Kullanıcı mesaj:Vito Genovese/Arşiv/2013/03

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
:en:Wikipedia:Veganism parable
:en:Wikipedia:Veganism parable
Arşiv

Galatasaray Ergun Gürsoy Olimpik Yüzme Havuzu[kaynağı değiştir]

Vito, Şu tartışma sayfasına konu duruma hemen bakabilir misin, yoksa STT'ye başvuru yapıp kuyruğa mı gireyim?. :) --Garbino ileti 14:38, 1 Mart 2013 (UTC)

İşlem tamamdır. Kuyruğumu kıstırdım gidiyorum.. :) --Garbino ileti 14:46, 1 Mart 2013 (UTC)

Şunları toplu olarak silsen n'olurdu![kaynağı değiştir]

  • [1] (kullanılmayan eski içerik)
  • [2] (portal yok)
  • [[3] (portal yok)
  • [4] (portal yok)
  • [5] (portal yok)
  • [6] (İngilizce isim - kullanılmayan içerikler)
  • [7] (portal yok)

Danke :) Empi-ileti 16:35, 1 Mart 2013 (UTC)

Madde oluşturabilme hakkı[kaynağı değiştir]

  • Teklifi vereli tam 21 gün oldu. Teklif eğer devreye girerse şu ve şunu buraya getirmemiz gerekecek. Teklifi hatırlatmak amacıyla yazayım dedim :) Empi-ileti 12:16, 2 Mart 2013 (UTC)

Ana sayfa günü seçkin resmi[kaynağı değiştir]

Merhaba, ana sayfadaki günün seçkin resminin açıklaması yanlış olmuş. İngilizce açıklamasına da bakarsak agarda üretilen kan hücreleri değil, kırmızı kan hücrelerinden elde edilen agarda (kanlı agar) üretilen bakteri kolonileri olmalıydı. İlgilenebilir misiniz?Bu imzasız yazı Blcksprt (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kırmızı kan hücreleri kullanılarak üretilen kanlı agar besiyerindeki bakteri kolonileri
(Solda staphylococcus, sağda streptococcus kolonileri) bu şekilde olabilir.
Bu imzasız yazı Blcksprt (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
İlgilendiğiniz için ben teşekkür ederim.--Blcksprt (mesaj) 15:42, 2 Mart 2013 (UTC)

Silinmeye aday sayfalar[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito. VP:SAS'ta 5 tane KD olmayan siyasi parti sayfası ve bir de şablon aday gösterdim. Görüşlerinizi öğrenmek isterim. Yazarsanız sevinirim.--Türk Süvarisi ileti 16:20, 2 Mart 2013 (UTC)


Peki. Oylamalara katılacakmısınız?--Türk Süvarisi ileti 19:18, 2 Mart 2013 (UTC)

Google Haritalar[kaynağı değiştir]

Google Haritalar'daki görüntüler, bunun gibi adil kullanım çerçevesinde yüklenebiliyor mu? -- Supermæn (mesaj) 16:55, 2 Mart 2013 (UTC)

Ben zaten tartışma sayfasında görüşümü bildirdim. Bir ülkenin adının ne olacağına siz mi karar veriyorsunuz? Neden bütün dillerde "Belarus" şeklinde veya Belarus'a yakın anlamda geçiyor peki? Zaten 2013 Eurovision Şarkı Yarışması maddesinde Esc2003 değiştirene kadar "Belarus" şeklinde geçiyordu. Ülkenin adının Belarus olduğunu neden kimse anlamıyor? Ama ben anlıyorum. Bu yüzden de buna göre değişiklik yapacağım. Handsome128mesaj 22:46, 2 Mart 2013 (UTC)

Peki ya bu tartışma sonlanana kadar sayfada "Beyaz Rusya" şeklinde mi kalacak? Neden? Handsome128mesaj 23:00, 2 Mart 2013 (UTC)
Ama ülkenin Türkçe'deki diğer adı Belarus değil mi? Bence 2013 Eurovision Şarkı Yarışması sayfasındaki ülke, şarkı, şarkıcı, dil ve şarkının yazıldığı sütunların 1. ve 2. yarı-final bölümlerinin birbiriyle aynı uzunlukta olması çok daha estetik durur. "Beyaz Rusya" yazarsak fazla yer kaplıyor ve 1. yarı final sütunu daha uzun duruyor. Bu yüzden Belarus olarak da yazamaz mıyız? Nasıl olsa Türkçe'deki diğer adı Belarus.Bu imzasız yazı Handsome128 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba, kullanıcının katkılarından sadece son değişikliklerine bakacak olursak, değişikliklerinin birçoğunun ansiklopedik olmadığı, kaynak girilmediği ya da yoruma dayalı değişiklikler gerçekleştirdiği için reddedildiğini görebiliriz. ([8],[9],[10],[11],[12]) Osmanlı maddeleriyle oldukça ilgili ama yaptığı hiç bir değişiklikte kaynak kullanmıyor. Doğal olarak da bunlar reddediliyor. Bunun yanında olumlu değişiklikleri de oluyor. Son bir kez daha uyarılabilir. Katkılarını takibe alırım birkaç zaman. Hala bir gelişme olmazsa, yapacak bir şey yok elbette. Tabi sen bilirsin :) İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 22:56, 2 Mart 2013 (UTC)

Tamam kullanıcıya uyarma/bilgilendirme karışık soslu bir bildiri yaparım. Katkılarının durumuna da sık sık bakarım. Zaten Rapsar, Vikiçizer, ben dışında çok sürüm kontrolü yapan arkadaşımız yok muhtemelen önüme de gelir :).. Umarım düzelme gerçekleşir, şikayet engele gerek olmadığı kanısıyla kapatılır. İyi geceler dilerim.. --Garbino ileti 23:09, 2 Mart 2013 (UTC)
Sen daha iyi bilirsin elbette. :) Kullanıcıya malum mesajı yolladım. Köpeğimin aşırı yaramaz oluşu ve bir süre peşinden koşturmam gereği biraz geç kaldı ama kusura bakma.. :) İyi geceler dilerim tekrar.. --Garbino ileti 23:37, 2 Mart 2013 (UTC)

A Turkish WikiProject in the English Wikipedia's newspaper[kaynağı değiştir]

I write the WikiProject Report section of the English Wikipedia's weekly newspaper, The Signpost. I would like to interview the members of a WikiProject on the Turkish Wikipedia, but since I do not know Turkish I need help translating the questions and inviting people to respond. I would like to interview Vikiproje:Siyaset. Would you be willing to help? You're name would be included in the article's byline. Mabeenot (mesaj) 07:44, 3 Mart 2013 (UTC)

Önemli değil düzelttim bile :) —— Handsome128mesaj 09:13, 3 Mart 2013 (UTC)

Çeviri yardım[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito, yoğun olduğunu biliyorum; ama yardım edebilirsen sevinirim. Şu anda Resolution maddesini KM yapmaya çalışıyorum. Almanca Vikipedi'de röportaj alıntıları yapılmış. Almanca bilgim pek olmadığı için çeviremedim, yardımcı olabilirsen sevinirim. Alıntılar şunlar: "Natürlich einmal Lösung, ein Ende, aber auch Aktionen die man setzt, welche einen einer vermeintlichen Lösung näher bringen. […] Das Album dreht sich um all diese Dinge; dass der Titel so passt, ist ein glücklicher Zufall." ve "Frühere Generationen bewunderten erfolgreiche Leute und erkannten ihre Leistungen an. Heute ist es spannender, Menschen bei ihrem Absturz zu beobachten. Diese Entwicklung sagt einiges über den mentalen Zustand unserer Gesellschaft aus." --[ bilalokms ] 11:05, 3 Mart 2013 (UTC)

Teşekkürler :)[kaynağı değiştir]

Aldım, Aldım, Aldım.. :).. Çok teşekkür ederim Vito. Senden takdir almak büyük onur.. Sevgiler.. :)--Garbino ileti 14:57, 3 Mart 2013 (UTC)


Teşekkürler düşüncelerin için ve yıldız için. Araya, iki nokta sıkıştırayım Katalitik ile ilgili. Birincisi, işlem sürerken ekranda çıkan bir kutucukta, "6 of 7" tarzı bir kısım çıkıyor. İkincisi ise kategorideki sayfaları seçerken, sağ alttaki menüde şu kadar dosya seçildi yazısı yazıyor, dosya değil de sayfa olsa daha uygun olur. İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 16:38, 3 Mart 2013 (UTC)

Selam;

Lohusalık sayfasında değişikliğe gittim. Reklam gibi görünmemesine de dikkat ettim. Ancak otrs izni şu an yok her hangi bir sıkıntı olur mu?

Sevgiler..

Bu imzasız yazı Mehmet Olkun (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kaynak bilgileri ayseduman.com a ait. Reklam olarak görülmemesi için kaynak bilgisini diğerleri gibi rahatsız etmeyecek şekilde ekledim. Bu şekilde bir sıkıntı doğurmaz umarım.
Bu imzasız yazı Mehmet Olkun (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Tabi buyurun, koyduğum link zaten o sayfaya ait. http://www.ayseduman.com/lohusalik-ve-iyilesme-sureci/
Bu imzasız yazı Mehmet Olkun (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Tabi yollamasını sağlarım ancak yarın mümkün olabilir hafta sonu dolayısı ile :) sorun olmaz değil mi?
Bu imzasız yazı Mehmet Olkun (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Tabi nasıl isterseniz, ben yarın gerekli maili yollayıp hemen size bilgi vereceğim. İlginiz için çok teşekkür ederim.
Bu imzasız yazı Mehmet Olkun (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Merhaba, istediğiniz maili permissions-trwikimedia.org adresine az önce yolladım.
Bu imzasız yazı Mehmet Olkun (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Dünkü değişiklikleri tekrar yapabilir miyim? vajinismus sayfasına da bilgi ekleyeceğim, o sayfaya da otrs şablonu koyabilir miyiz?
Bu imzasız yazı Mehmet Olkun (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Selam, istediğiniz izin mesajı size ulaştı mı acaba?
Bu imzasız yazı Mehmet Olkun (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Selamlar
www.ayseduman.com üzerinden size gerekli maili yolladım. Şu an itibariyle madde değişikliği yapmam mümkün mü?
Bu imzasız yazı Mehmet Olkun (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba, Vito Genovese

Konu ile ilgili son düşünceleriniz varsa belirtirsiniz diye... --esc2003 (mesaj) 16:55, 3 Mart 2013 (UTC)

Dil Kuralı uygunluğu[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito. Dediğin gibi absürd olmadığı sürece yönlendirmeler kalmalı. Fakat Türkçemizin dil kurallarına uymayan yönlendirmelerin silinmesinde bir sakınca var mı?--Türk Süvarisi ileti 21:03, 3 Mart 2013 (UTC)


Anladım. Bir şey daha soracaktım. Bu bayrak şablonlarını birleştirme ne zaman biter. Bir bitmedi :)--Türk Süvarisi ileti 21:06, 3 Mart 2013 (UTC)


Değişikliklerin birçoğunu geri aldım. Fakat bazılarını bıraktım. Bilginize sunarım. Ayrıca Baskomutan58 adlı kullanıcı sayfasına sil etiketi koyabilir miyim?--Türk Süvarisi ileti 21:33, 3 Mart 2013 (UTC)


Bunları ayıkladım. Çünkü hakikaten kötü yönlendirmeler. Baskomutan58 sayfasına hiç bakmadım. Sildiğin için teşekkür ederim.--Türk Süvarisi ileti 21:38, 3 Mart 2013 (UTC)


Gerekçelerim şunlardır. Mesela, Ii. mustafa‎ gibi yönlendirmeler çok kötü. "Li" gibi algılanabilir. II. Abdülhamid'e "Le Sultan Rouge" yani "Kızıl Sultan" yönlendirmesi var. Bu gibi yönlendirmeler olmamalı. Ayrıca "Suleiman the Magnificent" gibi bir yönlendirme nasıl olabilir.--Türk Süvarisi ileti 21:43, 3 Mart 2013 (UTC)


Peki o zaman, size karşı çıkacak değilim. Gerekeni yaparım. Size ayrıca bir soru sormak istiyorum. Benim defalarca Kullanıcı sayfam açılmış, vandalizm yüzünden silinmiş. Daha önce de sormuştum. Fakat görmediniz herhalde. Kim ne yapmak istiyor.--Türk Süvarisi ileti 21:51, 3 Mart 2013 (UTC)


Bana kim takacak ki? Bir ara Vikipedi'den tamamen el çekmeyi düşündüğüm için ve sık sık engellendiğim için silinmesini istemiştim. Ancak yapamadım. Sayfayı yeniden açacağım. Ancak böyle saldırılara engel olurum. Teşekkür ederim.--Türk Süvarisi ileti 21:55, 3 Mart 2013 (UTC)


Merhaba Vito. Öncelikle II. Abdülhamid'e "Kızıl Sultan" denmesi, doğrudan Batı'daki Türk düşmanlığı ile alakalıdır. Tarih okuyan bir olarak kesinlikle böyle düşünüyorum. Böyle düşmanlıkla takılmış lakapların silinmemesini gerçekten anlayamıyorum. "Gazi Hünkar" ile ilgili olarak hemen hemen tüm padişahların bu lakabı kullandığını belirtmiştim. Bunlarla ilgili SAS tartışması sadece vakit kaybı olur. Kullanıcıları bunlarla meşgul etmeyelim.--Türk Süvarisi ileti 15:10, 4 Mart 2013 (UTC)


Peki o zaman tartışma sayfalarını nasıl açabiliriz. Yardım eder misiniz?--Türk Süvarisi ileti 15:15, 4 Mart 2013 (UTC)

kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

vito selam, esc'nin mesajına bi bakar mısın, böyle rakam eklenmiş olanları engellemiyorduk diyehatırlıyorum da.. --kibele 15:40, 4 Mart 2013 (UTC)

Drogba fotoğraf[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito , Vikipedi'ye yaklaşık 2 hafta önce bizzat çektiğim Didier Drogba fotoğrafını yükledim. Fakat dün Didier Drogba sayfasına girdiğimde bir kullanıcının fotoğrafın üstüne bir Fotomuhabir tarafından çekilmiş bir fotoğrafı yüklediğini gördüm. Kullanılan fotoğraf'ın telif hakkı ise doğal olarak muhabirin. Bu fotoğrafı nasıl eski haline çevirebiliriz ? Dosya budur. File:Didier Drogba (GS).JPG --Ultraslansi (mesaj) 16:54, 4 Mart 2013 (UTC)

  • Hahah aynen :) İlgine Teşekkürler. Ultraslansi (mesaj) 17:18, 4 Mart 2013 (UTC)

Merhaba, şurada ne demek istediniz? esc2003 (mesaj) 18:22, 4 Mart 2013 (UTC)

Bilmem.
Vito Genovese 18:26, 4 Mart 2013 (UTC)
Mesajınıza anlam veremedim ama "kapasite" kelimesini görünce kafamda şimşek çaktı, şurada kullandığımı hatırladım. Bir alakası olabilir mi? Kastedilenin sizin kapasiteniz olduğu yönünde bir anlam mı çıkardınız? Yoksa ben mi çok işkilliyim? esc2003 (mesaj) 18:39, 4 Mart 2013 (UTC)
Yok, tesadüf olmuş. :) Benim tarzım değil öyle şeyler.
Vito Genovese 18:42, 4 Mart 2013 (UTC)
Hmm tamam öyleyse :) İyi akşamlar. esc2003 (mesaj) 18:47, 4 Mart 2013 (UTC)

Biraz baklava da sizin için![kaynağı değiştir]

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım... Geçmişi bir kenara bırakmak istiyorum META'da faaliyetlerime son verdim. Bu arada şikayet sayfasındaki uyarınız için teşekkür ederim, hakaret olarak algılanacağını düşünemedim. NicoMesaj 15:46, 6 Mart 2013 (UTC)

Accor Türkiye[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

Biz Accor Otelleri Merkez satış ofisi olarak wikipedia sayfası oluşturmak istiyoruz, fakat girdiğimiz bilgiler telif hakı ihlali nedeniyle siliniyor. Diğer ülkelerdeki otellerimiz herhangi bir sorunla karşılaşmadan sayfalarını oluşturabilmişler (Örnek : Polonya) Sayfa oluşturabilmemiz için bize yardım edebilir misiniz? Teşekkürler--Tugba Demirel (mesaj) 10:08, 7 Mart 2013 (UTC)

Selamlar nasılsınız?

ayseduman.com üzerinden mail atmıştım size, lohusalık ve vajinismus sayfası için, şablon eklememiz mümkün mü bu sayfalara?

Sevgiler

Bu imzasız yazı Mehmet Olkun (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

vajinismus sayfasında şablon ekli değil henüz, benim önce değişiklik mi yapmam gerekli?Mehmet Olkun (mesaj) 12:30, 7 Mart 2013 (UTC)
Vajinismus sayfasında değişiklikleri yaptım, izin alındığını da belirttim az önce. Kontrol etmeniz mümkün mü acaba?Mehmet Olkun (mesaj) 13:33, 7 Mart 2013 (UTC)
Selam, kaynak belirtmiştim ancak silinmiş, reklam olarak algılanmaması adına sadece sayfa ismi verdim tekrar koyabilir miyiz?Bu imzasız yazı Mehmet Olkun (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selamlar nasılsınız? Taslak maddelerden biri olan http://tr.wikipedia.org/wiki/Sa%C4%9Fl%C4%B1k sayfasını geliştirmek istiyorum ancak hangi başlıklar burası için uygun olur doğrusu karar veremedim. Sonuçta boşuna da uğraşmak istemiyorum :) sizin önerebileceğiniz bir başlık varsa uzmanlara hazırlatabilirim

SaygılarımlaMehmet (mesaj) 14:27, 15 Mart 2013 (UTC)

Merhaba Vito. SAS sürecinde yapılan oylamaları hayretle izlemekteyim. Bana göre üyeler sırf oy vermek niyetiyle oy veriyorlar. Hakikaten bu durum çok kötü. Açık konuşacağım. Türkçe Vikipedi'de sistem aynı bürokrasimizde olduğu gibi çok ağır ve hantal işlemekte. Artık şunu anladım ki Vikipedi'de istediğin kadar katkı yap. Bu kafalar değişmediği sürece yaptığın katkının hiçbir önemi yok. Adama "kaynak yok, inceleyerek oy verin diyoruz. Adam inat yapar gibi sırf oy vermek için kalsın" diyor. Bir araştır be. İnsan araştırmaz mı ya? Reality'nin Türkçe Vikipedi'de neden uzun süredir ayrı kaldığını gayet iyi anlıyorum. Sorun büyük. Bence Türkçe Vikipedi, politikalarını yeniden geçirmelidir. Bundan böyle Vikipedide değişiklik ve katkı yapmamın bir amacı olduğunu düşünmüyorum. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar.--Türk Süvarisi ileti 13:31, 7 Mart 2013 (UTC)


Pire için yorgan yaktığımı kesinlikle düşünmüyorum. Dediklerinize sonuna kadar katılıyorum. Biz gideriz ama bu proje devam eder. Ama politikaların mutlaka gözden geçirilmesi gerekiyor. Ben aslında uzun zamandır böyle şeyler düşünüyordum. SAS süreci sadece kıvılcım oldu yani. Bu troller hakikaten sinir bozucu. Yoksa Vikipedi'de 4 yıldır sürekli katkı sağlıyorum. Her şey ortada. Hmmm bir de masaüstü bilgisayar kullanmıyorum. Monitörü atalı bayağı oldu :)--Türk Süvarisi ileti 17:19, 7 Mart 2013 (UTC)

Said Nursî sayfasında bir vandalizm var, ama nasıl olduğunu anlamadım. Bir ilgi gösterebilir misin? Mukaddimeileti 11:50, 8 Mart 2013 (UTC)

İçerik arşivleri[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bir böyle bir de başarılı-başarısız şeklinde arşiv sayfalarımız var. Hepsini toptan görebildiğimiz tek sayfalı olanların daha uygun olduğunu, arşivlerken de kolaylık sağladığını düşünüyorum. Birleştirsem bunları sıkıntı olur mu? Bir de Şablon:MaddeGeçmişi'nin üstünde bir boşluk oluşuyor, nedenini çözemedim.--RapsarEfendim? 16:32, 8 Mart 2013 (UTC)

Valla senin kararın. Benim fikrimi soracak olursan, ayrı arşivler bence de gereksiz. Ama var olanların ikisi de pratik değil gibi diğer yandan da. Benim hizmetli başvurularının arşivinde yaptığım tabloyu falan uyarlamayı düşünür müsün? Şık durur. Çok kararsız kalırsan Ahzar'la konuşmanın yararı da olabilir belki.

Madde geçmişi ise Vikipedi'nin en karmaşık şablonlarından biri. O boşluk her yerde gizli olabilir. İlk akla gelen ihtimalleri bir kurcaladım ama sonuç vermedi. Geniş bir zamanda yeniden bakacağım.

Vito Genovese 17:13, 8 Mart 2013 (UTC)

O halde ilk iş olarak başarılı/başarısız olarak ayrılan arşivleri tek sayfada topluyorum. Hizmetlili başvuru arşiv sistemi güzelmiş; ancak bu adaylıklar çok fazla sayfa içeriyor, potansiyeli de çok yüksek. Aşırı kasar makineleri :) İngilizce Vikide de aynı sayfaya toplamışlar bu arada. Diğer konu içinse bekliyorum, acelesi yok zaten. Bu arada ben Vikiveri üzerinden iv ekleyemiyorum, hata veriyor. Neden ki?--RapsarEfendim? 17:19, 8 Mart 2013 (UTC)
Hatta bu kategorideki başarılı/başarısız sayfalarını direkt siler misin? Hepsine tek tek sil şablonu eklemeyeyim boş yere :)--RapsarEfendim? 17:24, 8 Mart 2013 (UTC)
Başarılı/başarısız yazanları sil demiştim ama sen hepsini siliyorsun galiba :) 2012'nin tüm başarılı/başarısız arşivleri kalsın, bazıları için "Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Arşiv/Mayıs 2012" tarzı sayfalar oluşturulmamış. Seni de yordum ama...--RapsarEfendim? 17:30, 8 Mart 2013 (UTC)
Silme işlemi tamamdır. Vikiveri konusundaysa benim de deneyimim sıfırdı. Şimdi d:Q6545185'i oluşturdum. Sorun yok gibi.
Vito Genovese 17:31, 8 Mart 2013 (UTC)
Şunların olması lazım kısaca+2012'nin Eylül ayından itibaren bu sayfalar yerine başarılı/başarısız sayfaları açılmış. Bu tarihten itibarenki başarılı/başarısız sayfaları geri getirilebilirse, ilgili sayfaları açacağım.--RapsarEfendim? 17:36, 8 Mart 2013 (UTC)
Twinkle'ın yarısı çalışır yarısı kırık-dökük durumda olmasa iki tıkta halledeceğim de, geri getirme modülü bozulmuş. Elle yapayım bu durumda.
Vito Genovese 17:37, 8 Mart 2013 (UTC)
Kaldı mı eksik gedik?
Vito Genovese 17:47, 8 Mart 2013 (UTC)
Görünürde yok gibi. Teşekkürler, uğraştırdık seni de.--RapsarEfendim? 17:49, 8 Mart 2013 (UTC)
Eyvallah, sağ olasın. Şey diyecektim bir de, bu dosya yükleme sayfamızın büyük kısmı ben kendimi bildim bileli İngilizce. Ona da bir el atılıverilse? Yahut bana tekniker (öyleydi sanırım) statüsü verilirse ben de bakabilirim.--RapsarEfendim? 12:04, 10 Mart 2013 (UTC)

Telifli dosyalar[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şu kullanıcının yüklediği tüm dosyalar internet ortamından rastgele alınmış. Birkaç tanesine sil şablonu ekledim, diğerlerine eklemeye uğraşmak istemiyorum :) Hepsini silebilirsin. Şu da başka bir vandal, olmayan kişiyi maddelere ekliyor sürekli (daha önce de vardı).--RapsarEfendim? 10:55, 9 Mart 2013 (UTC)

Ben kafama göre verirsem, iş bitince geri almak durumunda kalırım. Acil durumlar için öyle bir ayrıcalık var.

Ama topluluk seçerse, kalıcı olur, güzel olur. Ne dersin?

Vito Genovese 12:37, 10 Mart 2013 (UTC)

Farketmez benim için. Sadece arada ufak düzenlemeler yapabilirim diye, elimin altında bulunsun diye olabilir demiştim. Hani işleri hızlandırmak amacıyla. Başvuru yapabileceğim yer neresi?--RapsarEfendim? 12:39, 10 Mart 2013 (UTC)

o makineli tüfekten ben de istiyorum. bendeki altıpatlar paslandı. :) --kibele 14:50, 10 Mart 2013 (UTC)

  • Şu arkadaş BL'ye girebilir bence. Olumsuz olmadığı sürece geri dönüşe gerek yok :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 17:33, 10 Mart 2013 (UTC)

Olumsuz geri dönüş yapmaya geldim! :)

Yeni bir konuda alt başlık olmadan mesaj atanlara aduket atasım geliyor, olumsuz geribildirimim budur. :)

Sanver1'e de bakayım ilk fırsatta. Dosyalarla arası kötü gibi biraz.

Vito Genovese 12:23, 11 Mart 2013 (UTC)

:) Kendisine bir mesaj attım, bundan sonra daha dikkatli davranacaktır sanıyorum ki. Yani inşallah.--RapsarEfendim? 16:26, 11 Mart 2013 (UTC)
Bir de şey diyecektim, HMS B9 maddesinin bilgi kutusunda kullanılan "convert" şablonlarına bakarsan, fazladan −- işaretlerini göreceksindir. Onların sebebi nedir? Esas soru, kaldırabilir misin? "Convert" şablonlarını da Türkçeleştirmek lazım öte yandan :)--RapsarEfendim? 17:34, 11 Mart 2013 (UTC)

http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96zel:Katk%C4%B1lar/Tufekcihas arkadaş kopyala yapıştır yapıyor birkaç kere geri aldım yaptıklarını ancak uyarılması ya da engellenmesi gerekli. Bu imzasız yazı Talha Cakir (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

-- Teşekkürler --Talha Çakırileti 18:50, 12 Mart 2013 (UTC)

son değişiklikler listesi[kaynağı değiştir]

vito merhaba.senden bir ricam olacak. hem şikayet bölümünü kasmamak hem de vandalları engellemek için bana yardımcı olur musun? bu son değişiklikler listesini daha sık kontrol eder misin eğer bir sakıncası yoksa?? ben yetişemeyeceğim sanırım sürekli farklı Ip açıyor dnesiz :( Cagan12 (mesaj) 16:07, 12 Mart 2013 (UTC)


şimdiki adres de bu ‎203.143.39.185 hala aynı başlıklara pis pis resimler ekleyip duruyor sinir oldum!! Cagan12 (mesaj) 16:10, 12 Mart 2013 (UTC)


kullandığı resimleri mi? Cagan12 (mesaj) 16:13, 12 Mart 2013 (UTC)

Şu ve şu sayfaları birleştirebilir misiniz? --akinranbu (mesaj) 16:10, 14 Mart 2013 (UTC)

Türkçe Vikipedi için... / For Turkish Wikipedia...[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito Genovese.

Uzun zamandır görüşmüyoruz. Bir dönem sıkıntılı, sancılı ve sağlıksız bir "engel tartışması" oldu. Gergin ve zor bir tartışmaydı. Bu nedenle sanıyorum ki bir "küslük" ya da "kutuplaşma" yaşandı. Aynı tartışmayı, aynı şekilde ve tekrar açmıyorum. Bu sefer, bir Vikipedi hizmetlisi ve bürokratı olan size, ansiklopedimiz hakkında konuşmaya geldim.

Şu soruyu sordum kendime: "Biz burada niçin bulunuyoruz ve ne yapıyoruz?". Size de sormak istedim. Biz burada, bu ansiklopediyi el ele büyütmek ve geliştirmek için bulunmuyormuyuz? Katı yaparak, bilgiyi çoğaltıp, korumuyormuyuz? Ansiklopedimiz, dışarıdan farklı gözüküyor. Sanki bir devlet var ve o devlette Arap Baharı gibi toplumsal bir bahar oluyor. Sanki topluluk kutuplaşmış, sanki Vikipedi tıkanmış... Bunların bir kısmı doğru olabilir...

Ben bu ansiklopediyi ve topluluğunun iyiliğini istiyorum. Beni üzen ve bu yazıyı yazmaya iten şey ne mi? Tartışma ortamı oluşturulamıyor, sağlıklı ve birlik içinde olunamıyor ve kutuplaşma yaşanıyor olması. Siz uzun zamandır bu online ansiklopediye, en çok ziyaret edilen 5. websiteye, yani Türkçe Vikipedi'ye gönül vermiş birisisiniz. Artık ansiklopedimizi düşünmeli ve bu yönde birleşmeliyiz. Tartışmak sorun doğurmaz, sorun çözer. Tartışmaya kötü bakılıyor.

Artık toplulukça bir araya gelip, birlikte ve sağlıklıca tartışarak, ansiklopedimiz için reform ve güzellikler yapma vakti gelmedi mi? Engellemeler üzerinde değil, bizzat engel (politika ve uygulama biçimleri) üzerinde durmalıyız. Bir sorun veya sıkıntı var. Bunu ve buna benzer sorunları toplulukça çözemezsek, sorunun altından kalkamaz ve tıkanırsak çok vahim olur... Bu ansiklopedimiz için, Türkçe Vikipedi için birşeyler yapmalıyız... --- Cano58 (mesaj) 15 Mart 2013, 08.40 (UTC)

  • Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Cevabınızın ansiklopedimiz için olumlu olması için de ayrıca teşekkür ediyorum. Umuyorum ki artık topluluk tıkanmadan sorunları sağlıklı bir şekilde çözerek ve kendi içinde tam olarak barışarak katkı yapar ve içerik üzerinde konuşup, çalışır. Sorunlar ansiklopedimizin güçlenmesine, dinamik ve birlik olmasına engel oluyor. Gizli, saklı, kapalı ve diğer tepki uyandıracak işler bitmeli ve toplulukça beraber çalışmalıyız. Size ve Türkçe Vikipedi topluluğuna (herkese) güveniyorum ve sorunların bitmesi için yapılacak sağlıklı bir ortam doğrultusunda atılan her adımı destekliyor ve izliyorum. Sevgi ve saygılarımla, --- Cano58 (mesaj) 24 Mart 2013, 09.51 (UTC)


Kesin Telif İhlali[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito. Şu, Şu ve Şu sayfalarda kesin telif ihlali bulunmakta. Derhal silinmesini rica ederim. Kolay gelsin.--Türk Süvarisi ileti 15:46, 15 Mart 2013 (UTC)

Kullanıcı:Spiraal'i beyaz listeye alır mısın? Kendisi futbol takımları için forma yapıyor da. -- Supermæn (mesaj) 13:19, 16 Mart 2013 (UTC)

Hesap sorunu[kaynağı değiştir]

Merhaba (nerde soru sorumak bilmiyorum ama bürokratsınız), fransız Vikipedi'de ve diğer projelerde hesabım Kumkum (özellikle burda). 2008'te türk vikipedi'de "Kumkum" adıyla bir hesabi açtım, ama e-mail adresi artık kullanmıyorum ve parola hatırlayamam. Benim için ne yapabilirsiniz ? Berlin'den sevgiler :) 5.28.71.6 21:29, 17 Mart 2013 (UTC)

Merhaba,
Parola unutma durumları için pek bir şey yapamıyoruz ama hesabı VP:ELKOY (usurpation) süreciyle alabiliriz.
Bizden de Berlin'e sevgiler :)
Vito Genovese 23:16, 23 Mart 2013 (UTC)

Şablon kategorilerinin sayfada görünmemesi[kaynağı değiştir]

Selamlar vito. Nasılsın? Şablon:Belgeleme sayfasındaki kategoriler neden görülmüyor? Öyle bir değişiklik mi oldu yoksa kodlamada bir hata var da ben mi görmüyorum? Paslanmak böyle olsa gerek :). İyi vikiler, sevgiler --Merube 89msj 17:07, 18 Mart 2013 (UTC)

Hobareeeeeeeyyy! Hoş geldin, sefa geldin! Bir daha bir yerlere gitmeye kalkarsan, aduket olsun, fatality olsun, atari salonlarında hatmettiğim her türlü tekniği kullanırım. Aman diyeyim! :)
Belgeleme şablonunda ortalıkta başı boş dolanan birkaç noinclude varmış. Şimdi düzelmiş olması lazım.
Sevgiler
Vito Genovese 23:25, 23 Mart 2013 (UTC)
Hoşbulduk :). Ahh ahh atari oyunları ne güzeldi ya, Kick Off unutulur mu :). Eski PS oyunları da güzeldi hani, yaşlanıyor muyum nedir birazdan eski bayramlardan bahsetmeye başlayacak gibiyim :D. Şablon için ellerine sağlık, kendine gelmiş. Çok teşekkürler, sevgiler--Merube 89msj 15:05, 26 Mart 2013 (UTC)

Erol Coşkuner[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Wikipedi ortamında yeniyim. Erol Coşkuner için açtığım sayfa telif hakları nedeniyle tarafınızdan silinmiş. Yol gösterebilir misiniz? Nelere dikkat edeceğimi anlamadım, yazının telif konusu içerdiğini düşünmüyorum.

Teşekkürler

Bu imzasız yazı Kutakukushikuari (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Turkish for Wikimedia Commons closed captioning template[kaynağı değiştir]

Hi, Vito!

I found that there is a closed captioning template at Commons:Template:Closed cap. There is no Turkish version available. Are you willing to add Turkish to it? Thanks WhisperToMe (mesaj) 04:43, 23 Mart 2013 (UTC)

Done.
Vito Genovese 23:40, 23 Mart 2013 (UTC)
Thank you! WhisperToMe (mesaj) 03:09, 24 Mart 2013 (UTC)

Kopyala-Yapıştır[kaynağı değiştir]

Bunu ne ara hazırladın yahu. Varya beni bir sürü telif açıklamasından kurtardın. Hemen kısayollarını hafızaya işliyorum.. Süpersin! :) --Garbino ileti 23:33, 23 Mart 2013 (UTC)

Bant Mag SAS'ı[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar,

Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Bant Mag sayfasına bir bakabilir misin rica etsem? Oyunu değiştireceksin sanırım.

Vito Genovese 23:50, 23 Mart 2013 (UTC)

Bir de Vikipedi:Kategori tartışmaları/Antalya Altın Portakal Film Festivali tartışmasında ada "Uluslararası" sözcüğünün de katılmasına nasıl bakıyorsun? Kabul ediyorsan o ad üzerinde fikir birliği sağlanmış diyebiliriz.
Vito Genovese 00:01, 24 Mart 2013 (UTC)
Merhaba. İlki tabii ki de kalmalı, değişiklik yaptım ona göre. İkincisinde ise madde adına uyum için şu an kalmalı diye düşünüyorum. Madde adı değişecekse, tartışma sayfasında konuşulmalı. Haber verdiğin için teşekkürler, iyi günler.--RapsarEfendim? 09:07, 25 Mart 2013 (UTC)

geç alarm! geri mi alayım? --kibele 17:17, 25 Mart 2013 (UTC) \o/\o/ --kibele 17:36, 25 Mart 2013 (UTC)

Yeni maddeler[kaynağı değiştir]

Anonimlerin yeni madde açmasını engelleyen öneri kabul edilmiş miydi?--RapsarEfendim? 17:40, 25 Mart 2013 (UTC)

Sabrediyoruz biraz daha o zaman :) Bir de çok vandalizm yapıyorlar yahu, vakit olmuyor geliştirmeye içeriği. Tamam, anonim katkıları da oluyor ama bunları geri almaya harcadığımız vakitle biz o ufak katkının kat be kat üstüne çıkmaz mıyız?--RapsarEfendim? 17:44, 25 Mart 2013 (UTC)
Aynen öyle. Benim de gerekçem oydu zaten. Madde sihirbazını (AfC bağlantıları haricinde) tamamladım ama Articles for Creation kaldı. Çok basit bir şekilde onu da oluşturmamız lazım ama benim vakit sıkıntısı malum. Onun üzerinde çalışmak ilgini çeker mi? Ben de bir yandan Bugzilla tayfasına bastırayım.
Vito Genovese 17:46, 25 Mart 2013 (UTC)
Açık konuşayım mı? Bizde işlemez o sistem :) Neyse, onun sonucuna göre kaldırırız, yahut devam ederiz, bakacağız artık. Hangi sayfaların oluşturulması lazım?--RapsarEfendim? 17:51, 25 Mart 2013 (UTC)
Şu an başka şeylerle uğraşıyorum da, en kısa zamanda bakmaya çalışacağım. Bir de şuraya bizdeki maddeyi eklemeye çalışırken hata veriyor. Bizdeki madde açıldığında interviki eklenmemiş, bot da gidip sadece bizim maddeyi içeren bir sayfa oluşturmuş. Bu durumla karşılaştım bayağı bir, ne yapmak lazım bu durumda?--RapsarEfendim? 18:05, 25 Mart 2013 (UTC)
Duplicate of falanca gerekçesiyle silinme adaylıkları gördüm. Böyle yapmak lazım sanırım, pratik bir şey düşünememişler buna. İstersen köy çeşmesinde de duyur bunu, bilmeyenler öğrensin :) Acaba elle eklesek maddeye İngilizce iv'sini, botlar durumun farkına varır mı?--RapsarEfendim? 22:28, 25 Mart 2013 (UTC)
Vinnie Paul maddesine uyguladım. Bakalım ne olacak.--RapsarEfendim? 22:33, 25 Mart 2013 (UTC)

+ / Yeni mesaj[kaynağı değiştir]

Selam Vito.

İngilizce'de yeni mesaj eklemek için kullandığımız + yerine New section yazısı kullanılmaya başlanmış. Bizde + yerine Yeni mesaj yazısı kullansak daha iyi olmaz mı ? Yeni kullanıcılar ya değiştir'e basıp önceki mesajın altına yazıyorlar yada kalbe tıklayıp yazacağını vikisevgi olarak gönderiyor. --Emyilmesaj 21:17, 25 Mart 2013 (UTC)

Ekledim tekliflere.--Emyilmesaj 21:47, 25 Mart 2013 (UTC)

Geçmiş olsun[kaynağı değiştir]

O kadar mesaj yazıp bir "Geçmiş olsun!" dememiş olmam da benim eşekliğim olsun. Biraz daha iyi misin?

Vito Genovese 21:29, 25 Mart 2013 (UTC)

Ne demek hocam, estağfurullah. Şimdi daha iyiyim, yarına kadar işler vaziyete gelirim herhalde:) Mukaddimeileti 22:17, 25 Mart 2013 (UTC)

OnBot'un bot hakkının geri alınmasıı[kaynağı değiştir]

Selam Vito genovese
bu botun haklarinin geri arabilir misiniz?Bot sadece bir-iki doģru düzgün kelime deġiştirmiş. buraya bak.SelamlarGeorge Animal (mesaj) 19:59, 26 Mart 2013 (UTC)

İlgilenen Yok[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito. 15 gün önce etiketlemiş olduğum sayfaları inceleyen yok. Hizmetlileri açıkçası göremiyorum. Sayfalarla ne zaman ilgilenilecek.--Türk Süvarisi ileti 21:58, 27 Mart 2013 (UTC)

Merhaba Vito. Yaptığım değişikliklerden sonra özet yazmayı unutuyorum. Daha dikkatli olacağım. Ayrıca sil etiketi koyduğum şablonlar zaten kullanılmamaktaydı. İyi çalışmalar.--Türk Süvarisi ileti 12:19, 31 Mart 2013 (UTC)

Endometriyal Polip[kaynağı değiştir]

Selam

Polip ve Endometriozis sayfalarında değişiklik yaptım. Maddeleri olabildiğince genişlettim. Özellikle Polip sayfasına Endometriyal Polip maddesi ekledim. Müsait olduğunuzda uygunluğuna bakabilir misiniz?

Sevgiler Mehmet (mesaj) 11:29, 5 Nisan 2013 (UTC)