Ev sahipliği oranına göre ülkeler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu bir Evsahipliği oranına göre ülkeler listesi olup, sahibi işgali altındaki birimlerin belirli bir bölgedeki ikametgâh birimleri toplamıdır.[1]

Rank Country Home ownership
rate(%)
Date of
Information
1 Romanya 96.1 2014[2]
2 Litvanya 89.9 2014[2]
3 Slovakya 90.3 2014[2]
4 Singapur 90.3 2014[3]
5 Çin 90 2012[4]
6 Macaristan 88.2 2014[2]
7 Hırvatistan 89.7 2014[2]
8 Hindistan 86.6 2011[5]
9 Bulgaristan 84.3 2014[2]
10 Rusya 84.0 2012[6]
11 Polonya 83.5 2014[2]
12 Norveç 84.4 2014[2]
13 Letonya 80.9 2014[2]
14 Estonya 81.5 2014[2]
15 Malta 80.0 2014[2]
16 Çek Cumhuriyeti 78.9 2014[2]
17 Meksika 80.0 2009[7]
18 Tayland 80.0 2002[8]
18 İspanya 78.8 2014[2]
19 İzlanda 78.2 2014[2]
20 Slovenya 76.7 2014[2]
21 Trinidad ve Tobago 76.0 2013[9]
22 Yunanistan 74.0 2014[2]
23 Brezilya 74.4 2008[10]
24 Portekiz 74.9 2014[2]
25 Kıbrıs Cumhuriyeti 72.9 2014[2]
26 Finlandiya 73.2 2014[2]
27 İtalya 73.1 2014[2]
28 Lüksemburg 72.5 2014[2]
29 Belçika 72.0 2014[2]
30 İrlanda 68.6 2014[11]
31 İsveç 69.3 2014[2]
32 Kanada 67.6 2013[12]
33 Türkiye 67.3 2011[13]
34 Hollanda 67.0 2014[2]
35 Avustralya 67.0 2011[14]
36 Yeni Zelanda 64.8 2013[15]
37 Birleşik Krallık 64.8 2014[2]
38 Amerika Birleşik Devletleri 64.5 2014[16]
39 Fransa 65.0 2014[2]
40 Danimarka 63.3 2014[2]
41 Japonya 61.6 2008[17]
42 Avusturya 57.2 2014[2]
43 Güney Kore 54.2 2010[18]
44 Almanya 52.5 2014[2]
45 Hong Kong 51.0 2014[19]
46 İsviçre 44.0 2013[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Homeownership Rate: Definition from". Answers.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304110030/http://www.answers.com/topic/homeownership-rate-1. Erişim tarihi: 14 April 2015. 
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad "Eurostat - Data Explorer - Distribution of population by tenure status, type of household and income group". Eurostat. 12 March 2015. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305095138/http://appsso.eurostat.ec.europa.eu/nui/show.do?query=BOOKMARK_DS-057102_QID_684D63DF_UID_-3F171EB0&layout=TIME,C,X,0;GEO,L,Y,0;INCGRP,L,Z,0;HHTYP,L,Z,1;TENURE,L,Z,2;INDICATORS,C,Z,3;&zSelection=DS-057102INDICATORS,OBS_FLAG;DS-057102INCGRP,TOTAL;DS-057102TENURE,OWN;DS-057102HHTYP,TOTAL;&rankName1=HHTYP_1_2_-1_2&rankName2=INDICATORS_1_2_-1_2&rankName3=INCGRP_1_2_-1_2&rankName4=TENURE_1_2_-1_2&rankName5=TIME_1_0_0_0&rankName6=GEO_1_2_0_1&sortR=ASC_0&sortC=ASC_-1_FIRST&rStp=&cStp=&rDCh=&cDCh=&rDM=true&cDM=true&footnes=false&empty=false&wai=false&time_mode=NONE&time_most_recent=false&lang=EN&cfo=%23%23%23,%23%23%23.%23%23%23. Erişim tarihi: 14 April 2015. 
  3. ^ "Statistics Singapore - Home Ownership Rate of Resident Households". Singstat.gov.sg. 16 February 2015. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305013459/http://www.singstat.gov.sg/statistics/visualising-data/charts/home-ownership-rate-of-resident-households. Erişim tarihi: 14 April 2015. 
  4. ^ "9 in 10 families own their homes". Xinhuanet.com. 20 July 2013. 22 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160322103122/http://news.xinhuanet.com/english/china/2013-07/20/c_132558552.htm. Erişim tarihi: 14 April 2015. 
  5. ^ "Census of India 2011 - Houses Household Amenities and Assets - Figures at a Glance". Ministry of Home Affairs (India). 6 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130206192339/http://www.censusindia.gov.in/2011census/hlo/Data_sheet/India/Figures_Glance.pdf. Erişim tarihi: 14 April 2015. 
  6. ^ Şablon:Cite report
  7. ^ Şablon:Cite report
  8. ^ "Thailand". 28 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090828032556/http://www.un.org:80/ga/habitat/statements/docs/thailandE.html. Erişim tarihi: 2016-03-05. 
  9. ^ Surtees, Joshua (25 August 2014). "Raymond: T&T in danger of repeating housing mistakes". Trinidad and Tobago Guardian. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303235516/http://www.guardian.co.tt/lifestyle/2014-08-24/raymond%E2%80%88tt-danger-repeating-housing-mistakes. Erişim tarihi: 14 April 2015. 
  10. ^ Loudiyi, Ihssane (14 October 2009). "Survey Results: Brazil Stays Strong in the face of the Crisis". World Bank. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303232413/http://blogs.worldbank.org/growth/survey-results-brazil-stays-strong-face-crisis. Erişim tarihi: 14 April 2015. 
  11. ^ "Census 2011 Results - Profile 4: The Roof over our Heads – Housing in Ireland". Central Statistics Office. 2011. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304194753/http://www.cso.ie/en/newsandevents/pressreleases/2012pressreleases/pressreleasecensus2011profile4theroofoverourheads/. Erişim tarihi: 12 October 2015. 
  12. ^ "Canada at a Glance 2015: Housing". Statistics Canada. 2013. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304070545/http://www.statcan.gc.ca/pub/12-581-x/2015000/h-l-eng.htm. Erişim tarihi: 14 April 2015. 
  13. ^ "Population And Housing Census, 2011". Turkish Statistical Institute. 31 January 2013. 2 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160402113733/http://www.turkstat.gov.tr/PreHaberBultenleri.do?id=15843. Erişim tarihi: 14 April 2015. 
  14. ^ "Housing tenure data in the Census". Australian Bureau of Statistics. 2011. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304203649/http://www.abs.gov.au/websitedbs/censushome.nsf/home/factsheetshtdc?opendocument&navpos=450. Erişim tarihi: 14 April 2015. 
  15. ^ "2013 Census QuickStats about national highlights". Statistics New Zealand. 3 December 2014. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304064520/http://www.stats.govt.nz/Census/2013-census/profile-and-summary-reports/quickstats-about-national-highlights/home-ownership.aspx. Erişim tarihi: 14 April 2015. 
  16. ^ "Homeownership Rates by Area". United States Census. 2014. http://www.census.gov/housing/hvs/files/annual14/ann14t_14.xls. Erişim tarihi: 14 April 2015. 
  17. ^ "平成20年住宅・土地統計調査". Statistics Bureau of Japan. 3 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150503100132/http://www.stat.go.jp:80/data/jyutaku/2008/. Erişim tarihi: 14 April 2015. 
  18. ^ "자가점유비율". Statistics Korea. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304205419/http://www.index.go.kr/potal/main/EachDtlPageDetail.do?idx_cd=1239. Erişim tarihi: 14 April 2015. 
  19. ^ "Table 005 : Statistics on Domestic Households". Census and Statistics Department (Hong Kong). 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305012901/http://www.censtatd.gov.hk/hkstat/sub/sp150.jsp?tableID=005&ID=0&productType=8. Erişim tarihi: 14 April 2015. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]