Kullanıcı mesaj:Vito Genovese/Arşiv/2017/01

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
:en:Wikipedia:Veganism parable
:en:Wikipedia:Veganism parable
Arşiv

Hoşgeldiniz Vito, son değişikliklerde gördüm, selam vereyim dedim. --Uğurkentmesaj 19:43, 25 Ocak 2017 (UTC)

Teşekkür ederim, hoşbulduk. :) Selamlar, sevgiler.
Vito Genovese 19:45, 25 Ocak 2017 (UTC)
Uzun bir aradan sonra hoşgeldin. İyi vikiler, SakhalinioBuyrun beniiiim? 21:52, 25 Ocak 2017 (UTC)
Çok teşekkür ederim. Sevgiler.
Vito Genovese 21:54, 25 Ocak 2017 (UTC)
Arşivlediğiniz mesajlarınızı benim üzerime attınız çok ayıp ettiniz. Katkılarımdaki +55.580 bayt büyüklüğünde ne yaptım diye düşünüp duruyorum. ? --Uğurkentmesaj 13:30, 26 Ocak 2017 (UTC)
Baştan savma iş yaparsam olacağı bu. :) Bugün düzelteyim onu mutlaka.
Vito Genovese 13:32, 26 Ocak 2017 (UTC)
Valla sistem bu işi çözdürmemeye yeminli Uğur, ne ettiysem kotaramadım. :/
Vito Genovese 18:09, 26 Ocak 2017 (UTC)
Merhaba Vito. N'oldu, geldin mi, ateş alıp kaçacak mısın:) Hoşgeldin. Vikiçizer (mesaj) 18:08, 26 Ocak 2017 (UTC)
Sağolasın Vikiçizer, hoşbulduk. :) Bir türlü nikah masasına oturmaya yanaşmayan hercai bekarlara döndüm, değil mi? :) Akıl sağlığımı muhafaza edebildiğim ölçüde bir köşede tuğla dizmeyi sürdürebilmeyi umuyorum.
Vito Genovese 18:12, 26 Ocak 2017 (UTC)
İyi ki geldin, ama gidersin midersin, bir tuğla sıkıştırayım hemen:) @Rapsar'ın şurada anlattığı bir vandalizm vardı, konu orada çok karıştı ama en başta Rapsar'ın verdiği bağlantılara bakabilirsen, azimli vandalı hatırlarsın. Bir de son dönem çok yoğun bir küfürlü seri değişiklik yapan bir tip vardı, sanırım onla ilgili şurada bir flood teklifi var. Vaktin olunca, canın isteyince bakarsan çok iyi olur. Zaten iyice döndüysen bunları göreceksin nasıl olsa:) Kolay gelsin, iyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 18:21, 26 Ocak 2017 (UTC)
Rapsar'ın ilk yorumundaki bağlantılardaki gizlenen sürümler çok fikir verici olmadı, ama tartışmadan az çok fikir edinme olanağı buldum. Klasik sorunlar denebilir. Bu dönemde ayyuka çıkmış olması şaşırtıcı değil. Lakin Mskyrider'ın da dediği gibi denetçinin yapacağı pek bir şey yok. Değişiklikleri yapanlar zaten anonim. Herkes bireysel olarak istediği mecrada başvurular yapabilir, o nokta bizden çıkıyor.
Ben ezelden beridir anonim ve yeniler madde oluşturamasın, görüşünde olmuşumdur. İngilizce Vikipedi'deki gibi yani (değişmemiştir herhalde ben yokken). Sürüm kontrolü bile bir ara inceleme işleri angaryalaşınca tepki almaya başlar olmuştu. Temel ilkelerle bu önlemlerin dengesini tutturmak güç, her zaman olduğu gibi. Derli toplu bir fikrim olursa iyileştirmeye yönelik, köy meydanına atar kaçarım mutlaka. :)
Vito Genovese 19:59, 26 Ocak 2017 (UTC)
Fazla kurcalamaya gerek o zaman. Sen bize lazımsın yoksa Vikiçizer'in dediği gibi hemen çekip gidersin. --Uğurkentmesaj 18:42, 26 Ocak 2017 (UTC)
Eyvallah. :)
Vito Genovese 19:59, 26 Ocak 2017 (UTC)

Büyükelçilik[kaynağı değiştir]

Merhaba, Vito Genovese. Sizi ilk defa okuduğum tartışmalarda görmeye başladım. Anladığım kadarıyla bayağıdır aktif değildiniz, tekrar hoş geldiniz. Size bir şey danışmak istiyordum. Vikipedi:Büyükelçilik sayfası (yanlış anlamadıysam) Türkçesi olmayan kullanıcılara yardım amaçlı kullanılıyor. İngilizce kısma ben de adımı eklemek istiyorum, ama bu nasıl mümkün olabilir? ~ HastaLaVi2 (mesaj) 21:47, 26 Ocak 2017 (UTC)

[1] Beyle! :) Teşekkür ederim, hoşbulduk.
Vito Genovese 21:49, 26 Ocak 2017 (UTC)
Teşekkürler. :) Vikipedi'de otomatik SQL'ler ile oluşturulan birçok tablo var. Bunları da onlardan birisi sanmıştım, o yüzden dokunmak istemedim. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 21:55, 26 Ocak 2017 (UTC)
Eğer bir de vaktiniz varsa şu tartışmayı incelemenizi rica edebilir miyim? İlgili kullanıcı bayağı bir bahsini açmış konunun ama ilgilenen çıkmamış gördüğüm kadarıyla. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 22:11, 26 Ocak 2017 (UTC)
Bu kapsamlı bir değişiklik biraz. Varsayılan özellik yapmak için küçük araç ayarlarını yapmak lazım. Varsayılan olmasa ve bir kullanıcının özel js sayfasından idare edilse bile zamanında uyarladığım şablon sisteminin oraya taşınması lazım. VP:KAYAR'da "Kaynak" yazması için 2.0a'nın değil 2.0b'nin alınması lazım bu arada.
Vito Genovese 22:22, 26 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba sayın Vito Genovese! Buradaki başvuruyu sonlandırırmısınız, kullanıcının nitelikleri bariz uygun değil... Saygılarımla. chansey Mesaj 16:17, 27 Ocak 2017 (UTC)

Geçerli bir başvuru değil zaten, değişiklik sayısı itibarıyla. Görevleri bölüşelim mi? :) Ben sayfayı sileyim, bir mesajla hevesli kullanıcımızın motivasyonunu canlı tutmak da senden olsun?
Vito Genovese 16:19, 27 Ocak 2017 (UTC)
Elbette, memnun olurum :) Siz gereğini yapınız, ben ona birazdan uygun bir mesajla durumu izah ederim. İyi vikiler :) chansey Mesaj 16:26, 27 Ocak 2017 (UTC)


Vito hoş geldin tekrar. IV. Murad döneminde etkin olmuş tarihi bir zat var ve bu zat kaynaklarda "Sakarya Şeyhi (Ahmed)" olarak geçiyor. Görebildiğim kadarıyla tarihi eserlerde başka türlü ismi geçmediği için açılacak madde başlığında "şeyh" ifadesi kullanmak doğru olur mu? Vikipedi:Biçem el kitabı (İslam)'a aykırı bir durum yoksa açayım maddesini. Vitruvian (mesaj) 16:57, 27 Ocak 2017 (UTC)

Sağolasın Vitruvian. :) Bu konuda ben yokken bir emsal karar alındıysa gözümden kaçmış olabilir. En son bıraktığımda şeyh gibi sözcükler madde adında olmasın ama madde içinde verilebilir, uygulamasıyla gidiyorduk diye kalmış aklımda. Gerçi bu adamdan şeyhi çıkarınca da geriye pek bir şey kalmıyormuş. :) Çok kesin bir kanaatim olmamakla birlikte, "Ahmed (isyancı)" gibi bir adlandırma kullanabiliriz gibi geldi bana. Konunun ilgilileri de görüş bildirse iyi olur şüphesiz.
Vito Genovese 18:58, 27 Ocak 2017 (UTC)
Çok sori biraz kafam karıştıda. Yani Şeyh Said maddesinin adını Said (isyancı ) olarak mı değiştirelim? Aydınlatırsanız merakdan kurtulacam. Diyelimki dediğin gibi olsun. Ozaman ansiklopedideki isyancı saidi kim tanır? Çok komik bir durum olmaz mı:)teşekkür. Petete vikitete (mesaj) 13:37, 28 Ocak 2017 (UTC)
Valla hak vermeden edemiyorum. :)
Vito Genovese 13:38, 28 Ocak 2017 (UTC)

Kerim ATALAY[kaynağı değiştir]

Merhaba, 2.Kez sayfa siliniyor KD Değil uyarısı alıyoruz ancak İlçe Başkanımız Adalet ve Kalkınma Partisi Çorlu İlçe Başkanıdır. Superyetkin daha önce sayfayı sildiğinde yeterli kaynak bulunmadığını belirtmişti. Gereken Kaynakları ekledik. (Milliyet, Habertürk, Yerel Haber/Gazete siteleri) Şimdi ise İl Başkanı olması gerektiğini söylemişiniz sizce de Yükselişi wikipedia üzerinde görmemiz daha uygun olmaz mı gereken tüm kaynak ve bilgileri eklendi. Lütfen eksik olan ne var ise bildirin gerekiğini yapalım dilerseniz sizler ile Kaşe/İmzalı evraklar, mesleği olan Avukatlık ile ilgi evrakları temin edebiliriz.

Saygılarımla Eren GÜVEN Bu imzasız yazı Erenguvn (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba,
Ben söylemiyorum aslında bunu. VP:KİŞİ'deki Politikacılar başlığı söylüyor. İl düzeyinde bir yöneticilik söz konusu olmalı, kişiyi kayda değer sayabilmemiz için.
Vito Genovese 20:19, 27 Ocak 2017 (UTC)

Selamlar ben de geçikmiş de olsa hoş geldiniz diyeyim. Eski kullanıcıları yeniden görmek güzel elbette. Hala izleme listemde olduğu için değişiklik özetine yazdığınız bölüm ile ilgili küçük bir detay ekleyeyim sadece. İlgili kısım şurada var. Şu kategoride bir tane bile mahalle yok dikkat ederseniz. Karar nerde alındı bilmiyorum bulmaya da çalışmadım belki @Sabri76'nın konuyla ilgili olması nedeniyle direkt bilgisi vardır ancak büyükşehir olmayan illerin ilçe mahallelerinin silinmesi ile ilgili şu gibi örnekler bulunabilir emsal için. Gerçi ilgili yerde dediğim gibi gerçekten ilgilenmiyorum artık ister silin ister kalsın. En son katkım 10 Ocak tarihinde. Eminim yerleşim yeri ile ilgilenen nice kullanıcılar çıkacaktır. Tekrar hoş geldiniz. Kolay gelsin.--Teacher0691 (mesaj) 23:11, 27 Ocak 2017 (UTC)

Çok teşekkür ederim. Gerçekten benim de silinmesi ya da kalmasına dair bir tercihim yok. Yalnızca yapacağım işlemleri sağlam temellere dayandırma arzusundan bu. Bir yerlerde tartışılmış belli ki, ama nerede bilemiyorum hiç. Ben de aramalarım sırasında @Rapsar'ın bir SAS'ta aynı karara atıfta bulunduğunu gördüm, bunu görüp bize yardım eli uzatırsa o ya da Sabri, çok hora geçer. Aslında bu tür kararlarımızı toplu bir yerde arşivlememiz ya da yönergeleştirmemiz/mevcut yönergelere entegre etmemiz lazım.
Vito Genovese 17:17, 28 Ocak 2017 (UTC)

Türkçe Vikipedi'de görüntülenemeyen dosyalar.[kaynağı değiştir]

Selam Vito. Cinsel konuları içeren maddelerde önceden de ekli olan ve görünen görsellerin bazıları Türkçe Vikipedi'de şu anda görüntülenemiyor. Burada, burada (görüntülenemediği bir başkasıyla değiştirildi), burada, burada, burada.... Türkiye'de vajina maddesinin erişime engellendiği konuşulmuştu. Şu anki teknik bir sorun mu bilemiyorum. --esc2003 (mesaj) 17:04, 28 Ocak 2017 (UTC)

Olaya bakar mısın? :) Biraz kurcaladım Commons'taki dosyaları, ufak testler yaptım. Sanırım en popüler olanlara teknik bir engelleme getirilmiş, ülkemizdeki pornografi karşıtı uygulamalar kapsamında alınan kararlardan biri olduğunu tahmin ediyorum. Ne yapalım sence? :) İnatlaşıp alternatif bir poz mu seçelim? Commons'ta görüntüleme sorunu çıkarmayan alternatifler var gibi görünüyor, ancak iki gün sonra engellenmeyeceklerinin garantisi yok elbette.
Vito Genovese 17:14, 28 Ocak 2017 (UTC)
Merhaba, öncelikle hoşgeldiniz demek isterim. Görüntülemeyen dosyalar MediaWiki:Bad_image_list ile ilgili olabilir. Sayfalara rastgele resimler yapıştıran bir vandala karşı alınan önlemlerin bir parçası, fakat eksik yapılandırılmış olabilir.-- Hakan·IST 17:24, 28 Ocak 2017 (UTC)
Teşekkür ederim. O sayfa tamamen aklımdan çıkmış. Ellerin dert görmesin. :)
Vito Genovese 17:27, 28 Ocak 2017 (UTC)
İlgilendiğiniz için sağolun ikiniz de. --esc2003 (mesaj) 17:30, 28 Ocak 2017 (UTC)

Norm Ender sayfasını silmişsiniz. Kişinin kayda değer olup olmamasına nasıl karar veriliyor? Bu sayfanın kesinlikle kayda değer olduğunu ve Türk vikipediside bulunması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca 4 yıldır silinmeden duran ve bundan önce yapılan silinme oylamasında "Silinmesin" kararı çıktıktan kısa bir süre sonra tekrar oylama yapıp silinmesinin, silindiği günün de sanatçının yıllar sonra çıkaracağı şarkının bir gün öncesinde silinmesini manidar buluyorum. Ve şuan sayfayı tekrar eklemek mümkün mü ya da belirli bir süre geçmesi gerekiyor mu? Teşekkürler. Sufarga (mesaj) 19:02, 28 Ocak 2017 (UTC)Sufarga

Merhaba @Sugarga,
Maddenin silinmesine şu sayfada karar verilmiş. Temel alınan ölçütler ise VP:MÜZİK'te anlatılan ölçütler. Kişi bu ölçütleri sağlar hâle geldiğinde maddesi de oluşturulabilir yeniden.
Vito Genovese 20:00, 28 Ocak 2017 (UTC)

Norm Ender sayfasının silinmemesini ve kayda değer bir kişi olduğu kanaatindeyim. Kayda değer olmayan bir isim 2 günde Youtube da 1.8 milyon izlenme sayısına ulaşamaz. Ayrıca eski dönemlerde de yaptığı müzik ile ülke ve dünya bazında Youtube üzerinden yayınlanan Eksik Etek şarkısıyla 1 ay da 46 milyon gibi bir izlenmeye ulaşmıştır. Bu şahısın biyografisinin silinmesine tamamen itiraz ediyorum ve tekrardan eklenmesini talep ediyorum.--Alperencevk (mesaj) 21:49, 29 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @Alperencevk
Kayda değerlik ölçütlerini ne yazık ki ben belirlemiyorum. Ben belirliyor olsaydım çok daha az sınırlayıcı olurdu, emin olabilirsiniz ikiniz de. VP:MÜZİK sayfasındaki ölçütleri sağlıyorsa maddesi olabilir, sağlamıyorsa olamaz. Uygulama bu şekilde.
Vito Genovese 03:02, 30 Ocak 2017 (UTC)
Peki öyleyse hangi ölçütten dolayı bu maddeyi sildiniz? Aynı zamanda tekrar madde olarak viki ye eklenebilmesi için hangi koşulu sağlamalı ?--Alperencevk (mesaj) 09:52, 30 Ocak 2017 (UTC)
Bir müzisyen maddesinin var olabilmesi için o ölçütlerden en az birini sağlaması gerekiyor. Hiçbirini sağlamadığı için silindi, birini sağlar hâle gelirse yeniden eklenebilir @Alperencevk.
Vito Genovese 13:06, 30 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba, silinmeye aday gösterdiğim sayfaları hangi gerekçeyle toptan geri alıyorsunuz? --Nushirevan11 ☾★ 21:48, 28 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba,
Gerekçe, SAS altsayfalarının silme kayıtlarında ve bu altsayfaların VP:SAS ana sayfasından çıkarıldığı değişikliğin özetinde yer alıyor. Söz konusu altsayfalardaki tartışmalar gibi kopyala-yapıştır olmasın, bunları okuduktan sonra devam edelim.
Vito Genovese 03:11, 29 Ocak 2017 (UTC)

Umutsuzluk/Depresyon[kaynağı değiştir]

Tartışma:Umutsuzluk sayfasında fikir belirtir misiniz, şimdiden teşekkürler. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 12:39, 29 Ocak 2017 (UTC)

Belirtmiş oldum azıcık. :)
Vito Genovese 03:03, 30 Ocak 2017 (UTC)

Kişisel saldırı şikayeti[kaynağı değiştir]

Görevinize atıfta bulunularak Hizmetli duyuru panosunda bir görüş bildirmeniz ve uzun zamandır var olan şikayet konusunun kapanması konusunda görüşlerinizi bildirmeniz beklenmekte. Uzun süredir var olan ve hepimizi meşgul eden bu konu sizin de yardımınızla artık sonuçlandırılmalıdır. --Ahmet Turhan (mesaj) 07:39, 30 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @Ahmet Turhan,
Bu kadar kapsamlı bir konuyu bir çırpıda okumak kolay değil. Vakit ve istek bulabilirsem bakmaya çalışırım.
Vito Genovese 13:05, 30 Ocak 2017 (UTC)

1964-DDR-5.jpg[kaynağı değiştir]

Deniz (mesaj) 10:56, 30 Ocak 2017 (UTC)

Eline sağlık Deniz. Silinmesi uygun olacak.
Vito Genovese 13:05, 30 Ocak 2017 (UTC)

Bu size yapılacak tek uyarıdır. Yaptığınız vandalizme müsamaha edilmeyecek ve gelecek sefere Vikipedi'de değişiklik yapmanız engellenecektir.--Vito Genovese 22:19, 30 Ocak 2017 (UTC)

Açtığım sayfaların silinme geçmişlerine bak hepsi bana ait ;) Süresiz engelle doğru olan bu ama bil ki sizi sevmiyorum. --Dağlar dağlar (mesaj) 22:20, 30 Ocak 2017 (UTC)

Hocam hoşgeldin[kaynağı değiştir]

Vito hocam, hoşgeldin, uzun zamandır görüşemiyorduk. 2011'den bu yana bayağı bir zaman geçmiş. Nasılsın? -- •SuperiorFast• ileti 02:05, 31 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba Burak,
Teşekkür ederim. :) Seni görmek güzel. Bende bir yaramazlık yok, umarım sen de iyisindir?
Vito Genovese 11:11, 31 Ocak 2017 (UTC)
Adımı da unutmamışsınız, yahu ne olsun o zamanlar ilköğretim talebesiydim şimdi İnşaat Mühendisliği okuyorum hocam. Tabii ki Vikipedi'nin bana kattığı çok fazla fikri şey oldu. Sizinle uzun zamandır görüşmeyi istiyordum da inaktif takılıyordunuz. Döndüğünüz için çok mutluyum. Hoşgeldiniz tekrardan. •SuperiorFast• ileti 21:46, 2 Şubat 2017 (UTC)
Eyvallah. Aynı ansiklopedinin gelişmesi gibi, insanların gelişip bir yerlere geldiğini görmek çok güzel. Çok daha iyi yerlere, çok daha üstün başarılara ulaşırsın umarım. :)
Vito Genovese 11:01, 3 Şubat 2017 (UTC)

VP:N, VP:KSY ve VP:V ihlâlleri[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:IVBaudouin üç politikayı ihlâl etmiştir ve ısrarla ilk ikisini ihlâl etmeyi sürdürmektedir. --evolutionoftheuniverse mesaj 12:08, 31 Ocak 2017 (UTC)

24 saatliğine engellendi.
Vito Genovese 12:25, 31 Ocak 2017 (UTC)