Ülkelere göre araç sayısı listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara
Ülkelere göre araç sayısı haritası, 2011

Bu madde, "1000 kişiye düşen motorlu araç sayısını gösteren ülkeler listesidir".[1] Bazı sayılar motosikletleri de kapsar.

# Ülke 1000 kişiye
düşen araç
Notlar
1  San Marino 1263 2010[2]
2  Monako 899 2008[2]
3  ABD 797 2010[2]
4  Lihtenştayn 750 2010[2]
5  İzlanda 745 2010[2]
6  Lüksemburg 739 2010[2]
7  Avustralya 717 2013[3]
8  Yeni Zelanda 712 2010[2]
9  Malta 693 2010[2]
10  İtalya 679 2010[2]
11  Guam 677 2004[4]
12  Porto Riko 635 2010[2]
13  Yunanistan 624 2010[2]
14  Finlandiya 612 2010[2]
15  Kanada 607 2009[2]
16  İspanya 593 2010[2]
17  Japonya 591 2010[2]
18  Norveç 584 2010[2]
19  Avusturya 578 2010[2]
19  Fransa 578 2012[5]
20  Almanya 572 2010[2]
21  İsviçre 566 2010[2]
22  Litvanya 560 2010[2]
23  Belçika 559 2010[2]
24  Portekiz 548 2010[6]
25  Polonya 537 2010[2]
25  Bahreyn 537 2009[2]
26  Katar 532 2007[2]
26  Kıbrıs Cumhuriyeti 532 2010[2]
27  Hollanda 528 2010[2]
28  Kuveyt 527 2010[2]
29  İsveç 520 2010[2]
30  Birleşik Krallık 519 2010[2]
31  İrlanda 513 2009[2]
32  Brunei 510 2008[2]
33  Çek Cumhuriyeti 485 2010[2]
34  Danimarka 480 2010[2]
35  Estonya 476 2010[2]
36  Barbados 469 2007[2]
37  Güney Kore 438 2012[7]
38  Lübnan 434 [8]
39  Bulgaristan 393 2010[2]
40  Hırvatistan 380 2010[2]
41  Slovakya 364 2010[2]
42  Beyaz Rusya 362 2010[2]
43  Malezya 361 2010[2]
44  Trinidad ve Tobago 353 2007[2]
45  İsrail 350 2013[9]
46  Macaristan 345 2010[2]
47  Suudi Arabistan 336 [8]
48  Tayvan 324 2013[10]
49  Letonya 319 2010[2]
50  Arjantin 314 2007[2]
51  Birleşik Arap Emirlikleri 313 2007[2]
52  Karadağ 309 2011[11]
53  Rusya 293 2010[12]
54  Surinam 291 2010[2]
55  Libya 290 2007[2]
56  Meksika 275 2010[2]
57  Brezilya 249 2011[13]
58  Sırbistan 238 2010[2]
59  Romanya 235 2010[2]
60  Türkiye 233 2014[14][15]
61  Antigua ve Barbuda 230 2009[2]
62  Saint Kitts ve Nevis 223 [8]
63  Kazakistan 219 2010[2]
64  Umman 215 2007[2]
65  Bosna-Hersek 214 2010[2]
66  Tayland 206 2012[16][17]
67  Saint Vincent ve Grenadinler 204 2008[2]
68  Uruguay 200 2009[2]
68  İran 200 2012[18]
69  Jamaika 188 2010[2]
70  Şili 184 2010[2]
71  Çin 183 2013[19]
72  Fiji 179 2010[2]
73  Kosta Rika 177 2010[2]
74  Seyşeller 176 2010[2]
75  Mauritius 175 2010[2]
76  Belize 174 2007[2]
76  Tonga 174 [8]
78  Ukrayna 173 2010[2]
79  Saint Lucia 166 [8]
80  Ürdün 165 2010[2]
80  Güney Afrika 165 2010[2]
82  Dominika 163 [8]
83  Nauru 159 2004[20]
84  Moldova 156 2010[2]
85  Gürcistan 155 2010[2]
85  Makedonya 155 2009[2]
87  Singapur 149 2010[2]
88  Venezuela 147 2007[2]
89  Kiribati 146 2008[2]
90  Botsvana 133 2009[2]
91  Panama 132 2010[2]
92  Dominik Cumhuriyeti 128 2009[2]
93  Tunus 125 2010[2]
94  Arnavutluk 124 2010[2]
95  Grenada 122 [21]
96  Zimbabve 114 2007[2]
96  Cezayir 114 2010[2]
97  Namibya 107 2010[2]
98  Türkmenistan 106 2008[2]
99  Ermenistan 103 2007[2]
100  Azerbaycan 101 2010[2]
100  Yeşil Burun Adaları 101 2007[2]
102  Honduras 95 2008[2]
102  Guyana 95 2008[2]
104  El Salvador 94 2007[2]
105  Svaziland 89 2007[2]
106  Bahamalar 81 2007[2]
107  Hong Kong 77 2010[2]
107  Samoa 77 2007[2]
109  Sri Lanka 76 2012[22]
110  Peru 73 2010[2]
110  Suriye 73 2010[2]
112  Moğolistan 72 2008[2]
113  Kolombiya 71 2009[2]
113  Ekvador 71 2010[2]
115  Fas 70 2007[2]
116  Bolivya 68 2007[2]
116  Guatemala 68 2010[2]
118  Endonezya 69 2011[2]
119  Kırgızistan 59 2007[2]
120  Bhutan 57 2009[2]
120  Pakistan 57 2010[2]
120  Nikaragua 57 2010[2]
123  Paraguay 54 2009[2]
123  Vanuatu 54 [8]
125  Irak 50 [8]
126  Mısır 45 2009[2]
127  Filistin 42 2010[2]
128  Hindistan 41 2011[23]
129  Angola 38 2007[2]
129  Küba 38 2008[2]
129  Tacikistan 38 2007[2]
132  Özbekistan 37 2004[24]
132  Mikronezya Federal Devletleri 37 2007[2]
134  Yemen 35 2007[2]
135  Komorlar 33 2007[2]
135  Gine-Bissau 33 2008[2]
137  Nijerya 31 2007[2]
138  Filipinler 30 2010[2]
138  Gana 30 2009[2]
140  Maldivler 28 2010[2]
140  Cibuti 28 [8]
140  Afganistan 28 2010[2]
143  Kongo Cumhuriyeti 27 2007[2]
143  Sudan 27 2007[2]
145  Madagaskar 26 2009[2]
146  Kenya 24 2010[2]
147  Vietnam 23 2013 [25]
148  Benin 22 2007[2]
148  Senegal 22 2008[2]
150  Kamboçya 21 2005[2]
150  Zambiya 21 2008[2]
152  Laos 20 2007[2]
152  Fildişi Sahili 20 2007[2]
152  Slovenya 20 2011[26]
153  Kamerun 14 2007[2]
153  Gabon 14 2004[27]
153  Mali 14 2009[2]
156  Ekvator Ginesi 13 2004[28]
156  Papua Yeni Gine 13 [8]
157  Haiti 12 [8]
157  Mozambik 12 2009[2]
157  Burkina Faso 12 2010[2]
160  Eritre 11 2007[2]
160  Kuzey Kore 11 2006[29]
160  Malavi 8 2007[2]
160  Uganda 8 2009[2]
164  Myanmar 7 2010[2]
164  Tanzanya 7 2007[2]
166  Gambiya 7 2004[2]
167  Nijer 7 2009[2]
168  Burundi 6 2007[2]
168  Sierra Leone 6 2008[2]
168  Çad 6 2006[2]
171  Kongo DC 5 2007[2]
171  Gine 5 [8]
171  Moritanya 5 [8]
171  Nepal 5 2007[2]
175  Orta Afrika Cumhuriyeti 4 [8]
175  Lesotho 4 2004[30]
177  Etiyopya 3 2007[2]
177  Somali 3 [8]
177  Liberya 3 2007[2]
177  Bangladeş 3 2010[2]
177 Solomon Adaları 3 2004[31]
182  São Tomé ve Príncipe 2 2007[2]
182  Togo 2 2007[2]

Motorlu araç toplam sayısına göre ülke listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu liste motorlu araç toplam sayısında en üst on sırada yer alan ülkeleri listeler.

Sıra Ülke Toplam motorlu araç sayısı  Notlar:
1 Amerika Birleşik Devletleri Amerika Birleşik Devletleri    229.500.000
-  Avrupa Birliği  211.600.000
2  Çin  176.000.000 [32]
3  Japonya   68.900.000
4  Almanya   44.804.760
5  İtalya   34.048.983
6  Rusya   32.050.386
7  Fransa   31.951.079
8  Brezilya   29.962.787
9  Birleşik Krallık   26.034.225
10  İspanya   21.977.778

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ http://www.nationmaster.com/graph/tra_mot_veh-transportation-motor-vehicles |başlık=Motor vehicles statistics - countries compared |yayımcı=NationMaster |erişimtarihi=2009-09-20
  2. 2,000 2,001 2,002 2,003 2,004 2,005 2,006 2,007 2,008 2,009 2,010 2,011 2,012 2,013 2,014 2,015 2,016 2,017 2,018 2,019 2,020 2,021 2,022 2,023 2,024 2,025 2,026 2,027 2,028 2,029 2,030 2,031 2,032 2,033 2,034 2,035 2,036 2,037 2,038 2,039 2,040 2,041 2,042 2,043 2,044 2,045 2,046 2,047 2,048 2,049 2,050 2,051 2,052 2,053 2,054 2,055 2,056 2,057 2,058 2,059 2,060 2,061 2,062 2,063 2,064 2,065 2,066 2,067 2,068 2,069 2,070 2,071 2,072 2,073 2,074 2,075 2,076 2,077 2,078 2,079 2,080 2,081 2,082 2,083 2,084 2,085 2,086 2,087 2,088 2,089 2,090 2,091 2,092 2,093 2,094 2,095 2,096 2,097 2,098 2,099 2,100 2,101 2,102 2,103 2,104 2,105 2,106 2,107 2,108 2,109 2,110 2,111 2,112 2,113 2,114 2,115 2,116 2,117 2,118 2,119 2,120 2,121 2,122 2,123 2,124 2,125 2,126 2,127 2,128 2,129 2,130 2,131 2,132 2,133 2,134 2,135 2,136 2,137 2,138 2,139 2,140 2,141 2,142 2,143 2,144 2,145 2,146 2,147 2,148 2,149 "World Bank Data: Motor vehicles (per 1,000 people)". The World Bank. 29 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160729070700/http://data.worldbank.org/indicator/IS.VEH.NVEH.P3. Erişim tarihi: 2011-08-27. 
  3. ^ "Motor Vehicle Census". Australian Bureau of Statistics. 23 July 2013. http://www.ausstats.abs.gov.au/ausstats/subscriber.nsf/0/268932501A477446CA257BB00011A2FF/$File/93090_31%20jan%202013.pdf. 
  4. ^ "Guam General Data". Populstat.info. 2004-02-15. 6 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160806204358/http://populstat.info/Oceania/guamg.htm. Erişim tarihi: 2012-06-02. 
  5. ^ "CCFA Information Presse". 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303171924/http://www.ccfa.fr/IMG/pdf/parcautofra1112.pdf. Erişim tarihi: 2013-01-25. 
  6. ^ "Idade e Número de Veículos em Circulação em Portugal em 31-12-10". ACAP - Portuguese Automobile Association. http://www.autoinforma.pt/prog/documento.php?documento_id=3275&fazer=abrir. Erişim tarihi: September 2013. 
  7. ^ http://internationaltransportforum.org/Pub/pdf/14IrtadReport.pdf
  8. 8,00 8,01 8,02 8,03 8,04 8,05 8,06 8,07 8,08 8,09 8,10 8,11 8,12 8,13 8,14 "Motor vehicles (most recent) by country". NationMaster.com. 12 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140212194446/http://www.nationmaster.com:80/graph/tra_mot_veh-transportation-motor-vehicles. Erişim tarihi: April 2012. 
  9. ^ "כלי רכב מנועיים 2013". Israel Central Bureau of Statistics. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305035548/http://cbs.gov.il/publications14/1570/pdf/h_print.pdf. 
  10. ^ "Motor Vehicle Registration". Ministry of Transportation and Communications, R.O.C. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303232103/http://stat.motc.gov.tw/mocdb/stmain.jsp?sys=100&funid=e3301. 
  11. ^ "Montenegrin statistical office, 2011" (PDF). 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304190022/http://www.monstat.org/userfiles/file/saobracaj/registrovana%20vozila/Broj%20prvi%20put%20registrovanih%20motornih%20i%20priklju%C4%8Dnih%20vozila%202011%20PDF.pdf. Erişim tarihi: 2012-05-23. 
  12. ^ http://www.forbes.ru/sobytiya/rynki/83283-avtorynok-rossii-kogda-sokratitsya-otstavanie-ot-ssha
  13. ^ "Frota de veículos, por tipo e com placa, segundo as Grandes Regiões e Unidades da Federação - JUL/2011" (Portuguese). Denatran. July 2011. 22 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140522032202/http://www.denatran.gov.br/download/frota/FROTA_2011.zip. 
  14. ^ "MOTORLU KARA TAŞITLARI İSTATİSTİKLERİ, EYLÜL 2012". TÜİK. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160306175055/http://www.tuik.gov.tr/PreHaberBultenleri.do?id=13653. Erişim tarihi: 24 March 2014. 
  15. ^ http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25688311.asp
  16. ^ "จำนวนราษฎรทั่วราชอาณาจักร แยกเป็นกรุงเทพมหานครและจังหวัดต่าง ๆ ตามหลักฐานการทะเบียนราษฎร ณ วันที่ 31 ธันวาคม 2555". สำนักทะเบียนกลาง กรมการปกครอง. 2013-03-11. 28 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141228084125/http://stat.bora.dopa.go.th:80/stat/y_stat55.html. Erişim tarihi: 2013-10-27.  (Tayca)
  17. ^ "Number of Vehicle Registered in Thailand as of 31 December 2012" (PDF). กรมการขนส่งทางบก. http://apps.dlt.go.th/statistics_web/brochure/cumcar12.pdf. Erişim tarihi: 2013-10-27. 
  18. ^ "سرانه خودرو در ایران اعلام شد". Fararu. 11 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160111024709/http://fararu.com:80/fa/news/111648/%D8%B3%D8%B1%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%AE%D9%88%D8%AF%D8%B1%D9%88-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%B9%D9%84%D8%A7%D9%85-%D8%B4%D8%AF. 
  19. ^ "China's motor vehicles top 250 mln". 14 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150914223120/http://auto.msn.com.cn/auto_industry/20140205/1658255.shtml. Erişim tarihi: 2014-05-04. 
  20. ^ "Nauru General Data". Populstat.info. 7 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160807014029/http://populstat.info/Oceania/naurug.htm. Erişim tarihi: 2012-06-02. 
  21. ^ "Grenada General Data". Populstat.info. 7 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160807180303/http://populstat.info/Americas/grenadag.htm. Erişim tarihi: 2012-06-02. 
  22. ^ "Sri Lanka". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304053424/http://www.cbsl.gov.lk/pics_n_docs/10_pub/_docs/statistics/other/econ_&_ss_2013_e.pdf. 
  23. ^ "Indian official report on Motor Vehicles". Indian Ministry of Statistics and Program Implementation. 23 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140423045200/http://mospi.nic.in/Mospi_New/upload/SYB2014/CH-20-MOTOR%20VEHICLES/MOTOR%20VEHICLE-WRITEUP.pdf. Erişim tarihi: 2014-04-20. 
  24. ^ "Uzbekistan General Data". Populstat.info. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303171240/http://www.populstat.info/Asia/uzbekisg.htm. Erişim tarihi: 2012-06-02. 
  25. ^ "Vietnam". 13 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160113192718/http://songmoi.vn:80/otoxemay-tin-tuc/luong-xe-may-tai-viet-nam-da-%E2%80%98vo-ke-hoach%E2%80%99-cua-nam-2020. 
  26. ^ http://www.finance.gov.pk/survey/chapter_12/13-TransportAndCommunications.pdf
  27. ^ "Gabon General Data". Populstat.info. 7 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160807123429/http://populstat.info/Africa/gabong.htm. Erişim tarihi: 2012-06-02. 
  28. ^ "Equatorial Guinea General Data". Populstat.info. 7 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160807131823/http://populstat.info/Africa/equaguig.htm. Erişim tarihi: 2012-06-02. 
  29. ^ "North Korea General Data". Populstat.info. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303172011/http://www.populstat.info/Asia/nkoreag.htm. Erişim tarihi: 2012-06-02. 
  30. ^ "Lesotho General Data". Populstat.info. 7 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160807134419/http://populstat.info/Africa/lesothog.htm. Erişim tarihi: 2012-06-02. 
  31. ^ "Solomon Islands General Data". Populstat.info. 6 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160806200556/http://populstat.info/Oceania/solomong.htm. Erişim tarihi: 2012-06-02. 
  32. ^ http://news.xinhuanet.com/english/2009-07/03/content_11649304.htm