İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:Lawlss/Mart 2010-Ocak 2017

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü olan Vikipedi'ye hoş geldin!

Katkıda bulunurken cesur ol! Hadi kolay gelsin.

M. Yalçın Yalhı ileti 23:43, 13 Mart 2010 (UTC)




Buluşmaya davetlisiniz![kaynağı değiştir]

Sevgili Lawlss/Mart 2010-Ocak 2017,

Jimmy Wales, yarın bir konferans için İstanbul'da olacak ve konferanstan sonra vaktinin bir kısmında Türkiye'deki Vikipedistler ile buluşmayı planlıyor.

Sizin de buluşmaya katılımınız bizim için önemli. Konu ile ilgili gelişmeleri köy çeşmesinden takip edebilirsiniz.

Güvenlik tedbirleri gereği görüşmeye katılacak kişilerin isimlerinin önceden belirlenip bildirilmesi gerekiyor.

İsminizin listeye eklenmesi için en kısa sürede bana e-posta veya mesaj atmanız gerekli.

İletişim ve ulaşım konusunda herhangi bir sorun yaşarsanız bana e-posta gönderebilir veya mesaj sayfamdan bana yazabilirsiniz.


Önemli: Ayrıca bir telefon numarası belirtmeniz yarınki iletişim için kolaylık sağlayacaktır ve önemlidir. E-postanıza yanıt olarak kendi telefon numaramı size ileteceğim.


Görüşmenin tarihi ve saati:

5 Ekim 2011 Çarşamba - 16:00, Lütfen belirtilen saatten daha önce alanda bulunmaya özen gösteriniz görüşmenin kısa sürmesi planlanıyor

Görüşmenin yapılacağı yer:

İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, Harbiye, İstanbul


Bu mesaj, İstanbul'da yaşadığını belirten Vikipedistlere, bilgilendirme amacıyla gönderilmiştir.

Yarın görüşmek ümidiyle... Nazif İLBEK 17:17, 4 Ekim 2011 (UTC)

Vikiproje:Vikipedi Türkiye Buluşması/Davetiye

İyi akşamlar.."Tinder" kelimesi İngilizcede bir çok kelimeye denk geliyor..(Ayrıntı için buraya bakabilirsiniz)..Şayet bu maddelerin Türk vikisine açılması istenirse çakışma yaratabilir...İngilizce versiyonunda da uygulama diye belirtilmiş (app oalrak) bence "uygulama" ibaresini eklemeniz doğru olur...İyi vikiler---Emreculha (mesaj) 23:31, 25 Ekim 2016 (UTC)

Teşekkür ederim ilginiz için. Burakolik (mesaj) 23:33, 25 Ekim 2016 (UTC)
Vikiçizer işlemi yapmış. İyi çalışmalar. --Eldarion 06:17, 26 Ekim 2016 (UTC)

Farkındalık[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

Bir sorum veya önerim yok. Sadece bunca yoğunluğun arasında Vikipedi'de olan konuşmalara dikkat edip SAS'ta destek olduğunuz için teşekkür ederim. Sizin gibi insanların bu sitede olan varlığı bile sırf katkı yapmak için insanı heveslendiriyor. Elinize, kolunuza hatta karakterinize sağlık. :)

İyi akşamlar. Burakolik (mesaj) 15:24, 28 Ekim 2016 (UTC)

Merhaba. Estağfurullah öncelikle. Bir "kullanıcıları soğutuyorsun" bir "kullanıcıları ısındırıyorsun" diye tepkiler almak kafamı karıştırsa da doğru olan şeyi yapmaya özen göstermeye çalışıyorum :) İyi akşamlar.--RapsarEfendim? 21:29, 28 Ekim 2016 (UTC)

Çeviri Aracı[kaynağı değiştir]

Merhaba, bu konu hakkında daha önceden bilginiz olabilir ama ben yine de her ihtimali düşünerek bilgilendirmek istedim. Şurada yer alan araç [1] en.wikipedia sürümündeki football biography bilgi kutusundan (infobox) yeni madde oluşturmayı sağlıyor. en.wikipedia'daki herhangi bir bilgi kutusunu alıp buraya yapıştırarak hem bilgi kutusunun Türkçesini hem de taslak madde seviyesinde cümleleri ve kategorileri elde edebilirsiniz. İsterseniz yeni madde oluşturma amaçlı isterseniz bilgi kutusunu çevirme amaçlı kullanabilirsiniz. Yalnız araç %100 doğru çıktı vermemektedir, sayfayı kaydetmeden önce cümlelerin düzgün oluşturulduğuna özellikle dikkat ediniz. Kolay gelsin. Alperen (mesaj) 20:23, 7 Kasım 2016 (UTC)

Çok teşekkür ederim bilgilendirme için. Çeviri yaparken bayağı zaman kaybı yaşatıyordu bana, çok iyi oldu bu araç.
Saygılar, sevgiler. :) Burakolik (mesaj) 20:33, 8 Kasım 2016 (UTC)

Müzik tarzı bilgi kutusu ingilizce[kaynağı değiştir]

Merhaba @Rapsar, Müzik tarzı bilgi kutusu şablonu ingilizce kalmış, o düzeltilecek mi yoksa uzun zamandır öyle olduğu için değiştirilmeyecek mi? Diğer sorum da, Alternatif hip hop başlığını açacağım ancak o şablonu mu kullansam yoksa Şablon:Bilgikutusu Müzik türü'nü mü bilemedim. İngilizce vikide Şablon:Müzik tarzı bilgi kutusunu kullanmışlar. Saygılar, sevgiler. Burakolik (mesaj) 21:29, 16 Kasım 2016 (UTC)

Merhaba. İkisi de aynı amaç için oluşturulmuş farklı şablonlar bahsettiğin gibi. Şablonların içeriğine bakılınca, Şablon:Bilgi kutusu kullandığından dolayı Şablon:Bilgikutusu Müzik türünün kullanılması lazım. Ancak diğer şablon daha çok maddede kullanılıyor maalesef. Burada yapılması gereken ya o daha çok kullanılanı bahsettiğim ana bilgi kutusu şablonuyla yeniden düzenlemek ya da bunu, kullanıldığı maddelerden kaldırarak diğerini eklemek. İngilizce olması da ekstra "olmaması" gereken bir husus tabi. Görebildiğim üzere 60-70 civarı maddede kullanılıyor. Konu ilgini çekerse o ilk şablonu kaldırıp, düzgün bir biçimde ikincisini ekleyebilirsin. Hem eksikler varsa onlar da giderilmiş olur hem de çift bir şablondan kurtuluruz :) Uğraşmam dersen ikincisini kullanmanı tavsiye ederim açacağım maddede ve ileriki dönemlerde. İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 21:49, 16 Kasım 2016 (UTC)

Teşekkür ederim detaylı bilgilendirme için @Rapsar. Birimizin kendisini feda etmesi gerekiyor, görmezden gelmek olmaz şimdi. Madem gördüm, ben bu iş için gönüllüyüm. :/ Şimdiki sorum şu, hatalı olanı yani "Müzik tarzı bilgi kutusu" şeklinde kullanan maddeleri nasıl görebilirim? Girip tek tek düzenlemek için soruyorum. Düzenlemeler bitince size bildiririm, gereksiz olanı kaldırırsınız Vikipedi'den. :) Burakolik (mesaj) 22:00, 16 Kasım 2016 (UTC)

Şablona verilen bağlantıları, sol menüde yer alan "sayfaya bağlantılar" kısmından görebilirsin. Ben kaldıramam, zira hizmetli değilim ve silme yetkim yok :) Bu arada bu taşımaları bot yardımıyla da yapmak mümkün, onu da eklemeden geçemeyeceğim. Eski parametreyi (örneğin "stylistic_origins") ve değiştirilmesi gereken parametreyi (örneğin "biçemsel_kökenler") yazarsanız bir bot bunları hızlıca yapabilir. Bunları:
  • stylistic_origins>biçemsel_kökenler
  • cultural_origins>ekinsel_kökenler
Şeklinde tek tek yazman gerekiyor. Oradan sonra Vikipedi:Botlar/İstekler sayfasına gidip, şu veya şu örnektekine benzer talep oluşturman yeterli. Hatta bir de örnek yaparsan ve oraya eklersen daha da iyi olur :) Bence bu daha iyi bir yöntem :)--RapsarEfendim? 22:06, 16 Kasım 2016 (UTC)

Ödül sayfasını çevirdim ama ?[kaynağı değiştir]

Merhabalar sayın @İncelemeelemani;

İngilizce sayfasından European Border Breakers Award ödülünü Türkçe vikipediye çevirdim ama, başlık bu şekilde orijinal mi kalmalı, yoksa sonunda award yerine ödülü mü yazılmalı? Nasıl yapsak bilemedim. Yardımcı olur musunuz? Burakolik (mesaj) 13:16, 17 Kasım 2016 (UTC)

Elinize sağlık. Bu tür sorunlarda diğer dil Vikipedi'lerine ve kullanım sıklığına bakmak yeterli oluyor. Diğer dil Vikipedi'lerinde değiştirilmediğini ve European Border Breakers Ödülü şeklinde bir Google aramasında ise 87 sonuçla kullanım sıklığı olmadığını görüyorum. Böye kalmalı. Teşekkürler. --İnceleme Elemanı (mesaj) 13:20, 17 Kasım 2016 (UTC)

Meme ilişkisi isimli maddeye, bekletmeli sil prosedürünün uygulanabileceğini ifade eden bekletmeli sil şablonu eklenmiştir. Her türlü katkı için minettar olsak da, bu madde Vikipedi'nin içerik politikalarıyla uyumsuz olabilir ve ilgili silme uyarısı tam olarak hangi açıdan uygunsuz olduğunu açıklamaktadır (ayrıca Vikipedi ne değildir? ve silme politikası sayfalarına bakarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz). İlgili bekletmeli sil etiketini kaldırarak, silme önerisine itiraz edebilirsiniz; fakat lütfen niçin ilgili silme önerisine itiraz ettiğinizi ya değişiklik özetinizde ya da maddenin tartışma sayfasında belirtiniz. Ek olarak, lütfen maddeyi belirtilen sorunlardan yola çıkarak geliştirmeye çalışınız. Her ne kadar bir bekletmeli sil etiketini kaldırmak, silme önerisini geçersiz kılsa da, madde yine de silinebilir
Eğer herhangi bir hızlı silme kriterini karşılıyorsa hızlı silme yoluyla, veya silinmeye aday gösterilerek, topluluğun silinmeyi fikir birliği ile onaylaması sonucu silinebilir.

E4024 (mesaj) 13:35, 23 Kasım 2016 (UTC)

Meme ilişkisi silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Meme ilişkisi) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Meme ilişkisi sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--E4024 (mesaj) 13:44, 23 Kasım 2016 (UTC)

İki stadyum başlığı[kaynağı değiştir]

Merhabalar hocam,

Ben Atletico Madrid'in 2017-18 sezonunda yeniden açılacak olan stadyumunun wiki sayfasını hazırladım ancak zaten başka bir sayfanın da oluşturulduğunu gördüm.

Stadyumun doğru ismi hangisi acaba? Nasıl yapalım benim hazırladığım içeriği mi Madrid'e atsak. Çok kararsızım çok. :) Burakolik (mesaj) 23:20, 26 Kasım 2016 (UTC)

Merhaba. Resmî adı Madrid Olimpiyat Stadyumu, halk arasında bilinen adı ise "La Peineta" (La Peineta Stadyumu ya da Estadio de La Peineta falan da değil, sadece "La Peineta") benim gördüğüm kadarıyla. Resmî ada göre çok daha yaygın bir ad varsa onu tercih edebiliriz. "La Peineta" olması bence iyi olur. İki maddeyi tek bir maddede birleştirip, eskisine "geçmiş birleştir" şablonu eklemek yeterli.--RapsarEfendim? 12:22, 27 Kasım 2016 (UTC)

Banu Parlak maddesi kayda değer olmadığı gerekçesiyle silinmeye aday gösterilmiştir. Müzisyenlerde aranan kayda değerlik kriteri tanınmış müzik şirketlerinden 2 albüm çıkarması veya bağımsız kaynaklarda adının geçmesidir. Saygılar. --II. Niveles 11:58, 1 Aralık 2016 (UTC)

Anladım @II. Niveles hocam, bağımsız kaynaklardan kastınız şunlar olabilir mi? Kayda değer değilse silinebilir. Teşekkür ederim uyarınız için bu arada. :) Burakolik (mesaj) 12:35, 1 Aralık 2016 (UTC)
Evet haber kaynaklarını eklerseniz etiketi kaldırabilirsiniz. Saygılar. --II. Niveles 14:50, 1 Aralık 2016 (UTC)
Düzeltmeye çalıştım, sanırım oldu. Etiketi de kaldırdım. Uygun değilse etiketi yine koyabilirsiniz @II. Niveles. Burakolik (mesaj) 17:26, 1 Aralık 2016 (UTC)

Futbolcu maddesi kategori[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Acaba futbolcu maddeleri açarken kategorilerini de tam girebilir misiniz? Şurada eksikleri tamamladım. Kolaylıklar dilerim...--Śαвяí¢αи76ileti 13:50, 2 Aralık 2016 (UTC)

Merhaba @Sabri76, İngilizce Vikipedi'den çeviri yaptığım için genelde, oradaki kategorileri çevirip ekliyordum direkt. Bundan sonrakilere dikkat edeceğim, kusura bakmayın. :) İyi akşamlar Burakolik (mesaj) 13:51, 2 Aralık 2016 (UTC)
Merhabalar. Yunan ve Rus futbolcuların adlandırılmasına farklı bir alfabe kullandıkları için farklı bir biçimde yapılıyor. Zaten İngilizce Vikipedi de kendi diline göre Kiril Alfabesi'ni Latin Alfabesi'ne çevirip öyle madde başlığı koyuyor. Açtığınız maddede kategoriler maddeye bağlantı veren şablonlar da tamdı, süpersiniz. Ancak tek eksiğiniz bu olduğu için dile getirdim. Kolay gelsin...--Śαвяí¢αи76ileti 18:29, 12 Aralık 2016 (UTC)
O maddeyi açarken çok düşündüm nasıl açsam diye de, en son bu şekilde karar verdim. Teşekkür ederim düzeltmişsiniz.
Bu tür isimlere sahip insanların başlığını açarken çeviri yapabileceğim bir site yok mu acaba? Çok karışık geliyor. :) Burakolik (mesaj) 13:08, 13 Aralık 2016 (UTC)

Sayfa silme işlemi[kaynağı değiştir]

Merhabalar, İngilizce Vikipedi'de en:Thiego isimli futbolcunun sayfasını çevirip Türkçe'de açtım. (Thiego) Bu futbolcunun sayfasını zaten açmışlar, fark etmedim. Rica etsem şu sayfayı silebilir misiniz? : William Thiego de Jesus. Saygılar, iyi akşamlar. Burakolik (mesaj) 16:29, 2 Aralık 2016 (UTC)

Merhaba, benim sayfa silme yetkim yok. Aktif hizmetlilerden birine mesaj atın, veya sayfayı silinmesi için işaretleyin. --Selahattin ilhan (mesaj) 16:33, 2 Aralık 2016 (UTC)

Deniz (mesaj) 09:01, 16 Aralık 2016 (UTC)

Ten Most Wanted Fugitives[kaynağı değiştir]

Merhaba @Rapsar; FBI'ın en çok aranan 10 kaçak için yaptığı listeyi inceliyordum da, tüm Vikipediler kendi dillerine göre koymuşlar başlığı. Bizim başlık İngilizce kalmış. Zaten bu şekilde aratan insan sayısının da çok olduğunu sanmıyorum. Ben düşündüm ama aklıma bir çeviri fikri gelmedi. Müsait olursan Ten Most Wanted Fugitives sayfasının başlığını Türkçe'de en uygun nasıl oluyorsa, o şekilde değiştirir misin? Saygılar, sevgiler, iyi geceler. Burakolik (mesaj) 19:05, 16 Aralık 2016 (UTC)

Merhaba. Listenin özgün adı bu, yani özel bir ad olarak yayınlıyorlar. Özel ada sahip olmasaydı (FBI's ten most wanted fugitives list gibi) çevirebilirdik. İyi akşamlar.--RapsarEfendim? 19:44, 16 Aralık 2016 (UTC)

Film başlığı çevrilmeli mi?[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

en:Magic Mike isimli filmin Türkçe sayfasını açmak istedim, imdb'deki sayfasında filmin başlığı Türkçe olarak Striptiz Kulübü şeklinde yazılmıştı. Ben de bu şekilde koydum ama aklımda soru işaretleri kaldı. Google'a Magic Mike yazınca yine Striptiz Kulübü şeklinde çıkıyor film.

Doğru mu yaptım, yoksa orijinal ismini mi koymalı sizce? Gördüğüm ilk devriyeye sormak istedim.

İyi akşamlar dilerim :) Burakolik (mesaj) 22:27, 22 Aralık 2016 (UTC)

İyi akşamlar Burakolik, Bir çok Vikipedist, filmin Türkçeye tercüme edilmiş bir adı varsa ve bu adıyla da biliniyorsa, Türkçe adının yazılmasının daha doğru olduğu ancak film adı tercüme edilmemişse Orijinal adının yazılmasının daha doğru olduğu kanaatindeler. Türkçe adıyla maddeyi açıp orijinal adını buraya yönlendirebilirsiniz. Saygılarımla. --KediÇobanı🐈 22:34, 22 Aralık 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği daveti[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği Daveti
İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili tarih, politika, bilim, coğrafya, ekonomi, askeriye, hukuk, eğitim, felsefe, kişi, toplum vb. gibi konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesine davetlisiniz.

Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin, iş bölümü ve hedefler kısmına yapmayı düşündüğü katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edin. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesine katılarak projenin gelişmesine katkıda bulunun. İşbirliği projesinde pek çok ödül sizi beklemekte.

Ayrıca çalışılan maddeleri ve düzenlenmesi gereken maddeleri inceleyebilir veya anket ve oylamalara katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

--Ahmet Turhan (mesaj) 22:59, 29 Aralık 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği'nde 2016 geride kaldı[kaynağı değiştir]



VikiProje Sovyetler Birliği'nde 2016 yılı geride kaldı
7 Ekim 2016 tarihinde oluşturulan VikiProje Sovyetler Birliği'nde 2016 yılı geride kaldı. Proje 2016 yılında katılımcıların katkılarıyla pek çok gelişmeye imza attı. Bu kapsamda;

Projeye katkı sunmak için öncelikle katılımcılar listesine isminizi ekleyin. Proje kullanıcı şablonu olan {{Kullanıcı VP Sovyetler Birliği}} şablonunu profilinize de ekleyebilirsiniz. Katkı sunmak istediğiniz alanları iş bölümü ve hedefler kısmına ekleyerek diğer kullanıcılarla ortak hedeflere yönelin ve üzerinde çalıştığınız maddeleri çalışılan maddeler kısmına ekleyin. Ayrıca düzenlenmesi gereken maddeler ve madde istek sayfalarına da göz atmak isteyebilirsiniz.

Proje katkılarınızla büyümeye devam edecek. Yeni yılda şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 20:57, 30 Aralık 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği Ocak 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Sovyetler Birliği ile ilgili taslak maddeleri kategorisi ve taslak-sınıf Sovyetler Birliği maddeleri kategorisindeki maddelerin geliştirilmesidir.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 14:22, 1 Ocak 2017 (UTC)

Selamlar açtığınız kedi, köpek eti maddeleri için teşekkürler. Maddeyi görünce aklıma şu geldi. [2] --Uğurkentmesaj 18:45, 5 Ocak 2017 (UTC)

Selam @Uğurkent, Diziyi izleyemedim bir türlü ama sahne güzelmiş. :) Başlamak lazım. Maddeleri açarken tiksine tiksine açtım, lütfen aklınıza kedi köpek eti yediğim veya yenmesini savunduğum gelmesin. :) Burakolik (mesaj) 18:51, 5 Ocak 2017 (UTC)
Ben de okurken tiksinmedim değil. Son cümleyle alakalı bir şey düşünmedim. Çünkü bilgi paylaşıyoruz, beğenmesek bile. --Uğurkentmesaj 18:57, 5 Ocak 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği işbirliği projesinde son 10 gün[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında gerçekleştirilen Sovyetler Birliği ile ilgili taslak maddeleri kategorisindeki maddeleri geliştirmek projesinde son 10 güne girmiş bulunmaktayız.

Sovyetler Birliği ile ilgili taslak maddeleri kategorisi ve taslak-sınıf Sovyetler Birliği maddeleri kategorisindeki maddelerin taslak seviyesinden çıkartılıp Türkçe Vikipedi'ye gelişmiş maddele olarak kazandırılması amaçlayan proje 15 Ocak 2017 günü sona eriyor, projeye yeni katkılar sunmanın tam zamanı. Proje sonunda ilk üçe giren katılımcılar ödül alacaktır, işbirliğine katkılarınızı bekliyoruz.

--MediaWiki message delivery (mesaj) 19:54, 5 Ocak 2017 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Nezaket Yıldızı
Senin gibiler az var burada :) HKN DRN MesajKatkılar 15:18, 9 Ocak 2017 (UTC)
Merhabalar @Hakan Duran, çok teşekkür ederim. O sizin nezaketiniz. :) Burakolik (mesaj) 17:06, 9 Ocak 2017 (UTC)

2017 Wikimania Konferansı[kaynağı değiştir]

Viki projelerini geliştirmek amacıyla her yıl düzenlenen etkinlikler Wikimania olarak bilinmekte. Burs başvuruları ise katılımcıların ulaşım ve konaklama giderlerini karşılamak için alınıyor. --Superyetkinileti 18:08, 12 Ocak 2017 (UTC)

Bu konuda deneyim sahibi @Rapsar ve @Sakhalinio yardımcı olacaktır. --Superyetkinileti 18:31, 12 Ocak 2017 (UTC)

2017 Wikimania Konferansı[kaynağı değiştir]

Merhabalar @Rapsar, Bugün Vikipedi'deki Wikimania Konferansı için burs başvurularının başladığını belirten yazıyı gördüm. Superyetkin'den de biraz bilgi aldım sağ olsun anlattı, deneyim sahibi olarak sizi önerdi. Ben de katılmayı düşünüyorum ancak gereken şartlar nedir bu burs için? Pasaport olması yetiyor mu, orada nasıl geçiriliyor 3 gün. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Burakolik (mesaj) 18:34, 12 Ocak 2017 (UTC)

Merhabalar. Başvuruyu yaptıktan sonra ilgili kişiler değerlendirme yapıp, ona göre uygun olanlara burs verecektir. Genelde çevrimiçi ve çevrimdışı olarak projelerde aktif, kullanıcı grubu veya Chapter üyesi/yöneticisi olanlara, bu tip etkinliklerle haşır neşir olanlara öncelik tanınsa da kime verileceği belli olmaz pek. Ulaşım, konaklama ve yeme-içme (muhtemelen 2 öğün ama fazla da olabilir) masrafları vakıf tarafından karşılanacak, bunun dışındakileri kendiniz karşılamak durumundasınız. 3 günlük etkinliğin öncesinde ve sonrasında birer gece konaklama olacak muhtemelen en az, onlar da dahil olacaktır. İyi günler.--RapsarEfendim? 09:33, 13 Ocak 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği İkinci Ocak 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Sovyet filmleri listesindeki maddeleri oluşturmak ve listede yer alan filmlere yönetmen, oyuncu, tür bilgilerini eklemek olarak belirlenmiştir.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Not: Bu ayki proje VikiProje Sinema İkinci Ocak İş birliği projesi ile ortak olarak yürütülmektedir. Bir projeye katılan kullanıcı diğerine de katılmış sayılır.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 21:51, 15 Ocak 2017 (UTC)

İdeal kaynak şablonu[kaynağı değiştir]

Merhabalar @Rapsar, Yine "son değişiklikler" kısmına soru sormak için girdim, senin aktif olduğunu gördüm ve sana soruyorum; affet. :) Milliyet veya hürriyet gibi bir haber sitesini kaynak olarak gösterirken "web kaynağı" şablonunu mu tercih etmeliyiz, "haber kaynağı" şablonunu mu? Diğer sorum da her kaynak verilen siteyi archive.org'dan arşivlemek saçma mı olur, bu işlemi göstereceğimiz tüm kaynaklara yapmak iyi mi olur yoksa abartılı mı?

Teşekkürler şimdiden. Burakolik (mesaj) 11:21, 18 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba. İkisi de hemen hemen aynı, fark etmez :) Gazete-dergi adlarını eğik yazalım yeterli. Arşiv bağlantısını da eklemek her zaman iyidir. Seçkin/kaliteli içerik adaylıklarını gözlemlersen, ben dahil birçok kullanıcının bu bağlantıların eklenmesi gerektiğine dair fikir paylaşımları yaptığını görebilirsin :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 20:00, 18 Ocak 2017 (UTC)