Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Kayıt/2019 Şubat

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 12.58, 15 Haziran 2019 (UTC) [yanıtla]

League of Legends şampiyonları[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

League of Legends maddesine aktarılabilir. KevinselfNR 12.49, 7 Şubat 2019 (UTC)[yanıtla]


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 21.09, 8 Mart 2019 (UTC)[yanıtla]

KizlarSoruyor[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değerliği konusunda değerlendirilmesi için SAS'a taşınmıştır. SakhalinioBuyrun beniiiim? 19.05, 7 Şubat 2019 (UTC)[yanıtla]

  • Yorum Yorum En çok etkileşim alan soru-cevap platformlarından olduğunu biliyorum haber kaynaklarına baktım güvenilir haber sitelerinde bu siteden yararlanılarak haberler oluşturulmuş. Maddede düzenlenirse ve madde içindeki bilgilere kaynak eklenirse benim görüşüm kalması yönünde.--By erdo can • msj 19.33, 7 Şubat 2019 (UTC)[yanıtla]
Kalsın Bu sayfadaki makalenin silinme kararı alınması tamamen haksızdır ve zaman kaybı yaratacaktır. Makalenin en üst düzeyde yayıncı medyadan güvenilir referansları vardır ve tüm içerik Vikipedi politikalarına uygun olarak yazılmıştır. Google’da yapılan tek bir arama bile konunun kayda değer olduğunu ve içeriğin Vikipedi’ye dahil edilmesine değdiğini gösteriyor. Eğer makalenin iyileştirilmesi gerektiği düşünülüyorsa, herhangi bir iyileştirme etiketi ile etiketlenmelidir; silme kararı bir çözüm değildir. Stangpa (mesaj) 04.37, 9 Şubat 2019 (UTC)[yanıtla]
Bu sayfa silmeye aday olarak ekleneli iki hafta oldu. Wikipedia kurallarına uygun olarak hazırlanmış ve bilgi niteliği olan bir sayfadır. Sayfanın silmeye aday etiketi kaldırılıp SAStan kaldırılması gerekmektedir. Teşekkürler Stangpa (mesaj) 07.35, 20 Şubat 2019 (UTC)[yanıtla]
  • Kalsın Kalsın Yazımı oldukça kötü, ansiklopedik dil kullanılmamış kesinlikle. Ancak, direkt maddenin konusunu işleyen bağımsız ve güvenilir kanyakların varlığı nedeniyle kayda değerliği ispat edilmiş gözüküyor.--RapsarEfendim? 17.06, 2 Mart 2019 (UTC)[yanıtla]

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Théoden ileti 12.49, 26 Mart 2019 (UTC)[yanıtla]

Füzuli Bayat[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değerliği konusunda değerlendirilmesi için SAS'a taşınmıştır. SakhalinioBuyrun beniiiim? 18.40, 12 Şubat 2019 (UTC)[yanıtla]


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sayfanın silinmesi için; 4, kalması için; 3 ve taşınması/aktarılması için; 4 oy kullanılmıştır. Bu sebepledir ki, hiçbir sonuca ulaşılamamış ve tartışma sonrasında bir fikir birliğine varılamamıştır. --Théoden ileti 14:35, 19 Ekim 2013 (UTC)

Osmanlı Hanedanı reisleri listesi[kaynağı değiştir]

  • Daha önce bu sayfa hakkında köy çeşmesinde yazmıştım. Söz konusu sayfanın KD olmadığını düşünüyorum ve silinmesini teklif ediyorum. Sanki hanedanlık hala devam ediyormuş izlenimi veriyor ki, bu bilgi yanlış. Hanedan hükümdarlık ailesi anlamına gelmektedir. Ancak hükümdarlık 1922'de sonlandırılmıştır. Ayrıca şablon ve yönlendirme sayfasının da silinmesi gerekiyor.--i.e.msj 13:47, 7 Ağustos 2013 (UTC)
Bu tür içeriği sürekli olarak ekleyen kullanıcı kullanıcı sayfama şehzade bitti olmaz başlığıyla bir yorum yazmış. Ancak burada yanlış anlaşılma olmasını istemem. Şehzadelik bitmemiş olabilir, ancak hanedanlık bitmiştir ve 1922'ye kadar devam eden Osmanlı Hanedanlığı bu tarihten sonra Hanedan reisi adıyla daha doğrusu Son Osmanlı veya Son Saraylı Osmanlı gibi adlarla anılmaya başlanmıştır.--i.e.msj 15:57, 7 Ağustos 2013 (UTC)
Rapsar 7-8 saattir Şehzade maddesi ile uğraşıyorum ve ekşi sözlükteki aynı haberi bende link olarak aldım. Ancak aradığın cevabı kaynaklarıyla birlikte burada bulacaksın. Üç sıralı doğrulanabilir bu sisteme göre, birincisi Osmanlı Hanedanı 1922'de saltanatın kaldırılmasıyla Hanedanlık zaten son bulmuştur. İkincisi ise Osmanlı Hanedan Defteri'ne ise kayıt edilen son kişi Fatma Neslişah vefat etmiştir. Üçüncüsü artık Hanedanlık (ki Hanedan kelime anlamıyla; hükümran aile, hükümdarlık ailesi demektir ve şu anda benim bildiğim bir hükümdarlık yok.) varsa bile bu kayıtlar aile içinde tutulan kayıtlardır. Bu nedenle bu madde kalacaksa bile, yalnızca "Osmanlı ile soybağı olan hanedan reisleri listesi" denilmelidir. Çünkü bu çok daha uygun. Zaten Şablon:Hanedan reisleri şablonundaki kişilerin maddelerini inkar edemem. Ancak bana göre onlardan da pek çoğu ansiklopedik değil. Teşekkürler.--i.e.msj 22:51, 7 Ağustos 2013 (UTC)
Hanedanlık son buldu zaten de, dediğim gibi "eğer olsaydı" bu şekilde olacaktı. Yani hanedan reisinin tanımı o zaten, başlı başına. Senin sorunun madde adıyla sanırım? Osmanoğulları ailesi maddesi de Osmanlı Hanedanı maddesine yönlendirilmiş bu arada.--RapsarEfendim? 04:26, 8 Ağustos 2013 (UTC)
Evet sanırım asıl sorun madde adında. Yani bir Koç ailesi gibi algılatılmak istense o zaman sorun kalmayacağını düşünüyorum. Zaten diğer tüm madde ve yönlendirmelerde (Senin gösterdiğin ve benim göremediklerim hariç) gerekli düzenlemelerin tamamını yaptığımı düşünüyorum. Dediğin gibi yalnızca madde adının değiştirilmesi de yeterli olabilir. Buna şehzade maddesini yeniden düzenlememin de etkisi oldu sanırım. --i.e.msj 04:55, 8 Ağustos 2013 (UTC)
Hatta şöyle yapayım mı? Maddenin Osmanoğulları ailesi maddesine taşınmasını önereyim. Ne dersin? Ancak Osmanlı Hanedanı maddesine aktarılmasına kesinlikle karşıyım.--i.e.msj 04:57, 8 Ağustos 2013 (UTC)
  • Taşınsın Taşınsın Bence de en pratiği bu. Aslında "hanedan" sözcüğünün böyle kullanılan bir anlamı da var. İlber Ortaylı'nın "Ondan sonra doğan hanedan üyeleri artık saltanat kalktığı için aile içinde kayıtlıdır." sözünden ben, saltanat kalksa da hanedan üyesi olunur diye anlıyorum; ama ilk aklıma gelen anlam bu değil. İnternet aramaları nedeniyle, başlığın yanlış izlenim vermesi beni madde içinde yanlış izlenim verecek bir bilgiden daha fazla rahatsız ediyor. Bu nedenle Osmanoğulları ailesi maddesine taşınıp, o maddede bu ailenin büyükleri bu ünvanı kullanır, bu ünvanı kullanan kişilerin listesi de şöyledir gibi birşeyler yazılmasını öneriyorum. Sonra o madde genişletilir. Maddenin bu haliyle, yalnız liste olarak kalması için bence başlığı değiştirmek gerek, ancak aklıma kulağı tırmalamayan bir başlık gelmiyor. ataka 07:01, 8 Ağustos 2013 (UTC)
  • Taşınsın Taşınsın Osmanoğulları ailesi yönlendirmesine aktarılarak başlık değiştirilmiş olsun. Bu madde içerisinde Osmanlı Hanedanlığından bahsedilsin ve Osmanlı Hanedanı ile Şehzade maddelerinde ayrıca bakınız bölümlerinde bu maddeye bağlantı verilsin. Bence bu kafi ve yeterli. İki gündür bu şehzadeler üzerinde çalışıyorum. İngilizce Vikipedi'deki maddeler, günümüz şehzadelerine sevdalılar yüzünden feryat, figan edecek duruma gelmiş. Örneğin şehzade maddesi İngilizce Vikipedi'de yok ancak Rapsar'ın söylediği gibi Devlet devam etseydi, kim padişah olurdu? sorusunun cevabı tüm Osmanlı maddelerine saçılmış. Kimse kusura bakmasın Osmanlı İmparatorluğu bizim geçmişimiz ancak Cumhuriyet gibi güzel bir yönetim biçimi varken ve Osmanlı şehzadeleri sevdalıları bana Müslüman p..i deyip bu ülkede yoklarken, padişahlık sistemine geriye dönülmesini ve bu konu sonlandığı için de söz konusu Osmanlı Hanedanı maddesinin tamamını onların oluşturmasını asla istemem. Bilinen Osmanlı Hanedanları, Osmanlı ile son bulmuştur.(Biraz fazla mı üzerime alınmışım ne? :) Neyse sorun yok.) Ayrıca itiraz yok ise oydaki gerekçelerimi yerine getirmek isterim.--i.e.msj 07:13, 8 Ağustos 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın TDK'da hanedan kelimesinin anlamı: "Far. ¬¥ned¥n a. (ha:neda:nı) 1. tar. Hükümdar, devlet büyüğü vb. bir kişiye dayanan soy, büyük aile: “Hanedan prenslere dair başka hatıram yoktu.” -F. R. Atay. 2. sf. esk. Belli ve büyük soydan gelen. 3. sf. mec. Soylu: “Bu benim dediklerim kalantor, zengin, elleri açık, hanedan kişilerdi.” -H. Taner. Güncel Türkçe Sözlük" Yani hükümdarlıkla sınırlı mı kelimenin kullanımı? Hayır. Orayı geçtik "hanedan reisi" unvanı kullanımda mı (sadece kitap arama sonuçları bu, muhtemelen gazetelerde de kullanılmıştır)? Evet. Bir maddenin başlığını kaynaklara göre değil, kullanıcıların rejim tehdidi algısına göre değiştirebiliyor muyuz? Hayır. O zaman (daha yaygın bir kullanım da yoksa) kalsın. --Sayginerv-posta 08:28, 8 Ağustos 2013 (UTC)
Sayın Saygıner. Dediklerinizi anladım. Gösterilen yaygın kullanım kaynaklarından pek çoğu 1922 sonrası Türkiye'den gönderilen Osmanoğulları ailesi'nin üyelerinden bahsediyor. Elbette geçmişten bu yana Osmanlı Hanedanının en yaşlısı ve ileri gelenine Hanedan reisi adı verilmiştir. Ancak günümüzdeki Hanedan reisleri, kayıtları yalnızca aile içinde tutulan Osmanoğulları ailesi hanedan reisleridir. Bu nedenle acaba maddenin adı Osmanoğulları ailesi hanedan reisleri yapılsa uygun olur mu? Teşekkürler. --i.e.msj 13:17, 8 Ağustos 2013 (UTC)
Sözcüğün tanımı hükümdarlığın sürmesini gerektirmiyor ve kaynaklarda hâlâ hanedan olarak görebiliyoruz. Onun için Hanedan reisi ve Osmanoğulları ailesi hanedan reisleri arasındaki ayrım temelsiz. Saltanat dönemi ve saltanatın sona ermesi arasında belirgin bir farklılaşma ortaya konulmalı; yoksa en baştan başlamalı bu liste ve tüm hanedan reislerini içermeli fikrine daha yakınım.--Sayginerv-posta 17:17, 8 Ağustos 2013 (UTC)
  • Hızlı silinsin Bush Hanedamı diye bir liste veya madde yoksa; Osmanlı veya Osmanlı'da bir sülalenin hanedanı ansiklopedik bir başlık olmayacaktır. - Lubunya 18:38, 11 Ağustos 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin - Osmanlı hanedanı maddesine özetle aktarılabilir. Aditdigo (mesaj) 11:26, 16 Ağustos 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçeye katılıyorum...Vikiçizer (mesaj) 11:50, 12 Eylül 2013 (UTC)
  • Bu liste eğer tek başına kalabilmeliyse, reislerin daha derine inmesi gerekli. Yani daha eski tarihlerde kimler reislik yapmış bulunup eklenmeli. Bu imkan yoksa eğer Osmanlı Hanedanı maddesine uygun bir başlık altına Aktarılsın Aktarılsın diyorum. SAİT71 (mesaj) 12:34, 12 Eylül 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bence maddenin düzenlenmesi sayesinde iyi bir madde ortaya çıkabilir. Kalmasında sorun görmüyorum. Örneğin, Bakanlar listesi gibi bir madde... 14:09, 23 Eylül 2013 (UTC)--Safir yüzüklü CekliAltından konuş
  • Kalsın Kalsın Osmanli devleti ve hanedanı Türkçe Vikipedi için önemli bir konudur. Bu anlamda ayrı başlıkta bu madde bence kalmalıdır. Hanedan içerisinde vurgu yapılmalı ama ana madde olarak kalmalıdır.Yzkoc (mesaj) 10:24, 30 Eylül 2013 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Théoden ileti 13.18, 9 Temmuz 2019 (UTC)[yanıtla]

Osmanlı Hanedan Defteri[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer olmayan bir sayfa. Nushirevan11 19.51, 22 Şubat 2019 (UTC)[yanıtla]

Hem fikirim. Icerik bosken, hic bir yarari yok bu basligin. Citrat (mesaj) 02.26, 26 Şubat 2019 (UTC)[yanıtla]
Eğer böyle bir defter fiziki olarak mevcutsa kesinlikle kayda değerdir. Dolayısıyla kesinlikle kalmalıdır. Bir imparatorluğun hanedan defteri kayda değerdir. Ancak böyle bir defter var mı, varsa nerededir gibi soruları ilgili kullanıcılara havale ediyorum. Görüşüm kalsın.thecatcherintheryemesaj 16.45, 28 Şubat 2019 (UTC)[yanıtla]
Eger defterin onemini aciklayabilirse biri, kaynak olmamasi silinmesini gerektirmez. Ancak icerik tanimdan oteye gitmiyor. Icerik genislemedikce baslik olarak kalacak bu madde; bu halde kalmasini dogru gormeidm. Citrat (mesaj) 17.40, 28 Şubat 2019 (UTC)[yanıtla]

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 10.41, 20 Temmuz 2019 (UTC)[yanıtla]

Oğuzhan Ertuğrul[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer olmayan büyükelçi maddelerinden. Nushirevan11 20.08, 22 Şubat 2019 (UTC)[yanıtla]


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 12.49, 21 Eylül 2019 (UTC)[yanıtla]

Selim Karaosmanoğlu[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer olmayan büyükelçi maddelerinden. Nushirevan11 20.16, 22 Şubat 2019 (UTC)[yanıtla]

Not düşmüş olayım, kendisi TASAM'da çalıştığı için TASAM kaynağı bağımsız olmayan kaynak. Yeni Asır kaynağında da ismi geçiyor sadece ve aile üyelerinden bahsedilmekte (destekleyici bir kaynak olarak elbette kullanılabilir).--RapsarEfendim? 03.40, 1 Eylül 2019 (UTC)[yanıtla]

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.