Boeing 737 Kullanıcılar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Ana madde: Boeing 737

Boeing 737'ler 190 ülkede, 500'den fazla havayolu şirketi tarafından kullanılmakta ve 1200'den fazla uçuş noktasına ulaşmaktadır. Toplam 8000 uçak sipariş üzerine ve 6000'den fazla teslim edilmiş olup, 4500’i hala servistedir. Herhangi bir zamanda aynı anda dünya üzerinde 1250 tane 737 havadadır[1].

Konu başlıkları

Kullanıcılar

Afganistan  • Cezayir  • Arjantin  • Avustralya  • Avusturya  • Bahama  • Bahreyn  • Bangladeş  • Beyaz Rusya  • Belçika  • Bolivya  • Bosna-Hersek  • Brezilya  • Brunei  • Bulgaristan  • Kamboçya  • Kanada  • Şili  • Çin Halk Cumhuriyeti  • Kolombiya  • Hırvatistan  • Kıbrıs Cumhuriyeti  • Çek Cumhuriyeti  • Danimarka  • Ekvador  • Mısır  • Estonya  • Etiyopya  • Fiji  • Finlandiya  • Fransa  • Gürcistan  • Almanya  • Yunanistan  • Honduras  • Hong Kong  • Macaristan  • İzlanda  • Hindistan  • Endonezya  • İrlanda  • İran  • Iraq  • İsrail  • İtalya  • Japonya  • Kazakistan  • Kenya  • Letonya  • Litvanya  • Libya  • Lüksemburg  • Makedonya  • Madagaskar  • Malezya  • Moritanya  • Moğolistan  • Meksika  • Nauru  • Hollanda  • Yeni Zelanda  • Nijerya  • Norveç  • Umman  • Pakistan  • Panama  • Paraguay  • Peru  • Filipinler  • Polonya  • Réunion  • Romanya  • Rusya  • Samoa  • Suudi Arabistanl  • Sırbistan  • Slovakya  • Güney Afrika Cumhuriyeti  • Güney Kore  • İspanya  • Surinam  • İsveç  • Tayvan  • Tacikistan  • Tanzanya  • Tayland  • Trinidad ve Tobago  • Tunus  • Türkiye  • Türkmenistan  • Ukrayna  • Birleşik Arap Emirlikleri  • Birleşik Krallık  • Birleşik Devletler  • Vanuatu  • Venezuela  • Vietnam  • Yemen  • Zimbabve

References  • Related content

Kullanıcı Ülkeler ve Hava Yolları[değiştir | kaynağı değiştir]

 Afganistan[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi Resim 100 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
Kam Air Kam Air Boeing 737-200 KvW.jpg *
Pamir Airways Pamir Airways Boeing 737-400.jpg * * Şimdiki Operatör (2011 yılında faaliyetlerini durdurmuş)
Safi Airways Safi Airways Boeing 737-300 KvW.jpg *

 Cezayir[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi 100 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
Air Algérie * * * *
Air Algérie Cargo * Şimdiki operatör
Antinea Airlines * Şimdiki operatör
Ecoair International * * * Şimdiki operatör
Khalifa Airways * * * Şimdiki operatör
Tassili Airlines *

 Arjantin[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi 100 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
Aerolíneas Argentinas * * *
Aerolíneas Argentinas Cargo * Şimdiki operatör
American Falcon * Şimdiki operatör (İşlemler durdurulmuştur, 2005)
Austral Líneas Aéreas * Şimdiki operatör
Dinar Líneas Aéreas * Şimdiki operatör (İşlemler durdurulmuştur, 2002)
LAPA * * Şimdiki operatör (İşlemler durdurulmuştur, 2003)
LAN Argentina * Şimdiki operatör
Southern Winds Airlines * Şimdiki operatör (İşlemler durdurulmuştur, 2005)

 Avustralya[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
Ansett Australia * * Şimdiki operatör (İşlemler durdurulmuştur, 4 Mart 2002)
Australian Airlines * * Qantas ile birleştirilmiştir
Norfolk Air * *
OzJet * Şimdiki operatör (İşlemler durdurulmuştur, 20 Mayıs 2009)
Qantas * * *
Virgin Australia * * Eski adıyla Virgin Blue
Virgin Blue * * * *

 Avusturya[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
Austrian Airlines * * *
Lauda Air * * * * * * Şimdiki operatör (Avusturya Havayolları ile birleşti)

 Bahamalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi Resim 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
Bahamasair Bahamasair Boeing 737-200 KvW.jpg *

 Bahreyn[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi Resim 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
Gulf Air

 Bangladeş[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
Best Air *
Biman Bangladesh Airlines * *
GMG Airlines * Şimdiki operatör

 Beyaz Rusya[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi Resim 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
Belavia

 Belçika[değiştir | kaynağı değiştir]

 Bolivya[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
AeroSur * * *
Boliviana de Aviacion *
Lloyd Aereo Boliviano * Şimdiki operatör

 Bosna-Hersek[değiştir | kaynağı değiştir]

 Brezilya[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
Gol Transportes Aéreos * * *
Rico Linhas Aéreas * Şimdiki operatör
TAF Linhas Aéreas * Şimdiki operatör
Varig * * * * * * Şimdiki operatör (Gol ile birleşti)
WebJet Linhas Aéreas *
Transbrasil * * Şimdiki operatör (İşlemler durdurulmuştur, 2001)
VASP * * * Şimdiki operatör (İşlemler durdurulmuştur, 2005)
BRA Transportes Aéreos * * Şimdiki operatör (İşlemler durdurulmuştur, 2007)
Nacional Transportes Aéreos * * Şimdiki operatör (İşlemler durdurulmuştur, 2002)
Cruzeiro do Sul * Şimdiki operatör (Varig ile birleşti)
Flex Linhas Aéreas *
OceanAir * Şimdiki operatör
Puma Air *
ATA Brasil * Şimdiki operatör (İşlemler durdurulmuştur, 2005)

 Brunei[değiştir | kaynağı değiştir]

 Bulgaristan[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
Air Sofia * Şimdiki operatör (İşlemler durdurulmuştur, 5 Mart 2007)
Bulgaria Air *
Cargoair *
Hemus Air *

 Kamboçya[değiştir | kaynağı değiştir]

 Kanada[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi Resim 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
Air Canada * Şimdiki operatör.
Air Inuit *
Air North C-FJLB-2008-08-15-YVR.jpg * * *
Canada 3000 * Şimdiki operatör
Canadian Airlines Canadian Airlines2.jpg * * Şimdiki operatör
Canadian North Canadian North GFPW.jpg * *
Canadian Pacific Air Lines CP Air 737-217 in San Francisco.jpg * * Şimdiki operatör
Canjet CanJet Boeing 737 C-FJCJ.jpg * * * *
Eastern Provincial Airways * Şimdiki operatör; CP Air ile 1986 yılında birleşti
Enerjet * *
First Air First Air B737-200.jpg *
Flair Airlines *
Nolinor Aviation *
Nordair * Şimdiki operatör
Odyssey International * Şimdiki operatör
Pacific Sky Aviation * Bir kayıtlı
Pacific Western Airlines * * Şimdiki operatör
Quebecair * Şimdiki operatör
Royal Aviation * Şimdiki operatör
Sunwing Airlines Sunwing B737-800 C-FTDW.jpg *
Transair * Şimdiki operatör
VistaJet * Şimdiki operatör
WestJet WestJet 737-700 at YUL.jpeg * * * *
Xstrata Canada * Bir kayıtlı
Zip * Şimdiki operatör

 Şili[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
Air Comet Chile * * İşlemler durdurulmuştur, 18 Aralık 2008
Avant Airlines * İşlemler durdurulmuştur, 2001
Ladeco * * İşlemler durdurulmuştur, 25 Nisan 1996
LAN Airlines * Şimdiki operatör
National Airlines (Chile) * İşlemler durdurulmuştur, 1998
PAL Airlines * *
Sky Airline * *

 Çin[değiştir | kaynağı değiştir]

 Kolombiya[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
AIRES *
Copa Airlines Colombia *
AeroSucre *
Colombian Air Force *

 Hırvatistan[değiştir | kaynağı değiştir]

 Kıbrıs Cumhuriyeti[değiştir | kaynağı değiştir]

 Çek Cumhuriyeti[değiştir | kaynağı değiştir]

 Danimarka[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi Resim 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
Cimber Sterling *
Jettime * *
Maersk Air Maersk Air 737-2L9 at Basel.jpg * * * * * Şimdiki operatör
Primera Scandinavia * *
SAS Denmark * * * Şimdiki operatör
Sterling Airlines Sterling 737-7L9 in Rome.jpg * * * * Bozulmuştur, Cimber tarafından satın alındı.
Transavia Denmark * *

 Ekvador[değiştir | kaynağı değiştir]

 Mısır[değiştir | kaynağı değiştir]

 Estonya[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
Estonian Air * *

 Etiyopya[değiştir | kaynağı değiştir]

 Fiji[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi Resim 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
Air Pacific

 Finlandiya[değiştir | kaynağı değiştir]

 Fransa[değiştir | kaynağı değiştir]

 Gürcistan[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi Resim 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
Georgian Airways

 Almanya[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi Resim 100 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
Air Berlin AirBerlin B737-800 D-ABBF MUC 2008-08-13.jpg * * *
Bavaria Fluggesellschaft *
Bremenfly Bremenfly B734 D-ABRE.jpg * Şimdiki operatör
Cirrus Airlines Cirrus Airlines Boeing 737-500 KvW.jpg * Şimdiki operatör
Condor Condor Boeing 737-300 KvW.jpg * * Şimdiki operatör
dba Dba B733 D-AGEA flydba.jpg * Air Berlin ile birleştirilmiştir, 30 Kasım 2008
German Sky Airlines D-AGSA B737 German Sky Airlines SXF.JPG *
Germania Germania Boeing 737-700 KvW.jpg * *
Hamburg International 1024 DAHIG2 AYT.jpg * * Şimdiki operatör, İşlemler durdurulmuştur, October 2010
Hapag-Lloyd Hapag-Lloyd Boeing 737-800 KvW.jpg * * *
Lufthansa Lufthansa.b737-500.d-abjf.arp.jpg * * * * *
TUIfly TUIfly Boeing 737-800 KvW.jpg * * * *
XL Airways Germany XL Airways Boeing 737-800 D-AXLD DUS.jpg *

 Yunanistan[değiştir | kaynağı değiştir]

 Honduras[değiştir | kaynağı değiştir]

 Hong Kong[değiştir | kaynağı değiştir]

 Macaristan[değiştir | kaynağı değiştir]

 İzlanda[değiştir | kaynağı değiştir]

 Hindistan[değiştir | kaynağı değiştir]

 Endonezya[değiştir | kaynağı değiştir]

737-900ER, Endonezya. (2007)
Havayolu şirketi 100 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
Airfast Indonesia *
Batavia Air * *
Citilink * *
Garuda Indonesia * * * *
Indonesia AirAsia *
Kartika Airlines *
Lion Air * * * [2]
Merpati Nusantara Airlines * * *
Sriwijaya Air * * *
Tri-MG Intra Asia Airlines *

 İrlanda[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi 100 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
Aer Lingus * * * * Şimdiki operatör
Ryanair * * Şimdiki operatör

 İran[değiştir | kaynağı değiştir]

 Irak[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi 200 300 400 500 600 700 800 Not
Iraqi Airways * * * *

 İsrail[değiştir | kaynağı değiştir]

 İtalya[değiştir | kaynağı değiştir]

 Japonya[değiştir | kaynağı değiştir]

 Kazakistan[değiştir | kaynağı değiştir]

 Kenya[değiştir | kaynağı değiştir]

 Letonya[değiştir | kaynağı değiştir]

 Litvanya[değiştir | kaynağı değiştir]

 Libya[değiştir | kaynağı değiştir]

 Lüksemburg[değiştir | kaynağı değiştir]

 Makedonya[değiştir | kaynağı değiştir]

 Madagaskar[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi Resim 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
Air Madagascar Air Madagascar Boeing 737-3Q8 5R-MFH.jpg *

 Malezya[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi 100 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
AirAsia *
Malaysia Airlines * * * * *
Royal Malaysian Air Force *
FireFly * *

 Moritanya[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Air Mauritanie Şimdiki operatör (İşlemler durdurulmuştur, 2007)

 Moğolistan[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi Resim 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
MIAT Mongolian Airlines Mongolian Airlines Boeing 737 EDDT 2008.jpg *

 Meksika[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi 100 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
Aviacsa * *
Magnicharters * *
VivaAerobus *
Aeromexico * *
TAESA * * * *
Republicair *
Nova Air *
Regional Cargo *
Global Air * *
Líneas Aéreas Azteca * *
AVolar * *
Estafeta * *

 Nauru[değiştir | kaynağı değiştir]

 Hollanda[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi 100 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
Arkefly *
KLM * * * * * *
Transavia.com * * * *

 Yeni Zelanda[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi 100 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
Air New Zealand * *
Ansett New Zealand * * İşlemler durdurulmuştur, 2001
Freedom Air * * İşlemler durdurulmuştur, 30 Mart 2008
Kiwi Travel International Airlines * * İşlemler durdurulmuştur, Eylül 1996
National Airways Corporation * Air New Zealand birleştirilir, 1 Nisan 1978
Pacific Blue *

 Nijerya[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi 100 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
Aero Contractors * * *
Arik Air * * *
Bellview Airlines * *
Nigerian Eagle Airlines *
Virgin Nigeria Airways * Rebranded as Nigerian Eagle Airlines, 17 September 2009

 Norveç[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi Resim 100 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
Braathens Braathens B737-200 and British Airways 757.jpg * * * * Merged into SAS Braathens in 2004
Busy Bee * İşlemler durdurulmuştur in 1992
Color Air * İşlemler durdurulmuştur 27 September 1999
Norway Airlines *
Norwegian Air Shuttle * * *
SAS Braathens * * * * * Merged into Scandinavian Airlines in 2007
Scandinavian Airlines * * * * *

 Umman[değiştir | kaynağı değiştir]

 Pakistan[değiştir | kaynağı değiştir]

 Panama[değiştir | kaynağı değiştir]

 Paraguay[değiştir | kaynağı değiştir]

 Peru[değiştir | kaynağı değiştir]

 Filipinler[değiştir | kaynağı değiştir]

 Polonya[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi Resim 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
LOT Charters Warsaw Frederic Chopin Airport 12.JPG 5
Enter Air ENTERAIR6-SPENB.jpg 6 2
LOT Polish Airlines Lot.b737-500.sp-lkb.arp.jpg 2 4
Air Italy Polska 2
Centralwings Boeing 737-400 Centralwings.JPG 3 8 Centralwings operated until the end 2009.
Small Planet Airlines Small Planet Airlines 737 livery.jpg 1 Registration SP-HAA
Air Polonia Air Polonia APN.jpg 2 2 Air Polonia operated until the end 2004.

 Réunion[değiştir | kaynağı değiştir]

 Romanya[değiştir | kaynağı değiştir]

 Rusya[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
Aeroflot Aeroflot Boeing 737-400.jpg * * *
Donavia * *
Gazpromavia *
Globus Globus Boeing 737-400.jpg * *
I-Fly *
KD Avia KD Avia Boeing 737-300 EI-DJS Misko.jpg Durdurulan
KrasAir EI-CBQ AirUnion.jpg Durdurulan
Moscow Airlines Boeing 737-300 VP-BBM.jpg * *
Nordavia Aeroflot-Nord Boeing.png * *
Orenair Orenair B735 VP-BGR.jpg
Pulkovo Aviation Enterprise Pulkovo.b737-500.ei-cdh.arp.jpg * * *
Rossiya Boeing737-ei-cdh.jpg *
S7 Airlines *
SAT Airlines SAT Airlines Boeing 737-500 Galkin.jpg * *
SkyExpress Sky Express Boeing 737-300.jpg * *
Taimyr Air Company Nordstar Boeing 737-800.jpg *
Transaero Transaero Boeing 737-300.jpg * * * *
UTair UTair Boeing 737-500.jpg * * * *
Yamal Airlines * *
VIM Airlines * ön anlaşma var

 Samoa[değiştir | kaynağı değiştir]

 Suudi Arabistan[değiştir | kaynağı değiştir]

 Sırbistan[değiştir | kaynağı değiştir]

 Slovakya[değiştir | kaynağı değiştir]

 Güney Afrika[değiştir | kaynağı değiştir]

 Güney Kore[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi Resim 100 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
Asiana Airlines *
Air Busan ABL B735.jpg * *
Eastar Jet ESR B736.jpg * *
Jeju Air JJA B738.jpg *
Jin Air JNA B738.jpg *
Korean Air 737 at Daegu International.JPG * *
T'way Airlines *

 İspanya[değiştir | kaynağı değiştir]

 Surinam[değiştir | kaynağı değiştir]

 İsveç[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
Air Sweden * * Defunct in 1993
Braathens Sverige * *
Britannia Nordic * *
Falcon Air *
FlyMe * *
Linjeflyg * 1993 yılında SAS′la birleşti.
Nordic East * * *
Novair * Şimdiki operatör
Scandinavian Airlines * * * *
Torair *
Transwede * * *
TUIfly Nordic *
Viking Airlines * * Defunct

 Çin Cumhuriyeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi 100 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
China Airlines * * *
Far Eastern Air Transport * * İşlemler durdurulmuştur, 13 May 2008
Mandarin Airlines *

 Tacikistan[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi Resim 200 300 400 500 600 700 800 Not
Somon Air
Tajik Air

 Tanzanya[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
Air Tanzania * İşlemler durdurulmuştur, 2008

 Tayland[değiştir | kaynağı değiştir]

 Trinidad ve Tobago[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
Caribbean Airlines *
BWIA West Indies Airways * İşlemler durdurulmuştur, 2006
Air Caribbean * İşlemler durdurulmuştur, 2000

 Tunus[değiştir | kaynağı değiştir]

 Türkiye[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu Şirketi Resim 100 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
Anadolujet 2010-06-30 B737 Andolu TC-JHI EDDF 01.jpg * *
Corendon Airlines Corendon B73H TC-TJH.jpg * * *
Cyprus Turkish Airlines Kibris Turk Hava Yollari-TC-MAO.jpg *
Pegasus Airlines 2010-06-30 B737 Pegasus TC-AAE EDDF 03.jpg * * *
Sky Airlines Sky Airlines TC-SKD.JPG * * *
SunExpress SunExpress B737-800 TC-SNP.jpg *
Turkish Airlines Turkish b737-800 tc-jgr at manchester arp.jpg * * * * 15 adet 737-900ER sipariş edildi.
Tailwind Airlines Tailwind B734 TC-TLB.jpg *

 Türkmenistan[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
Turkmenistan Airlines * * *

 Ukrayna[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
Aerosvit * * * *
Dniproavia * * *
Ukraine International Airlines Boeing737-ur-gah.jpg * * * *
WindRose

 Birleşik Arap Emirlikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
Flydubai *

 Birleşik Krallık[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi Resim 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
AB Airlines * *
Air Europe * İşlemler durdurulmuştur, 1991
Air UK Leisure * 1998 yılında Air2000 birleştirilmiştir
Airways International Cymru * İşlemler durdurulmuştur, Ocak 1988
Ambassador Airways *
Astraeus Airlines Astraeus b737-700 g-strf arp.jpg * *
Atlantic Airlines *
Bmibaby Bmibaby Manchester.JPG * *
Britannia Airways Britannia Airways Boeing 737-200 at Zurich Airport in May 1985.jpg * * *
British Airtours *
British Airways B737-baw-g-gffd.jpg * * * * *
British Midland Airways Bmi (G-OBMJ), Dublin, May 1994.jpg * * *
British World Airlines *
Caledonian Airways * İşlemler durdurulmuştur, 1980'lerde
Dan-Air Dan-Air Boeing 737-200 at Zurich Airport in May 1985.jpg * * * British Airways, 1992 yılında birleştirildi
Debonair *
EasyJet * * *
Excalibur Airways *
Flyglobespan Flyglobespan G-SAAW glasgow.jpg * * * İşlemler durdurulmuştur, Aralık 2009
GB Airways * EasyJet 2008 birleştirilmiştir
Jet2.com Jet 2 B733 G-CELI.jpg * *
Inter European Airways * Airtours Uluslararası ile birleşti
Maersk Air UK *
Monarch Airlines * *
Novair International Airways İşlemler durdurulmuştur, 1990
Orion Airways Orion Airways Boeing 737-200 at Basle - April 1984.jpg * İşlemler durdurulmuştur, 1989
Paramount Airways *
Sabre Airways *
TEA UK * *
Thomsonfly Thomsonfly.b737-800.g-fdza.arp.jpg * * Thomson Airways 2008 birleştirilir
Thomson Airways * *
Titan Airways *
TNT European *

Amerika Birleşik Devletleri ABD[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi Resim 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
AirCal AirCal Boeing 737-200 N466AC Marmet.jpg * * 1987 yılında Amerikan Havayollarına birleştirildi
Air Florida * İşlemler durdurulmuştur
AirTran Airways AirTran Airways Boeing 737-7BD N331AT.jpg * *
Alaska Airlines Alaska 313 N317AS Boeing 737-990 SJC.jpg * * * * *
Aloha Air Cargo * Kargo yapılandırma
Aloha Airlines Aloha Airlines B737-700 (231554451).jpg * * * * İşlemler durdurulmuştur, 31 Mart 2008
America West Airlines America West Airlines Boeing 737-200 N128AW Marmet.jpg * * * US Airways ile birleşti
American Airlines American Airlines.Boeing 737-800.LAX.2007.jpg * * *
American Trans Air * İşlemler durdurulmuştur, 2008
Braniff Airlines * İşlemler durdurulmuştur
Continental Airlines Continental-Boeing-737-800.jpg * * * * * *
Delta Air Lines * * * *
Frontier Airlines (1950–1986) Frontier Airlines Boeing 737-200 N7382F Marmet.jpg * 1986 yılında Continental ile birleşti
Frontier Airlines (Present-Day) Frontier Boeing 737-300.jpg * *
JetAmerica * İşlemler durdurulmuştur
MarkAir is a Şimdiki operatör, İşlemler durdurulmuştur in 1995
Miami Air International Miami Air Boeing 737-8Q8 at Vandenberg AFB.jpg * *
Midway Airlines * * İşlemler durdurulmuştur
Morris Air * Southwest Airlines ile 1994 yılında birleştirildi
New York Air * 1987 yılında Continental Airlines birleştirilir
Pacific Southwest Airlines (PSA) * 1988 yılında USAir birleştirilir
Pan American World Airways Pan Am Boeing 737-200 at Zurich Airport in May 1985.jpg * İşlemler durdurulmuştur, 4 Aralık 1991
Peoplexpress Airlines * * 1987 yılında Continental Airlines birleştirilir
Pasto Airways *
Piedmont Airlines Boeing 737-301 N301P Piedmont La Guardia 17.08.85.jpg * Şimdiki operatör
Presidential Airlines * İşlemler durdurulmuştur
Ryan International Airlines *
Southwest Airlines SWA7377H4533.jpg * * *
Spirit of American Airlines *
Sun Country Airlines * *
United Airlines United Airlines Boeing 737-522 taking off at San Jose International Airport.jpg * * * * * Continental ile birleşmesinin sırasında 737NG kazandı
US Airways * * *
Western Airlines Western Airlines Boeing 737-200 N4520W Marmet.jpg * * 1986 yılında Delta ile birleşti
Wien Air Alaska Wien Air Alaska Boeing 737-200 N493WC Marmet.jpg * İşlemler durdurulmuştur

 Vanuatu[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
Air Vanuatu * * *

 Venezuela[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
Avior Airlines *
Conviasa * *
Rutaca *
Venezolana *

 Vietnam[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
Jetstar Pacific *
Pacific Airlines * * * 2008 yılından Pacific markalı

 Yemen[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
Yemenia * *

 Zimbabve[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu şirketi Resim 200 300 400 500 600 700 800 900 Not
Air Zimbabwe Air Zimbabwe Boeing 737-200 Z-WPA.jpg *

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ flightglobal. com "The 737 Story: Little Wonder". Retrieved: January 7, 2008.
  2. ^ Launch Customer of the Boeing 737-900

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]