Vikipedi:Resim istekleri

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu sayfa diğer Vikipedistlerden resim talep etmek için kullanılan bölümdür. Ayrıca bakınız: Vikipedi:Grafik Laboratuvarı

Sayfanın kullanımı[kaynağı değiştir]

Vikipedi maddelerinde kullanılmasını istediğiniz resimleri bu sayfada belirtebilirsiniz. Böylece diğer kullanıcılar resimleri yükleyebilirler. Politiklar, kullanıcılar ve resimlerle doğrudan ilgisi olmayan diğer konular üzerine yorum yapmak için Vikipedi:Köy çeşmesini kullanın.

Buradan talep de bulunmanın dışında, Vikipedi:Vikipedistler/Fotoğrafçılar listesini kullanarak gönüllü fotoğrafçılara da doğrudan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca bkz.

Telif hakkı uyarısı[kaynağı değiştir]

Vikipedi sadece GNU Özgür Belgeleme Lisansı (GÖBL) ile uyumlu veya kamu malı lisansına sahip olan resimleri kabul eder. Adil kullanım resimleri de bazen kabul edilebilir. Hangi resimlerin kabul edilebilir olduğuyla ilgili geniş bilgi Vikipedi:Resim kullanım politikası sayfasında bulunabilir.

  • Resimlerin kendinize ait olduğunu ve GÖBL lisansı altında yayınlandığını belirtmenin en kolay yolu resmin sayfasına {{GÖBL}} etiketini eklemektir.
  • Ayrıca, resmin sayfasına {{KM-Kişisel}} etiketini ekleyerek kendi resimlerinizi kamu malı lisansı altında yayınlayabilirsiniz.
  • Diğer telif seçenekleri ve etiketler Wikipedia:Image copyright tags sayfasında bulunabilir.

İstek gönderme[kaynağı değiştir]

Lütfen, isteğinizi belirtmeden önce aşağıdaki adımları takip edin:

  • Önce resmi kendiniz bulmaya çalışın. Wikipedia:Finding images tutorial
  • Geniş kapsamlı isteklerden kaçının, örneğin "kişi listelerindeki her insan için resim".
  • Sadece mevcut maddeler için resim isteğinde bulunun, eğer madde yoksa, isteğinizden önce lütfen bir madde yazın.
  • Eğer bir resim bulamadıysanız isteğinizi buraya ekleyin.
  • Resmi eklemek istediğiniz maddeye bağlantı verin ve ne tür bir resim istediğinizi belirtin.
  • Sadece bir resim isteğinde bulununuz.

İsteğin yerine getirilmesi[kaynağı değiştir]

Filmli ya da dijital bir kamera ile çektiğiniz bir resimle katkıda bulunmak istiyorsanız, resmin ideal bir şekilde göründüğünden emin olun. Renk doygunluğu, kontrast ve keskinliği artırmak için GIMP gibi grafik yazılımlarını kullanabilirsiniz (sample tutorial). You do not need to provide a thumbnail image. Please see Wikipedia:Image use policy for more advice on working with images. Kendi eseriniz olmayan resimlerle de (eğer resim kamu malı ya da GÖBL lisanslarına uygunluk gösteriyorsa) katkıda bulunabilirsiniz.

  1. Resmin yukarıda "Telif hakkı uyarısı" kısmında gösterilen şekilde uygun lisanslandırılmış olduğundan emin olun.
  2. Resmi yükleyin. Eğer lisans izin veriyorsa resmi lütfen Wikimedia Commons'a[1]yükleyin, böylece bütün farklı Vikipediler resmi kullanabilirler.
  3. Resim sayfasına uygun telif etiketi ve açıklama ekleyin.