Sonic the Fighters

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sonic the Fighters Sonic Championship
GeliştiriciSega AM2 Bunu Vikiveri'de düzenleyin
YayımcıSegaAM2
YönetmenHiroshi Kataoka
YapımcıYū Suzuki Bunu Vikiveri'de düzenleyin
SanatçıKazunori Oh
BesteciMaki Morrow
SeriSonic the Hedgehog serisi
PlatformArcade

GameCube

PlayStation 2

Xbox Live Arcade

PlayStation Network
ÇıkışMayıs 1996
TürDövüş
ModTek oyunculu oyun
Çok oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Sonic the Fighters, Sega tarafından yayınlanıp Mayıs 1996'da satışa sunulan dövüş oyunu.Oyunda Dr.Robotnik Death Egg 2'yi inşa ediyor.Tails Lunar Fox adlı bir roket yapıyor..Metal Sonic ona engel olmaya çalışıyor ama Sonic ona engel oluyor.Sonic Death Egg 2 Robot'unu 8 kaos zümrütlerini kullanarak Süper Sonic olup yeniyor(Normalde 7 tanedir.8. zümrüt altın renklidir.).Oyun ringde geçer.

Oyun[değiştir | kaynağı değiştir]

Sonic the Fighters karakterlerin birbirlerine karşı mücadele ettiği bir rekabet dövüş oyunu. Oyuncular kendi rakibini nakavt ederse veya turun sonunda kendilerinde daha fazla sağlık varsa kazanır. Arcade modunda, oyuncular Metal Sonic hariç mücadelede (seçtikleri karakter gri tonlama klonu dahil) her karakterle mücadele edilebilir. Metal Sonic'i yendikten sonra Dr.Robotnik'i 15 saniye içinde yendikten sonra oyunun sonu iyi biter.

Oyunun mekaniği, delme için kullanılan etrafında dönme tekme ve engelleme hareketi yapan 3 tuş, Virtua Fighter serisinin kullanımına benzemektedir. Bu oyunda oyuncu çok hasar alırsa nakavt olur. Oyuncular engelleri engelleyebilmek için sınırlı güçleri vardır.Bu güç biterse engellemek mümkün olmaz.Hyper modda genişletilmiş kombinasyonlar kullanılabilir.Mesela barrier adı verilen özellik kullanılabilir. Oyuncular ayrıca kaçınma manevraları gerçekleştirebilir.