Vikipedi:Köy çeşmesi (ilginize)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
18.30, 3 Nisan 2017 tarihinde SAİT71 (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 18384648 numaralı sürüm (→‎TRT Arşiv: Yorum)
Teklifler +
Politikalar haricindeki tüm teklifler
Teknik +
Teknik tartışma, konu ve yardım istekleri
Politika +
Politikalarla ilgili tartışma ve teklifler
İlginize +
Diğer bölümler için uygun olmayan konular
ekle | izle | ara
ekle | izle | ara
ekle | izle | ara
ekle | izle | ara

Arşivdeki tartışmalara atıfta bulunabilirsiniz, ancak arşiv sayfalarında değişiklik yapmayın!


ABD'liler vs. Amerikalılar

Kategori tartışma:ABD'liler'de adlandırma konusunda bir tartışma başlatıldı. Olası taşıma işlemi öncesi bir fikir alışverişi olması, sonrasında oluşabilecek itirazları önleme açısından önem arz etmektedir. İlgilenen kullanıcılar görüşlerini belirtirse müteşekkir kalırız. Bilgilerinize. --Maurice Flesier message 20:25, 19 Mart 2017 (UTC)

Wikimedia CEE Spring 2017

Wikimedia CEE Spring 2017 Türkçe olarak çevrilmeli ve katılım sağlanmalı. Buradan duyurayım dedim. @Basak daha kapsamlı bir duyuru yapabilir. --Ahmet Turhan (mesaj) 11:48, 24 Mart 2017 (UTC)

  • Haklısınız @Ahmet Turhan, yarışma sayfasını yayına almada geç kaldım, benim hatam. Yarışmaya Türkçe Vikipedi olarak katılıyoruz tabi ki! Yarışma sayfası burada:CEE Spring 2017. Ben geciktim, siz gecikmeyin, hadi hemen katılımları bekliyorum. İlgileneceğini düşündüğüm bir kaç kişiyi pingliyorum...--Başak (mesaj) 13:52, 24 Mart 2017 (UTC)

@Ayratayrat, @Bulgu, @Chansey, @Cekli829, @By erdo can, @Ghetto, @Huunta, @İncelemeelemani, @KediÇobanı, @Kibele, @Mclovinx, @Maurice Flesier, @Merhabaviki, @Mskyrider, @MHIRM, @Murat Güneş Altuntaşoğlu, @Narsilien, @Okanfan, @Potkal, @Pragdon, @Rapsar, @Ryan O'Reily, @Saitcank, @Sakhalinio, @Sayginer, @SiLveRLeaD, @Uğurkent, @Vikiçizer, @Vito Genovese

Beluçlar mı Beluciler mi?

Şu sayfada madde adı konusunda hararetli bir tartışma yaşanıyor. Tartışmanın taraflarından savlarını topluluğun değerlendirmesi için özetlemelerini rica ettim, sağolsunlar beni kırmadılar. Savları değerlendirerek hangi görüşü daha uygun bulduğunuzu ilgili bölümde not düşebilir misiniz rica etsem?

Vito Genovese 18:03, 25 Mart 2017 (UTC)

Film festivali ödülleri kategorilendirmesi

Herkese merhaba,

@Maurice Flesier ve @Yabancı ile birlikte Kategori tartışma:Altın Portakal En İyi Film Ödülü sahipleri özelinde bir tartışma başlatmıştık ancak, tartışmanın boyutu tüm film ödüllerini ilgilendirecek bir noktaya geldi. Bu sebeple sizin de fikirlerinizi alma ihtiyacı hissettik ve tartışmayı buraya taşımaya karar verdik. Yapılan fikir alışverişini özetlemem gerekirse; Maurice Flesier'ın Kategori:Altın Portakal Film Festivali kategorisini düzenlemeye başlamasıyla bazı filmlerin hangi kategoriye ekleyeceğimiz sorunu ortaya çıktı. Bu durum, "En İyi Film" ödülü kazanmış filmler için sorun yaratmazken Neden Tarkovski Olamıyorum? filmi gibi Altın Portakal'da sadece "En İyi Sanat Yönetmeni" ödülünü gibi tek ödül kazanmış filmler için problem oluşturdu. Bu durumu aşmak için Kategori:Altın Portakal En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü kazanan filmler kategorisini açtım. Ancak bu noktada da En İyi Oyuncu, En İyi Yardımcı Oyuncu vs. vs. gibi kategoriler de açma ihtiyacı çıkıyor. Bunun yanı sıra diğer film festivallerinin ve ödüllerinin kategorilendirmesini de bu şekilde yapmak gerekliliği oluşuyor.
Yapılan tartışmada çıkan fikirler şu yönde;
Bu konudaki fikirlerinizi bekliyoruz arkadaşlar. İyi çalışmalar herkese. --Pragdonmesaj 12:25, 28 Mart 2017 (UTC)
Görüşüm, ana dallarda, yani film, yönetmen, senaryo, kadın, erkek (çoğunluk katılırsa en önemli festivallerde yardımcı kadın ve yardımcı erkek de eklenebilir) dallarında kategori açılması, ardından "Altın Portakal Ödülü kazanmış filmler" gibi kategorilerle kalan ödül sahibi kişi ve filmlerin tamamlanması yönündedir.iazak (mesaj) 17:51, 29 Mart 2017 (UTC)

Mirada

Herkese merhaba,

Bir süredir hizmetliler olarak Kullanıcı:Mirada ile ilgili olarak Kullanıcı:Kingbjelica'nın tespit ettiği çok ciddi sorunu nasıl çözebileceğimizi tartışıyoruz. Sorun, ilk olarak Kingbjelica'nın Adana Görüşmesi maddesinin tamamının Ana Britannica'dan alındığını belirleyerek maddeye {{telifihlal}} koymasıyla dikkatimizi çekti. Mirada'nın 2010 yılında telif hakları ihlaliyle ilgili aldığı uyarılar ve 2011 yılında aynı nedenden dolayı iki engelleme vardı. Bunun dışında Kingbjelica bu sorunu daha önce de dile getirmişti; bir-iki maddenin sorunu tespit edilmiş ve geçtiğimiz yıl yeni bir uyarı gönderilmişti. Ancak bu konu daha önce kapsamlı bir şekilde ele alınmamıştı.

Mirada'nın bugüne kadar oluşturduğu madde sayısı 7085. An itibarıyla bu 7085 maddenin 33'ü önceden silinmiş ve bu satırları yazdığım sırada kullanıcının oluşturduğu 7052 madde vikipedi'de varlığını sürdürüyor. İlk olarak bu maddelerden bazılarını Google'da arattık ve maddenin Vikipedi'de oluşturulmasından önce internette yer aldığına dair kesin bulgulara rastladık. Kopyala-yapıştır maddelerin açıldığı çok belirgin bir şekilde görülüyordu ve bu da 7 bin küsür maddede neyle karşılaşmayı beklememiz gerektiğine dair fikir vermişti. Daha sonra Ana Britannica konusunu doğrulamak için hususi olarak bir kütüphaneye gidildi. İlk incelemede, sayısız maddenin Ana Britannica'dan noktasına virgülüne dokunulmadan kopyalandığı anlaşıldı. Üstelik, tamamı Ana Britannica'dan kopyalanan maddelerden bazılarında sahte kaynak eklendiği de görüldü. Mirada'nın oluşturduğu 7085 maddenin tam listesini şu araçtan görebilirsiniz. Bu araç maddeleri oluşturulma tarihine göre sıralıyor. Dikkatli incelenecek olursa, maddelerin birçok yerde alfabetik sırayla gittiği görülebiliyor. Örneğin Adımlar, Adilabad, Admetos, Adrano, Adva, Adzope, Aeroflot, Aerosol kabı, Afrahat, Afridiler, Afram Nehri, Afula, Aftenposten maddeleri arka arkaya açılmış. Bunların tamamının Ana Britannica 1. ciltten alındığını doğrulamış bulunuyoruz. Onun dışında farklı ansiklopediler de kullandığını daha önce kendisi yazmış, dolayısıyla çok büyük bir sorunla karşı karşıya olduğumuz anlaşılmış oldu. Telif hakları ihlalinin şüphesi bile yeterlidir çoğu zaman ve burada şüpheyi de aşan bir durum söz konusu. An itibarıyla 293.967 maddeye sahip olduğumuz düşünülecek olursa, Mirada'nın Vikipedi maddelerinin %2,39'unu açan kişi olduğu anlaşılıyor. Elbette bu maddelerin tamamının telif hakkı ihlali teşkil etmesi söz konusu olamaz. 1100 civarı maddesi çeşitli seçimlerin sonuçlarını veren maddeler. Bunun dışında liste tipi de birçok maddesi var. Listeden bunları temizlediğimiz zaman geriye 5700 civarı madde kalıyor.

Mirada'nın ilk maddesi 2009'da açıldı. Geçen 7-8 yıllık süreçte, oluşturmuş olduğu maddelerde elbette başka kullanıcılar da değişiklik yaptı. Botlardan AWB kullanıcılarına, kategoriseverlerden bilgi kutucularına kadar birçok kişinin bu maddelere çeşitli eklemeleri söz konusu olmuştur. Ancak maddelerin metinsel ana iskeletleri Mirada'ya ait olduğu için, bu maddelerin mevcut hâlleriyle kurtarılma olanağı yoktu. Bu nedenden ötürüdür ki;

Bu maddeleri barındırmamızın hukuki bir sorun teşkil ettiği ve sahte kaynak gibi usulsüzlükler de göz önünde bulundurularak bu karar alınmıştır. Ancak elbette maddelerin altyapısının kurtarılabilmesi için de şöyle bir önlem alınmıştır: Maddelerin yukarıda belirtilen sayfadaki listesi, hizmetliler tarafından düzenli olarak kontrol edilecek ve bu maddelerin oluşturulmuş olduğu saptanırsa, maddelerin bilgi kutuları, kategorileri, şablonları, vb. silinen sürümlerden alınarak maddeye eklenecek ve Mirada dışındaki kullanıcıların maddeye verdiği emekler kurtarılacaktır. Bunun yanı sıra, "Bu maddeye katkım vardı" diye bize mesaj atan her kullanıcıya yaptığı eklemeleri metin olarak kurtarıp sunacağız ve bu maddelerde katkısının olup olmadığını merak eden her kullanıcıya Silinen Katkılar arayüzünden bakarak bilgi vermeye hazırız. Bunun dışında maddeleri de kontrol etmeyi ve ihlal yaratmadığını anladığımız sayfaları geri getirmeyi sürdüreceğiz. Lütfen siz de gördüğünüz her türlü hatayı bildiriniz, mutlaka geri getirilmesi gereken maddeler olacaktır.

İkinci olarak da;

  • Ağır telif hakları ihlali ve projeye verdiği zarar nedeniyle Kullanıcı:Mirada'nın 1 yıl süreyle engellenmesine karar verilmiştir.

Vikipedi kendini "Özgür Ansiklopedi" olarak tanımlar. Buradaki "özgür" sözcüğünün tek bir anlamı vardır: Telif hakları sorunu yaşamadan sınırsızca paylaşılabilmek ve kimseye ait olmamak. Yapmaya çalıştığımız iki şey var: Ansiklopedi olmak ve Özgür olmak. Kullanıcının yıllara yayılan ağır ihlali, bu en temel taşımıza dinamit koymaya eşdeğerdir, hepimizin emeklerine saygısızlıktır. Engel şüphesiz bir ceza olarak kullanlmamalı, yalnızca projeyi ve kullanıcılarını korumanın aracı olmalıdır. Ancak kullanıcı defalarca uyarılmış, engellenmiş; ancak ihlallerine son vermemiştir. Bu durumda projemizi korumak için bu engelleme bir zorunluluk durumuna gelmiştir. Doğal olarak, kullanıcının devriyeliği de alınmıştır.

Vikipedi tarihi için çok önemli bir gelişme yaşıyoruz ve bu büyük sorunu tespit ettiği için huzurlarınızda @Kingbjelica'ya teşekkürü bir borç biliyorum.

Topluluğumuzun bilgisine arz olunur.

Vito Genovese 15:46, 29 Mart 2017 (UTC)

Silinen 5707 maddenin listesi varsa o maddeleri açmaya çalışalım en azından. İçinde temel olabilecek birçok madde olduğunu düşünüyorum ki Vikipedi'de bu maddeler olmalı. --Hedda Gabler (eski) (mesaj) 16:27, 29 Mart 2017 (UTC)
Pardon, verilen linki yeni fark ettim. --Hedda Gabler (eski) (mesaj) 16:30, 29 Mart 2017 (UTC)
Çok ağır ama gerekli bir karar olmuş. Silinen maddelere bakıyorum şimdi de ciddi anlamda değerli maddeler gitmiş maalesef. Ankara Uluslararası Film Festivali, Uluslararası Adana Film Festivali, Uluslararası İstanbul Film Festivali, Sinema Yazarları Derneği Ödülleri, Altın Portakal Sinema Emek Ödülü gibi sayfaların ve yıllarının neredeyse hepsi silinmiş. Ve tabi Kadir İnanır filmografisi ve Türkan Şoray filmografisi gibi maddeler de gitmiş. Dile kolay 5.707 madde. Toparlamak çokça zaman alacak ve bir çoğunu geri kazanamayacağız. Ciddi anlamda üzüldüm. Ek olarak bunca problem yaratmış birinin 1 yıl gibi "süreli" engeli bana çok tatminkar gelmedi. Bence süresiz engellenmeliydi. --Pragdonmesaj 16:47, 29 Mart 2017 (UTC)
Evet, Vikipediyi son derece etkileyen bir karar. İzleme listem silinen sayfaların kırmızı bağlantıları ile doldu ve bunu üzülerek gözlemledim. Maddeleri kurtarmanın, Mirada dışındaki kullanıcılar tarafından verilen katkılarla maddelerin tekrar oluşturulması son derece gerekli. Zira Vikipedi maddelerinde kırmızı bağlantıların sayısı son derece artacak, ve gözlemlediğim arttı bile. --Ahmet Turhan (mesaj) 17:07, 29 Mart 2017 (UTC)
Toplu silme işlemi daha iyi şekilde yönetilebilir. Önerim aşamalı olarak değerlendirilmesi, kategorilere ayırıp, maddeleri tekrar eklenmesi için zemin oluşturulmasıdır. Silinme işlemi 1. aşama için kabul edilebilir bundan sonraki adım işbirliği yapılarak maddeleri ana kategorilere ayırmak (siyaset, spor, sinema vb.) listesini çıkarmak olmalıdır. --Cenk (mesaj) 17:25, 29 Mart 2017 (UTC)
Gerekçe hem telif hem geçersiz kaynaklandırma olduğundan toplu silme kararını mecburen destekliyorum. Ama diğer arkadaşlar gibi ben de bu maddelerin (en azından temel nitelikte olanlarının) bir an önce geri kazanılması gerektiğini düşünüyorum. Önerim bir işbirliği projesi oluşturulması olacak. Başta @Vito Genovese olmak üzere önerimi değerlendirirseniz memnun olurum. Silinen madde listesi üzerinden katılacak arkadaşlar tarafından ilk hafta içinde seçilenler işaretlensin. Haftanın sonunda bu maddeler yarı korumada geri getirilsin. Katılımcılar seçtikleri maddeleri 1 hafta içinde en az taslak, ama mümkünse tamamını başlangıç seviyesinde, ama bu kez sağlıklı biçimde tamamlayıp haber versinler. Gerekirse maddelerin bir kısmı için bir sonraki hafta da ek süre olarak tanınabilsin. Sonunda seçenler ve hariçten katılanlar tarafından sağlıklı sonuca ulaştırılamamış olanlar proje sonunda yeniden silinsin. Ne dersiniz? iazak (mesaj) 17:46, 29 Mart 2017 (UTC)
  • Sayfalarin son surumleri incelense ve tek kaynak olarak hala bu ansiklopedilerin oldugu maddeler silinse (bot yardimiyla tespt edilebilir saniyorum ki) bir tik daha saglikli sonuc alinabilirdi. Arada telif hakki sakli olmayan icerige sahip maddelerin yani sira zaman icerisinde baska kullanicilar tarafindan bastan yazilan sayfalar da silinmis. En kotu ihtimalle yalnizca giris cumlesi birakilarak taslak seviyesinde birakilmalari da (bilgi kutusu ve resim de dahil) iyi bir alternatif.--RapsarEfendim? 17:55, 29 Mart 2017 (UTC)
O mümkün değil Rapsar, çünkü bu maddelerin %90'ında Britannica kaynak bile gösterilmemişti. Kingbjelica da zaten sıklıkla bundan şikâyet ediyordu.
Vito Genovese 18:01, 29 Mart 2017 (UTC)

Çok yazık. Zaten doğru düzgün katkı sağlayan da yoktu Vikipedi'ye maddelerin çoğu da katkı sağladığım maddelerdi, saçma bir gerekçe ve maddelerin silinmesinden ötürü tebrik edilecek bir şey göremiyorum. OmerFarukDemir ileti 29 Mart 2017, 17:55 (UTC)

@Cenk Çetin'in önerisine katılıyorum. Silinen maddeleri kategorilere ayırarak ve gerek iş birliği projeleri gerekse bireysel katkılarla toparlamalıyız.--Pragdonmesaj 18:02, 29 Mart 2017 (UTC)
  • Çok üzücü bir durum. Böyle bir fecaate sebep olan bir kişi için bir yıllık süre az değil mi? Ayrıca toptan silme yerine Mirada'nın katkısı ile son sürüm arasında inceleme yapılıp ona göre silinseydi veya Rapsar'ın dediği gibi hiç değilse bilgi kutuları, resimler ve giriş kısımları taslak olarak kalsaydı.--Nushirevan11 ☾★ 18:15, 29 Mart 2017 (UTC)
Yapılsaydı dediğin şeyi hiç kimse yapamaz @Nushirevan11. 6 bin maddeden söz ediyoruz. Kalsaydı dediklerinin tamamı da kurtarılacak zaten, giriş kısmı dışında elbette, o yine ihlal teşkil ediyor.
Vito Genovese 18:18, 29 Mart 2017 (UTC)
@Vikiçizer getirdi. Mirada taslak olarak açmış, madde temiz.
Vito Genovese 18:52, 29 Mart 2017 (UTC)
Herkese selamlar... Öncelikle geçmiş olsun demek istiyorum. Bir çok kullanıcımızın da yakındığı üzere bizi bir süre geri götüren ve zaman kaybına yol açan (lakin gerekli) bir yaptırım olmuş. Bir sene düşünmek ve hatayı anlamak için yeterlidir ama inşallah bu bir yıl içinde bu 6000 madde toparlanabilir... Keşke (demenin bir faydası olmadığını biliyorum) Mirada kullanımızın yaptığı ihlaller anlık olarak değerlendirilip düzeltilebilseydi. Burada bizlere ve değerli @Rapsar'a iş düşmekte İBP ile bu maddeleri hızlı bir şekilde toparlayabiliriz. Özellikle silinen kaynaklardaki katkılardan faydalanabilecek olanlar varsa bu süreç epey hızlanacaktır... Saygılarımla. chansey Mesaj 18:53, 29 Mart 2017 (UTC)
  • Benden de merhaba. Böyle tatsız bir olayın yaşanmış olması nedeni ile 5.667 maddenin Vikipedi'den silinmiş olduğunu görmek üzücü. Politikalar belli, ancak, yukarıda da bazı arkadaşların belirttiği gibi maddeleri en taslak haline getirebilmiş olabilseydik keşke. Ben şahsen, bazı zamanlarda (vaktim olduğunda), telif hakkı ihlali yaratan bir yeni açılmış sayfa ile karşılaştığımda, sayfayı tamamen temizleyip birkaç cümle ile taslak hale getiriyordum. Bu kadar maddeyi incelemek de zor, bunları yeniden açabilmek de...--thecatcherintheryemesaj 19:05, 29 Mart 2017 (UTC)
Geri getirilmesini istediğiniz maddelerin listenin tartışma sayfasına yazılması mümkün olabilirse harika olur. Böylelikle buradaki tartışmayı kompakt tutabiliriz.
Vito Genovese 19:22, 29 Mart 2017 (UTC)
Hangi listenin? Kendi adıma geri getirilenleri siliyorum tartışma kısmından. Teşekkürler. Bu arada geri getirilen lig maddeleri kontrol edilmemiş olarak duruyor ve revizyon kontrol imkanı da sunmuyor. Ne yapabiliriz?--Teacher0691 (mesaj) 19:27, 29 Mart 2017 (UTC)
Vikipedi tartışma:Telif sorunları/Mirada sayfasını kastetmiştim @Teacher0691. O kontrol edilmemiş sorununu ben de fark ettim. Anlık bir sorun anladığım kadarıyla. Sayfada bir değişiklik yaptığım anda kayboluyor özellikle onay vermememe rağmen. Belki de F5 çeksek de düzeliyordur.
Vito Genovese 19:31, 29 Mart 2017 (UTC)
Mesaj sayfama geri getirilmesi istenen maddeler yazılabilir, en kısa sürede ilgilenmeye çalışırım.--Vikiçizer (mesaj) 19:28, 29 Mart 2017 (UTC)
Vikipedi:Telif sorunları/Mirada gördüm şimdi.--Teacher0691 (mesaj) 19:31, 29 Mart 2017 (UTC)

Aslında Mirada konusunda ikinci bir sorunumuz daha olabilir. Şu konu da tartışmamızda geçti. Mirada'nın 1100 civarı seçim maddesi olduğunu ve bunların silinme kapsamı dışında bırakıldığını yazmıştım. Bu sorun da bu maddelerle ilgili.

Okumak sıkıcı gelebilir, özet geçeyim: @Cfsenel, Mirada'ya "Seçim sonuçları maddelerini açmışsın ama örneğin %22,1895 olan oranları yuvarlamayıp %22,18 olarak bırakmışsın, dolayısıyla tüm değerler hatalı" diyor. Mirada da "Öyle yaparsam 150 oy daha fazla almışlar anlamına gelir" diyor ve bu değerleri düzeltmeye yanaşmıyor. Yanılıyorsam düzeltin, ancak böyle değerlerin yuvarlanması ve %22,19 olarak girilmesi standart bir uygulama diye biliyorum. Eğer yanılmıyorsam, bu 1100 civarındaki maddede de tamamen hatalı yüzdelik değerler sunuyoruz okuyucularımıza.

Vito Genovese 19:37, 29 Mart 2017 (UTC)

Kesinlikle katılıyorum çok basit bir matematik kuralıdır en yakın sayıya yuvarlama. Oy sayısı da ayrıca veriliyordur zaten heralde.--Teacher0691 (mesaj) 20:17, 29 Mart 2017 (UTC)
Ahmet, tabii, olabilir. Senin silinen katkılarına baktığımda bazı maddeler yakalıyorum, ama çok ağır telif ihlali var maddelerde. Enwiki'den bakıp temiz bir tanımla oluştursak ve zamanla geliştirsek daha sağlıklı olabilir. Sen Pragdon gibi bir liste oluşturursan (ben de senin hatırlamadığın maddeler konusunda destek verebilirim), o maddelerin metin dışı içeriklerini geri getirmeye başlarım ben de yavaştan.
Vito Genovese 20:37, 29 Mart 2017 (UTC)
Bu listede açılması gereken Sovyet maddelerini listeleyelim öyleyse. Başlangıç için 1-1000 arası maddelere bir göz attım, dilersen sen de bir bak eksiklikler var mı? --Ahmet Turhan (mesaj) 21:45, 29 Mart 2017 (UTC)
Bugün biraz yoğunluğum var, ama bakarım mutlaka @Ahmet Turhan. Yalnız maddelere bakıyorum da, örneğin Propp maddesine; tüm metin Mirada'ya ait. Bunların sıfırdan yazılması gerekiyor. Bence sen bunları bir tane güzel bir tanım tümcesiyle oluştur, ben de sonra metin dışı ögeleri ekleyeyim maddeye.
Bu maddelerde tanım tümcesi de dâhil olmak üzere hiçbir şeyin Mirada tarafından yazıldığı gibi bırakılmaması gerekiyor. Bu konuda genel olarak herkesten özen rica ediyorum, "Bu kadardan bir şey olmaz" deme lüksümüz yok.
Bu vesileyle tek ve düzgün 1 adet tanım tümcesinin maddeyi VP:HS#M1'den kurtarmak için yeterli olduğunun notunu da düşeyim. Ölçüte bakacak olursanız, ansiklopedik bilgi vermeyen tümcelerle ilgilidir daha ziyade. Bir paragraf yazı yazmamız gerekmiyor M1 sorunu yaşamasın diye.
Vito Genovese 08:35, 30 Mart 2017 (UTC)
Listeyi tam olarak oluşturayım, ondan sonra toplu bir şekilde halletmeye ya da işbirliği şeklinde yapmaya çalışacağım. --Ahmet Turhan (mesaj) 09:28, 30 Mart 2017 (UTC)
  • Bir hayli geriye gitmişiz. Ancak herkesin emeğini çalan kişiye 1 yıl değil süresiz engel verilseymiş keşke. Bu arada UEFA Kupa Galipleri Kupası'nda ne gibi bir telif ihlali olmuş olabilir merak ettim. Futbol maddelerinde genelde sonuç tabloları var.Sait71 08:41, 30 Mart 2017 (UTC)
Sorma Sait. Baştan futbolla ya da diğer sporlarla ilgili turnuva ya da sezon gibi maddeler ayıklanmadan silindiği için şu an önce interwikisini geri getirip akabinde maddeyi geri getiriyorum. Polonya'nın voyvodalıkları gibi çoğu listeden oluşan maddeler de mevcut. Birkaç günde anca bitiririm...--Śαвяí¢αи76ileti 09:16, 30 Mart 2017 (UTC)

Şunun notunu düşeyim: Hizmetliler arasındaki tartışmada alınan karar "Seçim maddeleri hariç tüm maddeler" idi, bunun dışında "Şunlar da dışarıda bırakılsın" gibi bir şey söylendi de onları listeden çıkarmamış değilim. Neyse, seçim maddeleri kabaca 5900 madde ediyordu. İşlemi gerçekleştirmeden önce listeye bir bakıp TBMM 1. dönem milletvekillerinin ile göre dağılımları gibi 8-10 adet farklı madde grubunu listeden çıkarttım ve liste 200 kadar azaldı. İçlerinde telif hakkı ihlali barındırmayan maddeler elbette var, ancak hepsini tek tek kontrol etmek mümkün olsaydı zaten toplu silmeye hiç gerek olmayacaktı. Kurtarılabilecek ne varsa kurtaracağız, MediaWiki yazılımında hiçbir şey bir yere kaybolmuyor, endişe etmeyin. Bir süre böyle bir geçiş dönemi yaşayacağız, ancak Mirada'nın metinlerinden toplu olarak kurtulmamızın başka yolu yoktu. Maddeler kalsaydı, aramızda telif hakları konseptini tam olarak içselleştirememiş bazı yeni arkadaşlarımız da olduğu için tek tek 5 bin maddeyi kontrol etmemiz gerekecekti. Şurada Cobija'nın yaptığı gibi içeriğin sorunsuzluğuna tanıklık edildiği durumlar haricinde, tekrar etmek istiyorum, Mirada'nın yazdığı her şeyin gitmesi gerekiyor.

Vito Genovese 10:06, 30 Mart 2017 (UTC)

  • Mirada'nın bir iki cümle yazarak açtığı maddeler bile silinmiş ve üzerine eklenen bilgiler yokolmuş. Silinen maddeler tek tek kontrol edilmeli ve geri getirilmesi gerekenler tespit edilmelidir. Onca emeğe yazık etmeyelim. Örneğin izleme listemde olan ve geri getirilen tarihyazımı gibi. — Pınar (mesaj) 10:47, 30 Mart 2017 (UTC)
Yapılabiliyorsa en geniş ve en az içeriğe sahip maddeleri (kilobaytlarına göre sıralandırıldığında) belirlenip kontrol edilebilir. Tarihyazımı oldukça geniş içeriğe sahip, fark edilmemesi durumunda maddeye yazık olurmuş. --Hedda Gabler (eski) (mesaj) 11:21, 30 Mart 2017 (UTC)
Öncelikle alınan kararda etkisi olan, araştıran ve inceleyen hizmetlilere çok teşekkür ediyorum. Kararı topuluğun anlayışla karşılaması telif hakları gibi bir sorundan asla taviz vermeyeceğimizin bir göstergesi oldu. Ayrıca silinen maddelerin geri getirilip temizlenmesi burayı ne kadar benimsediğimizi göstermesi bakımından önemliydi. İlgili projeler ve kişisel gayretlerle bu sorunu uzun vadede çözebileceğimizi düşünüyorum. Umarım daha iyi noktalara gelebiliriz.--Kingbjelica (mesaj) 13:01, 30 Mart 2017 (UTC)

VikiProje Sinema Nisan İBP

Merhaba herkese, Nisan 2017'nin 15 günlük ilk iş birliği projesi, Sergey Yutkeviç filmleri'ndeki eksik maddelerin oluşturulması olarak şeçilmiştir. Proje sonunda, proje başlangıcı itibarıyla maddesi oluşturulmamış 18 adet Sergey Yutkeviç filminin tamamının oluşturulması hedeflenmektedir. Proje, 1 Nisan 2017 günü UTC ile saat 00:00'da başladı ve 15 Nisan 2017 günü UTC ile saat 23:59'da sona erecektir. İlgili arkadaşları bekleriz. --Pragdonmesaj 11:28, 1 Nisan 2017 (UTC)

Hızlı Bilgi Aracındaki bug

Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 1 aydır kendi sayfamda keşfettiğim daha doğrusu başka kullanıcılarda da var mı bilmiyorum ama son değişikliğini x saat, dakika vs. göstergecinde negatif rakamlar çıkıyor (-84,-61 vs.). bu adrese daha doğrusu Türkçe vikipedi gönüllüleri sayfasına görüntüyü attım. İyi vikiler.. --Uchiha Itachimesaj için 08:55, 2 Nisan 2017 (UTC)

TRT Arşiv

  • Görmeyen, duymayan kalmasın. Müthiş bir şey: http://www.trtarsiv.com/ - Şu da konu hakkında haber. Vitruvian (mesaj) 21:30, 1 Nisan 2017 (UTC)
    Teşekkür ediyorum. Sayende görmüş oldum. Hakikaten olması gerekiyordu. İnşallah daha da geliştirirler içeriğini.Sait71 18:30, 3 Nisan 2017 (UTC)

Azerbaycan - VikiProje Sovyetler Birliği işbirliği

VikiProje Sovyetler Birliği'nin birinci Nisan 2017 işbirliği projesi belirlendi. Daha fazla bilgi için sağdaki genişlet'e tıklayın.




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her iki haftada bir tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ilk proje konusu Azerbaycan'da komünizm şablonundaki kırmızı bağlantılı maddelerin oluşturmaktır

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--Ahmet Turhan (mesaj) 21:58, 1 Nisan 2017 (UTC)

Mirada maddeleri ileilgili - Türkçeye yapılan tercümeler de telif ihlali yaratır mı?

  • I. Ağa Han ve VI. Ağa Han - maddeleri ingilizce vikipedia dan tercüme edilmişti. Bu nedenle, Türkçesi için bir kopyala yapıştır durumu söz konusu olmaması gerekirdi.
  • Nâsır-ı Hüsrev: çoğunlukla Tahir Harimî Balcıoğlu kitabından yararlanılarak geliştirilmiş bir madde idi. ingilizce madde Britanıca'dan kopyalanmış olsa dahi Türkçesi için böyle birşey söz konusu olmayabilir.
  • Ayni şekilde Zünnûn-ı Mısrî ingilizceden tercüme edildiğine göre kopyala yapıştır nasıl söz konusu olabiyor?
  • Bari bu Miranda'nın dışındaki katkıları tutabilseniz..108.31.73.21 01:17, 2 Nisan 2017 (UTC)
Hayır ihlal yaratmıyor. Sadece İngilizce Vikipedi'den çevrildiğini belirtilmesi gerekiyor. @Vito Genovese gereğini yapar mısın?--Mavrikantmsj 19:02, 2 Nisan 2017 (UTC)

I. Ağa Han tamamen Mirada'ya ait. IV. Ağa Han'ın yarısı Mirada'nın, metin Mirada'nın ihlali üzerine geliştirilmiş ve dolayısıyla temizlenmesi gerekiyor. Nâsır-ı Hüsrev ve Zünnûn-ı Mısrî'de de aynı durum vardı. Zünnûn-ı Mısrî'yi ben temizledim. Diğerlerini ise maddenin sorumluluğunun deneyimli bir kullanıcı tarafından üstlenilmesi durumunda geri getirebilirim. Kimse üstlenmiyorsa, sırasını bekleyecek. Mirada'nın dışındaki katkıların hepsinin kurtarılacağı ayrıntılı olarak açıklandı zaten. 2-3 ay içinde temizliği bitirmiş oluruz diye düşünüyorum.

Vito Genovese 19:30, 2 Nisan 2017 (UTC)

Wikimedya Konferansı 2017

Wikimedia Conference 2017 grup fotosu

Merhaba arkadaşlar, Wikimedya 2017 Konferansı geniş bir katılımla Berlin'de gerçekleşti. Ben ve @Basak katılımcı olarak konferansta yer aldık. Basak ana toplantı olan 2030 stratejisi ile ilgili bölüme katılırken bende buradaki toplantılardan 12 tane kadarına katıldım. Diğer detaylarıda 1-2 hafta içerisinde sizlere aktarmış olacağız. Organizayonun grup fotoğrafını yanda bulabilirsiniz. Daha fazla fotoğrafa ise şuradan erişebilirsiniz. Konferansta gerçekleştirilen prezantasyonların bir kısmı şurada, bunlara daha yenileride eklenecektir. Selamlarımla, iyi vikiler, SakhalinioBuyrun beniiiim? 21:20, 2 Nisan 2017 (UTC)

Konferansı inceleme şansım oldu, çok güzel ve faydalı bir aktivite olduğu düşüncesindeyim. Tebrikler. --Sidney Eric Wolf (mesaj) 06:22, 3 Nisane 2017 (UTC)