Zümrüdüanka Yoldaşlığı: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
BSRF (mesaj | katkılar)
SAS
düzeltme AWB ile
8. satır: 8. satır:
{{sas bilgi|{{FULLPAGENAME}}}}
{{sas bilgi|{{FULLPAGENAME}}}}
</div></div></div></div>
</div></div></div></div>
[[Kategori:Silinmeye aday sayfalar]]

{{Harry Potter karakteri bilgi kutusu
{{Harry Potter karakteri bilgi kutusu
| ad = Sirius Black
| ad = Sirius Black
49. satır: 47. satır:
{{Harry Potter Karakterleri}}
{{Harry Potter Karakterleri}}


[[Kategori:Silinmeye aday sayfalar]]
[[Kategori:Black ailesi]]
[[Kategori:Black ailesi]]
[[Kategori:Harry Potter karakterleri]]
[[Kategori:Harry Potter karakterleri]]

Sayfanın 20.01, 29 Ekim 2016 tarihindeki hâli

Sirius Black
Harry Potter karakteri
Sirius Black rolünde Gary Oldman
İlk görünümHarry Potter ve Azkaban Tutsağı
Son görünümZümrüdüanka Yoldaşlığı Ölüm Yadigarları (Diriltme Taşı ile)
YaratanJ. K. Rowling
CanlandıranGary Oldman
Bilgileri
TürSafkan büyücü
CinsiyetErkek
AkrabalarıHarry Potter, Lily ve James Potter, Remus Lupin, Nymphadora Tonks, Narcissa Malfoy, Bellatrix Lestrange
BinaGryffindor
BağlılıkJames Potter
Albus Dumbledore
Zümrüdüanka Yoldaşlığı

Sirius Black (Patiayak) (3 Kasım 1959, 18 Haziran 1996), J.K. Rowling tarafından yazılmış Harry Potter serisinin karakterlerindendir. İlk olarak Felsefe Taşı'nda "Genç Sirius Black" adıyla anılmış ve Hagrid'e, Harry'nin Privet Drive'a gelmesini sağlayan motorsikletini vermiştir.

Harry Potter'ın vaftiz Babası olan Sirius Black, Black ailesinin son torunudur. Sirius Black (1959) Harry Potter'ın babası James Potter'ın en yakın arkadaşlarından birisidir. Diğer arkadaşları Remus Lupin ve Peter Pettigrew'dur. Sirius arkadaşlarıyla birlikte "Çapulcu Haritası"nı yapmıştır. Sirius bir Animagus'tur. Takma adı Padfoot, yani Patiayak'tır. Aile üyelerinin tümü Slytherin binasında olmasına rağmen sadece o Gryffindor binasına seçilmiştir. Bu yüzden ailesi tarafından dışlanmıştır. Son kitapta Severus Snape'in anısında bu olaydan bahsedilmektedir. İşlemediği bir suç yüzünden Azkaban'a götürülmüş fakat kaçmayı becermiştir. Herkes tarafından katil olarak bilinen, Harry Potter'ın da anne ve babasının yakın arkadaşı olmasına rağmen onlara ihanet ederek yerlerini Lord Voldemort'a söylediğini düşündüğü, ancak gerçek ortaya çıktıktan sonra Harry'nin babası yerine koyarak bağlandığı bir Zümrüdüanka Yoldaşlığı üyesidir. Sirius, Profesör Albus Dumbledore tarafından en çok güvenilen isimlerin başında gelir. Ancak Sirius gençliğinde okuldan arkadaşı olan Yoldaşlık Üyesi ve Ölüm Yiyen casusu Severus Snape'in neredeyse ölmesine neden olacağından dolayı aralarında büyük bir gerginlik vardır. Sirius, Black ailesinin son üyesi olarak Grimmauld Meydanı 12 Numara'daki evinin Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nın buluşma noktası olarak kullanılmasına izin vermiştir. Bu ev Sirius'un ölmesinin ardından isteği üzerine tek varisi olan Harry'ye kalmış ve o da evi yeniden Yoldaşlık üyelerinin kullanımına bırakmıştır. Bu evin sır tutucusu Dumbledore da öldüğü için şimdilik yeni bir sır tutucu seçilene kadar ev artık yoldaşlık üyeleri için güvenli değildir. Sirius'un ölümüne Bellatrix sebep olmuştur. Esrar Dairesi'nde kuzeni Bellatrix Lestrange ile düello yaparken Bellatrix yaptığı bir büyü ile Sirius Black'i tülün arkasına düşürerek öldürmüştür. Kitaplarda veya filmlerde Sirius Black'in patronununa değinilmediği için bilinmemektedir.

İsminin anlamı

  • Sirius (Yunanca) - Kıvılcım saçmak ya da bir şey yakmak
  • Sirius (Fransızca) - Büyük Köpek
  • Black (ingilizce) - Siyah

Kısacası Sirius Black - Büyük Siyah Köpek, Büyük Kara Köpek (Sirius'un Animagus hali Büyük Kara Köpek'tir ve JKR'nin vermek istediği anlam budur.)[kaynak belirtilmeli]

Notlar