Kullanıcı mesaj:Khutuck/Eski Mesajlar 8

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Çift kullanıcı adında engelleme[kaynağı değiştir]

Selam İnfoCan. Utku Tanrıvere örneğinde olduğu gibi, yanlışlıkla iki kullanıcı hesabı açan iyi niyetli bir kullanıcının hesaplarından birini kullanıcının isteğiyle engellememiz politikalara ters midir? Engelleme politikamızda bu konuda bir bilgi yok, sorayım dedim. --Khutuckmsj 14:15, 3 Ekim 2011 (UTC)

Selam Khutuck. İki hesap sahibi olmak bir suç değildir, Kukla politikalarımızda bu belirtilmiş (benim de ikinci bir hesabım var). Yasak olan kötü niyetli kuklacılık yapmaktır, yani engel delmek, veya genel olarak iki hesabın farklı iki kişiye ait olduğu izlenimini vermektir. Bizim politikalarımızda bu belirtilmemiş, ama İngilizce Wiki'deki politikalarda kullaıcı isteğiyle engelin genelde yapılmadığı yazıyor [1]. Yani temel esas, engelin kural ihlallerine karşı verilen bir engelleyici (veya, bazılarının görüşünce, cezalandırıcı) bir yaptırım olduğu. --İnfoCan 16:24, 3 Ekim 2011 (UTC)
Peki kullanıcı yanlışlıkla açtığı ikinci hesabın engellenmesini isterse, bu politikalarımıza uygun mudur?--Khutuckmsj 18:47, 3 Ekim 2011 (UTC)
Bizim bu konuda politikamız yok, dolayısıyla takdirinizi kullanabilirsiniz. İng Wiki'de kullanıcı isteğiyle engelleme yapılmaması yönünde bir eğilim var ama kesin bir yasak yok (politikalarımız genelde oradan ithal olduğu için belirtiyorum). Oradaki bazı hizmetliler bu konuda olumlu görüşe sahipler [2] veya kendilerine göre bir takım ilkeler geliştirmişler [3][4]. Şahsen, o kullanıcının neden böyle bir engele ihtiyaç duyduğunu anlayamıyorum. Neyse, madem size sormuş, takdirinizi kullabilirsiniz bence. --İnfoCan 03:18, 4 Ekim 2011 (UTC)

Khutuck merhabalar[kaynağı değiştir]

khutuck Ողջույն: sana şunu söyleyeyimki burda dosyanın adil kullanım gerekçesi amaç değil.Reality006 kullanıcı nın resmen taraf tutmak makasadıyla yaptığının farkındayım.bunu anlamak için olağan üstü güçlere sahip olmak gerekmez.Bu kişiler karşılarındaki insanı ya aptal yada dünyada yaşamayan varlık sanmaktadır.Hewal şunuda söyleyeyim,vikipedi de hizmetliler arasında dotluklar oluştuğundan belki şu an hak aramanında zor olduğunun farkındayım bu bir gerçek değilmi.Ama ben bu işin peşini bırakmam engellensemde, engellenmesemde. Zaten sayelerinde vikipedinin tadı tuzu kaçtı.Ama benim için buda farketmez. khutuck Բարի գիշեր )--Amadoni ϡ»» ileti ^^ 21:21, 3 Ekim 2011 (UTC)
khutuck doğrudur resmin şartları dosya adil kullanım kurallarına aykırıdır önemli değil silinsede olur.Ben burdaki art niyet hareketinden şikayetçiyim.bunu sizinde anladığınızdan eminim.Benim derdim bana karşı kişisel düşmanlıklarının olduğunun bilinmesidir.Bana karşı ırkçı tutumlarının farkındayım.Ama şunu bilsinlerki Çamlıhemşinli yaylacı Aryutz dedenin torunu,genç Amadoni kolay kolay pes etmez.sevgilerimle khutuck iy geceler.--Amadoni ϡ»» ileti ^^ 21:59, 3 Ekim 2011 (UTC)

Buluşmaya davetlisiniz![kaynağı değiştir]

Sevgili Khutuck,

Jimmy Wales, yarın bir konferans için İstanbul'da olacak ve konferanstan sonra vaktinin bir kısmında Türkiye'deki Vikipedistler ile buluşmayı planlıyor.

Sizin de buluşmaya katılımınız bizim için önemli. Konu ile ilgili gelişmeleri köy çeşmesinden takip edebilirsiniz.

Güvenlik tedbirleri gereği görüşmeye katılacak kişilerin isimlerinin önceden belirlenip bildirilmesi gerekiyor.

İsminizin listeye eklenmesi için en kısa sürede bana e-posta veya mesaj atmanız gerekli.

İletişim ve ulaşım konusunda herhangi bir sorun yaşarsanız bana e-posta gönderebilir veya mesaj sayfamdan bana yazabilirsiniz.


Önemli: Ayrıca bir telefon numarası belirtmeniz yarınki iletişim için kolaylık sağlayacaktır ve önemlidir. E-postanıza yanıt olarak kendi telefon numaramı size ileteceğim.


Görüşmenin tarihi ve saati:

5 Ekim 2011 Çarşamba - 16:00, Lütfen belirtilen saatten daha önce alanda bulunmaya özen gösteriniz görüşmenin kısa sürmesi planlanıyor

Görüşmenin yapılacağı yer:

İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, Harbiye, İstanbul


Bu mesaj, İstanbul'da yaşadığını belirten Vikipedistlere, bilgilendirme amacıyla gönderilmiştir.

Yarın görüşmek ümidiyle... Nazif İLBEK 19:50, 4 Ekim 2011 (UTC)

Ottoman text[kaynağı değiştir]

Selam! I'm serching for user with a high knowledge of Ottoman language. Could you help us with translating an one Ottoman text? Hugo.arg 20:24, 4 Ekim 2011 (UTC)

Neden her yazdığımı taraflı bilgi diye eleştireceğinize gerçek olup olmadığını araştırmıyorsunuz? Düzelttiğim her sayfa taraflı bilgiyi kendisi yapıyorken neden her seferinde ben eleştiriliyorum? Daha da sorum yok! Kullanıcı:Al-Zoro

Tamamının Türk olduğunu iddia etmektense bir milletin haklarını savunmanın kötü kısmını göremedim açıkçası. Yoksa bu durumda mı size göre taraflı bilgi geliyor? Kullanıcı:Al-Zoro

Rica ederim, kolay gelsin :) --Abuk SABUK mesajlaş 18:54, 8 Ekim 2011 (UTC)

O yazıyı daha öncede okudum. Ama anlaşılan siz Vikipedia Türkiye adminlerinin beğenmediği ya da işine gelmediği bilgiler hep taraflı bilgi olarak nitelendiriliyor. Ben bugüne kadar katkıda bulunduğum neredeyse tüm sayfaları ingilizce ve arapça sayfaların bilgilerini tercüme ederek oluşturdum ve siz beni taraflı yazı yazmakla suçluyorsunuz. Bundan sonra sayfanıza katkıda bulunmam olur biter! Vikipediyadaki hegemonyanızda başarılar dilerim! Kullanıcı:Al-Zoro
Sizi kimse konuşmaya davet etmedi Sayın Abuk Sabuk... Gerçi insanların kendilerine ait giiş sayfalarına bile müdahele etmekten geri kalmayan biri olarak burada konuşmaya dahil olmanız şaşırtıcı değil!
Benim en çok merak ettiğim şey ise; Abuk Sabuk kullanıcının beni şikayet etmesinden hemen haberiniz olması, ardından benden savunmamı yapmamı istemeniz, ve savunmamı yaptığımın hemen ertesinde diğer kullanıcıların oyuna sunmadan bana bir günlük engelleme cezası vermeniz... Abuk Sabuk'un yakın arkadaşınız olmasından bahsetmiyorum bile!... Sizce bu bir komplo teorisi mi?!... Bahsi geçen kullanıcının beni propaganda yapmakla suçlamasında nedense seniniz çıkmadı... Eldeki bu kadar veriden sonra ne düşünmem gerekiyor söyler misiniz?! Kullanıcı:Al-Zoro

Çift dosyalar[kaynağı değiştir]

  • Selam Khutuck. Çift dosyaları bulabileceğim bir link biliyor musun? Bende bir tane vardı ama artık çalışmıyor.--Reality 11:13, 9 Ekim 2011 (UTC)

pardon unutmuşum düzeltim hemen uyarınınz için saolun

JakJet 14:22, 11 Ekim 2011 (UTC)jakjet

Seçkin maddeler[kaynağı değiştir]

İyi akşamlar Khutuck. Seçkin maddelerin şablonunun botla nasıl eklenmesini öğrene bilirmiyim (sırr diyilse :) )? Saykılarla, Vago 14:51, 11 Ekim 2011 (UTC).

İzah için teşekkür ederim. Şimdi geriye yalnızca "featured.py" skriptini bulmak kalıyor. :) Saykılarla, Vago 04:53, 12 Ekim 2011 (UTC)

NGC maddeleri[kaynağı değiştir]

Merhaba Khutuck. NGC maddelerini kazakca vikipediye aktarılması mümkünmüdür acaba. Bu konuda bir fikrin varmı? --N KOziİleti 06:11, 12 Ekim 2011 (UTC)

Yeniden merhaba Khutuck. Şu kullanıcı ile irtibata geçe bilirmisin acaba? Kendisi bürokrat hem de. Eğer dille ilgili bir problem olursa yardım ederim. --N KOziİleti 11:54, 12 Ekim 2011 (UTC)
Teşekkürler. --N KOziİleti 12:58, 12 Ekim 2011 (UTC)

Merhabalar, sizlere Kazak wikipediasi adina yaziyorum. Daha once yazmis oldugunuz maile istinaden, tercumeler hususunda yardima hazir oldugumuzu bildirir sizlerden tercume edilmesi gerekilen dosyalari gondermenizi rica ederiz. bana nurbek.matzhani@gmail.com adresinden ulasabilirsiniz.Nurbek Matzhani 12:55, 13 Ekim 2011 (UTC)

  • Selam Khutuck. Deneme yapıyordum aslında tam sen sildiğin sırada. Bot isteklerine yazdım gerçi ama denemeden de geçmeyeyim dedim.--Reality 20:46, 14 Ekim 2011 (UTC)

Kaliteli madde önerisi[kaynağı değiştir]

Merhaba Khutuck. "Battlefield 1942" isimli maddenin Kaliteli Maddeler arasına alınıp alınamayağını sormak istiyorum. Sizce uygun mu? Ya da uygun olması için geliştirilmeli mi? Fikrinizi bekliyorum. İyi vikiler :) -- FelecitaTRileti 19:55, 15 Ekim 2011 (UTC)

Fena değil, ama daha geliştirilmesi lazım. KM olabilmesi için buna benzer bir seviyede olması gerekli, bu haliyle seçileceğini düşünmüyorum. Khutuckmsj 13:33, 16 Ekim 2011 (UTC)
Peki. Biraz daha geliştireceğim, ayrıntılı hale getireceğim. O zaman yeniden size danışırım, sonra da KM olması için başvuruda bulunurum. İyi vikiler. -- FelecitaTRileti 15:43, 16 Ekim 2011 (UTC)

Bot yardımı[kaynağı değiştir]

  • Selam Khutuck. Ben de bot sahibi olmak istiyorum :) Bu konuda yardım edebilir misin bana ne yapmam lazım?--Reality 23:34, 15 Ekim 2011 (UTC)
Burayı bir incele derim :) Khutuckmsj 13:35, 16 Ekim 2011 (UTC)
İnceledin indirdim kurdum şimdi ne yapmam lazım? IRC'ye gelmen mümkün mü :)?--Reality 14:37, 16 Ekim 2011 (UTC)

NGC Catalogue items[kaynağı değiştir]

Hi Khutuck, Thank you for you suggestion! I am apreciate for you offer. Do you have all that catalog ready for translation? where I can translate them to Kazakh? Also, I'd like to ask about Turkish Wikipedians who are interested ti participate in Turkic speaking wikipedians conference in Almaty? Coulf you please share this information amoung Turkish Wikipedia community?

Thank you in advance! Kind regards, --Ashina 12:00, 17 Ekim 2011 (UTC)

Thank you for your answer. My e-mail: nartay.ashim@yahoo.co.uk --Ashina 13:52, 17 Ekim 2011 (UTC)

Karşılama botunun imzası hk.[kaynağı değiştir]

Merhabalar sevgili Khutuck, köy çeşmesinde karşılama mesajı gönderen bot ile ilgili yazdıklarını az önce okudum. Eğer uygun görürsen karşılama mesajlarının altına benim imzamı da ekleyebilirsin, mutluluk duyarım. :) İyi çalışmalar. Utku TanrivereMesaj 08:37, 18 Ekim 2011 (UTC)

Yeni bir mesajınız var
Yeni bir mesajınız var
Merhaba, Khutuck. Yeni bir mesajınız var. Tartışma:19 Ekim 2011 Çukurca saldırısı.
Bu bildiriyi dilediğiniz zaman {{mesajbildiri}} şablonunu kaldırarak silebilirsiniz.
Yeni bir mesajınız var
Yeni bir mesajınız var
Merhaba, Khutuck. Yeni bir mesajınız var. Tartışma:19 Ekim 2011 Çukurca saldırısı.
Bu bildiriyi dilediğiniz zaman {{mesajbildiri}} şablonunu kaldırarak silebilirsiniz.

Selam! UH-60'lar zaten nakil helikopteri değil mi? Bildiğim kadarıyla -yanlış biliyor da olabilirim tabi ama- saldırı maksatlı kullanılmıyorlar. Utku TanrivereMesaj 15:13, 21 Ekim 2011 (UTC)

Resim >>> Dosya dönüşümü[kaynağı değiştir]

  • Selam Khutuck. Senden bir ricam olacaktı. Resim >>> Dosya tarzı dönüşümleri sadece madde alanı yerine birçok alan adına yaysak olmaz mı? Özellikle de bana kullanıcı mesaj alan adı lazım. Çünkü bir şey dikkatimi çekti. [5] O zamanlar gönderdikleri mesajları hep Resim:Blablabla şeklinde göndermişler ve 1 hafta geçmesine rağmen sayfalar aynen duruyor. Fakat ufak bir değişiklik olduğunda ya da hiçbirşey olmadan değiştirme bölümüne gelip sayfayı kaydettiğimizde düzeliyor. Yani demem o ki botla kullanıcı mesaj alan adında Resim >>> Dosya dönümüşü yapman mümkün müdür?--Reality 22:39, 21 Ekim 2011 (UTC)
  • Küfürlü değişiklik nedeniyle 24 saat engellendiniz. --Mskyrider ileti 02:43, 23 Ekim 2011 (UTC)


Utku şu editörlüğe başvur, yazdıklarına onay vere vere bir hal olduk :) Khutuckmsj 11:37, 24 Ekim 2011 (UTC)

Valla Khutucka katılmamamk elden değil. --N KOziİleti 11:42, 24 Ekim 2011 (UTC)
Gerçekten özür dilerim. Ekim 2011 Çukurca saldırısı gibi 2011 Van depremi de sürekli son dakika haberleri verdiği için, işlerin birikmemesi açısından sürekli veri girmeye çalıştım, tabi olan size oldu. :) Utku TanrıvereMesaj 11:43, 24 Ekim 2011 (UTC)
Bu arada böyle güncel maddelere ilk onayı vermeden önce bir 24 saat falan beklemek lazım. Sonra sizin başınız ağrıyor bak. :) Utku TanrıvereMesaj 11:45, 24 Ekim 2011 (UTC)
Bekleyemem ben, izleme listemde "Bekliyor" yazısı görünce dayanamıyorum. Ya bir de her mesajı anında arşive almasan, konu bittikçe alsan daha iyi olmaz mı? --Khutuckmsj 11:48, 24 Ekim 2011 (UTC)
Obsesif kompulsif bozukluk derecesinde tertip sanırım. :) Bir dahakine öyle yaparım artık. ;) Kolay gelsin. Utku TanrıvereMesaj 11:52, 24 Ekim 2011 (UTC)
Bu arada madde kaynakçasında açıkta bağlantı görmemek seni şaşırtmıştır umarım. :) Utku TanrıvereMesaj 12:19, 24 Ekim 2011 (UTC)

Çok kullanıcılı tek hesap[kaynağı değiştir]

Selam Mskyrider. Bu duruma ne diyorsun? Birden fazla kullanıcının tek hesabı kullanması politikalara aykırı mı sence? Araqdım, bulamadım.

merhaba Khutuck, aradığın sorunun cevabı tam olarak açık olmasa da şurada. m:Role account sayfasında da Wikimedia Foundation projelerinde tasvip edilmediğini söylüyor. Kullanıcı hesapları bireysel olarak değerlendiriliyor. Gerçi verdiğin bağlantıda kullanıcı bu hesabı bireysel olarak kullandığını [6] belirtmiş. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 12:50, 24 Ekim 2011 (UTC)
Not: 24 saat engeli hakettim, ama şikayetim süresince bana yapılan kişisel saldırıları haketmedim. --Khutuckmsj 11:53, 24 Ekim 2011 (UTC)

Yavuz Muharebe Kruvazörü[kaynağı değiştir]

Merhaba Khutuck, Yavuz Muharebe Kruvazörü teklifini veren kişi olarak Vikipedi:İş birliği projesi/2011/43. hafta'da sizi de görmek bizi sevindirir. Katlımınızı rica edebilir miyim?---- Akhilleus ileti 19:06, 24 Ekim 2011 (UTC) Selam Akhilleus. Olabilir, bir-iki madde yazarım vaktim olunca. İşbirliği pek hızlı gitmiyor anlaşılan, 2. haftaya sarkmış. O maddedeki kırmızılar bitince SM adayı ilan edeceğim. Khutuckmsj 19:08, 24 Ekim 2011 (UTC)

İBP'nin her zamanki hali. Benim beklediğimden hızlı yine de. %100 biten proje neredeyse yok. Bu sefer başladığımız işi bitirmek için uzattık.---- Akhilleus ileti 19:12, 24 Ekim 2011 (UTC)

Son derece gereksiz tartışmalarla vakit geçiriyor olmaktan memnun değilim ben de, keşke İBP'ye biraz daha yardımcı olabilsem diye düşünüyorum zaman zaman. Ancak onun yerine robotla madde yazma konusunda çalışmalar yapıyorum son dönemde, dizüstü bilgisayarımın yanması sonucu şimdilik o projem de yarım kaldı maalesef. Eğer o projeyi hayata geçirebilirsem, her gün NGC maddelerine benzer kalitede yüzlerce madde yazabilecek altyapıyı sağlamış olacağım. Boş işlerden vakit bulup planladığım altyapıyı hazırlayabilirsem, botla madde açmak üzere toplayacağım verilerin düzenlenmesi için İBP'ye de başvurup bol bol madde yazacağım sanırım :) Khutuckmsj 19:26, 24 Ekim 2011 (UTC)

Tekrar selam Akhilleus. Yavuz maddesindeki gemilerin maddeleri açılıyor, ama anlam ayrımı olarak açılıyor. Örneğin maddede HMS Queen Elizabeth linki vardı, ama vermem gereken [[HMS Queen Elizabeth (1913) linkiymiş. İBP erken biterse, bu maddelerin listesini ekleyebilir miyiz? Khutuckmsj 16:49, 25 Ekim 2011 (UTC)

Başka anlam ayrımı maddesi varsa açılmadan önce onları kontrol edip linkleri değiştirebilir misiniz? Önceden açılanlar için erken biterse ekleyelim. Ancak erken bitebilmesi için katılımcı sayısının artması lazım.---- Akhilleus ileti 17:36, 25 Ekim 2011 (UTC)

Güncelleyip alta ekliyorum.Khutuckmsj 17:41, 25 Ekim 2011 (UTC)
Güncelledim, kontrol ederseniz sevinirim. Khutuckmsj 17:53, 25 Ekim 2011 (UTC)

Doğru gözüküyor. Ancak şu 1945'e ait bir Amerikan gemisi değil mi?---- Akhilleus ileti 18:12, 25 Ekim 2011 (UTC)

Doğru gözüküyor. Ancak şu 1945'e ait bir Amerikan gemisi değil mi?---- Akhilleus ileti 18:12, 25 Ekim 2011 (UTC)

1945 gemisi doğrudur. Maddeden: "Nisan 1946'da Amerikan zırhlısı USS Missouri, hafif kruvazör USS Providence ve destroyer USS Power, Türk büyükelçisi Münir Ertegün'ün naaşını İstanbul'a getirdiler.[74] Yavuz gemileri İstanbul Boğazı girişinde karşıladı. " --Khutuckmsj 18:17, 25 Ekim 2011 (UTC)

Kusura bakmayın ben I. Dünya Savaşı odaklı düşünmüşüm ve gözümden kaçmış. Haklısınız. Elinize sağlık.---- Akhilleus ileti 18:20, 25 Ekim 2011 (UTC)

Kullanıcı KSY ihlali nedeniyle engellendi. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 19:53, 24 Ekim 2011 (UTC)

Van depremi - hava tahmini[kaynağı değiştir]

Selam Utku. Van depremi sayfasındaki hava tahmini kısmını sildim, ansiklopedik açıdan uygun değil. Madde içinde deprem ve sonrası günlerdeki hava şartlarını bildirebilirsin, ancak tahminleri maddede yazmak doğru değil çünkü yarın ne olacağı belli değil. VP:KAHİN sayfasına da bakabilirsin konuyla alakalı olarak. Maddeyi yazarken bir hafta, bir ay hatta bir sene sonrasını düşünerek yazarsan neyin yer almaması gerektiğini çıkarsayabilirsin. Khutuckmsj19:50, 24 Ekim 2011 (UTC)

  • Elbette, anlıyorum; ancak her gün güncelleyerek o günkü hava durumunu girip, nihayetinde "tahmin"i kaldıracaktım ortadan... Utku TanrıvereMesaj 19:55, 24 Ekim 2011 (UTC)
Tahmin etmiştim. Vikipedi'nin yapısı Fat Boy Slim'in "Right Here, Right Now" şarkısıyla özetlenebilir, o sebeple eklememek daha doğru :)Khutuckmsj 19:57, 24 Ekim 2011 (UTC)
  • Tamamdır o halde. :) Eğer hatırlayabilirsem geçmiş durumu eklerim bir ara. :) Kolay gelsin. Utku TanrıvereMesaj 19:59, 24 Ekim 2011 (UTC)

"Şehit" meselesi[kaynağı değiştir]

Selam Felecita. Şurada bir geri alma yaptım, bilgi vermem gerekli. Vikipedi'de VP:TBA politikası gereği "şehit" kelimesini kullanmıyoruz, yoksa PKK'lılar gelip öldürülen teröristlerini "bunlar da şehit" diye ekliyorlar, politikalara göre haklı oluyorlar. Birkaç sene evvel bu konuda geniş katılımlı bir tartışma yaptık, şehit sözcüğünü kullanmamaya karar verdik. Khutuckmsj 12:46, 25 Ekim 2011 (UTC)

Tarafsızlık politikası gereği uygulanıyorsa tamam. -- FelecitaTRileti 12:47, 25 Ekim 2011 (UTC)


Van, Hakkari[kaynağı değiştir]

Bu bir,bu da iki. Teyit etmek lazım tabii.Khutuckmsj 13:59, 25 Ekim 2011 (UTC)

  • Tüylerim diken diken oldu ikinci haberde! İlkiyse umarım gerçek değildir. Birazdan derse gideceğim ben, TSİ 20.15-20.30 gibi döneceğim. Eğer ikinci haber gerçekleşirse "Murat Bek Operasyonu" dile gelir, "mavilim, mavişelim" olur. Utku TanrıvereMesaj 14:06, 25 Ekim 2011 (UTC)
Yeni madde açmaya gerek yok, Çukurca Saldırısı maddesine alt bölüm açarız, fazla gelişirse başka maddeye taşırız. Şu an maddeyi parçalamak zor olur.Khutuckmsj 14:12, 25 Ekim 2011 (UTC)

Hoşgeldin Arguer! Khutuckmsj 19:32, 25 Ekim 2011 (UTC)

Merhaba, tanıştığımıza memnun oldum :) umarım yararlı olabilirim :) 〜 Arguer 10:17, 28 Ekim 2011 (UTC)

hayır tba denir.. değişiklik özetinde yazdığım gibi o bölümdeki bilgiler kayda değerse de diğer yüzlerce kayda değer kişi ve kurumun yanında öne çıkarıldığı için bir tarafsızlık ihlalidir öncelikle. üstteki tepkiler bölümü de benzer bir sorundan muzdarip. ikinci olarak, değişiklik özetlerini esprili kullanma tercihiniz bir yana, cevap verme gereği duyuracak biçimde ve kişilere yönelik olarak kullanmayın lütfen. iyi çalışmalar. --ki bl 17:59, 29 Ekim 2011 (UTC)

olur olmaz her yere futbolun eklenmediği iyi işleyişler dilerim.. --ki bl 19:13, 29 Ekim 2011 (UTC)
Bu konu tarafsızlıkla ilgili değil 1. telif hakkı ile ilgili. Kişi sayfasından telif hakkı saklıdır ibaresini kaldırsa bile kanunen içerik telif hakkı koruması altındadır. Kaynağın Vikipedi lisansı ile uyumlu olup olmadığını hiçbir zaman bilemeyiz. Belki kaynağın sahibi ticari kullanıma izin vermiyor. Dolayısıyla aynen kopyalama yapmak her zaman için büyük sorundur. 2. Konu hakkında ikincil kaynaklar kullanılmalıdır. Yani TUREB hakkında bilgi veren TUREB dışındaki siteler kullanılmalıdır. Bu doğrulanabilirlik ve orijinal araştırma yasağı ile ilgili, taraflılık ile ilgili görünse bile öyle değil. Kişi kendisi hakkında tarafsız metin yazabilir. Örneğin "ben şurada doğdum, şu üniversitede okudum" diyebilir ama ikincil kaynakla doğrulanması lazım [[8]]

İBP kapsamında açılan maddeler[kaynağı değiştir]

Selam Akhilleus. Bak aklıma negeldi, İBP kapsamında açtığımız maddelerin tartışma sayfalarına birer şablon eklesek mi? "Bu madde 2011 yılı 43. hafta işbirliği projesi kapsamında açılmıştır" gibi bir şey mesela? Önce sana sorayım, iyi fikir gibi geldiyse topluluğada danışırız. Khutuckmsj 19:11, 29 Ekim 2011 (UTC)

Bana iyi bir fikir gibi geldi. Bu arada Yavuz Muharebe Kruvazörü SM olur mu sence? Birkaç kırmızı kalacak sanırım.---- Akhilleus ileti 08:15, 30 Ekim 2011 (UTC)

Tekrar Merhaba, KM İhraç adayları için Vikipedi:Kaliteli madde incelemesi/Arşiv/Ekim 2011'de olduğu gibi çıkartılsın veya kalsın şeklinde oy kullanmanız daha uygun olur. Yapılan yorumlar maddeler inceleme safhasındayken yapılmıştı. İhraç adaylığı aşamasında kalsın veya çıkartılsın şeklinde oy kullanılmalı.---- Akhilleus ileti 11:08, 30 Ekim 2011 (UTC)

Aradılar, üçümüzü bekliyorlarmış Kurmay Subay olarak! :) Utku TanrıvereMesaj 10:36, 30 Ekim 2011 (UTC)

Koruma şablonları[kaynağı değiştir]

  • Selam Khutuck. Köy çeşmesinde yazmıştım ama belirteyim gene de. Beşiktaş JK gibi korumada olan bazı sayfalarda gerekli şablon yok. O tür sayfalara uygun şablonu botla eklemen mümkün mü?--Reality 18:51, 30 Ekim 2011 (UTC)

Merhaba. "prens-seçmen" yerine "seçici prens" desek nasıl olur sence? --Abuk SABUK msj 23:48, 30 Ekim 2011 (UTC)

O elemanlar öncelikle prens, sonra da imparator seçmek üzere meclis üyesi gibi bişiymişler, o sebeple böyle yazdım. İngilizce vikide prince-elector diye geçiyor. İstersen en.wiki'ye bir göz at, fikrin değişmezse istediğini yap :) Ben daha çok gemi kısmından anlıyorum, Çoko-Prens desek bile çok umursamam :P Khutuckmsj 23:58, 30 Ekim 2011 (UTC)
  • Destek Destek Çokoprens
  • O biraz İngilizcenin yapısından kaynaklanıyor sanırım, prensi başa koymak. Bence "seçici prens" daha Türkçe ama sen bilirsin.--Abuk SABUK msj 00:08, 31 Ekim 2011 (UTC)
  • Şimdi aklıma prince charming örneği geldi mesela, ters yazılan bir tane daha. Olur bakarım o maddeye, eline sağlık. Bugünlük dükkanı kapatıyorum :) --Abuk SABUK msj 00:13, 31 Ekim 2011 (UTC)
  • Aynı şekilde "Elizabeth the II." gibi ünvanlarda da ters durumlar olabiliyor bazen... Kolay gelsin. :) Utku TanrıvereMesaj 01:46, 31 Ekim 2011 (UTC)

Selamlar! Napalm maddesinde resmen patlayıcı yapımı anlatılıyor, bununla ilgili bir yönerge var mı? Sorumluluk reddi falan da tutmaz bunu gibi geliyor, danışmak istedim. Kolay gelsin. :) Utku TanrıvereMesaj 08:45, 31 Ekim 2011 (UTC)

Sadece içeriği yazıyor, o da kısmen yanlış. Zaten eski tip napalm yapmak çok basit, bir litre benzini benmari usülü (bir kapta su kaynat, kaynayan kabın içine ikinci kabı koy, ikinci kap 100 dereceyi geçmez) ısıtıyorsun, içine toz hale getirdiğin 400 gram yalıtım köpüğünü (beyaz eşyalardan fln çıkan beyaz köpük) toz halde ekliyorsun, eriyinceye kadar karıştırıyorsun. Köpük yerine sabun da olur :P Hem zaten napalm patlayıcı değildir, yanıcıdır sadece. Benzine oranla daha kıvamlı olduğu için zor akar, kıvamı reçel-bal arasıdır. Khutuckmsj 11:55, 31 Ekim 2011 (UTC)

Benzinle yapılmış hamur ve unufak cam kırıklarına benzer bir şey mi yani? :) Utku TanrıvereMesaj 12:09, 31 Ekim 2011 (UTC)

Haftanın İş Birliği Projesinde 3. oldunuz!!!

Merhaba Khutuck,

Bu haftanın iş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Yavuz Muharebe Kruvazörü'ndeki kırmızı başlıkların açılması konulu projedeki başarılı performansınız ile bu haftaki projede 3. oldunuz. Katılımızın devamını umuyorum.

Sevgiler


Akhilleus ileti 19:05, 31 Ekim 2011 (UTC)
  • Merhaba Khutuck. Nasılsın? Bu problemin nasıl halledileceği hususunda senin bilgin var mıdır acaba? Yoksa kime sorabiliriz? Kolay gelsin. Mimar77 21:07, 31 Ekim 2011 (UTC)
Bu Porthos madalyonu, Utku ve Bermanya ile birlikte, kaliteli savaş gemisi maddeleri hazırlamak konusundaki gayretli çalışmaları nedeniyle, sevgili Khutuck'e verilmiştir.--Abuk SABUK msj 22:05, 31 Ekim 2011 (UTC)

Bu akşam hk.[kaynağı değiştir]

Selam! Bu akşam tam çeviriye katılmaya hazırlanıyorken bir arkadaşımın sağlık sorunu olduğunu öğrendim. Malum, yabancı öğrenciler olarak destek çıkıyoruz birbirimize. O nedenle bu akşam faydam olamadı, en kısa zamanda telafi edeceğim. ;) :) Utku TanrıvereMesaj 22:10, 31 Ekim 2011 (UTC)

  • Rica ederim kolay gelsin :) --Abuk SABUK msj 22:20, 31 Ekim 2011 (UTC)

Khutuck bugün çok iş vardı, sınavlar, ödevler... Yarın şu SMS Brandenburg'u veya SMS Wörth'ü halledelim. İyi geceler. --Berm@nyaİleti 22:40, 31 Ekim 2011 (UTC)

Sen gelene kadar kaçtı SMS Brandenburg :P Khutuckmsj 23:39, 31 Ekim 2011 (UTC)
  • Wörth'den biraz da bana bırakın, hepsini bitirmeyin! :) Utku TanrıvereMesaj 23:39, 31 Ekim 2011 (UTC)
Eğer bu gece bitirmekte kararlı değilseniz uyandığımda ilk iş "Boxer ayaklanması"nı çeviririm. Şimdilik iyi geceler, gündüz görüşmek üzere. :) Utku TanrıvereMesaj 23:45, 31 Ekim 2011 (UTC)
Tamamdır, teşekkür ederim. :) Yarın uyandığım gibi başlıyorum. Utku TanrıvereMesaj 23:49, 31 Ekim 2011 (UTC)

uyarın için sağol ilk günler Wikipediayı öğrenmek için bir çalışma yapmıştım tekrar silme gibi bir durum olmadığından en iyi hale getirip bırakmıştım sonradan deneme tahtasını kullanıyorum zaten baya öğrendim .. Tekrar hayırlı akşamlar Saygılar Gökhan Akkızmesaj 18:50, 2 Kasım 2011 (UTC)

Tamam bundan sonra öyle yaparım bende :) Gökhan Akkızmesaj 18:53, 2 Kasım 2011 (UTC)

Peyami battal Bizim rektör ayrıca kişisel sitesinden aldım o sitede kişisel sitesinden almış Kendisi de wikipediaya aktardığımı bilmekde hoş gerçi şuan deprem dolayısı ile üniversitede tatil :D Silmenin gereksiz olduğunu düşünmekdeyim Gökhan Akkızmesaj 18:57, 2 Kasım 2011 (UTC)

  • Deneme tahtasını geçici olarak yarı korumaya alabilir miyiz? Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 23:35, 2 Kasım 2011 (UTC)


Selam Tarkovsky. Neden editörlük başvurusunda bulunmuyorsun? Çok deneyimli bir kullanıcısın, editör olman iyi olurdu. Bunu davet olarak değerlendir, " Başvumayı düşünmüyoruz, fakat davet ederlerse katılırız." diyorsan işte davet :) --Khutuckmsj 00:20, 3 Kasım 2011 (UTC)

Nazik davetin için çok teşekürler Khutuck. Burada sarfedilen eforu ve zamanı önemsiyorum, (bahse konu gönül meselesinde) editörlükte katlanmak durumunda kalacağım her türlü eziyet (ki pek çoğunu gördüm bu zamana dek) beni vikipediye soğutabilir endişem var.~Tarkovsky~ 00:33, 3 Kasım 2011 (UTC)
O zaman şöyle diyeyim, editör olursan illa ki vandal avlamak zorunda değilsin :) Viki'ye yaptığın katkılara güvenim(iz) tam, kendi katkılarının onaylanmadan geçmek zorunda olmamasını sağlarsak diğer kullanıcıların iş yükümüz azalır :) Editör ol, kimseye onay vermesen de olur, en azından senin yazdıkların otomatik onaylanmış olsun? --Khutuckmsj 00:42, 3 Kasım 2011 (UTC)
Buna verecek bir yanıtım olamaz. Başvuruyu yapıyorum.~Tarkovsky~ 00:49, 3 Kasım 2011 (UTC)


Hesaplararası yardım çağrısı :)[kaynağı değiştir]

It's TK1991 reporting in. Şurada başlık ve grup metinlerindeki bağlantıları nasıl beyaz yapabilirim üstadım? :) Utku TanrıvereMesaj 16:15, 4 Kasım 2011 (UTC)

Güzel soru. Daha önce hiç yapmadım, inceleyeyim. Pek mümkün olduğunu sanmıyorum ama. Khutuckmsj 16:35, 4 Kasım 2011 (UTC)
Şablon:Türk Silahlı Kuvvetleri'nden kopya çektim, oldu. Khutuckmsj 16:38, 4 Kasım 2011 (UTC)

Cevdet Sunay[kaynağı değiştir]

Mskyrider ileti 08:53, 5 Kasım 2011 (UTC)

  • merhaba Khutuck, 2010 yılında bu dosyayı çift kopya olma nedeniyle silmişim, ancak herhalde commons'tan da silinmiş olacak geri getirmem istendi. Geri getirdikten sonra verdiğin kaynağa baktım ama ingilizce vikide de yok. ilgilenirsen sevinirim. kolay gelsin. --Mskyrider ileti 08:56, 5 Kasım 2011 (UTC)
  • İlginç. Buradaki resmi taşımıştım zannedersem, o da şu sebepten silinmiş: "17:34, 18 July 2008 East718 (talk | contribs) deleted "File:PresidentCevdetSunay.jpg" ‎ (CSD I4: Image lacking sources or licensing information for more than seven days)"
  • Bizdekini de silelim, yenisini yükleyelim. --Khutuckmsj 13:23, 5 Kasım 2011 (UTC)
resmi kaynak bilgisi eksikliği nedeniyle sildim. yenisini yükleyebilirsin. --Mskyrider ileti 15:05, 5 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba Khutuck. "Battlefield 1942" isimli maddenin KM olması için görüşünü almıştım. Hatırlamışsındır. O maddeyi geliştirdim ve kaynak belirttim. Şimdi KM olması için başvuru yapmak istiyorum. Yardımcı olabilir misin acaba? :) -- FelecitaTRileti 09:47, 6 Kasım 2011 (UTC)

İhraç adayları[kaynağı değiştir]

Merhaba, Vikipedi:Kaliteli madde incelemesi'nde madde ihraç adaylığı aşamasına geçince çıkartılsın veya kalsın şablonuyla oy kullanmalısınız. Siz de yorum şablonu kullanarak çıkartılsın demişsiniz. Lütfen yorum şablonunu çıkartılsın veya kalsın şablonuyla değiştirebilir misiniz? Kolay gelsin.---- Akhilleus ileti 10:40, 7 Kasım 2011 (UTC)

Çok teşekkür ederim, sağolun. --H. Aziz Kayıhanmesaj 21:23, 7 Kasım 2011 (UTC)

Destek verdiğiniz proje bu haftanın iş birliği projesi seçilmiştir. Katkılarınızı bekliyoruz. İyi bayramlar. --xrazymesaj 21:32, 7 Kasım 2011 (UTC)

Yönlendirme[kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Bayramınız mübarek olsun öncelikle. Köy Çeşmesi'ndeki tartışmadan sonra Vikipedi:Resim istekleri'nin Vikipedi:VikiProje Fotoğrafhane'ye yönlendirilmesini sizden rica edeceğim. Orada da belirttiğim gibi "resim" kelimesi harita, şema, fotoğraf gibi görselleri ifade ediyor. Projenin amacı fotoğraf olmalı. Çünkü diğerleri için Grafik Laboratuvarı diye bir projemiz var. Karşı çıkan da olmadığına göre (gerçi ne denilebilir ki). Saygılar... GökçeYörük 00:48, 8 Kasım 2011 (UTC)
  • Tamam bekleyelim öyleyse. Şu an farklı öneri olmadığı için bir hafta beklesek olur mu? Farklı öneriler çıkarsa tartışmanın bitmesini bekleriz. Bu arada madde açan robotunuz acaba Osmanlı sancaklarını açabilir mi? Gerekli olan bilgileri ben hazırlarım. Bu konuda sizden bilgi almak istiyorum. GökçeYörük 11:04, 8 Kasım 2011 (UTC)
  • Yani şu an elimde tablo yok. Ama sancaklarla ilgili gerekli dokümanlar mevcut. Yapılacak tablonun nitelikleri nasıl olmalı? GökçeYörük 12:10, 8 Kasım 2011 (UTC)
  • Hmm, o zaman biraz uğraşayım üzerinde. Size bildiririm. İyi çalışmalar... GökçeYörük 18:59, 8 Kasım 2011 (UTC)

Please, read this, is in spanish, i'm from Colombia, and i only translate this article to spanish, i can't tell what it watch...Plinio Cayo Cilesio 10:31, 9 Kasım 2011 (UTC)

[Bu maddede şablon sorunu yaşıyorum, rica etsem bakabilir misin?--Khutuckmsj 20:46, 9 Kasım 2011 (UTC)

  • Merhaba, başka bir şablon denerken hallettiğini gördüm, keşke bakıyorum deseydim:)...Vikiçizer 21:24, 9 Kasım 2011 (UTC)



Uyusana az? --Khutuckmsj 03:40, 10 Kasım 2011 (UTC)

Geç oldu baya :D Khutuckmsj 03:42, 10 Kasım 2011 (UTC)
Neye göre? Bence "erken oldu". Utku TanrıvereMesaj 03:43, 10 Kasım 2011 (UTC)

Sevgili khutuck merhabalar şu benim kukla davam Vikipedi:Kukla şüphelileri/Amadoni ne zaman sonuçlanacak.konuyu sabriye'de haber ettim Ben artık üstüme alıp engellenmek istiyorum,üstüme aldım kukla ip numaralarını.en tez bugün engellensem iyi olur.kmoksy çifte bayram etsin diye kuklacığı kabul ettim ama niye engellenmedim.Lütfen bir an önce hesabım kuklacılıktan süresiz engellensin İyi Akşamlar. --Amadoni 20:32, 10 Kasım 2011 (UTC)

Evet istiyorum teşekkürler çılgınlık gelebilir sizlere ama artık soğudum zaten vikipedi den teşekkürler--Amadoni 20:52, 10 Kasım 2011 (UTC)

  • Yoo güzel ve aydınlatıcı olmuş. Benim için sakıncası yok yani.--Reality 15:51, 11 Kasım 2011 (UTC)

Hayırlı olsun.--Khutuckmsj 19:24, 11 Kasım 2011 (UTC)

Onayiniz ve mesajiniz icin tesekkur ederim. Bu sekilde daha aktif olmayi umut ediyorum. Iyi calismalar | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 20:08, 11 Kasım 2011 (UTC)


Denizotobası[kaynağı değiştir]

Deniz otobüsü kaçırma olayını yazsan ya işin yoksa?--Khutuckmsj 18:12, 12 Kasım 2011 (UTC)

  • İşim yok denemez; ama dert değil; ama dünden beri mevzuyu neresinden tutup da yazacağımı bilemedim. PKK eylemlerine eklemekle yetindim. Utku TanrıvereMesaj 18:13, 12 Kasım 2011 (UTC)

Yeni kullanıcı çekme[kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Yapabilirim, biraz gecikebilir. Çünkü bugünlerde çok yoğunum ve Vikipedi'ye sık giremiyorum. Tariflerinizi bekliyorum. GökçeYörük 19:40, 13 Kasım 2011 (UTC)
  • Köy çeşmesini takip ederim. Oradaki yorumlardan hareketle bir şeyler tasarlamaya çalışacağım. Halledince size bildiririm. Saygılar... GökçeYörük 19:57, 13 Kasım 2011 (UTC)

Maddeler, maddeler...[kaynağı değiştir]

Selam Iggydarsa. Süper bir madde daha hazırlamışsın, teşekkürler :) Yahudilik ile ilgili en iyi Türkçe bilgi kaynağı şu an Vikipedi gibi gözüküyor, ellerine sağlık! Khutuckmsj 22:05, 14 Kasım 2011 (UTC)

Tesekurler. Utandiriyorsun :) -- Iggydarsamesaj 22:17, 14 Kasım 2011 (UTC)
Yalansa yalan de :P Yazdıklarını bir ara kontrol edip en sevdiklerini KMA/SMA yapsan süper olur hem, bir düşün derim :)--Khutuckmsj 22:25, 14 Kasım 2011 (UTC)
Yakin bi gecmiste KMA adayi gosterdim bir tane zaten ama sanirim sayfayi ziyaret eden pek yok ki ragbet gormuyor. hic karsi oy olmamasina ragmen sadece iki destek oyuyla oturuyor orda garibim :) -- Iggydarsamesaj 22:29, 14 Kasım 2011 (UTC)

Evrim kitabı[kaynağı değiştir]

Bu bağlantıdan PDF olarak indirebilirsiniz :) Khutuckmsj 01:55, 15 Kasım 2011 (UTC)

Şu an çok duygulandım, gerçekten çok uzun ve kapsamlı bir kitap olmuş. Eksiklikleri de umarım yavaş yavaş tamamlarız. Tekrardan ellerinizi sağlık.--Agnostik Çeviri Grubu 02:15, 15 Kasım 2011 (UTC)

Şikayet sayfası arşivleme[kaynağı değiştir]

Merhaba. YBot ne yazık ki bu işi kotaramıyor. Bir ara elle yapmaya çalışırım. --Superyetkinileti 18:17, 15 Kasım 2011 (UTC)

Şikayet tarihine göre arşivliyoruz. --Superyetkinileti 21:04, 15 Kasım 2011 (UTC)

Benim düşündüğümü sen de mi düşünüyorsun? Ne düşündüğümü nasıl seziyorsun? :) --seksen 19:32, 15 Kasım 2011 (UTC)

Ama olmuyor ama. Gene mi aynı dakika? Bu gidişat iyi değil, kukla diyecekler sonunda benden söylemesi :) --seksen 19:35, 15 Kasım 2011 (UTC)
Ecnebiler der onu ama :) Türk milleti deseydi kukla davalarında kullanılırdı mutlaka :) --seksen 19:46, 15 Kasım 2011 (UTC)
  • merhaba Khutuck, engeli süresiz vermemin sebebi kullanıcının deneyimli bir kullanıcı olması, engelleme politikalarından haberdar olması, bugüne kadar sürdürdüğü davranışı değiştirmemesi, şikayet sayfasının silinmesi için yazdığım maddelerinin hiçbirini özümsememiş olması nedenlerinden ötürü engellemeyi süresiz olarak verdim. ilk engel olarak ağır gibi duruyor ama projenin yararını gözeterek süresizin şu an için doğru olduğunu düşünüyorum. Kullanıcının hatalarından ders alacağını düşünmüyorum. Dediğim gibi amaç burada kullanıcıyı cezalandırmak değil, projenin sekteye uğramasını engellemek. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 16:49, 16 Kasım 2011 (UTC)
  • Khutuck verdiğim argümanı tüm deneyimli kullanıcıları aynı şekilde engelleyelim anlamında değil, kullanıcı özelinde algılamanı rica ederim, her vakanın kendine özgü bir durumu var sonucunda. bu kullanıcının hatalarından ders alacağını ve tekrar geri dönebileceğini umut ediyorsun. Ben böyle birşeyin olabileceğini düşünmüyorum. Kullanıcının süresiz engelini şu an için değiştirmeyi düşünmüyorum çünkü hakikaten projeye yararı olacağını düşünmüyorum. Engel sebebinde belirttiğim gibi vikipedinin özünü anlamadığını ve sistemle oynayarak negatif bir çalışma ortamı yarattığını gördüğüm kullanıcının değişeceğini düşünmüyorum. ayrıca bir kişinin yaşam hakkı ile vikipedide değişiklik hakkı ile kıyaslamak biraz uygunsuz olmuş gibi geldi bana. selamlar. --Mskyrider ileti 17:22, 16 Kasım 2011 (UTC)
  • merhaba Khutuck, vikipedinin işleyişinin bir bürokrasi olmadığını, yazılanların harfi harfine uyulması gereken bir kanun olmadığını, olayları dışarıdan gözleyen biri olarak vikipedinin işleyişine engel olan bir pürüzü ortadan kaldırdığımı düşünüyorum. bu dava emsal olmaz, vikipedi ne bir mahkeme ne de bir adalet dağıtma mekanizması, ne de hizmetliler bir yargıç. hepimiz burada gönüllü olarak bulunuyoruz, hepimizin amacı aynı. bu amacın dışına çıkılmasına engel olmamız gerekli, bu nedenle süresiz engelleme verdim. Keyfi bir uygulama değil. Gerekeni yaptım yalnızca. selamlar. --Mskyrider ileti 17:54, 16 Kasım 2011 (UTC)

başörtüsü[kaynağı değiştir]

selam khutuck, ben de tdk'nın bu kelimeleri ayıran alışkanlığından ötürü öyle sanıyordum ama birleşik yazılışormuş. madde içlerinde de var bir sürü. bot devreye girer mi acaba? --ki bl 18:18, 18 Kasım 2011 (UTC)

E Yapıldı. --Khutuckmsj 16:13, 20 Kasım 2011 (UTC)
teşekkürler. botun gazabından kaçan bir kaç madde var ama galiba.. --ki bl 22:13, 21 Kasım 2011 (UTC)
anladım. zaten az kalmış, onları da ben elle hallederim. kolay gelsin. --ki bl 11:08, 22 Kasım 2011 (UTC)

SMS Deutschland[kaynağı değiştir]

Merhaba Khutuck, SMS Deutschland (1904) maddesinde çalışmalara başladım. Maddenin %70'i hazır, yardımlarını beklerim. İyi çalışmalar. --Berm@nyaİleti 14:49, 20 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba. Ben başlattım basitçe, sen süsleyip bitirirsin artık :) Nazif İLBEK 18:40, 20 Kasım 2011 (UTC)

Kibeleyi Korumak ve İftira Atmak İle İligli Taraflılığınız[kaynağı değiştir]

Buradaki Mesajınız'a istinaden söylemek istediğim,

1) Zaten tartışmalara katıldım ve maddeyi işinize gelmeyen ama doğru olan bir şekilde değiştirdiğim için ceza aldım,

2) Benim düzeltme yaptığım nasıl vikipedi'yi geliştirmek olamaz!!! doğru olanı yazmak suçmu hala neyi savunuyorsunuz, madde yanlışta olsa sizin istediğiniz gibimi olmalı? size sorular sormuştum onlara bile cevap vermeden ne diyorsak o kanununu uyguladınız... Düzenleme yapmayı sayenizde bıraktım tarafsızlık politikasını gözümüzün içine sokan siz yetkililer konu siz olunca birden bire renginiz, şekliniz değişiyor, nerte politikalar???? Tabiki de bu politikalar Yetkililer için geçerli değil...

3) Size ve kibeleye karşı düşmanca bir tutumum yok sadece sizin gibi art niyetli yetkililerden Hakkımı Arıyorum... neden bana hala iftira atıyorsunuz? Haketmediğim halde engellendim hakkımı aramak suçmu? Yine engelleyin isterseniz...

4) Ne intikamı bu ya, neyi anlamıyorsunuz hala Hakkımı arıyorum Hakkımı!!!


  • Sayın Tarafsızlıktan uzaklaşmış yetkili, burayı istediğiniz gibi yönetiyorsunuz zaten şikayet sayfası gibi bu ıvır zıvırları kaldığında boşu boşuna milleti kandırmayın. Blackwhite79

Mesajla duyuru[kaynağı değiştir]

Merhaba. Aslında yapmışken işimizi tam yapalım, duyuru davetini, başta İstanbul'da yaşadığını belirten Vikipedistler olmak üzere mümkün olduğunca fazla kullanıcıya duyurmaya çalışalım. Bunun için bot kullanımı mümkün mü? Nazif İLBEK 16:41, 21 Kasım 2011 (UTC)

Bahsi geçen kategoride kullanıcılar yeterli. Fakat belirli bir değişiklik sayısının üstündeki kullanıcılara da mesaj atılmasından yanayım. Onu da bir şekilde sağlayabilirseniz sevinirim. Buluşma yeri konusunda da, tahmini katılımcı sayısına göre ve internet üzerimden katılım gözönünde bulundurularak bir mekan seçimi yapılacak buluşma gününden önce. Nazif İLBEK 19:00, 21 Kasım 2011 (UTC)
Sağolasın dost :) --Berm@nyaİleti 21:27, 21 Kasım 2011 (UTC)
Teşekkürler, İstanbul'da yaşayanlar haberdar edildi galiba. Dediğim gibi bir de bir mesaj sayısı belirlenip onun üstündekilere gönderilebilir, eğer istanbul'da yaşıyor kategorisindeyse o kişi atlanır ki tekrar gitmesin :) Nazif İLBEK 05:21, 22 Kasım 2011 (UTC)

Teşekkür ederim Anerka 06:26, 22 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba Khutuck, oylamadaki açık desteğiniz ve güveniniz için çok teşekkür ederim. Yaptığınız tablo bence güzeldi ve iyi niyetli bir şekilde katklarımın dağılımının hizmetliliğe uygun olduğunu dile getirdiniz. Bana kalırsa vikipedinin en iyi niyetli ve sıcakkanlı hizmetlisi sizsiniz. Her zaman böyle olmanız dileğiyle.---- Akhilleus ileti 16:49, 22 Kasım 2011 (UTC)

  • Buluşma duyurusunun resmi botlardan kalmış :) Çok alakasız olmuş :) Onun için Dosya:People icon.svg ile değiştirir misin resmi? Emperyan-ileti 11:03, 23 Kasım 2011 (UTC)
  • Boyutu da 40x40 değil de 60x60 yapar mısın? :) Emperyan-ileti 11:06, 23 Kasım 2011 (UTC)

Evrim Teorisi Hk.[kaynağı değiştir]

İyice can sıkıcı olmaya başladınız. Hakkınızı arıyordunuz, Vikipedi politikaları gereği hakkınızı arama sürecinde haksız olduğunuzu kararlaştırdık. Artık hakkınızı aramıyorsunuz, intikam arıyorsunuz. Hakkınızı arıyor olsaydınız gidip madde metninde tartışırdınız; şu ana kadar Vikipedi'yi geliştirmek konusunda iyi niyetinizi varsaydım ama gördüğüm kadarıyla sizin amacınız üzüm yemek değil, bağcı dövmek. Gidin madde yazın, kaynaklarıyla metin ekleyin. 200 kB'lık evrim maddesi yazdık, oradaki bir tek cümleye karşı kaynaklı karşı bilgi yazmamışsınız; tutmuş evrimi ispatlayan adamlardan birinin bir kitabını tanıtan bir cümledeki bir kelimeye kafayı takıp bize taraflı deyip duruyorsunuz! Üzüm yemek istiyorsanız buyurun koca Viki önünüze açık, ama bağcılarla dalaşmanız bizim "bilgiyi yayma" amacımıza ters.--Khutuckmsj 12:13, 21 Kasım 2011 (UTC)


Buradaki fikirlerize nazaran söylemek istediğim;

1) Evrim teorisi ispatlanmadı!!! bunu net bir şekilde söylüyorum çünkü bilimde bunu söylüyor... sana göre ispanlanmış olabilir hiç bir bilim adamı çıkıpta biz evrim teorisini ispatladık diyemedi,

2) Bağcıyı niye döveyim bağcı gerçekten bağcı olduktan sonra... Sırf sizin fikirlerinize uymuyor diye kimseyi engelleyemessiniz..

3) Evrimi ispatlayan bilim adamı dediğiniz Dawkins ağırlıklı olarak bilim ile din karışlaştıması yapan kitaplar yazmaktadır ve ayrıca bilimsel bir şekilde canlılığın uzaylılar tarafından tasarlandığı teorisini öne sürerek ve kendince çizimler yaparak teoriler içerisinde yeni teoriler üretmektedir bilginize... Aslında Konu dawkins değil evrim teorisini nasıl ispatladığınız ile ilgili...

4) Tek bir kelime yüzünden tam 4 kişi bana kafayı taktı 2 si engelledi ve uyarı mesajı gönderdi, şimdi kim takıyormuş kelimeyi kafasına, doğru olanı yazdım diye 3'ü yetkili 4 darwinist tarafından sırf size uygun olmadığı için engelleme yapılmasına ne diyeceksiniz?

5) Siz bilgiyi yayıyor olabilirsiniz ama amacınız derken kendi fikirlerinize ters olanı yazdırmayız demek istediniz galiba Blackwhite79

İstanbul Buluşması Hk.[kaynağı değiştir]

Merhaba Khutuck, öncelikle Vikipedi İstanbul Buluşması'na olan ilginizden dolayı teşekkür ederim.

Buluşma yeri, yarın (24 Kasım 2011) netleşecek ve buluşma sayfasında belirtilecek. Bu sebeple lütfen düzenli aralıklarla buluşma sayfasını takip ediniz.

Toplantıya katılımınız için gerekli ve önemli olan bir hususu hatırlatmak istiyorum:

Güvenlik ve ulaşım kolaylığı açısından "isminizi, soyisminizi ve size ulaşmakta kullanacağımız telefon numaranızı ve e-posta adresinizi" lütfen en kısa süre içerisinde e-posta yoluyla bana ulaştırın.

Bu bilgileri ulaştırmayan kullanıcıların buluşmaya katılamayacağını üzülerek belirtmek istiyorum.

Sizin e-postanıza yanıt olarak kendi telefon numaramı size göndereceğim, böylece bana istediğiniz an ulaşabilirsiniz.

Cumartesi günü görüşmek üzere... Nazif İLBEK 17:25, 23 Kasım 2011 (UTC)

rapsar şeetmiş. --88.254.55.0 17:44, 23 Kasım 2011 (UTC)

Selam Nazif. İsmini söylemek istemeyen söylemesin, isme gerek yok ki çok :) Kısaca Kütük de diyebilirsin bana :P Açık kapı yapalım, isteyen herkes gelebilsin.--Khutuckmsj 17:35, 23 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba kütük :) Buluşma yeri konusunda bazı alternatifler var, duymuşsundur sen de. Bu sebeple en azından isim ve soyisim gerekli. Cep telefonu ve e-posta adresi de ulaşım ve iletişimde önemli. Kapı bizim olsa herkese açık olsun amenna ama öyle bir durum söz konusu değil sonuçta toplanılıp bir yere gidilecek. İleride derneği açınca kapımız açık olur herkese :) Nazif İLBEK 22:34, 23 Kasım 2011 (UTC)

Hem evrimin geniş bir alanda kabul görülen bir teori olduğunu kabul ediyorsunuz hemde ispatandığını iddia ediyorsunuz, canlıların belli bir sınır dahilinde evrilmesi olabilir, bu canlının bulunduğu ortama uyum sağlaması gibi düşünülebilir fakat bu darwinin evrim teorisi demek değildir, balinanın ayıya dönüşmesi, dinozorların(celal şengöre göre bütün dinozorlar ara fosil oluyor bu arada) kuşa dönüşmesi sadece teorik bir çizimdir, ne bir ara fosil nede bu tarz bir değişimi gösteren kanıtlar sizin adınıza üzülerek söylüyorum ne yazık ki bulunamamıştır. Dawkinsin teorileride darwinin evrim teorisini kanıtlama gayesi içermektedir. Asıl mesele evrim değil ucu bu kadar açık olan bir konu için neden engellendiğimdir,politikalarınız gereği ben engellendiysem diğer arkadaş neden engellenmedi? neden benim yaptığım değişikliler göze battı da onunkiler göze batmatı? sizinle aynı fikirde olduğu için mi? Blackwhite79


Ok, tamamen haklısınız, evrim hatalıymış. Sizi üzdüğüm için özür dilerim. Lütfen evrim hakkındaki bilgilerinizi konuyla alakalı maddelerde (Evrim, Mutasyon, Genetik varyasyon, Popülasyon genetiği, Genetik çeşitlilik (biyoloji), Türleşme, Gen akışı, Gen havuzu, Genetik otostop, Genetik sürüklenme, Genetik varyasyon, Genotip vb. yüzden fazla madde) kaynaklarıyla beraber ortaya koyar mısınız? Sonuçta ansiklopedi yazıyoruz, evrimle alakalı bilgileri okumak için kimse benim mesaj sayfamı veya şikayet sayfasını okumayacaktır.--Khutuckmsj 14:22, 24 Kasım 2011 (UTC)
Hala alaya alıyorsunuz, mesele evrim teorisi değil benim neden engellendiğimdir, yetkili gibi davranmayıp kibelenin avukatı ve evrim teorisinin savunucusu gibi davrandığınız için sizinle artık bu konuda tartışmak istemiyorum. Bana yaptığınız haksızklıkta yanınıza kar kaldı zaten farklı bir sonuçta çıkamazdı.Blackwhite79 14:33, 24 Kasım 2011 (UTC)

İstanbul Buluşması Hk.[kaynağı değiştir]

Merhaba Khutuck, öncelikle Vikipedi İstanbul Buluşması'na olan ilginizden dolayı teşekkür ederim.

Buluşma, Bahçeşehir Üniversitesi'nde yapılacak. Tam adres ve ulaşım haritası için buluşma sayfasını inceleyebilirsiniz.

Belirtilen buluşma saatinden önce buluşma mekanında olacak şekilde planlarınızı yapmanızı tavsiye ederim.

Toplantıya katılımınız için gerekli ve önemli olan birkaç hususu hatırlatmak istiyorum:

Eğer hâlen göndermediyseniz "isminizi, soyisminizi, telefon numaranızı ve e-posta adresinizi" e-posta yoluyla bana ulaştırın.

Buluşma mekanına geldiğinizde kimlik kartınızın da yanınızda olduğundan emin olun.

Sizin e-postanıza yanıt olarak kendi telefon numaramı size göndereceğim, böylece bana istediğiniz an ulaşabilirsiniz.

Cumartesi günü görüşmek üzere... Nazif İLBEK 10:36, 24 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba. Eğer uygunsa şu sayfa şuradaki gibi güncellenebilir mi? Kolay gelsin. Nazif İLBEK 15:25, 24 Kasım 2011 (UTC)

Bir de şimdi farkettim de, Khutuckbot mesajları küçük değişiklik olarak göndermiş galiba. Onlar da e-posta ile uyarılmıyor bildiğim kadarıyla, o yüzden mesajlar pek farkedilmeyebilir. Nazif İLBEK 05:36, 25 Kasım 2011 (UTC)
Ben bu mesajı küçük değişiklik olarak gönderiyorum, e-posta gelecek mi bir kontrol edelim? Nazif İLBEK 05:45, 25 Kasım 2011 (UTC)
Eğer sadece giriş yapınca uyarı gözüküyorsa ama kullanıcıya e-posta gitmiyorsa çoğu farkına bile varmayacaktır diye düşünüyorum. Nazif İLBEK 06:38, 25 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba Khutuck. Bildiğim kadarıyla genel uygulamamız giriş cümlesindeki isim fiillerde -dir eki kullanmama şeklinde, yanılıyor muyum? Yönergelerden birinde de geçiyor bu konu yanılmıyorsam.--Abuk SABUK msj 10:30, 27 Kasım 2011 (UTC)

Ben de kullanma şeklinde diye biliyordum :) Kullanmayınca sanki ansiklopedik sözlük gibi oluyor madde.--Khutuckmsj 12:56, 27 Kasım 2011 (UTC)
  • Haha. Amaç o zaten. Bir cümlede tüm maddeyi sözlük maddesi gibi özetlemek :) --Abuk SABUK msj 16:38, 27 Kasım 2011 (UTC)

Ya bu konuya el atılması gerek. Dava başlamadan adam gibi bir madde olsa iyi olur. :) Konu güncel vede Türkiye odaklı değil. ViliBuluşmada aranan tip bir çaşışma olabilir. -- Bilinen Bir Beyaz Kedi çi? 02:37, 28 Kasım 2011 (UTC)

Bu konu pek ilgi getirmedi galiba. -- Bilinen Bir Beyaz Kedi çi? 18:23, 11 Aralık 2011 (UTC)

Evet editör isterim. Ama nereye başvuracağımı bilmiyorum.--Türk Süvarisi ileti 11:14, 28 Kasım 2011 (UTC) Birileri sil eklemiş, sen ekledin zannedip sildim :P 4 sayfanı silmiştim, hangileri gerekliyse geri getireyim. --Khutuckmsj20:20, 3 Aralık 2011 (UTC)



Deneme sayfalarım[kaynağı değiştir]

  • Abi uçurmuşsun ya.. :) Şunu geri getirebilmen mümkün mü? Oradaki çalıştığım şablon başka hiçbir yerde yoktu... :) Utku TanrıvereMesaj16:41, 3 Aralık 2011 (UTC)

Birileri sil eklemiş, sen ekledin zannedip sildim :P 4 sayfanı silmiştim, hangileri gerekliyse geri getireyim. --Khutuckmsj20:20, 3 Aralık 2011 (UTC)

Şikayete gerek yoktu, kullanıcıyla konuş öncelikle. Şu an vikide değil sanırım, mesajlarına cevap alamazsan ve kullanıcı bu tarz hareketlere devam ederse şikayet et. Uzlaşmayı denemeden şikayet doğru değil, şikayetlerin ve engellemelerin amacı da cezalandırmak değil.--Khutuckmsj22:43, 3 Aralık 2011 (UTC)
  • Abi bu noktada artık konuşulacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Kullanıcının niyeti de, benim niyetim de bellidir... Utku TanrıvereMesaj 22:44, 3 Aralık 2011 (UTC)
Kullanıcının uyarıyla düzelmeyeceğinden emin olmak lazım, kullanıcının düz vandal olduğunu düşünsem şikayeti beklemeden engellerdim. Önce uyaralım, kullanıcı sadece bir haftadır Vikipedi'de aktif, bazen kuralları öğrenmek zaman alıyor. --Khutuckmsj22:46, 3 Aralık 2011 (UTC)
  • Şu yapılan vandalizmin kuralları bilmek veya bilmemekle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. İyi niyetli olduğuma inanırım; ama Polyanna değilim. :) Utku TanrıvereMesaj 22:48, 3 Aralık 2011 (UTC)


Tam olmamış[kaynağı değiştir]

Merhaba ben asker bilgi kutusu şablonundaki türkçeleştirmeyi gördüm. güzel olmuş fakat belirttiğim gibi olmamış. Ben şu düzeltmelerin yapılmasını istemiştim.

  • yaşadı bölümünün yerine----->ayrı ayrı olarak doğum_tarihi ve ölüm_tarihi
  • göbek_adı yerine takma_adı

Böylece şablonda görünen bölüm sayısı artacaktır. Siz yapamayacağınızı belitmişsiniz. Kumul'un Botu bu işlemi yapabilir mi?--Türk Süvarisi ileti 09:11, 4 Aralık 2011 (UTC)

Merhaba Khutuck, verdiğiniz hediye için teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Merve 15:56, 4 Aralık 2011 (UTC)

Açarmısınız[kaynağı değiştir]

Geçenlerde attığınız mesajda bayraklardaki sorunları belirtmişsiniz. Bununla ilgili ne yapılacağını tam anlayamadım. Biraz daha ayrıntılı açıklama yaparsanız iyi olur.--Türk Süvarisi ileti 13:09, 5 Aralık 2011 (UTC)

python replace.py -ref:"Şablon:Bayraksimge" "{{bayraksimge|TUR}}" "{{bayraksimge|Türkiye}}" "{{bayraksimge|Turkey}}"
 "{{bayraksimge|Türkiye}}" "{{bayraksimge|turkey}}" "{{bayraksimge|Türkiye}}" "{{bayraksimge|türkiye}}" "{{bayraksimge|Türkiye}}"
 -pt:0 -summary:"Bot: Şablon değiştirildi." -namespace:0

bunu diğer ülkelere mi uyarlayacağız. Sadece ülke kısmımı değiştirilecek. --Türk Süvarisi ileti 13:29, 5 Aralık 2011 (UTC)

Siz bana bir sayfa gösterin ben oraya doldururum.--Türk Süvarisi ileti 13:30, 5 Aralık 2011 (UTC)

Bir bakın bende ona göre iş yapayım.--Türk Süvarisi ileti 13:36, 5 Aralık 2011 (UTC)

Senin işin ne zaman biter. Bazı değişiklikler için bota ihtiyaç var da.--Türk Süvarisi ileti 10:49, 6 Aralık 2011 (UTC)

e-postani kontrol et. --e.c. 20:32, 6 Aralık 2011 (UTC)

Değişiklikler süper oldu. Eline sağlık. Senin bot bu bilgi kutusu şablonlarındaki açılmayan bölümleri silebiliyor mu?--Türk Süvarisi ileti 20:50, 6 Aralık 2011 (UTC)

Teşekkürler.--Türk Süvarisi ileti 21:00, 6 Aralık 2011 (UTC)

Size şöyle bir şey öneresem olur mu. Bu bayrak şablonlarındaki bayrak yazan bölümü bayraksimge olarak yapsak ve bayrak şablonunu ingilizce vikipedideki gibi "bayrak|Türkiye" şeklinde yazdık mı hem ülke ismi hem bayrak çıksın güzel olmaz mı? --Türk Süvarisi ileti 21:06, 6 Aralık 2011 (UTC)

Şöyle yapalım. flagcountry şablonunun ismini bayrakülke şeklinde değiştirelim.--Türk Süvarisi ileti 21:14, 6 Aralık 2011 (UTC)

Bu bot olayını yeni keşfettim. Bilseydim daha önce uğraşmazdım. Her şeyin kolayı var. Teşekkürler.--Türk Süvarisi ileti 21:23, 6 Aralık 2011 (UTC)

Bu maddelerdeki bilgileri nereden buluyorsun.--Türk Süvarisi ileti 21:30, 6 Aralık 2011 (UTC)

Bayrak şablonuna bağlı sayfaların hepsi bayraksimge şablonuna yönlendirilse doğru olmaz mı? Sonra bayrak şablonunu yeniden düzenler ve aktif hale getiririz.--Türk Süvarisi ileti 12:54, 7 Aralık 2011 (UTC)

Sitenotice'den "Vikipedi'ye siz de katkıda bulunun!" duyurusu[kaynağı değiştir]

Selam Nazif. Ana sayfada sitenotice'den yayınlamak için "Vikipedi okuru musunuz? neden yazar olmayasınız?" tarzı bir banner yapabilir misin? Çeşmede tartışıp ana sayfaya ekleyelim, bir hafta kalsın. Uygun bir zamanında birşeyler karalayabilirsen süper olur.--Khutuckmsj 15:59, 8 Aralık 2011 (UTC)

Merhaba. Ben ilk aklıma gelen ifadelerle bir çalışma yaptım ama bazı ifadeler ve sen/siz konusunda daha ayrıntılı görüşülebilir. Kullanıcı:Nazif İLBEK/sn sayfasından incelenebilir ilk aşama. Kolay gelsin. Nazif İLBEK 21:36, 8 Aralık 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Khutuck,

Oluşturmuş olduğunuz Kullanıcı:! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden g2 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Ilgaz ERmesajkatkılarım 15:29, 9 Aralık 2011 (UTC)

Vikipedi:Köy çeşmesi (teknik)[kaynağı değiştir]

Sürüm kontrolörlüğü[kaynağı değiştir]

Sürüm kontrolörlüğü için tekrar aday oldum. Desteğinizi bekliyorum.--Türk Süvarisi ileti 13:00, 11 Aralık 2011 (UTC)

Hizmetlilik 2[kaynağı değiştir]

Selam Akhilleus. Seni hizmetli adayı olarak gösterdim, kabul edersen sevinirim :) --Khutuckmsj 14:00, 11 Aralık 2011 (UTC)

Adaylığı kabul ediyorum. Ben teşekkür ederim:)---- Akhilleus ileti 14:50, 11 Aralık 2011 (UTC)

İlgilenebilirmisiniz? Silinmesi biraz problemli :) -- Bilinen Bir Beyaz Kedi çi? 22:09, 11 Aralık 2011 (UTC)

  • Selam Vikiçizer. Utku'nun hizmetlilik oylamasında yazdıklarımın hiçbiri doğrudan seni hedef alıyor gibi gözüküyor, tekrar okuyunca farkettim. Öyle bir durum yok kesinlikle, son 5-6 oylamadaki genel duruma ilişkin yazıyorum, bu oylamada olumsuz oy kullanan ilk sen olduğun için sana yazılmış gibi gözüküyormuş. İyi niyetimi bildireyim, selamlar göndereyim dedim :) --Khutuckmsj 22:58, 11 Aralık 2011 (UTC)
  • Selam, Alperen'le beni listeye koymamışsın ona üzüldüm. Biz gerici miyiz:) Keskin mi yazıyorum ne, ne yazsam peşine 3-4 daha yazmam gerekiyor, iyicene karışık oldu, artık kimse de okumaz zaten, doğrudan birşey olmazsa yazmamaya çalışacağım. Utku'nun şahsına birşey demiyorum, aslında senin görüşüne benzeyen ama farklı bir pencereden bakan bir tavrım olduğunu anlaşılmıştır umarım...Zaten söylüyorum orada tartışalım, ama dostluğumuz bozulmasın. Yani orada bile yazdım eninde sonunda seçilirsin diye, ha bu sefer ha bir dahakine, zaten bir dahaki olursa desteklerim böyle giderse, ama şimdi değil:) Kolay gelsin...Vikiçizer 23:11, 11 Aralık 2011 (UTC)
Sen eski hizmetlisin, bırakan sensin :) Alperen'in de hizmetlilik olayını seveceğini sanmıyorum. Aşırı sıkı kriterlerimiz var, millet hizmetlileri masonik örgüt sanıyor. Belki öyleler de beni dışlıyorlar, haberim yoktur. Bana kalsa editörlerin yarısını hizmetli yaparım, kullanıcı engelleme fonksiyonu olmasa %80'ini hizmetli yaparım. Temel felsefe bu olmalı, zarar vermeyeceğine güvenmemiz üç buton için yeterli olmalı. Sora bugünkü gibi sadece 8 aktif hizmetliyle kalıyoruz, sil sayfasında 300 dosya birikiyor, IP'ler deneme sayfasına porno koyup duruyorlar.--Khutuckmsj 23:18, 11 Aralık 2011 (UTC)
Hepsinin farkındayım, biliyorum. Kolaylaştıralım, zorlaştırmayalım ama bu işi istemiş ama sudan sebeplerle seçilememiş, ama vikipediden kopmamış, harıl harıl yıllarını vermiş Rapsar gibi kullanıcıları destekleyip sorumluluk vermek varken, Utku'nun birden ortaya çıkması ve benişm onu tanımamam, katkısından da birşey anlayamamam, Alperen'in soruları, Utku'nun herşeye cevap yetiştirmesi vs. derken böyle oldu. Sorularıma cevap arıyorum ister istemez. Hizmetlilikle ilgili değişik şeyler yapmak lazım, bu oylama sayfalarında tartışarak bir yere zor varırız. Utku da hizmetli olur, olmaz değil ama bence bu kadar hızlı değil:)...Vikiçizer 23:27, 11 Aralık 2011 (UTC)
O zaman hazır Akhilleus da adayken, Utku'nun adaylığında dda bu kadar tartışma olmuşken hizmetli olması gerekip olamayanların hepsini tekrar aday gösterelim, güvenimizi hakeden herkesi hizmetli yapalım! Utku'nun da en geç 3 ay içinde hizmetli seçileceğini düşünüyorum, ben onun katkılarına 3 ay değil, 10 bin değişiklik olarak baktım bugüne kadar, 10 bin düzenlemede bu kadar az hatası olan da fazla yoktur. Ben seçildiğim gün 10 bin değişikliğim yoktu yanlış hatırlamıyorsam, hatam da daha çoktu. Hizmetli daha fazla olmalı, görevden alınma için de somut kriterler belirlenmeli. Beğenmediğimizi değil, hata yapanı görevden alacak kriterler belirlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Tabii bu ara vaktimi politikalardan ziyade telif yakalama botuna ayırıyorum, politika tartışmalarına da en son botla madde açma konusunda katıldım galiba. --Khutuckmsj 23:48, 11 Aralık 2011 (UTC)
Tamam, hepsine katılıyorum. Ama Utku'nun son hamlesi iyi olmadı, bu serinkanlılık meselesi hep iş çıkardı. Bunun elbette etki/tepkisi olacaktır. Henüz mücadeleye hazır olmadığını gerekçesiyle gösterdi. Neyse ben bu hizmetli atağı düşünceni desteklerim takip edebildiğim kadarıyla...Kolay gelsin...Vikiçizer 00:01, 12 Aralık 2011 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Merhabalar, teşekkür ederim mesajınız için, elimden geldiğince katkıda bulunmaya çalışıyorum ama en son eklediklerimde karışıklık oldu biraz :) öğreniyoruz yavaş yavaş

Mesaj yazmayı da yeni öğrendiğim için imzayı unutmuşum tabii :) Yardımcı olmak isterseniz şöyle bir sorunla karşılaştım az önce; "Kategori:Biyoloji bilgi kutusu şablonları"nın altına daha kolay ulaşılabilsin diye ayrıca "Kategori:Moleküler biyoloji bilgi kutusu şablonları" ekleyerek içine "Şablon:Virüs bilgi kutusu" ve "Şablon:Protein bilgi kutusu"nu taşımayı istiyordum. Proteini ekledim ama "Şablon:Virüs bilgi kutusu"nun sayfasına [[Kategori:Moleküler biyoloji bilgi kutusu şablonları]]nı ekleyince bu "Kategori:Moleküler biyoloji..."nin içindeki listeye otomatik olarak virüslerin sayfalarına bağlantılar da eklenmiş (17 tane), halbuki eklemeye çalıştığım yalnızca şablon sayfasının bağlantısıydı. Biraz karışık oldu ama umarım derdimi anlatabilmişimdir Bouncingball2 20:52, 12 Aralık 2011 (UTC)
Çok teşekkür ederim yardımınız için, elinize sağlık... Bouncingball2 21:09, 12 Aralık 2011 (UTC)



Yeni Kaliteli Madde[kaynağı değiştir]

Selam Utku. Madem maddelere döneceksin, şuradan birkaç maddeyi KM/SM yapsana--Khutuckmsj 20:13, 12 Aralık 2011 (UTC)

  • Boşver abi, niteliğin ne önemi var? Önemli olan zaman. Göz kırpma Utku Tanrıveremesaj 20:28, 12 Aralık 2011 (UTC)
Zaman deme, bota verir coşkuyu zamandan tasarruf ederim ben senin için.--Khutuckmsj 20:30, 12 Aralık 2011 (UTC)
Açılmamış maddelere bakayım biraz, taslak oluşturuculuğu durumları... Malum, daha tez mez yazacağım. :) Matematik alanını N'den Y'ye çevirdim bakalım. :) Utku Tanrıveremesaj 20:42, 12 Aralık 2011 (UTC)

Khutuck, sen de biliyorsun ki önemli olan o değil:) Utku'nun çekilme gerekçesi hakkında ne düşünüyorsun merak ediyorum, orada yazdıkları filan...Vikiçizer 20:34, 12 Aralık 2011 (UTC)

Senelerdir vikide olduğumdan hiperyavaş çalışan çarklarımızı ve bazı yerleri çarpık sistemimizi kanıksadım, Utku henüz buna alışamamış, alışmaz da umarım. Bana da 78 günlük ortalama bir eğitimden sonra bir takım asker emanet etmişlerdi, Viki'de zorunluluk değil, gönüllülük esasıyla çalışmamıza rağmen orduyla kıyaslayınca bile çok zor güveniyoruz. Bence 10 bin düzenlemede tarafsız kalabilen, 30 binde de tarafsız kalır. Desysop politikası hazırlamamız gerektiğine kısmen katılıyorum, hizmetliliğin kötüye kullanımına karşı yaptırımlarımız yazılı olmalı. Hizmetlilik kötü kullanılırsa şikayet edilsin, şikayette "evet, kötü kullanılmış" denirse güvenoyuna gidilsin, nitelikli çoğunluğun (%60 veya %75'den fazla kullanıcının) karşı olduğu adayın hizmetliliği alınsın gibi bir uygulama mantıklı olabilir. İrdelemek lazım.--Khutuckmsj 20:47, 12 Aralık 2011 (UTC)
Güzel, bunlara diyeceğim yok ama birçok politikadan habersiz ve pervasız olduğunu düşünüyorum artık. Amirlerinden, çalıştığı kurumdan, onlara saygısızlık ettiğimizden, filan işleri yaptığından vs. ne kadar gereksiz ne kadar önemsiz ne kadar ağlamaklı. Vandalın trolün üstüne gittiğinde ne yapacak, çalıştığı kurumu mu anlatacak. Envai çeşit küfür maili gene aldım bu oylamada, yine anlamıyorum, yine gülüyorum. Şimdi Vikiçizer'in ne iş yaptığını yıllardır kimse bilmez; Anayasa Mahkemesi Raportörü'yüm, 39 yaşındayım 2007'de göreve atandığımdan beri bilgisayar başındayım o yüzden sık sık kafa dağıtmak için 2007'den beri vikipedideyim desem, inanır mısın? Ya da lise öğrencisiyim, 15 yaşımdayım, liseyi erken bitirdiğim için üniversiteye gitmeye hazırlanıyorum desem? İnanmamalısın, çünkü zerre önemi yoktur kimin ne olduğunun bunları anlatmasının. Ben agresif ve suçlayıcı gerekçesini sormuştum, ama sen daha güzel cevap verdin, memnun oldum...Kolay gelsin...Vikiçizer 21:03, 12 Aralık 2011 (UTC)
Utku'nun iyi niyetli olduğuna inanıyorum çünkü aksi yönde bir kanıt yok elimde. Evet, pervasız; ama Vito da pervasız, ben de biraz öyleyim bazen. Seneler evvel Nerval bir maddeye dellenip Viki'den kopmuştu, aynı maddede ben de vardım, sakin kalmıştım. Bu sene ben bir maddeye dellenip kopma noktasına geldim, engel yedim, Utku da o maddede sakin kaldı. Biraz bundan, biraz diğer katkılarından bu kullanıcının katkılarında kendimin 5 sene evvelki halini görüyorum, umutlanıyorum. Hizmetli seçildi, seçilmedi; çok önemli değil ama şu son tartışmayı fazla uzattık bence, Viki'den (istemeden) kullanıcı soğutma noktasına geliyoruz. Adaylık kapandı, adaylık sonrası tartışmaları da kapatalım artık, yeni adaylara ve yeni politikalar oluşturmaya bakalım. --Khutuckmsj 21:19, 12 Aralık 2011 (UTC)
Onu Utku'ya söyleyin. Ben özel hayatımda şöyleyim böyleyim diye kapatamaz artık, takıldı:) Ben iyi niyetliyim ama acemice agresif davranışa maruz kalıyorum, cevabını da öğretici olmak gayesiyle veriyorum. Gerekçesinde üstlerine saygısızlıktan, özel hayatında yaptığı çalışmaları nedeniyle sorumluluk verecekmişiz vs. mesnetsiz işler bunlar, gereksiz orada olması. Yoksa kendi bilir adresini telefonunu da yazsın, beni ilgilendirmez, ama oraya o şekilde yazarsa eleştiririm. Tatlı dilse biz göremedik niyeyse. Bence Utku ciddi derecede hizmetliliği ertelenmesi gereken bir kullanıcıdır. Bu agresiflikle olmaz, kendine eder edeceğini söyeleyeyim...Yeni adaylarını bekliyorum, kolay gelsin...Vikiçizer 21:28, 12 Aralık 2011 (UTC)
  • Vikipedi dışında çok daha kolayca ve çok daha kısa sürede çok daha üstün şeyler yaratarak insanlığa katkıda bulunmaya devam edeceğim. Artık konuşulacak başka konular çıkar elbet umarım. :) Teşekkürler. Utku Tanrıveremesaj 21:24, 12 Aralık 2011 (UTC)
Bence uygundur. Yalnız desysop tartışması her şikayette değil, sadece yetkinin (isteyerek/istemeyerek) kötüye kullanıldığı tespit edilen durumlarda hizmetliliğin devam edip etmemesi konusunda yapılması gerektiğini düşünüyorum. Aksi takdirde katkıları tarafsız ancak sistemik önyargılarımıza aykırı olan hizmetlilerin görevden alınması gibi istenmeyen durumlar oluşabilir, bu tarz tehlikelere karşı politikanın dikkatlice oluşturulması gerekli. Özetle kötüye kullanım yoksa desysop söz konusu değil; M6'dan silinecek maddeyi G6'dan silmek gibi basit teknik hata varsa desysop söz konusu değil; kukla vb. durumlarda doğrudan desysop yapılıyor zaten; yönergeler dışında kullanıcı engellemek, hizmetli yetkilerini görüşlerini yaymak için kullanmak gibi kötü niyetli olabilecek ancak kesinliği tartışmalı kullanımlarda (gri bölgelerde) ise güvenoylaması yöntemi kullanılabilir. Güvenoylamasında nitelikli çoğunluğun "güvensizlik" oyu vermesi durumunda Meta'ya bir bürokratça haber verilir, desysop işlemi yaptırılır. Temel önerim kabaca budur.--Khutuckmsj 21:37, 12 Aralık 2011 (UTC)
Mümkündür. Ama bazı konularda daha sert tedbirler gerektiğini düşünüyorum, hizmetli sayısı iki katına çıkacaksa desysop süs gibi kalmamalı, işlevsel olmalı. İyi bir kullanıcı olmakla iyi bir hizmetliyi çok ayırıyoruz bence. Küfür:), agresiflik, İNOV ihlallerinin bir hizmetliden sürekli gelmesini kabul etmemeliyiz, iyi kullanıcı vasfını kaybeden hizmetli, hizmetlilik vasıflarını kaybetmiş demektir. Bunu da bir sisteme oturtmak lazım. Bunları herkesin okuyabileceği başka bir sayfada geniş katılımlı tartışıp, hızlı bir şekilde yönergeleştirelim...Vikiçizer 11:03, 13 Aralık 2011 (UTC)

Khutuck'e bir süre önce yediği engeli sormaya gelmiştim, cevabımı almakla kalmadım, söylenen desysop uygulamasının uygun minvalde tartışılarak uygun bir çerçeveyle işleme sokulmasının gerekliliğine inandığımı belirtmek istedim, belirttim, gidiyorum, evet. =) --Stultiwikiabana yaz 05:36, 14 Aralık 2011 (UTC)

Yazdıkların gayet doğru. Yalnız dar bir grubun belli bir hizmetliyi kötüye kullanım olmadığı halde desysop etmek istemesine (mobbing) karşı da yönergemizde önlemler bulunmalı. Bence kullanıcılıkla hizmetlilik engelleme politikalarında ayrı değerlendirilmeye devam edilmeli, hizmetlilik hatalarıyla kullanıcılık hataları ayrı tutulmalı. Yaptığım hatayı biliyorsun, bu hata benim kötü hizmetli olmamdan ziyade fevri bir kullanıcı olmamdan kaynaklanıyor; o hatadan önceki ve sonraki hizmetliliğim arasında da bir fark yok. Gereken sayfalar açılırsa sağlıklı tartışma olabilir diye düşünüyorum.--Khutuckmsj 11:54, 13 Aralık 2011 (UTC)
Tamamen katılıyorum. Desysop, şikayet sayfasında olduğu gibi suistimal edilebilir. Kullanıcı hatalarının süreklilik arzetmesinde hizmetliliğe etki etmelidir diye düşünüyorum. Çünkü hizmetlinin üç fonksiyonu kullanmak yanında; yeni kullanıcıları vikipediye ısındırmak ve kazanmak, kullanıcıları gerekirse uzlaştırmak, TBA kurallarını sıkı bir şekilde uygulayarak örnek olmak, öğretici ve iyi bir uygulayıcı olmak, Türkçeyi anlayabilmek ve anlatabilmek, iletişim ve üslubunda yapıcı ve yatıştırıcı olmak vs. sorumlulukları olduğunu düşünüyorum. Bu vasıflar üç fonksiyonun kullanılmasının öncesinde ve sonrasında da olmazsa olmazlardır. Bu yalnız benim değil, birçok kullanıcının beklentileridir, birçok kez hizmetli oylamalarında gündeme gelmiştir. Bu vasıfları zaman içinde kaybettiği düşünülen kullanıcının üç fonksiyondan objektif bir süreç sonrasında desysop edilmesi gerekebilir. Tabi bunu bir rütbe sökümü havasına sokmamak gerekir, nasıl yeni kullanıcılar hizmetli olmayı bir paye, rütbe gibi görüp hevesleniyorsa, üç fonksiyonun önemli olmadığı sürekli söylense de bunun için ter döküp altyapısını bir şekilde hazırlamaya çalışıyorsa, bu sürece dahil olacak hizmetlilerde de aksine negatif duygular gelişebilir, bunun örneğini zaman zaman seçilemeyen kullanıcılarda görüyoruz. Bu sürecin nasıl kimseyi incitmeden, adil, objektif ve suistimale kapalı olacağını bulmalıyız...Kolay gelsin...Vikiçizer 22:09, 14 Aralık 2011 (UTC)

Sağolasın Khutuck! --yabancım 22:14, 12 Aralık 2011 (UTC)

Ordular Grubu[kaynağı değiştir]

Merhaba Khutuck, Yıldırım Ordu Grubu sayfasının geçmişini Yıldırım Ordular Grubu sayfasına aktarabilirmiyiz?--Türk Süvarisi ileti 12:27, 14 Aralık 2011 (UTC)

O zaman şu Vistül Ordu Grubu sayfasını da Vistül Ordular Grubu sayfasına taşısak olmaz mı diğer ordu gruplarıyla aynı standart isimde olsa--Türk Süvarisi ileti 12:32, 14 Aralık 2011 (UTC)

Şu Türkiye'nin büyükelçileri (Eski isim----> Şablon:Türkiye Cumhuriyeti Washington Büyükelçileri) şablonlarının isimlerini Rapsar değiştirmiş (Ör/Şablon:Türkiye'nin ABD büyükelçileri) şekline getirmiştir. Fakat sayfalarada hala eski isimleri var. Onları değiştirmesi uzun sürüyor. Bot yapabilir mi ? Senden çok şey istiyorum. Farkındayım. Ama bunların hepsi vikipedi'nin daha iyi olması için.--Türk Süvarisi ileti 12:40, 14 Aralık 2011 (UTC)

Selam Khutuck, Bu sayfa için ne düşünürsünüz? esc2003 12:36, 14 Aralık 2011 (UTC)

SAS'ta oy birliğiyle kişinin kayda değer olmadığı kararı çıkmış. Sayfa yeniden oluşturulmuş. Alınan karara göre silinmiş sayfayı yeniden SAS'a çıkarmak mümkün mü? esc2003 12:46, 14 Aralık 2011 (UTC)
IMDB sayfasını kendisi düzenlemiş (belirtilmiş). Buradaki sayfayı yapan kullanıcının da tek katkısı bu maddeyi oluşturmak olmuş, bu şüphe uyandırıyor. Sayfa İngilizce Vikipedi'de de aynı kullanıcı tarafından oluşturulmuş ve müdahale edilmeli. Burada bir tanıtım amacı var gibi görünüyor. Daha önce Yetenek Sizsiniz'e katılan yarışmacının kendisi tarafından oluşturulan sayfası silinmişti. esc2003 13:01, 14 Aralık 2011 (UTC)

Izleme listem[kaynağı değiştir]

Burasıyla ilgilenebilir misiniz? https://tr.wikipedia.org/wiki/MediaWiki:Mywatchlist --Kirov Airship 17:09, 14 Aralık 2011 (UTC)

Sayın Khutuck, öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ediyorum. Ulusal basında Melis Bilen hakkında herhangi bir haber bulamadığınızı yazmışsınız. Ben bu maddeyi hazırlarken aşağıdaki linklere ulaşmıştım. Ulaşabildiklerim Hürriyet, Milliyet, Sabah ve Bugün gazetesi. Ayrıca KKTC’nin Hürriyeti ayarında olan Kıbrıs Gazetesinde 2 haber. Bunun dışındaki irili ufaklı basın haberlerini saymıyorum. Bir de albüm çıkarttığında maddeyi açabiliriz demişsiniz. Bu sanatçının en büyük özelliği albüm çıkarmadan internette yayınlaması ve buradan tanınması. Bunu ropörtajlarını okursanız göreceksiniz. Herhangi bir müzik yapım şirketi ile albüm anlaşması yapmamayı prensip edinip, tüm gelirini kongre açılışı ve şirket lansmanlarından sağlaması da diğer bir özelliği. Yakın zamanda Hıncal Uluç'un hakkında köşe yazısı yazdığı, yine hakkında 600.000’in üzerinde Google maddesi çıkan ve yaptığı müzik binlerce yerli ve yabancı müzik ve söz sitelerinde yer alan bu başarılı sanatçının bu maddeyi hak ettiğine inanıyorum. Ama yine de bu kadar kayda rağmen kayda değer bulunmuyorsa elden bir şey gelmez. Saygılarımla.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=18480880&tarih=2011-08-13 http://www.hurriyet.com.tr/gundem/19117364.asp http://www.hurriyet.com.tr/gundem/19175281.asp http://webtv.hurriyet.com.tr/3/20528/0/1/genc-sarkicidan-gurur.aspx http://webtv.hurriyet.com.tr/2/23751/0/1/van-icin-sarki-yazdi.aspx http://webtv.hurriyet.com.tr/2/24026/0/1/japonya-ya-tesekkur-sarkisi.aspx http://cadde.milliyet.com.tr/2011/06/03/HaberDetay/1397869/_HAYAT_PLANLADIGINIZ_GiBi_GiTMiYOR_ http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/uluc/2011/11/10/yeni-albumler http://www.bugun.com.tr/kose-yazisi/133320-450-bin-lira-boyle-uctu-makalesi.aspx http://www.kibrisgazetesi.com/index.php/cat/21/news/110418/PageName/Yeni_Ekran http://www.kibrisgazetesi.com/popup.php/cat/21/news/121496/PageName/Yeni_Ekran Republic2011 20:16, 14 Aralık 2011 (UTC)

  • Ben de bugün baktım biraz buna. Kayda değer hiçbir başarısı yok. "İspanyol sitesinde tıklama rekoru kırdı" gibi cümleler var, kaynak videoya çıkıyor. Gerçekten bir internet fenomenine dönüşürse belki maddesi yapılabilir ama bu haliyle birkaç TV programına katılmış, bir iki röportaj vermiş, kendi kendine kayıt yapıp internete koyan birisi olarak bana da kayda değer gelmedi. Üstelik yeterli ikincil kaynak gösterilmemiş (Gazeteler çoğunlukla röportaj). İyivikiler... [ho? ni!] 20:56, 14 Aralık 2011 (UTC)
  • Bence yeterince kayda değer değil malesef. İnternet fenomeni haline gelmemiş. Videolarında yorum dahi yok (bazılarında 1-2 tane var). Henüz albümü yok. Maddedeki pek çok iddia kaynaksız. "Arap hayranlarından gelen istek üzerine" cümlesine kaynak olarak youtube videosu konmuş mesela. Tvlere yeteneksizsiniz yarışmasında yarıfinalist olduğu için davet edilmiş anladığım kadarıyla. Maddeye çok emek verilmiş, yazık olacak ama ileride ünlü olursa madde geri getirilebilir. (getirilebilir değil mi? :) --Abuk SABUK msj 21:26, 14 Aralık 2011 (UTC)

Merhaba Khutuck[kaynağı değiştir]

Merhaba Khutuck, Esc2003 kullanıcısının yazdığı cümleleri gülümseyerek okudum. Kendisi 2 bilgiyi eksik biliyor. Birincisi imdb'de kendi başınıza sayfa oluşturamazsınız. Oynadığınız bir sinema filmi varsa ve yapımcı firma sizin bu filmde oynadığınızı ve parantez içinde rolünüzü oraya resmi olarak girerse hakkınızda sayfa açılır. Melis Bilen de "3 saat" isimli bir ÖSS belgeselinde oynadığı için bu database'e kaydedilmiş. İkincisi, bu belgesel filmde kendi hayatını yani kendisini oynadığı için parantez içinde (Herself) yazıyor. Yani Esc2003'ün yazdığı gibi sayfayı kendisi oluşturdu anlamında değil. Şu iki yanlış bilgi bile bu editörün bilgi düzeyinin ne boyutta olduğunu gösteriyor. Diğer arkadaşların yazdıklarına saygı duyuyorum. Anladığım kadarı ile Türkiyede bazı kriterler, o sözlüğün maddelerinde geçse bile uygulanmayabiliyor. Benim editörü olduğum dergilerin kuralları bellidir ve hangi milletten bir araştırmacı olursa olsun, onun yolladığı makale dergi kurallarına uyuyorsa yayınlanır. Melis Bilen'in de Vikipedi Müzisyen ve Müzik Grubu kayda değerlilik kurallarından en az 3 tanesine uyduğunu görüyorum. Buna rağmen halen bu tartışmalar oluyorsa, Vikipedi'de madde yazma sevdasından vazgeçip, asli işimle ilgilenmek benim için daha fazla emek ve vakit kaybetmekten iyi olacaktır. Esc2003'ün bana hitap tarzı ile yazdığı yazışmalara da kendi platformumda çok alışık olmadığından ve bu tarzı da etik bulmadığımdan kendisini kınıyorum. Size de yakın ilginizden dolayı çok teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar diliyorum. Republic2011 07:29, 15 Aralık 2011 (UTC)

Kütükçüğüm, sence bu kullanıcının adı uygun mu? --Betelgeuse-Seginus 11:20, 15 Aralık 2011 (UTC)

Savaş bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Merhaba Khutuck, şu maddelerdeki bilgi kutusu savaş şablon isimleri nin savaş bilgi kutusu ismine donüştürülmesi ve şablonun içinde bulunan kuman kısmının komutan şeklinde yapılmasını önermiştim. Bir değişiklik yok. Acaba çalışmaların ne zaman başlayacağı hakkında bana biraz bilgi verir misiniz?--Türk Süvarisi ileti 13:08, 15 Aralık 2011 (UTC)

Elbette ki, ama Altay mitolojisini yazmam bir iki hafta sürebilir. Çünkü çok detaylı bir konu. Kolay gelsin...

Dörtbuçuk madde başlığı ile mitoloji olmaz... 12:26, 16 Aralık 2011 (UTC)

Anonim vandal[kaynağı değiştir]

  • İyi geceler Khutuck. Sence o vandalın bot kullanıyor olma ihtimali var mı? Bir de Vikisözlükte yorum yazdım bilgine.--Reality 21:58, 17 Aralık 2011 (UTC)
    • Ben o kadar emin değilim. Mümkün değil bir insandan bu kadar azim olması :) Bot olma ihtimali yüksek gibi geldi bana.--Reality 22:01, 17 Aralık 2011 (UTC)
  • Ahaaaa :D dedim ben.) Şimdi ne yapcaz?--Reality 22:05, 17 Aralık 2011 (UTC)
  • Peki botun sahibi farkedip yarın botun ayarlarını değiştirirse? Her sayfayı korumaya alacak değiliz ya? Medyaviki yazılımının bunu engelleyen bir uygulaması mutlaka vardır. Ama şundan eminim Viki sistemini çok iyi biliyor her kimse...--Reality 22:11, 17 Aralık 2011 (UTC)
  • Bi de kafama birşey takıldı. Benim ip'mi engellersen sen ve bende o sırada hesaptaysam değişiklik yapamaz mıyım? Garip soru ama merak ettim :) --Reality 22:17, 17 Aralık 2011 (UTC)
  • Hayır hayır demek istediğim şu. Benim ip adresim 12345 diyelim. Sen bunu engelledin. Benim değişiklik yapabilmem mümkün olur mu? Bi de range block nasıl atılıyor?--Reality 22:20, 17 Aralık 2011 (UTC)
    • Aman ne güzel. Bot başka maddelere dadandı.( --Reality 22:38, 17 Aralık 2011 (UTC)

Khutuck merhaba. Memleketim denebilir Tunceli için, neredeyse her yerini bilirim. Kürtçe konuşulduğunu bilmiyorum. Neredeyse herkes Zazaki konuşur. Fikir sormadan geri aldım kusura bakma, ne yapmalı? --Vitruvian 22:30, 17 Aralık 2011 (UTC)

Ben de öyle biliyordum, Kürtçe'nin yanına [kaynak belirtilmeli] eklemiştim, değişiklik çakışması oldu seninle. Şu anki hali doğru, kaynak belirtilmeli şablonu ekleyebiliriz o kısma.Khutuckmsj 22:31, 17 Aralık 2011 (UTC)
Doğru, en iyisi kaynak belirtilmeli şablonuyla olması. --Vitruvian 22:35, 17 Aralık 2011 (UTC)

Benim girişimi silme nedeninizi merak ettim? Türkiye'nin en çok ödül almış reklamcılık okulunun wikipedia sayfası olmaması garip değil mi? Önemsiz içerik nasıl bir gerekçe? İngilizce sayfayı da yazıcam ve gerekirse şikayet edicem. Dikkate alınması için yüz dolar bağış bile yapabilirim. Nedir bu özensizliğin kaynağı? Balikgoz 22:31, 17 Aralık 2011 (UTC)balikgoz

Koc61 süresiz engel[kaynağı değiştir]

Selamlar Khutuck, bu konuya zaman harcamak aslında ne kadar vakit kaybı gibi görünse de bununla ilgili acilen bir şey yapılmazsa bir kullanıcının keyfi bir şekilde süresiz engellenmesi dolayısıyle hem kullanıcının kendi hem de gelecekteki katkılar bazında Vikipedi'nin sıkıntılara gebe olduğuna inanıyorum. Mskyrider'ın duvarında yazdıklarımı gördünüz mü bilmiyorum ama kendi herhangi bir şekilde "justify" edememekte verdiği engeli diye düşünüyorum. Bu konuda bir şeyler yapmak gerektiğine inanıyorum ve bununla ilgili ilk olarak hakkaniyetli, tecrübeli, sağduyulu, sıcakkanlı, anlayışlı, hoşgörülü ve konuyla ilgili fikrimi paylaştığını gördüğüm bir hizmetli olarak size danışmayı uygun gördüm. Ne yapılması gerektiğinden, hangi şeklin uygun olacağından emin olamadığım için şimdilik daha fazla insanı rahatsız etmeyi veya bunu uluorta tartışmayı yersiz buldum. Kısaca kurban siz oldunuz. =)) Nasıl bir yol izlenebilir sizce? Sizi de beni rahatsız ettiği kadar rahatsız etti mi? Yoksa bu konuya vakit harcamak niyetinde değil misiniz? Sevgiler, --Stultiwikiabana yaz 01:16, 18 Aralık 2011 (UTC)

cvp --Stultiwikiabana yaz 22:06, 19 Aralık 2011 (UTC)

Merhabalar. Bu'raya bi' bakabilir misiniz ? Teşekkürler. --88.239.49.134 12:10, 18 Aralık 2011 (UTC)

Khutuck köy çeşmesine birşeyler daha yazdım belki önlemi biraz artırır bir de bu ip'nin yerini tespit edebilir misin? Gidip bakacam artık Ankara'da sanırım.--Reality 13:03, 18 Aralık 2011 (UTC)
Süzgeç 18'i oluşturdum bir sıkıntı var mı bakabilir misin?--Reality 13:48, 18 Aralık 2011 (UTC)
  • Fena olmuyor :D Değişiklik özetine yazılanları nasıl engelleriz? 18. süzgece o kodları girebilir misin? Maddeye yazmıyor zaten o küfürleri.--Reality 13:59, 18 Aralık 2011 (UTC)

Geçen günlerde silinen kişinin İngilizce sayfasının da silinmesi için aday gösterdim. Ancak sayfayı oluşturan kullanıcı, tartışma sayfasında asılsız iddialarda bulunmuş. İlgilenebilir misiniz? esc2003 15:10, 18 Aralık 2011 (UTC)

Hımm bilmiyorum onu :) --Reality 18:08, 18 Aralık 2011 (UTC)

Recep Konuk maddesi telif ihlali[kaynağı değiştir]

Merhaba Khutuck,
Size danışmak istediğim bir şey var. Bundan 3 gün önce, Yorumsever isimli bir kullanıcı Recep Konuk maddesini açtı. Telif ihlali olduğunu fark ettiğimde maddeyi tamamen kaybetmeyelim diye düzenleyip taslak haline getirdim ve ilgili kullanıcıya telif uyarısı yaptım. Ancak kendisi aynı değişikliği yapmaya devam etti [9], [10], [11], (muhtemelen onun olan IP değişikliği de budur [12]). Kendisine ikinci bir telif uyarısı yolladım. Ancak maddeyi değiştirmeye devam etmiş. Bu aşamadan sonra izlenilmesi gereken prosedür nedir? ----anerka'ya söyleyin 19:00, 18 Aralık 2011 (UTC)

Uyarıp uyarıp engelliyoruz temelde.--Khutuckmsj 20:13, 18 Aralık 2011 (UTC)

Engellenme talebi mi yapmalıyım? Yoksa bu işle özel olarak ilgilenen biri var mıdır? Birkaç defa daha uyarması için ona havale edeyim? ----anerka'ya söyleyin 20:35, 18 Aralık 2011 (UTC)

Teşekkürler.. ----anerka'ya söyleyin 21:59, 18 Aralık 2011 (UTC)

Merhaba Khutuck, ufak bir meselede yardımını isteyecektim, Şuradaki adaylık linkini tıklayınca editörlük başvurusundaki gibi bir sayfa açılmasını istiyorum bir türlü beceremedim. Yardım edersen sevinirim. --xrazymesaj 20:48, 18 Aralık 2011 (UTC)

Çok zor olmasa gerek hemen hemen tüm adaylıklarda var bu olay. Teşekkürler yine de. --xrazymesaj 21:19, 18 Aralık 2011 (UTC)
  • Khutuck geri getirmeye gerek yok telif ihlali olduğundan eminim. Konu transliterasyon değil. Ömer Sami Coşar bunu ticari bir ürün olarak belirli bir bedel karşılığı piyasaya sürüyor. Biz onu nasıl KM olarak yükleriz? Daha önce de şüphelerim olmuştu ama kesin kanıt bulamamıştım. (1919'da bir gazete nasıl Latin alfabesi olur diye şüphelenmiştim.) Takabeg bana kesin kanıtı verdi. Ömer Sami Coşar'ın kitabından taratılmış. Kullanıcı bunların zor bulunduğunu iddia ediyor ama bende hem ATO'nun hem de Ömer Sami Coşar'ın kitapları var. Telif ihlali olmadığını bilsem kitabı pdf yapar commons'a yüklerdim :) Bunun kesinlikle telif ihlali yarattığından eminim. Commons'ta da aynı gerekçeden ötürü silinmiş. Orada şu an Takabeg aktif olarak çalışıyor ona sorup daha ayrıntılı bilgi alabilirsin.--Reality 09:35, 20 Aralık 2011 (UTC)
Ekstra bir bilgi: Kullanıcının kastettiği politaka doğru ancak bu dosyalar gazeteden değil kitaptan taratma. O yüzden o lisans geçersiz. Ayrıca Ömer Sami Coşar'dan OTRS izni almak bir işe yaramaz arada yayınevi de var.--Reality 09:47, 20 Aralık 2011 (UTC)
Fazla rahatsız ediyorum ama Dosya:Şefaatlinin genel görüntüsü.JPG dosyasında teknik bir sıkıntı var. En son güncel sürüm altta küçük simge olarak görünüyor ama dosyada görünmüyor.--Reality 09:49, 20 Aralık 2011 (UTC)

-Sayın Khutuck mirasçılarından falan hiç izin alınacak bir durum yok ortada çünkü kanun çok açık ve net ve kanunda tam da tüm gazeteler için madde oluşturulmuş ve ozetle(...tüm gazetelerin tüm içerikleri yazarı ve genel durumunun izah edilerek başkaları tarafından -iktibas- (Kopyalanıp) yayınlanmasında hiç bir mahsur olmadığı kanunda serbest bırakılmış ve bu konudada alınan yüksek mahkeme kararlarında gazetelerin alenileşmiş ve anonimleşmiş bir yayın olduğu kabul edilmiştir. Asıl konu bu değildir. Gazetelerin kaldırılmasının altında art niyetler ve bazı bilgilerin vikipedi maddelerinden saklamaktır. Ayrıca bir gazete kitap şekline getirilemez ve getirilse bile içeriklerinin okunma imkanı ortadan kalkacağı için bu kitabı alıcılara fayda sağlamaz. Bununla birlikte sayın Reality sık sık tekrarlayıp link verdiği yerdeki yerden bu gazetelerin kopyalanabilmesi mümkün değildir ve zaten de orada byle bir gazete sayfaları da yoktur. Bu konuyu ayrıca belgelerle ispat edeceğim. İşte tam da bu konu da sayın Reality benim gazeteleri oradan kopyalayarak vikipediye eklediğimi soylemesi bana hakaret etmek gibi bir şey. benim yle bir arşivim var ki..neyse amacım sayın Reality ye zarar vermek değil üztelik zannedersem aynı memleketliyiz ama sayın Reality nin yukarıda bahsettiğim gibi art niyetli davranışıdır. Bu konuyu ispat etmeyede hazırım. Ancak insan karşısındaki kişinin az çok yapısını tanımalı derim ben uzun yıllar yani sayın Reality nin yaşından yaha fazla kamuda alt ve üst düzey ünvanlarda grev yaptım ve haylide bilgi ve teçrübem mevcuttur. Sayın Reality nin bu gazeteleri silmemesini bir kez daha rica ediyorum..Saygılarımla--tacirci 10:20, 20 Aralık 2011 (UTC)

    • Sayın Khutuc öncelikle iyi niyetli çabalarınız ve çırpınışlarınız için taktir ve övgüye değersiniz.

Ancak konu hakkındaki kanun maddelerinden bir kısmını aşağıya kopyaladım bu maddelerde yazanlardan siz nasıl bir sonuç çıkartırsınız. Kanuni mevzuattan anlayıp anlamamanız da gerekmez şöyle bir okumanız ve okuduğunuzdan aklınızda kalanları topladığınızda sonuçtan az çok bir fikir sahibi olursunuz. Fikir ve Sanat Eserleri kanunu ile Basın Kanununun ilgili maddeleri aşağıdadır. İstiklal Harbi Gazetesi'nin bir nüshasını gösteren bu resim, aşağıdaki sebeplerden dolayı kamu malıdır:

6. Gazete münderecatı: Madde 36 - Basın Kanununun 15 inci maddesi hükmü mahfuz kalmak üzere basın veya radyo tarafından umuma yayılmış bulunan günlük havadisler ve haberler serbestçe iktibas olunabilir. Gazete veya dergilerde çıkan içtimai, siyasi veya iktisadi günlük meselelere mütaallik makale ve fıkraların iktibas hakkı sarahaten mahfuz tutulmamışsa aynen veya işlenmiş şekilde diğer gazete ve dergiler tarafından alınması ve radyo vasıtasiyle veya diğer bir suretle yayılması serbesttir. İktibas hakkı mahfuz tutulsa bile sözü geçen makale ve fıkraların kısaltılarak basın özetleri şeklinde alınması, radyo vasıtasiyle veya diğer bir suretle yayılması caizdir. Bütün bu hallerde, iktibas edilen gazete, dergi ve ajansın ve eğer bunlar da başka bir kaynaktan alınmışlarsa o kaynağın adı, tarih ve sayısından başka makale sahiplerinin adı, müstear adı veya alameti zikredilmek icabeder. (Gazetelerin üzerinde telif hakkının saklı olduğunu belirten bir ibare bulunmamaktadır.) ve bu nedenle de telif hakkı doğmaz Ayrıca Telif hakkı bulunsa bile Basın kanununun aşağıdaki ilgili maddesine göre:

Türkiye Cumhuriyeti Basın Kanunu, Madde 9: "Süreli yayın sahibinin beyanname verdiği tarihten itibaren bir sene içinde süreli yayın yayımlanmaz veya yayımlandıktan sonra yayıma üç yıl müddetle ara verilirse beyanname hükümsüz kalır ve sağladığı hak ortadan kalkar."

(Yeni İstanbul Gazetesi: belirtilen süreden daha uzun bir süre önce yayından kalkmış olduğundan ve eki gazete olan İstiklâl Harbi Gazetesi sadece 1950'lerde yayınlanmıştır.) ve bu nedenlede telif hakkı içermez)

Yine bu gazeteler aşağıda ki madde metninde yazdığı üzere bir menfaat karşılığı kullanılmadığından dolayı da telif hakkı içermez

1. Şahsan kullanma: Madde 38 - (Değişik: 7/6/1995 - 4110/14 md.) Bütün fikir ve sanat eserlerinin, yayımlanma veya kar amacı güdülmeksizin şahsen kullanmaya mahsus çoğaltılması mümkündür. Ancak, bu çoğaltma hak sahibinin meşru menfaatlerine haklı bir sebep olmadan zarar veremez ya da eserden normal yararlanmaya aykırı olamaz… Sözkonusu gazeteler yukarıdaki 38 nci madde metninde yazdığı üzere bir menfaat karşılığı kullanılmadığından dolayı da telif hakkı içermez.

Kaldı ki tüm bu serbestliye rağmen Sözünü ettiğimiz gazeteler adil kullanım (lisanslaması-{{Gazete})

şablonuyla da bu gazetelerin içerikleri maddelerde kullanılabilir.

Ayrıca szü edilen tarihlerde Gazetenin Osmanlıca yazılışlarından türkçeye çeviri yapılarak Yeni İstanbul Gazetesinin eki olarak dağıtılan İstiklal Harbi Gazetelerinin Türkçe nushalarının (tabi varsa telifi) biz okurlarını ve kullanıcılarını değil kapatılan Yeni İstanbul gazetesini ilgilendirmektedir. Biz gazetenin Türkçe eki olan istiklal harbi gazetesini kullanmaktayız. Bu gazeteleri biz tercüme edip menfaat sağlamak ticaret etmek isteyen kişiler değiliz ki bize telifi intikal etsin. Kaldı ki söz konusu gazete kanunun şu maddesine göre Madde 9: "Süreli yayın sahibinin beyanname verdiği tarihten itibaren bir sene içinde süreli yayın yayımlanmaz veya yayımlandıktan sonra yayıma üç yıl müddetle ara verilirse beyanname hükümsüz kalır ve sağladığı hak ortadan kalkar."…tüm telif haklarını kaybetmiştir.Yani Yeni İstanbul Gazetesi: belirtilen süreden daha uzun bir süre önce yayından kalkmış olduğundan ve eki gazete olan İstiklâl Harbi Gazetesi sadece 1950'lerde yayınlanmıştır. ve bu nedenlede telif hakkı içermez

Tüm bu alternatifleri gözardı yaparak, sözü edilen gazetelerin hızlıca silinmesi sizce iyi niyetli bir yaklaşım şeklimidir sayın Khutuck..Artık bu durum karşısında ne yapılması gerekecektir ben bilemiyorun. saygılarımla --Tacirci 13:12, 20 Aralık 2011 (UTC)