Sonic and the Black Knight

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sonic and the Black Knight
GeliştiriciSonic Team Bunu Vikiveri'de düzenleyin
YayımcıSega
YönetmenTetsu Katano
YapımcıSonic Team
TasarımcıMorio Kishimoto
SanatçıYoshitaka Miura
SenaristShiro Maekawa
BesteciJun Senoue

Richard Jacques

Howard Drossin
SeriSonic the Hedgehog serisi
MotorPhysX
PlatformWii
Çıkış3 Mart 2009
TürAksiyon-Macera
ModTek oyunculu oyun
Çok oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Sonic and the Black Knight, Sonic and the Secret Rings'deki gibi Sonic hikâye kitabının içine girer.Sadece Wii için piyasaya çıkarılmıştır.Wii'nin 2. Sonic oyunudur.Bu oyuna özel bir şey vardır:Kılıç.Kılıç ile düşmanlara hasar verilir. Her Sonic oyununda bulunan Dr.Eggman bu oyunda görülmemiştir.

Oyun[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunda yine Sonic hızla hareket edebilir.Ama kılıç kullanma özelliği bu oyunu diğer oyunlardan farklı kılar.Oynanış Sonic and the Secret Rings'den çok Sonic Unleashed'e benzer.Oyunda Sonic and the Secret Rings'deki gibi beceri sitemide vardır. Ama oyunun tempo ile müdahale etmeyecek şekilde beceri sistemi de tasarlanmıştır. İlk başta, sadece dengeli "Knight" tarzı mevcuttur, ancak daha sonra, "Cavalier" ve "Paladin" stilleri kilidi açılır.Sonic oyunda kılıcını ve becerilerini geliştirir.Normal oyunda 4 kullanılabilir karakter varken multiplayerde 12 karakter seçilebilir.

Hikâye[değiştir | kaynağı değiştir]

Kral Arthur ve Yuvarlak Masa Şövalyeleri efsanesinden esinlenerek yapılmış bu oyunda Sonic, büyücü bir kız olan Merlina tarafından kendi dünyalarına çağrılır.Merlina Sonic'ten Kral Arthur'un sahip olduğu kutsal Excalibur kınını alıp onu durdurmasını ister.Efsaneye göre kutsal Excalibur kınına sahip olan kişi ölümsüzlüğe erişir.Fakat bu o kadar kolay olmayacaktır.Kral Arthur'un sadık hizmetkarları olan Lancelot(Shadow),Percival(Blaze) ve Gawain(Knuckles),Sonic'in bu maceradaki rakipleri olacaktır.Sonic,serüvenine yol arkadaşı olan Kılıç Caliburn ile başlar.Bu amaçta Sonic'e yardım eden diğer kişiler ise Gölün Hanımı Nimue(Amy) ve Demirci(Tails)dir.

Sonic,zamanla şövalyeliği öğrenir.Lancelot,Percival ve Gawain'i mağlup eder.Son olarak Kral Arthur ile düello yapar ve Kral Arthur'u yenmeyi başarır.Sonic kutsal kını ele geçirip tüm maceranın bittiğini sanırken;Kral Arthur aniden,Sonic'in daha önce düellolarda yendiği yer altı canavarları gibi yok olur.Bu durum karşısında şoke olan Sonic olan biteni öğrenmek için Merlina'nın yanına gider.Merlina kutsal kını alıp dünyayı sonsuz yapmak istediğini söyler.

Sonic,diğer yuvarlak masa şövalyeleri olan Lancelot, Gawain ve Percival'dan yardım alarak Merlina'yı durdurmaya çalışır. Sonic, Merlina'nın dünyanın sonsuzluğu konusundaki fikrine katılmaz ve onu durdurmak ister. Merlina Karanlık Kraliçe'ye dönüşür. Sonic'in gücü bu haldeyken Karanlık Kraliçe'yi durdurmaya yetmez. Sonic, Excalibur Sonic'e dönüşerek Merlina'yı durdurmayı başarır. Hikâyenin sonunda Caliburn'u saplı olduğu yerden çıkardığı gerekçesiyle Sonic'in gerçek Kral Arhtur olduğu ortaya çıkar.

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]