Vikipedi:Haftanın seçkin maddesi: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
düzeltme AWB ile
Vito Genovese, buna da bakabilir misin? Şablon bir sonraki haftayı 54 olarak gösteriyor. Herhalde 53. hafta bitmediği için öyle gösteriyor.
Etiketler: Geri alındı Mobil değişiklik Mobil ağ değişikliği
32. satır: 32. satır:
! <h2 style="margin:0;background-color:#cef2e0;font-size:120%;font-weight:bold;border:1px solid #a3bfb1;text-align:left;color:#000;padding:0.2em 0.4em;">Gelecek haftanın seçkin maddesi</h2>
! <h2 style="margin:0;background-color:#cef2e0;font-size:120%;font-weight:bold;border:1px solid #a3bfb1;text-align:left;color:#000;padding:0.2em 0.4em;">Gelecek haftanın seçkin maddesi</h2>
|-
|-
|style="color:#000"|{{Vikipedi:Haftanın seçkin maddesi/{{NEXTWEEK}}. Hafta {{CURRENTYEAR}}}}
|style="color:#000"|{{Vikipedi:Haftanın seçkin maddesi/1. Hafta {{CURRENTYEAR}}}}
|}
|}
|}
|}

Sayfanın 13.47, 1 Ocak 2021 tarihindeki hâli

Haftanın Seçkin Maddesi

Bu yıldız, Vikipedi'deki seçkin içeriği sembolize eder.
Bu yıldız, Vikipedi'deki seçkin içeriği sembolize eder.

Anasayfa, seçkin maddelerden birinin giriş bölümünün sergilendiği bir bölüme sahiptir. Bu bölümde, okuyuculara Vikipedi'nin ürettiği en başarılı içerik örnekleri sergilenmektedir. Bu ayın anasayfaya çıkan seçkin madde listesi buradan görülebilir.

Maddenin anasayfaya çıkabilmesi için seçkin madde statüsünde olması gerekmektedir (herhangi bir maddeyi aday göstermek için bkz: Vikipedi:Seçkin madde adayları). Seçkin madde statüsü alan maddeler, seçilme sıralarına göre kronolojik olarak anasayfaya çıkarlar.

Seçkin içerik sorumluları, anasayfaya çıkacak olan maddelerin düzeninden ve sistemin sağlıklı işleyişinden sorumludur. Konuyla ilgili bilgi almak veya herhangi bir sorun bildirmek için lütfen sorumluların sayfasına mesaj bırakın.

Seçkin içerik:

Seçkin madde araçları:

İlişkili sayfalar:

2008:
2024:
Bu sayfa için önbelleği boşaltınAnasayfa önbelleğini boşaltın.

Haftanın seçkin maddesi

Nuckelavee, Orkney mitolojisinde at ve insan unsurlarını birleştiren at benzeri bir şeytandır. Kökenleri İskandinav mitolojisine dayanır, İngiliz halkbilimci Katharine Briggs nuckelavee'yi İskoçya'nın Kuzey Adalarındaki tüm şeytanların "en iğrenci" olarak adlandırır. Nuckelavee'nin nefesinin ekinleri soldurduğu ve çiftlik hayvanlarını hasta ettiği düşünülüyordu ve bu yaratık ağırlıklı olarak denizde yaşayan bir canlı olmasına rağmen karadaki kuraklık ve salgın hastalıklardan da sorumlu tutuluyordu. Nuckelavee'nin karada göründüğü halinin görsel bir tasviri, onunla yüzleştiğini iddia eden bir adalı tarafından verilmiştir, ancak yaratığın görünüşünün ayrıntılarını açıklayan anlatımlar tutarsızdır. Diğer birçok deniz canavarıyla ortak olarak tatlı suya tahammül edemez, bu nedenle peşinde olduğu kişilerin ondan kurtulmak için sadece bir nehir veya dereyi geçmesi gerekir. (Devamı...)

Gelecek haftanın seçkin maddesi

SM UB-14, Alman UB I tipi bir denizaltıdır. Almanların u-bot adını verdikleri bu denizaltılar, Alman İmparatorluğu Deniz Kuvvetleri olan Kaiserliche Marine'de I. Dünya Savaşı boyunca hizmet vermişlerdi. Bir dönem Avusturya-Macaristan İmparatorluğu Donanması'nda da görev yapan denizaltının bu dönemdeki adı SM U-26 idi. UB-14 1914 yılının Ekim ayında, Bremen'deki AG Weser tersanesinden satın alındı ve aynı yılın Kasım ayında denize indirildi. 28 metre uzunlukta olup su altı ve su üstündeki deplasmanları sırasıyla 127 ve 141 tondu. Silah olarak pruvasında ikişer adet 450 mm'lik torpido tüpü ve torpido vardı. Ayrıca güvertede bir adet 8 mm'lik makineli tüfek bulunmaktaydı. UB-14 parçalara ayrılarak trene yüklenmiş ve Avusturya'nın Pula Limanı'na getirilerek burada yeniden monte edilmişti. Burada denize indirildi ve 1915 yılı Mart ayında UB-14 olarak Alman İmparatorluğu Deniz Kuvvetleri'nde (Kaiserliche Marine), Üsteğmen Heino von Heimburg komutasında göreve başladı. Ancak Almanya ve İtalya henüz savaşa girmediğinden denizaltı kâğıt üstünde Avusturya-Macaristan Donanması emrinde tutuldu. Alman komutan ve mürettebat gemide kaldı ve Alman Donanması'nın Pola Filotillası'nda görev yaptı. (Devamı...)