Harry Potter: Quidditch World Cup

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Harry Potter: Quidditch World Cup
GeliştiriciElectronic Arts Bunu Vikiveri'de düzenleyin
YayımcıEA Games
YapımcılarEA Games, Magic Pockets
SeriHarry Potter Bunu Vikiveri'de düzenleyin
PlatformlarGameCube, PlayStation 2, Microsoft Windows, Xbox, Game Boy Advance
Çıkış28 Ekim 2003 Bunu Vikiveri'de düzenleyin
TürlerSpor (Quidditch), aksiyon
ModTek oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Harry Potter: Quidditch World Cup, (Türkçe:Harry Potter: Quidditch Dünya Kupası), 2003 yılında piyasaya çıkan EA Games ve Magic Pockets ortak yapımı bir video oyunu. Avrupa'da 7 Kasım 2003 tarihinde pek çok platform için satışa sunulmuştur. Harry Potter evrenine ait kurgusal bir spor olan Quidditch hakkındadır.Oyuncular, ilk başta Gryffindor, Slytherin, Hufflepuff ve Ravenclaw takımlarının olduğu Hogwarts Quidditch Kupası'nı elde etmeye çalışırlar. Daha sonra Quidditch Dünya Kupası bölümü açılır ve oyuncular; ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, İskandinavya ("Nordic Team" adıyla geçer), Japonya, İspanya, Avustralya ve Bulgaristan takımlarını seçerek Quidditch Dünya Kupası'nı kazanmaya çalışırlar. Oyunda, dördüncü kitapta Bulgaristan'ı yenen İrlanda takımı yoktur.

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunun başında kovalayıcılar kontrol edilerek gol atılmaya çalışılır. Ayrıca vurucuları kontrol ederek savunma yaparken rakibe Bludger göndermek mümkündür. Takımlar paslaştıkça maçın başında parçaları ayrı olan Snitch birleşmeye başlar. Toplam pas sayısı belli bir sayıyı geçince Snitch tamamen birleşir. Snitch birleşince arayıcılar kontrol edilmeye başlanır ve Snitch'i yakalayıp 150 puan yapmaya çalışılır. Daha çok pas yapan takımın arayıcısı daha önde başlar.

Hogwarts kadroları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kitaplarda Quidditch oyuncularının hepsinin ismi verilmediği için, bu boşluklar ikinci kitapta verilen isimlerle doldurulmuştur. Fakat bu isimler öylesine konulmuş olsa da, J. K. Rowling'in de Harry Potter Kart Oyunu gibi projelerde hayali isimler kullandığı görülmektedir.[kaynak belirtilmeli]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]