Vikipedi:Köy çeşmesi (ilginize): Revizyonlar arasındaki fark

Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Metal Militia (mesaj | katkılar)
Hakaretamiz ve suçlayıcı ifadeler çıktı, yanlışları düzeltmek herkesin görevi, buyrun siz düzeltin...
Euthygenes (mesaj | katkılar)
39. satır: 39. satır:
:Mutluluklar dilerim. Hatırladığım kadarıyla Levent Abi de bekardı. Darısı senin başına.--[[Kullanıcı:Gökçe Yörük|<font color="#87CEEB">'''Gökçє Yörük'''</font>]] [[User Talk:Gökçe Yörük|<font color="#000080"><sup>'''mesaj'''</sup></font>]] 15:25, 5 Mart 2009 (UTC)
:Mutluluklar dilerim. Hatırladığım kadarıyla Levent Abi de bekardı. Darısı senin başına.--[[Kullanıcı:Gökçe Yörük|<font color="#87CEEB">'''Gökçє Yörük'''</font>]] [[User Talk:Gökçe Yörük|<font color="#000080"><sup>'''mesaj'''</sup></font>]] 15:25, 5 Mart 2009 (UTC)
:Mutluluklar--[[Kullanıcı:Aycan|Aycan]]<sup>[[User Talk:Aycan|ileti]]</sup> 13:09, 6 Mart 2009 (UTC)
:Mutluluklar--[[Kullanıcı:Aycan|Aycan]]<sup>[[User Talk:Aycan|ileti]]</sup> 13:09, 6 Mart 2009 (UTC)
:Teşekkürler arkadaşlar son kale sayılmam ama sağlam kaleydim ben (japon kale) yolu düşenleri beklerim saat 17:00'de Dr. Selahattin Akçiçek kültür merkezinde törenimiz. Nikbinlik ! [[kullanıcı:euthygenes | <font color="black" size="3">'''Eu'''</font>]] [[kullanıcı_mesaj:euthygenes | <sup><font color="black" size="1">'''EPISTVLA'''</font></sup>]] 18:55, 9 Mart 2009 (UTC)


== Hizmetli başvuruları ==
== Hizmetli başvuruları ==

Sayfanın 18.55, 9 Mart 2009 tarihindeki hâli

Teklifler +
Politikalar haricindeki tüm teklifler
Teknik +
Teknik tartışma, konu ve yardım istekleri
Politika +
Politikalarla ilgili tartışma ve teklifler
İlginize +
Diğer bölümler için uygun olmayan konular
ekle | izle | ara
ekle | izle | ara
ekle | izle | ara
ekle | izle | ara

Arşivdeki tartışmalara atıfta bulunarak devam edebilirsiniz. Arşiv sayfalarında değişiklik yapmayınız!

Köy çeşmesi bölümlerindeki son değişiklikler
Köy çeşmesi bölümlerindeki son değişiklikler aşağıda listelenmektedir. Önbelleğinizi boşaltarak listenin en güncel sürümünü görüntüleyebilirsiniz.
tr-0?
English: If you do not understand or you cannot write in our language, and you want to tell us something, please, visit the Embassy.
العربية: لو كنت لا تفهم أو لا يمكنك الكتابة بلغتنا، وتريد إخبارنا شيئا ما، من فضلك زر السفارة
français: Si vous ne comprenez pas ou ne savez pas écrire dans notre langue et souhaitez communiquer avec nous, s'il vous plaît, visitez l'Ambassade.
Deutsch: Wenn Sie unsere Sprache nicht verstehen oder nicht schreiben können und Sie bei uns mitreden möchten, dann besuchen Sie bitte die Botschaft.
español: Si no comprende o no sabe escribir en nuestra lengua y desea comunicarse con nosotros y nosotras, por favor, acuda a la Embajada.
русский: Если вы не понимаете или не можете писать на нашем языке, но вы хотите сказать нам что-нибудь, пожалуйста, посетите Посольство.
azərbaycanca: Dilimizi başa düşmürsünüzsə və yaxud yazmağı bilmirsinizsə və bizə bir şeylər danışmaq istəyirsinizsə xahiş edirik Səfirliyi ziyarət edin.

Eğer bir kullanıcı ile ilgili şikâyetiniz varsa bu durumu şikâyet sayfasında, hizmetlilerle ilgili şikâyetlerinizi ise bu sayfada belirtebilirsiniz.

Tartışma ve oylamalarda katılımcılar üzerine yapılan yorumların yasak olduğunu, görüşlerinizi bildirirken iyi niyetli bir tutum sergilemek gerektiğini unutmayın.

Arşivdeki tartışmalara referans vererek devam edebilirsiniz. Bunun dışında arşiv dosyalarında değişiklik yapmak Vikipedi politika ve yönergelerine uygun değildir.

TV kanalları

Vikide mevcut olan Türkiye'de yayın yapan ulusal kanalların içerikleri genellikle TV rehberi gibi. Gün be gün hangi program yayınlanıyor hangisi yakında gösterilecek, hangisi kaldırılmış hepsi mevcut. Bunların ne kadar kayda değer? Aslında bu haftalık yayın çizelgesini çıkarmak istesem de kanalların maddelerinden önce herkesin bu konudaki görüşünü almak istedim. Çıkarılmalı mı kalmalı mı haftalık programlar.--Hedda Gabler 10:25, 3 Mart 2009 (UTC)

  • Merhabalar,
  • İlgili maddelerimizin hepsini incelemedim; bununla birlikte bir TV kanalının haftalık yayınının hepsi gerek kayda değerlik gerekse diğer politikalar açısından sorun yaratabilse de özellikle prime time yayın akışının kesinlikle kayda değer olduğunu söyleyebilirim. Aslında bu noktada kayda değeri kullanmak da biraz sorunlu; kayda değerlilik bir konunun kendi başına madde sahibi olup olmamasını ilgilendiriyor - madde içine neler katılabilmesi hususunda daha esnek ve rahatız: ana konudan sapılmadığı, genel içerik politikaları ihlâl edilmediği ve ansiklopedikliğe zarar gelmediği sürece ilgili her şey yazılabiliyor.
  • Haftalık TV yayının çeşitli sorunları var: çoğu TV'de prime time dışında haftalık yayın programı pek kaotik olabiliyor, ayrıca haftalık yayının bu kısmı (prime time dışı kısmı) kayda değerlik açısından sorunlu olabileceği gibi değişkenliği yüzünden içerik politikaları açısından sorun yaratabilir.
  • Bu hususta diğer Vikipedileri örnek alabileceğimizi düşünüyorum. İngilizce Vikipedi başta olmak üzere birçok Vikipedi'de TV kanallarının prime time yayın akışları veriliyor (örneğin: en, fr). Güncel olarak belirli bir TV kanalı tarafından yayımlanan programlarınsa (yayın akışı değil, sadece gösterilen programlar) ayrı listeleri var (liste-maddelerin, ana TV kanalı maddesinin içinde değil). Bence bu bizim de uygulayabileceğimiz güzel bir tercih. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 17:38, 3 Mart 2009 (UTC)
  • Merhaba, prime time yayın akışının kayda değerliği oldukça subjektif ve her program için ayrı ayrı tartışılabilecek bir husus...Programın yayın saatinin kayda değerlik açısından hiç bir önemi olmadığını düşünüyorum...Yayın programlarının madde içinde ansiklopedik düzenini sağlamak çok zor gözüktüğü için en güzel yol programları (yayın akışını) ayrı bir madde/liste halinde derlemek...İyi çalışmalar...Vikipedist 20:41, 3 Mart 2009 (UTC)
Kayda değerlik kriterlerine göre bir şeyin ayrı madde sahibi olabilmesi için birçok tarafsız, bağımsız, üçüncü parti kaynağından kendisinden bahsetmesi yeterlidir; prime time yayın akışları bunu karşılamaktadırlar. Reytinglerin nesnel anlamda bir TV kanalının başarısı açısından kayda değer bir bilgi olduğu su götürmez bir gerçek; reytinglerin yoğun olduğu zaman dilimi de prime time'dır - yani TV kanallarının reytingleri prime time yayın akışlarına bağlıdır. İşi bu yönden almayalım çok daha somut ve nesnel bir yönden ele alalım: TV kanalları bütçelerinin en büyük kısmını prime time yayınlarına harcadıkları gibi, gelirlerinin en büyüğünü de bu yayın akışından kazanmaktadırlar. Bunların hepsi nesnel olgularken prime time yayın akışının kayda değerliği nasıl subjektif yani öznel olabilir? Ki eğer TV kanalının kendi maddesi için dahi kayda değer bir bilgi değilse kendisine ayrı madde açılması doğrudan VP:KD yönergesinin ihlâli olur. Elbette ayrı madde açılabilir, eğer kayda değerse, fakat bu TV kanallarının kendi maddelerinde İngilizce Vikipedi'de olduğu gibi basit ve çok detay içermeyen bir grafiğin/şemanın kullanılmaması gerektiği anlamına gelmez; hatta aksine kullanılması gerektiğini önceler. Zira ayrı madde açacak kadar kayda değerse bir konu, ana maddesinde kendisinden az da olsa bahsedilmesi gerekir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 21:56, 3 Mart 2009 (UTC)
Çok farklı şeylerden bahsetmiyoruz...Prime time programlarında yayınlanan her programın kayda değerlik taşıyamayacağını söylüyorum, bu durumda bu programlara madde açılması hatalı olur, bir listede ya da şemada bahsedilebilir. Prime time programlarının nesnel verilerinden yola çıkarak yani bahsettiğiniz üzere harcanan bütçeler ve reytingler üzerinden ansiklopedik değeri anlaşılamaz, bu durumda subjektif görüşlere açık kalacaktır...Yine bahsettiğiniz gibi VP:KD yönergesine uygunluk; tarafsız, bağımsız diğer kaynakların ışığında ansiklopedik değer ortaya konulduğunda sağlanacaktır. Başa dönersek, Hedda Gabler'in sorusuna görüş olarak, öncelikle program listeleri ile yayın akışının farklı olduğundan hareketle, bunların her ikisini de düzenlemek için ya ayrı bir program listesi maddesi açılması ya da bir kutucuk/şema içinde yayın akışını gösteren bilgilerin TV kanalı maddesi içerisinde düzenlenmesi gerekiyor...Program listesi maddesi oluşturmayı pek ansiklopedik bulmuyorum ama bir çok dizi/tv programı maddesini kategorilendirme dışında bir arada tutabilmeyi sağlayan ikinci bir yol olabilir...TV kanalı maddesi içinde yayın akışını gösteren grafik/şema kullanılmasının, -güncel tutulduğunda- ansiklopedik yazıma bir zarar vermeyeceğini düşünüyorum...İyi çalışmalar...Vikipedist 01:10, 4 Mart 2009 (UTC)
  • Örneğin Show Türk maddesindeki program listesi çıkarılırsa maddenin silinmesi gerekiyor ve silinmeli de. Kanalların yayınladıkları programlarla ilgili dolaşım şablonları yaparsak nasıl olur? Örneğin X kanalına ait bir dolaşım şablonunda 2009 yılı kolonunda 2009'daki kayda değer programları ekleyiversek ve bu listeleri kanalların maddesinden çıkarsak iyi olmaz mı?--Hedda Gabler 11:28, 4 Mart 2009 (UTC)
  • Hedda Gabler'in belirttiği duruma ek olarak ben Show Türk maddesini gereksiz buluyorum. Bu maddedeki bilgileri (gerçi yok ama) Show TV sayfasına yerleştirmek daha uygun olur. Buna benzer olarak Kanal D HD, Samanyolu Avrupa, Samanyolu hede hödö gibi ayrı bir madde açmanın son derece gereksiz göründüğü daha bir sürü kanal var. Ben birkaçına şablon yerleştirdim. Bu maddelerin gerekliliği, tartışma sayfalarında ayrıca tartışılabilir.--Gkhn 12:04, 4 Mart 2009 (UTC)
  • Merhabalar,
    1. Bu kanallar kendi başlarına kayda değer olabilecek kanallar (haklarında tarafsız, bağımsız ve üçüncü parti birçok yayın çıkmış olması pek muhtemel) + çoğunluğu ulusal düzeyde. Kayda değerlik kriterlerini sağlayabilecekleri silmemiz uygun düşmez. Bununla birlikte yeterli içeriğe sahip olmayanları ana TV kanalının maddesiyle birleştirmek doğru seçim olacaktır.
    2. Dolaşım şablonuna kendi başına madde sahibi olacak şekilde kayda değer olanları koyabiliriz fakat kendi başına madde açılacak kadar kayda değer olmayanların da yer aldığı genel listeler oluşturmak ve bu listelere TV kanalı maddesinde iç bağlantı vermek en doğru seçenek ki benzeri birçok farklı durumda bunu uyguluyoruz, ve diğer Vikipediler de TV kanalı hususunda bunu uyguluyorlar.
    3. Ben genelde kayda değer bir maddeden içerik çıkarttığımda kalan kısım M1'den silinecek düzeydeyse bunu önlemek için birkaç cümle yazmayı uygun görüyorum; diğer arkadaşlara da tavsiyem bu olur. Yoksa silinebilirler de... önemli olan aktardığımız ve ana maddenin büyük bir kısmını oluşturan bilginin kaybolmaması. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 15:54, 4 Mart 2009 (UTC)

Telif mi çalıntı mı

Vikipedide önceden yazılmış bir madde kopyala yapıştır yöntemiyle başka web sitelerinde yayımlanıyor. Daha sonra yeni vikipedist arkadaşlarımız bildiğiniz yöntemlerle araştırıyor ve bizden çalıntı maddeleri olan sitelerde sözkonusu ortaklığı (ortak paragrafı vs) bulur bulmaz madde metnini bir çırpıda telif var diyerek kısaltıyorlar.Madde metni neredeyse sıfıra iniyor, asli kaynak biz olduğumuz halde. Bu soruna çözüm önerisi olan var mı veya ne yapılabilir? — Bu imzasız görüş 85.102.167.30 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • İnterneti arşivleyen bir site var (http://www.archive.org/), belli bir Web sayfasının URL adresini giriyorsunuz, zamana göre değişimini gösteriyor. Onu kullanarak hangi sayfanın daha önce yaratıldığını anlayabilirsiniz. --İnfoCan 14:53, 5 Mart 2009 (UTC)

Mutluluklar..

Sevgili arkadaşımız Eu EPISTVLA (Euthygenes)'in önümüzdeki çarşamba günü "Vikipedi Bekarlar Kulübü"ne veda edeceğini öğrendim, genç çifte mutluluk ve sabır diliyorum.  Levent İleti Katkılar   13:47, 4 Mart 2009 (UTC)

Son kale de düştü demek. Mutluluklar Euthygenes.--Eldarion 14:43, 4 Mart 2009 (UTC)
Genç çifte mutluluklar... --M. M. ileti 14:46, 4 Mart 2009 (UTC)
mutluluklar dilerim. --Manco Capac 07:33, 5 Mart 2009 (UTC)
Mutluluklar dilerim. Hatırladığım kadarıyla Levent Abi de bekardı. Darısı senin başına.--Gökçє Yörük mesaj 15:25, 5 Mart 2009 (UTC)
Mutluluklar--Aycanileti 13:09, 6 Mart 2009 (UTC)
Teşekkürler arkadaşlar son kale sayılmam ama sağlam kaleydim ben (japon kale) yolu düşenleri beklerim saat 17:00'de Dr. Selahattin Akçiçek kültür merkezinde törenimiz. Nikbinlik ! Eu EPISTVLA 18:55, 9 Mart 2009 (UTC)

Hizmetli başvuruları

  • Konuyu Vikipedi:Hizmetli başvuruları bölümünün tartışma bölümünde de söylemiştim. Size de söylemek istedim. Hizmetli başvurusu için 1000 değişiklik yapmış olmak ön şarttır diyor. Bu bana göre çok fazla. Bunun 150 ila 500 gibi bir seviyeye düşürmek gerektiğini düşünüyorum. Katılan ya da bunu istemeyen? Wikizekigönderi 4 Mart 2009 21.17 (UTC+2)
  • Merhabalar,
  • Nicel katkı sayısı hizmetlilik için çok büyük önem taşımıyor. Bununla birlikte 1000 değişiklik ön şartının yer almasının sebeplerinden biri Vikipedi'de belirli bir deneyimi edinmiş kullanıcıların başvurması veya en azından başvurmayı düşünenlerin öncelikle belirli bir deneyim kazanması. Deneyim ise çok önemli zira hizmetlilerle ilgili sayfada da görebileceğiniz gibi hizmetliler aynı zamanda sıklıkla kullanıcıların çeşitli şeyleri danıştıkları kişilerdir; bu sebeple genel anlamda deneyimli olmaları beklenir. Aynı zamanda bu tip bir nicel bariyer kuklaların hizmetli adayı olup fark edilmeksizin seçilmeleri sorununa karşı da büyük oranda yardımcı oluyor; ortalama bir kukla 1000 değişiklik yapana kadar ya şüphelenenler çıkıyor ya da kuklalığı ispatlanıyor. Daha önce bu tip bir durum yaşadık; bugüne kadar sadece 1 tane böyle durum yaşamamızın en büyük sebeplerinden birisi 1000 değişiklik ön şartıdır. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 20:47, 4 Mart 2009 (UTC)

Çakmak Hattı

Selamlar. Çakmak Hattı maddesini düzenledim. İnternetten madde için bir resim buldum fakat telifliydi. Bu yüzden Çatlca'da oturan arkadaşlar Çakmak Hattı'na ait koruganlardan birinin fotoğrafını çekip buraya ekleyebilirse çok iyi olur. Herkese iyi vikiler...--Gökçє Yörük mesaj 19:58, 6 Mart 2009 (UTC)

  • Aynı mesajınızı maddenin tartışma sayfasında yazarsanız çok iyi olur. Çünkü bu sayfayı gör(e)meyen fakat ilgili maddeyi okuyan ve elinde kendi çektiği resmi olan kişi katkı yapabilir böylece.--Hedda Gabler 14:04, 8 Mart 2009 (UTC)
İlgilendiğiniz için teşekkürler.--Gökçє Yörük mesaj 15:26, 9 Mart 2009 (UTC)

Şablon geliştirildi.

  • Merhaba; telif konularıyla ilgili (halen çok kullanılmadığını düşündüğüm) ayrıntılı telif açıklaması yapan şablonu geliştirdim. Biraz uzun olmakla birlikte, hiç bilgisi olmayan yeni kullanıcılar için kafalarda soru işaretlerini minimuma indirgeyecek, en azından bizi uzun uzun ayrıntılı açıklama yapmaktan kurataracak hale geldi: {{Telifmektup}} Bilginize sunarım, sevgi ve saygılar.  Levent İleti Katkılar   20:46, 7 Mart 2009 (UTC)

Hukukçu, iktisatçı, uluslararası ilişkiler mezunu, maliyeci, polis... yani hukuk alanına ilgi duyabilecek tüm Vikipedistleri VikiProje Hukuk'a davet ediyoruz. İsteklerinizi proje sayfasına, önerilerinizi de proje tartışma sayfasına yazabilirsiniz. Teşekküler. Pınar [m] 14:46, 8 Mart 2009 (UTC)