Kullanıcı mesaj:Noumenon/Arşiv/7

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Lütfen önce buraya göz atınız

  • Hakaret veya kişisel saldırı içeren hiçbir mesaj yanıtlanmayacaktır. Unutmayınız ki hakaret ve kişisel saldırı Vikipedi'de kabul edilemezdir ve cezaya yol açabilir. Daha fazla bilgi için: Vikipedi:Kişisel saldırı yok. Vikipedi-dışı mesajlar da yanıtlanmayacak ve sayfadan çıkarılacaktır, zira unutmayınız ki biz ansiklopedi yazmak için buradayız, başka hiçbir şey için değil! Ayrıca yeni mesaj eklerken lütfen + sekmesini kullanın. Belirli tiplerdeki mesajlar cevaplanmayabilir veya cevap yerine buraya giden bir bağlantı alabilirsiniz. İsterseniz burayı mesaj atmadan okuyun. Teşekkürler, iyi çalışmalar...

Mesaj atmadan önce bu, şu ve o kural sayfalarını, daha önce okumamışsanız, okumanız tavsiye ve rica edilir.


  • Merhabalar,
  • Hoseyn ismin Farsça veya Arapça okunuşu değil ki öyle yazalım. Türkçe "o" sesi oldukça farklı bir sestir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 17:20, 26 Haziran 2009 (UTC)
İsmin nasıl okunduğunu biliyorum; burada önemli olan fonoloji ve fonolojik olarak Türkçedeki o sesi ilgili ismin telaffuzundaki sesten farklı - tabii bunun aksini ispat edecek kaynak koyabilirseniz itirazım olmaz; sonuçta dilbilimci değilim. Size attığım önceki mesaj bu noktadaydı. Ama varsayalım sesler aynı olsun, yine o isim Hoseyn olmaz. Zira, "Hüseyin" ismi ismin çevirisi değil özgün ismin Türkçe ses yapısına göre yazılışıdır ve bilimsel, akademik eserlerde de bu şekilde çevrilen, kalıplaşmış bir kullanımdır. Kalıplaşmış transliterasyonlarda yeniden translitere etmiyoruz; daha doğru alternatifler varsa onları seçiyoruz ama bu noktada Hüseyin zaten doğru olan - bilimsel, akademik kaynaklara göz atarsanız görürsünüz. Bununla birlikte en başta dediğim gibi telaffuz aynı değil...
Madem İranlısınız tavsiyem İran ile ilgili maddelere el atmanız; birçoğu oldukça kötü durumda. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 16:04, 28 Haziran 2009 (UTC)
  • Dostum, ne yazıkki söylediklerinizde paradoks var. Zaten bana göre Mir Hüseyin Musevi'nin ismi Türkçede yazdığım gibi yazılması gerekir. Ama ne hikmetse siz, yani Türkçe.Wikipedia editörleri, Nazlı hanımın bilgisizliği yüzünden, o hanımefendiyi kaynak göstererk, adamın ismini Musevi değilde Musavi yazıyorsunuz ki o hanımefendinin yazılarını değilde bir sürü başka gazetede Musevi olarak yazıldığını göremeyip, bu duruma israrcı oluyorsunuz ve bildiğiniz gibi bu konuları bir kaç günlük baya uzun tartışmaların ardından, sizin kendi söylevinizi size kullandım diye, hakaret ettiğmi söyleyip bana bir gün uzaklaştırma verip susturdunuz. O tartışmalarda sizin öne çıkaedığınız konu, Musevi'nin soyisminin telaffüzü size göre Musavi'imiş ve bu yüzden Musavi yazılması doğru olacakmış. O zaman bu sebep ve kurala göre Mir Hüseyin Musevi'nin küçük ismininde wikipedia da bir bütünlük olması açısından, anlatılan kurala göre düzeltilmesi gerekirdi ve bende bunu düzelttim. (حسین) kelimesi arapçada farkli, farsçada farklı okunur. Farsçada arapçadan farklı olarak HOSEYN diye okunur, çünkü farsçada Ü sesi yoktur, bu farklılıklar için başka örnek vermem gerekirse en güzeli (صفر) kelimesidir arapçada SIFR farsçada ise SEFR diye okunur. Kısacası siz hangi sebeplerle Musevi'yi Musavi yazıyorsanız, Hüseyin'i Hoseyn yazmalısınız yada tam tersi. Yazmazsanız çelişki oluşur. --VatooVatoo 17:19, 28 Haziran 2009 (UTC)
  • Benden Türk olmam haricinde ayrıca İranlı oluduğum için İran konu başlıklarına el atmamı istiyorsunuz ama zaten benim büyüdüğüm kent olan Tebriz konusuna baya katkım oldu ve zman buldukça eklentiler yapacağım ve zaten Musevinin konusunu doldurmayı, düzeltmeyi hedefliyordum ki malum olaylar oldu. Sorun buki İngilizce wikipedia'da daha kolay ve sorunsuz yazı yazabiliyorum. --VatooVatoo 17:19, 28 Haziran 2009 (UTC)
    1. Nazlı hanımı kaynak gösterdiğimi gördünüz mü? Hayır. Nazlı hanımın adını andım mı hiç? Hayır. Ortaya koyduğum argümanlarla Nazlı hanımın argümanı arasında herhangi bir benzerlik var mı? Hayır.
    2. Ben Farsçada "ü" sesi vardır dediğimi hatırlamıyorum. Türkçedeki "o" sesinin حسین isminin Farsça telaffuzundaki sesle aynı olmadığını söyledim; bu "mid-back rounded vowel" denilen bir ses ve Farsçada da mevcut olması lazım (closed formunun) fakat benim bildiğim bu isimde geçen ses o ses değil - nitekim bir Farsînin ismi telaffuzunda da bunun aşikâr olduğunu düşünüyorum. Daha önce dediğim gibi: yanılıyor olabilirim - fonolog değilim; eğer bir dilbilim kaynağı sunulursa ilgili sesin "mid-back rounded vowel" olduğuna dair seve seve kabul edeceğimden kuşkunuz olmasın.
    3. Bir de işin kalıplaşmış mevzusu var... Türkçe isim kurallarında şöyle bir nokta var: bir özel ismin kalıplaşmış bir yazımı yoksa telaffuza göre Türkçe sesler ile yazılıyor. Musavi kalıplaşmış bir özel isim değilken, Hüseyin öyle. Bu yüzden zaten maddenin adını "Hüseyin" olarak açtık. Eğer daha doğru olduğu ispat edilebilecek alternatifler varsa; o alternatifleri seçebiliriz. Fakat bunun için ispat, kaynak şart: eğer şahsa "Hoseyn" diyen herhangi bir üçüncü parti, bağımsız, tarafsız, yetkin (bilimsel/akademik) Türkçe kaynak bulursanız maddenin isminin Hoseyn olarak değiştirilmesine itiraz da etmem.
  • Bakın, anlatamadığım ve bence diğer arkadaşların da anlatamadığı nokta şu: burada size karşı ben veya biz diye bir şey söz konusu değil. Siz ne kadar en doğrusu olsun diye çabalıyorsanız ben dahil diğer arkadaşlar da bunun için çabalıyoruz. Fakat siz bu çabalamalar karşısında doğrudan beni veya başkalarını, yani kişileri hedef alan yorumlarda bulunursanız - bu kabul edilemezdir. Kişisel yorumlar Vikipedi'de yasaktır: VP:KSY. Olayları kişiselleştirmeden, konuya odaklanarak çözeriz - argümanları tartışıruz, argümanları ortaya atanları değil. Siz ise hâlâ kişisel yorumlarda bulunuyorsunuz... inanın bana istediğimiz, amacımız aynı olduğu sürece ihtilafta kerâmet vardır; beni veya diğer arkadaşları o yüzden tartışmayı bırakın, argümanlara odaklanalım ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 19:05, 28 Haziran 2009 (UTC)
  • Yazıda Nazlı hanımın yazısı referans gösterilmiş. isterseniz kontrol edin. Bende fonolog değilim ama farsçam iyidir. Farslar (حسین) kelimesini Hoseyn olarak okurlar. Bildiğim kadarıyla türkçede Musa nın müridlerine Musevi deniyor. Adamında soyisminin Musevi olmasının sebebi de Musa torunu olması. İsterseniz birde bunu kontrol edin. Sonuç olraka söylediklerinizde çelişki var. Yani farklı yerlerde farklı düşünüyorsunuz. (tüm bu yazıları bütünlük için Mir Hüseyin Musevi'nin yazısınada ekliyorum) --VatooVatoo 19:27, 28 Haziran 2009 (UTC)

Merhaba, Caesar Divi Filius Augustus maddesinin adı değiştirilmiş de, bunun için bir tartışma fikir birliği olmuş muydu acaba? Tartışma sayfasında göremedim. Olmadıysa eski haline getirebilir msiniz size zahmet? İyi vikiler, kolay gelsin--Merube 89msj 23:44, 28 Haziran 2009 (UTC)

  • Teşekkürler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 00:00, 29 Haziran 2009 (UTC)

Tartışma sayfası: Atatürk[kaynağı değiştir]

Merhabalar Sayın Noumenon,

Öncelikle lütfen yanlış anlamayın ama Atatürk ile ilgili ortaya atılan iddialar hangi vikipedist olursa olsun sinirlerini gerebilir. Mesajımı dikkatli okuduysanız ben kişisel bir saldırı yapmadım sadece eğer bir dayanağı yoksa bu tip söylemlerin en fazla çirkin bir iddiadan öteye geçemeyeceğini söylemek istedim. Hem ayrıntılı bir kaynak gösterilmiyor, hem de bu savlarını ateşli bir şekilde savunuyor bazı değerli... vikipedistlerimiz. Eğer bu tartışma sayfasını deneyimli bir hizmetli sonuca kavuşturamazsa, boş ve gereksiz bir tartışmadan öteye geçemeyecek söz konusu sayfa. Bu konuyu ortaya atanların bunu kanıtlaması veya kanıtlayamamaları durumunda bu sözlerinden artık vazgeçmeleri gerekiyor. Bu isteği kendilerine iletirseniz mutlu olurum. İyi çalışmalar diliyorum.

Saygılarımla,

Mehmet Berat BURSA 11:50, 29 Haziran 2009 (UTC)

Resim ekleme[kaynağı değiştir]

slm ben eklediğim resimlerin bir çoğunun silindiğini gördüm çoğundada kayna veya lisans sorun oluyor bir resmin nasıl anlıyacağız lisansını ve kaynağını nasıl gösterecez ben çoğu resmi ingilizce wikiden kaynak gösteriyorum yardımcı olurmusunuz nasıl bir resmin lisanslı olmadığını anlıyacaz boşuna silinmesin yani --yunus 18:10, 29 Haziran 2009 (UTC)

ABD BAYRAĞI[kaynağı değiştir]

Merhaba Noumenon. ABD bayrağı 2009 Wimbledon Şampiyonası'nda da çıkmıyor. Bu konuda ne yapabiliriz? Şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar...--88.229.25.113 09:10, 1 Temmuz 2009 (UTC)

  • Merhabalar. Şu sayfa düzenleme görüntüsünde yer alan alttaki mavi butonlar biraz aşağıda kalmış, acaba düzenlemek mümkün müdür? --♪♫Berkay0652|ileti 16:35, 1 Temmuz 2009 (UTC)
  • Halen aynı yerde görünüyorlar. Üzgün --♪♫Berkay0652|ileti 14:44, 4 Temmuz 2009 (UTC)
  • Anladım, zor sorunmuş.Üzgün İlgilendiğiniz için teşekkürler. Umarım yakın zamanda durum düzelir. --♪♫Berkay0652|ileti 17:17, 4 Temmuz 2009 (UTC)

VikiProje Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tartışma sayfası üzerinde projenin içeriğinin Kıbrıs'ın tamamını içine alması için "VikiProje Kıbrıs" olarak değiştirilmesini önerdim. Fakat bir yanıt geldi ve diğer kullanıcılarda aktif olmadığından başka yanıt yok. Büyük ihtimal işlevsiz durması yüzünden zaten silinecektir. Şu anda napalım? --Muratsahinmesaj 23:05, 3 Temmuz 2009 (UTC)

  • Hımm. Tamam anladım. Silinmek veya ölü arasında sanal ve gerçek hayat açısından da fark göremiyorum. :) Ölü bir projenin yer alması Türkçe Vikipedi'ye yarardan çok zararlı bir yük getireceğinden dolayı dediğiniz gibi yapıp, birkaç kullanıcıya haber vereyim. Konuda hemen bir çözüme kavuşsun. :) Çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar ve kolay gelsin.--Muratsahinmesaj 23:28, 3 Temmuz 2009 (UTC)
  • Bu aralar çok moda galiba , bir kullanıcı daha adını madde yapmış. şu sayfayla ilgilenebilir misiniz size zahmet. Şimdiden çok teşekkürler, iyi vikiler--Merube 89msj 00:40, 4 Temmuz 2009 (UTC)
  • Elinize ssğlık, çok teşekkürler. İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 00:53, 4 Temmuz 2009 (UTC)

Tıp Davetiyesi[kaynağı değiştir]

VikiProje Tıp davetiyesi

Merhaba Noumenon/Arşiv/7, Tıp ile ilgili maddeleri düzenleyip, geliştiren Tıp Projesi'ne katılmanızı bekliyoruz. Amaçlarımız ve yapacaklarımız için proje sayfasına bakabilirsiniz. İyi çalışmalar. --~~~~

--MightY msj 19:49, 4 Temmuz 2009 (UTC)

  • Selamlar. Köy Çeşmesi'nde Yerleşim Birimleri ile ilgili bir tartışma var. Fikir belirtmenizi rica ediyorum.--Gökçє Yörük mesaj 19:50, 4 Temmuz 2009 (UTC)
Anlatmak istediğinizi anlayabiliyorum. Daha önce diğer kullanıcılar da uyarmıştı. Şöyle anlatayım ben size. Tartışmada karşı çıkanlar da var destekleyenlerde. Peki neye göre kabul edilecek veya edilmeyecek? Kararı kim verecek? Uzlaşma sağlanmalı diyorsunuz ama belki bir kullanıcı konuyu anlamadı. Veya inatla olmaz diyor. Uzlaşmaya varılamadı diye projenin iptal olması sizce doğru mu? Sonuca daha çabuk ulaşalım diye oylama açtım. Oylamanın kabul edilmeyeceğini söylüyorsanız, ne yapabilirim? Zaten başta fazla rabet gördüğünü söyleyemem, kullanıcılara mesaj göndererek tartışmayı bildirdim fakat bu mesajlar oy avcılığı amaçlı değildi. Ayrıca farkettiyseniz, tabi sizi ilgilendirmeyen bir konu imiş tam olarak okudunuz mu okumadınız mı bilmem, oradaki tüm olumsuz oylara açıklama yaptım. İnfocan benimle aynı fikirde değildi ama fikrini değiştirdi. Diğerleri olumsuz oyu verdi, ama onlara açıklama yaptım bir şey demediler. Ben diyorum bu oylamayı kabul edelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değil ama bu oylama tartışmaya dayanan bir oylama ve genel olarak uzlaştığımızı söyleyebilirim. İyi çalışmalar.--Gökçє Yörük mesaj 20:12, 4 Temmuz 2009 (UTC)
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Diğer kullanıcıların olmaz dediği yerler İnfocan'ın nedenine benziyor. İnfocan ile uzlaşmaya vardık ama diğer kullanıcılardan ses çıkmıyor. Ayrıca bir sürü olur diyenler de var. Şimdi ben ne yapayım?--Gökçє Yörük mesaj 20:31, 4 Temmuz 2009 (UTC)

telif hakkı ve kamu malı[kaynağı değiştir]

Merhaba,

ben 6 yıllık tecrübemle oluşan www.sorularlaalevilik.com sitemdeki bilgileri wiki'ye aktarmak istiyorum. ama beni 2 defa silmişlerdi.

info-tr@wikimedia.org adresine mail atmıştım www.sorularlaalevilik.com adrsinden alıntı yapılabileceğine dair. Yabancı adlı kullanıcının hukuk konusundki izahından sonra. http://tr.wikipedia.org/wiki/Kullan%C4%B1c%C4%B1_mesaj:Muratturk mesaj kısmında izahı var.


şu durumda tekrar silinmemesi için mesajım gelmiş mi ve tekrar yazdığımda silinecek mi onu sorcaktım? ilk eklemek istediğim wiki, alevilikte_namaz 'dır.

tşk Murat

  • Tamam, bekleyeceğim. İlgilendiğiniz için teşekkürler.--Gökçє Yörük mesaj 08:34, 5 Temmuz 2009 (UTC)

Tartışma:Antik Ermeni dini[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Bir zamanlar Hristiyanlık öncesi Ermeni dini ve mitolojisi üzerine bir madde yazmıştım ve Tartışma:Antik Ermeni dini sayfasında ufak bir soru sormuştum. Ne yazık ki cevap alamayınca kendi kendime bir şeyler üretmiştim (ki sonra bu ayrı maddede de kullanıldı: Aydınlatıcı Gregorios) ama sayfaya göz atabilirseniz belki siz yanıtlayabilirsiniz? Bu arada mesajlara istemeden göz misafiri oldum; şu sıralar Kanada Doğusundan Batısına kadar pek bulutlu, yağmurlu - şemsiyenizin unutmayın her ihtimale karşı derim ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 23:42, 4 Temmuz 2009 (UTC)
  • Merhaba.. Açıkçası ne basında nede başka kaynaklarda konu hakkında hiçbir bilgi, kaynak görmedim. Ancak İnglizce'den değilde Ermenice'den çevirmeye kalkarsak Grigor Lusavoriç(Գրիգոր Լուսաւորիչ) Grigor Aydınlatan anlamına gelir.. Lusavoriç'in Ermenice karşılığı Aydınlatan, Aydınlatıcı olur.. Tam açıkçası nasıl kullanılabileceği ile ilgili fikrim yok ama özellikle Türkçe olarak kullanmayı düşünüyorsak Gregor olarak değil Grigor(veya Krikor) olarak kullanılmasının daha doğru olacağını düşünüyorum. Buarada bazı sağlık sorunlarım var bu nedenle siteye fazla uğrayabilme fırsatım olmıyor Kanada konusundada keza erteleme durumunda kaldım.. İyi çalışmalar | TheTimeileti 16:17, 5 Temmuz 2009 (UTC)

Merhaba Nou. Şurada bir oylama başlatılmış. Oylamanın yapılması yanlış değil mi? Sormak istedim. Kolay gelsin.

--Mızrakmsj 17:15, 5 Temmuz 2009 (UTC)

Tekrar merhaba Nou. Konuyla ilgili fikrimi belirttim. Teşekkür ederim, kolay gelsin. --Mızrakmsj 18:24, 5 Temmuz 2009 (UTC)

telif hakkı ve kamu malı son[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Siz ve yabancı isimli kullanıcı sayesinde telif hakları konusunda epey bilgi sahibi oldum. Ama yazdığım yazı tekrar silindi. Yazdıklarım ansiklopedik değilmiş. Ben wikipedi'yi anlamakta zorlanıyorum. O yüzden pes ediyorum. Bir daha yazmayacağım. Yazı yazarken ki emeklerimi düşünüyorum, hiç olmazsa silmeden önce tartışma bölümünde şu maddeleri çıkarın veya şöyle yapın denilseydi, bu kadar çabuk pes etmezdim. Benim gibi yeni başlayanların önü kapatılıyor. Eğitim ve alıştırma bölümüde yok gördüğüm kadarıyla. Ama artık geç oldu. (alevilikte namaz konusunu açmaya çalışıyordum)

Teşekkürler,

Murat

şundan bana yaparmısın? Aydınlık umutlar 17:51, 6 Temmuz 2009 (UTC)

teşekkürler. Aydınlık umutlar 18:01, 6 Temmuz 2009 (UTC)

  • Benim tartışma burada görüldüğü gibi arşive alındı. Çoğu kullanıcı olumlu diyor. Uygulamaya geçeyim mi?--Gökçє Yörük mesaj 15:45, 7 Temmuz 2009 (UTC)
Peki teşekkürler.--Gökçє Yörük mesaj 17:01, 7 Temmuz 2009 (UTC)

Patrol özelliği[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Patrol fonksiyonunu almak istemez misiniz? Kullanmayacak olsanız bile biz kullananlar açısından büyük iyilik olur... Daha önce görmüş müydünüz bilmiyorum ama Yeni maddeler gibi kayıt sayfalarında değişiklikler eğer "onaylanmamış" (unpatrolled) değişikliklerse sarı gözükürler, "onaylanmış" (patrolled) değişikliklerse beyaz gözükürler... hizmetlilerin ve patrol fonksiyonuna sahip kullanıcıların açtığı maddeler otomatik olarak onaylanmış gözüküyor ve bu kullanıcıların ayrıca başkalarının değişikliklerini onaylayabilme hakkı oluyor... fonksiyonu bir bürokrattan isteyerek sağlayabilirsiniz (almak için kriterler VP:OY ile aynı)... alıp kullanmayacak olsanız bile en azından bundan sonra açtığınız, üzerinde uğraştığınız maddeler sarı gözükmez, benim gibi kayıtları tarayan ve kontrol eden biçareler de daha az sarı renk görürler ^_^ yoksa örneğin şu anda sizin ve sizin gibi diğer bazı deneyimli kullanıcıların yaptıkları değişiklikleri de beyazlaştırabilmek için onaylamam gerekiyor; boşa zaman kaybı bu da. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 00:15, 8 Temmuz 2009 (UTC)


  • Selamlar. Patrol konusunda daha önceden Köy çesmesinde birkaç kez konu açılmıştı.. Biraz da olsa konu ve işleyişi hakkında bilgim var. Basit ama yorucu. :) Eğer sizin ve diğer hizmetlilierin biraz olsun yüklerini hafifletebileceksem neden istemeyeyim ki. :) Metal hocama hemen başvururum. Bildiğim kadarı daha patrol uygulamasını kullanan normal statüde vikipedist yok. Umarın gelecekte yaygınlaşır ve talep artar.. :) Saygılarla, görüşmek üzere..--Muratsahinmesaj 03:11, 8 Temmuz 2009 (UTC)
  • selam nou, şuraya ve şuraya bir göz atar mısın? kibele nicknameli arkadaş olarak maddeyle özel olarak ilgilenmek istemiyorum da.. :) --ki bl 07:05, 8 Temmuz 2009 (UTC)

Merhaba Noumenon... "78.191.205.212" IP adresini kullanan bir kullanıcı Christian Poulsen ve Tartışma:Christian Poulsen maddelerinde küfürlü içerik yazmıştır.O içerikleri sildim.Ama yine yazdı ve yine sildim.Yani tam 3 kere aynı yanlışı yaptı ve uyarı yolladım.Acilen engellenmeli.---memo44- 15:44, 9 Temmuz 2009 (UTC)

==Bahsettiğin kural ve politikaları biliyorum. Aydınlık umutlar 18:09, 9 Temmuz 2009 (UTC)

Kamu Malı İçerik[kaynağı değiştir]

Merhaba kopyaladığım bilgiler tamamen kamuya ait bilgilerdir. Böyle bir kanıya nereden vardınız bilmiyorum. --Erdem26

Anladım tamam. Direkt kendisiyle iletişim kurup oluşturmaya çalışacağım --Erdem26
Evet VP:MÜZİK kısmındaki kriterlerin birini değil çoğunu karşılıyor. Kendisi Türkiye'nin en iyi keman virtüözüdür. Daha ne olsun :) Youtube üzerinde videolarını aratırsanız bulabilirsiniz. Örneğin The seaside Of Your Dreams Yayınlamayacaksanız hiç boşuna uğraştırmayın beni.. İlkönce bu kriterlere uyuyor mu ona karar verin sonra kaynak bulayım. --Erdem26
Teşekkürler ama bu vikipedide iş yapmak çok zormuş. Benim gözüm korktu. Ben o bilgileri ulaşabilirsem kendi sayfama koyarım artık. --Erdem26

Koruma şablonu.[kaynağı değiştir]

Selam Noumenon. Yarı korumaya alınan maddelere {{Yarı koruma}} şablonu koyuluyor. Ama üstteki kilit hem kapalı hemde dikkat çekmiyor. Bunun yerine daha farklı yarı açık bir kilit koyulsa. Örneğin bunun gibi. İyi çalışmalar..--MightY msj 17:42, 11 Temmuz 2009 (UTC)

  • Mesajının sonu ...bana daha doğru bir çözüm gibi geliyor? mu yoksa gelmiyor mu? Burasını biraz anlamadım. Yorumun için teşekkürler..--MightY msj 17:47, 11 Temmuz 2009 (UTC)
  • O halde bana sorarsanız tam açık kilit veya yarı açık kilitin olması farketmez. Ama yeterki şuanki değiştirilsin. Çok kötü duruyor ve asıl çağrıyı vermiyor. Teşekkürler..--MightY msj 17:54, 11 Temmuz 2009 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Takabeg, SD'de sanırım en aktif kullanıcı sizsiniz.. patrol fonksiyonu almayı düşünür müsünüz? Bu fonksiyon sahipleri yeni maddeleri vs. "kontrol edilmiş" olarak onaylayabiliyorlar. Patrol fonkisyonu sahiplerince üretilmiş veya kontrol edilmiş maddeler Özel:YeniMaddeler kayıdında beyaz gözükürken, kontrol edilmemiş olanlar sarı gözüküyor. Bu da benim gibi ilgili kayıt ile temizlik yapan kullanıcılar için çok önemli ^_^ Bir de oldukça fazla yeni madde açtığınız için her seferinde sizin açtığınız maddeleri kontrol etmek ezâsından beni kurtarmış olursunuz. Yani fonksiyonu alıp hiç kullanmasanız bile değişiklikleriniz otomatik kontrol edilmiş olarak işaretleneceğinden benim gibilerin iş yükü otomatik olarak azalacak. Bir bürokrata patrol talebinde bulunmanız gerekiyor fonksiyonu alabilmek için; VP:OY'a sahip her kullanıcı alabildiğinden doğrudan alabilirsiniz başvurduğunuz takdirde... Kullanıcı:Metal Militia veya Kullanıcı:Yabancı'ya talepte bulunun arzu ederseniz? Teklif var ısrar yok tabii ama iyi olur kanaatindeyim ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 17:38, 11 Temmuz 2009 (UTC)
Teşekkür ederim. Düşüneceğim. Birde El-Enfal Operasyonu için elinize sağlık. Arapça Vikideki Arapçasıyla farklı da en yaygın Arapçası nedir? Ameliyat mi yoksa Hamle mi? Takabeg ileti 19:34, 11 Temmuz 2009 (UTC)
P.S. Kürtler maddesinde Kürt Zend Hanedanı terimi dikkatimi çekti. Bence bu "Azerbaycan Safevi Hanedanı" ile fark yoktur:)) Yani "Kürt" eklenmezse daha iyidir. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 19:34, 11 Temmuz 2009 (UTC)


  • Merhabalar,
  • Bilmiyorum gördünüz mü ama patrol fonksiyonu etkinleştirildi. Bu fonksiyona sahip kişiler Özel:YeniMaddeler gibi kayıt sayfalarını kullanarak yeni eklenen maddeleri kontrol edilmiş olarak onaylayabiliyor vs. Aynı zamanda katkılarınız otomatik olarak onaylanmış gözüküyor ki bu da benim gibi kayıtları kullanarak temizlik yapanlar için çok önemli; zira şu anda örneğin sizin katkılarınızı kontrol edilmiş olarak onaylamak zorunda kalıyorum tek tek... oysa patrol fonksiyonunuz olursa otomatik olarak onaylanmış olacaklar. Yani fonksiyonu kullanmasanız bile salt sahip olmanız iş yükünü azaltacak ^_^ Fonksiyonu almak için herhangi bir bürokratımıza mesaj atabilirsiniz; sanırım şu sıralar Kullanıcı:Metal Militia ve Kullanıcı:Yabancı uğruyor Viki'ye... kriterler VP:OY ile aynı olduğundan hemen alabilirsiniz fonksiyonu. Teklif var ısrar yok ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 17:41, 11 Temmuz 2009 (UTC)
Merhaba. Nazik öneriniz için çok teşekkür ederim. Patrol konusunu Köy çeşmesindeki yazılardan biliyorum.. En azından kullananların yükü bir nebze hafifleyecekse tabi ki neden olmasın. Hemen başvuruyorum. İyi vikiler, saygılar--Merube 89msj 23:46, 11 Temmuz 2009 (UTC)

piiz grubu sayfası ansiklobedik bilgi den kasıtnedir.. piiz sayfasının silinmenedeni olan .. diğer rock gruplarının sayfalarına bakılırsa onlarla eşdeğer bir sayfa ve bir frup...?? lütfen cevaplayın...Mat Grununda silinmesi gerekmezmi ... diğer modlarlada konuşun isterseniz...--Dumanata 04:44, 12 Temmuz 2009 (UTC)......Müzik grubu riterlerine baktım piiz grubu trtde vb kanallara konuk olmuştur basında haberi çıkmıştır... diğer albüm kriterlerine bakılırsa diğer gruplarında 2 albümü ( Mat ) yok.. uluslar arası bir müziklistesinde yeride yok...ama piiz grubu diğer grupların aksine ödül kazanma konusunda yani 7. maddede mat grubu kazanmamıştır 10. madde de oaln bir ulusal müzik kanallı .. iki klibide dream tv de yayınlanmakta ve türkiyenin en prestijli müzik kanallarından değilmi bunlar yetmezmi mat ve piiz arasındaki bağlantı eşitlik hatta piiz in ondan daha önemli olduğu gerçeği..

Kategori Hakkında Tartışma[kaynağı değiştir]

Kategori tartışma:Doğu Türkistan ve Kategori tartışma:Uygurlar sayfalarındaki (aynı konulu) tartışmaya bakabilir misiniz?Altaz 12:24, 12 Temmuz 2009 (UTC)

Futbolcu maddeleri[kaynağı değiştir]

Spor maddelerini yazarken internet sitelerini pek kullanmıyorum. Hem telif sorunu çıkabilir, hem de copy-paste tarihçiliği var ve bilgiler çoğunlukla doğru değil. Dolayısıyla taradığım eski gazetelerden edindiğim arşivleri, ,(teyid amacıyla) muhtelif ansiklopedilerdeki bilgilerle de karşılaştırmak suretiyle, daha çok tercih ediyorum. Kitap olarak ise Rüştü Dağlaroğlu'nun 1957 ve 1987 tarihli "Fenerbahçe tarihi" adlı derleme eserleri de oldukça yol gösterici oluyor. Saygılar, kolay gelsin.

Selam. KM Soviet etiketli resimlerin telif durumun incelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ne dersiniz ? Takabeg ileti 00:54, 18 Temmuz 2009 (UTC)

  • Merhabalar,
  • Şablondaki Bu şablon iptal edilmiştir lütfen VP:RTE'den uygun başka bir şablon seçiniz notundan da anlaşılabileceği üzere bu kategorideki resimlerin elden geçirilmesi şart... birçoğu oldukça eskiye benziyor bu sebeple büyük ihtimalle kalabilirler fakat uygun şablonlarla etiketlendirilmeleri şart. Birçoğunun Şablon:KM-Rusya-2008 bazında kullanılabilmesi olası mesela... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 00:56, 18 Temmuz 2009 (UTC)
Yanıtınız için teşekkür ederim. Duş alıp dışarı çıkacam. Sonra inceleyeceğim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 01:03, 18 Temmuz 2009 (UTC)

Vikipedi'nin Türkçe sürümünün kaynak koduna nasıl ulaşabilirim?Mümkünse bağlantı adresini gönderir misiniz? Şimdiden teşekkürler. Hasan Ekiz

Merhaba, Vikipedi'nin geliştiriliği MediaWiki'yi [[1]] adresinden indirebilirsiniz. Saygılarıma. --Cemyildiz 12:59, 30 Temmuz 2009 (UTC)

Denetçi İsteği[kaynağı değiştir]

Merhabalar Noumenon. Şurada bir denetçi isteğinde bulundum. Takip ettiğini biliyorum ama yinede bildirmek istedim, iyi çalışmalar..--C. Jones msj 16:28, 19 Temmuz 2009 (UTC)

  • Selamlar. Kürtler maddesindeki "Asimilasyona yönelik olan ve bilimsel temeli bulunmayan bu iddia" sözünün kaynağı nedir?--Gökçє Yörük mesaj 21:19, 22 Temmuz 2009 (UTC)
    • Teşekkürler. Bu madde SM olabilir diye düşünüyorum.--Gökçє Yörük mesaj 08:30, 23 Temmuz 2009 (UTC)
      • Haklısınız. Tabi SM olması yine de iyi olurdu. İyi çalışmalar.--Gökçє Yörük mesaj 21:04, 23 Temmuz 2009 (UTC)

mütevelli heyeti adayları[kaynağı değiştir]

  • merhaba noumenon, bu başlıktaki üçüncü ve dördüncü yıldıza göz atabilir misin? elimden geldiğince çevirdim fakat bir türlü içime sinmedi. şimdiden teşekkürler. -- fcn (m) 17:28, 24 Temmuz 2009 (UTC)
  • ah çok sağol nou çok teşekkür ederim. yüzde yüze tamamlamış olduk böylece. -- fcn (m) 23:17, 24 Temmuz 2009 (UTC)

Kürşat maddesindeki etiket[kaynağı değiştir]

Sayın Admin,

Kürşat maddesindeki yorumunuzu biraz netleştirmenizi beklerim. Öncelikle, maddenin neresi didaktik anlamadım. Eğer bir çarpışmadan bahsetmek didaktik anlatım ise, Wiki'deki bütün savaş maddelerini silmek gerekir.Ayrıca kaynaksız etiketi için üç gerekçe ileri sürmüşsünüz. Kısmen haklısınız. Konu hakkında sağlam ansiklopedik bilgi bulamadım. Ama bu konu benim eğitim dönemimde Tarih dersi müfrtedatındaydı. İlk iki madde tamamen müfredattaki anlatıma uygundur. Üçüncü maddedeki eleştirinizde, doğrudur, biraz yorum havası var.Ama dikkat ederseniz Wiki'deki Tarih ile ilgili bir çok maddede buna benzer yorumlar var.Filanca savaşın sonunda bunlar oldu demek yorum değil midir ? Esenlikler dilerim.Nedim Ardoğa 07:23, 25 Temmuz 2009 (UTC)

madde taşıma (takımyıldız maddelerinden biri)[kaynağı değiştir]

  • merhaba noumenon. Büyük Ayı takımyıldızı maddesinin adını Ursa Major (takımyıldız) yapmaya çalıştım fakat olmadı. yardım maddesinde önce aradaki adıma geri alıp oradan taşıyabileceğimi düşündüren bir şeyler okudum, Ursa Major olarak yeniden adlandırdım fakat yine alamadım. rica etsem bu konuda yardımcı olabilir misin? -- fcn (m) 09:34, 27 Temmuz 2009 (UTC)
  • valla böyle başım sıkışınca topu sana atıyor gibiyim farkındayım, o yüzden baştan özür dileyerek bir başka noktayı daha işaret etmek isterim: Mensa (takımyıldız) maddesi -sanırım ansiklopedik olarak uygunsuz- bir başka maddeye yönlendirilmiş. geri almayı da beceremedim. -- fcn (m) 10:03, 27 Temmuz 2009 (UTC)

78.176.79.193[kaynağı değiştir]

Eyvallah, usta:)--Gökçє Yörük mesaj 15:15, 29 Temmuz 2009 (UTC)

Arşivleme vs.[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Karduelis'e bir mesaj bırakırken aranızda geçen konuşmaya şahit oldum... uzun bir süre boyunca ben hiç arşivleme yapmamış, içeriği doğrudan çıkarmış buna sebep olarak da geçmişten zaten ilgili mesajlara ulaşılabildiğini ve kullanıcı mesaj sayfalarının yapıları ve konuları itibarıyla madde tartışma sayfaları gibi arşivlenmeye gereksinim duymadıklarını öne sürmüştüm... o sıralar İngilizce Vikipedi'de genel olarak tüm tartışma sayfalarının (kullanıcı mesaj sayfaları dahil) boşaltılmamaları, arşivlenmeleri gerektiği kanısı hakimdi ve bu bizim Vikipedi'ye yansıyordu; bayağı eleştiri aldığımı hatırlıyorum ^_^
  • Fakat daha sonra bu anlayış değişti; İngilizce Vikipedi'nin tartışma sayfaları yönergesine not eklendi: kullanıcı mesaj sayfalarında arşivleme tavsiye edilir fakat şart değildir diye. Yani kullanıcılar kişisel zevklerine bırakılıyorlar bu noktada ^_^ Bu arada garip bir şekilde o yönerge aktif olduktan kısa bir süre sonra ben arşivlemeye başladım zira geçmişim onlarca sayfayı bulmuştu ve geçmişten tek bir mesajı bulamaz hâle geliyordum ^_^ Bundan şimdi bahsetmemin sebebi hem merakınızı gidermek hem de olur da gelecekte arşivlemeyen birisiyle karşılaşırsanız aklınızda bulunsun diye ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 15:04, 29 Temmuz 2009 (UTC)
Beni aydınlattığın için çok teşekkürler. Gerçekten ayrıntı bir konu ve ayrıntılara bayılırım. Ancak burada dikkatimi çeken, her konuda İngilizce Vikipedi'yi örnek almamız, kendimiz olmayışımız. Yani başka vikipediler de örnek alınabilir veya biz başka vikipedilere örnek olabiliriz. Tabii böyle bir şey olsa bile biraz zor haberimiz olur. Kaçımız İspanyolca, Çekçe veya Portekizce biliyoruz ki--вяí¢αи76ileti 17:24, 29 Temmuz 2009 (UTC)
  • Yaşananlardan dolayı rahatsızlık verdiğim için üzgünüm. Vikipediden kopmam elbetteki zor, konuşmalarım ve tavrım yanlış anlaşıldığından bundan böyle hiç bir şekilde tartışmalara girmeyeceğim. Sakince bir kenarda oturup az buçuk katkı yaparak diğer yandan hizmetlilik görevimide yerine getirmeye çalışacağım. Umarım bunca olup bitenler sizinde canınızı sıkmaz. İyi çalışmalar --Karduelismsj 18:58, 29 Temmuz 2009 (UTC)

Kullanıcı_mesaj:Safaksaglam 4 uyarıyı da dinlemedi de engeller misin... Teşekkürler--вяí¢αи76ileti 21:20, 29 Temmuz 2009 (UTC)

Selam hocam nasılsınız?Ben vikiye geri dönme kararı aldım yadımlarınızı,görevlerinizi,ev ödevlerinizi bekliyorum:) Saygılarımla--WilliamWallace 23:46, 29 Temmuz 2009 (UTC)

Peki hocam bende zaten son değişikliklere odaklanmıştım(tranfer döneminde vandallar oyuncuların takımlarını cok değiştiriyorlar) ayrıca yeni bir madde( theodora ) ekledim onunla ilgili bir sorunun var kaynakçayı giriyorum altta hatalı çıkıyor uygun bir vaktinizde ilgilenirseniz sevinirim saygılar--WilliamWallace 02:13, 30 Temmuz 2009 (UTC)

  • Selamlar. Size bir konu hakkında danışmak istiyorum. L-Manyak sayıları listesi diye bir sayfa açtım. Açalı tabi uzun süre oldu. Şimdi ben bu listedeki sayıların yanına kapak resimlerini eklemek istiyorum. Fakat telif sorunu olur mu? Daha önce Katliam filmi için belirli bir sayıdan fazla resimin kullanılması uygun olmadığı söylenmişti. Yani eğer resim çok gerekliyse, konuya daha da netlik getirecekse ekleyecektik. Ben listeler ile ilgili yönergede telif ile ilgili bir uyarı göremedim. Ayrıca Martianmister adlı arkadaşımız Martin Mystere sayıları listesinde sayıların kapaklarını koymuş. Ben ne yapayım? Koyayım mı, koymayayım mı?
  • İkinci meseleye gelince. Eğer koyabilirsiniz diyorsanız sorum şu; resimin boyutu kaça kaç olmalı? Şimdilik bu listeye sadece bu resmi yükledim. Boyutları 468'e 653. Bu boyut uygun mu yoksa daha da küçük mü olmalı? Elimde bu dergilerin koleksiyonu var tarayıcıdan geçirmek istiyorum. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.--Gökçє Yörük mesaj 10:45, 30 Temmuz 2009 (UTC)
Teşekkürler. İyi çalışmalar.--Gökçє Yörük mesaj 15:15, 30 Temmuz 2009 (UTC)

Hocam Theodora maddesinde derin bakışları, parıltılı siyah saçlarıyla gizemli" veya "Theodorada kendini Tanrıça olarak görmektedir." benzeri ifadeler taraflıdır, kaynaksızdırlar demişsiniz.Bu yazılar Tessa ... ismli yazarın İmparatoriçe isimli kitabından alınmıştır.Kaynaklar kılmındaki birinci linke tıklanınca yazarın resmi sayfasının web sitesinde bulunan İmparatorice kitabına çıkıyor.Bilginize--WilliamWallace 16:25, 31 Temmuz 2009 (UTC)

  • Beni aydınlatığınız icin teşekkür ederim hocam.Maddeyi en kısa sürede düzelteceğim.Saygılar--WilliamWallace 16:55, 31 Temmuz 2009 (UTC)

Hocam kullanıcının adı kurallara uygun deil.Saygılar--WilliamWallace 22:31, 31 Temmuz 2009 (UTC)

Selam. Ahmet Yesevi maddesine bakar mısınız ? Kullanıcı kopyala-yapıştır yönetmini kullanmakta ısrarlı ama ben ikna edemedim. İlgilenirseniz sevineceğim. Ben kaçtım. İyi haftasonları. Takabeg ileti 22:33, 1 Ağustos 2009 (UTC)

  • Merhabalar,
  • Son mesajınızdan sonra tekrar eklenmemiş telifli içerik... ama olur da eklenirse müdahil olurum. Bildirdiğiniz için teşekkürler. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 22:41, 1 Ağustos 2009 (UTC)
İlginiz için teşekkür ederim. Takabeg ileti 23:37, 1 Ağustos 2009 (UTC)
Tekrar selam. Buna ne dersiniz ? Bana kalırsa tam "kopyala - yapıştır ve azcık deforme" yöntemi. Ama tıpkı kopyası olmadığı için hemen kaldıramıyorum. Birde Yesevi'nin Türk-İslam sentezini oluşturmak mümkün mü ? İyi çalışmalar. Takabeg ileti 00:18, 2 Ağustos 2009 (UTC)
İlginiz için tekrar teşekkür ederim. Yesevi konudunda da sahip çıkmak isteyenler kendi yorumlarını yaparlar. Alevi derneklerine göre Aleviliğin atası gibi pozisyonda:) Kaynakları seçmek önemli. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 01:21, 2 Ağustos 2009 (UTC)

Ahmed Yesevi, telif hakları[kaynağı değiştir]

  • Selam Noumenon,
  • Tamamen doğru yazmışsınız. Yalnız Takabeg'in belirttiği paragraflarla ilgilendim, artık benim cümlelerim, kelimelerim, hatta dün okuduklarımın dışında geçmişte sindirdiklerimden oluşuyor.
  • Hatta Ahmet Yesevi'nin adına kurulan üniversite, lise, vakıf, yayınevi linklerini de nedense Takabeg kardeşim uygun görmüyor, sorunca yanıt da vermiyor. Ama asıl amacım bu detaylar olmadığı için vazgeçtim tabii. Önemli olan Yesevi'nin tarihe katkısını gösterebilmektir. Şu anki haliyle de gerekli birkaç cümlem bulunuyor.
  • Önemine ilişkin de yanlış anlama var sanırım. "Yesevi konudunda da sahip çıkmak isteyenler kendi yorumlarını yaparlar. Alevi derneklerine göre Aleviliğin atası gibi pozisyonda:) Kaynakları seçmek önemli." biçiminde bir yorumun nedeni ya taraflı kaynakları seçme yanılgısına düşmek ya da bizzat taraflı olduğum anlamına gelir. Açıkça söyleyeyim ki, Yesevi'nin önemi bu yazılanların çok üstündedir. Ne dini ne kültürel nedenlerle Yesevi'ye bir yakınlığım var. Tersine Alevilik'e, hatta dine de uzağım. Ama Türk tarihi açısından gerçekten en önemli kırılma noktası yaratan din adamları arasında gelir. Bunların içinde de en başta gelip gelmediği tartışılabilir. İki farklı olasılık daha gerçekleşebilirdi. Türkler arasında İslam yoğun olarak benimsenmeyebilir veya yoğun geçiş olabilir ama Yesevi ve ardılları olmayınca Arap tarzına daha yakın bir müslüman toplum olabilirdik. Yanlış anlaşılmaması için söyleyeyim. Yesevi'nin Aleviler üzerinde etkisi tabii daha fazladır, ama Türkiye'nin de Türkistan'ın da Sünni, Şafi ve Şii mezhebindekiler, diğer İslam ülkelerine göre daha ılımlı ve eski kültürlerinden izler taşıyarak dinlerini yaşamaktadırlar. Kişisel olarak görüşüm, Yesevi olmasaydı da birilerinin çıkacağıdır. Ama tarih varsayımla yapılmaz, yaşanmış tarihte kırılma noktasını sağlayan kişi Yesevi olmuştur. İngilizce wikipedia'ya bari Yesevi maddesinde geri düşmeyelim. Zaten bu mehter hızıyla biz şimdiki gibi ancak Çek Cumhuriyeti'yle yarışabiliriz.
  • Pardon uzatmışım, saat 'Tarihin Arka Odası'nı izlemeyi bitirdiğim için bu kadar gecikti. :)
  • İlginize teşekkür ediyorum.iazak 01:53, 2 Ağustos 2009 (UTC)
  • Merhaba,
  • Ahmet Yesevi'nin düşüncesi ve rolü maddesinin açılması çok mantıklı olur. Böylece farklı bilimsel tez ve makaleler ortaya konur ve derinlemesine işlenebilir. Alevilerin arasında kişiyi olduğundan 'ulu' gösteren yazılar var elbette. Yesevi'den ziyade Hacı Bektaş-ı Veli'de çok fazla abartı var. Ama örneğin Ahmet Yaşar Ocak güvenilir bir tarihçidir.
  • Şu anki Ahmet Yesevi maddesinde yazılanlarda, hiçbir tarihçi veya din adamının karşı çıkmayacağı kadar temel bilgiler var. Bu birkaç cümlelik bilgi de olmasa zaten kimse ansiklopedi olarak wikipedia'yı kullanmazdı.
  • İyi günler diliyorum.iazak 02:29, 2 Ağustos 2009 (UTC)

Selam. Demin aynı konuda Kullanıcı:Yabancı'ya da danıştım ve size de danışacağım. Azeriler maddesinde sürekli şablonlar (fact etiketi dahil) kaldırılıyor. Maddenin tartışma sayfasında gerekçeleri defalarca anlatıldı. Fakat uzun zamandır madde düzeltilmedi. Düzeltmeye çalışsam da ısrarla geri alınıyor. Kullanıcı:Sabri76 ve Kullanıcı:Gökçe Yörük gibi maddeyle ilgilenmeyi düşünen kullanıcıların da maddedeki sorunlarını anlayabilmesi için şablonlar önemlidir. Maddedeki sorun kısaca: aynı cümle (blok) olarak iki yerde yazıldığı için temizlenmesi gerekir, sadece tezlere dayalı Azerilerin alt grupları kısmının fazlasıyla şişirildiği için özetlenmesi gerekir (Zazalar maddesi gibi olacak, belki de oldu), dahası var. Doğal olarak ben de özetlemeyi ve temizlemeye çalıştım ve çalışıyorum. Fakat müsaade edilmiyor. Düzenlemesine müsaade edilmiyorsa, şimdilik mühim olan şablonun öylesine kaldırılmasını önmelektir. Şablon kaldırma uyarısını göndersem de umurlarında değil. Ne diye ikna edebilirim acaba ? Bence maddenin böyle olunca ilgilenmek isteyenler de ilgilenemiyorlar. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 15:09, 4 Ağustos 2009 (UTC)

Şablon kaldırmak[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Uyarı şablonlarını ısrarla kaldırmak VP:V bağlamında, vandalizm olarak ele alınıyor. İlgili şahıs daha önce bu konuda gerek tartışma sayfasında gerke mesajla uyarıldığı için ve geçmişte zaten benzer konularda engellemesi olduğu için engelleme verdim. Bu herkes için geçerli bir kural - hiçbirimiz zevkimizden şablon eklemediğimiz gibi zevkimizden çıkaramayız. Ben içeriğe müdahil olmak istemiyorum zira çok bilgili olduğum bir konu olmadığı gibi üçüncü bir parti olarak tartışmadan uzaktan, gözlemci olarak kalmayı yeğliyorum. Bu sebeple o noktalarda görüş belirtmeyi uygun bulmam. Bununla birlikte teknik konularda buradayım; gerek siz gerek karşı taraf sorunlarınızı bildirebilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 20:16, 4 Ağustos 2009 (UTC)
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Umarım ilgili maddeler düzenlenecek ve zenginleştirileceklerdir. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 01:15, 5 Ağustos 2009 (UTC)

Şablon kaldırmak II[kaynağı değiştir]

Tekrar selam. Ermeni Lejyonu (Almanya) maddesinden haberiniz var mı ? Madde açılalı hep yanlış bilgiler içeriyor. Söz konusu askerî birimler lejyon olup sadece bir taburdan ibaret olmadığı, Dro Kanayan'ın gönüllü başkanlığı söz konusu olmadığı için ve Taşnaklar tarafından kurulmadığını temel bilgi olarak bildiğim için {{yanlış}} şablonunu ekledim. Fakat Kullanıcı:Atabəy kabul etmiyor ve şablonu kaldırmaya ısrarla devam etti. Söz konusu kullanıcıya göre kayank varsa sorun yokmuş. Fakat eklediği kaynaklara baktığımızda öyle bir gerçek bulamadık. Anladığım kadarıyla doğru aktarmıyordur. Askerî konularla ilgilenen kullanıcı Kullanıcı:Totenkopf division, Kullanıcı:Melikov Memmed'in de fikirlerini aldım. Onlar da yanlış bilgiler veya bilmediği yani duymadığı bilgiler olduğunu söylediler. Vakit bulduğumda maddeyle ilgilendim ve Melikov da yardımcı oldu. Madde biraz iyileşti. Fakat hâlâ Taşnaklar ile ilişiki konusunda önyargılı yaklaşım söz konusu. O yüzden {{taraflı}} şablonu eklenmektedir. Yine Kullanıcı:Atabəy maddeyi düzeltmeden sırf şablonu kaldırmaya devam ediyor maalesef. Bu kullanıcı engelleyin demiyorum, kesinlikle. Sadece maddenin düzenlenmediği müdetçe şablonları kaldırmaması için yardımcı olursanız sevineceğim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 16:37, 5 Ağustos 2009 (UTC)

Noumenon, Takabeg tartışmada hiç bir iyi niyet göstermiyorsa, tartışma sayfasında taraflı şablon nedenlerini tartışmıyorsa ve gösterilen kaynaklara rağmen şablon ekliyorsa, o zaman ne yapmalıyız? Çözüm ne? Sadece Takabeg versiyonu kabul etmemiz mi gerekir? Nazi Ermeni Lejyonu ile igili her bir Google Books kaynakda Dro Kanayan ve Taşnak isimleri yazılmış. Benim söylediğimi kabul etmiyorsanız - kendiniz araştırın. Yeter artık, Takabeg açıkca hiç bir iyi niyet göstermiyor. Atabəy 17:03, 5 Ağustos 2009 (UTC)

Tamam. Genelde ben maddeye katkıda bulunmayı sürekli şablon eklemelerine terci ederim. Amma böyle bir halde ben de görüş açısını uygun ve tarafsız görmediğim maddelerde şablon ekleyip nedenlerini araştırırım. Atabəy 17:30, 5 Ağustos 2009 (UTC)

Şablon kaldırma[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Kibele tekrar eklemiş şablonları... ben uyarı attım ilgili kullanıcıya. Şablonlar tekrar kaldırırsa bildirebilirseniz sevinirim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 17:00, 5 Ağustos 2009 (UTC)
Tekrar teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 17:06, 5 Ağustos 2009 (UTC)

Noumenon, Tartışma:Ermeni_Lejyonu_(Almanya) sayfasında şablonun neden eklenmesı araştırmasına katıla bilirmisiniz lütfen? Kaynaklar orda taktimdir, tek Takabeg kabul etmiyor. Atabəy 17:14, 5 Ağustos 2009 (UTC)

Merhabalar noumenon! şu anonim kullanıcıyı sana zahmet bir engellesen. Kaçtır Vikipedi:İş birliği projesi/Ağustos 2009 maddesini değiştiriyor. --Kerem233 17:23, 5 Ağustos 2009 (UTC)

  • Merhabalar. Ben Sezen Aksu'nun resmi sitesiyle iletişim kurarak bazı resimlerin serbest kullanıma açılmasını istesem ve bu içerikteki bir izin iletisini Vikipedi'ye yazmalarını sağlasam, resimlerin commons'a yüklenmesi mümkün müdür? --♪♫Berkay0652|ileti 17:53, 5 Ağustos 2009 (UTC)
  • Teşekkürler. Umarım başarabilirim. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 18:40, 6 Ağustos 2009 (UTC)

Dağlık Karabağ Cumhuriyeti[kaynağı değiştir]

Selam. Hergün hergün kusura bakımayın. Tartışma:Dağlık Karabağ Cumhuriyeti sayfasına göz atar mısınız ? Haklı gerekçeler gösterilmediği halde {{taraflı}} şablonunun eklendiğini düşünüyorum. Maddede Ermeni bakış açısı diye bir şey söz konusu değildir. Sizce ? Takabeg ileti 17:51, 6 Ağustos 2009 (UTC)

"Haklı gerçekler" ne demektir? Dağlık Karabağ kabul edilen bir coğrafi terimdir. Amma bölgenin cumhuriyet adlandırılması açıkca Ermeni bakış açısıdır. Bölgeyi cumhuriyet olarak hiç kimse tanımadı. Bu konuda Güney Kıbrıs Rum Kesimi maddesini izlemenizi rica ederim. Abhazya ve Güney Osetya'da örnekleri de yemez, çünkü ikisi de kısmen tanınmıştır, DKC ise bu isim altında tanınmıyor. İlaveten, maddedeki kaynakların çoğu Ermeni bakış açısını taktim eder veya Ermeni kaynaklardan ibaretdir. Bu şekilde tabi ki ortada taraflılık var. Atabəy 18:03, 6 Ağustos 2009 (UTC)

Noumenon, ben sizin bir yönetici olarak şablon üzerine bakışlarınızı genel şekilde taktim etmişimdir. Burda trollük bir amaç yok. Ayrıca maddeye neden şablon eklendiği nedenleri içinde maddede Ermeni kaynakların aşırı çoğunluk teşkil ettiği açıkça gözönündedir. Şunun yönetici karakterizeleri ile ne ilişkisi var? Atabəy 18:18, 6 Ağustos 2009 (UTC)

  • Selamlar. Yaşınız benden tahmin ediyorum ki büyüktür Noumenon abla, Atabey adlı bir kullanıcı var artık canıma ceddime yetti. Ortada iki görüş var iken çok ısrarlı. Ne söylesek kabul etmiyor. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Kişisel saldırı yapmaktan korkuyorum. Size sığınıyorum.--Gökçє Yörük mesaj 20:44, 6 Ağustos 2009 (UTC)
Cevabınız için teşekkürler. İyi çalışmalar.--Gökçє Yörük mesaj 08:49, 7 Ağustos 2009 (UTC)

İyi niyet ve nezaket uyarısı[kaynağı değiştir]

Uyarınız için teşekkürler ama ben kimseyi suçlamadım. Kullanıcının genel tavırlarında böyle bir yapı gördüğüm için bunu yazmak zorunda kaldım. Sonuçta burası Türkçe Vikipedi ve orası da mesaj sayfası değil Vikipedi'nin işleyişine dair bir sayfa. Teşekkür ederim. --88.253.154.119 18:56, 9 Ağustos 2009 (UTC)

Mehraba
Takabeg Hedda Gabbber kullanici mesaj bolumune, ben kürtleri hedef aldigimi yazmi$tir, ne demek bu $imdi ?? Ve hatta beni ba$ka bir vikipedistle kari$tiriyor, Aniogelmi nemi.
Ibrahim Tatlises maddesinde, babasi arap olasina ragmen, madde baslangicinda kurt asilli yazmayi tercih ediyor, bende Türk vatandasi yaziyorum diye bana kürtleri hedef aldigimi yaziyor, çok gücüme gidiyor ve ayni zamanda tarafsiz davraniyor. Madde ba$lagicinda insanlarin milliyeti yazilir, kökenleri biyografi paragrafinda yazilir, ancak Takabeg bunu anlamami$ olmaliki hep degistiryor.
Lütfen bir laf atin, zaten $ikayet sayfasinda Takabeg beyi $ikayet etsek bile nafile, tüm hizmetliler onu koruyo maalesef --Ozgurcan86 23:00, 9 Ağustos 2009 (UTC)
çok basit bir yanit verdiniz
Size bir örnek verim : Carlos Puyol katalandir asilli ispanyol vatanda$idir. Ispanyolca, almanca, ingilizce ve fransizca vikipedialarda (yani en çok madde olan vikipedilarda), madde ba$langicinda Carlos Puyolun milliyeti yazilmi$tir. Kökeni ise biyografi paragrafinda. Bu tarafsizligi koruma adina yapilmi$tir. Bir Türk vatandasinin sadece annesi arap veya kürt diye onu arap veya kürt asilli yapmaz. Hulya avsar babasi kürt diye neden kürt asilli oluyor, lütfen bana anlatirmisiniz, gerçekten bunu anlamadim. Sonra gidin yabanci vikipedi hizmetlilerede anlatin ,herhalde onlarda anlamami$ki sizin gibi dü$ünmüyorlar. --Ozgurcan86 23:27, 9 Ağustos 2009 (UTC)
Sayin noumenon, beni yanli$ anliyorsunuz,
Benim ögrenmek istedigim $u kürt veya arap asilli cümlesini kime konulur. Örnegim annem japon olsa, ben japon asilli türkmü yoksa türk asilli japonmu olacaktim ?? Mehmet ali erbil'in dedesi degil, buyuk dedesinin kürt olma olasiligi var diye, sayin Takabeg illede kürt asilli yapiyor Mehmet ali Erbili, bu tarafsizlik degilmi $imdi. Tatlisesin annesi kürt, babasi Arap, ancak Takabeg bey için Tatlises kürt asilli :)), yani bu tarafsizlik degilde nedir, ben anlamadim.
Takabeg bana Kürt unsuru gördükçe, Ermeni unsuru gördükçe tepki gösteren ve kaldırmaya çalışanlar yok olmadığı müdetçe eklenmesinin faydalı olduğunu düşünüyorum dedi, ya iyi guzelde, bu kendi görü$ü, sanki vikipedi'yi o yaratti gibi konu$uyor, bana'da dalga geçer gibi konu$uyor, yok Türkçü degilde Türkçe vikipedi'dir burasi diyor, ne alaka, çok güceniyorum, Takabeg gerçekten iyi i$ler yapiyor vikipedi'da, belki Tr vikipedi onun sayesinde iyi derecelere geldi, ancak bu tutumu ba$ka vikipedistleri sogutuyo.
Cevabinizi bekliyorum --Ozgurcan86 14:17, 10 Ağustos 2009 (UTC)

Kürtler maddesi[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Noumenon, madde için ellerinize sağlık. Çok güzel olmuş, içeriğini zaten önceden biliyordum. Türkiye'deki Kürtler kısmını ana başlık olarak Türkiye Kürtleri'ne yönlendirebiliriz bir de edebiyat kısmındaki kırmızılıkları bağlantıdan çıkarabiliriz çünkü ben o kişileri aramama rağmen bir şey bulamadım. Siz, bence maddeyi SM adayı gösterin, ben bir ara kalan bağlantıları açmaya çalışırım. Bu aralar şu maddeyle ilgileniyorum. Bir iki eklemem kaldı. Tekrar ellerinize sağlık. Çok güzel oldu. Seçkin de olur inşallah ki eğer kimse duygularına göre oy vermezse, o da olur. - Hedda Gabler 07:36, 10 Ağustos 2009 (UTC)
  • Tekrardan merhaba, maddeye şu aralar ekleyecek resim, belge arıyoruz ama pek bir şey bulamadık. Hazırlanması çok zor oldu 3kütüphaneye defalarca gittim =) siz bu hafta kürtler maddesini aday gösterin bence seçkin maddeye. Bu kadar büyük madde için şimdiki kırmızı bağlantılar sorun olmaz olursa açmaya çalışırım adaylık sırasında. Bu arada şu türkiye'de anayasal süreç için, maddeye ekleyecek resim öneriniz var mı? - Hedda Gabler 16:24, 10 Ağustos 2009 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Kürtler maddesi bana artık iyice oldu gibi geliyor... Hedda, Kürt sineması önerisinde bulunmuştu (çok güzel bir noktaydı gözümden kaçmış), ekledim. Şimdi tam gibi gözüküyor bana; daha fazla ekleme yaparsak çok şişebilir, parçalamak zorunda kalırız ki o da anlamsız olur... Sizin herhangi bir öneriniz veya yorumunuz var mı? Kırmızı sayısını 17-18'e indirdim, kalanlar da genelde çok nihâi şeyler değiller... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 05:33, 10 Ağustos 2009 (UTC)
Elinize sağlık. Şimdi bakıyorum. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 10:58, 10 Ağustos 2009 (UTC)

Hidroklorik asit[kaynağı değiştir]

  • Hidroklorik asit maddesinin girişinde erime ve kaynama noktasıyla ilgili bir bilgi hatası vardı. Ben düzelttim ama acaba ana sayfada da düzeltmeniz mümkün müdür? Teşekkürler. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 17:46, 10 Ağustos 2009 (UTC)

Bilgilendirme notu[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Huri maddesine yaptığınız son eklemeleri gördüm; genel olarak faydalı eklemeler... teşekkürler ^_^ Bununla birlikte İbranice etimoloji kısmında kaynak belirtilmediği için kaynak göster koydum. Bilginiz olsun diye söylüyorum ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 02:24, 11 Ağustos 2009 (UTC)
Merhaba, farkettim ancak o kısmı İngilizce wikiden çevirmiştim. Şu an için İngilizce wikiye de kaynak göster koyma yoluna gidebilirim. Ancak Huri'nin İbranice yazılışında sorun yok gözüküyor ([2] Artist Houri, Yosef, arranger satırından). Bir de eklediğiniz "Bunun için sıklıkla kullanılmış, özel olarak ceylan gözü anlamında da kullanılmıştır" yerini tam anlayamadım. Gerçi "bunun için" kısmını ben ekledim, eksik bir cümle vardı, doğru şekilde mi tamamladım onu da bilemiyorum.Altaz 02:55, 11 Ağustos 2009 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Öncelikle Wikipedia Commons'la ilgili bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim. Bu arada Commons'taki bağlantıları onaylamak için size göstermem gerektiğini söylemiştiniz. İşte yüklediğim görsellerin linkleri:

Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Saygılarımla... --_.:Aantİ:._ 21:26, 11 Ağustos 2009 (UTC)

Etnik, milli, falan...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Kullanıcılarımızın çoğu Türkiye'den olunca ister istemez Türkiye'deki güncel olaylar, gündem de Vikipedi'ye yansıyor... Hiç etkisi olmadığını iddia etmek yanlış olur; fakat bu etkiyi en aza indirmeyi hedeflemeliyiz. Bu yüzden özellikle de böyle önemli konularda naçizane ricam gündem bağlantısından olabildiğince uzak durup, tartışmanın ana temeline, gelen argümanlara yoğunlaşmak... "ama bu gündeme girmeden ne kadar mümkün?" diyebilirsiniz; haklı da bir soru olur... fakat gündemi bulaştırınca içinden çıkamadığımız, tamamen kontrolden çıkan, gereksiz yere yanlış anlamaların tavana vurduğu forum-vari tarışmalara dönüyor tartışmalarımız... bu tip tartışmaların, her ne sebeple başlamış olurlarsa olsunlar (ki bu tartışmanın başlama sebebini ben açık bir şekilde belirttim; sadece belirli bir etnik köken hedef alınmıştı - yani çıkış noktası kesinlikle uygunsuzdu) belirli kuralları ve kuralların anlamlarını oturtmamız için yararlı olduklarını düşünüyorum.
  • Bu arada sizi tekrar etrafta görmek güzel ^_^ Tartışmalarda ve son değişikliklerde eksikliğinizi hissetmiyoruz desek yalan olur... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 15:50, 12 Ağustos 2009 (UTC)
  • Merhaba. Dediğinizde haklı olabilirsiniz. Ancak ne yazık ki durum açık ve nettir. Bu tartışmanın da temel nedeni katılımcılarımızın büyük bir çoğunluğunun Türkiye'de yaşıyor olması ve güncel siyasi polemiklerden etkilenmeleridir. Açık ve net olan bir durumu fikrimi belirtirken kullanmamak benim tercih edebileceğim bir politika değildir. Dolayısıyla fikrimi belirtirken bundan sonra da gerektiğinde aynı şekilde davranacağımı bilmenizi isterim. Fırsat bulup tekrar gelebildiğim için ben de mutluyum. hoş karşılama için teşekkürler. --Manco Capac 06:10, 13 Ağustos 2009 (UTC)
  • Böyle haftanın yarısı yanlış bilginin ana sayfada kalması çok çok kötü olmuş. İnternete giremedim son 1-2 gündür. Şu değişikliği daha fazla yanlış bilgi vermeden ana sayfaya uygulayabilir misiniz? --♪♫Berkay0652|ileti 13:47, 13 Ağustos 2009 (UTC)

Kişisel saldırı?[kaynağı değiştir]

Merhaba, sonunu kişisel saldırıya bağladınız mesajınızı henüz okudum. Ne alakası var demekten kendimi alamıyorum. Fagus'la mesaj sayfalarının arşivlenmesi hakkında yazışmalarınızı okudum ve doğru buldum. Bunu da açıkça Manco'ya izah etmeye çalıştım, bunu uygulamaya çalıştığımı söyledim. Bunun neresinde kişisel saldırı ya da uygunsuz yorum var...Vikipedi kurallarını hizmetli ya da değil her kullanıcıya izah edişinizi ilgiyle takip ediyorum ama her nedense en kabasına gösterdiğiniz anlayışı bana neden göstermediğinizi anlayamıyorum. Her yazdığımda her çizdiğimde neden bir uygunsuzluk olduğunu düşünüyorsunuz? Bir başkası resmen kabadayılığa kalkışıyor, atıp tutuyor, siz de müdahil oluyorsunuz ama bana gösterdiğiniz bu mesajınızdaki tavrı ve ısrarlı uygunsuzluk arayışını bariz uygunsuzluklarda zaman zaman göstermediğinizi görüyorum...En yakın örneği de vereyim, Fagus'un bana anlamsız fırça atmaya çalışması olayı...Bunlar soğutuyor, uzaklaştırıyor...Manco'ya da bazı vikipedistlere "aklı evvel" dediği için eleştiride bulundum o kadar...O da nedense aynı anlarda "mesajlarını silme" şablonu ekledi. Ben de neden sildiğimi izah ettim ve köy çeşmesinde sert tartışmalardan uzak durmalıyız ricasında bulundum. O da sağolsun anlayış gösterdi, ama akabinde sizin neden yazılanları yanlış yorumladığınızı anlamadığım mesajınızla karşılaşıyorum...Her söylediğimizi neden kendinize karşı anlıyorsunuz ki...Bu yazışmalarda isim vermeden sizin ve Fagus'un uyguladığı bir işi uyguladığımı durumdan haberdar olmadığını gördüğüm Manco'ya anlatıyorum, kim uyguluyor diye sorsa "bak şu yazılanları okudum" diye göstereceğim...

Kurallara atıf yapılması isteğinizi anlıyorum, doğrusu da budur, ama sizin gibi uzun uzun yazmaktansa "bak, filan yapıyor, bana da doğru geldi ben de yapıyorum" diyorum. Nerede kişisel saldırı? Hizmetlilerin kimi kuralları bilmediğini (ki bilmek zorunda değildir) ve hatta kişisel saldırılar yaptığını bilebilecek kadar vikideyim, o yüzden hizmetli yapıyorsa doğrudur diye bir düşüncem hiç bir zaman yoktur...Şu anki sıkıntı, anlayamadığım bir zorlama uygunsuzluk arayışıdır...Kişisel saldırı olduğu sizin kendi yanlış yorumunuzdur, ama doğru/yanlış bir uygulama yapmış kullanıcı/hizmetliyi işaret etmemek gerektiği görüşünüze katılıyorum...Manco'yu tecrübeli kullanıcı gördüğümden, hararetli bir tartışma ortasında gelen uyarı şablonuna karşı durumu kısaca ve hızlıca izah etmek isteyişimdendir...Sizden de beklentim, daha doğrusu Vikipedinin beklentisi, yorumlarınızı kişiye göre yazmamanızdır. Başkalarının yazışmalarından dolayı zaman zaman uyarılarda bulunmanızı anlıyorum ve doğrusunu yapıyorsunuz. Ama yanlışınız birisini doğrudan doğruya bariz bir dayanaktan yoksun suçlayabiliyorken diğerini "aman yapma, yazıktır, dinlen, yorulma" tavrı takınarak ricalarda bulunmanızdır...Bu uyarılarınızı bir görev/sorumluluk bilinci ile yapıyorsanız adil ve üslubunuzda eşgüdümlü olmak zorundasınız...Bana bu mesaj yerine arşivleme konusunda bildiklerinizi paylaşsaydınız daha faydalı bir iş yapmış olurdunuz...Neticede kişisel bir saldırı yine yoktur, yine yanlış yorumlamanızdır...Ne beklediğinizi, neyi nasıl sizin anlayabileceğiniz dilde yazmak gerektiğini bilmek de çok zor...Artık nereye, ne yazsak; maalesef sonunda bu tür yazışmalarımızı burada olduğumuz sürece yapacağız görünüyor...Umarım durumu izah edebilmişimdir...İyi çalışmalar...Hoşcakalın...Vikipedist 21:59, 13 Ağustos 2009 (UTC)


Merhaba, bu mesajınızı dikkatlice okuduğum gibi başka kullanıcılara veya diğer platformlara yazdığınız her yazıyı inceliyorum. Kimi zaman bir şeyler öğreniyor, kimi zaman güzel yazmış diyor, kimi zamansa buna niye sessiz kalmış diyorum. Manco ile mesajlaşmada ve özet kısmında kurallara atıfta bulunmadan yazdıklarım hızlı ve kısa izah etme isteğimdendir ve bu yüzden sanıyorum ilk kez bir kurala dayandırmadan söylediğim bir husustur. Ama mesaj boşaltmayı yapanlara karşı değil, destek veren ve benimseyen bir tavrım olduğu açıktır... Bazen kurallara atıf yapmış da olsak uzayıp gidiyor, ama vazgeçmemek lazım, haklısınız...

Manco'nun yorumunu şimdi söylesek Manco incinir belki (üstelik ben büyütmemeye çalışırken), söylemesek Sabri76 gibi kullanıcıya ayıp değil mi...Köy çeşmesinin bu kısmında yazılanlara bakabilirsiniz, sonuna kadar göz atınız...

Fagus'un bana yazdıklarını tam inceleyemeye fırsat bulamadığınızı düşünüyorum. Büyütmüyorum ama kimsenin kimseye amiyane tabirle fırça atmaya hakkı olmadığı da malumunuz...Bu tip mesajları değersiz bulduğumdan arşivlemek yerine boşaltmayı tercih etmeye başladım...

Hiç bir kullanıcıya önyargılı, kindar ya da çocukça bir takibat içinde değilim...Olabilir diyorum, dikkate alıyorum, ders çıkarıyorum...Aynı karşılığı görememekten muzdaribim...Zaman zaman kullanıcılara yanlışlarından bahsetmek/uyarmak herkesin görevi...Karşılığında bir olgunluk yerine saldırıya/hakarete varan yazılara da alışamıyorum, alışmakta istemiyorum, herkes kurallara uymalı...Sizin de yanlış anlaşılmalara mahal verebilecek yazıları bile sevmeyen hassasiyetinizi biliyorum...Ben bırakınız bu mahalleri, anlamı açıkça ortada olan yazılara sitemkar eleştirilerde bulunuyorum zaman zaman, ancak nereye yazsak karşılığını bir saldırı, bir önyargı, bir anlayışsızlık vs olarak alıyorum...Bir de sizinle bu uzayan bir iki yazışmamız oluyor, ama asıl işi başlatanın başkasına örneğin neden ithamda/hakarette bulunduğunu uzun uzun yazması gerekmiyor, lafını atıyor geçiyor, peşinden ben uğraşıyorum sitemde bulundum diye kendimi izah etmeye...

Diğer hususa gelirsek "şu böyle yapıyor, ben de yapıyorum" gerekçesi münferit/spontane gelişen bir yazışmadır. Tercih ettiğim bir yöntem değildir. Size sitemim mesajınızı bir kuralı ihlal eden bir tavır içinde ve uyarı olarak eklemenizdir. Nitekim mesajın başlığı da "uyarı"dır. Şahit olduğum diğer yazışmalarınızda bir kuralı ihlal ettiği bariz olan diğer kullanıcılara başka başlıklar altında pek de bir uyarı olduğu vurgulanmayan mesajlar eklemenizdir, gözden kaçabileceğini söylüyorsunuz, anlıyorum...Yukarda isim vererek herhangi bir kullanıcıya ithamda bulunduğumu düşünmeyin, sorduğunuz için yazdım, zaten "demir tavında dövülür"...Teşekkür ederim açıklayıcı mesajınız için...İyi çalışmalar...Hoşcakalın...Vikipedist 23:30, 13 Ağustos 2009 (UTC)

Köy maddeleri[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Köy Çeşmesi'ndeki başlıkta yüzlerce yeni köy maddesinin eklenmesinden bahsettiğinizi gördüm. Büyük ihtimalle görmediniz fakat siz moladayken biz bu köy maddeleri olayını defalarca tartıştık. Zira uzun süredir baş etmekte zorlandığımız bir vandalizm hareketliliğiyle karşı karşıyayız ve bu vandalizmin çok büyük bir bölümünü bu köy maddeleri oluşturuyor. Gerek bu gerekse maddelerin %90'ında hiçbir yapıcı etkinliğin, değişikliğin olmaması sebebiyle bu tartışmalarda bu tip madde girişinin uygun olmadığı yönünde bir fikir birliği oluştu. Hatta ileri giderek bu maddelerin geliştirilmemiş olanlarının silinmesini talep eden ve destekleyenler oldu ki bu kişilerin arasında zamanında belirttiğiniz ilk bu köy maddelerini açan gruptan arkadaşlar da vardı. Sonuçta bu tartışmaları detaylı bir biçimde Köy Çeşmesi arşivlerinde görebilirsiniz. Bu mesajı atma sebebimse şu: ortada böyle bir sorun varken, topluluk defalarca "keşke açılmasalardı, bir daha asla" tarzı bir tavır ortaya koymuşken, yüzlerce köy taslağı açmanız fikir birliğine karşı hareket etmek olur. Eğer böyle bir planınız veya eyleminiz varsa, eski fikir birliğinin değiştiğini düşünüyorsanız, bu eyleminizi, planınızı gerçekleştirmeden önce Köy Çeşmesi'nde yeni bir başlık açın. Ortada aksi yönde bir fikir birliği varken bu maddeleri açmanız kurallar açısından doğru olmayacaktır. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 00:04, 14 Ağustos 2009 (UTC)
Selam. Ben zaten bahsettiğim açışları Eylül 2007-Mart 2008 döneminde yapmıştım. O zamanlar da böyle tartışmalar yoktu. Şimdi bahsettiğin tartışmaları inceledim ve danışmaya karar verdim. Güncellemeyi ve hepsini tamamlamayı planlıyordum. Neyseki bu mesajı attın. Saatlarimi boşa harcayacayabilecektim Teşekkürler, iyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 08:51, 14 Ağustos 2009 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

  • Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 09:41, 14 Ağustos 2009 (UTC)
  • merhaba noumenon. vikipedi'de kendimi senin bir öğrencin saymaya başlıyorum artık, durmadan sorup durduklarıma bakarak. bu edit için ne düşünürsün? -- fcn (m) 09:59, 14 Ağustos 2009 (UTC)
  • Teşekkürler :) İyivikiler... [ho? ni!] 18:09, 14 Ağustos 2009 (UTC)

Yerleşim projesi[kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Köy çeşmesinde tartıştık. Mızrak da sadece merkez ilçelerinin olmasına karşı. Mızrak bir süre Viki'ye giremeyecekmiş. Diyorum ki, zaten ilçe-şehir konusuna karşı çıkan yok. Var aslında da onların da dayanağı yok. Ben Sabri ile projeye başlasam nasıl olur? Zaten amaç Viki icadından kaçınmak.--Gökçє Yörük mesaj 19:40, 14 Ağustos 2009 (UTC)
    • Bir de Balıkesir maddesini SM yapmak istiyorum. Elinizde Balıkesir'deki Kürt nüfusu hakkında bilgi var mı?--Gökçє Yörük mesaj 19:44, 14 Ağustos 2009 (UTC)
      • Pekala bekleyeyim. Teşekkürler. İyi çalışmalar.--Gökçє Yörük mesaj 20:57, 14 Ağustos 2009 (UTC)
  • Tamam. Tekrardan teşekkürler.--Gökçє Yörük mesaj 21:23, 14 Ağustos 2009 (UTC)

Adlandırma kuralları[kaynağı değiştir]

Selam. Bir konuda danışmak istiyorum. Bu cümlelere biraz daha netlik getirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Çok sayıda yer adlarının Türkçe versiyonlarını biliyoruz (Bulgaristan'da olsun, Çin'de olsun, Orta Asya'da olsun). Bence şu anki sürümü, keyfi değişiklikler ve kişisel tercihlerine dayanan değişikliklere açıktır. Adının Türkçe kelimelerinden oluşması veya Türkçeye benzerlik eşittir Türkçe adı değildir. Birde eski ve yeni ayrımından da söz edilirse iyi olur. Pekin'i Hanbalık, Sivastopol'u Akyar yapmasınlar :) Bana kalırsa, Türkçe kullanın yerine Türkçede yaygın adlarını kullanın daha uygun gibi. Mesela Londra "Türkçe" olmaktan ziyade Türkçede yaygın kullanımdır (Gerç Türkçeye yerleşen bütün kelime Türkçe kelimesi :)).

P. S. Kürtler maddesini tekrar VP:SM göstermek istiyorum. Ancak zaman uygun olmadığını düşünüyorum. Aslında maddenin iyisi kötüsünün "zamanlama" ile alakası yoktur. Fakat şimdi gösterirsem kaosa döneceğini endişem var. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 06:07, 15 Ağustos 2009 (UTC)

tek atımlık kullanıcılar[kaynağı değiştir]

  • merhaba noumenon. umarım iyisindir. [3], [4], [5], [6], [7]. sence bu kullanıcıları ne yapmalı? -- fcn (m) 12:27, 16 Ağustos 2009 (UTC)

Merhabalar. 18 Mart Salı günü için oluşturduğunuz seçkin resim commons'dan silinmiş. Bu nedenle resim yarın ana sayfada olacağından en yakın zamanda başka bir resim oluşturunuz. İyi vikiler..--C. Jones msj 13:50, 17 Ağustos 2009 (UTC)

Adlandırma ve Kürtler[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Belirsizliği gidermek ve ilgili kuralı daha netleştirmek elbette iyi olacaktır. Arzu ederseniz bu fikrinizi ilgili politikanın tartışma sayfasında belirtin. Ben de fikirlerimi tartışma sayfasında belirtirim. Hep birlikte, toplulukça uygun görülen bir değişikliğe imza atabiliriz.
  • Ben, büyük oranda katkıda bulunduğum maddeleri genelde seçkin vs. madde adayı göstermiyorum. Bununla birlikte şahsî fikrimi sorarsanız: bence bu hususta "uygun bir zaman" diye bir zaman yok... üstelik topluluğumuz günlük hayattaki kaygılarını, kanılarını ve taraflarını Vikipedi'ye girerken "oturum açma" sayfasında bırakmaları gerektiğini ve bunları oturumlarını kapatana, Vikipedi'den çıkana kadar katkılarına yansıtmamaları, ortaya koymamaları gerektiğini bilmeli, anlamalı. Ayrıca bu tip konularda uygun zaman beklemek de tarafsızlık adına beni şahsen üzüyor: eğer bu kadar büyük tarafsızlık kaygılarımız varsa cidden kaç yüz bin maddemizin olmasının hiçbir anlamı yok. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 15:24, 17 Ağustos 2009 (UTC)
Politikanın tartışma sayfasına tekliflerimi aktaracağım. SM adaylığı konusuna gelince Tabi beni de üzdü. Belirttiğim gibi zamanlama söz konusu olmamalıdır. Yine de trollüğe de meydan vermek istemedim. Kimse göstermezse en kısa zamanda SM adaylığa göstereceğim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 16:02, 17 Ağustos 2009 (UTC)

KSY uyarısı[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

İkazın için teşekkür ederim. Daha dikkatli olacağım. Burda kanaatimi belirttim gelgelelim vikipedistleri suçlama kısmı amacını aştı.

Kırıcı ve suçlayıcı olabileceğini akıl edemedim. Politik davranmak kanaatini gizlemek yerine fikrimi söyledim.


--Bruno ileti 17:49, 17 Ağustos 2009 (UTC)

Selam. şurada görüşün üzere bir fikir ortaya attım. Alta yazılar geldiği için arada kaynayabilir de...--вяí¢αи76ileti 10:39, 18 Ağustos 2009 (UTC)

  • İsterseniz Etimoloji ve köken başlığının adını Kökenbilim olarak değiştirelim. Zaten tarih kısmında Kürtlerin kökeninden bahsediyor. Etimoloji ve köken kısmı da kökenbilimi yani Kürt adının nereden geldiğini anlatıyor. Bir de Tarihçe ve köken kısmının adını da sırf Tarihçe yaparsanız daha iyi olur gibime geldi. Çünkü madde alt başlığı oradaki konu genelini anlatmalıdır ki kökeni anlatan yer sadece o alt başlığın giriş kısmı. Teşekkürler. İyi vikilemeler.--Gökçє Yörük mesaj 20:15, 18 Ağustos 2009 (UTC)
Bol bol yardım isterim artık :) Teşekkürler.--Eldarion 20:25, 18 Ağustos 2009 (UTC)

Selam. Ebul fida'nın uygun yazımı nedir acaba ? Takabeg ileti 15:56, 19 Ağustos 2009 (UTC)

  • Merhabalar,
  • Doğru transliterasyon Ebu'l-Fida olur, ama daha titiz olmak istersek Ebu'l-Fidâ dememiz gerek (nitekim kontrol ettim bu transliterasyon mevcut), zira oradaki ses bizdeki kalın "a"dan ziyade şapkalı "â"ya yakın. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 16:02, 19 Ağustos 2009 (UTC)
İlginiz için teşekkür ederim. Takabeg ileti 16:03, 19 Ağustos 2009 (UTC)

Selam. 'Yine aynı konu mu ?' demeyin. Kullanıcı:Ozgurcan86'nın katkılarına bakar mısınız ? Özellikle Kürt olduğu bilinenleri hedef aldığı anlaşılıyor. Neden böyle yaptığını anlamış değilşim. Nedeni ne olursa olsun özellikle bir etnik grubu hedef alan faaliyetlerinin durdurulması gerektiğini düşünüyorum. Teşekkür ederim. Şikayet etsem de tartışma sayfalarında halledilmesi gerektiği söylenecektir, herhalde. Fakat bu kullanıcının faaliyetinin sırf Kürtleri hedef aldığı aşikârdır. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 02:25, 21 Ağustos 2009 (UTC)

Istedigim maddeye katki saglayabilirim, beni neden engellemek istiyorsun, yaptigin çok yanli$ --Ozgurcan86 02:31, 21 Ağustos 2009 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Şu sıralar meşgul olduğumdan çok zaman ayıramıyorum; ama göz atacağım... diğer arkadaşlar hâli hazırda müdahil olmuşturlar diye umuyorum? Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 17:32, 22 Ağustos 2009 (UTC)
Mer30. Birde Kategori tartışma:Etnik kökenlerine göre Türkler'de çözümü bulmaya çalışıyoruz. Yavaş yavaş sorunları halledelim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 01:02, 23 Ağustos 2009 (UTC)

Sakaryaspor ve Trabzon Karadenizspor[kaynağı değiştir]

Şablon:Sakaryaspor Kadrosu ve Şablon:Trabzon Karadenizspor Kadrosu adlı şablonun hiç bir futbolcu maddesinde kullanılmadığı görülmüş olup şablonun silinmesini talep ediyorum.iyi çalışmalar--Türk Süvarisi ileti 12:45, 22 Ağustos 2009 (UTC)

Selam. Tartışma:Selahaddin Eyyubi sayfasına bakar mısınız ? Bence gösterilen kaynaklar (özellikle sülalesiyle ilgili olarak gösterilen kaynaklar) sadece Selahaddin'i araştıran kitaplardan olmalıdır. Maddeye bakıyorum ve bu kitapta Türk diyor, şu kitapta Arap diyor derken gösterilen kaynakların çoğu Selahaddin üzerinde yapılan araştırma değildir.

Stanley Lane-Poole, Saladin: and the fall of the kingdom of Jerusalem, The Other Press, 1914, ISBN 9839541552 (gerç bu eser 1898'de çıktı)

Vladimir Minorsky, Prehistory of Saladin, Studies in Caucasian History: I. New light on the Shaddādids of Ganja. II. The Shaddādids of Ani. III. Prehistory of Saladin, London, 1953.

Andrew S. Ehrenkreutz, Saladin, State University of New York Press, 1972.

Hamilton A.R Gibb, The Life of Saladin, Oxford, 1973.

gibi Selahaddin üzerinde yapılan araştırmalar ile sınırlı olmalıdır. Yoksa kaos olacaktır. Ne dersiniz ?

Birde Bu trafik için VP:3GD riski için, Tartışma:Azerbaycan'daki Türkler'deki yorum için VP:KSY ihlalinden ikaz eder misiniz ? Bu ilk defa değil, bu Ermeni yakıştırması her tartışmada görüyorum. Ben söylesem de dinlemedi ve dinleyeceğe benzemiyor. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 01:55, 25 Ağustos 2009 (UTC)

kayda değerlik tartışması[kaynağı değiştir]

Merhaba, Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Türk Sanal Hava Kuvvetleri2 sayfasına bir bakabilir misiniz? Kayda değerlik için öne sürülen bazı kaynakların doğrulanabilirliği veya tanınmışlığı tartışmalı. --İnfoCan 14:54, 25 Ağustos 2009 (UTC)

Haksız engelleme[kaynağı değiştir]

Sayın admin,

Hem en kıdemli hizmetlilerden biri olmanız hem de denetçi olmanız sebebiyle, bir sorunumu sizle paylaşmak istiyorum.Yılbaşından beri 80 küsur yeni madde başlatmış bir vikipedistim. Ancak, önceki gün itibarıyla vikipedistliğim süresiz iptal edilmiştir.

Daha önce başlatmış olduğum Kadınlar saltanatı adlı madde bir admin tarafından hızlı silme usulunce silinmişti. Admin benim telif haklarını ihlal ettiğimi ileri sürüyordu. İtiraz edip, iddiasını kanıtlamasını istedim. Maddeyi yeniden ekledi, fakat bu defa da madde metninin taraflı olduğu gerekçesiyle, sam uygulaması başlattı. Bir başka adminle birlikte maddenin silinmesi için çok gayret etti. Ama benim hiçbir gerekçeme cevap veremeyince, bu defa da kötü niyetle kukla kullandığım iddiasıyla vikipedistliğimi iptal ettiler. ( Sayfaya girmişsiniz; ayrıntılarla başınızı ağrıtmak istemem.)

Kukla kullanma deyimini ilk defa duydum. Kuklam filan da olmadı. Kukla olduğu iddia edilen amigram kukla değil, yetişkin bir vikipedisttir ve bütün vikipedistler gibi tartışma hakkı vardır. Özgür bir ansiklopedide tartışma hakkı nasıl engellenebilir ? İsnat yersiz, tavır haksız. Ama vikipedyanın kullanıcılara hiç değilse savunma hakkı vereceğini umuyordum. Maalesef ne görüş soran ne de savunma alan oldu. (Bu arada Vikipedia'da ileti gönderme veya şikayet linklerini kullanma hakkım bile engellendi. Bu ileti için başka bir kişinin bilgisayarını kullanmak zorunda kaldım.)

Benim vikipedist olmakta bir çıkarım yok. Bugüne kadar tek kazancım manevi tatmin oldu. Başlattığım maddeler genellikle araştırma ve yazımı güç maddeler olduğu için, Vikipedya’ya çok zaman harcadım. Hatta, zaman oldu, bu uğurda işlerimi bile aksattım. Üyeliğimin iptali bana zarar vermez. Ama haksız muameleye maruz kalmak ve iftiraya uğramak çok kötü. Sizden şu aşamada (haklılığımı kanıtlamadan) yardım veya destek beklememin doğru olmadığını biliyorum. Ama hiç değilse, haksız muameleye karşı hukukumu korumam için takip etmem yöntemleri işaret ederseniz çok memnun olurum

Esenlikler dilerim.

Nedim Ardoğa

İng. Wiki'den en:Wikipedia:Summary style yönergesini Vikipedi:Özet tarzı olarak çevirdim. Yönergelerin çevrilmesi konusunda deneyimlisiniz, bunu bir gözden geçirebilir misiniz? --İnfoCan 21:17, 25 Ağustos 2009 (UTC)

Selam. Burda VP:KSY ihlal eden ifadeler var, ilgilenir misiniz ? Birde Aziz Sava Tapınağı sayfasına da bakar mısnız ? Ben değiştiremedim. Takabeg ileti 01:37, 26 Ağustos 2009 (UTC)

  • Merhabalar,
  • KSY'yi göremedim - sanırım kaldırılmış? Yabancı zaten uyarı mesajı düştüğü için tekrar uyarı mesajı düşmeyi uygun görmedim. Azizlik konusunda haklısınız; Aziz Sava Tapınağı'nı silmektense Aziz Sava Katedrali'ne yönlendirdim... bu tip bir yapının özel isminde, atıf şahsa dahi bile olsa, isim yapının özel ismi olduğu için aziz, hazreti vb. unvanlar, övücü sözcükler çıkarılamaz. KSY hâli hazırda kalkmış olduğu için ilgili başlığa yorum düşmeyi uygun gördüm. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 17:29, 26 Ağustos 2009 (UTC)
Evet, Yabancı temizledi. Benim açımdan Aziz Sava Tapınağı olsun Aziz Sava Katedrali olsun farketmez. Size bırakıyorum. İlginiz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 17:33, 26 Ağustos 2009 (UTC)

IP engelleme[kaynağı değiştir]

Selam. Köy çeşmesinde uygun olacağını söylemiştin. Şimdi tek bir mesele kaldı. Bu proje yürütülürken ortaya daha da vandallık çıkmaması ve kontrol edilen maddelere tekrar dönüş ihtiyacını beraberinde getirmemesi için proje kapsamında maddeleri kontrol edip gerekeni yaptıktan sonra IP'lere kapatacağız. Ancak hizmetlilerin bu konuyla ilgilenmesinin bazı işlerini aksatacağını düşünüyorum. Sorum şu, acaba projeye katılanlara sadece bu maddeleri IP'lere karşı koruma altına alma yetkisi verilebilir mi? Bu mümkün olursa proje daha sağlıklı yürür diye düşünüyorum. Ancak, böyle bir olanak Vikipedi mantığına aykırıysa, mecburen hizmetlileri yoracaz...--вяí¢αи76ileti 10:41, 26 Ağustos 2009 (UTC)

  • Merhabalar,
  • Projenin alt yapısını oluşturdunuz mu? Ben şu sıralar pek ortalarda yokum; ondan takip edemedim/edemiyorum...
  • IP'lere karşı koruma Vikipedi mantığına ters değil ama fonksiyonlar tekil tekil verilemediği için teknik olarak mümkün değil... toptan hizmetlilik veriliyor. Hizmetliliği de kısa bir süreliğine de olsa bu tip bir şekilde dağıtmak doğru olmayabilir. Her hafta belirli sayıda madde işlenecekse, işlenecek maddeler ilgili projenin bir sayfasında vs. belirtilebilir ve bir hizmetliden korumaya alması istenebilir... eğer elle yapılamayacak kadar ağır bir yük olursa belki hizmetli görevleri olan bir botla müdahale etmeyi düşünebiliriz ama eğer ilgilenen ve aktif bir hizmetli bulabilirseniz elle yapılabileceğinden kuşkum yok. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 17:21, 26 Ağustos 2009 (UTC)
Selam. İlgin için teşekkür ederim. Şu sayfayı görünce (Kibele'ye de sordum, onun da bunun ne işe yaradığı hususunda fikri yok) aklımda öyle bir fikir oluşturmuştum. Sorun değil. Şurada da projeyi tam anlamıyla belirliyoruz. Başlarken örneğin, "falanca ilin köylerini kapatır mısınız" olarak sormayı planlıyorum. Başlarken de köy çeşmesinde bunu duyuracağız...--вяí¢αи76ileti 19:43, 26 Ağustos 2009 (UTC)

Her gün her gece[kaynağı değiştir]

Selam. Buna bakar mısınız ? Hem kaynak istiyor hem de eklenen kaynakları haksız ve yersiz gerekçesiyle kaldırıyor. Sizce bunu vandalizm mi saymamız lazım ? Yoksa troll zararlısı mı ? Her gün her gece devam ediyor, maalesef. Takabeg ileti 21:19, 26 Ağustos 2009 (UTC)

ben star gazetesine çikipta kurdistan bir devlettir yazsam, bunu kaynak gostirmisin takabeg ??--Ozgurcan86 21:21, 26 Ağustos 2009 (UTC)
$unuda belirtmek istiyorum, Takabeg 3GD ihlali yapmamak için Hedda Gebler'le ittifak kurup madde degisikligi yapiyorlar, buda Troll zararligidir, lütfen önlem alin --Ozgurcan86 21:34, 26 Ağustos 2009 (UTC)

Tekrar selam, Noumenon. Hedda Gabler'e de danıştım ama Ozgurcan 86'ın artık tamamen Vandallaştığını düşünmekteyim. Ben bu vandalizmle mücadele ediyorum da tek başıma önleyemiyorum. Konu Kürdistan olunca ilgilenmek isteyen kullanıcının sayısı da fazla değildir. Ama bu vandalizmi önlemek için diğer kullanıcıların da yardımları şarttır. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 21:51, 26 Ağustos 2009 (UTC)

Vikipedi'de sen vandalizm yapiyorsun. Kürdistan Bölgesel Yönetiminin bayragini nasilda'da tüm Kürtlere mal ediyorsun, yeter artik ya, kürt milliyetçligin yeri degil burasi, artik hizmetliler naparlarsa yapsinlar Takabeg'i durdursunlar !! --Ozgurcan86 21:54, 26 Ağustos 2009 (UTC)

Selam Noumenon. Görüyorsunuz değil mi ? Bunun vandalizm olmadığını söylememiz artık imkansız. Kullanıcı:Homonihilis, Kullanıcı:Vikiçizer ve Kullanıcı:Hedda Gabler'e de danıştım ama durduramıyorum. Kaynakları kaldıran ve sayfaları boşaltan basit vandalizmle mücadele ettiğime eminim ama durumdan habersiz bir hizmetli beni de engelleyebilir belki. Ne olursa olsun bu eylemlerine son bulmamız lazım. Bugünlük bu kadar. İyi geceler. Takabeg ileti 22:50, 26 Ağustos 2009 (UTC)

  • Takabeg tarti$ma sayfalarindaki sorulari yanitlayamiyor, direkt hizmetli sayfalarina ko$uyor. Beni engellemek için aniogelin kuklasi olarak gösterdi, ancak ba$aramadi, $imdi vandallik yaptigimi diyor. Lütfen Takabeg'e dur deyin, yeter artik. --Ozgurcan86 22:58, 26 Ağustos 2009 (UTC)

Selam. {{Kitab-ı Mukaddes Birincil}} ve {{Kuran Birincil}} oluşturdum. Kontrol eder misiniz ? Takabeg ileti 23:53, 3 Eylül 2009 (UTC)

Birincil kaynak şablonu[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Öncelikle teşekkürler, ihtiyacımız olan şablonlardı bunlar. Bununla birlikte "eleştirel araştırma" biraz problemli; eleştiri kelimesinin birden çok anlamı var ve her daim ikinci veya üçüncü parti kaynak "eleştirel" olmak zorunda değildir; bilimsel birçok araştırmanın eleştirel olduğu söylenemeyebilir... bu sebeple o ifade yerine "üçüncü parti araştırmalara ve kaynaklara" ifadesini kullandım. Buradaki üçüncü parti ifadesini "nesnel" veya "bağımsız" ile de belki değiştirebiliriz; tercihi size bırakıyorum ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 22:50, 4 Eylül 2009 (UTC)
İlginiz için teşekkür ederim. Birde Tartışma:Almanya Kürtleri (Almanya'da ikamet eden Kürtlerden mi yoksa Kürt asıllı Almanlardan mı bahsediliyor? Orasını anlayamadım ama) hakkında görüşünüzü alabilir miyiz ? Takabeg ileti 22:57, 4 Eylül 2009 (UTC)

Ses dosyası[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar. Ben bu maddeye bir ses örneği eklemek istiyorum. 18 dakikalık bir şarkı için örnek eklersem yine 30 saniye sınırı zorunlu mu olacak? Yoksa yüzde on sekizi eklenebilir mi? --♪♫Berkay0652|ileti 13:47, 4 Eylül 2009 (UTC)
  • Anladım, o halde şarkının farklı bölümlerini bir araya getirerek 30 saniyelik bir şeyler yapmalıyım. Teşekkürler. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 23:08, 4 Eylül 2009 (UTC)
  • Merhaba Noumenon, vaktiniz olursa Tartışma:Tekli sayfasına bakabilir misiniz? Bu aralar pek görünmediğiniz için meşgul olduğunuzu düşünsem de sizin gibi birinin görüşünü duymak benim için faydalı olacaktır. Zira, artık ben single yazınca birinin onu tekli yapmasından, ben prodüksiyon yazınca başka birinin onu yapım yazmasından bıktım. Eğer görüş bildirirseniz çok iyi olacaktır. Kolay gelsin.--Hedda Gabler 15:29, 5 Eylül 2009 (UTC)

Adil kullanım ve Lisans problemi[kaynağı değiştir]

Merhaba, Kullanıcı:fcn bana aylar önce yüklediğim Resim:Süleyman Çakır.jpg maddesinde adil kullanım maddesinin yeterli olmadığını belirtmiş ve silinecek etiketi koymuş. Oysaki normalde Ekran görüntüsü-Film lisansını seçip gerekli adil kullanım gerekçesini yazıyorum. Bu resmin silinmesi sizce gerçekten doğrumudur? Öyle ise ne yapmak gerekir? Yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar Totenkopf division 17:08, 5 Eylül 2009 (UTC)

Selam. Bir şey soracağım. Kazakistan portalı ne zaman açılacak acaba. En son portalın açılması uygun görülmüştüde ondan beri açılmasını bekliyorum. Bu arada Kazakistan yüzölçümü büyük bir ülke olduğu için portalın içeriğini geliştirdim. Portal açılırsa Vikipedi'deki 4. Türkî portal olacak. Ayrıca SSCB Portalı üzerinde de çalışıyorum. Türkçe Vikipedi'de portal sayısı çok az. Ana portalların birçoğu yok. Madde olarak bizden küçük Vikipedi'lerde bile daha fazla portal var. Ayrıca portal şablonlarının düzeni pek iyi değil. Macarca Vikipedi'deki gibi olursa daha iyi olur diye düşünüyorum. Bu arada Çekçe Vikipedi'de Miniportal diye bir şey var. Türkçe Vikipedi'de de Miniportal olmasını gerektiğini düşünüyorum. Vatikan, Malta, San Marino, Monako, Andorra, Liechtenstein, Lüksemburg gibi yüzölçümü küçük ülkelerin veya diğer genel olmayan maddelerin portalları miniportal olarak açılabilir. İyi vikilemeler.--FinlandiyalımEsAj 19:09, 5 Eylül 2009 (UTC)

Arama önerileri[kaynağı değiştir]

Merhaba, ben VikiSözlük'tenim. Bizim VikiSözlük'te arama kutusundaki ajax önerileri çalışmıyor sanırım. Kişisel ercilerim sayfasındaki devre dışı bırakma kutusunu da kontrol ettim, aktif değil. Bunun nedeni ne olabilir? Ya da bu sorunun yanıtını kim bilebilir? İyi çalışmalar. --EnderA 10:22, 7 Eylül 2009 (UTC)

Sayın Noumenon,

Ben Vikipediada yeniyim ve dan Vikipedi'ye şu an medyada adından söz ettirmiş, konusu kolaj ve çoklu karakter yöntemiye film yapılmış, her gün google dan da aranan Roman Çalınan Hayatlar Mülteciyi eklemek istiyorum fakat devamlı silinmekte. Ne yapabilirim yazarsanız sevinirim.

Selam. Vaktiniz olursa Kürtler ve Ahmet Kaya maddelerine yapılan vandalizm (iş böyle olunca artık vandalizm diyebilirim) ile ilgilenir misiniz ? Takabeg ileti 02:00, 16 Eylül 2009 (UTC)

Senin yaptigin kürtçülük vandalizmdir --Ozgurcan86 02:03, 16 Eylül 2009 (UTC)

Kürtler ve Ahmet Kaya[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Mesajınızı ancak şimdi gördüm... şu sıralar aşırı derecede meşgûlüm. Sorun çözüldü mü, yoksa sizce göz atmam da yarar var mı - hâlâ bir anlaşmazlık/vandalizm söz konusu mu? Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 16:59, 24 Eylül 2009 (UTC)
Selam. Bahsettiğim sorun çözüldü. Ancak başka sorunlar var. İlginiz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 17:04, 24 Eylül 2009 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Şunu görünce ne diyeceğimi bilemedim. Tebrik ederim, herkese her konuda binlerce mesaj ve binlerce teşekkür yazdığınız için bende size teşekkür ederim. --Mızrakmsj 23:16, 26 Eylül 2009 (UTC)

Merhabalar. VP:Denetçi İsteğinde bulundum. Bakabilir misiniz? Teşekkürler... --Bermanya 22:58, 3 Ekim 2009 (UTC)

Yarı-koruma[kaynağı değiştir]

Selam. Takriben 1 ay önce proje için koruma altına alınabileceği konusunda destek olabileceğini söylemiştin. Başlayacağım vakit, SD'de aktif gördüğüm Homonihlis'e sorduğumda şu cevapla krşılaştım ve fikir birliğinin olmamasına çok üzüldüm. Sanırım eski yöntemlerle devam edeceğiz... Kolay gelsin bize--вяí¢αи76ileti 18:11, 4 Ekim 2009 (UTC)

Blisters on my fingers![kaynağı değiştir]

Adamın aklını alırım ben böyle işte!

Vito Genovese 14:21, 6 Ekim 2009 (UTC)

  • Bir kez daha düşününce hizmtlileri yormaya gerek olmadığını düşündüm. Çünkü gerçekten de büyük bir iş. Neyse, yavaş da olsa ilerleyeceğiz...--вяí¢αи76ileti 13:11, 7 Ekim 2009 (UTC)

Merhaba sayın Noumenon. Yoğun olduğunuzu biliyorum ancak u sayfaya deneyimli bir Vikipedist olarak katkıda bulunursanız gerçekten çok mutlu olacağım. İyi günler.

 The Emirr İletiKatkılarTasarılar 16:49, 11 Ekim 2009 (UTC)

Mustafa Akaydın maddesi[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile ilgili madde, "doğrulanabilirlik" açısından oldukça sorunlu. Kanıtlanması gereken pek çok iftira içeriyor. Hukuki sorunlara yol açabilir.

Teşekkürler.

Merhaba sayın Noumenon. Sanırım tasarı sayfasındaki açıklama metnini okumadınız. Ben bu sözcükler Vikipedi'de kullanılsın demiyorum. Yalnızca küçük çaplı bir sözlük oluşturmaya çalışıyorum. Bu sözcüklerin herhangi bir yerde kullanılmasına yönelik bir öneride de bulunmuyorum. Tasarı sayfasındaki metni okursanız daha iyi anlayabilirsiniz. Ve umarım katkıda bulunursunuz. İyi günler.

 The Emirr İletiKatkılarTasarılar 18:38, 14 Ekim 2009 (UTC)

Merhaba sayın Noumenon. Vikipedi bilgi vermeyi amaçlar. Bu sözlük de en basit anlatımla bilgi vermeyi amaçlıyor. Bu açıdan her kullanıcı kendi sayfasında bilgi verici yazılar yayınlayabilir. Benim yaptığım da budur. İyi günler.

 The Emirr İletiKatkılarTasarılar 08:23, 16 Ekim 2009 (UTC)

Tam bir sinsi vandal Güzelonlu adını kullanarak aslında değil herkese hakaret ediyor.Lütfen engelleyin--***Osmanlı98***İyi vikilemeler***| 11:23, 31 Ekim 2009 (UTC)

döndünüz mü yoksa? Yoksa işsiz güçsüzler ordusuna geri mi döndünüz? eh? --Manco Capac 10:02, 10 Kasım 2009 (UTC)

Mübah - Helal[kaynağı değiştir]

Selam, nasılsınız ? Arada nadiren sizi görüyorum da yoğunsunuz herhalde. Helal maddesi kalabilir değil mi ? Gerç Arapça Vikide w:ar:حلال yönlnediriliyor. İngilizce Vikide ise w:en:Halal ve w:en:Mubah var. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 08:48, 11 Kasım 2009 (UTC)

  • Merhabalar,
  • Geç cevap için özür dilerim... mâlum buralarda yokum; gidip geliyorum. Evet, "helal" maddesi kalabilir. Fıkıh açısından benzer/aynı sayılsalar da bugün "helal"in kültürel, çağdaş anlamları oluşmuştur (helal et standartları vs. gibi mesela) bu sebeple kalmasında yarar vardır. İki madde de olmalıdır. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 14:36, 14 Kasım 2009 (UTC)
İlginiz için teşekkür ederim. İyi hafta sonları. Takabeg ileti 14:53, 14 Kasım 2009 (UTC)
Teşekkürler; Mübah maddesinin sonuna eklediğim cümleyi değerlendirir misiniz? Ayrca Helal'deki yöndendirmeyi kadıralım mı? Senoleker 15:28, 14 Kasım 2009 (UTC)

Fotoğraf Berlin Olimpiyat Stadı[kaynağı değiştir]

Fotoğraf Berlin Olimpiyat Stadı: Her ne kadar geç, söylemek istediğim teşekkürler. Greetings from Bonn/Germany --Sir James 17:32, 19 Kasım 2009 (UTC)

--Merhaba Noumenon/Arşiv/7! Arşiv şablonunu geliştirme takımına katılmak isterseniz buraya adınızı ekleyip, buradan geliştirmeye başlayabilir veya şablonu kullanabilirsiniz. Teşekkürler. ----GôkTR001

Selam. Daha önce Vikipedi:Seçkin resim adayları/Colibri-thalassinus-001-edit.jpg/Arşiv1'de görüşü belirtiğinizi gördüm. O yüzden Vikipedi:Seçkin resim adayları/Colibri-thalassinus-001-edit.jpg konusunda da görüşünüzü almak istiyorum. Biraz durumu farklı ama Vikipedi:Seçkin resim adayları/Great Wave off Kanagawa2.jpg (Hommonihilis önce SR seçip sonra SRİA gösterilmesini önerdi. Muratsahan ise aynı dosya olmayıp bir eserin farklı baskısı olduğu için ikisi de SR kalabileceğini söyledi.) için de görüşünüzü almak istiyorum. Yine biraz durumu farklı ama Vikipedi:Seçkin resim adayları/80 - Machu Picchu - Juin 2009 - edit.2.jpg örneği de var. Kriterler sayfasında bu tür durumdan bahsedilmiyor. En uygunu arıyorum. Yardımcı olursanız sevineceğim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 06:00, 10 Aralık 2009 (UTC)

  • Merhaba Noumenon,
  • Vikipedi:Kişisel saldırılar yasaktır ve Vikipedi:İyi niyet varsayın politikalarını ihlal etmiş olduğum için burada sizin tarafınızdan uyarı mı aldım? Ben bu kuralları ihlal ettiğimi ve bu yüzden bir uyarı aldığımı sanmıyordum. Bu politikaları ihlal ettiğimi ve uyarıldığımı bana teyit ederseniz, vikipedideki durumumu gözden geçirmek zorunda olduğumu düşünüyorum...
  • Acele cevap bekliyorum, teşekkür ederim...Vikipedist 09:33, 15 Aralık 2009 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Öncelikle cevap geciktiği için özür dilerim; pek yoğun bir dönemden geçiyordum, Vikipedi'ye uğramıyordum. Yeni döndüm... (hatta şu dakika döndüm ve ilk iş olarak mesajınızı yanıtlamaya karar verdim ^_^)
  • İlgili yorumlarınızda KSY olsaydı o mesajımda belirtirdim; hayır bir KSY uyarısı değildi. Fakat İNOV ihlâli olduğunu açık bir şekilde mesajımda belirtmişim. Bu da bir uyarıdır... Fakat merak ettim açıkçası aylar sonra niçin bunu sorduğunuzu? O zaman sorsaydınız söyleyebilirdim. Yanlış anlaşılma olsun istemem; "uyarı" diye özel bir mesaj çeşidi falan yok... siz de birisinin İNOV, KSY vs. ihlâli yaptığını görürseniz belirtebilirsiniz ilgili kişiye... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 04:57, 17 Aralık 2009 (UTC)
Merhaba Noumenon, KSY uyarısı olmadığını İNOV ihlaline vurgu yaptığınızı biliyorum. Ben de size o zaman ayrıntılı bilgi verdiğimi düşünüyorum, İNOV ihlali olmadığını da anlatmaya çalışmıştım. Yanlış anlaşıldığımı, kimseye bir art niyetim olmadığını anlatmaya çalışmıştım. Tekrar sormamın sebebi, hizmetli adaylığını kabul etmiş olmam ve oylamada bundan bahsedilmesi idi. "Oylamaları boşuna yapıyoruz" manasına gelecek birşey dememiştim, hatta düşünülenin tam tersine bir niyetle yazmıştım...Oylama sonucu önemli değil sadece doğrunun teyitini rica etmiştim...Hoşcakalın...Vikipedist 07:51, 17 Aralık 2009 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Öncelikle geç yanıt için özür dilerim... pek meşgûldüm, hiç buralarda değildim, ancak yeni görebildim.
  • Bunun yeniden tartışılmasına gerek yok; eğer daha yüksek çözünürlüklü versiyonu ise, kırpma farkı kompozisyon vs. gibi yönlerde önemli bir değişikliğe sebep olmamışsa, doğrudan Seçkin İçerik Sorumlusu'na bildirip değiştirtebilirsiniz daha kaliteli versiyonuyla... Diğer resmin de durumu benzer. Buna gelince; haklısınız, aynı resmin kopyası olduğu için herhangi bir kalite farkı da yoksa, yeniden oylanması gereksiz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 05:02, 17 Aralık 2009 (UTC)
Hoş geldiniz. İlginiz için teşekkür ederim. Cat veya Can'a ileteceğim. Bunun dışında Bu tablo SMA göstermeyi düşünüyorum ve "maddesi"ni de hazırlıyorum. Commons'da SR. Fakat böyle bir versiyonu var. Bayağı farklı değil mi ? Birincisinin hakiki olduğunu düşünüyorum ama bu eser herhangi müzede değil kişisel koleksyonuna ait olduğu için hakiki, özellikle gerçek renkleri tespit edemedim. Ne yapılmalı ? Aynı soruyu Merube'yi de sormuştum. Kendisi de SRA'ları çok dikkatli incelediğini gördüğüm için. İyi çalışmalar. Görüşmek üzere. Takabeg ileti 05:06, 17 Aralık 2009 (UTC)
Teşekkürler, hoş buldum ^_^ Bakıyorum ben yokken iyi bakmışsınız Viki'ye... birkaç ayda bile ne çok değişmiş.
İlk gösterdiğinizdeki - yani sizin SRA göstermek istediğinizdeki - renkler doğru. İkincisindeki farklı renklerin sebebi tablonun farklı renklere sahip olması değil; düzgün bir şekilde dijital nüshasının çıkarılamamış oluşu; dokuyu ve pikselleri daha yakından incelerseniz siz de fark edebilirsiniz... Dijital ortama aktarırken bu tip renk kaymaları olduğu gibi bunda sanırım biraz görsel sebeplerle saturasyonu arttırmışlar... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 05:19, 17 Aralık 2009 (UTC)
Rice ederim. Aslında çok değişmedi. Yazın durgundu. Eski hale getirildi. Ve Vito da geldi. Durova böyle yazdı ama her konuda olduğu gibi sayı önemli değildir. GSR v.s. de kullanmak istediğim için çok SRA göstermiştim. Ayreten La Vague hakkındaki yorumunuz için de teşekkür ederim. En kısa zamanda SRA göstereceğim. Eğer daha sonra hatalı olduğu ortaya çıkarsa ihraç edelim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 05:33, 17 Aralık 2009 (UTC)

Merhaba teşekkür ederim. Tartışmadan haberim var ama hakem kurulu olmayan vikilerde seçim yapılması gerekiyormuş. Bu yüzden böyle yaptık.--Gökhan 05:33, 17 Aralık 2009 (UTC)

Bu konu Vikipedi:Gözetmen sayfasındaki seçim başlığı altında yazıyor. Çeviriyi elmacenderesi tamamladı. O ve Vito size daha fazla bilgi verebilir. Tartışma sayfası konusunda kesinlikle haklısınız. Kusura bakmayın, orayı tamamen unutmuşum.--Gökhan 06:06, 17 Aralık 2009 (UTC)

Merhaba. Benim sizden bir isteğim olacak.

Ben Fennek Zırhlı Keşif Aracı (http://tr.wikipedia.org/wiki/Fennek_Zırhlı_Keşif_Aracı) ile ilgili geçmişte çalışma yapmıştım. Fennek Zırhlı SKeşif Aracı'nın önceki sürümleri yani yaptığım çalışma telif ihlali yapmış olabilir. Ben bu yüzden şimdiki sürümünde kalmasını yada başka bir kullanıcının benim yaptığım çalışmayı kullanmamasını istiyorum. Ayrıca birde bu yaptığım çalışmanın geçmişten yani tamamen kaldırılmasını istiyorum. İsteklerimi yerine getirirseniz çok sevinirim

  • Hoşgeldin Noumenon, ilgili politikanın kapatılmaması için bir sebep görmüyorum. Tartışma sayfasına not ekledim. İyi çalışmalar.  Levent İleti Katkılar   13:19, 17 Aralık 2009 (UTC)

Selam. Bir konuda danışmak istiyorum. Bu dosya nereden bakarsam da Osmanlı dönemine ait olduğunu düşünüyorum. Ayreten PD olduğunu ispatlamamız gerekiyor mu sizce ? Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 23:50, 17 Aralık 2009 (UTC)

Birebir kopyalar, haritalar...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • ABD yasalarına göre kamu malı olan bir eserin fotoğraf veya tarama yoluyla çekilmiş birebir kopyalarının telif hakları saklı tutulamaz - eğer bu kopyalar herhangi bir sanatsal/yaratıcı ek değer taşımıyorlarsa. Bu sebeple, kamu malı bir haritanın taraması her daim telif hakkı açısından uygundur, bizim kullanımımıza. Bu taramayı yapan/fotoğrafçı çeken kaynak da önemli değildir; bunun en güzel örneğin ABD'deki ünlü en:Bridgeman Art Library v. Corel Corp. davası. Bununla birlikte, "harita"ların özel bir durumu var: haritalar aynı zamanda doğrulanabilir de olmak zorundalar... bir elmanın fotoğrafının elma olduğunu, veya eski bir kitabın taramasının "eski bir kitap taraması" olduğunu doğrulamak gerekmez zaten aşikârdır; fakat bu durumda aşikâr değil. Bu harita doğru bir harita mı? Kaynağı ne? Bu bağlamda sorun çıkabilir. Fakat telif konusundan sorun çıkacağını sanmıyorum; nitekim "bildiğim kadarıyla" Commons'a, kaynağı ne olursa olsun eski haritaların taramaları {{PD-Art}} ve/veya {{PD-old}} ile konuluyor. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 17:44, 18 Aralık 2009 (UTC)
İlginiz için teşekkür ederim. Ama demin baktım Dosya:Osmanlı Ortadoğu.jpg silinmiş olduğunu gördüm. Ve Dsmurat'a mesaj attım. Eğer sorun halledilmediği taktirde yardımcı olursanız sevineceğim. Tekrar teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 23:06, 18 Aralık 2009 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Elbette üçüncü parti olarak tekrardan fikrim sorulursa fikir belirtirim... ^_^ fakat bu tip silme vs. anlaşmazlıklarında veya itirazlarında, aslolan ilgili işlemi yapmış olan hizmetli ile çözmenizdir; yani geri getirilecek bir şey varsa, bunu Dsmurat'tan rica etmeniz gerekiyor. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 00:28, 19 Aralık 2009 (UTC)
Teker yükledim. En kısa ve yapıcı seçeneğimiz budur herhalde. İlginiz için teşekkür ederim. Takabeg ileti 01:28, 19 Aralık 2009 (UTC)
Birde vaktiniz olduğunda buna göz atar mısınız ? Takabeg ileti 14:01, 19 Aralık 2009 (UTC)