di mi? --İnternionileti 13:20, 30 Mayıs 2016 (UTC)

Lütfen toplumu gereksiz yere meşgul etmeyelim, amacım tartışmayı tekrardan açmak değil! sadece bu konuda size bir mesaj atmak istedim.

  • Sayfanın başında bu sayfa anlaşmazlıkları çözmek amaçlıdır lütfen yapıcı olun! yer almaktadır ve Uzlaşmaya uygun olmayan değişikliklerde şikayet sayfası kullanılmamaladır. Uzlaşmaya uygun olmayan veya Vikipedi politikalarının ağır ihlali olan değişikliklerde hizmetli yetkilerinin kullanılması gerekebilir yazmakta.

Örnek durumlar ; şuraya bakınız. Bir hizmetli tarafından Bu sayfa acil engeller içindir. Konuyu Vikipedi:Şikayetsayfasına taşıyabilirsiniz yazmakta yani, KET sayfası acil engeller, Şikayet sayfası da tartışmalı engeller içindir. Şu gibi bir durumda KET sayfası olabilir : Ben sana küfür edersem KET sayfası kullanılır. Şu gibi bir durumda ise Şikayet sayfası olabilir : Örneğin aramızda sonucu okadarda belli olmayan bir kargaşa çıktı işte o zaman şikayet sayfası kullanılabilir. Size gönderdiğim yalaka, troll, akılalmaz , artniyetli ifadeleri zaten size hakaretti, ben de özür diliyordum tekrardan özür dilerim o durum için. KET'e eklemeniz doğru, Şikayet sayfasına eklemeniz ise yanlıştır. Sonuç olarak yapmış olduğum ifadede hangi kuralların ihlal edildiği açık : VP:İÜYYKÜD,VP:İNOV,VP:N politikalarını ihlal etmişim. Benim engellenmeme bir itirazım yoktur dolayısıyla. iyi çalışmalar --İnternionileti 13:50, 30 Mayıs 2016 (UTC)

  • Merhaba Ahzaryamed,

Daha önce benim oluşturduğum ancak yetersiz olduğu için oylama sonucu silinen Gökhan Özer maddesini biraz daha geliştirip tekrar Viki'ye eklemek istiyorum. Ancak maddenin önceki haline ait elimde hiç veri yok maalesef. Sizden ricam, maddeyi geliştirebilmem ve varolan bilgilerine yenisini ekleyebilmem için maddeyi geri getirmeniz olacak. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler ve iyi Vikilemeler. Bora_msj 14:49, 20 Nisan 2016 (UTC)

Merhaba. Silme işlemini yapan hizmetlilerden rica ederseniz sevinirim. Kolaylıklar.--ahzaryamedileti 06:18, 3 Haziran 2016 (UTC)

Sorum olacak[kaynağı değiştir]

Merhaba, beyaz listeye girebilmek için başvuru sayfasını bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz?Bu imzasız yazı SelfBlood96 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhaba @SelfBlood96, beyaz liste üyeliği hizmetliler tarafından manuel olarak verilmektedir. Aktif durumda olan hizmetlilere mesaj atarak beyaz liste kullanıcısı olabilirsiniz.Bora_mesaj gönder 20:52, 6 Haziran 2016 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özel Yıldız
Bora bey çalışmalarınızı takip etmekteyim ve artarak da devam etmesini diliyorum.. Görüşmek üzere iyi çalışmalar. Kingbjelica (mesaj) 17:25, 8 Haziran 2016 (UTC)
  • Sayın @Kingbjelica, çalışmalarımın böyle takdirle karşılanması beni çok mutlu ediyor. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. İyi vikilemeler... Bora_mesaj gönder 18:44, 8 Haziran 2016 (UTC)

Biraz baklava da sizin için![kaynağı değiştir]

Merhaba, siz devriye olmalısınız? Ben, Pomaklar sayfasında değşiklikler yaptım, kaynaklarıda bolca verdim. Bir bakarmısınız? Kimek Kuman (mesaj) 08:07, 11 Haziran 2016 (UTC)
  • İyi günler bora bey siz devriyelik basvurusu sayfasinda kufurden engellenmis demissiniz de ben anlamadım. Kufur etmedim kimseye. • Mehk63 Mesaj 22:40, 11 Haziran 2016 (UTC)
  • Selamlar @Mehk63, şuradan kendi engel kaydınızı görebilirsiniz. Başvurunuz onaylanmış, yeni göreviniz hayırlı olsun. Katkılarınızın artarak devam etmesi dileğiyle. İyi vikilemeler... Bora_mesaj gönder 00:30, 12 Haziran 2016 (UTC)
Merhaba Bora Rapsarin Devriyelik basvurusu sayfasindaki gprusunuzden goruyorum ki acaba siz Rapsar'a kukla mi dediniz yoksa ben mi yanlis anliyorum? Merakimi mazur gorun , iyi calismalar Eski kullanıcı adları : İnternion / Toppolila --78.172.84.70 08:01, 23 Haziran 2016 (UTC)

devriyelik başvurusu hakkında[kaynağı değiştir]

sizin devriyelik başvuru sayfasındaki görüşünüzden sonra anladım ki cevap hakkı doğdu bana. Eğer bir şikayet 'gerekçe olmasına rağmen silindi diye kullanıcıları şikayet etme işine girişecekseniz yaklaşık 300 kullanıcıyı şikayet etmeniz gerekir. Size hakaret içerdiği doğru ve sizden ardından da özür dileyip konuyu kapatmıştık. Ben bu gibi tartışmalara geçmişte de başka kullanıcılarda rastlıyordum. Bunun devriyelik ile bir alakası yok. Söylediğim söz vandalizm sayılacak kadar büyük değil yalnız sadece size karşı olan saldırıdan sonra hatamı biryerde kabullenmiştim. İkinci kez bana gönderdiğiniz mesaj beni oldukça sinirlendirmişti sonradan da bu tip karşılıklar vermemek gerektiğini unutmuştum sonradan aklıma geldiğinde onları artık tekrar etmedim, tekrardan gönderdiğim mesajın hakaret ve saldırı içerdiğini kabul ediyorum ve o mesaj için tekrardan çok özür dilemekteyim. Sonradan da gönderdiğiniz bir başka mesele de size karşı bir cevap verirken saldırı yapmamıştım : [1] . Amacım görüşünüzü değiştirmek değil sadece bu konuda kendimi savundum . Yaptığım hataları artık tekrar etmiyorum--Toppolila 10:29, 27 Haziran 2016 (UTC)

  • Cevap Cevap @Toppolila"Eğer bir şikayet 'gerekçe olmasına rağmen silindi diye kullanıcıları şikayet etme işine girişecekseniz yaklaşık 300 kullanıcıyı şikayet etmeniz gerekir." Şu cümlenizde ne kastettiğinizi anlayamadım, lütfen daha açık yazınız.

Hakaret konusunu benden özür dilemeniz sonrası kapatmıştım ( şahsıma yaptığınız küfür ve hakaret hakkında herhangi bir suç duyurusunda bulunmayıp, özür dilemenizi kabul etmiştim hatırlarsanız). Konu hakaret değil sizinde bahsettiğiniz gibi çok çabuk sinirlenmeniz. Bu durum hem size, hem karşınızda bulunan kişiye hem de Vikipedi' ye zarar verir. Başvuru sayfasında bir çok kullanıcı hakkınızda olumlu görüş bildirmiş, benim olumsuz görüşüm ise sizin gelecekte bu tür hatalara düşmemeniz için şerh olarak kalacak. Bora_mesaj gönder 11:06, 27 Haziran 2016 (UTC)

Evet size karşı çok çabuk sinirlenmiştim , o hatamı kabul ediyorum. Kişisel saldırılar kullanıcıları da caydırır. Sizin olumsuz görüşünüze bir itirazım yok , yapmış olduğum hatalardan ders aldım ve artık bunları tekrarlamıyorum. Eğer bir şikayet 'gerekçe olmasına rağmen silindi diye kullanıcıları şikayet etme işine girişecekseniz yaklaşık 300 kullanıcıyı şikayet etmeniz gerekir. cümlesinin anlamı şu tip şikayet silme işlemlerini geçmişte de birçok kullanıcı yapmıştı ve onların değişikliği kabul görmüştü anlamındadır , iyi çalışmalar --Toppolila 14:40, 27 Haziran 2016 (UTC)

Sn.Bora kişisel yorumlar yapmaktan kaçınınız, yaşınız benden büyük olabilir tabi. Burası bir internet sitesidir. Yaş,üye oluş tarihleri , değişiklik sayıları bunların hiçbir önemi yok, size vikipedi politikalarını öğretmem için yaşımın büyük olması gerekmiyor , saygılı ve prensipli olmaya çalışıyorum . Bu sitede önemli olan tecrübedir, bu sözlerim kesinlikle size karşı bir saldırı değildir sadece bir uyarıdır , lütfen ileriki tartışmalarda buna dikkat edin , iyi çalışmalar --Toppolila 17:26, 27 Haziran 2016 (UTC)

  • Kullanıcı:@Toppolila, lütfen değerli zamanımı bu tür gereksiz şeyler ile boşa harcamayın. Bora_mesaj gönder 17:40, 27 Haziran 2016 (UTC)


Merhaba Bora[kaynağı değiştir]

Köy çeşmesinde yazılanlara baktım ve bu filmin biraz daha dramatik olanını daha önce seyrettiğimi düşündüm. Bu tarz durumlarla karşı karşıya kalmak ve topluluk tarafından ilgisiz bırakılmak gerçekten çok yıpratıcı. Bu durum benim buradan bir süre uzaklaşmama neden oldu, şimdi geri döndüm sayılır. Eğer ilgilenirseniz size bazı kesitler sunmak isterim.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Selamlar @KediÇobanı, benimle paylaştığınız tüm içerikleri okudum. Size karşı ciddi bir taciz durumunun sözkonusu olduğunu düşünüyorum. Size tavsiyem öncelikle sakin ve sabırlı olmanız (bu çok önemli), hakkınızda yazılan her şeye daha önce yaptığınız gibi sabırlı ve mantıklı cevaplar vermeye devam etmeniz olacak. Yaşanan olayda topluluğun desteğinin olup-olmamasının hiçbir önemi yok inanın. Karşınızdaki kişinin aşırı heyecanlı yapısı olduğunu unutmayın yeter! Daha yazmak istediğim bir çok şey var ama burada yazmam mümkün değil. Unutmayın, kaliteli güzel bir filmin ödülü Oscar olur :) Canınızı bı tür boş işlerle sıkmayın, moraliniz bozulursa bir mesaj uzağınızdayım. İyi vikilemeler... Bora_mesaj gönder 12:11, 29 Haziran 2016 (UTC)
Okuduğunuz için teşekkür ederim Bora, Şu anda durum benim açımdan biraz garip bir hal aldı. Bir süre sonra sudan sabundan elimi çekip sadece vikipedi için alternatif hesapla katkı yapmaya başladım ama katkılarımda devriye yetkisine ihtiyaç duyduğum için bu hesaba kısmen geri dönmek zorunda kaldım, Şimdi yarı burada yarı orada karıştı katkılar. --KediÇobanı🐈 13:01, 29 Haziran 2016 (UTC)
@KediÇobanı Bence bu hesabınız ile katkı sağlamanız daha sağlıklı olur. Alternatif hesap kullanımı sıkıntılı bir durum. Zaten köy çeşmesinde bu konuyla ilgili bir tartışma var, o tartışmaya bir göz atın. Katkılarınıza devam etmeniz çok çok önemli. Bora_mesaj gönder 13:11, 29 Haziran 2016 (UTC)
Evet o tartışmayı gördüm, aslında bir iki şey yazmak istedim ama İÜYYKÜD derler ve silerler bildiğiniz üzere. Dediğinizde haklısınız, çevirilerimi sonuçlandırıp döneceğim bu hesaba. --KediÇobanı🐈 13:31, 29 Haziran 2016 (UTC)

Merhaba Bora. Acilan sayfa bos demissiniz ama hepsi emek onlarin. Hepsi sertifikali. Sertifikalari sorgulayabilirsiniz. Neden siliniyor? Bu imzasız yazı MevlutAkyuz (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Selamlar @MevlutAkyuz, hangi konudan bahsettiğinizi anlayamadım, daha açık yazabilir misiniz? Bora_mesaj gönder 16:54, 29 Haziran 2016 (UTC)

MERHABA BORA[kaynağı değiştir]

Mevlüt Akyüz (Yazar/Aktör/Yönetmen) Adlı sayfa da yazılan tüm bilgiler kanıtlanmıştır. Arayıp tüm sertifika sorgulamaları yapılabilir. Neden silinecek sayfalara atılıyor? Kariyerim açısından vikipedi şart. Sayfanın kalıcı olmasını talep ediyorum18:08, 29 Haziran 2016 (UTC)~Bu imzasız yazı MevlutAkyuz (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • @MevlutAkyuz, Vikipedi'de madde oluştururken uymanız gereken politikalarımız vardır. Sizin oluşturduğunuz madde Vikipedi:Kayda değerlik (kişiler) bölümündeki kriterleri sağlamıyor. Kariyer odaklı düşüncenizi anlıyorum ancak kriterleri saglamayan iceriklerin ansiklopedide yer alması mümkün değil. Dilerseniz madde içinde yeralan yazıdığınız bilgileri, size ait olan kendi kullanıcı sayfanızda bu sayfada aynen yazabilirsiniz. İyi vikilemeler... Bora_mesaj gönder 19:05, 29 Haziran 2016 (UTC)

Bora Bey son olarak bir sey sormak istiyorum o sayfanın kalması için ne olması gerekiyor. Bakın sonuç olarak birçok insanın bu şekilde sayfası var ve o sayfadaki yazanların onlardan hiçbir farkı yok. Hepsi sertifikalı, ödüllü eğitimler. Yani ne olmasını bekliyorsunuz daha önce katılmış olduğum projelerde var. Eksik olan nedir. Ben o sayfanın bizzat kalmasını istiyorum, kalması için neler gerekiyor söyleyin onları karşılayalım. Yardımcı olun lütfen...Bu imzasız yazı MevlutAkyuz (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • @MevlutAkyuz Sorunuzun cevabını üsteki satırda verdim zaten. Kayda degerlikle ilgili politikayı okursanız göreceksiniz. Dediğim gibi kendi kullanıcı sayfanıza biyografinizi paylaşabilirsiniz. İsterseniz nasıl yapılacağı konusunda size yardımcı olabilirim. Bu arada yazdıklarınızın sonuna imza atarsanız sevinirim (nasıl yapacağınız bu sayfanın en üstünde resimli olarak gösteriliyor. Bora_mesaj gönder 20:00, 29 Haziran 2016 (UTC)

Twinkle Csd log silme kayıtları[kaynağı değiştir]

Selamlar Hakan, benim işlemlerinde bu kayıtlar tutulmuyor (ben yapamadım) yardımcı olursan sevinirim. Bora_mesaj gönder 20:13, 29 Haziran 2016 (UTC)

Kullanıcı:bora Merhaba, benimkilerde de kayıt tutmuyorum, o yüzden denemedim fakat ayarlar kısmında 'Keep a log in userspace of all CSD nominations' başlığı aktifleştirilmesi gerekiyor sanırım.-- Hakan·IST 20:19, 29 Haziran 2016 (UTC)

@HakanIST Deneyeceğim, teşekkürler. Bora_mesaj gönder 20:27, 29 Haziran 2016 (UTC)

Sayfa koruma talebi[kaynağı değiştir]

Selamlar, az önce engellediğiniz anonim tarafından mesaj sayfama 2 kez küfür içerikli yazı yazılmış. Rica etsem mesaj sayfamı bir süre yarı korumaya alır mısınız? Teşekkürler. Bora_mesaj gönder 01:38, 30 Haziran 2016 (UTC)

Merhaba Bora. Küfürlü değişiklikleri sayfanızın geçmişinden sildim. Şu anki koruma bittiğinde saldırı devam ederse yine bakarız. Kolay gelsin. --Gökhan (mesaj) 01:45, 30 Haziran 2016 (UTC)
  • Hoşbulduk Bora, maalesef bir süre daha sürecek gibi mola. İşlerden fırsat bulup boşluk yarattım kendime , böylece yarım kalan işleri tamamlıyorum. Becerebilirsem Pelikan maddesinin kırmızılarını kapatmaya çalışacağım bu süre zarfında. Aslında yarım kalan çok iş var daha ya, bakalım. --Mskyrider ileti 11:24, 30 Haziran 2016 (UTC)
Kısa süreliğine de olsa buralarda olman güzel. Kolay gelsin o zaman. Bora_mesaj gönder 11:48, 30 Haziran 2016 (UTC)

Sansürün neresi gereksiz acaba? benim kimseye taciz etmişliğim yoktur kendimi savunmuşluğum vardır, böyle birşeye karşı cümlelerin sansürlenmesi bence uygundur gibi geliyor. Bu konudaki yanıtınız için ilgili değişikliği şuan için geri almıyorum, lütfen merakımı mazur görünüz--Toppolila 18:30, 7 Ağustos 2016 (UTC)

Bu arada benden sonra ben birdaha beni suçlamaya devam edilicek olursa cevap vermiyeceğim demiştim ama sizin yaptığınız bir suçlama değil sadece bir geri alma lütfen yanlış anlaşılmasın. --Toppolila 18:34, 7 Ağustos 2016 (UTC)
cevap verirseniz verirsiniz, 2 saattir hala cevap alamadığım için silmiştim ama belki meşgul olabilirsiniz, meselenin arka planını öğrenmeden kanıya vardığım için özür dilerim --Toppolila 21:24, 7 Ağustos 2016 (UTC)

Yaklaşık 1 yıldır Altay Teknik Direktörü Serdar Sabuncu sayfası oluşturmaya çalışıyorum. Sayfayı oluşturmak için bir çok şey yapmama rağmen Örneğin yüzlerce kaynaktan bir kaçını ekledim. resmi internet sitelerden link ekledim. Fakat ne yaparsam yapayım sayfa aynı gün siliniyor. Sizden ricam gerekirse kullanıcı adımı ve şifremi vereyim bu sayfanın oluşumu için yardımcı olun. Çünkü hatalarımı söylemeden silip geçiyorlar. Teşekkür ederim.FUTBOL KARİYER (mesaj) 19:41, 20 Ağustos 2016 (UTC)

  • Selamlar @FUTBOL KARİYER, ilgili madde en son hizmetli @Sakhalinio tarafından silinmiş. Bu konuda kendisi ile iletişime geçerek sağlıklı bilgi alabilirsiniz. İyi çalışmalar. Bora_mesaj gönder 08:13, 21 Ağustos 2016 (UTC)

Temel siyasi terim maddelerini oluşturma[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Türkçe Vikipedi'de bulunmayan ve gerekli siyaset konulu temel maddelerin oluşturulması konusunda bir çalışma yapmayı hedeflemekteyim. Konunun işbirliği şeklinde şekillendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Daha yeni olmakla birlikte, bu kapsamda açılacak maddeler için şöyle bir liste mevcut. En temelden özele bu maddeleri ansiklopedimize kazandırmayı hedefliyorum. Yasa tasarısı, bütçe kanunu, gizli oylama, genel seçim gibi temel kavramlar örnek verilebilir. Sizden bu konuda isteğim akılınıza gelen ve listede olmayan maddeleri de listeye eklemeniz ve eğer vaktiniz varsa bu çalışmaya ortak olmanız. Listeye çeşitli konu altbaşlıklı eklemeler de yapılabilir. Ne dersiniz, konu hakkında katkı sağlayabilir misiniz?

Liste için tıklayın --Ahmet Turhan (mesaj) 21:47, 22 Ağustos 2016 (UTC)

Bunlar Onlar silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Bunlar Onlar) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Bunlar Onlar sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.----Maurice Flesier message 17:23, 9 Eylül 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği daveti[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği Daveti
İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili tarih, politika, bilim, coğrafya, ekonomi, askeriye, hukuk, eğitim, felsefe, kişi, toplum vb. gibi konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesine davetlisiniz.

Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin, iş bölümü ve hedefler kısmına yapmayı düşündüğü katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edin. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesine katılarak projenin gelişmesine katkıda bulunun. İşbirliği projesinde pek çok ödül sizi beklemekte.

Ayrıca çalışılan maddeleri ve düzenlenmesi gereken maddeleri inceleyebilir veya anket ve oylamalara katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

--Ahmet Turhan (mesaj) 14:59, 30 Ekim 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği Kasım ayı işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Sovyetler Birliği'nin madalya ve nişanları maddelerinin oluşturulmasıdır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 02:11, 1 Kasım 2016 (UTC)

Merhaba, ben beyaz listenize girmeyi istemiştim kabul ettiniz mi bilmiyorum sizden ricam "Vedat Akman", "CINEJ Cinema Journal" ve "Crossroads Kısa Film Festivali" maddelerine bazı ekleme ve düzeltmeler yaptım acaba bir göz atabilirmisiniz diye soracaktım lütfen. Çok teşekkür ederim. Oznurkazanci (mesaj) 13:14, 6 Kasım 2016 (UTC)

erhaba, ben "Vedat Akman", "EMAJ" (bunu unutmuşum ilk ricamda :-), "CINEJ" ve "Crossroads Kısa Film Festivali" maddelerine bazı ekleme ve düzeltmeler yaptım. Göz atabilirseniz sevinirim. Teşekkür ederim. Oznurkazanci (mesaj) 13:24, 6 Kasım 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği'nde 1 ay geride kaldı[kaynağı değiştir]







VikiProje Sovyetler Birliği'nde 1 ay geride kaldı
7 Ekim 2016 tarihinde oluşturulan VikiProje Sovyetler Birliği'nde 1 ay geride kaldı. Bu zaman zarfı içerisinde ilgili katılımcıların katkılarıyla proje geliştirildi ve halen geliştirilmeye devam ediyor.

Projenin bir aylık maratonunda;

Projeye katkı sunmak için öncelikle katılımcılar listesine isminizi ekleyin. Proje kullanıcı şablonu olan {{Kullanıcı VP Sovyetler Birliği}} şablonunu profilinize de ekleyebilirsiniz. Katkı sunmak istediğiniz alanları iş bölümü ve hedefler kısmına ekleyerek diğer kullanıcılarla ortak hedeflere yönelin ve üzerinde çalıştığınız maddeleri çalışılan maddeler kısmına ekleyin. Ayrıca düzenlenmesi gereken maddeler kısmına da göz atmak isteyebilirsiniz.

Proje katkılarınızla büyümeye devam edecek. Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 19:54, 7 Kasım 2016 (UTC)

Onay Ricası[kaynağı değiştir]

Merhaba, ben "Vedat Akman", "EMAJ", "CINEJ" ve "Crossroads Kısa Film Festivali" maddelerine bazı ekleme ve düzeltmeler yaptım. Göz atabilirseniz sevinirim. Teşekkür ederim. Oznurkazanci (mesaj) 17:42, 10 Kasım 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği Aralık ayı görseli önerisi[kaynağı değiştir]

Merhabalar. VikiProje Sovyetler Birliği ana sayfasında yer alan ayın görseli için önerilerinize ihtiyaç duyuyoruz. Kasım ayının son haftasına girmemiz münasebetiyle, başta bir sonraki ay olan Aralık 2016 olmak üzere, gelecek aylar için Sovyetler Birliği ile ilgili ayın görseli önerilerinizi oylama sayfasına yazabilirsiniz. An itibariyle 12 aday görsel bulunmaktadır. Ayın görseli seçimlerine dair görüşlerinizi bekliyoruz.

Bununla birlikte proje sizin katkılarınızla geliştirilmeyi beklemekte, lütfen proje sayfasını inceleyiniz.

İyi Vikiler, bol katkılar.

--MediaWiki message delivery (mesaj) 12:49, 22 Kasım 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği işbirliği projesinde son hafta![kaynağı değiştir]


VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında gerçekleştirilen Sovyetler Birliği'nin madalya ve nişanları maddelerinin oluşturulması projesinde son haftaya girmiş bulunmaktayız.

Sovyetler Birliği'nin madalya ve nişanları listesinde eksik olan maddeleri kapsayan proje 30 Kasım 2016 günü sona eriyor, projeye olan katkılarınızı gözden geçirmenin ve/veya yeni katkılar sunmanın tam zamanı. Proje sonunda ilk üçe giren katılımcılar ödül alacaktır, işbirliğine katkılarınızı bekliyoruz.

--MediaWiki message delivery (mesaj) 00:01, 25 Kasım 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği Aralık ayı işbirliği projesi önerisi[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi kapsamında Aralık 2016 projesini seçiyoruz. Sizin de önerilerinize ihtiyacımız var. Proje önerilerinizi oylama sayfasına yazabilirsiniz. An itibariyle 8 aday proje mevcut. Adaylıklara ya da yeni projeler önerilerinize dair görüşlerinizi bekliyoruz.

İyi Vikiler, bol katkılar.

--MediaWiki message delivery (mesaj) 16:15, 29 Kasım 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği Aralık ayı işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Şablon:1917 Rus Devrimi ve Şablon:Sovyetler Birliği Komünist Partisi'ndeki kırmızı bağlantılı maddelerinin oluşturulmasıdır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 13:27, 1 Aralık 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği - Bunları biliyor muydunuz?[kaynağı değiştir]

Merhabalar. VikiProje Sovyetler Birliği proje ana sayfasının sağ altında görülecek ve her 15 günde bir yenilenecek olan Bunları biliyor muydunuz? kısmı oluşturuldu. Arşive 113 madde eklendi. Proje konuları hakkındaki 5 farklı bilgi düzenli periyotlarla bu kısımda aktarılacaktır. Bilgilere göz atmak, düzenlemek ve metin eklemek için siz de ilgili sayfayı ziyaret edin.

İyi çalışmalar, iyi Vikiler! --MediaWiki message delivery (mesaj) 02:32, 13 Aralık 2016 (UTC)

Sovyetler Birliği İşbirliği projesinde hedefe ulaşıldı[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi'nde belirlenen konularla ilgili 40 madde açma hedefine bugün itibariyle ulaşıldı. Tüm katılımcılara verdiği emekler için teşekkürler!

Buna karşın, işbirliği projesi hala devam ediyor. 31 Aralık 2016 günü sona eren projeye dair 61 madde halen açılmayı bekliyor. Projeye katılımlarınızı bekliyoruz.

--MediaWiki message delivery (mesaj) 21:00, 19 Aralık 2016 (UTC)

Vikiproje Sovyetler Birliği'nde Ocak 2017'ye son günler[kaynağı değiştir]

Yeni yılınız şimdiden kutlu olsun!

Önümüzdeki dönem olan Ocak 2017'ye dair VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi hedeflerini belirliyoruz. Bir sonraki ayın işbirliği projesi ve proje ana sayfasında gösterilecek ayın görseli, bu kapsamda görüşlerinizi beklemekte. Bunun dışında yapılmasını istediğiniz her türlü etkinlik, faaliyet ya da projeyi burada belirtebilirsiniz.

Bu kapsamda fikir ve önerilerinizi anket ve oylamalar kısmına eklemeniz projenin geleceği açısından önemli. Kollektif katkılarla ilerleyen projeye katılımlarınızı ve önerilerinizi bekliyoruz. --MediaWiki message delivery (mesaj) 21:28, 25 Aralık 2016 (UTC)

Proje katılımcı[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında geçmişte projeye emek veren, katılım sağlayan veya ileride sağlayacak kullanıcı olarak katılımcılar listesine adınızı eklemeyi unutmayın. Kolektif bir şekilde proje konuları ile ilgili maddelerin düzenlenmesini, geliştirilmesini ve yeni maddeler açmayı amaçlayan projemizde sizin de isminiz yer alsın.

Ayrıca kullanıcı sayfanıza {{Kullanıcı VP Sovyetler Birliği}} veya {{Kullanıcı SSCB}} şablonlarını da ekleyebilir, veya konu ile ilgili olduğunu düşündüğünüz kullanıcılara {{VikiProje Sovyetler Birliği-Davet}} şablonunu yollayabilirsiniz. --MediaWiki message delivery (mesaj) 18:28, 29 Aralık 2016 (UTC)