İnsani Gelişme Endeksi'ne göre ülkeler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara
2014 Raporu'na göre her ülkenin İnsani Gelişme Endeksi'ni gösteren dünya haritası.[1]
  0.900 ve üzeri
  0.850–0.899
  0.800–0.849
  0.750–0.799
  0.700–0.749
  0.650–0.699
  0.600–0.649
  0.550–0.599
  0.500–0.549
  0.450–0.499
  0.400–0.449
  0.350–0.399
  0.349 ve altı
  Veri Kullanılamaz

İnsani gelişmişlik indeksi, Birleşmiş Milletler Gelişim Programının İnsani Gelişim Raporu baz alınarak hazırlanmaktadır. Son rapor 2014 verileri kullanılarak 14 Aralık 2015 tarihinde yayınlanmıştır.

Ülkelerin tam listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Çok yüksek insani gelişmişlik[değiştir | kaynağı değiştir]

Yüksek insanı gelişmişlik[değiştir | kaynağı değiştir]

Orta insani gelişmişlik[değiştir | kaynağı değiştir]

Düşük insani gelişme[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c d "Human Development Report 2015 – "Sustaining Human Progress: Reducing Vulnerabilities and Building Resilience"". HDRO (Human Development Report Office) United Nations Development Programme. 18 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160818221315/http://hdr.undp.org/en/2015-report. Erişim tarihi: 14 December 2015. 
  2. ^ "International Human Development Indicators" (English). Human Development Report 2013, The Rise of the South: Human Progress in a Diverse World. United Nations Development Programme. 8 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140108042235/http://hdr.undp.org:80/en/data/profiles. Erişim tarihi: 23 March 2013. 
  3. ^ The UN does not calculate the HDI of Macau. The government of Macau calculates its own HDI. Macau in Figures, 2015
  4. ^ The UN does not recognize the Republic of China (Taiwan) as a sovereign state. The HDI report does not include Taiwan as part of the People's Republic of China when calculating China's figures. Taiwan's government calculated its HDI to be 0.882, based on 2010 new methodology of UNDP. "2011中華民國人類發展指數 (HDI)" (Chinese) (PDF). Directorate General of Budget, Accounting and Statistics, Executive Yuan, R.O.C.. 2011. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303202539/http://www.dgbas.gov.tw/public/Data/491716362790WG0X9I.pdf. Erişim tarihi: 2011-11-21. 
  5. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x "Human Development Report 2015 – "Rethinking Work for Human Development"". HDRO (Human Development Report Office) Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı. 21 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160521204554/http://hdr.undp.org/sites/default/files/2015_human_development_report.pdf. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2016.