Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Akhilleis 2

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Sonuç: Başarılı. Akhilleus'un hizmetli olması yönünde fikir birliği oluşmuş ve kullanıcı, Vikipedi topluluğu tarafından hizmetli seçilmiştir. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 15:40, 25 Aralık 2011 (UTC)

Sayısal sonuç
 Geçerli oy: 24
 Destek: 20
 Karşı: 2
 Tarafsız: 2
 Oran: %90,9

Akhilleus[kaynağı değiştir]

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 13:58, 25 Aralık 2011 (UTC)

Kullanıcı, sonradan adını Akhilleis olarak değiştirmiştir.

Akhilleus (MesajKatkılarİstatistikler) – – İBP'de son derece aktif, portallarda çalışan ve yeterince deneyimi olan Akhilleus'un hizmetlilik görevini başarıyla yürüteceğine inanıyorum. Silinmesi gereken maddeleri sileceği, korunması gereken sayfaları koruyacağı, engellenmesi gereken vandalları engelleyeceği ve yöneticilik taslamayacağı konusunda kendisine güveniyorum. Daha önceki adaylığında 2 haftada yalnızca 9 kişi oy kullandığı için bürokrat takdiriyle başarısız sayılmıştı, şu anda hizmetlilik tartışması ilgi çekiyorken bir kez daha aday olması iyi olacaktır. Aday göstermemi kabul etmesi dileğiyle. Khutuckmsj 13:58, 11 Aralık 2011 (UTC)

Khutuck'e bana olan güveninden ötürü teşekkür ederim. Kendisinin de söylediği gibi geçen 9 oy almış olmam sebebiyle, %87.5 olumlu oy oranına karşın hizmetli olamamıştım. Topluluk gereken ilgi ve desteği gösterirse görevi üstlenmeye hazırım. Teşekkürler.---- Akhilleus ileti 14:49, 11 Aralık 2011 (UTC)



Lütfen olumlu / olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetlilik başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

  1. Destek Destek Hizmetlilik "çok da mühim bir şey değil", yöneticilik değil. Akhilleus'un bugüne kadarki katkıları güven verici, sil/koru/engelle butonlarını kötü niyetle kullanmayacağından eminim.--Khutuckmsj 14:02, 11 Aralık 2011 (UTC)
  2. Kendisi de kabul ederse; aşağıya da kopyaladığım, ilk adaylığında yazdıklarım doğrultusunda tekrar destekliyorum. Utku Tanrıveremesaj 14:00, 11 Aralık 2011 (UTC)

    İş birliği projelerindeki çalışmalarına bakarak, üzerine düşen sorumlulukları elinden gelen en iyi şekilde yapacağına eminim. Diğer yandan genel tutumuyla beraber özellikle üslubuna gösterdiği özeni takdire şayan buluyor ve bu görevi başarıyla yerine getireceğine inanıyorum. Türkçe Vikipedi için büyük bir kazanç olacaktır. Utku TanrıvereMesaj 05:33, 8 Kasım 2011 (UTC)

  3. LuCkY ileti 17:08, 11 Aralık 2011 (UTC)
  4. Tecrübeli kullanıcı ve bu görevi yapabilecek kullanıcı. --Ozankra 17:49, 11 Aralık 2011 (UTC)
  5. Ben de tekrardan Utku'ya katılıyorum. GökçeYörük 17:59, 11 Aralık 2011 (UTC)
  6. Yukarıdaki yorumlara katılarak; kullanıcıya olumlu bakıyor ve oyumu o yönde veriyorum. --Swatreco 20:13, 11 Aralık 2011 (UTC)
  7. Akhilleus uzun süredir uzaktan takdir ettiğim, hiç tanımadığım, oldukça deneyimli bir kullanıcı. Madde yazmaktan ziyade düzen ve sorun çözme ile uğraşıyor. Katkılarının %20'si Vikipedi'nin işlerliği ile ilgili.* Mesajlarının büyük kısmının sorun çözme ile ilgili olduğu görünüyor. Yeni kullanıcılara yardımcı oluyor. Pek çok projeye gönüllü olarak katılmış. Tartışmalarda ılımlı ve uzlaşmacı. Dünya liderlerinin portallarının açılma sırası gibi tartışmalarda tarafsızlıktan ödün vermeyeceğini göstermiş (Kusura bakmayın bulamayacağım yerini şimdi). Biçilmiş kaftan.--Abuk SABUK msj 00:42, 12 Aralık 2011 (UTC)
  8. Deneyimli kullanıcı. Tolga ☪ 01:00, 12 Aralık 2011 (UTC)
  9. Açıklama ihtiyacı duymuyorum. --N KOziİleti 06:14, 12 Aralık 2011 (UTC)
  10. Akhilleus'a basarilar diliyorum | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 09:43, 12 Aralık 2011 (UTC)
  11. Hizmetliliği fazla abartmamak gerek.--Reality 16:22, 12 Aralık 2011 (UTC)
  12. Akhilleus'un katkılarını inceledim. İşbirliği projelerine katıldığını, katkılarının Vikipedi'yi geliştirici yönde ve olumlu olduğunu gördüm. Birisi çıkıp bana Akhilleus'un ciddi bir kural ihlali yaptığını gösteremezse benim Akhilleus'a güvenmemem için ortada bir sebep yoktur. Tarafsız olduğunu görebileceğim kadar katkısı olmaması, onun başka vikipedistlerin fikrini almadan taraflı bir değişiklik yapacağını ve bu konuda hizmetlilik yetkilerini suistimal edeceğinin ispatı değildir. Yahu belki adam sadece otla böcekle gemiyle uğraşıyor. Yalnızca vandalizm yapanları engelleyecek. Ermeni Soykırımı maddesini silecek değil. Kaldı ki mesela Akhilleus "Oddie yanlısı" olsun Garfield maddesini silsin, o madde sonsuza kadar gidiyor mu allahaşkına? Bir de onu desysop edecek daha fazla güvendiğiniz bürokratlar yok mu? Yoksa o bürokratlara da mı güvenmiyoruz? E güvenmiyorsak birisi bizi durduk yere engelleyebilir diye katkıda yapmamamız gerekir.--Alperen 18:45, 12 Aralık 2011 (UTC)
    Alperen, bürokratlar hizmetlilik yetkisini alamıyor. Bunun için metadan başvurudan bulunup kahyalara işlem yaptırtmak lazım. --seksen 19:21, 12 Aralık 2011 (UTC)
    Tamam, görevden almasın da engellesin onu, vandalizm engel gerekçesi değil mi? :)--Alperen 19:24, 12 Aralık 2011 (UTC)
    Politika "sadece vandalizm yapan kullanıcılar" diyor, yani başka hiçbir katkısının olmaması lazım (gaming the system :) --seksen 19:30, 12 Aralık 2011 (UTC)
  13. Khutuck'ın hizmetlileri arttırma hakkındaki önerisi bana çok ters gelmedi, bariz/açık/net olumsuzluğu olmayan katkılarını inceleyebildiğim, yeterince vikipediyi kavradığını düşündüğüm, politikaları kavramaya ve benimsemeye çalışan vs. vs. ve gereğinde (veya gerekmediğinde, sadece istediğinde) hizmetliliği bırakacağına inandıklarıma destek olmayı düşünüyorum. Aday olun ya da gösterilin yeter. Tecrübeli olduğunu düşündüğümüz/gördüğümüz kullanıcıların hizmetli olmasının zararı olmaz. Akhilleus'un hiç mi hatası yok, vardır elbet ama mühim değildir. Neyse yazdığı okunmayan biri olarak fazla uzun yazmayayım bu kafi sanırım:) Akhilleus'a hizmetliliğinde başarılar/kolaylıklar dilerim şimdiden...Vikiçizer 19:34, 12 Aralık 2011 (UTC)
  14. Geçen oylama biraz daha yoğun bir zamanıma geldiğinden kullanıcının katkılarını inceleyip oy vermeye zaman ayıramamıştım. Hizmetliliği abartmamak gerek görüşüne katılsam da, şu unutulmamalıdır ki, hizmetliliği abartmamayı da abartmamak gerek. Her zaman olmasa bile belli bir dönem için aktiflik, politikalarda yetkinlik ve deneyim benim için yeterlidir. Eski kullanıcılarımızdan Akhilleus'un bu fonksiyonu kullanmasında bir sakınca görmüyorum...--вяí¢αи76ileti 19:49, 12 Aralık 2011 (UTC)
  15. Ben de geçen oylamayı kaçıranlardanım. Kullanıcı, halen KMA'nın sonlandırılması ve arşivlenmesi konusunda da sorumluluk alıyor. Bundan sonra da edineceği sorumlulukların hakkını vereceğinden eminim.--ahzaryamedileti 20:15, 12 Aralık 2011 (UTC)
  16. Gördüğüm kadarıyla Vikipedinin işleyişine katkı sağlayacağını düşündüğüm bir kullanıcı. --Anylai 21:48, 12 Aralık 2011 (UTC)
  17. Oylamanın başlangıcından itibaren Akhilleus'un katkılarını tekrar inceledim, hakikaten bu işi başarıyla yapacağından şüphem yok (Önceki adaylıkta dediğim gibi). --Berm@nyaİleti 21:53, 12 Aralık 2011 (UTC)
  18. Bazen uzun süre wikipediyi takip edemediğim oluyor. Ancak msj'un wikipediye katkısı tartışılmaz ve onun fikirlerine daima güvenmişimdir. Bu nedenle hizmetlilik başvurusuna olumlu bakıyorum.İncelemeelemani 17:29, 17 Aralık 2011 (UTC)
  19. Hizmetlilikle gelen ek işlevleri doğru biçimde kullanacağına inanıyorum. ----anerka'ya söyleyin 10:01, 20 Aralık 2011 (UTC)
  20. Katkı ve yorumlarını beğendiğim bir kullanıcı.Uzlaşmacı bir yol izliyen Akhilleus'un hizmetli ek fonksiyonlarını iyi kullanacağını düşünüyor, ona başarılar diliyorum.--Ilgaz ERmesajkatkılarım 17:07, 21 Aralık 2011 (UTC)

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

  1. Birkaç günkü başvurudaki görüşüme ek olarak; kullanıcının ilk başvurusundan sonra madde alanında yaptığı değişiklik sayısı 50'yi bulmamışken, özellikle madde alanında çalışmasını beklediğimiz, hizmet etmesini beklediğimiz (maddeyi değerlendirerek silme, maddeyi değerlendirerek kullanıcıların yaptığı vandalizmi anlayabilme ve ona gerektiğinde engel verebilme, maddeyi değerlendirerek koruma altına alabilme) alanlarda nasıl karar verebileceği yönünde bilinememezliklerim var. Madde alanında katkısı bu kadar az olan bir kullanıcı, maddelere az haşır neşir olan kullanıcı, dediğim değerlendirmeleri ne kadar doğru yapabilir bilemiyorum. Sebep geçerlidir, sudandır veya geçerli değildir, buna kullanıcıların müdahale etmemesini rica ediyorum. Bir eksiklik varsa, bir kusur varsa belirtilebilir elbet. Konuşuruz. Katılmıyor olabilirsiniz. Ancak niye bu sebeple karşı verdin denirse cevap vermeyeceğim. Destekler kadar karşılar da -özellikle karşılar- kullanıcının hizmetli olabilmesi için gerekli noktaların geliştirilmesine yardımcı olur. Hayırlısı ne ise o olsun...--RapsarEfendim? 06:10, 12 Aralık 2011 (UTC)
    Yorum Yorum
    1.Yönerge diyor ki: Bazı kullanıcılar Vikipedi'ye yalnızca sınırlı bazı alanlarda katkıda bulunurken, diğer alanlarda pek katkıda bulunmayabilirler. Bazı süreçlerde varolan hizmetlilerin bir kısmı pek katılımda da bulunmayabilir. Yani kullanıcı isterse sadece vandalizmle meşgul olur. SAM süreciyle ilgilenmeyebilir.
    2. İlk başvurusundandan sonra madde alanında yaptığı değişiklik 100 de olsa siz "150 bile olmamış" diyebilirdiniz. Bu gerekçeme itiraz istemiyorum diyebilirdiniz. Haksız mıyım? İlk başvurudan sonra 50 katkı sınırını siz şimdi koydunuz ve Akhilleus'un önceden bilmediği bu sınırı geçemediğini söylüyorsunuz. Başka kimlerin ne kriteri olduğunu bilmiyoruz. Bu durumda herhangi bir kullanıcı herhangi bir gerekçeyle (sayısal gibi de görünse) negatif oy verebilir, dolayısıyla hizmetli seçimi ve Vikipedi'nin bakımı aksar diyebilir miyiz? Bence bal gibi de diyebiliriz.
    3. Yönerge (beğenir veya beğenmezsiniz) adaylık asgari sınırı zaten koymuş. Şu kadar katkı şu kadar süre, siz bu durumda yönergeyi de dikkate almıyorsunuz. Bu durumda ben ya da Akhilleus ya da Utku sizinle nasıl uzlaşabilir? Daha önceden bilinmeyen kriterler adaylık esnasında nasıl yerine getirebilinir? Akhilleus takvimi mi ileri alsın?--Alperen 11:21, 12 Aralık 2011 (UTC)
    Utku'ya son bir ayda 10.000 katkı yapmış gerekçesiyle destek verenler bu kullanıcıya da destek verirse kusura bakılmasın ama ben bu işten kıllanırım. Uzun uzun karşı olma gerekçemi yazmışım. Başvuruyu kapatan bürokrat isterse geçersiz saysın. Karar verecek odur, ben, sen ya da falanca değil. Boşuna bürokrat olmamış, saygı duyarım. Ama benimkini geçersiz sayarken Açıklama ihtiyacı duymuyorum gerekçesiyle de Akhilleus'a basarilar diliyorum gerekçesiyle de oy verenleri (örnek veriyorum, alınan olmasın) de geçersiz saysın. @Alperen, yazdıklarım sana cevap değildi. Cevap vermiyorum, vermeyeceğim de bundan sonra. Sıkıldım artık çünkü...--RapsarEfendim? 16:32, 12 Aralık 2011 (UTC)
    En az 1000 değişiklik yapmış olmak ön şarttır. 10.000 > 1000, 10.000 = 10 x 1000. İlk adaylıktan sonra 50'den fazla madde katkısı yapmış olmak nerede geçiyor? --Alperen 18:23, 12 Aralık 2011 (UTC)
    • Naçizane görüşümü belirtmek isterim kısaca; eğer ki önceki adaylıkta Akhilleus olumsuz oylar sebebiyle başarısız olsaydı Rapsar'ın gerekçesi bana göre haklı olurdu, fakat burada farklı bir durum var; Akhilleus'un önceki adaylığı ilgisizlikten kapandı. --Berm@nyaİleti 19:17, 12 Aralık 2011 (UTC)
    • Boşver Rapsar, oyunu çevir demiyorum aman! sen bilirsin, boşver yazma cevap, şişer okunmaz, bir şeye yaramaz, ne yazarsan yaz uzar gider...Vikiçizer 19:39, 12 Aralık 2011 (UTC)
  2. Karşı Karşı Açık konuşmak gerekirse vandalizm nedeniyle aktif kullanıcıların hizmetli olmasına daha sıcak bakıyorum. Bir ikincisi, Khutuck ile hizmetlilik noktasında aynı düşünüyoruz; ancak Vikipedi'de kullanıcıların özellikle hizmetli seçilenlerin aktiflik açısından bakarsak bir duraksama görüyorum. Akhilleus'un ise şimdiden pek aktif olmadığını düşünüyorum. Şu an için örnek vermek gerekirse, ancak Rapsar aktifliğinde bir kullanıcının hizmetlilik fonksiyonunu eline almasını olumlu görebilirim. Tabii, bu benim fikrimdir. Bu sıralar özellikle madde tartışmalarını okuyorum ve bu noktada gördüğüm birkaç yorum sonrasında TBA bağlamında Akhilleus net güven vermedi bana. --Vitruvian 04:30, 22 Aralık 2011 (UTC)

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

  1. Bir ay önceki gerekçem halen geçerlidir: "Akhilleus'un üslubunu, sorulara verdiği cevapları ve katkılarını inceledim ve kullanıcının hizmetliliğe uygun olduğunu düşünüyorum. Ancak daha önce de dediğim gibi hizmetliliğin ve bürokratlığın alınmasına yönelik herhangi bir politika kabul edilene kadar kimseye destek oyu vermemekte kararlıyım. Unutulmamalı ki burada kullanıcının şimdiki durumu ve yakın geçmişi için konuşabiliriz; ama gelecekte ne olacağını bilemeyiz." Burada dikkat çekmek isterim ki bu belirsizlik mevcut hizmetlilier için de geçerli olduğundan bu karşı oy vermek için bir gerekçe olamaz. --seksen 20:54, 12 Aralık 2011 (UTC)
  2. Adaylık standartları ile ilgili maddede yer aldığı gibi Topluluk adaylarda pek çok farklı şey arar ve herkesin bu konuda kendine ait fikirleri vardır Bu durum aşağıda ek soruda belirttiğim konularda da geçerlidir. Açıkçası Akhilleus'un bu tür konularda pek katkısının olmadığını görüyorum. Hararetli tartışmaların yaşandığı Vikipedi'de bunun bir hizmetli adayının dikkate alması gereken önemli bir unsur olduğuna inanıyorum. Ancak kullanıcının üslup olarak bugüne kadar olumsuz bir hareketinin olmaması nedeniyle potansiyeli olduğuna inanıyorum; bu yüzden olumsuz oy vermek istemedim ve tarafsız kalmaya karar verdim. Umarım ki hizmetli seçildiğinde Akhilleus tarafsız ve soğukkanlı bir biçimde bu tür tartışmalara yön verir ve bana ilerde buna benzer başka bir kişinin adaylığında en azından emsal olur. Kendisine başarılar diliyorum. Mimar77 13:00, 17 Aralık 2011 (UTC)
Katılıyorum, umarım emsal teşkil eder ve daha çok hizmetli olur.--Alperen 17:20, 17 Aralık 2011 (UTC)

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]

Sorular Sorular[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki sorular 2006 sonundan beri hizmetli adaylarına topluluğun kendisini daha iyi tanımasına yardımcı olabilmek için sorulmakta. Cevaplayıp cevaplamamakta serbestsiniz.

1. Hizmetlilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında hizmetlilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C: Soğuk baktığım herhangi bir iş yok. İşyükünde üzerime düşen ne varsa paylaşmaya hazırım.
2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C: Çok fazla madde yazmıyorum. Vakit buldukça tarih ile ilgili konularda katkı yapmaktan hoşlandığımı söyleyebilirim.
3. Hizmetlilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C: Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu sayfasında "Hizmetlilik ek görevler ve sorumluluklar getirmektedir. Bu ek görevler ve sorumluluklar sadece hizmetlilerin yapabileceği şeyler olduğu için, önceliklidir. Madde yazmak gibi işler ikinci planda kalır. Bu durumdan rahatsız olacaksanız şimdiden vazgeçmeniz en doğrusudur." yazıyor. Hizmetli seçilmem halinde bu ifadeye uygun hareket ederek hizmetlilik işlerine öncelik tanıyacağım.
4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C: Hatırlamıyorum. Değişiklik savaşı yaşanmasından hoşlanmam. Anlaşmazlıkların uzlaşıyla halledilmesi için üzerime düşeni yapmaya gayret ederim.
5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C: Politikaların çizdiği sınırlar dahilinde karar veririm.
6. Anonim kullanıcılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir hizmetlinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C: Her vikipedist hata yapabilir. Kullanıcının hizmetli veya anonim olması değil haklı mı haksız mı olduğu önemlidir diye düşünüyorum.
7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C: Bu konuda bir düşüncem yok. Vikipedistlerin rahatsız oldukları bir durum varsa o konu üzerinde düşünebilirim.
8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C: Maddelerin sürekli olarak koruma altında tutulması "Vikipedi Özgür Ansiklopedi" tanımına aykırıdır diye düşünüyorum. Ancak ihtiyaç halinde elbette ki yarı koruma ya da tam koruma uygulanmalıdır.
9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: VP:TBA konusunda diğer iki içerik politikasına kıyasla zaman zaman sıkıntı yaşandığını düşünüyorum. İhlali durumunda, ihlal edenleri uyarma ve yanlışları düzeltmek tutumunu izlerim.
10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C: Kesinlikle karşı olduğum herhangi bir karar yoktur.
11. Jimbo Wales'ın yerinde olsan ve Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
C: Bot kullanımının yaygınlaştırılması için çalışırdım. Bu sayede pek çok işlem yarı-otomatik olarak yapılır ve kullanıcılar zamanlarını çok daha verimli kullanabilir.
12. Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C:Trolll vikipediye zarar veren kullanıcıdır. Müdahale edemeyeceğim bir troll'ü başka bir hizmetliye bildirir ve gerekeni yapmasını rica ederdim.
13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C:İnsanları aydınlatmanın, onlara faydalı bilgiler sunabilmenin doğru ve güzel bir davranış olduğuna inandığım için katkıda bulunuyorum.
  • Yorum Yorum - Akhilleus'un eski oylamasındaki cevaplarıdır.--Khutuckmsj 14:00, 11 Aralık 2011 (UTC)

  • Ek Soru-1: Öncelikli olarak adaylık sürecinde kolay gelsin sana. Geçmişine baktığımda yaptığın katkılar arasında siyasal veya sosyolojik olarak hararetli tartışmalara yol açan maddeleri göremiyorum. Bir vikipedist olarak böyle bir yönde çalışma yapmak zorunluluğun yok elbette ama hizmetli seçilirsen ister istemez bu tür tartışmalara katılmak zorunda kalabilirsin. Mesela [1], [2], [3] maddelerindeki tartışmalar hakkında ne düşünüyorsun? Mimar77 20:15, 12 Aralık 2011 (UTC)

Görüşlerimi yazdım. Teşekkür ederim.---- Akhilleus ileti 16:22, 13 Aralık 2011 (UTC)


Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.