Kirpi Sonic (video oyunu, 2006)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Sonic the Hedgehog (2006 video oyunu) sayfasından yönlendirildi)
Kirpi Sonic
Sonic the Hedgehog (2006 video oyunu) 'un kapağı
GeliştiriciSonic Team Bunu Vikiveri'de düzenleyin
YayımcıSega
YönetmenShun Makamura
YapımcıSonic Team
SanatçıAkira Mikame
SenaristShun Nakamura

Kiyoko Yoshimura

Shiro Maekawa
BesteciTomoya Ohtani

Mariko Nanba

Hideaki Kobayashi

Taihei Sato

Jun Senoue

Takahito Eguchi
SeriSonic the Hedgehog
MotorHavok
PlatformPlayStation 3 Xbox 360
Çıkış14 Kasım 2006
TürPlatform
ModTek oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Kirpi Sonic (Orijinal: Sonic the Hedgehog), Sonic Team tarafından yapılan Sega tarafından satışa sunulan Playstation3, Xbox360 için yapılan video oyunudur. Oyunda Dr. Eggman'ın görünümü insana daha çok benzetildi. Bu oyunda yeni bir karakter bulunur: Kirpi Silver. Oyunda 3 bölüm bulunur: Sonic's Story, Shadow's Story ve Silver Story. Sonic oyunda Prenses Elise'i Dr. Eggman'dan kurtarır.

Oyun[değiştir | kaynağı değiştir]

Kirpi Sonic, platform oyunudur. Oyundaki her insan gerçekçi oldu. Sonic, Shadow ve Silver oynanabilir ana karakterlerdir. Her ana karakterin ayrı bir gücü vardır. Oyun 3D ortamda oynanır. Oyunda oynanabilen yan karakterler: Tails ve Knuckles (Sonic's Story), Rouge ve Omega 123 (Shadow's Story), Blaze ve Amy (Silver's Story).

Sonic's Story[değiştir | kaynağı değiştir]

Dr. Eggman Prenses Elise'i robotlarıyla kaçırırken Sonic mavi bir hortum oluşturup robotlar patlar. Sonic Elise'i yanına alıp bir yere kadar götürür. Sonra Elise Sonic'e kolyesindeki kaos zümrütünü verir. Sonra Dr. Eggman Elise'i kaçırır.Sonic onu Tails ile kurtarmaya gittiğinde Eggman'ın dev robotu onu bekliyordur. Sonic onu yendikten sonra Elise'i evi olan Soleanna'ya götürür. Silver Sonic'i bulup öldürmek istiyordur. Onu bulunca Silver, Sonic'i yener. Yendiğinde Dr. Eggman Elise'i yeniden kaçırır. Sonic hemen kaçıp Elise'e gider. Knuckles'ı bulup Dr.Eggman'ı bulurlar. Eggman onlardan Elise karşılığında kaos zümrütünü ister. Sonic ona verince onu geleceğe yollar. Gelecek kötü durumdadır. Sonic orada Shadow'u bulur. Sonic orada Elise'in bindiği Eggman'ın gemisinde öldüğü gazetesini okurlar. Sonic'in 2 kaos zümrütünü Iblis'i yenip durdurunca geçmişe dönüp Elise'i kurtarır. Yine karşısına Silver çıkınca Shadow Sonic'e yardım eder. Silver'ı durdurur. Eggman'ı ararken Silver ona yardım eder.Artık Sonic ile dosttur. Eggman'ı bulunca gemi yere çakılıp Elise ölür. Silver ile beraber zamanda yolculuk yaparlar. Silver geleceğe Sonic geçmişe döner. Bu sefer gemi kalkmadan önce Eggman'ı durdurur. En son Elise'i kurtarır.

Shadow's Story[değiştir | kaynağı değiştir]

Shadow G.U.N ajanı oldu. Eggman'dan Solaris projesi adını verdiği şişeyi alırlar. Daha sonra Eggman yüzünden şişe açılır. Içinden oyundaki baş kötü Mephiles the Dark çıkar. Shadow'u geleceğe götürür. Orada Sonic ile karşılaşır. Shadow orada Iblis'i yenip 2 kaos zümrütünü alıp Sonic'le arkadaşlarını geçmişe götürür. Orada Mephiles the Dark'ı görüp kendi gitmez. Mephiles'i yendikten sonra Omega ile geçmişe giderler. Orada Silver'ı yenip Mephiles'i bulup yenerler. Ama Mephiles kendi kopyalarını oluşturur. Shadow onları yener.

Silver's Story[değiştir | kaynağı değiştir]

Silver Iblis Trigger adındaki iblisi yenip dünyayı kurtarmaya çalışır. Ama iblis kaçar. Daha sonra Mephiles iblisi Sonic'in uyandırdığını söyledi. Silver da buna kandı. Ve Sonic'i geçmişe gidip öldürmek için aradı. Orada her Sonic'i öldürmek üzeryken birileri onu korur. Silver sonradan kandırıldığını anlar ve Sonic'in Elise'i kurtarmasına yardım eder. Sonra geleceğe gidip Iblis Trigger'ı öldürür. Iblis Trigger'ı 2 kaos zümrütünü bulup arkadaşı Blaze ile yener. Ama Blaze ölür. Sonradan bu olay hiç yaşanmaz.

Last Story[değiştir | kaynağı değiştir]

Mephiles the Dark Sonic'i öldürüp Dünya'yı yok eder. Arkadaşları 7 kaos zümrütü ile Sonic'i hayata döndürür. Sonic, Shadow ve Silver süper formlarına dönüşüp Mephiles the Dark'ın iblisle birleşen halini yenerler. Sonra Sonic Elise ile birlikte Solaris alevini söndürüp bu olayı hiç yaşamazlar.