Profesör Gerald Robotnik

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Profesör Gerald Robotnik
Oyun serisiSonic the Hedgehog serisi
İlk gözüktüğü oyunSonic Adventure 2
Orijinal adıProfessor Gerald Robotnik
Yaratıcı(lar)Sonic Team
Karakter tasarımcı(lar)Yuji Uekawa
Seslendirici(ler) (İngilizce)Marc Biagi (2001), Mike Pollock (2005)
Seslendirici(ler) (Japonca)Chikao Ōtsuka
Canlı cinsiİnsan
CinsiyetErkek
Boy170 cm
Kilo88 kg
Doğum yeriDünya
TarafıNötr

Profesör Gerald Robotnik ("プロフェッサー・ジェラルド・ロボトニック", "Purofessā Jerarudo Robotonikku?"), Sonic The Hedgehog serisinde görülen bir karakterdir. Dr. Eggman ve Maria Robotnik'in dedesidir. Tüm zamanların en iyi dehalarından kabul edilen Gerald, başta en büyük başarısı olan Shadow Projesi olmak üzere çığır açan birçok buluşu sayesinde günümüzün Da Vinci'si olarak anılır.[1]

50 yılı aşkın bir süre önce Birleşmiş Federasyon'un (United Federation) başkanı, Gerald'a amacı ölümsüzlüğü yaratmak olan Shadow Projesi isimli medikal programın başına geçmesi için teklifte bulunur. Gerald, torunu Maria'nın ölümcül hastalığına çare bulmak umuduyla bu teklifi kabul eder ve nihayetinde Kirpi Shadow'u yaratmayı başarır. Ancak yaptığı işin tehlikeli olduğu düşüncesine kapılınınca ordu tarafından gözaltına alınır. Maria'nın askerler tarafından öldürüldüğünü öğrendiğinde delirir ve son günlerini insanlıktan nasıl intikam alacağını planlamakla geçirir.

İlişkileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Maria Robotnik[değiştir | kaynağı değiştir]

Maria Robotnik, Gerald'ın torunu ve şüphesiz hayatındaki en önemli kişiydi. Gerald, Maria'ya çok düşkündü ve onu çok seviyordu. Maria onun için her şey demekti ve gözünün mücevheriydi. Gerald ayrıca Maria'nın adını birçok gizli dosya ve cihaz için parola yapmıştır ve bu da Maria'nın Gerald için ne kadar önemli birisi olduğunu göstermektedir.

Maria'ya Nöro-Bağışıklık Yetmezliği Sendromu teşhisi konduktan sonra, Gerald'ın önceliği onun iyileşmesiydi ve son araştırmalarının neredeyse tamamı onun hayatını kurtarmaya yönelikti. Gerald, Maria için kendi etik standartlarını bozup ona bir tedavi bulmak için Shadow Projesi'ne önderlik etmek, yardım istemek için Black Doom ile irtibata geçmek ve Emerl'i hükûmete teslim etmek gibi büyük riskler aldı. Ayrıca Maria'ya, Shadow'u ona emanet edecek kadar çok güveniyordu.

ARK kapatıldığında, Gerald'ın tek endişesi Maria'nın güvenliğiydi. Daha sonra Maria'nın öldürüldüğünü öğrendiğinde, Gerald yaşamak için tüm sebebini kaybetti ve araştırması onu öldüren korkunç kazaya yol açtığı için ölümünden kendisini sorumlu hissetti ve üzüntüden deliye döndü. Gerald daha sonra hayatının geri kalanını, acı kaybının sorumlusu olarak gördüğü insanlığı yok ederek Maria'nın intikamını almaya adadı.

Kirpi Shadow[değiştir | kaynağı değiştir]

Shadow, Gerald'ın bilimsel kariyerindeki en büyük başarısı olan zeki ve ölümsüz bir varlıktır. Hükûmet Shadow'u ölümsüzlük formülünü üretmek için kullanmak isterken, Gerald'ın asıl amacı onu torunu Maria'nın ölümcül hastalığına için bir tedavi geliştirmesi için kullanmaktı. Gerald, Shadow'un hükûmetin silahı haline gelmesini istemiyordu. Bu yüzden ona savaşmaması ve hatta savaşları engellemesi için Maria'nınkine benzer bir kişilik verdi.

Gerald Shadow'u, Maria'yı kurtarmasına yardım etmek için yaratmış olsa da onu bir birey olarak çok önemserdi ve onu kendi oğlu olarak görürdü. Shadow'un bir gün Black Arms'ı bozguna uğratarak kendisinin geçmişte yaptığı hataları düzelteceğine ve insanlığı koruyacağına yürekten inanıyordu. Ancak daha sonra Maria'yı kaybettiği için delirdiğinde, Shadow'u insanlıktan intikam almak için bir araç olarak kullandı ve planlarını yerine getireceğinden emin olmak için anılarında bile değişiklikler yaptı.

Dostları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Maria Robotnik
  • Shadow The Hedgehog
  • Emerl
  • Space Colony Ark çalışanları

Düşmanları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Black Doom
  • Black Arms
  • G.U.N.
  • United Federation
  • İnsanlık

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Prima Development (20 June 2001). "The Beginning". Sonic Adventure 2: Prima's Official Strategy Guide. Prima Games. pp. 2–3. ISBN 978-0761536147.