Amine: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
kDeğişiklik özeti yok
Dini hakkındaki temel görüş ve mesheleleri belirten kısa eklemeler yapılmıştır.Kaynak verilmiştir.
3. satır: 3. satır:


== Hâyatı ==
== Hâyatı ==
Kocası [[Abdullah bin Abdulmuttalip]]'i hamileliği sırasında kaybetti. [[Muhammed]]'in doğumundan altı yıl sonra [[577]] yılında, kocasının mezarı ve yakınlarını ziyaret için gittiği [[Medine]]'den dönerken Ebva'da öldü ve oraya gömüldü. [[Muhammed]]'in annesi olduğu için İslam edebiyatında önemli bir yer taşır. Hadislerde müşrik olduğu rivayet edilir.
Kocası [[Abdullah bin Abdulmuttalip]]'i hamileliği sırasında kaybetti. [[Muhammed]]'in doğumundan altı yıl sonra [[577]] yılında, kocasının mezarı ve yakınlarını ziyaret için gittiği [[Medine]]'den dönerken Ebva'da öldü ve oraya gömüldü. [[Muhammed]]'in annesi olduğu için İslam edebiyatında önemli bir yer taşır. Hadislerde müşrik olduğu rivayet edilir.Ancak bu hadislerin doğruluğu tartışılır.Çünkü temel hadisler 100 yıllar içinde bozulabilir tahrif edilebilir.Bazı kaynaklara göre ise Vehb binti Amine [[Haniftir]]<ref>http://www.sorularlaislamiyet.com/qna/2528/peygamberimiz-in-annesinin-babasinin-dedesinin-ve-amcalarinin-imani-hakkinda-bilgi-verir-misiniz-onlar-cennet-ehlinden-midir.html</ref> .


{{islam-biyo-taslak}}
{{islam-biyo-taslak}}

Sayfanın 20.28, 25 Kasım 2015 tarihindeki hâli

İslâm Peygamberi Ebû’l-Kâsım Muhammed ibn ʿAbd Allâh ibn ʿAbd’ûl-Muttâlib'in annesi Amine bint-i Vehb'in 1998'de tahribata uğrayan Medine'deki eski mezarı.

Amine (Arapça آمنة بنت وهب , okunuşu Amine bint Vehb), İslâm Peygamberi Ebû’l-Kâsım Muhammed ibn ʿAbd Allâh ibn ʿAbd’ûl-Muttâlib'in annesi.

Hâyatı

Kocası Abdullah bin Abdulmuttalip'i hamileliği sırasında kaybetti. Muhammed'in doğumundan altı yıl sonra 577 yılında, kocasının mezarı ve yakınlarını ziyaret için gittiği Medine'den dönerken Ebva'da öldü ve oraya gömüldü. Muhammed'in annesi olduğu için İslam edebiyatında önemli bir yer taşır. Hadislerde müşrik olduğu rivayet edilir.Ancak bu hadislerin doğruluğu tartışılır.Çünkü temel hadisler 100 yıllar içinde bozulabilir tahrif edilebilir.Bazı kaynaklara göre ise Vehb binti Amine Haniftir[1] .

  1. ^ http://www.sorularlaislamiyet.com/qna/2528/peygamberimiz-in-annesinin-babasinin-dedesinin-ve-amcalarinin-imani-hakkinda-bilgi-verir-misiniz-onlar-cennet-ehlinden-midir.html