Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Karedefter

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Sonuç: Başarısız. Vikipedi topluluğunda Ilgaz ER'in hizmetli olması yönünde fikir birliği oluşmamıştır. --yabancım 19:52, 13 Şubat 2012 (UTC)

Sayısal sonuç
 Geçerli oy: 13
 Destek: 7
 Karşı: 4
 Tarafsız: 2
 Oran: %63,63

Ilgaz ER[kaynağı değiştir]

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 10:26, 12 Şubat 2012 (UTC)

Kullanıcı, sonradan adını Karedefter olarak değiştirmiştir.

Ilgaz ER (MesajKatkılarİstatistikler) – Halihazırda bir editör ve İBP sorumlu adayıyım. Hizmetlilik yetkisi için yeterli olduğumu düşünüyorum. Ilgaz ERmesajkatkılarım 10:26, 29 Ocak 2012 (UTC)



Lütfen olumlu / olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetlilik başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

  1. Ilgaz ER kanımca bu görevin üstesinden gelebilir. Sevgilerimle --NicoMesaj 20:38, 30 Ocak 2012 (UTC)
  2. Dikkatli, özverili ve çalışkan bir arkadaşımız. İBP sorumluluğunu gayet iyi yürütüyor. Ellerine sağlık --i.e. msj 22:04, 30 Ocak 2012 (UTC)
  3. Katılıyorum. GökçeYörük 22:50, 30 Ocak 2012 (UTC)
  4. Tüm kayitlari olumlu. Ilk siralar kendisininde belirtigi gibi acemiliginden kaynaklanan iki üc hatalari olmustur, ama onlari cabuk atlatti. Sonucta bu tür hatalari ilk baslar hepimiz yaptik. Hizmetlilik icin uygun birisi.--Xberger 09:18, 3 Şubat 2012 (UTC)
  5. Görevini rahatça yapacağına inanıyorum.--Reality 01:29, 5 Şubat 2012 (UTC)
  6. Xberger'e ve paralel yorumlara katılıyorum. Utku Tanrıveremesaj 01:31, 5 Şubat 2012 (UTC)
  7. Hizmetlilik için uygun bir aday olduğunu düşünüyorum.-- s a y z ' ı nu s u 12:35, 9 Şubat 2012 (UTC)

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

  1. Katkılarında bir sorun göremedim. Verdiği cevaplar tatmin edici. Tartışmalarda katılmadığından kimseyle tartışmamış. Yeterlidir.--RapsarEfendim? 23:10, 29 Ocak 2012 (UTC)
    Ah, daha birkaç ay öncesine kadar telif ihlalleri yaptığından uyarılar almış. Nasıl da kimse dikkat etmemiş ki? Telif ihlali yapan birisinin hizmetli olmasını doğru bulmuyorum.--RapsarEfendim? 23:13, 30 Ocak 2012 (UTC)
    En son ihlal ağustosta. Şimdi ise Şubattayız. O zaman acemiydim. şimdi biraz daha bilgiliyim telif işinde. Ayrıca son uyarı ağustosta(Sabricanınki telif uyarısı değil, ymd'yle ilgili bir tavsiye.). Gerisi yok.--Ilgaz ERmesajkatkılarım 06:51, 31 Ocak 2012 (UTC)
  2. Hizmetlilik şartlarında en azından 1000 değişikliğin hizmetli olabilmek için yeterli olduğu yazıyor ama Ilgaz Er'in şimdilik 1900 değişikliği var. Şahsi fikrim bu değişikliklerin hizmetli olabilecek kadar yeterli olmadığı yönünde. Ancak kitap öyle diyor. Neyse, yukarıda yaptığı ihlallerden bahsedilmiş ve o zamanlar acemi olduğunu belirtmiş. Kendisinden daha fazla aktif olmasını ve bu acemiliği ne oranda giderdiğini görmek istiyorum. Ayrıca dil bilgisi konusunda da çok sık hatalar yapıyor. Örneğin; alttaki sorulara verdiği cevaplar. Şimdilik hizmetli olabilecek seviyede olmadığını düşünüyorum. --Myrat ileti 00:10, 8 Şubat 2012 (UTC)
  3. Ben erken olduğunu düşünüyorum. Myrat'ın dediğine katılıyorum. 1900 değişiklik sayısı yeterli değil. Milesbroke 19:35, 9 Şubat 2012 (UTC)
    Bence Ağustos'ta yaptığı söylenen bir telif ihlali için olumsuz oy vermek doğru olmaz. Sonuçta hepimiz başlangıçta bu tür hatalar yaptık ve hala yapabiliyoruz da. Ama hizmetli olacak olan birinin bu konuda kendini kanıtlamış olması lazım. Milesbroke 19:38, 9 Şubat 2012 (UTC)
  4. Kullanıcının katkılarını incelemeye başladım ancak daha son 100 değişikliği içerisinde bazı hatalara rastladım. Ne yazık ki kullanıcı için henüz erken olduğunu, viki işleyişi hakkında çok daha fazla tecrübe kazanması gerektiğini düşünüyorum. Mesela şurada bir kategorinin içeriğini boşaltıp ardından aynı kategoriye şurada birleş şablonunu ekliyor. Hangi sayfayla birleşmesi yazmamakla beraber -ki yazmalı-, bu şablon kategorilerde kullanılmıyor. Kategorilere {{kategori yönlendirme}} şablonunun konulması gerekiyor. Ayrıca kategorinin adı neden değişiyor, nasıl bir süreç izleniyor? Sanıyorum Kategori:Türkiye köy taslakları sayfasına aktarılıyor ama kategorinin adında ciddi bir Türkçe bozukluğu yok, hatta yeni adı daha sorunlu sanki. Sonuç olarak bu değişiklik k2 için uygun değil yani. Başkalarıyla tartışılması lazımdı, süreç sayfasının yani şu sayfanın kullanımı gerekirdi. Bu değişiklikleri nedeniyle viki işleyişi konusunda bilgi eksikliği olduğu konusunda endişelerim var. Ayrıca şu değişikliği telif konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığı, hatta daha da kötüsü gerekli sil şablonlarını çıkardığını gösteriyor -hatalı lisanstan direkt silinmesi gerekiyor sayfanın aslında ama adaylık süresince görülebilmesi için bekletmeli sil olarak işaretliyorum, ancak en kısa zamanda silinecektir/silinmelidir dosya. Bu bir kitabın içeriği, kendi çalışması olamaz yani. Bir albüm kapağını veya bir televizyon programından bir kareyi kendimiz çekip vikiye aktarmamız o eseri "kendi çalışmamız" yapmaz. Albüm kapağı için {{Albüm kapağı AK}} şablonu kullanıyor mesela. Bu durumda bir albüm kapağının fotoğrafını çekip eklense ve "kendi çalışmam" diye lisanslansa kullanıcının bunu onaylayacağı görülüyor. Tabi tek sorun telif politikasına hakim olmaması değil, gerekli bir sil şablonunu çıkarması da ciddi bir sorun zira her politikayı bilmek zorunda olmasa da en azından bilmediği politikaların farkında olup bu tarz değişiklikler yapmaktan kaçınmamasını da endişe verici buluyorum. Sonuç olarak telif politikalarına hakim olmadığını, işleyiş konusunda daha dikkatli olması gerekmesi gibi endişelerime istinaden henüz çok erken olduğunu düşünüyorum naçizane. Kullanıcının daha eski değişikliklerine bakmadım, bu tarz başka değişiklikleri olmadığını ümit ediyorum. Ancak yine de naçizane bir ricam olacak, lütfen kendi eski katkılarını gözden geçirip, bu tarz başka değişiklikleriniz varsa sil şablonlarını geri ekleyebilir misiniz? Çok müteşekkir olurum. Son olarak kullanıcının vikide tecrübesini arttırmasını gerekli görüyorum, yukarıda açıkladığım nedenlere istinaden henüz kullanıcı için hizmetliliğin çok erken olduğunu düşünüyorum. Saygılarımla--Merube 89msj 21:30, 9 Şubat 2012 (UTC)

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

  1. Kullanıcının katkılarını incelediğimde hizmetli olmasını engelleyecek önemli bir şey gözüme çarpmadı. Ağustos ayında telif hakkı ile ilgili bir problemden bahsedilmiş. Kullanıcının katkılarına başladığı mart ayı dikkate alındığında ağustosta hata yapmış olması gayet normal. Zaten ağustos ayında değil, şimdi aday olmuş. Son zamanlarda herhangi bir problem yok. Tarafsız olmamın nedeni ise; Türkçe yazım kurallarına pek özen göstermemesidir. Bir hizmetliden beklediğim başlıca özelliklerden biri maddelerde veya diğer kullanıcılarla iletişiminde yazım kurallarını doğru kullanmasıdır. Bu nedenle oyum şimdilik tarafsız. LuCkY ileti 09:00, 31 Ocak 2012 (UTC)
  2. Aslında telif hakkı ihlâlinin hizmetli olmaya engel olacağını düşünmüyorum. Ama gene de emin olamıyorum. O yüzden tarafsızım. -Ravagesileti 21:35, 31 Ocak 2012 (UTC)
bu hizmetlilik oylamasından tamamen bağımsız olarak soruyorum. 'telif hakkı ihlalinin hizmetli olmaya engel olacağını düşünmüyorsunuz'. peki, tarafsızlıkla birlikte vikipedinin en temel iki ilkesinden birini korumayacak olan hizmetlilerden ne bekliyoruz? --ki bl 10:37, 5 Şubat 2012 (UTC)
Kesin olarak "düşünmüyorum" demedim, mesajımda demek istediğim telif hakkı ihlâlinin hizmetli olmaya engel olup olmayacağı konusunda emin olamadığımdır. O yüzden tarafsız kaldım. Kolay gelsin. -Ravagesileti 16:23, 6 Şubat 2012 (UTC)
Anladığım kadarıyla "Geçmişte yapılmış telif hakkı ihlalinin..." mi demek istediniz? Utku Tanrıveremesaj 16:28, 6 Şubat 2012 (UTC)
Aynen evet :). -Ravagesileti 16:41, 6 Şubat 2012 (UTC)

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]

  • Adaylık durdurulmalıdır. Ilgaz ER, şurada kuklacı olduğunu itiraf etmiştir. Aylardır bekleyen dava ilgi görmemiş, karara bağlanmamıştır. Fakat kullanıcının kendi itirafı var, bu sebeple bir IP denetlemesi yapılıp durum kesinleşene kadar adaylık durdurulmalı. Sevgilerimle. --Berm@nyaİleti 00:41, 4 Şubat 2012 (UTC)
Hayır Bermanya, dikkat ettiysen Ilgaz Er, orada şikayette bulunmuş. Kuklacı olduğunu itiraf eden Maldek. --Ozankra 00:49, 4 Şubat 2012 (UTC)
Kanıtlar ve iddia başlığı altında itiraf var, itirafın sonunda da Ilgaz ER'in imzası var :) --Berm@nyaİleti 00:51, 4 Şubat 2012 (UTC)
Orada alıntı yapmış, kullanıcının kendi sayfasından. Başkası hakkında dava açıp, kendisi itiraf etmemiş...--RapsarEfendim? 09:01, 4 Şubat 2012 (UTC)
Öyle bir yazılmış ki, sanki kendisi diyor zannettim :) Problem yok, sevgiler. --Berm@nyaİleti 14:37, 4 Şubat 2012 (UTC)
  • Estağfurullah... :) [Üçüncü sorunun cevabına istinaden.] Utku Tanrıveremesaj 20:42, 4 Şubat 2012 (UTC)

Sorular Sorular[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki sorular 2006 sonundan beri hizmetli adaylarına topluluğun kendisini daha iyi tanımasına yardımcı olabilmek için sorulmakta. Cevaplayıp cevaplamamakta serbestsiniz.

1. Hizmetlilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında hizmetlilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C: En çok hizmetli ilgisi gerektiren sayfalar ve sorunlu dosyalarla ilgileneceğim. EP #11'lik kullanıcılarla pek haşır neşir olmak istemiyorum.
2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C: Gnel olara pek madde yazmıyorum. Onun yerine hailhazırda bulunan maddelerle uğraşıyorum.
3. Hizmetlilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C: YMD'yi falan utku ve diğerlerine bırakmayı düşünüyorum.Yani hizmetli sayfalarına ağırlık vereceğim.
4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C: Hayır, yaşamadım ve yaşamamaya calışmya devam edeceğim.
5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C: Bence süresiz engel idamdan farksız. Yani burayı üçbeş kişiyle yrütmeye çalışırken yenileri uzaklaştırmaya gerek yok.
6. Anonim kullanıcılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir hizmetlinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C: Benim için herkesin fikri değerlidir. Eh, hepsi kullanıcı adı alsa keşke de...
7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C: Bişeye aday olmadan önce hep birine sormam.Çünkü onlar benim sudan, sabundan uzak durmamı istiyorlar.
8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C: Kesinlikle vikinin özüne aykırı olduğunu düşünyorum.
9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Bence içlerinden en çok sorun yaşananı VP:TBA. İhlallerde uyarırım, izah ederim. TBA'da özellikle engelden başka yollar ararım.
10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C: Yok. VP:K'yı biraz sert bulsam da kesinlikle karşı oldüğüm birşey yok.
11. Jimbo Wales'ın yerinde olsan ve Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
C:Ben de bot kullanımını yaygınlaştırırdım.
12. Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C:Bence trol "zararlı değişiklik yapan" kullanıcıdır. Ben şahsen hiçbirşey yapmam. Çünkü onlar bizim onları besleyip peşimizden koşmamızı isterler.
13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C:Çünkü bunu seviyorum. Ayrıca burda kimse kimseyi yönetemez.
  • Soru - Kullanıcı sayfanızda "Ilgaz ER şu anda gerçek hayatta çok yoğun olduğundan Vikipedi'yle istediği kadar ilgilenememektedir" yazıyor. İlerleyen günlerde aktif olabilecek misiniz?--Khutuckmsj 20:09, 5 Şubat 2012 (UTC)
  • Soru Merhaba Ilgaz Er. Birkaç sorum var:
  1. Değişikliklerinizi çok detaylı henüz incelemedim. "Gnel olara pek madde yazmıyorum. Onun yerine hailhazırda bulunan maddelerle uğraşıyorum." yorumunuz sebebiyle soruyorum: Şimdiye kadar hazırladığınız/emeğinizin geçtiği hiç madde yok mudur? Varsa örnekleri paylaşabilir misiniz?
  2. Kullanıcılarla yaşanabilecek sorunlarla ilgili yorumunuz "Hayır, yaşamadım ve yaşamamaya calışmya devam edeceğim." olmuş. Bunu nasıl yapmayı planladığınızı bizimle paylaşır mısınız?
  3. Beşinci soruya verdiğiniz cevaba istinaden soruyorum: Vikipedi'nin engel politikaları açıkken süresiz engel gerektirecek bir kullanıcıyla karşılaştığınızda tavrınız onu engellememek yönünde mi olacak?
  4. VP:K'nın sert bulduğunuz yanlarını bizimle paylaşır mısınız? İleride hizmetli olduğunuzda kukla kullanıcılarla karşılaştığınızda tavrınız ne olacak?

Teşekkürler, iyi günler. -- Güzelonlu (mesaj) 07:24, 6 Şubat 2012 (UTC)


Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.