Ev sahipliği oranına göre ülkeler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Bu bir Evsahipliği oranına göre ülkeler listesi olup, sahibi işgali altındaki birimlerin belirli bir bölgedeki ikametgâh birimleri toplamıdır.[1]

Rank Country Home ownership
rate(%)
Date of
Information
1 Romanya 96.1 2014[2]
2 Litvanya 89.9 2014[2]
3 Slovakya 90.3 2014[2]
4 Singapur 90.3 2014[3]
5 Çin 90 2012[4]
6 Macaristan 88.2 2014[2]
7 Hırvatistan 89.7 2014[2]
8 Hindistan 86.6 2011[5]
9 Bulgaristan 84.3 2014[2]
10 Rusya 84.0 2012[6]
11 Polonya 83.5 2014[2]
12 Norveç 84.4 2014[2]
13 Letonya 80.9 2014[2]
14 Estonya 81.5 2014[2]
15 Malta 80.0 2014[2]
16 Çek Cumhuriyeti 78.9 2014[2]
17 Meksika 80.0 2009[7]
18 Tayland 80.0 2002[8]
18 İspanya 78.8 2014[2]
19 İzlanda 78.2 2014[2]
20 Slovenya 76.7 2014[2]
21 Trinidad ve Tobago 76.0 2013[9]
22 Yunanistan 74.0 2014[2]
23 Brezilya 74.4 2008[10]
24 Portekiz 74.9 2014[2]
25 Kıbrıs Cumhuriyeti 72.9 2014[2]
26 Finlandiya 73.2 2014[2]
27 İtalya 73.1 2014[2]
28 Lüksemburg 72.5 2014[2]
29 Belçika 72.0 2014[2]
30 İrlanda 68.6 2014[11]
31 İsveç 69.3 2014[2]
32 Kanada 67.6 2013[12]
33 Türkiye 67.3 2011[13]
34 Hollanda 67.0 2014[2]
35 Avustralya 67.0 2011[14]
36 Yeni Zelanda 64.8 2013[15]
37 Birleşik Krallık 64.8 2014[2]
38 Amerika Birleşik Devletleri 64.5 2014[16]
39 Fransa 65.0 2014[2]
40 Danimarka 63.3 2014[2]
41 Japonya 61.6 2008[17]
42 Avusturya 57.2 2014[2]
43 Güney Kore 54.2 2010[18]
44 Almanya 52.5 2014[2]
45 Hong Kong 51.0 2014[19]
46 İsviçre 44.0 2013[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Homeownership Rate: Definition from". Answers.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304110030/http://www.answers.com/topic/homeownership-rate-1. Erişim tarihi: 14 April 2015. 
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad "Eurostat - Data Explorer - Distribution of population by tenure status, type of household and income group". Eurostat. 12 March 2015. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305095138/http://appsso.eurostat.ec.europa.eu/nui/show.do?query=BOOKMARK_DS-057102_QID_684D63DF_UID_-3F171EB0&layout=TIME,C,X,0;GEO,L,Y,0;INCGRP,L,Z,0;HHTYP,L,Z,1;TENURE,L,Z,2;INDICATORS,C,Z,3;&zSelection=DS-057102INDICATORS,OBS_FLAG;DS-057102INCGRP,TOTAL;DS-057102TENURE,OWN;DS-057102HHTYP,TOTAL;&rankName1=HHTYP_1_2_-1_2&rankName2=INDICATORS_1_2_-1_2&rankName3=INCGRP_1_2_-1_2&rankName4=TENURE_1_2_-1_2&rankName5=TIME_1_0_0_0&rankName6=GEO_1_2_0_1&sortR=ASC_0&sortC=ASC_-1_FIRST&rStp=&cStp=&rDCh=&cDCh=&rDM=true&cDM=true&footnes=false&empty=false&wai=false&time_mode=NONE&time_most_recent=false&lang=EN&cfo=%23%23%23,%23%23%23.%23%23%23. Erişim tarihi: 14 April 2015. 
  3. ^ "Statistics Singapore - Home Ownership Rate of Resident Households". Singstat.gov.sg. 16 February 2015. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305013459/http://www.singstat.gov.sg/statistics/visualising-data/charts/home-ownership-rate-of-resident-households. Erişim tarihi: 14 April 2015. 
  4. ^ "9 in 10 families own their homes". Xinhuanet.com. 20 July 2013. 22 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160322103122/http://news.xinhuanet.com/english/china/2013-07/20/c_132558552.htm. Erişim tarihi: 14 April 2015. 
  5. ^ "Census of India 2011 - Houses Household Amenities and Assets - Figures at a Glance". Ministry of Home Affairs (India). 6 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130206192339/http://www.censusindia.gov.in/2011census/hlo/Data_sheet/India/Figures_Glance.pdf. Erişim tarihi: 14 April 2015. 
  6. ^ Şablon:Cite report
  7. ^ Şablon:Cite report
  8. ^ "Thailand". 28 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090828032556/http://www.un.org:80/ga/habitat/statements/docs/thailandE.html. Erişim tarihi: 2016-03-05. 
  9. ^ Surtees, Joshua (25 August 2014). "Raymond: T&T in danger of repeating housing mistakes". Trinidad and Tobago Guardian. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303235516/http://www.guardian.co.tt/lifestyle/2014-08-24/raymond%E2%80%88tt-danger-repeating-housing-mistakes. Erişim tarihi: 14 April 2015. 
  10. ^ Loudiyi, Ihssane (14 October 2009). "Survey Results: Brazil Stays Strong in the face of the Crisis". World Bank. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303232413/http://blogs.worldbank.org/growth/survey-results-brazil-stays-strong-face-crisis. Erişim tarihi: 14 April 2015. 
  11. ^ "Census 2011 Results - Profile 4: The Roof over our Heads – Housing in Ireland". Central Statistics Office. 2011. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304194753/http://www.cso.ie/en/newsandevents/pressreleases/2012pressreleases/pressreleasecensus2011profile4theroofoverourheads/. Erişim tarihi: 12 October 2015. 
  12. ^ "Canada at a Glance 2015: Housing". Statistics Canada. 2013. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304070545/http://www.statcan.gc.ca/pub/12-581-x/2015000/h-l-eng.htm. Erişim tarihi: 14 April 2015. 
  13. ^ "Population And Housing Census, 2011". Turkish Statistical Institute. 31 January 2013. 2 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160402113733/http://www.turkstat.gov.tr/PreHaberBultenleri.do?id=15843. Erişim tarihi: 14 April 2015. 
  14. ^ "Housing tenure data in the Census". Australian Bureau of Statistics. 2011. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304203649/http://www.abs.gov.au/websitedbs/censushome.nsf/home/factsheetshtdc?opendocument&navpos=450. Erişim tarihi: 14 April 2015. 
  15. ^ "2013 Census QuickStats about national highlights". Statistics New Zealand. 3 December 2014. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304064520/http://www.stats.govt.nz/Census/2013-census/profile-and-summary-reports/quickstats-about-national-highlights/home-ownership.aspx. Erişim tarihi: 14 April 2015. 
  16. ^ "Homeownership Rates by Area". United States Census. 2014. http://www.census.gov/housing/hvs/files/annual14/ann14t_14.xls. Erişim tarihi: 14 April 2015. 
  17. ^ "平成20年住宅・土地統計調査". Statistics Bureau of Japan. 3 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150503100132/http://www.stat.go.jp:80/data/jyutaku/2008/. Erişim tarihi: 14 April 2015. 
  18. ^ "자가점유비율". Statistics Korea. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304205419/http://www.index.go.kr/potal/main/EachDtlPageDetail.do?idx_cd=1239. Erişim tarihi: 14 April 2015. 
  19. ^ "Table 005 : Statistics on Domestic Households". Census and Statistics Department (Hong Kong). 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305012901/http://www.censtatd.gov.hk/hkstat/sub/sp150.jsp?tableID=005&ID=0&productType=8. Erişim tarihi: 14 April 2015. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]