Kullanıcı mesaj:Myrat/2

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

forma sorunu[kaynağı değiştir]

Selam Merube. 2010-11 Trabzonspor sezonu sayfasındaki formanın kolları bozuk görünüyor. Bu nerden kaynaklanıyor acaba. Dosya mı yüklenmemiş anlamadım gitti. İngilizcesinde her şey normal. Sorunu düzeltebilir misin?...Myrat ileti 22:48, 16 Temmuz 2010 (UTC)

Merhabalar. en:File:Kit right arm claretlower.png dosyasının eksikliğinden kaynaklanıyor sanıyorum. Aynı dosyayı buraya yüklediğinizde sorunun çözülmesi lazım, olmazsa tekrar bakarız. Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 23:00, 16 Temmuz 2010 (UTC)

Tamamdır, bunu bulduğun iyi oldu. Büyük ihtimalle olur, hallederim bi ara. Çok teşekkürler...Myrat ileti 23:08, 16 Temmuz 2010 (UTC)

Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne güzel. Sevgiler, kolaylıklar--Merube 89msj 23:12, 16 Temmuz 2010 (UTC)
VikiProje Spor Ayın iş birliği
İyi günler...
VikiProje Spor bünyesinde Ağustos ayının işbirliği; Kategori:Millî basketbol takımları kategorisindeki eksik maddelerin açılması seçilmiştir. Katılım için tıklayın.
--Rapsar 10:50, 1 Ağustos 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılın!
2010'un 31 ve 32. haftaları için proje olarak Vikiproje:Ana Sayfa/SM Oluşturma sayfasındaki bazı maddeleri, kırmızı bağlantılarını gidererek Seçkin Madde yapmak seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--82 ~145 ileti 08:37, 2 Ağustos 2010 (UTC)

Şablon:Samsunspor Teknik Direktörleri[kaynağı değiştir]

merhaba, gördügüm kadariyla Şablon:Samsunspor Teknik Direktörleri sablonuna sil-sablonu koymussun. tam olarak anlayamadigim. sadece Şablon:Samsunspor Teknik Direktörleri silip yerine Şablon:Samsunspor teknik direktörleri yerlestirmek icinmi bu sablonu sil ekki koydun yoksa genel olarakmi bir samsunspor teknik direktörlerinin siralandigi sablonu istemiyorsun? biliyorum sablon eksik ama fark ettiysen zamansa sürekli yeni buldugum kayitlari ekliyorum. eger silinme sebebi birinci saydigim nedense seninle hem fikiriz. vikide yeni oldugum icin sablonu olsuturudugum zaman teknik direklörler kelimesni büyük harflerle baslamistim. dogrusu kücük harflerle yazilismis. zamanla aten tüm actigim sablonlar dogru yazilmis seklindekiyle degistircem. selamlarXberger 14:04, 13 Ekim 2010 (UTC)

Merhaba, cok iyi, o halde hemfikiriz. ben ilk önce vikipedia'da yeni oldugum icin malesef tüm olusturdugum sablonlari kücük harflerle yazmistim senin olusturdugun samsunspor teknik direktörleri sablonu bayagi bir genislettikden sonra büyük harflerle yazayim dedim. bunun yanlis sonradan anladim tabi ve tüm olusturudugum sablonlari dogru yazilisla düzeltecegim. ben insallah önümüzdeki zaman icinde 1., 2.lig ve 3. lig de oynamis tüm takimlarim teknik direktörler sablonunu olusturma istiyorum. bu konuda beraber calisabiliriz istersen. selamlar Xberger 15:35, 13 Ekim 2010 (UTC)

Bora Sevim isimli maddeye, bekletmeli sil prosedürünün uygulanabileceğini ifade eden bekletmeli sil şablonu eklenmiştir. Her türlü katkı için minettar olsak da, bu madde Vikipedi'nin içerik politikalarıyla uyumsuz olabilir ve ilgili silme uyarısı tam olarak hangi açıdan uygunsuz olduğunu açıklamaktadır (ayrıca Vikipedi ne değildir? ve silme politikası sayfalarına bakarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz). İlgili bekletmeli sil etiketini kaldırarak, silme önerisine itiraz edebilirsiniz; fakat lütfen niçin ilgili silme önerisine itiraz ettiğinizi ya değişiklik özetinizde ya da maddenin tartışma sayfasında belirtiniz. Ek olarak, lütfen maddeyi belirtilen sorunlardan yola çıkarak geliştirmeye çalışınız. Her ne kadar bir bekletmeli sil etiketini kaldırmak, silme önerisini geçersiz kılsa da, madde yine de silinebilir
Eğer herhangi bir hızlı silme kriterini karşılıyorsa hızlı silme yoluyla, veya silinmeye aday gösterilerek, topluluğun silinmeyi fikir birliği ile onaylaması sonucu silinebilir.

--Rapsar 12:48, 6 Kasım 2010 (UTC)

Samsun belediye başkanları listesi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Zamanında Samsun belediye başkanları listesi için belediyenin resmi sitesinde tarama yapmıştım ama bilgi bulamamıştım. Acaba tam bağlantıyı verebilir misiniz? --cobija 23:03, 26 Aralık 2010 (UTC)

Selamlar, Evet siteye belediye başkanları listesini koymamışlar. aslında bende de net bir kaynak yok. Bunları da sadece milliyet gazete arşivi ve basın yayın genel müdürlüğü arşivinden araştırma yaparak bulabildim. Yani anlayacağın iğne ile kuyu kazıyorum. Ben de burdan yukarısındaki net tarihlere ulaşamıyorum. Büyük ihtimalle sen de bilirsin Samsun üzerine araştırmalar yapan Baki Sarısakal'ın konu ile ilgili çok detaylı kitabı varmış. Onu bulabilirsem tam olarak sayfayı düzenleyeceğim. Belediyeye mail attım ancak Samsun Belediyesi'ne uğramak lazımmış :)... İyi çalışmalar...Myrat ileti 23:15, 26 Aralık 2010 (UTC)

Elinize sağlık, muazzam bir iş yapmışsınız. Eğer konuyla ilgili bir materyal elde edebilirsem ben de katkıda bulunmaya çalışırım. İyi vikiler. --cobija 12:12, 27 Aralık 2010 (UTC)

Tebrikler, yine aksatmadan devam ediyorsunuz ilklere. Ama double yapma fırsatını sanırım saniyelerle kaçırdınız :). Kolay gelsin, mutlu yıllar...Myrat ileti 22:03, 31 Aralık 2010 (UTC)

Seneye o da olur :) 5 senedir aksatmadan yeni yılın ilk değişikliklerini yapıyorum, daha ne olsun :) Khutuckmsj

VikiProje Spor iş birliği daveti[kaynağı değiştir]

VikiProje Spor Ayın iş birliği
İyi günler...
VikiProje Spor bünyesinde Mart ayının işbirliği; 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası'nda mücadele eden basketbolcuların maddelerinin açılması seçilmiştir. Katılım için tıklayın.
--Rapsar 23:04, 28 Şubat 2011 (UTC)

Merhaba Myrat,

Etiket eklemek o kadar geniş bir kavram halini aldı ki şu aşamada; etiket eklemenin en az beş yolu geliyor aklıma şu an. Nereden ne şekilde olduğunu biraz açabilir misin zahmet vermeyeceksem?

HotCat ise yakınlarda güncellendi ve düzgün çalışıyor. Ön belleğini boşaltırsan hallolur eminim. Firefox için CTRL + SHIFT + R, Internet Explorer için SHIFT + F5.

Sevgiler

Vito Genovese 23:51, 28 Şubat 2011 (UTC)


Anladım; Şablon Yardımcısı o zaman o.

Valla Google Chrome benim başımın belası. Şu anda şahsen bende yüklü betiklerle Chrome'u kesinlikle kullanamıyorum misal; beyaz ekran çıkıyor nereyi açsam, sürekli yenilemem gerekiyor sayfayı. İkinci seferde ancak kendine geliyor.

Önce Firefox ve IE ile tüm betikleri optimal hale sokacak, ondan sonra Chrome'un derdi neymiş, onu keşfe çıkacağım. Bu yüzden Firefox kullanmanı şiddetle tavsiye ediyorum. Bu arada da erken bir çözüme ulaşırsam bilgilendireceğim seni elbette.

HotCat ile ilgili bir gelişme var mı bu arada?

Sevgiler

Vito Genovese 00:07, 1 Mart 2011 (UTC)


Hmmm. HotCat hatası Chrome'a mı has, yoksa Firefox'ta da sürüyor mu? Bir de tam olarak nasıl bir hatadan söz ediyoruz? Düğmeler görüntüleniyor da hiçbiri tepki vermiyor mu? Chrome'un ön belleği boşalmadı diye düşünüyorum ben ama senden gelecek verilere göre hareket edeceğim.

Sevgiler

Vito Genovese 08:56, 1 Mart 2011 (UTC)


Bahsettiğin düzeyde bir işlev bozukluğu varsa mutlaka ilgilenmem gerekiyor.

En kısa sürede sorunu çözüyor, sana bilgi veriyorum.

Sevgiler

Vito Genovese 17:50, 1 Mart 2011 (UTC)


Merhaba Myrat,

Fırsat bulabildiğinde Chrome'da ön belleği boşaltıp tekrar bir deneyebilir misin? Çözülmüş olması lazım şu an.

Vito Genovese 02:19, 4 Mart 2011 (UTC)


Merhaba Myrat,

İlk olarak vector.js ve monobook.js adlı betik sayfalarını yeni yürürlüğe giren common.js adıyla birleştim. Bu sayfadaki betikler, görünümün ne olursa olsun ortak bir şekilde kullanılabiliyor ve monobook ve vector için ayrı sayfalar tutmamıza gerek kalmıyor böylelikle.

Şu an Şablon Yardımcısı common.js sayfanda ekli; ancak şu an sana bu mesajı attığım Chrome'da herhangi bir sorun olmadan çalışıyor gibi Şablon Yardımcısı. Bazen betikler hem kişisel JS sayfalarından hem de Tercihlerim -> Küçük Araçlardan eklendiğinde problemler olabiliyor. Eğer Küçük Araçlar bölümünde de ekliyse Şablon Yardımcısı, kaldırır mısın yanındaki onay kutusunda yer alan işareti? Eğer işaretliyse ve işareti kaldırırsan, muhtemelen sorun çözülecek.

Sevgiler

Vito Genovese 12:35, 4 Mart 2011 (UTC)


\o/\o/\o/~

Vito Genovese 12:47, 4 Mart 2011 (UTC)

Maddeden Yunus Emrenin eski resmini niçin kaldırdınız öğrenebilirmiyim. Bıktım...[kaynağı değiştir]

Sayın Myrat Yunus Emre maddesine eklediğim ve 1800 yıllarda yabancı ülkelerce düzenlenmiş eski-antika Yunus Emre resmini niçin kaldırdığınıza akıl erdiremedim beni bu konu da bilgilendirirseniz sevinirim. Ayrıca bakınız maddede sadece yunus emre heykelciği var oysa benim kayıt ettiğim yunus emre resmi genel kabul görmüş ve anonim hale gelmiş yunus emre potre resimlerinden ve üstelikte hiç bir yerde bulunamayacak nadirlikte bir resim yani yunus emre heyhelciğinden daha önde ve önem arz ede bir resim muhakkak maddeye konması gereken bir döküman. Ben bu resmi hiç kimseye göstermeye kıamazken vikipedideki Yunus Emre maddesi için onu Kamu Malı olarak feda ettim ama kıymeti bilinmedi..Ben görevimi yaptım kalanı artık değerli Hizmetli ve Bürokratlar ile ilgililere kalmış..Bundan sonra ister silinsim ister konsun bana ne benim bir menfaatim mi varki üstelik o resmi vikipedi de yayınlamakla çok büyük zararıma yol açtı ben o resmi yazacağım kitabımda kullanacaktım ama kıymeti bilinmeden vikipedi de aleni hale gelerek kitabımın yazımına engel oldu..Bir de siz hizmetlilerin bazı meteryallerin kıymetini anlamadan veya anlamaya çalışmadan ortadan kaldırmalarından bıktım. Ben sizin gibi yetkilere sahip olsam o türlü meteryalleri ekleyen kullanıcıları taltif eder bir de elimden geldiğince yardımlarına koşardım. Yoksa sizin gibi gerekçe göstermeden tarihi bir belgeyi ortadan kaldırmaz ve maddenin dızaynına uygun yerleştirirdim. neyse saygılar..tacirci 08 Mart 2011. 17:46

Samsun Çarşamba Havaalanı ile ilgili olarak yaptığım değişikliği neden geri aldığınızı merak ettim.Daphne3106 22:30, 24 Mart 2011 (UTC)

Tekrar merhaba. Ben havaalanları ile ilgili düzenlemeler yapmaya çalışıyorum. Taslak ile sayfa arasındaki farkı tam olarak anlayabildiğimi sanmıyorum. Eğer o kategoriye tıklarsanız neredeyse türkçe vikideki bütün havaalanları o sayfada. Onları ne yapmamı tavsiye edersiniz? Bir de başka bir şey sorayım. Türkiye'deki havaalanları ile ilgili. Türkiye'deki havaalanları kategorisinde her "il"e özel kategori hazırlanmış. Acaba bunun yanında her havaalanını Türkiye'deki havaalanları kategorisine eklesek iyi bir iş olur mu? Akıncı Hava Üssü gibi. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.Daphne3106 23:06, 24 Mart 2011 (UTC)
Ok. Ben birisi kategoriye geldiğinde örneğin Akıncı Hava Üssü'nün hangi ilde olduğunu bilmediği için aşağıya da eklersek daha rahat ulaşır diye düşünmüştüm. Taslak ile ilgili bilgi için de teşekkürler. Ben DHMİ'de çalıştığım için bu işe el attım. Elimden geldiğince çalışma yapmaya çalışacam. İyi geceler.Daphne3106 23:41, 24 Mart 2011 (UTC)

İşlem tamamdır!

Sevgiler

Vito Genovese 18:12, 5 Nisan 2011 (UTC)

Merhaba Michael Ballack ile ilgili yaptığım değişiklik sizin onayınızı almasına rağmen görünmüyor. sadece ben kendi profilimden girince bilgileri görebiliyorum. acaba yapmam gereken ekstra bir şey mi var bilmediğim? yeni bir kullanıcıyım ve bundan sonra çok aktif olarak futbol konularına bilgi eklemeyi düşünüyorum. en kısa zamanda bilgilendirirseniz çok mutlu olurum teşekkürler, iyi çalışmalar.Bu imzasız yazı Bnuirlaky (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bu kadar çabuk geri dönmeniz şaşırttı beni, süpersiniz teşekkürler. ama problem hala devam ediyor, her neyse ben çalışamalara devam edicem umarım sorun geçicidir. benim kendi bilgisayarımdan profilimi açmadan sayfayı açınca değişiklikleri göremiyorum ama profilim açık olduğu zaman herşey sizin onayladığınız haliyle gözüküyor. her neyse dediğiniz gibi geçici bir problemse düzelmesini bekleriz. ilginiz için teşekkürler. Bu imzasız yazı Bnuirlaky (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selam Rapsar, bilgi kutusundaki şampiyon ibaresi geçen sene ağustos ayında oynanılan maçla alakalı. Bildiğim kadarıyla o kupa bir sonraki sezona dahil oluyor. Yani 2010-11 sezonuna. Öyle değil miydi yoksa? Bak ben de kararsız kaldım. :) Kolay gelsin.--Myrat ileti 11:20, 11 Nisan 2011 (UTC)

Selam. Yazın oynanıyor; ancak 2009-10 sezonuna dahil olur diye biliyordum ki öyle değilmiş ([1]) :) Değişikliği geri alıyorum. Teşekkürler...--Rapsar 11:30, 11 Nisan 2011 (UTC)
Evet ben de şunu buldum şimdi :) Neyse teşekkürler, kolay gelsin.--Myrat ileti 11:35, 11 Nisan 2011 (UTC)

Selamlar tekrardan. Şurada Galatatasaray'ın tüm sezonlarının yer aldığı güzel bir liste hazırlamaya çalışıyorum. Ancak görebileceğiniz gibi profesyonellik öncesi liglerdeki maçlarda gol atan oyuncular konusunda büyük bir sıkıntı var. Hatta 1925 öncesindeki bazı sezonlarda lig istatistikleri bile belli değil. Konuyla ilgili elinizde maçkolik ve şurası dışında kaynak var mı? Bir de 5 Mart 1986'da GS ile Trabzon arasında oynanan ve 2-1 biten Federasyon Kupası maçının gollerini kimler atmış bulabilir misiniz? İyi çalışmalar...--Rapsar 14:23, 12 Nisan 2011 (UTC)

Merhaba Rapsar. Öncelikle çok güzel oluyor o sayfa, tebrikler. Aslında evet ben de 1990-91 sezonu öncesi yıllarda Mackolik'ten yararlanıyorum. Ama onlar o maç bilgilerini nerden bulmuşlar, anlayamadım. 1-1,5 sene önce o maçlar yoktu sanki Mackolik'te. Bazen de Rsssf'den yararlanıyorum ama oraya bilgileri aktaran da Erdinç Sivritepe. Neyse kaynak olarak pek şansımız yok gibi, ya kulüp dergilerinden ya da araştırma kitaplarından bulunacak eski maçlar. Tamsaha'da belki bir araştırma yazısı olabilir ama onla uğraşmak da yoruyor insanı. İlginçtir şimdi baktım söylediğin maçla ilgili Milliyet arşivde maçın öncesinde bolca haber bulunuyor ama 6 Mart ve sonrasında konuyla ilgili hiçbir haber yok. Bulması çok zor olacak ama ben yine de değişik kaynaklara bakmaya çalışacağım. İyi çalışmalar..--Myrat ileti 15:05, 12 Nisan 2011 (UTC)

Maçkolik de tam güvenilir değil. Puan durumlarında, oyuncu istatistiklerinde hata yapıyorlar. Gökmen Özdenak maddesine bilgi kutusu eklerken farkettim hata yaptıklarını. En basitinden bak şuraya. GS'nin galibiyet 9, beraberlik 3, mağlubiyet 2 gözüküyor. Puan ne oluyor bu durumda; 9x3+3x2+2x1=35. Orada ne yazıyor? 37 :) Benim deneme sayfasındaki doğru olanı. Bu arada TFF'nin sitesine mail yolladım, 91'den önceki arşivleri sitelerine eklemelerini rica ettim. Bakalım dikkate alacaklar mı :)--Rapsar 15:10, 12 Nisan 2011 (UTC)
Evet güvenilir değiller fazla. Bu bilgiler TFF'de vardır mutlaka. Onlar da bilmiyorsa artık kimse bilemez. :) Düşündüğüm şeyi yapmışsın. En azından 1959 -evet biraz abarttım- yılından itibaren olan maçları ekleseler çok iyi olurdu ama o zamanlar maç kadroları falan arşivleme yoktur büyük ihtimalle. Belki sezon sona erince eklerler. Olmadı İstinye'yi basarız!! :) Kolay gelsin.--Myrat ileti 15:23, 12 Nisan 2011 (UTC)
Ben ta en başından istedim :) 1904-05 sezonu sanırım. En azından puan durumu, gol atanlar eklensin. Öte yandan İstanbul Futbol Ligi ve ilgili maddeler tamamen birbirine girmiş. Cuma Ligi, Pazar Ligi, Futbol Birliği Ligi fala filan derken iyice karışmış. Bunlara da bir el atmak gerek...--Rapsar 15:27, 12 Nisan 2011 (UTC)
Kaynak olsa işte çok güzel el atılır atılmasına da elimiz kolumuz bağlı. Yine de mevcut kaynaklardan bir şeyler eklenebilir şimdilik. Bunun dışında İstanbul Ligi ile alakalı kitaplardan yararlanılsa güzel olur. şurdaki kitapların arasındakiler mesela. SM-KM'lik sayfalar çıkardı. Neyse ben de merak ettim bu Türk futbol tarihini, kitapçılara bakarım bi ara :) Kolay gelsin...--Myrat ileti 15:51, 12 Nisan 2011 (UTC)
Türk futbol tarihini merak ettiysen sana şöyle bir link atayım. Günlerce aramalar sonucunda programın tamamını bulabildim. Türk futbol tarihi hakkında, güzel bir bölümdü. İlgini çeker belki...--Rapsar 16:22, 12 Nisan 2011 (UTC)

Türk futbol tarihi[kaynağı değiştir]

Selamlar Myrat. TFF'nin sitesine attığım mailin cevabı geldi. Sitelerinde Türk futbol tarihine ilişkin 7 ciltlik kaynak varmış. İlkini indirdim. Gerçekten mükemmel. Oldukça ayrıntılı, bilgilendirici. Resimler süper. Cumhuriyet öncesi döneme ait resimleri Commons'a yüklemeyi düşünüyorum. Türkiye'de futbol maddesinin gelişimine çok katkı sağlayacaktır. İyi günler...--Rapsar 13:58, 19 Nisan 2011 (UTC)

Vay be biz daha önce neden bunu görmedik ki? Oysa TFF sitesinin altını üstüne getirmiştim. İlk cildini indirdim şöyle bi göz gezdirmek için. Tam da senin İstanbul Ligi çalışmalarınla ilgili bilgiler çıktı. Harika gerçekten, bayağı bi işimize yarayacak. Tebrikler :)--Myrat ileti 14:06, 19 Nisan 2011 (UTC)

Ben de zaten bu sayfayı ilk kez gördüğümü ve böyle mükemmel bir çalışmayı daha göze çarpacak bir yere koymalarını rica ettim :) Öte yandan 1991-92 sezonu sonrası gibi bu bilgileri de veri tabanlarına eklemeyi düşünüp düşünmediklerini sordum. Bakalım ne yanıt gelecek...--Rapsar 14:11, 19 Nisan 2011 (UTC)
Onları da yaparlarsa süper olur. Kenara koyunca ne işe yarayacak ki bu bilgiler. Devlet sırrı sanki :)Ha bu arada unuttum sormayı, eğer çalışmaya başlayacaksan nerelerden başlayacaksın. Bu aralar boşum biraz. Yardım edebilirim. Şu İstanbul Ligi'nden itibaren çalışmaya başlasak mı?--Myrat ileti 14:15, 19 Nisan 2011 (UTC)
Yardım teklifi için teşekkürler. Seve seve kabul ederim. Kesin bir proje yok aklımda esasen. Şurada bir şeyler oluşturuyordum; ancak beklesin biraz bakalım :) Bu kaynakları buldum ya. Belki Türkiye'de futbol maddesine girişim :) Ya da şu İstanbul Ligi karmaşalarını ortadan kaldıralım ilk önce. Ne dersin?--Rapsar 14:19, 19 Nisan 2011 (UTC)
İstanbul Ligi'ne başlasak daha iyi olur, çıksınlar aradan. Sonra Hakan Şükür'e geçeriz. --Myrat ileti 14:25, 19 Nisan 2011 (UTC)
Peki, tamam o vakit. TFF'nin sitesindeki kaynağın ilk cildine göre İstanbul'daki (dolayısıyla Osmanlı'daki) ilk futbol ligi 1904-05 sezonunda düzenlenmeye başlamış. İngilizcesi Constantinople Association Football League, Fransızcası Constantinople Football Ligue, Türkçesi ise İstanbul Futbol Ligi (esasen tam çevirisi Futbol Birliği Ligi olmalı. Geçenlerde sana yolladığım Tarihin Arka Odası videosunda da bu isim geçiyor. Fakat Association Football=Soccer=Futbol olduğundan bu kullanım daha uygun gibi). Bu ligin maddesi bizde var. Bu lig 1913-14 sezonuna kadar oynanmış bu isimle. TFF'nin dokümanına göre 1914-15 sezonuyla birlikte kulüp sayısı arttığından iki ayrı lig düzenlenmeye başlanmış ki bu liglerin adları da "İstanbul Futbol Birliği Ligi" ve "İstanbul Şampiyonluğu Ligi" imiş. Bu iki ligin birincileri ise final oynamışlar ve gerçek şampiyon belirlenmiş. Buraya kadar bakacak olursak 1914-15 sezonu da, bizde var olan İstanbul Futbol Ligi maddesinde işlenmeli diye düşünüyorum. Sadece lig sisteminde bir değişiklik olmuş. Bu konuda anlaşalım, devamını getiririz biraz sonra :)--Rapsar 14:34, 19 Nisan 2011 (UTC)
Tamam öyleyse, uygundur. Ben daha o dönemi net olarak kavrayamadığım için senden yararlanırım. İlk olarak merak ettiğim İstanbul Futbol Ligi oynanırken, İstanbul Pazar Ligi de mi oynanıyordu? Yoksa ikisi de aynı lig mi? Şampiyonları falan aynı da.--Myrat ileti 14:46, 19 Nisan 2011 (UTC)
Önceden belirttiğim gibi bu maddeler karman çorman olmuş deyim yerindeyse :) Pazar Ligi maddesi şu anki haliyle tamamen Constantinople Football Ligue 'i anlatmakta. Bu iki aşamalı oynanan 1914-15 sezonu, İstanbul Futbol Ligi maddesine eklenecek o vakit. Neyse, 1915-16 sezonunda Cuma Ligi oynanmaya başlanmış. Bu konuda bayağı bir bilgi var ilgili dokümanda. Görebildiğim kadarıyla yabancı kulüpler katılmamış buna. Bundan sonra ise işler bayağı karışıyor. Detaylı bir inceleme gerek :)--Rapsar 14:54, 19 Nisan 2011 (UTC)
Anladım, o zaman okuyayım şu ilk cildi de bi ara çalışmalara başlarım. :) --Myrat ileti 15:00, 19 Nisan 2011 (UTC)
  • 1914-15 sezonunda oynanan İstanbul Futbol Ligi'ne, Cuma Ligi'nin devreye girmesiyle ara verilmiş. 1920-21 sezonuna kadar yalnızca Cuma Ligi oynanmış (1918-19 ve 1919-20 sezonları 1. Dünya Savaşı sebebiyle yapılmamış). 1920-21 ve 1921-22 sezonlarında ise Cuma Ligi ile birlikte, bu lige giremeyen zayıf takımların katıldığı Pazar Ligi yapılmış. TFF dokümanında Pazar Ligi için beş yıl aradan sonra tekrar düzenlendi ifadesi geçmekte. Demek ki bu en baştaki İstanbul Futbol Ligi'nin devamı niteliğinde bu Pazar Ligi. Ben de hemen İstanbul Futbol Ligi'ndeki maçlar arasında tarihleri belli olan maçlara baktım. Bu maçlar da pazar günlerine denk gelmekte :)--Rapsar 17:31, 19 Nisan 2011 (UTC)
Tamamdır şimdi anladım. Yalnız şu şablona Milli Küme'ye kadar olan ligler eklense daha güzel olur diye düşünüyorum. Pratik olur. Bu arada hemen başlamışsın sen de. Kolay gelsin :) Ben de başlayacağım yakında.--Myrat ileti 18:53, 19 Nisan 2011 (UTC)
Evet, ekleyeceğim. Başlık İstanbul Futbol Ligleri olur, grup grup ayırırız...--Rapsar 19:01, 19 Nisan 2011 (UTC)
  • Şablon tamamdır. Tüm İstanbul Futbol liglerinin özeti halinde oldu :) Yalnız anlayamadığım bir şey var. Bu 1914'e kadar düzenlenen ligde verilecek bir şilt varmış ya hani 10 tane kalp varmış üzerinde. Bu kime verilmiş? 1914'e kadar en çok Galatasaray (3) kazanmış; ancak lig 9 kez düzenlenmiş. 1914-15 sezonu ise tamamen farklı bir formatta düzenlenmiş, yabancı takımlar katılmamış. Bunu da Fenerbahçe kazanmış ki bu sayede önceki ligde 2 şampiyonluğu olan Fener, tarihindeki 3. şampiyonluğu elde etmiş. Bu şampiyonluk şilde işlenmiş mi acaba? :)--Rapsar 12:43, 20 Nisan 2011 (UTC)
  • Kusura bakma film izliyordum, biraz geciktim. Şablon çok güzel olmuş eline sağlık. Aslında bakarsan ben bu şildin hiç verilmediğini düşünüyorum. :) Yani savaş başlamış hem o sırada, hem de format değişmiş. Ama eğer verildiyse sanırım Galatasaray'a vermişlerdir. TFF'nin kaynağında da yazmıyordu herhalde. Şu Melih Şabanoğlu'na sormak lazım. melih.sabanoglu@gayin-sin.net. Bir de Papazın Çayırı sayfasındaki son paragrafta yeni stad 40 bin kişilik mi? 40 yazıyor da.--Myrat ileti 13:48, 20 Nisan 2011 (UTC)
Est., ne demek :) Bir tane daha varmış böyle bir şey, CHP tarafından düzenlenmiş (İstanbul Şildi). Format tamamen aynı. 10 tane gümüş kalp, en çok şampiyon olan bla bla. Bunun gerçek "olmama" ihtimali var mı acaba? Papazın Çayırı'ndaki bilgiyi de düzelttim. Milliyet'in gazete arşivinde 1965'te yeni stadın temelinin atıldığını gördüm, hemen ekledim maddeye. Haberde 1971'de tamamlanacağı yazıyordu. Ertelenmiş, aksamış sürekli. 1982'den sonrasını takip edemedim, tam tamamlanma tarihini yazmadım ben de :) Öte yandan o gayın-sin editörüne mail atmayı ben de düşündüm. Sonra vazgeçtim nedense :)--Rapsar 13:56, 20 Nisan 2011 (UTC)
  • Bu şiltle ilgili şurada bir hikaye buldum bilmem ne kadar doğrudur (sondan 2. yorum). Tam da aradığım şeye cevap vermişcesine :)--Rapsar 20:23, 20 Nisan 2011 (UTC)
Burası dergide böyle bir konu işlendiğini doğruluyor. Keşke o dergi olsa elimizde... :)--Rapsar 20:26, 20 Nisan 2011 (UTC)
  • Selam tekrardan. O dergi elimde şu an :) 10'a yakın sayfa boyunca, mükemmel bir şekilde anlatmışlar. Okuyorum şu an...--Rapsar 16:27, 25 Nisan 2011 (UTC)

Merhaba. Evet, {{tartışma}} şablonunu içeriksiz sayfalar için kullanmıyoruz. Vandalizm yapılmış tartışma sayfalarında da (sayfa geçmişi bundan ibaretse) içeriği çıkarıp şablon eklemek yerine bunları G12'den silmemiz daha iyi. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 02:01, 25 Nisan 2011 (UTC)

Teşekkürler, size de. --Superyetkinileti 02:07, 25 Nisan 2011 (UTC)


  • Selam tekrardan. O dergi elimde şu an :) 10'a yakın sayfa boyunca, mükemmel bir şekilde anlatmışlar. Okuyorum şu an...--Rapsar 16:27, 25 Nisan 2011 (UTC)

Valla helal olsun, nerden buldun. :) Eee şilt kime verilmiş?--Myrat ileti 11:51, 26 Nisan 2011 (UTC)

Gittigidiyor'da satılıyormuş. Sadece 2 liraydı, alayım dedim ben de. Ertesi gün kapıma kadar geldi :) Hikaye şöyle:
James LaFontaine'in önderliğinde İstanbul takımları arasında bir lig kuruluyor. Bu lig için Britanya'dan bahsi geçen, üzerinde on gümüş yürek bulunan özel bir şilt getirtiliyor. Amaç, on yıllık bu turnuvanın sonunda, en çok şampiyon olan takıma bu şilti vermek. Şampiyon olan, şiltin üstündeki yüreklere ismini kazıtıyor ve ertesi sezonun sonuna kadar geçici olarak bunun sahibi oluyor. Bizim Vikideki İstanbul Futbol Ligi maddesine bakarsan ilk sezonun 1904-05 olduğunu göreceksin. Bu sezonda turnuva düzenlense de şilt henüz İngiltere'den gelmediğinden dolayı şampiyon olan Imogene'in ismi kazınmıyor. Bir nevi ligin hazırlık sezonu diyebiliriz buna. Sonra bizim Vikideki maddede olduğu gibi sezonlar oynanıyor, şampiyonlar belirleniyor. Fakat 1911-12 sezonuna gelince işler karışıyor. Bu sezonda FB, ligde yer alan Proges adlı takımın GS'nin ikinci bir takımı olduğunu iddia ediyor (ki bu takım GS'den ayrılan oyunculardan kurulmuş. Ali Sami Yen'in notlarında ise ikinci bir takım söz konusu değil). Diğer kulüplerin de desteğini alan FB, bir bildiri yayınlıyor ve ligde bir kulübün, iki takımla mücadele edemeyeceğini söylüyor. Öte yandan önceki sezon çok sert bir oyun sergileyen GS oyuncusu Adnan İbrahim Piroğlu'nun ligden men edilmesini sağlıyor. Bu kararı protesto eden GS lige katılmıyor (Ali Sami Yen'in kişisel notlarında ise üç sezon üst üste şampiyon olan GS'nin lige kabul edilmediği yazılı). Neyse, bu sezon FB şampiyon oluyor. Son üç sezonun şampiyonu GS (ki şilt GS'de o zaman)'deki bazı isimler şilti FB'nin haksız yere kazandığını ve gerçek sahiplerinin kendileri olduğunu söyleyerek vermek istemiyor. Fakat sonralardan, LaFontaine'in başkanlığındaki lig heyeti sayesinde şilt FB'ye veriliyor. FB de yüreklerden yedincisine ismini kazıyor. Ali Sami Yen'in notlarında ise FB'nin şildi hak etmeden ve sportmenlik kuralları dışında aldığı yazılı.
Neyse, 1912-13 sezonu başlansa da malum Balkan Savaşı çıkıyor ve lig maçları yarım kalıyor. Fakat şildin son sahibi FB, bir kez daha şilde ismini kazıyor (hangi sebeple kazıdığı belirsizmiş). 1913-14 sezonunda şampiyon yine FB oluyor ve ismini bir kez daha kazıyor. Ali Sami Yen'e göre takım, ilk kez hakederek, hakkıyla bir şampiyonluk kazanmış. 1914-15 sezonunda ise ortada yabancı takım kalmıyor, tamamı Türk. Bu sezonda güçlü kulüplerin yer aldığı ve İstanbul Futbol Birliği Ligi denen bir lig kuruluyor. GS ve FB buraya dahil. Ancak FB, zayıf olduklarını belirterek ligden çekiliyor; yerine Süleymaniye katılıyor. Maçlar başladıktan sonra şildin son sahibi FB'den şilt talep ediliyor. Takım şildi vermeyi, lige dahil edilmesi karşılığında kabul edeceğini söylüyor. Fakat diğer takımlar, böyle bir şeyin olmasına karşı çıkıyorlar. Şilt FB'de kalıyor, şampiyon ise GS oluyor. Öte yandan bu lige katılamayan FB, daha zayıf takımlardan oluşan ve İstanbul Futbol Şampiyonluğu Ligi adı verilen bir lige katılıyor. Tüm maçlarını kazanıyor ve şampiyon oluyor. İşte bu sayede, 1914-15 sezonunda İstanbul'un iki şampiyonu olmuş oluyor! GS, kendi liginin (İstanbul Futbol Birliği Ligi) önceki sezonların devamı olduğunu ve esas şampiyonunu kendisi sayıldığını iddia ediyor, şildi FB'den istiyor. Ali Sami Yen'in notlarında bu durum çok çok güzel ve kibar bir dille anlatılmış; istersen yazarım :) Neyse, Ali Sami Yen (ASY), sonradan FB'yi esas şampiyonu belirlemek amacıyla maça davet ediyor. Fakat FB kabul etmiyor. ASY, ne FB'nin kendisinin ne de mensup olduğu zayıf kümenin malı olmayan şilde ismini kazıdığını belirtiyor! İnternette ve birçok yerde yazılanlara göre ise FB ile GS arasında final niteliğinde bir maç yapılmış ve maçı FB, 3-1 kazanmış deniyor. Halbuki bu maç, ertesi sezon düzenlenen Cuma Ligi maçından başka bir şey değilmiş. Ki buraya ve o sitede yer alan Cuma Ligi'nin 1915-16 sezonundaki GS-FB maçına bakabilirsin, tarihleri aynı! Neyse, sonunda on yıllık süre tamamlanıyor şilt için. Fakat FB şildi ne hak eden taraf GS'ye ne de ligleri düzenleyen idareye iade ediyor. ASY, FB'nin isminin yazılı olduğu 1912, 13, 14 ve 15 yıllarından sadece 1914'ü hak ederek kazandığını yazmış. Böylece 4 kez FB, 3 kez GS, 2 kez Kadıköy, 1 kez de Moda'nın yazılı olduğu şilt FB'de kalıyor; müzesinde sergileniyor. 1932'de ise müzede çıkan yangınla birlikte bu şilt ve FB'nin alın teriyle kazandığı onlarca kupa (bu şekilde yazıyor dergide. Tarafsız bir bakış açısından yazılması hoşuma gitti) yanıyor. Sonraları bu şildin bir kopyası yapılıyor. Şu an hala müzede sergileniyormuş o kopya. Acaba hangi isimler yazıyor? :)
İşin "özeti" budur. Okuduysan ne mutlu :)--Rapsar 15:24, 26 Nisan 2011 (UTC)
Ne hikaye ama. Her şey ortaya çıktı. Kısaca Fenerbahçe mızıkçılık yapmış. :) Ancak biz yine de şildin Fenerbahçe'de olduğunu belirtip, nasıl bu şildi elde ettiğini de not olarak düşelim. Bu arada sana da teşekkürler, o kadar zahmet ettin yazdın.--Myrat ileti 15:47, 26 Nisan 2011 (UTC)
Est. ne zahmeti :) Bu arada zamanında İstanbul Futbol Ligi maddesinin tartışma sayfasında bu konu dile getirilmiş. Sultanimam adlı kullanıcı (dergideki yazının sahibi mi acep? :) konu hakkında bayağı bir bilgili imiş. Kendisine mesaj atacaktım; fakat aktif değilmiş :( Maddeye gerekli eklemeleri yapıyorum şimdi...--Rapsar 15:50, 26 Nisan 2011 (UTC)
He bu arada, benim kullanıcı sayfamda kaynaklar diye bir bölüm var. Orada Allah Allah başlıklı bir link. Onu da bir incele istersen (vaktin olursa)...--Rapsar 16:05, 26 Nisan 2011 (UTC)

selam myrat, internetime dokunma sayfası için resim var mı sende? inci sözlük'teki caps'i görünce yürüyüş fotoları da vardır diye düşündüm. --Hedda Gabler 13:25, 16 Mayıs 2011 (UTC)

  • teşekkürler myrat, iki tanesini şimdilik kullandım. --Hedda Gabler 14:28, 16 Mayıs 2011 (UTC)

İş birliği duyurusu![kaynağı değiştir]

Yeni İş Birliği Projesini Keşfedin!
  2011'in 20. haftasının projesi Kategori:Vikipedi düzenle kategorisindeki 2007 seneli maddeleri düzenleme olarak seçilmiştir. 


  Şimdi rekabete ortak olun. Çünkü, iş birliği takımı ile daha rahat, kolay ve hızlı katkıda bulunabilirsiniz.  
  Ayrıca özel önerilerinizle yeni iş birliği konuları aday gösterin ya da mevcut adaylıkları sonuca bağlayın.  
Teşekkürler! ------Duke ϡ»» ileti ^^ 18:54, 16 Mayıs 2011 (UTC)
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bu sayfaya imzanızı bırakın.

Selçuk İnan[kaynağı değiştir]

İstek yapıldı Yapıldı Üç günlük yarı koruma. --Superyetkinileti 22:16, 25 Mayıs 2011 (UTC)

Selamlar. Burada görüş belirtebilir misin?--Rapsar 10:01, 7 Haziran 2011 (UTC)

eylem fotoları[kaynağı değiştir]

iyi ki eylemlere katılan bir çevreci kullanıcımız var :) --— heddagabler 18:46, 8 Haziran 2011 (UTC)

Selam Myrat, Balçiçek Pamir ile yaptığı röportajta (linki sayfada mevcut) ve M. Ali Kara röportajında kendisi Silopi olarak vermiş bunu. 1990 öncesine göre değil de günümüze göre bu bilgiyi vermiş galiba. Not olarak düşebiliriz maddeye bu bilgiyi ne dersin? --— heddagabler 12:21, 14 Haziran 2011 (UTC)

Bu arada, Silopi Mardin'e mi Siirt'e mi bağlıydı o dönem? --— heddagabler 12:25, 14 Haziran 2011 (UTC)
haber verdiğin için tşk ederim. görüşürüz. --— heddagabler 12:33, 14 Haziran 2011 (UTC)

futbol kulüpleri sezonları[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şurada görebileceğin gibi standart bir adlandırmamız var. O nedenle değiştirdim ve bilgilendirmek istedim. Kolay gelsin--вяí¢αи76ileti 16:29, 20 Haziran 2011 (UTC)

  • Peki teşekkürler. :) Ancak bu standartlaştırma kararı ne zaman alındı? Alınan kararlardaki görüşleri okumak istiyorum. Zira lig sayfalarında 2011-12 Süper Lig gibi bir adlandırma uygulanırken, kulüp sayfalarının sezonlarında ise Trabzonspor 2011-12 sezonu adlandırması uygulanıyor. Şahsen kulüp sayfalarının da lig sayfalarındaki gibi olması gerektiğini düşünüyorum. Yine - her ne kadar İngilizce vikinin her kuralını uygulama zorunluluğu olmasa da - İngilizce vikide de tarihler hep önde yer alıyor.--Myrat ileti 16:42, 20 Haziran 2011 (UTC)
Öyle bir kararın alınıp alınmadığından haberim yok, sadece çoğunluğu böyle kullanılmakta ama yine de tartışmaya açarsan iyi olabilir. Tabii yeniden başlatılan yüksek tansiyonlu şu F.C.-FC tartışmasının bitmesini biraz beklemek faydalı olabilir--вяí¢αи76ileti 16:45, 20 Haziran 2011 (UTC)

Trabzonspor 2011-12 sezon maddesi[kaynağı değiştir]

Merhaba,

öncelikle vikipedi'de yaptigin olumlu entryler icin sizi tebrik ederim. size bugün yazmamin sebebi söyle: Biz birkac vikpedist TFF Süper Lig ve 1. Lig'deki tüm takimlarin sezon maddelerinin hazirlanmasi gerektigini kararlastirdik. Bu dogrultuda ben bir liste hazirladim ve hangi takim sezon maddeleri icin hangi kullanici sorumludur diye listeledim (Listeyi görmek icin Tikla). Sizi Trabzonspor'dan sorumlu kullanici diye kayit ettim. Umarim bu görevi kabul edersiniz.

Türkce vikipedi'de standardlasmak cabasinda oldugumuz icin sezon maddelerinde baz standard'lar önerdik. bunlara uyabilirseniz cok seviniriz. Standardlar söyledir:

1) Transferler bir kolon degil gelenler ve gidenler olarak iki yanyana olan kolona ayirilmali. (bu nokta sizin taktirinize kalmis mecburi degil yani)
2) Kadro (ve oyuncular istatistigi) su maddedeki gibi yapilmali: Karabükspor 2011-2012 sezonu
3) Oynanan karsilasma raporlari bi zahmet bu maddedeki gibi yapilmali.

Bun üc nokta disinda kendi taktirinize göre calisabilirsiniz.

Takimlarin gecmis sezonlar maddeleri icin hersey oldugu gibi kalabilir. Biz sadece bu sezonla beraber bu sistemi oturmasini istiyoruz.

Iyi calismalar

--Xberger 07:49, 30 Haziran 2011 (UTC)


merhaba transfer paragrafinda iki kolon yanyana koymussun. tek kolon icerinde simdi 5 alt kolon var. bence bunun beside gerekmiyor aslinda. tarih kolonu ve tarih mevkii kolonlarii sil istersen. zaten mevki bilgisi kadro paragrafinda mevcut olacak. simdiki durumda düsük resolution'lu bilgisayarlarda hos gözükmez.
iyi calismalar
--Xberger 09:33, 30 Haziran 2011 (UTC)


merhaba

transferler paragrafinda siralama senin yaptigini gibi yapilirsan giden ve gelenler listesini alt alta siramamak daha iyi. bu konuda haklisin.

ama karsilasmalarin raporlarinda herkesin yaptigi gibi yapsan iyi olur. cünkü lig baslayinca trabzon'un lig karsilasmasindaki raporu rakip takimin sezon maddesine ekleme imkani olmali. böylelikle ayni macin raporu iki sefer yapilmasina gerekli kalmaz ve herkesin isi hafifler. biz burda standard oturtmaya calisiyoruz. bu standarda en azindan mac raporu ve kadro konusunda uya bilirsen cok iyi olur.

iyi calismalar--Xberger 07:52, 7 Temmuz 2011 (UTC)

Ceza (rapçi) maddesindeki değişiklik neden onaylanmıyor?[kaynağı değiştir]

merhaba , ben biraz yeniyim. kurallar ve işleyiş hakkında fazla bilgim yok ancak resmi bir kaynaktan aldığım güncel biografiyi defalarca eklemiş olmama rağmen kimse tarafından onaylanmıyor. bu başlık altındaki mevcut bilgiler hem eski, hem çok eksik hem de hatalı.. www.myspace.com/ceza yani resmi myspace sayfasındaki biografiyi aynen yapıştırıyorum, lütfen inceleyip kabul ediniz...

Prens Sabahaddin[kaynağı değiştir]

Neden Reddet?

Kendi torununun Facebook üzerine bir kitap yazdı

O biseksüel, o işgal edilmiş

http://www.facebook.com/?ref=home#!/groups/138839136194941?ap=1

Dilek2 21:13, 12 Temmuz 2011 (UTC)

Emine Sultan[kaynağı değiştir]

Fehime, Mehmet Şerif Çavdaroğlu kızıydı

Emine Sultan Belki de üvey kız

Emine Sultan cocuksuz, herkese biliyor...sen git Ilber Ortayli ve Ibrahim Pazan sorun.

Dilek2 00:57, 14 Temmuz 2011 (UTC)

Sende gel Facebook de ve sorun Prens Sabahaddinin Büyük Büyük Torunu

Cok Osmanli Hanedani burda

Ve ben Ilber Ortaly sorun...dogru dedin...Emine Sultan cocuksuz bu Fehime üvey kizi,ve Fehime kizini Nemzade daha sonra Prens Sabahaddinin Tek Oglu evleniyor.

http://www.facebook.com/?ref=home#!/groups/138839136194941?ap=1

bu Link Prens Sabahaddinin Büyük Büyük Torunu...sen gördün. Dilek2 00:59, 14 Temmuz 2011 (UTC)

Uygun olmayan kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

Engellendi, bildirim için teşekkürler. --Superyetkinileti 20:20, 11 Ağustos 2011 (UTC)

Merhabalar Myrat[kaynağı değiştir]

Myrat kolay gelsin Sam Harris maddesi işlerimden dolayı aceleye geldi.silinsede olur şu haliyle ben o maddeyi sonradan ayrıntılı bir şekilde yazarım.tekrar kolay gelsin iyi çalışmalar.--Amadoni 15:36, 12 Ağustos 2011 (UTC)

dergi belirt şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba Hedda, sen düzenlediğin için soruyorum: Şablon:Dergi belirt/belgede yer alan biçim ve doi ne anlama geliyor? Bir de derginin sayısını hangisinde belirtiyoruz?--Myrat ileti 19:38, 13 Ağustos 2011 (UTC)

Merhaba,
biçim: derginin url'si varsa hangi formatta olduğunu (pdf vs) belirlemek için.
doi: dijital ortamdaki veriler için. daha fazlası için sayısal nesne tanımlayıcısı (doi)
derginin sayısını ise cilt kısmında belirtebilirsin. — heddagabler 20:07, 13 Ağustos 2011 (UTC)
Rica ederim. Kolay gelsin. — heddagabler 20:17, 13 Ağustos 2011 (UTC)

Reality 22:29, 4 Eylül 2011 (UTC)

  • Gece olsun durmak yok çalışmaya devam et. :) Kolay gelsin, Myrat. İyi çalışmalar. MSileti 23:52, 4 Eylül 2011 (UTC)
  • Teşekkür ederim. Güncelleme olsun, yine de ellerine sağlık. Katkıda bulunduğun maddeler harika. Sana da iyi geceler. MSileti 00:08, 5 Eylül 2011 (UTC)

Bar Kohba İsyanı[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bar Kohba İsyanı sayfasındaki anonim kullanıcının yaptığı son değişikliği inceleyebilir misiniz? --Myrat ileti 09:52, 8 Eylül 2011 (UTC)

Selam. Kontrol ettim ve bir sorun goremedim. Sayfa iyi gorunuyor. Haberdar ettiginiz icin tesekurler. -- Iggydarsamesaj 17:21, 8 Eylül 2011 (UTC)

fenerbahce sablon[kaynağı değiştir]

yanlis anlamayin, ama kontrol edip onay verdiginiz forma numaralari yanlis cikti. lütfen ileride resmi aciklama olmadan bazi seylere onay vermez iseniz, bilgi almak isteyen ve vikipedi ailesinden olmayan insanlara dogru icerikli bir ensiklopedi sunabiliriz hep beraber.

bugün aciklanan resmi forma numaralarina buradan kontrol edebilirsiniz: http://www.fenerbahce.org/futbola/detay.asp?ContentID=25781Bu imzasız yazı Denizli87 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selamlar, o değişikliğini onaylarken hızlıca genel bir sürüm kontrolü yaptığım için Fenerbahçe ile ilgili haberleri pek de yakından takip edemediğimden ötürü "heralde doğrudur" diyerekten onayladım. Ara sıra böyle hatalar yapabiliyoruz. :) Dikkatli olmaya çalışırım. Uyarınız için teşekkürler. Kolay gelsin.--Myrat ileti 17:23, 9 Eylül 2011 (UTC)

eyvallah, iyi günler-- Denizli87 17:25, 9 Eylül 2011 (UTC)

Turgutlusporda yaptıgım değişiklik neden geri alındı acaba ?Bu imzasız yazı 78.181.76.9 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Fuat Hüsnü Kayacan[kaynağı değiştir]

Fuat Hüsnü Kayacan maddesini hiç bir gerekçe göstermeksizin neden geri döndürdünüz? Orada kaynağı da vardı.LardoBalsamico 05:54, 14 Eylül 2011 (UTC)

Merhaba, Şu kullanıcının katkılarını inceleyebilir misiniz? Kolay gelsin.--Myrat ileti 18:26, 4 Ekim 2011 (UTC)

Selamlar, bilgilendirdiğin için teşekkür ederim. Arkadaşın yapmış olduğu şey çok yanlış sayılmaz ama maddelerin tartışma sayfalarında belirttiğim gerekçelerle değişiklikleri geri aldım. İyi akşamlar.--CRea80 21:37, 4 Ekim 2011 (UTC)

Sayfa başlığı değiştirme isteği[kaynağı değiştir]

Merhaba, Genetik katkı olarak açtığım başlık sayfasının, daha isabetli bir çevirisi olacağını düşündüğüm için Genetik karışım olarak değiştirilmesini rica edeceğim. Şimdiden teşekkürler.Bu imzasız yazı Agnostik Çeviri Grubu (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Selam Mimar. Millî Reasürans binasının fotoğraflarını Commons'a yükledim. Yalnız daracık caddede yer alan bu kadar büyük bir binanın tamamını çerçeveye sığdıramadım. Yine de iş görür sanırım. :) Kolay gelsin..--Myrat ileti 14:47, 19 Ekim 2011 (UTC)
  • Çok teşekkür ederim. Gayet güzeller bence. Kolay gelsin, sevgiler. Mimar77 15:20, 19 Ekim 2011 (UTC)

Merhaba Myrat. Kerbela Savaşı ve Vahhabilik sayfalarında onayladığın anonim değişikliklerinde TBA ihlali var gibi. Kerbela'daki kaynaksız bilgiyi kaldırdım ama Vahhabilik konusunda kaynak yok elimde. Bu konuda bilgin varsa bir göz atarsan sevinirim. Kolay gelsin.--Abuk SABUK mesajlaş 18:38, 21 Ekim 2011 (UTC)

Gereği yapıldı. Bildirim için teşekkürler, iyi bayramlar. --Superyetkinileti 20:07, 6 Kasım 2011 (UTC)

Almancasında "hem de reddettiği düşünceleri (kadınlara karşı yergici davranışlar, şarap yasağı, şiir ve sanatı aşağılama) bulduğunu vurgulamıştır. " diye bir ifade yok. --88.235.132.156 13:51, 7 Kasım 2011 (UTC)

  • Türkçe vikinin diğer vikilerin tıpatıp aynısı olması gerekmez. Ben yine de o kısıma kaynak belirt şablonu ekledim. Lütfen vikipedi'ye yabancı dilde içerik eklemeyin. Kolay gelsin.--Myrat ileti 14:00, 7 Kasım 2011 (UTC)

Kaynak olarak Almanca vikinin bağlantısı verilmiş. --88.235.132.156 14:05, 7 Kasım 2011 (UTC)

Selam. Şurada fikirlerini bekliyorum. Bu arda bu mesaja geri dönüş yapmana gerek yok :)--Rapsar da ne ki? 14:14, 15 Kasım 2011 (UTC)

Vandalizm Savaşçısı Yıldızı
Vikipedi maddelerini koruma konusunda gösterdiğin üstün başarı için verilmiştir. Teşekkürler :). --Gökhan 03:05, 1 Aralık 2011 (UTC)
Rica ederim. Çok zaman geçmiş yahu, arayı bu kadar açmamak lazımdı :). Bu arada kolay gelsin, daha epey yolumuz var. Sana da iyi sabahlar. :) --Gökhan 03:15, 1 Aralık 2011 (UTC)
Aslında var epey madde. Çevirisi yarım kalanları bitirdikten sonra, vaktim elverdiği sürece hepsiyle teker teker ilgilenmeyi düşünüyorum. Fazlasıyla yardıma ihtiyacım olacak tabii. Selam vereni borçlu çıkarmış gibi olmayayım da :D. SM olmamalarının pek mahsuru yok normalde ama ana sayfaya çıkaracak madde kalmadı elimizde. Sağol sorduğun için.--Gökhan 03:32, 1 Aralık 2011 (UTC)

Şu düzeltme işe yarayacak sanırım. Bildirim için teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 19:28, 1 Aralık 2011 (UTC)

Dünya tarihi[kaynağı değiştir]

Merhaba iyi günler Myrat, bu madde ile ilgilli degisikligimi neden kabul etmediniz? Bu madde'yi olusturan benim ve olustururken bazi ansiklopedilerde Hindistanda merkezi ısıtmalı,kanalizasyonlu iki katlı evlerin yapılmasi, insanlik tarihinide ilk defa görülmüsdü. Bu icat sayesinde bugünki ev kültürüne sahibiz. Yani bu yapidaki evler insanlara büyük bir örnek olmusdu. Saygilarla --Sero1988 9 Aralik 2011, 00:09 (UTC)

Ben ilginiz icin tesekkür ederim ama birsey daha sorcam neden benim yaptigim degisiklikler genelde kontrol edilmesi gerekiyor? Uzun süredir Vikipedi'deyim ve yaptigim katkilarda ortada?--Sero1988 9 Aralik 2011, 00:21 (UTC)

Verdiginiz destek icin size gercekten cok tesekkür ederim. --Sero1988 10 Aralik 2011, 03:09 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

  • arkadan birinin gelip, maddeleri okuyup, hataları düzelttiğini görmek iyi. çok teşekkürler --Mskyrider ileti 11:04, 10 Aralık 2011 (UTC)

Sürüm kontrolörlüğü[kaynağı değiştir]

Sürüm kontrolörlüğü için tekrar aday oldum. Desteğinizi bekliyorum.--Türk Süvarisi ileti 13:00, 11 Aralık 2011 (UTC)

Nüfus yoğunluğu[kaynağı değiştir]

Merhaba Stambouliote. Şöyle bir sayfa üzerinde çalışıyorum da bir konuda sana danışmak istedim. Nüfus yoğunluklarını nasıl buluyoruz? İstanbul'un ilçeleri sayfasında sen eklemişsin, o yüzden soruyorum. İlçelerin internet sitelerinden mi faydalandın yoksa dönüştürücü gibi bir program vasıtasıyla mı halletin?--Myrat ileti 00:39, 14 Aralık 2011 (UTC)

Merhaba. Nüfus yoğunluğunu bulmak için bir hesap makinesi yeterli =) Herkesçe doğrulanabilir olduğundan kaynak göstermeye de gerek yok. İlçenin nüfusu ve yüzölçümü kesin olarak biliniyorsa sen de hesaplayabilirsin. Örneğin, yüzölçümü 236 km2 olan bir ilçenin nüfusu 315600 ise; 315600/236 formülüyle kilometrekareye kaç kişi düştüğünü hesaplayabilirsin. Kolay gelsin!--Stambouliote ileti 19:00, 14 Aralık 2011 (UTC)

Merhaba, Santrifüj sayfasına eklediğim "kullanım alanları" başlığının kaldırılma gerekçesini öğrenebilir miyim? Bunlar aynı zamanda İngilizce Vikipedi'de bulunan konulardı. "başlık genişlet" şablonunu özellikle eklemiştim daha sonra bunları genişletilebilmesi için. Teşekkürler --Bouncingball2mesaj 14:28, 3 Ocak 2012 (UTC)

Teşekkür ederim konuyla ilgilendiğiniz için, iyi çalışmalar. --Bouncingball2mesaj 15:01, 3 Ocak 2012 (UTC)

Selamlar. Kategori:ABD'li bayan modeller‎ sayfasını k1 ile işaretlemişsiniz ancak, sayfayı Kategori:ABD'li kadın modeller‎ olarak tekrar açmışsınız. Bu durumda yeniden adlandırılan kategori anlamına gelen k2 ile işaretleyip ve mümkünse yeni adın linkini vermeniz daha uygun olur. Bir de kadın-bayan konusunda alınmış kesin bir karar var mı? Kategori adlandırma konusundaki tartışmalar kat sayfasında yapılıyor biliyorsunuz. Orada benzer konuda alınmış bir karar var mı? Zira k2 yalnızca bariz hataya sahip adlandırmalarda kullanılabiliyor esasen. Ancak tartışma sonrasında yeniden adlandırılması konusunda karar birliği oluşmuşsa olabilir. Uzun zamandır aktif olmadığımdan bilemiyorum, bu konudaki karara varılmış kategori tartışma sayfası var mı acaba?--Merube 89msj 15:31, 14 Ocak 2012 (UTC)

Selamlar. Evet ilk konuda haklısınız. Dikkatsizliğimden kaynaklanan bir sorun. Bayan-kadın konusuna gelince; bu konuda birçok kez tartışma yapılmasına ve genel kanının kadın olmasından yana görüş belirtilmesine rağmen net bir sonuç çıkmadı sanırım. Kategori adını şuanda tek tük bayan şeklinde adlandırma olduğu için değiştirdim.--Myrat ileti 15:48, 14 Ocak 2012 (UTC)
Ellerinize sağlık, tek tük kalan adların standartlaşması iyi olmuş, ellerinize sağlık. Köy çeşmesi linki için ve açıklama ile anlayışınız için çok teşekkür ederim. Aslında bunun köy çeşmesinde değil de, kategoriye özel olarak tartışılması en temizi sanıyorum. Çünkü mesela voleybol bayanlar avrupa şampiyonası adlandırması resmi ad olabilir. Ancak diyelim futbol kadınlar avrupa şampiyonası ise o federasyona göre resmi addır, doğru olup olmadığını bilmiyorum örnek olması adına kafadan attım :). Sonuç olarak resmi adlandırma burada önem kazanıyor. Açıkçası bu doğrultuda, köy çeşmesinde tamamına yönelik standartlaştırma çalışmalarının sonuçsuz kalması çok şaşırtıcı değil diye düşünüyorum. Bu nedenle, ada özel tartışma en iyisi diye düşünüyorum. Şimdilik çoğu standartlaşmış olmuş iyi olmuş, ancak özellikle şampiyona adları gibi resmi ada sahip olabilecek kategori adlandırmalarında Vikipedi:Kategori tartışmalarında karar alınması daha iyi olur bundan sonra diye düşünüyorum. Hepsi için tek tek lazım değil elbette, mesela ana kategori olan voleybol kadınlar avrupa şampiyonası kategorisinde tartışma sonucunda atıyorum voleybol bayanlar avrupa şampiyonası olmasına karar verildi, o zaman tüm alt kategorileri de atıyorum "2003 voleybol bayanlar avrupa şampiyonası" kategorisi de "voleybol kadınlar avrupa şampiyonası" ile ilgili verilen KAT sayfasına bağlantı verilerek değiştirilebilir. ABD'li kadın modeller gibi resmi ada sahip olması mümkün olmayan konularda da en azından bir adet emsal karar olması iyi olurdu, ancak dediğiniz gibi köy çeşmesinde genel kanı "kadın" adlandırması yönünde olduğuna göre değiştirilmesi uygun olmuş. Sonuç olarak bunlar standart olması önemliydi, sayenizde standart sağlanmış olmuş, ellerinize sağlık. Bundan sonra karşı çıkan olursa şayet değiştirilmesi için kat açar. Uzun uzun yazdım ama, hazır konu açılmışken kayda düşmek için birkaç söz etmek istedim naçizane :). Tekrar ellerinize sağlık ve herşey için teşekkürler. Sevgiler--Merube 89msj 16:28, 17 Ocak 2012 (UTC)

Selamlar. SDD/YMD için ellerinize sağlık. Yalnız naçizane bir ricam olacaktı sizden. Rica etsem, devriyelik yaparken işaretlediğiniz maddelerin yazarlarına bilgi mesajları da yollayabilir misiniz? Hoşgeldin mesajı olmayanlara ilk başta hoşgeldin mesajı ardından gerekli bilgilendirme mesajlarını yollayabilirseniz çok müteşekkir olurum. Tekrar ellerinize sağlık, kolaylıklar--Merube 89msj 17:37, 21 Ocak 2012 (UTC)

Ara sıra yapıyorum ama çok fazla gün geçtiyse yollamıyorum. Yine de yaparım bundan sonra.İyi çalışmalar. :)--Myrat ileti 15:36, 22 Ocak 2012 (UTC)
Çok teşekkür ederim. Sevgilerimle--Merube 89msj 16:01, 23 Ocak 2012 (UTC)

Engellendi, teşekkürler. --yabancım 16:27, 26 Ocak 2012 (UTC)

Tayland Dış Link[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Tayland maddesinde bulunan dış link çalışmıyor. Bunu Tayland hakkındaki en kapsamlı Türkçe kaynak olan Tayland Gezi Rehberi sitesi ile değiştirmiştim. Fakat siz anlaşılan içeriğine dahi bakmadan değişikliği reddetmişsiniz. Bari en azından sayfadaki mevcut linki kaldırın çünkü çalışmıyor. Bundan sonra da yapılan değişiklikleri otomatikman reddetmeden en azından bir göz atarsanız daha iyi olur sanırım. İyi Günler.

hizmetli başvurularıyla ilgili yanlış gerekçelerden birine tekabul eden bir yorum yapmışsınız.--Ilgaz ERmesajkatkılarım 15:19, 18 Şubat 2012 (UTC)

Rijksmuseum Amsterdam ve Cevat Güler[kaynağı değiştir]

Merhabalar, wikipedia düzenlemeleri konusunda yeni fakat istekli birisiyim. Maddelere yaptığım düzenlemelerin reddedilme sebebleri nedir? Bilgi verirseniz sevinirim. sancakli 18:42, 3 Mart 2012 (UTC)

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Maddelere resim yüklerken uygun lisans tanımını bulmakta zorlanıyorum. Kendi resmi web sitesinden aldığım fotoğrafları madde içerisinde kullanabilir miyim? Kullanabilirsem hangi lisansı seçmem gerekiyor? İyi çalışmalar. sancakli 22:41, 3 Mart 2012 (UTC)

Soru: Vikipedi'de nasıl hizmetli olunabiliyor?Bu imzasız yazı Abcd001 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Prens Sabahaddin[kaynağı değiştir]

Sen ne yaptin?

her zaman...?

Onun kizi: Fethiye 1899 dogdu ve 1986 vefat etti...neden sen hemen düstü?Bu imzasız yazı 217.248.143.145 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Şehzade Mehmed[kaynağı değiştir]

Şehzade Mehmed, (d. 1521 - ö. 1543), Kanuni Sultan Süleyman'ın Hürrem Sultan'dan olan; 1. oğludur.

Şehzade Mehmed, çocukluğunda Topkapı Sarayı'nda kalmış; çocukluğunu annesiyle geçirmiştir. Şehzade Mustafa ile çok iyi anlaştığı bilinirdi. Saray hayatında en başarılı olan şehzadelerden bir tanesiydi. Şehzade Mehmed 1540 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından Veliaht Şehzade olarak atanmıştır. O zamanlar veliaht şehzadeler manisada sancakbeyliği görevinde bulunurlardı.

Şehzade Mehmed veliaht seçilene kadar Şehzade Mustafa manisa sancakbeyliğinde görev yapmaktaydı. Şehzade Mehmed babası Kanuni Sultan Süleyman tarafından çok sevilen bir şehzadeydi. Hatta babası Sultan Süleyman tahttan feragat ederek tahtı oğlu Şehzade Mehmed'e bırakacaktı.

Şehzade Mustafa'nın emriyle zehirlendi.

çocuk [değiştir]

Şehzade Mehmed sırasında öldü, Onun hizmetçi Baharnaz hatun gebe kaldı. Daha sonra bir kız çocuğu doğurdu. Hüma-Şah Sultan (d.1544, Manisa - ö.1582, Istanbul)

ilk evli 1566/67, ile Damad Mehmed Ferhad Paşa (d.1526 - ö.6.1.1675), üçüncü Vezir 1564-1565 oldu.

ikinci evli 25.8.1575, ile Damad Lale Kara Mustafa Paşa Sokolluzade (ö.7.8.1580).

üçüncü evli 1581 ile, Damad Gazi Mehmed Paşa (ö.23.8.1592).

O ilk kocası ile dört oğlu ve beş kızı doğurdu, ve ikinci kocası tarafından bir oğlan doğurdu.Bu imzasız yazı ‎217.248.143.145 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Saliha Sultan[kaynağı değiştir]

en iyi Dinle:

1.)Saliha Sebkati Valide Sultan (1680-1739) Osmanlı padişahı I. Mahmut'nın annesi, Valide Sultan ve Sultan II. Mustafa'in eşiydi.

2.)Saliha Sultan (1811-1843),II.Mahmud'un Kızı.

3.)Saliha Sultan (1862 -1941), Abdülaziz'ın Kızı.

neden değiştirmek?

217.248.182.57 05:55, 17 Mart 2012 (UTC)

Teşekkürler...[kaynağı değiştir]

Çok teşekkür ederim. Hatırlanmak ve eski dostları görmek çok güzel :) Eskisi kadar sanmıyorum ama fırsat buldukça katkıda bulunmaya çalışacağım. Sevgiler. Bahsettiğiniz gibi editörlük başvurusunu yaptım. Sevgiler... --Math34 ileti 07:00, 4 Nisan 2012 (UTC)

FAHRİYE EVCEN[kaynağı değiştir]

boğaziçi üniversitesinde tarih bölümünde okuyor sayfasında ki yazıda sosyoloji yazıyor doğru ama sosyolojiyi bıraktı ilgili alandaki cümlenin içinden çıkamadım. nasıl bir çümle ile yazmalıyım boğaziçi üniversitesi fen edebiyat fakültesi tarih bölümü olacak.siz bir bakabilirmisiniz.Bu imzasız yazı Sevgierol1984a (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

VP:Spor iş birliği[kaynağı değiştir]

VikiProje Spor İş birliği
İyi günler...
VikiProje Spor bünyesinde 2-15 Haziran 2012 tarihleri arasının iş birliği; 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda mücadele eden basketbolcuların açılması seçilmiştir. Katılım için tıklayın.
-- BalKesLi 15:36, 2 Haziran 2012 (UTC)