Kullanıcı mesaj:Vito Genovese

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
:en:Wikipedia:Veganism parable
:en:Wikipedia:Veganism parable
Arşiv

Telif ihlalleri[kaynağı değiştir]

Merhaba, Vito. Rastgele madde butonuna basıyordum, ilk olarak şu madde önüme geldi. Telif hakkı dedektöründen kontrol ettim. Daha sonra maddeyi açan kullanıcının 2016-2017 arası oluşturduğu maddeleri listeledim ve bir tane daha telif ihlali çıktı. Daha sonra şu maddeye baktım, Hepsiburada ve YKY Yayınları'nın bizden almış olma ihtimallerini göz önünde bulundurdum. Bahsettiğim ilk iki maddenin, telif ihlali teşkil ettiği sayfalar, maddelerin açıldığı tarihten önce yayımlanmış. Dolayısıyla kesin olarak telif var diyebilirim sanırım. Mirasyedi (roman) maddesi için HS'ye ilgili siteyi eklediğimde Spam Filter sorunu çıkıyor, ekleyemiyorum yani.

Kullanıcının 2016-17 yılları arasında oluşturduğu maddelere göz atılmalı, gerekirse oluşturduğu 329 madde incelenmeli. Zamanımın kısıtlı olması nedeniyle kontrol etmem mümkün görünmüyor. --Victor Trevor (mesaj) 10.03, 1 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Chansey ne kadar olduğunu bilmediğim ölçüde müdahil olmuş gibi ama ne noktadayız bilgisini ondan rica edelim ki yapacak bir şey kalmış mı anlayalım. :)
Vito Genovese 11.31, 2 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]
Özel veya sistemli bir çalışma olmadı Vito, kullanıcının katkılarına denk geldikçe kontrol edip işlem yapıyorum. chansey mesaj? 11.32, 2 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]
Eline sağlık. Ben de birikmiş işleri biraz kolaylayınca yardımına gelmeye çalışayım o vakit.
Vito Genovese 11.43, 2 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]
Memnun olurum! :) chansey mesaj? 13.11, 2 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Vikipedi:Kayda değerlik[kaynağı değiştir]

Selam Vito. Vikipedi:Kayda değerlik sayfasının Kayda değerlik kriterleri alt başlığına İngilizce Wikipedia'dan çevirdiğim birkaç şey ekledim. Çevirdiklerimin önceden olmaması beni bir tereddüt etti. Bazı şeyler bilerek eklenmemiş olabilir, sonuçta her projenin politikaları aynı olmak zorunda değil. Bi bakarsan sevinirim. Ki zaten ben bunu yazarken @Kadıköylü tarafından geri alınmış. Teşekkürler. ~Styyx Evet? 18.30, 1 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Tabi şimdi ikinci kez bakınca bir iki anlatım bozuklukları gözüküyor. :D ~Styyx Evet? 18.34, 1 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]
Selamlar @Styyx. Seslendiğin için yazıyorum. Ben sayfanın en üstünde kutu içinde yazan açıklamaya dayanarak geri alma işlemi yaptım. Orada da politikaya ekleme -çıkarma işlemleri yapılırken topluluktan onay alınması gerektiği yazıyor. Bana göre şuan için en doğru yol geri aldığım değişikliğin bağlantısını ilgili politikanın tartışma sayfasında belirtip konu hakkında görüş istemek olacaktır. İyi çalışmalar dilerim. Kadıköylümesaj 18.35, 1 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]
Genel olarak politika ve yönergelerin fikir birliğini yansıtması gerekiyor, o yüzden çok mantıklı ve gerekli güncellemeler söz konusu olsa bile önce bir tartışma sayfasında önerilmesi ve en azından itiraz gelmemesi için bir süre bekledikten sonra güncellemeleri yapmak gerekiyor. Akıl akıldan üstündür, ikinci bir kullanıcı gelir ve önemli bir noktaya daha parmak basar, ortaya daha da iyisi çıkar.
Vito Genovese 11.33, 2 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Çağatay Özdemir[kaynağı değiştir]

Merhabalar Vito. 28.04.2021 Tarihinde Çağatay Özdemir isimli bürokratın sayfasından Doğum Tarihi ve Evli ve iki çocuk babası ibaresini kaldırmıştık. Onay aşamasında red cevabı aldık. Daha sonra itirazda bulunduk ve konunun sizin tarafınızdan silindiğini gördük. 12.51, 28 Nisan 2021 Vito Genovese mesaj katkılar, Çağatay Özdemir sayfasını sildi (Madde 6: Kayda değerlik ölçütlerini sağlamayan kişi) (teşekkür et)

Silme sebebi de M6 maddesini sunmuşsunuz. Bu kişi kariyerinde hızla yükselen ve kısa sürede iletişim başkan yardımcı olan ayrıca ilerde bakanlık görevlerinden birine aday olabilecek bir kişidir. Kendisi bir çok kurum, kuruluş, ülke ve topluluk tarafından tanınmakta ve sevilmektedir. Kendisi yaptığı bir çok çalışma ile de isimden söz ettirmeyi başarmıştır. Diğer kaynakları araştırırsanız kayda değer kişi olduğunu görebilirisiniz. Daha önce onaylanmış kaynağın, istediğimiz iki güncellemeyi yapmamak için kaldırmanızı üzüntü ile karşıladık. Kişinin tanınmamış kişi olması her kese göre değişiklik gösterebilir. Bu kişi ülke genelinin %30-35 tarafından tanınmakta ve görevi bilinmektedir. Sizden ricamız konuyu tekrar değerlendirmeniz. Eğer mümkünse kaynağın geri alınması. Eğer geri alınamıyorsa sayfayı tekrar oluşturabilir miyiz? Konu hakkında destek olursanız çok seviniriz. İyi çalışmalar. Bu imzasız yazı Vagonteknoloji (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 10.46, 2 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Merhaba Vagonteknoloji, birkaç farklı konuya değinmem gerekiyor.
Öncelikle, "güncellemeyi yapmamak için kaldırma" gibi bir durum söz konusu değil. Madde karşıma rastgele çıktı ve VP:HS#M6 doğrultusunda hızlı silme işlemi uyguladım. Sözü edilen talebi daha sonra gördüm, dolayısıyla talebe yönelik bir reaksiyon söz konusu değil. Maddenin mevcut ölçütler doğrultusunda değerlendirilmesi daha ziyade burada olan.
İkincisi, "kayda değerlik" kavramı sözcüklerin aklımıza getirdikleri, çağrışım yaptırdıklarından ziyade, spesifik olarak bazı ölçütlere gönderimde bulunuyor. Bu ölçütler sağlandığı zaman maddeleri tutuyor, sağlanmadığı zaman siliyoruz. Bu ölçütler için de VP:KD'deki temel yönergeyi ve VP:KİŞİ'deki özel yönergeyi gösterebilirim. Bu ölçütler tanınmaktan, bilinmekten, sevilmekten bağımsız; "kaynaklara konu olmuş olmak" ile ilgili daha ziyade. Bu yönergeler doğrultusunda, Çağatay Özdemir kayda değerlik ölçütlerini sağlamıyor, bu nedenle maddenin geri getirilmesi veya yeniden oluşturulması uygun değil, böyle bir durumda yeniden silme işlemi uygulanır.
Üçüncüsü, VP:KA uyarınca firma isimlerinin Vikipedi kullanıcı adı olarak seçilmesi mümkün değil. Kullanıcı hesaplarının bireyi temsil etmesi, hiçbir kurum veya kuruluşun temsiline yönelim bir izlenim doğurmaması gerekiyor. Bu nedenle bu hesaba şu anda bir engelleme uyguluyorum, ancak engel bilgi mesajındaki gibi kullanıcı ad değişikliği talebinde bulunulması veya yeni bir hesap açılmasını engelleyecek ek tedbirler koymuyorum. Yalnızca bu hesap adının kullanılmaması gerekiyor.
Dördüncüsü, incelemiş olduğum şirket profili ve buna ek olarak almış olduğum e-postadan anladığım kadarıyla, maddi ilişki içerisinde olduğunuz kişi veya kurumların Vikipedi sayfalarında değişiklik yapma hizmeti veriyorsunuz. Bunun önünde bir engel yok, ancak bunun Wikimedia Vakfı Kullanım Koşulları uyarınca açıkça belirtilmesi zorunluluğu var. Buna uyulmaması da kullanıcı hesabının erişiminin durdurulması ile sonuçlanıyor. Bu nedenle ricam, hesabınızın adı değiştikten veya yeni hesap açtıktan sonra, ücret karşılığı değişiklik yaptığınız maddelerde değişiklik özetinde bu durumu açıkça belirtmeniz.
Vito Genovese 11.42, 2 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]
Vagonteknoloji (diğer hesap henüz açılmamış görünüyor), e-posta için teşekkürler. Konu dağılmasın ve bu yazdıklarımı gören diğer yeni kullanıcılar da bilmedikleri varsa öğrenebilsin diye buradan devam ediyorum.
Ücretli değişiklik konusu, yalnızca "Ben maddemde değişiklik yapmanızı istiyorum, buyrun falan TL'yi takdim edeyim" denmesinden biraz daha kapsamlı bir konu. İki kişi arasında herhangi bir maddi ilişkinin olması bunun için yeterli. Diyelim ki ben Turkcell'de çalışıyorum. Turkcell bana herhangi bir talimat vermiyor maddesinde değişiklik yapmam için, ama ben şirketimi seviyorum ve değişiklik yapmak istiyorum. Turkcell bana olağan işim için bir maaş ödüyorsa, aramızda finansal bir ilişki var demektir ve daha önce belirttiğim Kullanım Şartları uyarınca ben bu durumu belirtmeden Turkcell'in maddesinde değişiklik yapamam. Buradan denebilir ki, "Eğer ben devlet memuruysam hiçbir Türkiye Cumhuriyeti kurumunun maddesine dokunamaz mıyım? İlla mesleğimi ifşa etmek zorunda mıyım?" Yanıt hayır. Bu konuda çok dar bir yorumlamaya gerek yok, yani devletin kurumları bağımsız oluşumlar olarak düşünülebilir. Emniyet Müdürlüğü çalışanıysa örneğin, Ticaret Bakanlığı maddesi için bir beyanda bulunmanın gereği yok doğal olarak ama Emniyet Müdürlüğü maddesi için var.
Çağatay Özdemir ile ilgili bağlantılar için de teşekkür ederim. Maddeyi silmeden önce araştırma yapmadığımı varsaymışsınız, hatalı bir varsayım olmuş bu. Bu tür bir işlemi araştırmadan yapmam mümkün değil. Üstelik bana yazdıklarınızdan VP:KD ve VP:KİŞİ'yi okumamış olduğunuzu anlayabiliyorum. Kitap yazarı olmak, köşe yazarı olmak, üniversitelerde akademik çalışan olmak kayda değerlik ölçütü değil. Kabul görmüş analizler, yorumlar, tebliğler, konferanslar, projeler de burada faktör kabul edilmiyor. Bizi ilgilendiren yegâne şey, "bağımsız, güvenilir ve ikincil kaynaklara konu edilmiş olmak". Dolayısıyla değerlendirdiğimiz tek şey, "Konu Gazeteler ve Sayfaları" başlığıyla gönderdiğiniz haberler (çünkü haber dışında kitap gibi dergi gibi kaynaklar açısından kullanabileceğimiz bir şey yok). Haberlere baktığımızda da Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcılığı görevine atama haberi dışında hiçbir şey yok. Yönergeleri inceleyince göreceğiniz üzere, tek bir olayla kayda değerlik ölçütleri sağlanmış kabul edilmiyor. İşte tam olarak bu nedenden dolayı Çağatay Bey kayda değerlik ölçütlerini sağlamamaktadır ve maddesi şu an için açılamaz. Ancak elbette gelecekte bu durum değişebilir. Varsayılan olarak kayda değerlik sağladığını kabul ettiğimiz bir göreve gelebilir ya da yeni ve farklı konuda kaynaklara konu olabilir. Ancak şu an için yapacak bir şey yok.
Ben silmeden önce maddeyi kimin nasıl onaylamış olabileceği konusuna gelecek olursak da, varsayılan olarak her madde için bir "Burada olmalı mı olmamalı mı" değerlendirmesi yapılması söz konusu değil. Bir noktada bir kişi politika ve yönergeler uyarınca bunun gerekli olduğu kanaatine kapılırsa, VP:HS, VP:SÖ ve VP:SAS süreçlerini işleterek silinme talebinde bulunabiliyor ya da benim de aralarında yer aldığım hizmetliler bu işlemi doğrudan uygulayabiliyor. Neyin silinmesi gerektiğiyle ilgilenmeyip önüne gelen uygunsuz durumdaki maddeyi düzeltip biçimlendirmekle uğraşan iyilik meleği kullanıcılarımız da var, yani diğer bir ifadeyle herkesin işi maddelerin silinip silinmemesi kararını vermek değil. Bir diğer mantıkla bakarsak, biz burada maddeleri uygunluk doğrulamasından geçirmekten ziyade uygunsuzluk yanlışlamasından geçiriyoruz. Bakış açınıza göre bir noktadan sonra maddeler silinmesi gerekenler ve silinmemesi gerekenler olarak ikiye ayrılmaya bile başlayabiliyor. Bu da silinmesi gereken bir maddeydi ve fark edildiğinde silindi. Elbette silinmesi gereken başka maddeler de mevcuttur, görüldüklerinde onlar da silinir.
Vikipedi kullanıcısı olarak gelişim vurgusu yaptığınız için ayrıntılı bir açıklama yapmak istedim. Yararlı olmasını umarım ve ek sorunuz olursa buradayım.
Vito Genovese 21.06, 2 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Benim monitörümde kullanıcı sayfan hilkat garibesi gibi gözüküyor. (!) Monitörün kaç inç?

Leaply 💬 12.43, 2 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Uuu beybi. Bende birden fazla masaüstü bilgisayarda da mobilde de o kutular çerçeveyi tam doldurmakta olan resmin üzerinde görünüyor, ama senin monitör biraz büyük galiba. Bir de görünüm farkı olsa gerek, ben şu an yeni Vector görünümü varsayılan olduğu için genişliği de ona göre daraltmış durumdayım. Eski Vector varsa o da bu garibeliğe hilkatıyordur.
Vito Genovese 20.34, 2 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]
Evet, eski Vector'denmiş. :o Leaply 💬 04.54, 3 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Hesap taşınması isteği.[kaynağı değiştir]

Merhabalar öncelikle iyi akşamlar. Bir şekilde etliye sütlüye karışmadan 2. defa global lockun tadına Türkçe Vikide dahil olmak üzere baktım ve sizden bu doğrultuda son kez bir istekte bulunmak üzere yazmaya karar verdim. Geçen Seksen iki yüz kırk beş / GGT'in yaptığı gibi sayfaları taşıyıp beyaz listeyle beraber diğer eski iki hesabıma bağlantı verebilir misiniz? Bir de bu global locku Ebedi Barış (1686) maddesini yazarken yedim bu sebepten de sayfayı onaylarsanız çok iyi olur. İyi çalışmalar, iyi geceler. Kiziloksea (mesaj) 21.48, 5 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Talebi biraz daha açmana ihtiyacım var ne yazık ki.
Vito Genovese 22.46, 6 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]
Bu olay nüksetti ve geçen sefer GGT adlı kullanıcı sağolsun yardımcı olup eski kullanıcı sayfamı yeni hesaba yönlendirme vermiş Bl haklarını taşımış ve kullanıcı sayfamı yeni hesaba taşımıştı. Kendim yapamadığım için sormuştum geri döndüğünüz için teşekkür ederim. Hesap 1, Hesap 2 Kiziloksea (mesaj) 08.51, 7 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]
E bu yeniden engellenmene neden olmayacak mı?
Vito Genovese 14.33, 8 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Kolay gelsin Vito, Katalitik aracında tercihlere ne kadar bassamda hehangi bir menü açılmıyor ve tercihleri seçemiyorum Vikipedi:Araçlar/Katalitik sayfasını senin açtığını gördüm de sorayım dedim Türkçe vikideki kataltikte bu özellik yokmu çünkü Commonsta var gözüküyor da sorayım dedim. OvaThunder9💬 11.46, 8 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Maalesef, orada teknik bir sorun vardı. Toprak ile mi Evrifaessa ile mi baktığımızı ve o an göremediğimizi hatırlıyorum. İşlevi pek etkilemediği için üzerinde durmadık. Bir noktada bakılır yine.
Vito Genovese 14.33, 8 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Kullanıcı Lepra IX değişikliğinin 2. cümlesinde içerik yerine benim üstüme yorum yapmış. Çok da hoş bir yorum değil açıkçası. İlgili kısmı çıkarabilirseniz sevinirim.[1]--V. E. (mesaj) 15.21, 8 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Yeni bir kullanıcı sayılırım ve şunu demeliyim ki; ilgili maddede bir kullanıcı ısrarla bir bilgiyi maddeden silmeye çalışıyordu. O bilginin kaynağının yeterli olduğu da çok kez söylendi ama ısrarla silmeye çalışılması devam etti. Ben de bu eyleme yorum yaptım, direkt bir hitap kullanmadım. İyi akşamlar. --Lepra IX (mesaj) 16.46, 8 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]
Yorum yapmanızda sıkıntı yok ama yorumu kişi üzerine değil içerik üzerine yapmalısınız.--V. E. (mesaj) 16.49, 8 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]
Kullanıcı ilgili kısmı kaldırdı, herkese teşekkürler.--V. E. (mesaj) 17.13, 8 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Şeyma Korkmaz[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito. Yakın bir zaman da bu maddeden ısrarlı madde oluşturmadan dolayı sayfa koruması koydunuz. Hatta benzer oluşumdan dolayı sayfa korumasını 1 senelik yaptınız. Aylar önce bu sayfayı ben oluşturdum. Fakat madde oluşturmayı ve sayfa düzenini bilmiyordum. Hatta ilk olusturdugumda kaynakçayı dipnotsuz oluşturmuştum. Yanlış oluşum ve ısrardan süreç buraya geldi. Siz sayfa korumasını kaldırsanız. Bende kayda değerliğini ispatlayan kaynakçalar ile sayfayı oluşturan olur mu? Baktınız KD değil ya silinmeye aday gösterirsiniz ya da tamamen kapatirsiniz. Daha öncesinde iletişim aksaklığı olmuştu. İlgili kişi bu arada başrol olarak 3 sene Star TV de yayınlanan Beni Affet dizisinde başrol olarak oynadı. Birkaç dizi daha var. Şimdi ısrarlı oluşumundan dayı vicdani anlamda kendimi üzgün hissediyorum. Hatamdan dolayı sayfa açılamayacak. Siz yine de bir düşünseniz. Onca madde var bir dizide figüran veya yardımcı oyuncu olup madde olan çok sayfa var. Kapsamlı şekilde değerlendireceğinizden şüphem yok. Saygılarımla.176.234.225.80 13.58, 9 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Beyaz liste yetkisinin alınması hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba, Kullanıcı:Mind is Supreme1'e beyaz liste yetkisi verilmiş. Ancak kendisi @Muratero'nun da ifade edeceği üzere Kürt sayfalarında ideolojik değişiklik savaşına giriyor. Tartışmalı mevzularda tek bir görüşü sayfalara dayatma gayesi güdüyor. Bu sebepten ötürü değişikliklerinin kontrol edilmesi gerekiyor. Beyaz liste yetkisinin geri alınması düşünülmeli. Kolay gelsin.--Nushirevan11 15.21, 9 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

@Nushirevan11 Yaptığım değişikliklerde tek bir ideolojik sebep bulamazsınız,kendi selahaddin eyyubi sayfasına eklediğim bilgilerin hepsi pdf kaynaklıdır, kendi eklediğim bilgiler dışındaki bilgilere de dokunmadım.bu talebinizi yersiz buluyorum. Mind is Supreme1 (mesaj) 16.13, 9 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

  • Burada Kayusiler maddesinden örnek vermek istiyorum. Maddenin Türkçesinde, ingilizce maddesindekine benzer şekilde M. izady'nin (kimse bu kişi, bazı maddelerde tarih önderi havası veriliyor) Kayusilerin Kürt olduğu görüşüne karşı, "bazı bilim adamları o dönemde Kürt kelimesinin etnik bir kimliği vurgulamadığını ve terimsel bir sözcük olduğunu iddia etmektedirler." ifadesine kaynak olarak J. Limbert ve G. Asatriyen gösteriliyordu. Ancak Mind is Supreme1, içeriği değiştiriyor ve J. Limbert ve G. Asatriyen'in Kayusileri Kürt olarak gösteren kaynakmış gibi değiştiriyor. Maddede yaptığı bu şekilde çokça değişikliklerin hemen akabinde de Kürt devletleri ve hanedanlıkları maddesine Kayusileri ekliyor. Ben o kaynaklara henüz ulaşamadım. Bunun için Mind is Supreme1'in mantıklı açıklaması varsa burada yazsın. Yoksa beyaz listeliğin geri alınmasının yanı sıra bilerek maddelerde kaynakları tahrif etmekten dolayı da ceza alması gerekir.--Muratero 19.21, 9 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

@Muratero J. Limbert ve G. Asatriyen'in kaynak içerisinde, kürt oldukları tanımlaması var zaten daha sonrasında bundan bahsediyor,ayrıca siz bu değişikliği geri aldıktan sonra detaylı incelemeler sonucu bu konu hakkında araştırmalar yapmaktayım, herhangi bir değişiklik savaşına girmedim. Mind is Supreme1 ([[Kullanıcı mesaj:Mind is @Nushirevan11 eğer konu kaynaklı içerik silmekse Nushirevan11 de @Muratero sizde bunu defalarca yaptınız.

Örnek olarak eyyubiler sayfasında nedensiz bir biçimde 21 bin karakterlik kaynaklı bilgiyi Nushirevan11 kullanıcısı silmiştir.

Aynı şekilde eğil Beyliği sayfasında Muratero kullanıcısı kaynaklı bilgileri silmiştir. Mind is Supreme1 (mesaj) 01.24, 10 Mayıs 2021 (UTC) Supreme1|mesaj]]) 01.21, 10 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Kaynaklı bilgi silmekten bahsetmiyorum. Kaynakları tahrif etmekten bahsediyorum. Sizin Kayusiler maddesinde yaptığımız kaynakları çarpıtmaya giriyor ve yazdıklarınıza bakarsak bunu bilerek yapmışsınız. Herhalde en iyi savunma saldırmaktır yöntemine başvuruyorsunuz. Kaynaktaki ifade ile sizin yazdığınız arasında fark varsa eklediğiniz bilgiler zaten silinir. --Muratero 11.15, 10 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

@Nushirevan11 Günlük google de basit bi araştırma sonucunda ulaşılabiliyor zaten, romanlaştırılmış bir günlük burada kendi kafamdan yazmışım gibi davranmanıza gerek yok. Mind is Supreme1 (mesaj) 19.15, 10 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

@Muratero bakın bende diyorum ki kaynak içindeki mevcut bilgiye istinaden oluşturulmuş bir değişiklik, tahrif etmekle suçluyorsunuz defalarca sizin deyiminizle 'tahrif ettiğiniz metinlere denk geldim bende? Mind is Supreme1 (mesaj) 19.17, 10 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Gecikmeli yanıt için özür dileyerek başlayayım. Beyaz liste grubu, tamamen vandalizm niteliğindeki değişiklikler baz alınarak belirleniyor. Bunlar da VP:V kapsamında ayrıntılı olarak ele alınmış örnekleriyle. Şimdi ilk mesajda Nushirevan11'in yazdıklarına bakınca vandalizmle ilgisiz sorunlardan söz edilmiş gibi görünüyor, ancak daha sonra yapılan eklemelerde, Muratero'nun yazdıklarında elbette vandalizm bulguları paylaşılmış. Örneğin telif hakkının ısrarlı ihlali vandalizmdir. Eğer başkasının yazdığı bir metin buraya ekleniyorsa, bu da doğal olarak telif hakkı ihlali olacaktır (istisnaları olsa da genel olarak durum bu). Tabii buna geniş bir zamanda bakmam gerekiyor, bu yüzden hafta sonu yapabileceğim bunu. Bu arada telif hakkı ihlali olduğundan emin olduğunuz bir ekleme varsa bunu da kaldırmanız elbette yararlı olur.
Vito Genovese 09.07, 14 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

BL Başvurusu[kaynağı değiştir]

Merhaba ben beyaz listeye girmek istiyorum çevirdiğim sayfaları onaylamak istiyorum LisafBia6531 12.56, 10 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Bu talepleri bir süredir VP:HDP'ye yönlendiriyorum. Orada planlı bir şekilde değerlendirme yapılıyor.
Vito Genovese 09.08, 14 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Mıhellemiler sayfası[kaynağı değiştir]

Sayın Vito Genovese, Mıhellemiler sayfasını mıdyat01 adlı sırf bu maddeyi silmek için açıldığı belli olan yeni kullanıcı içeriği maddelerine kadar silmektedir bugün itibari ile.Sizden ricam maddeye bir bakmanız ve son kararlı düzgün sürümüne getirmeniz.Verdiğim rahatsızlık için ayrıca çok özür diler,şimdiden teşekkürlerimi sunarım.Mıhallemider (mesaj) 09.02, 17 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Cristiano Ronaldo[kaynağı değiştir]

Merhaba, Cristiano Ronaldo sayfasında yapılmış vandalizm hareketleri ile ilgilenebilir misiniz diye sormak istedim ayrıca gerekirse üstüste yapılmış vandalist hareketler sebebiyle sayfanın bir süreliğine kilitlenmesi yararlı olabilir diye düşünüyorum. Saygılar. Deprox07 (mesaj) 16.55, 17 Mayıs 2021 (UTC) Deprox07 (mesaj) 16.55, 17 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Request for translation[kaynağı değiştir]

Hello! Would you be able to translate this announcement about the upcoming interface change? In the message, you will see "within the next couple of weeks". It turns out we can't deploy the change this week because coordinates aren't displaying well. Perhaps you know how this would be fixed? Anyway, the translation is the priority now. Thank you!

Also, if you'd like to follow updates about the project, subscribe to our newsletter! SGrabarczuk (WMF) (mesaj) 14.35, 21 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

New rights on the Turkish Wikipedia[kaynağı değiştir]

Başarılar dilerim! --Victor Trevor (mesaj) 18.47, 23 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Başarılar dilerim --Kemalcan (mesaj) 20.16, 23 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Kısa açıklama yardımcısı[kaynağı değiştir]

Selam. en:Wikipedia:Shortdesc helper yerelleştirmesi için aşağıdaki taşımayı yapabilir miyiz. Sadrettin 19.51, 25 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

MediaWiki:Gadget-Shortdesc-helperMediaWiki:Gadget-Shortdesc-helper.js

Ücretli İçerik Girişi - Ücretli Editörlük Hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba, girişini yaptığım wiki sayfasında ücretli olabilir ifadesi yer almaktadır. Bu konu başlığı ve girmeye devam edeceğim başlıkları ücretsiz olarak tamamen wikipedia' ya katkı olması amaçlı yapmaktayım. Bu ibare' nin silinmesi için tartışma mı başlatmam gerekiyor konuya ilişkin ? - Unsaldenizmesaj 10.07, 26 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Invitation for Functionary consultation 2021[kaynağı değiştir]

Greetings,

I'm letting you know in advance about a meeting I'd like to invite you to regarding the Universal Code of Conduct and the community's ownership of its future enforcement. I'm still in the process of putting together the details, but I wanted to share the date with you: 27 June, 2021. I do not have a time on this date yet, but I will let you soon. We have created a meta page with basic information. Please take a look at the meta page and sign up your name under the appropriate section.

Thank you for your time.--BAnand (WMF) 02:49, 3 June 2021 (UTC)

Caesertumturcarum[kaynağı değiştir]

Caesertumturcarum adlı kullanıcının, Türkiye'de laiklik adlı sayfada yaptığı değişiklikten sonra engellenme talebi yolladım.Ancak engellenmedi. Kullanıcı şurada görebileceğiniz gibi, asparagas, yorum içeren bilgilerle kurucu değerlere hakaret etmiş.Kullanıcının iyi niyetle değişiklikler yapmadığı da açık. Diğer yapıcı olmayan değişiklikleri: [2] HaythamKenwai efendim? 19.33, 3 Haziran 2021 (UTC)[yanıtla]

özür dilerim 👉👈 Caesertumturcarum (mesaj) 19.35, 3 Haziran 2021 (UTC)[yanıtla]

Kulak misafiri oldum fakat kişinin yaptığı değişiklikler cidden ağır. Kişi herhalde burayı yorum yeri sandı. CaptainNoyan (mesaj) 19.39, 3 Haziran 2021 (UTC)[yanıtla]

efendim öncelikle iyi günler dilerim,ortak kullandığım hesap üzerinden çirkin paylaşımlar yapıldığını kederle görmekteyim,icabını yerine getireceğim tekrardan kusura bakmayın hepinizden Caesertumturcarum (mesaj) 19.46, 3 Haziran 2021 (UTC)[yanıtla]

Bunun kanıtları gerek hocam. Ne malum işin içinden sıyrılmak adına böyle bir şey demediğiniz? CaptainNoyan (mesaj) 19.47, 3 Haziran 2021 (UTC)[yanıtla]
Burada yazıyı aldığı yerin bağlantısını da belirtmiş.Bana da şahsi hakareti var... HaythamKenwai efendim? 19.56, 3 Haziran 2021 (UTC)[yanıtla]

Yardım bir konu hakkında[kaynağı değiştir]

Wikipedia Hizmetli Şikayet Süreci[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Öncelikle tartışma sayfanızda fuzuli yer kaplıyorsam özür dilerim. Sizinle 15 yıl önce Wikipedia yazarlığına birlikte başlamıştık. Muhtemelen beni hatırlamazsınız ama ben sizi Ekşi Sözlük'ten ve buradan tanıyorum ve güvenebileceğim biri olduğunuzu düşünüyorum.

Bir Wikipedia hizmetlisinin hatalı olduğunu düşündüğüm uygulama hakkında şikayette bulundum ve eğer yanlış görmüyorsam bu şikayet, şikayet edilen hizmetlinin kendisi tarafından silindi: https://tr.m.wikipedia.org/wiki/%C3%96zel:MobileDiff/26139502

Konu hakkında yol gösterebilirseniz sevinirim. Ahmetbeyinceketi (mesaj) 06.29, 6 Eylül 2021 (UTC)[yanıtla]

https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Vikipedi_tart%C4%B1%C5%9Fma:%C5%9Eik%C3%A2yet#Kaydade%C4%9Ferlik_%C3%96l%C3%A7%C3%BCt%C3%BCn%C3%BCn_%C3%96znel_de%C4%9Ferlendirilmesi

Bu adreste şikayeti yeniledim. İlgili hizmetli tarafından silinmeden önce deneyimli Vikipedistler tarafından değerlendirilirse sevinirim. Ahmetbeyinceketi (mesaj) 07.02, 6 Eylül 2021 (UTC)[yanıtla]

Buradaki ayrım daha ziyade maddenin konusu hakkında kendisinden bağımsız yeterli bilgi bulmak mümkün mü değil mi olarak özetlenebilir. Bunu sağlamak için de madde konusunun bağımsız kaynaklarca doğrudan konu edinilmiş olması gerekiyor. Bazı istisnai fakülteler dışında da fakülteler için de bu pek mümkün olmuyor. Kayda değerlik gerekçeli hızlı silme işlemlerinin genel nedeni bu, yoksa kimse bir üniversite fakültesine olan antipatisinden madde silmez elbette.
Vito Genovese 09.25, 12 Eylül 2021 (UTC)[yanıtla]

Gözetmen talebi[kaynağı değiştir]

Merhaba ve hoş geldin Vito! Umarım iyisindir. Bunu ve bunu gizleyebilir misin? Sevgiler.

Kadıköylü Mesaj 09.44, 12 Eylül 2021 (UTC)[yanıtla]

Hatta KA’da Vito. Selamlar. Vincent Vega mesaj? 16.49, 12 Eylül 2021 (UTC)[yanıtla]

yetki alma talebi[kaynağı değiştir]

selam vito. şu sıralar çok kullanmayı düşünmediğimden ary, tmg ve teknisyen yetkilerinin bende durmasını gerekli görmüyorum. alabilirsin. iyi çalışmalar.--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 17.19, 12 Eylül 2021 (UTC)[yanıtla]

Portal adaylığı hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito Genovese,

Vikipedi:Portal yönergesini incelerken Vikipedi:Portal adayları bölümüne denk geldim. Ancak böyle bir uygulama -tartışma sayfasında yazılanlara göre- mevcut değil. Müsait olduğunuzda Vikipedi:Portal sayfasını güncelleyebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler... Turk ansiklopedici (mesaj) 10.29, 13 Eylül 2021 (UTC)[yanıtla]

Rahatsız ettiysem kusura bakmayın açılan dava hakkında[kaynağı değiştir]

Hisarcık Muharebesi[kaynağı değiştir]

İngilizce vikiden alınma ve Battle of Grocka diye geçen benim hazırladığım makalenin nesi yanlış veya hangi telif hakkını ihlal etmişte sildiniz herhalde öğrenmek en doğal hakkım. (Gerçekler (mesaj) 10.35, 7 Ekim 2021 (UTC))[yanıtla]

Sizi özledik Vito Genovese![kaynağı değiştir]

Vito Genovese, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi bekliyoruz!


En samimi ve içten sevgilerle, ‒ToprakM  17.09, 8 Ekim 2021 (UTC)[yanıtla]

ToprakM  17.09, 8 Ekim 2021 (UTC)[yanıtla]

+1 Kadıköylü Mesaj 17.21, 8 Ekim 2021 (UTC)[yanıtla]
+2 thecatcherintheryeileti💬 18.02, 8 Ekim 2021 (UTC)[yanıtla]
+3 (gelse de kodlasa) 𝗩𝗶𝗸𝗶𝗽𝗼𝗹𝗶𝗺𝗲𝗿 18.26, 8 Ekim 2021 (UTC)[yanıtla]
+4 Bürokrat olduktan sonra neden değişiklikleri bıraktınız, özledik sizi. --ᵇᵉʸᵒᵍˡᵒᵘ (mesaj) 17.30, 12 Ekim 2021 (UTC)[yanıtla]
+5 Nevmit ☛☛ mesaj 14.26, 28 Kasım 2021 (UTC)[yanıtla]
Japonya Vikiprojesine Davetlisiniz
Merhaba, iyi çalışmalar, iyi vikiler.
Japonya ile ilişkili tarih, politika, bilim, coğrafya, ekonomi, askeriye, hukuk, eğitim, felsefe, kişi, toplum vb. gibi konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan Japonya Vikiprojesine davetlisiniz.

Projeye katkıda bulunmak isterseniz katılımcılar listesine isminizi ekleyebilir ve çalışma sayfasında yapmayı düşündüğünüz katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve tartışma için TIKLAYINIZ.

--Huunta ▪ ileti 21.59, 15 Ekim 2021 (UTC)[yanıtla]

Dömeke Muharebesi[kaynağı değiştir]

Sildiğiniz sayfayı ingilizce vikiden çevirerek aynen yüklüyorum bilginize.Gerçekler (mesaj) 21.53, 17 Ekim 2021 (UTC)[yanıtla]

Vikiproje:Avrupa'ya davetlisiniz![kaynağı değiştir]

Vikiproje:Avrupa'ya davetlisiniz!
İyi günler, iyi vikiler!
Sizi Avrupa ile ilgili maddeleri arttırmayı, belirli standartlara ulaştırmayı ve düzenlemeyi hedefleyen Avrupa Vikiprojesi'ne davet ediyorum. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilir, sorularınızı tartışma sayfasında belirtebilirsiniz.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler!

Efe7961 mesaj 14.54, 2 Ocak 2022 (UTC)[yanıtla]

How we will see unregistered users[kaynağı değiştir]

Hi!

You get this message because you are an admin on a Wikimedia wiki.

When someone edits a Wikimedia wiki without being logged in today, we show their IP address. As you may already know, we will not be able to do this in the future. This is a decision by the Wikimedia Foundation Legal department, because norms and regulations for privacy online have changed.

Instead of the IP we will show a masked identity. You as an admin will still be able to access the IP. There will also be a new user right for those who need to see the full IPs of unregistered users to fight vandalism, harassment and spam without being admins. Patrollers will also see part of the IP even without this user right. We are also working on better tools to help.

If you have not seen it before, you can read more on Meta. If you want to make sure you don’t miss technical changes on the Wikimedia wikis, you can subscribe to the weekly technical newsletter.

We have two suggested ways this identity could work. We would appreciate your feedback on which way you think would work best for you and your wiki, now and in the future. You can let us know on the talk page. You can write in your language. The suggestions were posted in October and we will decide after 17 January.

Thank you. /Johan (WMF)

18.20, 4 Ocak 2022 (UTC)

Bir kullanıcı hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito, ben genelde müzik alanında maddeler ile ilgileniyorum.Sana birini şikayet etmek istiyorum.1-2 hafta önce Vikipedi'ye katılan Hakangorucu12 adında arkadaş başka sanatçıların albümünü Gökhan Özen albümüymüş gibi gösteriyor.Onu iki kez affettim onları düzelttim ama bu sefer gene aynı şeyi yapmış.Olay şöyle; Bu arkadaş önce Fettah Can'ın son stüdyo albümü olan Sen En Çok Aşksın albümünü Gökhan Özen'e aitmiş gibi düzenlemişti.Sonra onun aslında Fettah Can'a ait olduğunu bildiğimden hemen eski haline geri çevirdim her yaptığında şarkı listesine Gökhan Özen ile alakasız şarkılar yazıyor.Birinciye bakmadım bu sefer de Kolpa grubuna ait Aşk ve Hayat Hakkında albümünü Gökhan Özen'e aitmiş gibi düzenledi.Sonra onu da eski haline aldım gene bakmadım.Bu sefer de Merve Özbey'in son albümü olan Devran albümünü Gökhan Özen'e aitmiş gibi düzenledi.Artık bu arkadaşın uyarılmasını ve gerecek cezayı almasını istiyorum.1-2 haftalık kullanıcı biraz akıllansın öyle gelsin buraya.Bu adamın Gökhan Özen ile alıp veremediği bir şey var ama bilmiyorum.Lütfen gerecek cezayı verin.

Saygılarımla, Ayberk Moğulkoç (mesaj) 13.55, 6 Ocak 2022 (UTC)[yanıtla]

Düzenleme; Merhaba Vito, ben genelde müzik alanında maddeler ile ilgileniyorum.Sana birini şikayet etmek istiyorum.1-2 hafta önce Vikipedi'ye katılan @Hakangorucu12 adında arkadaş başka sanatçıların albümünü Gökhan Özen albümüymüş gibi gösteriyor.Onu iki kez affettim onları düzelttim ama bu sefer gene aynı şeyi yapmış.Olay şöyle; Bu arkadaş önce Fettah Can'ın son stüdyo albümü olan Sen En Çok Aşksın albümünü Gökhan Özen'e aitmiş gibi düzenlemişti.Sonra onun aslında Fettah Can'a ait olduğunu bildiğimden hemen eski haline geri çevirdim her yaptığında şarkı listesine Gökhan Özen ile alakasız şarkılar yazıyor.Birinciye bakmadım bu sefer de Kolpa grubuna ait Aşk ve Hayat Hakkında albümünü Gökhan Özen'e aitmiş gibi düzenledi.Sonra onu da eski haline aldım gene bakmadım.Bu sefer de Merve Özbey'in son albümü olan Devran albümünü Gökhan Özen'e aitmiş gibi düzenledi.Artık bu arkadaşın uyarılmasını ve gerecek cezayı almasını istiyorum.1-2 haftalık kullanıcı biraz akıllansın öyle gelsin buraya.Bu adamın Gökhan Özen ile alıp veremediği bir şey var ama bilmiyorum.Lütfen gerecek cezayı verin.

Saygılarımla, Ayberk Moğulkoç (mesaj) 14.01, 6 Ocak 2022 (UTC)[yanıtla]

E posta gönderdim[kaynağı değiştir]

@Vito Genovese e-posta gönderdim bakarmisin Nemru (mesaj) 14.10, 13 Nisan 2022 (UTC)[yanıtla]

Selamlar freelance ücretli vikipedia yazarı arıyorum. Bence her emeğin karşılığı olmalı Wiwole (mesaj) 07.47, 21 Temmuz 2022 (UTC)[yanıtla]

Sizi özledik Vito Genovese![kaynağı değiştir]

Vito Genovese, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi bekliyoruz!


En samimi ve içten sevgilerle

ToprakM  07.10, 19 Ekim 2022 (UTC)[yanıtla]

+1 Kadı Mesaj 17.38, 27 Ekim 2022 (UTC)[yanıtla]

E-postanız var![kaynağı değiştir]

Merhaba, Vito Genovese. Lütfen e-posta hesabınızı kontrol edin – e-postanız var!
Mesaj eklendi 13.49, 12 Kasım 2022 (UTC). Bu mesajı, istediğiniz zaman {{E-postanız var}} ya da {{EPV}} şablonunu silerek sayfanızdan kaldırabilirsiniz.

Kadı Mesaj 13.49, 12 Kasım 2022 (UTC)[yanıtla]

Uzun bir aradan sonra hoş geldin :) Kadı Mesaj 17.43, 2 Aralık 2022 (UTC)[yanıtla]

Merhaba Vito, uzun zaman sonra Vikipedi’ye giriyorum. Sana bir selam vermek istedim. --devrimdptmesaj 19.08, 4 Aralık 2022 (UTC)[yanıtla]

Engelimin kaldırılması hakkında[kaynağı değiştir]

tivibu spor logosunu silmemişsiniz ayrıca bütün yüklediğim logoların izinler kısmında adil kullanım diye belirtmiştim. Telif hakkı politikasında "Bazı durumlarda, adil kullanım esasları, bir fotoğrafın kullanımına izin verebilir." diyor. O yüzden yüklediğim logoları adil kullanım sandım. Hatamı anladım, lütfen engelimi kaldırın, bir daha yapmam!!! 94.54.230.255 16.06, 1 Şubat 2023 (UTC)[yanıtla]

Engelimin kaldırılması hakkında[kaynağı değiştir]

Hatamı anladım ve bundan sonra yararlı değişiklikler yapacağım. Engelli olmaktan çok sıkıldım, lütfen engelimi kaldırın!!! Ben Sarı Saçlı. 176.55.123.176 15.08, 16 Şubat 2023 (UTC)[yanıtla]

Madde isim değişikliği hakkında[kaynağı değiştir]

AM-17 (ateşli silah) maddesinin isminin "AM-17" olarak değiştirilmesini talep ediyorum. Çünkü öksüz madde olarak çıkartmak istiyorum lakin saçma bir şekilde "Columbine Lisesi Katliamı" maddesindeki 'ateşli silah' kısmını bu madde üzerinde gösteriyor. Eğer AM-17 maddesinin başlığında 'ateşli silah' kaldırılırsa sorunun çözüleceğini düşünüyorum. Earslaner2001 (mesaj) 13.47, 8 Mart 2023 (UTC)[yanıtla]

Need your input on a policy impacting gadgets and UserJS[kaynağı değiştir]

Dear interface administrator,

This is Samuel from the Security team and I hope my message finds you well.

There is an ongoing discussion on a proposed policy governing the use of external resources in gadgets and UserJS. The proposed Third-party resources policy aims at making the UserJS and Gadgets landscape a bit safer by encouraging best practices around external resources. After an initial non-public conversation with a small number of interface admins and staff, we've launched a much larger, public consultation to get a wider pool of feedback for improving the policy proposal. Based on the ideas received so far, the proposed policy now includes some of the risks related to user scripts and gadgets loading third-party resources, best practices for gadgets and UserJS developers, and exemptions requirements such as code transparency and inspectability.

As an interface administrator, your feedback and suggestions are warmly welcome until July 17, 2023 on the policy talk page.

Have a great day!

Samuel (WMF), on behalf of the Foundation's Security team 12.08, 10 Temmuz 2023 (UTC)[yanıtla]

Selçuk Esenbel[kaynağı değiştir]

Yeni oluşturduğum Selçuk Esenbel maddesine 5 gün önce hocanın kendi adıyla değişiklikler yapılmış. Türkiyenin en saygıdeğer tarihçilerinden biri olan 76 yaşındaki hocanın değişikliklerini onaylayabilir miyiz :) beyaz liste olduğum için benim böyle bir yetkim yok. Necromancer569 (mesaj) 16.10, 18 Temmuz 2023 (UTC)[yanıtla]

Merhaba Vito. Türkçe Vikikitap'ı aktifleştirmek istiyorum ve bunun için bir Telegram grubu kurdum. Destek olursanız çok sevinirim. VectorVoyager (mesaj) 12.44, 23 Eylül 2023 (UTC)[yanıtla]

Sizi özledik Vito Genovese![kaynağı değiştir]

Vito Genovese, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi bekliyoruz!


En samimi ve içten sevgilerle, ‒ToprakM  13.11, 7 Ekim 2023 (UTC)[yanıtla]

+1 --LostMyMind (mesaj) 12.36, 14 Kasım 2023 (UTC)[yanıtla]

Merak ediyorum[kaynağı değiştir]

Özledik mesajları bir yana, yakın veya orta vadede o detaylı analizler sunan Vito Genovese'yi bir daha görme ihtimalimiz var mıdır? Umarım bu sorum yanıtsız kalmaz, gerçekten merak ediyorum. Selamlar. Tün (mesaj) 17.47, 10 Ekim 2023 (UTC)[yanıtla]

Sizi özledik Vito Genovese![kaynağı değiştir]

Vito Genovese, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi bekliyoruz!


En samimi ve içten sevgilerle, Kadı Mesaj 20.02, 5 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

--Kadı Mesaj 20.00, 5 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]