Kullanıcı mesaj:Hasan Sami Bolak

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: AxisAce09 tarafından 1 yıl önce Sizi özledik Hasan Sami Bolak! başlığına
  • Ben, Hasan Sami Bolak ... Mesajlarınızı buraya yazıp, imzalayınız lütfen..

Arşivleme görevi tamamdır:) Eski arşiviniz çok büyük olmadığı için ona ekleme yaptım.İyi çalışmalar.--Eldarionileti 12:38, 28 Ocak 2008 (UTC)

Soner Altan maddesini SAM adayı gösterirseniz, desteklemek için yanınızdayım. Sevgiler. Levent Abi ileti 06:41, 30 Ocak 2008 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Teşekkürler,kolay gelsin--Düşünenadam 18:03, 30 Ocak 2008 (UTC)

Yardım isteği...[kaynağı değiştir]

Selam, saygılar, hürmetler... Iğdır maddesini SMA gösterdim ama çoğu kullanıcının dediğine göre tarafsızlık ihlalleri var, ben bunu gidermeyi pek beceremedim. Yani bana göre tarafsızlık başkasına göre taraflılık oluyor. Meşgul bir insansınız biliyorum ama hemşehrim Cologne06 ve Tuz dışında kimse yardım etmedi, acaba az da olsa yardım edebilirmisiniz maddenin tarafsızlaştırılmasında...--Sαвяι¢αи76ileti 18:28, 30 Ocak 2008 (UTC)

İyi geceler[kaynağı değiştir]

..yanıtımı ilgili maddenin tartışma sayfasına ekledim; sevgiler. Levent Abi ileti 19:39, 30 Ocak 2008 (UTC)

Sağ olun da görüşlerinizi Iğdır'ın SMA sayfasında dile getirmeniz daha faydalı olurdu...--Sαвяι¢αи76ileti 17:11, 31 Ocak 2008 (UTC)

Selam. Nasılsınız? Kür Şad ile Kürşad maddelerinin birleştirme işi (belki de bir maddede roman karakteri diğer maddede tarihi şahısiyeti anlatarak iki madde kalabilir) hakkinda fikirlerinizi alabilir miyim? İyi çalışmalar. Takabeg 18:08, 7 Şubat 2008 (UTC)

abi sen gerçek gazetecimisin?

Tamamdır. Bu arada hangi gazetede çalışıyosunuz veya üstteki arkadaş boş mu mesaj atmış :) Ben de sektörde sayılırım da. Khutuckmsj 19:53, 13 Şubat 2008 (UTC)

Okumuştum, aklımdan çıkmış :) Ben de Infomag dergisinde yeni başladım, ara sıra Business Week Türkiye için de yazıyor olabilirim; tabii sizin yanınızda ileri safhada bir çömezim :) Khutuckmsj 20:18, 13 Şubat 2008 (UTC)

VikiProje Tiyatro[kaynağı değiştir]

VikiProje Tiyatro davetiyesi
İyi günler...
Tiyatro alanına ilişkin maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve genel olarak Tiyatro Portalı altında toplamayı hedefleyen Tiyatro Projesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.


homonihilis ileti 00:49, 16 Şubat 2008 (UTC)

Merhaba Hasan Sami bey. Kayseri hakkında bir dosya için size danışmam gerekli, gazetenize not biraktim, yarın tekrar arayacağım. Selamlar, sevgiler. Khutuckmsj 15:13, 19 Şubat 2008 (UTC)

  • Ooooo hayırsız dede işte Beyza yürümeye başlayalı 7 ay oluyo:) Düz duvara tırmanma teknikleri üzerinde çalışıyoruz şu an. Allah seni torunlarına onları da ana babalarına bağışlasın. Gelmişken bana da uğradığınıza sevindim. Saygılar, selamlar... --maderibeyzaileti 06:51, 27 Şubat 2008 (UTC)

Bitmeyen çay borcu[kaynağı değiştir]

Şöööle bir uğradım ki, imzanıza rastladım.. Önce, sıcak çay borcunuzu hatırlatıp; saniyen, nasılsınız? diye sorayım dedim: Nasılsınız?--Hasan Sami 06:24, 27 Şubat 2008 (UTC)

Teşekkürler efendim, sizler nasılsınız? Havaların giderek borç tahsiline müsait hale gelmesi, cemrelerin birbiri ardına düşmesi, sıcak çayın boğaza nâzır bir ortamda içilmesine pek bir engel bırakmıyor gibi. Tek sorun bu taraflara teşrifiniz. Saygılar, sevgiler. --Metal Militia ileti 08:04, 27 Şubat 2008 (UTC)
  • Merhabalar, Kayseri maddesinde ufak bir yanlış anlaşılma oldu. IP tecrübeli bir kullanıcının değişikliğini geri alınca...Neyse değişikliklere biraz daha yakından bakmamız gerektiği anlaşılmıştır. Kusura bakmayın, iyi çalışmalar --Gökhan 10:27, 7 Mart 2008 (UTC)
  • Slm, Hasan Sami Bey, nasılsınız?--Düşünenadam 22:41, 30 Mart 2008 (UTC)
  • Bir sorun var internette şu sıralar . Bu yüzden cevabımı geç alacaksınız. Ben iyiyim, torunlarınızın resimlerini pek göremiyoruz bu ara ?... Sağlıcakla kalın--Düşünenadam 23:03, 30 Mart 2008 (UTC)
  • Kardeşim,

Aşk olsun; Kayseri'ye gelir de hiç size söylemez miyim? Sizin bölgeden kastım İç Anadolu Bölgesi'ydi; bir haftalığına eğitim gezisine Kapadokya'daydık. Sağ salim döndük ama Kapadokya'yla Vikipedi'yi özlediğimi söyleyebilirim. Herkese selamlar sevgiler, kendinize iyi bakın --Bahar (yine ben!) 22:05, 4 Nisan 2008 (UTC)


  • Merhaba.. Levent bey'e yazdığınız mesajınızda, süresiz engellenme konusundaki görüşleriniz dikkatimi çekti. Samimiyetime inanın, kim olduğunuzu tahmin ederek değil ama konunun ehemmiyetine binaen, bu mesele gündeme gelse ve arkadaşlar arasında tartışsak çok iyi olur, düşüncesindeyim. Benim adım "tilli tavşan"a çıktığı için tartışmayı daha etkili-yetkili bir arkadaşımız başlatsa ve en azından herkes de görüş belirtse iyi olur sanırım. Nihayet burada hepimiz gelip geçiciyiz. Önemli olan, imkanlarımız ölçüsünde faydalı bir şeyler yapmak.. Mesela Hizmetli arkadaşlara bakalım; geceli gündüzlü çalışıyorlar ki, gelecek için iyi bir eser meydana gelsin, diye..

Her ne ise, hayırlısı olsun.. Selamlar meçhul dostumuz..--Hasan Sami 18:52, 6 Nisan 2008 (UTC)


Sizinle de çok fazla iletişimim olmuştu. Hatta yarattığınız bazı madelerde olumlşu dğeişiklikler yaparken bazılarında sizin açınızdan olumsuz değişiklikler yaptım. örneğin yabancı vikilerde türkçe maddelerinize sil etiketi koymuştum. ama bu düzen açısından önemliydi. Herneyse. Burada bulunan onlarca insan kendi değerli zamanlarından büyük birer pay ayırıyor buraya. Kimisi düzen, kimisi bilgi katıyor buraya. Önemli olan mümkün olduğunca az insan kaybetmek. Çünkü kaybedilecek her insan vikipediden de bir şey kaybettiriyor. Vikipedinin kaybedeceği şeylerin en az olması için yapılacak en mantıklı iş süresiz engellemeleirn bu kadar savryukça verilmemesidir. Bence süresiz engellemeler için topluluk kararı gerekmektedir. EN fazla engel 6 ay olmalı ve ay ay sonunda kullanıcı tekrar büyük bir hata yaparsa süresiz engel almalıdır. Benim ip adresm sürekli dğeiştiği için siz yanıtınızı kendi mesaj sayfanıza da kopyalarsanız çok daha iyi olur. Saygılar--88.232.81.130 19:02, 6 Nisan 2008 (UTC)


"Bilmediğini ve haddini bilen" birine kızılır mı hocam? Tebriğinize teşekkürler, ayrıca bir de genel teşekkürü Köy çeşmesi-ilginize'ye yazdım. Diğer konuya gelince, ayrıca benden daha deneyimli bir Vikipedistsiniz, IP numaralı anonim kulanıcıyla ilgili olarak; yararı olacağına inandığınız düşüncelerinize sahip çıkmanız birşey kaybettirmez diye düşünüyorum. Ve çay kahve konusu :) yaşınız benden çok genç olsa da, deneyiminiz olmasa da, böyle yerinde ve hoş bir espriye kızılır mı? Kendimiz girdik "hizmetli" kalıbına, artık evde yanlış anlasalar da ne çare, katlanacağız.. Saygıyla. Levent Abi ileti 20:12, 6 Nisan 2008 (UTC)

beni mi arıyordun hasan abi :)Maderibeyzaya sorduğunu gördüm yanlış anlamadıysam.. buralardayım yoğunum daha az giriyorum. görüşürüz.--Boyalikus 23:44, 21 Nisan 2008 (UTC)

O zaman bir daha ki ziyaretinde bol köpüklüsünden. :)--Boyalikus 13:43, 24 Nisan 2008 (UTC)

Mavi Gömlekliler[kaynağı değiştir]

Selam. Hasan Sami Beg. Eğer vaktiniz varsa Mavi Gömlekliler maddesine göz atar mısınız? Fikrinizi almak istiyorum. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 20:13, 27 Nisan 2008 (UTC)

Mavi Gömlekliler[kaynağı değiştir]

Hasan abi, Mavi Gömlekliler (kitap) KD için bazı referanslar ve isbn numarası lazım. İnternetten bulunmuyor. Muharriri olduğuna göre sen verebilir misin bilgiyi ?--Boyalikus 22:18, 27 Nisan 2008 (UTC)

Neden sil şablonu koyayım ki? ISBN'li tüm kitapların kayda değer olduğunu düşünüyorum ben. Madde içerisinde anlatılan, Avrupa radyo bölümü ve tiyatro bölümüne referans eklersek KD olarak kalabilir. Maddenin iş açmasına gelirsek Kazım Karabekir ile ilgili bir Mavi Gömlekler hadisesi var, bir de [1] ve tabi ki dünya çapında olanlar var.. Hal böyleyken elinde olan referansları paylaşmada da fayda var. Gazelerden bahsedilmiş ama internette yok. Kapağını, isbn nosunu eklersen, kitap şablonu yaparız.--Boyalikus 22:37, 27 Nisan 2008 (UTC)
Ehh 40 yıl öncesinde yok haklısın :( Yine de [2] No:1'i okumanda fayda var. Yani bir yerlerde hakkında yazılmış şeyler, kısaca kaynak. Hem abi sen yayıncısın, şimdi alsana kitabına isbn haklarını daha net bir şekilde korumuş olursun. Bandrol olayı filan çok basit bildiğin gibi. Hani haddime değil ama birden aklıma geldi :))--Boyalikus 22:52, 27 Nisan 2008 (UTC)
  • Merhaba,
    Nasılsınız? Daha önce pekçok kez Vikipedi'ye katkılarınıza tanık olmuş, adınıza rastlamıştım; ama bir türlü tanışmak kısmet olmadı. Ayvaz Gökdemir vesilesiyle, size bir şey danışacaktım. Bu iletinizi okuyunca, kendisiyle geçmişten gelen bir dostluğunuzu olduğunu gördüm. Benim de içeriğinin gelişmesine katkıda bulunduğum Ayvaz Gökdemir maddesi hakkında, maddeye ekleyebilecekleriniz varsa, eklerseniz sevinirim. Sevgiler, saygılar... İyi çalışmalar... -- Dsmuratileti 00:08, 30 Nisan 2008 (UTC)
  • Ayvaz bey hakkındaki maddeye isteğiniz üzere biraz katkı yaptım.. O'nun hakkında yazacak çok şey var ama sanırım burası yeri değil. Mufassal malumat Ahmet Kaplan'ın yazdığı 'Erciyes'in eteğinden geçenler' isimli kitapta var. Kitabı Kayseri Ticaret Odası bastırmıştı. Bu vesile ile tanışmış olduk. Selamlar.--Hasan Sami 15:05, 30 Nisan 2008 (UTC)
  • Katkılarınız ve bilgilendirmeniz için teşekkürler. Kendisini yakından tanıyan biri olduğunuz için istemiştim sizden. Tekrar teşekkürler, iyi çalışmalar... -- Dsmuratileti 15:41, 30 Nisan 2008 (UTC)
  • E tatlıymış bu da:) Dedesine mi çekmiş ne?? Allah dedeli büyütsün diyelim:) Kusura bakmayın giremiyorum bu aralar vikipediye. Geciktiysek affola:) --maderibeyzaileti 06:44, 2 Mayıs 2008 (UTC)
  • Maderi yazınca farkettim; yeni bir nüfus mu arttık sayın Bolak? Sizin aile başbakana uyup aile planlamasına aldırmıyor galiba analı babalı büyüsün.. Gözünüz aydın. Levent Abi ileti 06:49, 2 Mayıs 2008 (UTC)
  • Zaten kayıtlıyım. Oturumu açmadan, açtıktan bir süre sonra ve kapatmamın ardından da bir-iki değişiklik yaptım, size denk gelmiş. Selam.--Hasan Sami 16:06, 29 Mayıs 2008 (UTC)
Ve aleyküm selam. Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Kendinize iyi bakın. Takabeg ileti 16:26, 29 Mayıs 2008 (UTC)

Hoşgeldin, teşekkür ederim iyiyim sen nasılsın Hasan abi..Uğramıyorsun --Boyalikus 04:03, 8 Haziran 2008 (UTC)

Selam Hasan abi, sağol iyiyim. Umarım seninde şikayetin yoktur. Uyku hapı niyetine içtiğim birayla yanı sıra keseli karıncayiyeni çeviriyorum. Avustralya'da ne garip hayvanatlar varmış, çok ilginç. Tanıdığımız her hayvanın, dünyanın öbür ucunda keseli verziyonu mevcutmuş meğersem:-) Neyse selamlar, hayırlı sabahlar --Erdall 04:17, 8 Haziran 2008 (UTC)

Beklerim kitabı ayrıca geri iadesinide unutmam...:) Bence buralardan temelli göç etme, sık sık uğra.. Takabeg ile geldiği günden beri fikir alışverişinde bulunuyoruz.. Aslında iyi oluyor canlı tutuyor.. görüşürüz --Boyalikus 04:19, 8 Haziran 2008 (UTC)

Selam Hasan Sami Beg. Umarım iyisinizdir. 16 Devlet Masalı ve Uydurma Bayraklar olayının canlı tanıklarındansınız. Çocuklar büyünce gerçekleri öğrenirlerse yeterli olduğunu düşünüyorum. Siz nasıl düşünüyorsunuz? Atsız Beg'in dediği gibi Bayrak yoktu Tuğ vardı. Kurt başılı tuğ hakkında eski belgelerde de yazılıyor. 'Bir yandan çocuklar üzmesinler' diyorum öte yandan 'yanlış bilgileri aktarmayalım' diyorum. Dilemma içindeyim. Kendinize iyi bakın. İyi geceler. Takabeg ileti 04:32, 8 Haziran 2008 (UTC)

Ayrıntlı açıklamanız için çok teşekkür ederim. Göktürkler maddesine tuğ ile ilgili bilgileri ekleyeceğim. İyi çalışmalar. Kendinize çok iyi bakın. Takabeg ileti 06:08, 8 Haziran 2008 (UTC)

Babalar günü[kaynağı değiştir]

Hasan abi, babalar gününüz kutlu olsun :)--Boyalikus 11:20, 15 Haziran 2008 (UTC)

  • Babalar Gününüz kutlu olsun Hasan Sami Bey, sevdiklerinizle nice uzun yıllar geçirmeniz dileklerimle... --DsMuratileti 14:27, 15 Haziran 2008 (UTC)
Ben de kutlarım. Nice yıllar. Takabeg ileti 14:29, 15 Haziran 2008 (UTC)
Yaşım itibariyle İzzet Usta'da, dedemi gördüm.. Eski-yeni yazı karışık not tutması çok bariz belli etti bunu.. 10 kardeşin en büyüğü olduğunuzu da öğrendim.. Çay takımlarını görmeye gelen komşularda, bana bugüne dek anlatılanların masal olmadığını farkettirdi.. Bu arada dedemin aldığı Hayat Mecmualarını bir düzene getirip, ciltlettirdim :) Teşekkür ederim benimle paylaştığınız için elinize sağlık...--Boyalikus 19:05, 16 Haziran 2008 (UTC)

Selam. Nasılsınız? 27 Mayıs Darbesi maddesinde fotoğraf konusunda sıkıntı yaşanıyor. Ben dergi kapaklarını yüklemeyi düşünüyorum. Örneğin Hayat dergisi ve Kim dergisi. Fakat hep dergi kapaklarını kullanmakla güzel olmayacaktır. Elinizde ilgili fotoğraflar var mı acaba? Yüzsüzlük yapmak istemiyoruz da... Bir de sizce maddede eksik olan ve yanlış olan nelerdir? Fikrinizi almak istiyorum. Canlı tanıklarının fikirlerini. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 05:35, 21 Haziran 2008 (UTC)

  • Hoş buldum. Fazla bişey demiyorum. Noooolur noooolmaz;) --maderibeyzaileti 09:51, 27 Haziran 2008 (UTC)

Selam Hasan Abi, e-mail adresim Cem@smart.ms ama gerçek adım Erdal. Evet son haftalarda Avrupa Şampiyonası heyecanından pek Vikipedi ile ilgilenmedim. Güzel bir turnuva oynadık. Berlin sokaklarını ayyıldıza boğduk. Sonunda tadı damağımızda kaldı ama yinede güzeldi. E-mailini bekliyorum. Görüşürüz, selamlar. --Erdall 17:13, 27 Haziran 2008 (UTC)

Hakem Kurulu[kaynağı değiştir]

Tüm Vikipedistlere selamlar. Hakemler Kurulu'nun artık kurulması lazım. Hakemler Kurulunun kurulmasına yönelik fikirlerinizi Vikipedi:Köy çeşmesi (yönetmelik)nde belirtirseniz sevinirim. Naip İffetoğlu 16:39, 28 Haziran 2008 (UTC)

Sistemli kişisel saldırılar?[kaynağı değiştir]

Merhaba. Şu mesajınızda yer alan "Ancak bunların, burada şahsıma karşı yapılan sistemli saldırılar yüzünden yer almasına gönlüm razı değil. İki yöneticinin tutumu beni buradan soğuttu. Ara-sıra, Nihan gibi, sizin gibi (benim yüzümden husumete muhatap olmasınlar diye yazmadığım) çok sevdiğim, saygı duyduğum bazı arkadaşlarım için buraya uğruyorum." ifadeleri dikkatimi çekti. İlk iki cümleden, iki hizmetlinin size sistemli olarak kişisel saldırıda bulunduğunu düşündüğünüz sonucunu çıkarıyorum. Deneyimli bir kullanıcı olduğunuzdan, bunu bir kullanıcıya yazdığınız mesajda dile getirmenizin hoş olmadığını hatırlatmama gerek yoktur herhalde. Böyle düşünüyorsanız VP:Ş'ye yazmalısınız. Sorunun hizmetli fonksiyonlarını kullanmayla ilgili olduğunu kanısındaysanız Vikipedi:Şikâyet/Hizmetli sayfası sizi bekliyor. Öte yandan üçüncü cümlenizden çıkan anlam, sizin çok sevdiğiniz, saygı duyduğunuz bazı kullanıcıların sırf siz onlara yazıyorsunuz diye düşmanlıkla karşılaşıyor olması. Bunları yazmaktan maksadınız gerçekten açıklanmaya muhtaç. Size kişisel saldırıda bulunuluyor olmasına ilişkin ifadeleri şikayet sayfasından başka yerlere yazmak nezaket kurallarıyla bağdaşmadığı gibi, devamı halinde bizzat kendisi VP:KSY ihlali oluşturur (çünkü açıkça şikayet mekanizmalarını işletmiyor, yalnızca isim vermeden itham ediyorsunuz) ve engelleme gerektirir. Bilginize. --Yabancımsj 08:04, 1 Temmuz 2008 (UTC)

  • Aba altından sopa göstermek iyi niyetle bağdaşmaz. Dolayısıyla yukarıdaki mesajımı aba altından sopa göstermek olarak nitelendirirseniz iyi niyetli olmadığım düşüncesinde olduğunuz sonucunu çıkaracağım. O halde sizi bir de şu sayfayı okumaya davet edeyim: VP:İNOV. Herhangi bir kullanıcıyı muhatap kabul etmenin nezaketle ilgisi olduğunu sanmıyorum. VP:KSY'yi ihlal etmekte olan bir kullanıcıya yazılan bir uyarı mesajının "aba altından sopa göstermek" olarak algılanmasının nezaketle uzaktan yakından ilgisi olmadığındansa eminim. Üslup meselesine gelince, cehaletten söz etmedim. Aksine cehaletinize değil, deneyimli bir kullanıcı olarak neyi nereye yazmanız gerektiğini biliyor olmanız gerekirken tutup kullanıcılar hakkındaki şikayetlerinizi başka bir kullanıcının mesaj sayfasında dile getirmeninizin yanlışlığına dikkat çekmek istemiştim. Yanıtınızdan bunları yeterince açık anlatamadığım sonucunu çıkararak yazdıklarımı yinelemeyi uygun gördüm. Sistemli kişisel saldırı varsa gider şikayet edersiniz. Etmeyecekseniz de bunu alakasız sayfalara yazmazsınız. Kullanıcılara iki hizmetlinin size sistemli kişisel saldırılarda bulunduğunu yazıp, yirmi yöneticiyi töhmet altında bırakarak topluluk önünde küçük düşürmeniz açıkça nezaketsizlik ve kişisel saldırıdır. Tekrarı halinde engelleneceksiniz. Bu aba altından sopa göstermek değil, aynı durumdaki her kullanıcıya yapılan olağan bir uyarıdır. Umarım demek istediğimi bu kez şüpheye yer bırakmayacak kadar açık ifade edebilmişimdir. --Yabancımsj 08:38, 2 Temmuz 2008 (UTC)

Eğribucak Bağları[kaynağı değiştir]

  • Selamlar Hasan Sami Bey,
    Nasılsınız? Sanırım sıcak ortalığı kavururken, siz Eğribucak Bağları'nın sakin ve serin ortamında Kayseri sucuklu kahvaltılar yapıyorsunuz . Ooohhh ne güzel ...
    Ağız tadıyla mutlu günler dilerim; ama arada Vikipedi'yi de görün... Hoşçakalın... --DsMuratileti 20:47, 4 Temmuz 2008 (UTC)
  • Kayseri sucuklu kahvaltılar 'ı Vikiden tanıştığımız aile dostumuz Kullanıcı:Katpatuka ailesi ile birlikte yapıyorduk.. Resimde görülen yarı dolu bardaktaki çay kendisi deklanşöre gizlice basma çabaları içerisinde bulunan Katpatuka'nın.. Yurdun neresinden olursa olsun, o "ahşap villa"da her arkadaşımızı ağırlayacak imkânımız var. Hele şu günlerde, madde resminde görülen sebzeler yeni yetişmeye başladı. Buyurun gelin, yazın serinliğini, "Eğribucak kadayıfı" dutları ve organik tarım ürünlerini beraber paylaşalım.. Sevgiler..--Hasan Sami 03:56, 8 Temmuz 2008 (UTC)
  • Nazik davetiniz için çok çok teşekkür ederim. İmkanım olsa gelerek o nefis doğanın tadını sizin gibi dostlarla almayı isterdim; ama maalesef (en azından şu an için) bu mümkün görünmüyor. Artık bizim yerimize doğanın tadını çıkarma ve bunları bize anlatma görevi de size düşüyor . Keyif dolu bir yaz geçirmeniz dileğiyle, sevgiler... --DsMuratileti 13:08, 8 Temmuz 2008 (UTC)

Merhaba, 147'ler dosyasındaki listede en altta yer alan Abdülbaki Gölpınarlı'nın soyadı yanlıştı; izniniz olmadan düzelttim. Dolayısı ile "mavileştirmiş" de oldum. İzinsiz işlemimden dolayı kusuruma bakmayın lütfen. Selamlar.--Hasan Sami 04:09, 8 Temmuz 2008 (UTC)

Selam. Elinize sağlık. Kimseden izin almamız gerekmiyor:) Teşekkür ederim. İyi tatiller. Takabeg ileti 04:32, 8 Temmuz 2008 (UTC)

Hasan Sami bey, bir konuda danışabilir miyim? 12 Eylül Darbesi maddesinin Darbe Öncesi bölümü şu şekilde yazılırsa daha net anlaşılacağını düşünüyorum ama emin değilim. Görüşünüzü almak istiyorum. Takabeg ileti 04:38, 8 Temmuz 2008 (UTC)

  • 41. Hükûmeti (2. MC)
    • Olaylar
    • Cinayetler ve katliamlar
  • 42. Hükûmeti (Motel)
    • Olaylar
    • Cinayetler ve katliamlar
  • 43. Hükûmeti (Kerhen MC)
    • Olaylar
    • Cinayetler ve katliamlar

Sagolun mesajiniz icin Hasan Sami Bey, ben de vikitatil aldim, bir suredir uzaklardayim. Ara ara geliyorum ancak biraz mesafe vermek perspektif acisindan da iyi oluyor. ilginiz tekrar canladiginda tekrar bekleriz. Gene tartisiriz, uzlasiriz; onemli olan kisisellestirmemek... Saygilar, Citrat 04:06, 16 Temmuz 2008 (UTC)

  • Nasılsınız, bir hatırınızı sorayım dedim, saygılar, iyi çalışmalar--Düşünenadam 05:57, 18 Kasım 2008 (UTC)

estağfurullah[kaynağı değiştir]

  • Pek göremiyorum bu ara sizi vikipedide, dilerim biraz daha zaman ayırırsınız vikipediye. Saygılar, iyi çalışmalar.--Düşünenadam 06:15, 18 Kasım 2008 (UTC)
  • İnşallah sevgiler, saygılar--Düşünenadam 06:48, 18 Kasım 2008 (UTC)

Eksik lisans bilgisi[kaynağı değiştir]

İyivikiler... homonihilis // ileti 07:00, 18 Kasım 2008 (UTC)

Merhaba,
Biraz karmaşık bir durum. Ancak şurası kesin: Bu eserlerin üzerinde telif hakkına dair hiçbir ifade yoksa, telif haklarının saklı olduğunu varsaymak durumundayız. Bu durumda resim bir adil kullanım resmi olacaktır. Sanırım {{Kapak-Kitap}} lisansının kullanılması gerekir. Bu durumda da, biliyorsunuz, adil kullanım resimleri sadece maddelerde kullanılabilirler. Tartışma sayfalarında yer alamazlar. 1 Ekim'den itibaren yürürlüğe giren VP:AKGY gereği bu resme bir de {{Telifli kullanım gerekçesi}} eklemeniz gerekiyor (bu resimdeki gibi).

Ancak, gerekçeyi ekleseniz bile, bu durum özelinde adil kullanımdan bahsetmek mümkün olmayacaktır. Çünkü telif hakları saklı bir kitabın fotoğrafı ancak o kitaptan bahseden bir maddede kullanılabilir. Yani, kanaatim o ki, bu resmi sırf kaynak göstermek amacıyla, kitabı konu etmeyen bir maddeye eklemeniz pek doğru olmayacak.

Öte yandan benim şahsi fikrim, Tartışma:Hasan Sami Bolak sayfasında "İşte TRT Repertuarı" başlığı altında verilen kitap bilgilerinin, kaynak göstermek için yeterli olduğu yönünde. Yani bir de fotoğrafa gerek yok gibi gözüküyor.

Özetle, resmi (kitabın telif haklarının saklı olduğu varsayımıyla) sırf kaynak göstermek amaçlı kullanmamız VP:AK kurallarının dışına çıkıyor. Öte yandan kişisel görüşüm kaynak göstermek için resmin gerekli olmadığı yönünde. İsterseniz bir de, telif konusunda benden daha deneyimli olan Kullanıcı:Mach'in görüşü sorabilirsiniz. İyivikiler... homonihilis // ileti 19:04, 18 Kasım 2008 (UTC)

Merhabalar Homonihilis ayrıntılarıyla çok güzel anlatmış resmi tutmanın bir yolunu göremiyorum. Zaten kaynak olarak kitap gösteriliyorsa gerekli bilgileri verdikten sonra resme de gerek yoktur. "Eklenen kaynak bilgiyi maddeye yönlendirir misin acaba?" derken neyi kastettiğinizi anlayamadım. Hangi kaynmak bilgiyi acaba? Resim dosyasına yazdığınızı mı? maddedeki hangi cümleye? İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 17:49, 19 Kasım 2008 (UTC)
  • Size de iyi bayramlar; sağlık ve mutluluklar dilerim. Levent Abi ileti 07:14, 7 Aralık 2008 (UTC)
  • Merhaba, bayramınız kutlu olsun. Ailecek mutlu bayramlar....Hoşcakalın...Vikipedist 08:32, 7 Aralık 2008 (UTC)
  • Bayram Tebriği
Merhaba Takabeg; şöyle bir uğrayıp bayramınızı tebrik edeyim, dedim. Nice mutlu, huzurlu bayramlara..--Hasan Sami 07:09, 7 Aralık 2008 (UTC)
Teşekkür ederim. Mübarek kurban bayramınız kutlu olsun. Ve afiyet olsun:) Takabeg ileti 08:36, 7 Aralık 2008 (UTC)
  • Sizin de ailece bayramınız kutlu olsun — Pınar [m] 08:27, 8 Aralık 2008 (UTC)

Çok teşekkürler, size de iyi bayramlar, nice sağlıklı yıllar diliyorum. --M. M. ileti 12:33, 10 Aralık 2008 (UTC)

Yeni farkettim, kusura bakmayın.. Geçmiş bayramınızı kutlarım. --Boyalikus 20:21, 19 Aralık 2008 (UTC)

Hos gelmissiniz. Citrat 22:25, 19 Aralık 2008 (UTC)
Evinize hoş geldiniz, bazen eski kullanıcıların sayfalarında yer alan kordonboyu duygularını okuyorum, hiç gitmeyin! :) e.c. 23:46, 27 Aralık 2008 (UTC)
  • Sayın Bolak; uzak kaldığınızın farkındayım ama döndüğünüzü göremedim. Sanırım uzun saatlerdir son değişikliklerle ilgilenmekten kaynaklı yorgunluk olsa gerek. İyiyim teşekkürler. Umarım siz de iyisinizdir?  Levent İleti Katkılar   22:54, 23 Şubat 2009 (UTC)
İyiyim teşekkür ederim, arayı açmayın sakın, sizi buralarda görmek çok güzel! Siz nasılsınız? e.c. 23:47, 23 Şubat 2009 (UTC)

geri döndüm (belki :) )[kaynağı değiştir]

selam hasan sami bolak bey geri döndüm sanırsam şimdilik kısa yazılar ve yarım kalan işler sonra tamamen faal hale geleceğim umarım belki mahallenin delisi geri döndü. gerçi mahallede tanıdık kalmamış gibi ya neyse :)Delamorenamesaj 20:11, 31 Temmuz 2009 (UTC)

Hoşgeldiniz[kaynağı değiştir]

  • Hoşgeldiniz. Sizi görmek güzel... --.dsm. 01:56, 3 Ekim 2009 (UTC)
  • Sizi "başka yerlerde" değil, burada görmek isteriz. Bir de kısayol: Açtığınız maddelere şuradan ulaşabilirsiniz. Görüşmek dileğiyle, iyi geceler... --.dsm. 02:05, 3 Ekim 2009 (UTC)
  • Bahsettiğiniz gibi olumsuz bir düşüncenin şahsımda söz konusu olmadığını söyleyebilirim. Ancak görüşünüze de saygı duyuyorum. Sizi burada görmek bizi sevindirecektir. Bilmukabele, hoşçakalın. --.dsm. 02:16, 3 Ekim 2009 (UTC)
  • Buraya sık uğramıyorsunuz sanırım ama, gazetenizden de özel telefonunuzu vermediler. 16 Ekimde Milano'daki resepsiyonda bana; Öbür Yüzleri ve Mavi Gömlekliler'in birer nüshasını göndereceğinizi söylemiştiniz. Özellikle, Öbür Yüzleri'ndeki siyasilerden birinin biyografisi benim için çok önemli. "Elishan Batur" için hayli döküman topladım sizin için. Özel bilgilerle dolu. M.Gmlklr'in yeni baskısında kullanabilirisniz, diye düşündüm. Nereye göndermeliyim? Selam ve saygılar. N.Kyc
  • Sevgili Nuri Bey, yeni gördüm kusura bakmayın lütfen. Bir süre yurt dışındaydım. Gazeteye talimat verdim. Ararsanız, ikişer nüsha gönderecekler. Ayrıca "Yıllanmış Yazılar"ın baskısı bitmek üzere. Ondan da gönderecekler. "Elishan Batur" dökümanı için de teşekkür ederim, yeni baskıda kullanırım umarım. Haberleşmeyi gazetedeki adresimle yapalım, en fazla 2-3 gün içinde okumuş olurum. Sevgi ve selamlar. --Hasan Sami 08:13, 5 Aralık 2009 (UTC)

mesaj mesajın içinde[kaynağı değiştir]

sevgi yumağımı aldım, doldurucuya emrettim 120 mm tank topuna doldurdu nişancıya emrettim sana 1000 katı sevgi topuyla ateş etti. takımdaki diğer tanklara emrettim olay yerinden hızla uzaklaştık :) ufaklıkta baya büümüş 3 yaşına mı girdi ne?! trakyadan sevgilerle... çok yakında çok aktif olacam önce bilgisayara format lazım. Delamorenamesaj 20:56, 7 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba amca :)[kaynağı değiştir]

Beni tanıdınız heralde :) --Sultan Galiyev 14:40, 5 Şubat 2010 (UTC)

Ben gelmeyeli en az 2 yıl oldu zaten,özlemişim buraları :) --Deniz Tegin 15:24, 9 Şubat 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 9. haftası için proje olarak Seçkin madde üretimi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.
--CnkALTDSmesaj/message 02:36, 2 Mart 2010 (UTC)
Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik.

Eski temponuz ile devam etmeniz dileğiyle...
Sizi Bekliyoruz!
Şubat 2011

  • Ben de özledim ama, enaniyet sahipleri yazıp-çizmemizden rahatsız oldular.
  • "BİR YERDEKİ YOK NAĞMENİ TAKDİR EDECEK GÛŞ;

TAZYİ-İ NEFES EYLEME, TEBDİL-İ MAKAM ET!" --Hasan Sami 01:15, 18 Şubat 2012 (UTC)

Siyaset VikiProjesi Sizi Çağırıyor![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler.
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--Cano58 (mesaj) 14:47, 16 Temmuz 2012 (UTC)

Merhabalar, yine bir yol kazasındaydım :) Nihan'ı çok tebrik ederim, Allah bir yastıkta kocatsın. --Boyalikus (mesaj) 19:38, 26 Temmuz 2012 (UTC)

Bir de bunu buldum :) + 1 yüksek lisans tezinde atıf yapılmış. --Nihan (mesaj) 13:32, 2 Ağustos 2012 (UTC)

Şablon:VikiProje Yıllar/Oylama Vakti

Global account[kaynağı değiştir]

Hi Hasan Sami Bolak! As a Steward I'm involved in the upcoming unification of all accounts organized by the Wikimedia Foundation (see m:Single User Login finalisation announcement). By looking at your account, I realized that you don't have a global account yet. In order to secure your name, I recommend you to create such account on your own by submitting your password on Special:MergeAccount and unifying your local accounts. If you have any problems with doing that or further questions, please don't hesitate to contact me on my talk page. Cheers, DerHexer (mesaj) 11:52, 17 Ocak 2015 (UTC)

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, Hasan Sami Bolak
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Mavrikantmsj 01:04, 15 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

DİKKAT! Lütfen Vikipedi'ye küfür / hakaret / kişisel saldırı içeren sözler yazmayınız.
Bu davranış, uyarılmadan engellenmeniz için yeterli bir sebeptir. Katkılarınıza devam ederken lütfen bu uyarıyı göz önünde bulundurun. Diyapazon (mesaj) 16:02, 11 Ocak 2016 (UTC)


Vikipedi'ye küfür / hakaret / kişisel saldırı içeren sözler eklemeniz nedeniyle, değişiklik yapmanız geçici bir süre için engellenmiştir. Bilginize. Superyetkinileti 19:04, 12 Ocak 2016 (UTC)

Küfürlü ifadeler Tartışma:Hasan Sami Bolak adıyla tarafınızdan oluşturulmuş sayfanın geçmişinde (silinmiş sürüm) yer almaktadır. Lütfen bu kural ihlalini yinelemeyiniz ve yapıcı katkılarla Vikipedi'ye destek olmaya çalışınız. --Superyetkinileti 17:27, 19 Ocak 2016 (UTC) Ben buraya, kültür birikimimden bir kısmını "usul-adap-yöntem" dahilinde eklemeye geldim.. İyi niyet ve efendilik Benim şiarımdır.. Küfür kelimesini yazarken bile rahatsızlık duymaktayım.. Ama yine de, gelme-git deniliyorsa, gelmem, giderim. Herkese iyi günler dileyerek hem de.. Hasan Sami BOLAK 14:53, 24 Ocak 2016 (UTC)


Maksadınız Beni buradan "sepetlemek" ise, bunu başaramayacaksınız.. Yıllardır bu ansiklopediye onca maddeler ekledim.. Bana bu haksız davranışınız devam ettiği takdirde, Ansiklopedika'nın SAHİBİNE ŞİKAYET EDECEĞİMİ ıttılaınıza sunarım.. Şimdiden uyarayım da, efendilik Bende kalsın! (Küfür, deyip geçmeyiniz: Bunu örneği ile ispat ediniz.. Kuru tehditlere karnım tok Benim..) HASAN SAMİ BOLAK

Düşünen Adam (dergi) silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Düşünen Adam (dergi)) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Düşünen Adam (dergi) sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Nushirevan11 ☾★ 21:17, 28 Mart 2017 (UTC)

Cem 53 (mesaj) 21:17, 12 Nisan 2017 (UTC)

Sizi özledik Hasan Sami Bolak![kaynağı değiştir]

'Hasan Sami Bolak, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi bekliyoruz!


En samimi ve içten sevgilerle,--Axis (mesaj) 20.03, 3 Ağustos 2022 (UTC)Yanıtla