Sonic CD

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Sonic the Hedgehog CD sayfasından yönlendirildi)
Sonic CD
GeliştiriciSonic Team Bunu Vikiveri'de düzenleyin
YayımcıSega SoftKey (PC versiyon)
YönetmenNaoto Ohshima
YapımcıSonic Team Japan

Blit Software ve

Christian Whitehead (2011 versiyon)
SanatçıKazuyuki Hoshino
BesteciJaponya/Avrupa versiyonu

Naofumi Hataya

Masafumi Ogata

Kuzey Amerika versiyonu

Spencer Nilsen

David J. Young

Mark "Sterling" Crew
SeriSonic the Hedgehog serisi
MotorSonic Boom (Windows 9x ver.) Retro Engine (2011 ver.)
PlatformMega CD/Sega CD
Çıkış23 Eylül 1993
TürPlatform
ModTek oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Sonic CD, Sonic Team tarafından yapılan Sega tarafından satılan platform oyunu. Başlangıçta 1993 yılında Sega CD ve Mega CD için satışa sunuldu. O zamandan beri 1996 yılında Microsoft Windows 9x için yeniden yayımlandı. Ondan sonra 2005 yılında PlayStation 2 ve GameCube için Sonic Gems Collection oyununun bir parçası oldu. Geliştirildikten sonra 14 Kasım 2012 tarihinde Windows Phone için, 19 Ocak 2012 tarihinde PC için, Aralık 2011 yılında Xbox Live Arcade, PlayStation Network, iOS ve Android için ve 1 Ağustos 2013'te Ouya için satışa sunuldu.

Oyunun hikâyesi bir zamanlar huzurlu ama sonradan mekanikleşen Little Planet'de geçmektedir. Doktor Eggman, Sonic'in özelliklerini kullanarak Metal Sonic adlı bir düşman yapar ve gezegenin zamanını ilerletir. Sonic'in robot kopyası Metal Sonic Amy Rose'u kaçırır. Sonic zamanda gelecek ve geçmiş arasında yolculuk yaparak Amy Rose'u kurtarmak ve Dr.Eggman'ın planlarını bozmak zorunda. Oyun satışa sunulduktan sonra iyi eleştiriler toplandı.

Oyun[değiştir | kaynağı değiştir]

Sonic CD oyunundaki ana karakter Sonic'tir. Oyundaki hedef bölüm sonuna 50 halka ile giderek Sonic'in 7 zaman taşını toplamasını sağlamak ve Sonic'in düşmanı Dr.Robotnik'i yenmektir. Sonic yol boyunca kalkan,hız,yenilmezlik gibi güçleri kullanabilir ve düşmanların saldırılarından korunmak için yüzük toplayabilir. Sonic oyunda yeni güçler kazandı. Yeni güçlerinden biri The Super Peel Out,Spin Dash'tan daha hızlıdır. Oyunda 7 etap, etaplarda 3 bölümlüdür. 2 ana bölüm, 1 patron bölümdür. Bu oyundaki her patronun ayrı bir gücü vardır. Oyunda Amy Rose Metal Sonic tarafından kaçırılmaktadır. Sonic Amy Rose'u oyunun 6.etabında kurtarır ve 7. etabı tamamlayarak oyunu sonlandırır.