Kullanıcı mesaj:Vito Genovese/Arşiv/2009/10

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
:en:Wikipedia:Veganism parable
:en:Wikipedia:Veganism parable
Arşiv

Hoş geldin mesajları[kaynağı değiştir]

Anonimler bile özledi seni :) 78.170.2.16 14:09, 29 Eylül 2009 (UTC)

ekol geri dönmüş! --e.c. 21:52, 4 Ekim 2009 (UTC)
daha çok madde, daha çok kullanıcı, daha fazla çalışma gerektiriyor, dönmen çok iyi oldu vito, irc sohbetlerini özledim. --e.c. 22:00, 4 Ekim 2009 (UTC)

Kırgızistan maddeleri[kaynağı değiştir]

Selam Vito Genovese IP 91.23.x.x adresi ile başlayan Kırgızistan ile ilgili değişiklikleri lütfen geri almayın olmazmı? Faydanız yok, zararınızda olmasın.Bu imzasız yazı 91.23.94.63 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhabalar,
  • Moladayım, uğrayamıyorum, haftalar sonra gelip Köy Çeşmesi'nde nickini görünce her daim kibarlığı elden bırakmayan zatımın bile tepkisi "hö?" şeklinde oldu... vallahi şaşırdım ^_^ Neyse, hoş geldin diyelim - umarım bu sefer ortalıklarda kalırsın, daha uzun süre boyunca en azından. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 14:17, 6 Ekim 2009 (UTC)

Benim anladığım şu[kaynağı değiştir]

Demek ki diloriyın hala çalışıyor :)) --temaileti 17:55, 6 Ekim 2009 (UTC)

Gülen hareketi okulları[kaynağı değiştir]

sildigim yazinin icinde gosterilen kaynaklara bakacak olursan, hemen hemen hepsinin uydurmaca oldugunu goreceksin. oyle [1] yazip sonra da kaynaklara icinde hicbisey olmayan uydurmaca siteler koyarak katki mi yapiliyor. katki sadece yeni bilgi ekleme degil, sahte bilgiyi de silmektir. burasi bi yorum sitesi degil, bilgilendirme sitesi. insanlar dusuncelerini degil 'fact'leri yazmalilar. selametle Bu imzasız yazı 217.208.156.176 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


  • Selamlar. Şu sayfadaki 85. maddeye bir bakabilir misiniz? Sanırım silinmesi gerekiyor fakat sayfaya gidemiyorum.--Reality006 11:19, 7 Ekim 2009 (UTC)
  • Silinecek sayfaların birçok gerekçesi oluyor. Hepsini ayrı ayrı düşünüp değerlendirip işaretlerken vandallar hemen yeni sayfalar açıyorlar. Bunlara yetişmek için pratik olsun diye g2 yapıyorum.--Reality006 15:23, 7 Ekim 2009 (UTC)

Kaynak gösterme sorunu[kaynağı değiştir]

Merhaba, acaba Robbie Williams başlığındaki 3. kaynağa bakabilir misiniz? bir sorun var ama anlayamadım.teşekkürler--koc61mesaj 12:52, 8 Ekim 2009 (UTC)

Evet, cite web şablonunun türkçe olmasından kaynaklanıyor diğer kaynak hataları. Çevirdikçe onlara da el atıp düzeltiyordum. Sadece 3. kaynak için yardım istemiştim. Ama hepsini düzelmişsiniz. Çok teşekkürler.--koc61mesaj 13:42, 8 Ekim 2009 (UTC)

Araya girip sonucu sifira indirme...[kaynağı değiştir]

Bu sabahtan beri dun gece basladigim Sultan Kayitbey madddesiyle ugrasmaktayim. Kendi ismim ile bu Vikipediye girdim; ama nedendir bilemiyorum saat 2den itibaren hic haberim olmadan Vikipedi de ismim kaldirmis ve sadece numara konulmus. Sanki bu yetmiyormus gibi saat 15:47de siz benim yazdigim herseyi kaldirip dun aksam kaldigim yere geri dondurdunuz. Sabahtan beridir verdigim ugraslar sifira indi. Bu yaptiginizin benzeri deneme tahtasi kullanirken de yapildigi icin de o deneme tahtasini kullanmiyorum. Sizden cok rica ediyorum bir maddenin acikca degistirildigi gorulmekte iken bir de siz degisiklik yapmayip baskalarinin ugraslarini sifira indirmeseniz.noyder 16:33, 8 Ekim 2009 (UTC)

*Selamlar. Yeni madddeler kısmındaki şablonlar başlığını bir kontrol edebilir misiniz? Birazcık şablon varda bazıları hatalı vaktim yok kontrol edemedim fakat diğerleri tamamdır hepsini kontrol etttim.--Reality006 16:36, 8 Ekim 2009 (UTC)

  • Gerek kalmadı:)--Reality006 16:39, 8 Ekim 2009 (UTC)

Kayitbay maddesi ve telif ihlali ithami[kaynağı değiştir]

Merhabalar

Ozur dilerim ama Kayitbey maddesi yazimda telif ihlali yok. Sonra Google'dan arama ile Telif hakki bulmak imkansizdir. Size bir 'quote' vereyim [1] "Bilin ki, telif hakkı yasası, fikir ve bilgilerin kendilerini değil, fikirlerin yaratıcı ifadelerini yönetir. Bu nedenle, bir ansiklopedi maddesi veya başka bir çalışmayı okuyup kendi cümlelerinizle yeniden yazmanız ve Wikipedia'ya sunmanız tümüyle yasaldır."

Elimde bir orijinal talif hakki bulunan kitap bulunmakta (Ingilizce Vikide ve benim kaynak olarak verdigim Petry. Eger bu kitaba bakarsaniz ayni olaylar Ingilizce Vikide ICERIK olarak var.) Ayrica bildigim dil olarak Ingilizce, Fransizca ve biraz anlayabildigim Katalanca Vikipedilerde COPYRIGHT HAKKI OLMAYAN ve sadece SERBEST TELIF HAKKI olan maddeleri kullaniyorum. Yazdigim yazi bunlardan kaynaklanmis ve kendi Turkce ifademle yazilmis. Eger telif ihlali oldugunu iddia edecekseniz, bunu acikca isbat etmek size kalmis; ama eger boyle bir iddia varsa simdiden siddetle itiraz etmek istemekteyim.

Unutmamak gerekmektedir ki Vikipediye (hangi dilden olursa olsun) yazilan maddeler uzerinde kisitlayici (Copyright) TELIF HAKKI bulunmamaktadir. Ayrica Viki icin YENI ICERIK kapsayan orijinal arastirma ihtiva eden yazi yazilamaz. TARIH TARIHTIR yani, eger Tarih Felsefesi yapilmiyorsa, OLANI OLDUGU GIBI yazma gerektirir ve yeni bir fikir kapsamaz. Yazdigim maddenin orijinal olmadigi acik; ve (copyright infringement) telif ihlali yok; ama plagarism (intihal) olup olmadigi tartisabilir. Ama unutmamali ki plagarism telif ihlali degildir; bakin: [2]. Ayrica plagarism olup almadigini aramak icin Google degil (benim de bazan ogrenci course-worklerini kontrol icin kullandigim) ozel programlar kullanilmalidir.

Tesekkurler. noyder 17:57, 8 Ekim 2009 (UTC)

Hatalı Şablonlar[kaynağı değiştir]

Merhaba, birisi müzik kutusu bilgi şablonlarıyla oynamış örneğin Robbie Williams Frank Sinatraya da Britney Spears başlıklarında görünüyor. Resimlerin üzerinde şöyle bir yazı çıkıyor.

style="text-align:center;" Dosya:Http://www.gruphepsiofficial.com/resim/6.jpg colspan="2" |

Hangi şablonda değişiklik yapıldığını bulamadım. Kullanılan Şablon:Müzik sanatçısı bilgi kutusu 'na baktım ama bir şey göremedim. Acaba bakabilir misin? Çünkü yetersiz kaldım konuda.--koc61mesaj 20:59, 8 Ekim 2009 (UTC)

Evet, dostum düzeltmişsin teşekkürler.--koc61mesaj 21:40, 8 Ekim 2009 (UTC)

(Genel 9 : Telif ihlali)[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar, ben blogumdaki lisansı değiştirmeyi unutmuşum, daha doğrusu değiştirdiğimi sanıyordum ama değiştirmemişim. Şimdi gerekli olan yerleri sildim, artık yayınlayabilir miyim oradaki yazılarımı? Selman Ay ileti 04:43, 9 Ekim 2009 (UTC)

AYSADer Başlığı[kaynağı değiştir]

AYSADer Maddesi neden silindi anlayamadım. Bir dernek hakkında bilgi vermnin neresi uygunsuz ?


Ben Türk Süvarisi adlı üyeyim.Engellediğinizden dolayı sizinle bu yolla mesajlaşıyorum.Bakın ben telif ihlali konusunu açıklamak istiyorum.Ben Bursa'nın fethi adlı metni Türk askeri tarihi adlı maddeden aldım.oraya onu ekleyene değilde niye bana telif ihlali yaptığım söyleniyor.Bir hatanız var lütfen bu hatayı düzeltin ve engellemeyi kaldırın.aksi halde en üst kademedeki vikipedi hizmetçilerine gideceğime ve durumu bildireceğimden hiç kuşkum YOK lütfen HATAYI DÜZELTİN!!!! Saygılarımla İyi Çalışmalar....--85.102.172.249 21:57, 9 Ekim 2009 (UTC)

Hatanızı telafi ettiğiniz için size teşekkür ederim.İnşaallah bir daha böyle yanlışları yapmamamnızı umuyorum.iyi çalışmalar.--85.102.172.249 22:17, 9 Ekim 2009 (UTC)

Safevî Hanedanı Aile Ağacı[kaynağı değiştir]

9 Ekim 2009 saat 04:37 tarihinde Safevî Hanedanı Aile Ağacı isimli maddeye "bekletmeli sil" talebinde bulunmuşsunuz fakat taleb gerekçesi belirtmeden böyle bir işlemi başlatamazsınız. Talebinizi kaldırıyorum. Lütfen tartışma sayfasına gerekçelerinizi sunun ve sayfanın geliştirilmesine yardımcı olunuz. İyi çalışmalar!

Celikadam 01:22, 10 Ekim 2009 (UTC)

Cok Tesukur! BTW, the municipality Gazi Baba in Skopje is named after him so I was interested in this poet and I would like to make an article about him in Macedonian. So, he was born in Skopje and died in Sivas, right? Thanks again, Regards--MacedonianBoy 23:02, 9 Ekim 2009 (UTC)

O thanks again pall, I will for sure write article about this Turkish-born Macedonian author, since it seems he is important one in the Turkish literature and in the Macedonian history. Cheers--MacedonianBoy 23:28, 9 Ekim 2009 (UTC)

İstanbul Ticaret Üniversitesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Takabeg,

İstanbul Ticaret Üniversitesi sayfasına geçmişte bir noktada üniversitenin resmi tanıtım yazısı eklenmiş ve şu an madde metninin büyük bir bölümünü bu metinler oluşturuyor. Sonrasında çok fazla değişiklik yapıldığı için de direkt geri almak pek sağlıklı olmayacak. Vaktin olursa bir inceleyip telif ihlallerini temizleyebilirsen çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Vito Genovese 01:12, 10 Ekim 2009 (UTC)

Selam Vito. Üniversite maddelerinin çoğu böyle maalesef. Ama 10 dakika içerisinde dışarı çıkmam lazım. İş yerinden girip kontrol edeceğim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 01:42, 10 Ekim 2009 (UTC)


Vakfıkebir maddesi[kaynağı değiştir]

Merhaba, vakfıkebir ve Köprücek, Vakfıkebir maddelerine osmanlı arşivlerinden derlenen bilgileri aktardığımda sürekli silinmektedir. Bu bilgilerin kaynağı bulunmaktadır. Bir kullancının kişisel kompleksiyle beni şikayet etmesine istinaden engellenmekle bile tehdir edilemkteyim. Maddeye karşı çıkan kullanıcı Mavituğ dur. Eldarion tarafından da madde sürekli silinmektedir. aynı zamanda Mavituğ maddeye isimsiz girerek ağıza alınmayacak küfürler yazmaktadır. Mavituğ un hiçbir kökene araştırmaya ve belgeye dayanmayan iddialarına istinaden Eldarion tarafımca eklenen ve osmanlı arşiv araştırmalarından oluşan bilgileri silmektedir. kişiler tarafsızlıklarını kaybetmişlerdir. ilgilenebilirseniz memnun olurum. teşekkürler.

Kullanıcı: Birol1461 --Birol1461 07:12, 10 Ekim 2009 (UTC)


  • ilginize teşekkür ederim.

--Birol1461 10:48, 10 Ekim 2009 (UTC)

Başlık değişikliği[kaynağı değiştir]

Love Is The Answer başlığını Love is the Answer olarak değiştirebilir misiniz? Teşekkürler. --Kemal K.ileti 08:53, 10 Ekim 2009 (UTC)

  • Türkçe açısından bakmak ne kadar mantıklı bilemem. İngilizce bir söz dizisi ve bunun kurallarına göre yazmak daha uygun düşecektir. Bu tür maddelerde de "the, of" gibi kelimeleri yaygın olarak küçük başlatıyoruz. Aynı zamanda, albüm kapağına bakacak olursak "Love is the Answer" olarak yazıldığını da görebilirsin. "Is" içime sinmez diyorsan "Love Is the Answer" bence en uygun çözümdür. İyi çalışmalar. --Kemal K.ileti 09:04, 10 Ekim 2009 (UTC)
  • Albüm kapağındaki o detaya dikkat etmemişim. "Love Is the Answer" olarak değiştiriyorum, çok teşekkürler. --Kemal K.ileti 09:08, 10 Ekim 2009 (UTC)
  • ...derken değiştirmem mümkün olmadı :) --Kemal K.ileti 09:10, 10 Ekim 2009 (UTC)

Merhaba. Sizden bir şey isteyebilir miyim acaba?--Bermanya 15:59, 10 Ekim 2009 (UTC)

Biraz değişik bir istek olacak ama: 2 gündür, değişikliklerimi Total Edits'ten göremiyorum. Bağlanamıyor. Kullanıcı sayfamdan girip, bana söyleyebilir misiniz bir zahmet Teşekkürler... --Bermanya 16:01, 10 Ekim 2009 (UTC)

Peki, teşekkürler.. --Bermanya 16:05, 10 Ekim 2009 (UTC)

Yazım Sorunu[kaynağı değiştir]

Merhaba, nasılsınız? Benim bu tırnak işaretleri olayında kafam karıştı size danışıyım dedim. Örneğin: "Rudebox"'ın yazmak istediğimizde kötü bir görünüm oluyor. Bu böyle mi olmalı yoksa başka şekilde mi yazıyoruz. Yani son attığım tek tırnak {'} işareti çok belirsiz.--koc61mesaj 17:45, 10 Ekim 2009 (UTC)

Evet en iyisi sizin dediğiniz yol, teşekkürler:)--koc61mesaj 18:05, 10 Ekim 2009 (UTC)

Demokratik Kitle Örgütü[kaynağı değiştir]

Konu daha önce engelli olduğumu unutup açtığım için silinmişti bu sefer neden silindi? Telifli bir içerik ekli değil. --Calaygut 23:50, 10 Ekim 2009 (UTC)

Demokratik Kitle Örgütü[kaynağı değiştir]

Kaynak belirtilerek kullanılamaz mı? --Calaygut 00:15, 11 Ekim 2009 (UTC)

merhabalar işler nasıl gidiyor?

gerçek adınız neydi? bilmiyorumda onun için sordum!

vikipedistlere neden mesaj gönderemiyoruz? onu öğrenebilirim!

örnek:özgürfikir falan

maddeleri nasıl yarı koruma sayfasına alıyoruz? birde 2009'da çıkan yeni olaylar neden siliniyor? bunu öğrenebilirimiyim?

maddeleri nasıl yarı koruma sayfasına alıyoruz? birde 2009'da çıkan yeni olaylar neden siliniyor? bunu öğrenebilirimiyim?

Önemli bir konu[kaynağı değiştir]

maddeleri ve dosyaları nasıl siliyoruz?

Vandalizm Ne Demek?[kaynağı değiştir]

vandalizm ne demektir? pek birşey bilmiyorumda ondan sordum!

  • Amadoni adlı kullanıcı, Hemşinliler adlı maddede sürekli olarak vandallık yapıyor gördüğüm kadarıyla. Bir şeyler yapmanız mümkün müdür? Teşekkürler, iyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 11:46, 11 Ekim 2009 (UTC)

hemşinliler[kaynağı değiştir]

selamlar vito genovese, amacım vandallık yapmak değil hemşinliler sayfasına katkı yapmaktır gerçek ve bilimsel olanları eklemektir maalesef sizler elde var olan bilimsel ve gerçek eklemeri kaldırıyorsunuz kolay gelsin--Amadoni 12:23, 11 Ekim 2009 (UTC)

Hayırsız!

Vito Genovese 08:04, 12 Ekim 2009 (UTC)

diyene bak hele... asıl hıh^(square) benden bikerem... --M.M.ileti 08:25, 12 Ekim 2009 (UTC)

Özlemişsinizdir[kaynağı değiştir]

Vandalizm Savaşçısı Yıldızı
Uzun bir aradan sonra gelip SDD savaşçılığında kaldığı yerden devam eden herkesin yeni bir ödüle ihtiyacı vardır. Parasız kaldığınızda da satıp parasını yiyebilmeniz dileğiyle. :) Manco Capac 13:04, 12 Ekim 2009 (UTC)

yüklediğim dosyamda neden uyarı geldi? birde sizin sayfanızda küfür var!

Kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

Merhaba Bora,

İstediğin kullanıcı adının halihazırda bir sahibi olduğu için VP:ELKOY sayfasını kullanman gerekecek. Kullanıcı hiç değişiklik yapmadığı için bir problem çıkmayacaktır zaten.

Kolay gelsin

Vito Genovese 15:24, 12 Ekim 2009 (UTC)

  • Teşekkürler hemen bakıyorum. Bu arada SDD'de acayip etkileşim halindesin tebrikler. --Saygı/Sevgilerimle. Bora Mesaj 15:26, 12 Ekim 2009 (UTC)

Taşısak da mı saklasak?[kaynağı değiştir]

Merhaba ve bu vesileyle hoşgeldiniz. Şuraya pek bir şey yazmıyorduk aslında, şunu şu tarafa mı taşısak? --yabancım 19:25, 12 Ekim 2009 (UTC)

Estağfurullah da, bunca vandal, bu hız, yapmasan şaşardım! Ayarların bozulmuş da olabilir tabii. (Güzel açıkladım sanki.) --yabancım 19:31, 12 Ekim 2009 (UTC)
kibele'ye dedik, yapma, etme, bunlar aleyhimize delil olarak kullanılır diye, dinletemedik :) Sağol, kaldığın yerden devam ettik diyelim. OTRS'de etkin kimse kalmamıştı. Mach de yeni döndü, ondandır birikme. (Bu arada gelenleri merak ettim, istediğim 1-2 resim vardı çünkü.) Epeydir görünmeyenlerin dönmesi buralarda umutsuzluğa kapılanlara iyi geliyor, bunu da bilesin. Haydi kolay gelsin. --yabancım 19:44, 12 Ekim 2009 (UTC)
  • OTRS demişken, şunlarla başlasak? İncelemiş de oluruz: Dosya:Denizbozan poster2.jpg, Dosya:Can Sarvan photo.jpg. Teşekkürler şimdiden. --yabancım 08:42, 13 Ekim 2009 (UTC)
  • Olur, acelesi yok nasılsa. --yabancım 12:23, 13 Ekim 2009 (UTC)
  • Ben de nedense OTRS'ye e-posta gelmiş deyince, hepsi resimlerle ilgilidir diye düşünmüştüm. Neyse, ne yapalım. Bağlantı iyi olabilir tabii, "Bize ulaşın" gibi bir başlıkla konulabilir örneğin. Bu arada yukarıda bağlantısını verdiğim iki resmin izinleri yok sanıyorum, değil mi? --yabancım 16:10, 14 Ekim 2009 (UTC)

Usta selam. Kullanıyormusun bilmem ama saat gadget ını aktive etmiştim bir aralar ancak bizim saatimiz ile bir türlü senkronize olmuyor. Şu an 3 saat geride görünüyor bende. İlgili sayfa burada. Ayar çekebilecek gibi olduğunda bakabilirsen sevinirim. Kolay gele. --Eldarion 09:36, 17 Ekim 2009 (UTC)

> Göbek bağımın kesilmesinden bu yana görmediğim kardeşimi görmüş gibi oldum yahu?

selam vito, nüktedanlığını tekrar görmek ne keyif... :-)

bu arada, sen de sanki 2 seneye yakın pek gözükmemişsin galiba; mesajlarda gözüme takıldı, baya bi geri dönüş kutlaması almışsın. sen de hoşgeldin.

görüşmek üzere, çok selam.

destiny's child[kaynağı değiştir]

¡Hola! şehrin altın anahtarı törenle teslim alındı, berhudar olasın. Eski şeylerdeki mistik cazibe beni de büyülemiştir hep nedense :) "kalsın" diyor ve sevgilerimi iletiyorum. --M.M.ileti 07:38, 19 Ekim 2009 (UTC)

Şablon işleri[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito. Başını ağrıtayım mı biraz? Şunu Türkçe vikimize nasıl kazandırabiliriz? Koddan anlamayan (benim gibi) bir kullanıcının böyle işleri yapabilmesi mümkün müdür? Yoksa şablondu, monobooktu iyi bilen (senin gibi) kullanıcılar mı yapmalıdır bunları? Ne dersin? --yabancım 14:54, 19 Ekim 2009 (UTC)

Çok teşekkürler, yordum seni. Çeviri konusunda Metal'e bir danışayım. Ayrıntılar kalmış çünkü, işi sağlama almakta yarar var. Önce İng. sürümünü kopyalaman da iyi olmuş. Bundan sonra ben de denerim şablonları Türkçeleştirmeyi. Tekrar teşekkürler. --yabancım 15:39, 19 Ekim 2009 (UTC)
KSS diye bir şablon uyduruverdim. İşine yarayabilir sanıyorum. Subst'la birlikte güzel güzel kullanılabilir.Vito Genovese 16:57, 19 Ekim 2009 (UTC)
Eline sağlık. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 17:00, 19 Ekim 2009 (UTC)
  • Selam. Şans eseri Aksaray Eğitim ve Gençlik Spor maddesini gördüm. Daha önceki SAM oylamalarında Türkiye'deki profesyonel liglerde oynamamış amatör takımların maddeleri silinmişti. Bu maddenin de onlardan bir farkı yoktu., bilgine...--вяí¢αи76ileti 17:47, 19 Ekim 2009 (UTC)
  • ne demezsin.. bir seni özlemiştim bir de onu zaten.. :) --ki bl 20:35, 19 Ekim 2009 (UTC)

Monobook, Vito'dan başka kim halledebilirdi ki...[kaynağı değiştir]

Selam Vito'cum. Vakti zamanında sen sarmıştın bu monobook şeysini başıma, şimdi de sen iflah et bakalım beni. Sorun şu ki google chrome'u kullanmaya başlayalı beri, 20 sayfa değiştiriyorsam ancak 1'inde bu monobook illetinin kısayol bağlantıları görünüyor yandaki, soldaki sütunda. (Metal hocaya da bu sayısal verileri örnek verdim de oturup saydığım falan yok) Bunca yıllık kullanıcı, ben, elle sil şablonu koyar oldum. Tarayıcıda mı bir sorun var acaba yoksa kodlarda mı bir uyumsuzluk oldu. benim en anlamadığım konu bu işler. sen benim o sayfayı elden bir geçirsen, güncellesen, varsa yeni birşeyler onları eklesen, çok büyük duamı alırsın. Şimdiden kucak dolusu teşekkürü yığdım kullanıcı sayfana, kalanı da iş bitince. --Danbury ileti 21:12, 19 Ekim 2009 (UTC)

Duana talibim Danbury! :) Yalnız Chrome'u kurup bakmam gerekecek ne olup bittiğine, bu da iş güç nedeniyle en azından 1-2 saat mümkün değil. Gün içinde sana tekrar mesaj atacağım (belki sen daha bunu okumadan ikinci mesajı atmış olurum çoktan.
Sevgiler
Vito Genovese 04:44, 20 Ekim 2009 (UTC)
  • Selam yine. Bak hiç şaşırmadım şu görünme-görünmeme konusundaki dediklerine. Belliydi öyle olacağı. Metal hoca ile de geçti lafı. mozilla'ya bir haller oldu kağnı gibi artık. Google chrome uçuruyor ona kıyasla ama işte bu iş çıkınca vikide elimi kolumu bağladı. Halledersen alacağın duayla artık sırtın yere gelmez bak xD --Danbury ileti 15:50, 20 Ekim 2009 (UTC)
Merhaba Vito. Şablon kısayollarının görünme sıklığı arttı. Acaba senin marifetin mi :) Ama öyleyse de daha hâlâ tam görünür olmadı. Mail falan atmıştın hallolsa bari... Haydi kolay gelsin. --Danbury ileti 17:09, 21 Ekim 2009 (UTC)

Ried fan de Fryske Beweging[kaynağı değiştir]

Hello, I want to ask you a Question. I am an volunteer from a organization what is called de Ried fan de Fryske Beweging (The Council of the Frisian movement) We are a organization who is trying to preserve the Frisian language and culture. Frisian is a minority language in the Netherlands. The question is would you translate this article about our organization in your language Ried fan de Fryske Beweging. So our organization gets a higher ranking. A summary is also fantastic. I thank you in forward. (sorry for my bad English) Greetings from Fryslân. Jellefrl 10:44, 20 Ekim 2009 (UTC)

Iğdır köyleri[kaynağı değiştir]

Merhaba Sabri,

Iğdır köylerine G2 gerekçesiyle sil şablonu koyduğunu gördüm de, bir mesaj atayım dedim. Maddelerin temiz sürümleri var, hatta sil şablonu koyulmuş senin sürümler bile kötü gözükmüyor. Bir şey mi kaçırıyorum?

Sevgiler

Vito Genovese 18:32, 19 Ekim 2009 (UTC)

Selam Vito. Köy projesini yürütürken 2007 ve 2008 sayımlarına göre bazı köylerin mezraa, bazılarının ise mahalle (büyük şehirlerdeki mahalleler hariç) yapıldığını gördüm. Kaynak kıtlığı ve diğer sebeplerden ötürü bu maddelerin kayda değer olmadığını düşünüyorum. M6 da diyebilirdim ama, o zaman silen hizmetlide "tüm köy maddeleri KD değildir" fikrinin bilinçaltının derinliklerine fark etmeden yerleşmesini istemedim. Bu yüzden G2 dedim. Proje bittiğinde tüm köy maddeleri daha az vandallanır ve daha fazla kaynak taşır olacak. Böylece projeyi (biraz yavaş ilerlesek de) tamamlayacağız ve Manco'nun köy çeşmesinde belirttiği sonsuz maymuna ihtiyacımız kalmayacak... (NOT:O maddelere G2 koyuyorum tekrar, yukarıda bahsettiğim sebeplerden ötürü)--вяí¢αи76ileti 11:30, 20 Ekim 2009 (UTC)

Selam. Bulgaristan'ın illeri maddesi konusunda danışacağım. Daha öncede değişiklik savaşı yaşandı ve yoğun vandalizme yol açtı. Sonuç olarak ilgili maddler o kadar gelişmedi. Bazı kullanıcılar da kaynakların aksine basılı ansklopediler ve araştırmalarda da yaygın olmayan eski adlarıyla değiştirmeye çalıştığını gördüm ve görüyorum. Kilitleme istekleri sayfasına başvurmadan senin görüşünü de almak istiyorum. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 11:01, 21 Ekim 2009 (UTC)

Merhaba Takabeg,

1 saat içinde inceleyip sana bir cevap vermiş olacağım. Öncesinde tepelemem gereken 3-5 vandal var.

Sevgiler

Vito Genovese 11:21, 21 Ekim 2009 (UTC)


Tekrar merhaba,

Tartışma sayfasına bir şeyler karaladım ve maddeyi korumaya aldım. Dikkat çektiğin için teşekkür ederim.

Sevgiler

Vito Genovese 12:11, 21 Ekim 2009 (UTC)

İlgilendiğin için teşekkür ederim ancak İvraca, Paşmaklı v.s. hiç yaygın değil. Aslında Eski Zağra da yaygın değil. Kaynaklara (kaynak derken Türkçe kaynakları) göre değil taviri caiz ise son sürümü milli terihleri yansıtılıyor. Takabeg ileti 12:15, 21 Ekim 2009 (UTC)

Birde kaynakların çoğunun anlamı yok hele bu sayfa ise burda tartışma başlandıktan sonra Krumovgradlılar tarafından yaratıldı. Takabeg ileti 12:19, 21 Ekim 2009 (UTC)

Olabiliyor bu tür şeyler, sen de biliyorsun. Geçmişteki içerik tartışmalarda ne saçmalıklar savunuldu (Bu isimler saçmalık demiyorum tabii, okuyan yanlış anlamasın, bilgi sahibi olduğum bir konu değil bu). Prosedürümüz açık ve sağlıklı bence, tarif ettiğim yoldan madde üzerindeki tartışmalara son verebilir, bir karar alır ve sonradan bu karara aykırı değişikliklerin ısrarını vandalizm olarak görebiliriz. Maksat o kararı almak...

Sevgiler

Vito Genovese 12:18, 21 Ekim 2009 (UTC)

Tamam anladım. Yine mücadele etmek zorunda kalacağım sanırım ama etmek zorundayım. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 12:21, 21 Ekim 2009 (UTC)

İşte bunu öngörüyordum. Tercihlerine göre kaynakları kaldırarak başka kaynak ekleyerek madde başlığını değiştiriyor. Kaynak treni oluşturmamak için kaynak az eklemeye çalışıyorum da. Böyle uygulama yapanlar çoğalırsa, 100 tane kaynak eklemek zorunda kalacağım, belki :)) Takabeg ileti 00:32, 22 Ekim 2009 (UTC)

Merhaba,

Bu mesajı, Bulgaristan illerinin adlandırılması konusunda fikir ayrılığına düşmüş tüm kullanıcılara ortak olarak yazıyorum.

Şu sayfada konuyla ilgili bir duyuru yapmış ve katılımcılardan değişiklik yapmadan önce kaynakları ve kanıtları ile bir tartışmaya girmelerini rica etmiştim. Şimdi de değişikliklerin illerin kendi maddelerin sürdüğünü görüyorum.

Değişiklik savaşı yaşanmaması için sürekli bir yerleri kapalı ve yasaklı tutmak, Vikipedi'nin işleyişi için sağlıklı bir yöntem değildir. Bu nedenle kullanıcılardan ister içerik olsun, ister kişisel, anlaşmazlıklarını çözdükten sonra ilgili değişikliklere devam etmeleri beklenir.

Ortak gönderdiğim bu mesaj, geçmişte yapılan değişiklikler için bir uyarı değil, gelecekte yapılacak değişiklikler için bir ricadır. Lütfen bu konuda değişiklik yapmadan önce ana tartışma sayfasında, yani duyuruyu yaptığım sayfada konuyu tartışmaya açın ve o tartışma sonlanmadan madde isimlerinde (kaynakları da eklemek suretiyle bile olsa) değişiklik yapmayın. Gördüğüm kadarıyla iki tarafın da kaynakları var ve harekete geçmeden önce bu kaynaklardan hangileri güvenilir, hangileri değil, bunu belirlememiz gerekiyor.

Bu ricadan sonra tartışmaya gerek duymaksızın bu tür değişikliklere devam edenleri görevim gereği Vandalizm gerekçesiyle engellemek durumunda kalacağım. Bunu yapmayı kesinlikle istemiyorum ve prosedürü takip etmenizi rica ediyorum. Bu tür bir değişikliği karşı taraftan görmeniz halinde de, lütfen değişikliği geri almayın ve bana bilgi verin, zira içerik tartışması ile vandalizm arasında ince bir çizgi bulunmaktadır ve istemeden o çizginin geçilmesi takdir edersiniz ki pek hoş değildir.

Vito Genovese 05:18, 22 Ekim 2009 (UTC)

Tekrar selam. Anlaşıldı. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 06:18, 22 Ekim 2009 (UTC)

Sayın Vito Genovese; Köyümü tanıtmak üzere böyle bir şey yaptım. Köyümle ilgili bilgilere Avrupadan da bazı hemşerilerimizin ulaştığı bilgisini almıştım ve bu beni memnun etmişti. Bazı şeyleri buraya yazmak daha kolay oluyordu. Amacım biraz yöresel konuşmalarla bir Anadolu köyünü tanıtmaktı. İllaki değiştirin diyorsanız bana maddeler halinde neler yapabileceğimi, nasıl bir yol izleyeceğimi ya buradan yada e-mail olarak gönderebilirseniz sevinirim. 1316@mynet.com idris@benimblog.com


Allatkini Takabeg bana yazmıştı (Matrix0101):

Sen demin ne diye kaynakları kaldırdın ? Buna tekra bakın. Dedin ki üniversitenin adı, ilin adı değil, lisenin adı, ilin adı değil. VP:TBA'yi unutmayın. Biliyoruz ki günümüzde Stara Zagora kullanımı çok ama çok yaygındır. Eski Zağra kullanımı geçmişte kaldı. Takabeg ileti 00:18, 22 Ekim 2009 (UTC).

Yani Takabeg Eski Zağra'nın geçmişte kaldığını düşünüyor. Oysa http://www.ntv.com.tr/id/24944008/ , http://websitem.gazi.edu.tr/esuleymanoglu/DosyaIndir?DosyaNo=5aa2fbd06c0874d7688bfcd05d6bf906 , http://arsiv.zaman.com.tr/2001/10/10/marmara/marmaradevam.htm kaynakları gemişte kalmadığını kanıtlıyor. Yani bu durumda Takabeg'in yanıldığı ortada. Dolayısıyla madde adlarını Eski Zağara yapmamız lazım, değil mi. --Matrix0101 23:39, 22 Ekim 2009 (UTC)

şu devlet kuruluşlarını yarı korumaya alalım!

Vito Selam. Hep sana yük getiriyorumdur kusura bakmayın. bu konuda yardımcı olur musun ? Yani açıldığında telifli olup daha sonra telifsiz hale getiren maddeler varsa, halledebilir misin ? Benim (M.S.'nin de) silinen maddeleri kontrol etme şansım yok. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 16:16, 22 Ekim 2009 (UTC)

  • Merhaba Vito, şuradaki maddeler ile ilgilenmişsin. İlgilendiğin için teşekkür ederim. Taslakta olsa bazı kullanıcıların katkılarını telifli içeriklerden kurtarmak güzeldir. :) İyi çalışmalar, görüşmek üzere...--Muratsahinmesaj 18:54, 22 Ekim 2009 (UTC)
Mer30. Takabeg ileti 19:14, 22 Ekim 2009 (UTC)

Vikipedi:Seçkin resim adayları/Atatürk-birth-house.jpg sayfasının adını Vikipedi:Seçkin resim adayları/Ataturk-birth-house.jpg olarak değiştirdikten sonra Vikipedi:Seçkin resim adayları/Atatürk-birth-house.jpg tekrar siler misin ? Bıraktığım notta durumu eksik anlatmışımdır. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 14:57, 23 Ekim 2009 (UTC)

Oldu mu?

Vito Genovese 14:59, 23 Ekim 2009 (UTC)

Oldu mer30. Takabeg ileti 15:00, 23 Ekim 2009 (UTC)

Birde bu katkı telifsiz mi, yoksa telifli mi ? Takabeg ileti 15:12, 23 Ekim 2009 (UTC)

Tekrar selam. Bu makine çevirisi değil mi ? Daha önceki katkılar da öyle. İlgilenebilir misin ? Takabeg ileti 18:48, 23 Ekim 2009 (UTC)

Teşekkür ederim. Seni Viki ortamda gördüğüm gün şunu sormayı düşündüm ama unuttum. Şimdi soruyorum. Şablon:Kırım'daki kasaba şablonunda kood çalışıyor ama Şablon:Kent bilgi kutusu şablonunda çalışmıyor. Kent bilgi kutusu için de kood sistemin uygulanması için ne yapmamız lazım. Kullanıcı:Gökhan da ilgilendi ama olmadı. Takabeg ileti 19:51, 23 Ekim 2009 (UTC)
Hah, tamamdır. Şu an kafam ancak vandalizmle uğraşacak kadar çalışıyor, madem aciliyeti de yok, izninle ben yarın bakayım buna.
Sevgiler
Vito Genovese 20:09, 23 Ekim 2009 (UTC)
Teşekkür ederim. Haftaya da olabilir. Neredeyse 1 yıldır çözemiyoruz. Acelemiz yoktur. Takabeg ileti 20:12, 23 Ekim 2009 (UTC)

Kood ile neyi kastettiğini çözebilsem dünyayı bile kurtarırım ama?

Vito Genovese 20:01, 23 Ekim 2009 (UTC)

Ah pardon. Koordinatlar. Takabeg ileti 20:04, 23 Ekim 2009 (UTC)
Şimdi şu koordinat olayına bakıyordum da, doğru anlamış mıyım emin olayım dedim. Şablon:Bilgi kutusu yerleşim sorunlu, koordinat göstermiyor, öyle mi? Gökhan ilgilendi dediğin için soruyorum, sayfada Gökhan'ın değişikliğini göremedim. Onun dışında Kırım şablonunu çalıştıran hemen kod sayfasının en üstünde duran Şablon:Coor title dms gibi gözüküyor, onu koymanıza rağmen mi çalışmadı?
Vito Genovese 21:15, 26 Ekim 2009 (UTC)
Kullanıcı:Gökhan şablonda doğrudan değişiklik yapmadıysa konuyla ilgilendi. Mesela Location map'lar açtı. Şablon:Coor title dms koysak çalışacak mı ? Bu konuda (da) tam acemiyim. İsteğim var ama tekniğim yok :) Gökhan ile görüşürsen faydalı olacağını düşünüyorum. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 21:33, 26 Ekim 2009 (UTC)

Karadeniz Bölgesi[kaynağı değiştir]

Karadeniz Bölgesi - İklimi ve Bitki Örtüsü Bölümü hakkındaki küçük ayrıntı

Zaten birinci paragrafda her mevsiminin yağışlı olduğu yazıyor: "Türkiye'nin en yağışlı bölgesi olan Karadeniz'de yağışlar bir mevsimde yoğunlaşmamış, yıl geneline yayılmıştır."

Telif hakkı var kullanmayın[kaynağı değiştir]

Wikipedia herkese acik wikipedi olmaktadir. Ingilizce wikipedi den ceviriler telif hakki icermemektedir. --Kazil Kucuk 20:31, 23 Ekim 2009 (UTC)

Ben Sizin gösterdiğiniz sayfa baktım. Bu TTK yazısı çok büyük ve söylediğiniz gibi bire-bir kopyalamış hali olarak görmedim. Bütün sayfanın TTK sayfasından kopya olmadığı bir gerçek. Daha detaylı olarak hangi cümlelerin kopyalandığını gösterirseniz ben bu cumlelere referans olarak bu sayfayı eklemeyı kabul ediyorum. Ingilizcede TTK yayınlanmış bazı bilgilerin aynı olması doğal karşılanmalı. Tarih anlatana göre değişmez değilmi?

İlgin için çok sağ ol. Bende insanların haklarının korunması taraftarıyım. --Kazil Kucuk 21:34, 23 Ekim 2009 (UTC)

Butun makale bu sayfadan olmadigı bir gerçek. Burada bir çalışma yapılmış ve yazar kendi bilgilerini elinden geldiğince doğru olarak "sentez" etmiş. Bire bir kopya olmadığı koşullarda bir başka kaynaktan alınanlar bilgiler düzgün bir şekilde referanslanırsa açık ansiklopedilerde kullanılabilir. Ben gösterdiginiz bölümün referanslanarak bu sorunun çözülmesini teklifinizi yararlı görüyorum. --Kazil Kucuk 21:46, 23 Ekim 2009 (UTC)


Ben gösterdiğiniz kaynağa baktım dikkatli okudum ve kendim özetledim. Ayrıca bu özet içindeki bilgilerin nereden geldiğini wiki kurallarına göre "web cite" ile belirttim. Yardımlarınız için çok sağolun. Benim gözümden kaçan olursa lütfen belirtin ve bu makaleyi geliştirelim. İyi günleri size. --Kazil Kucuk 21:57, 23 Ekim 2009 (UTC)

Merhaba, Oligarşi maddesinin tartışma sayfasında oligarşinin Türkiye'deki durumunun yazılması, oligarşi maddesini geliştirmeye yönelik değil midir? Ayrıca maddede "Oligarşi bütün devletlerin ortak paydasıdır." dendiğini de hatırlatırım. SuiGeneris | ileti 05:36, 25 Ekim 2009 (UTC)

Merhaba,
Maddenin değil de konunun tartışıldığı mesajlar mevcuttu sayfada, bu nedenle silindi. Elbette ki maddeye yönelik bir konu tartışması her zaman mümkün olabilir. Ancak burada madde ekseninden çıkılması söz konusuydu, olay biraz Vikipedi:Bilge formatına kaymıştı hatta.
Vito Genovese 05:40, 25 Ekim 2009 (UTC)
İyi ama, sadece maddede yazılanları mı irdelemeliyiz? Kaldı ki, söz konusu madde oligarşi ve konuşulan konu da oligarşi. Tartışılan konu maddeye yönelikti. Peki, maddede "Türkiye'de oligarşi" veya "Demokrasi ve Oligarşi karşılaştırması" gibi alt başlıklar olsaydı konuşulanları "maddeden bağımsız" olarak değerlendirebilir miydiniz?
Bilge'de "Vikipedi:Bilge'deki kullanıcılar tarafından sorulmuş soruları kayıtlı kayıtsız tüm Vikipedi kullanıcıları yanıtlayabilir." denmektedir. Tartışma sayfasında soru sorulmayacağını, soruların Bilge'de sorulacağını düşünüyorsanız eğer, soruyu soranın yazdıklarını silmeniz gerekmez miydi? Ben soru yazmamıştım. SuiGeneris | ileti 06:04, 25 Ekim 2009 (UTC)
Yok hayır, sizinkine soru demedim zaten. Şimdi ilk olarak anonim bir kullanıcı Türkiye'de oligarşi ile ilgili bir soru soruyor. Ardından kayıtlı bir kullanıcı "Bu yazıyı yazanlar iki kez düşünsün, hoşuma gitmedi" ana fikirli bir yorum yazıyor (ki buna da maddeyi geliştirmeye yönelik diyemeyiz. Son olarak sizin ilk soruya verilmiş cevabınız var. Sayfanın içeriği bu şekilde.
Şimdi birinci soru maddeyi geliştirme amacından ziyade şahsen öğrenme amacı taşıyor, bu kısma sanırım katılırsınız. İkinci kayıtlı kullanıcı yorumu spesifik bir soruna yönelik olmayan muğlak bir eleştiri yöneltiyor, ki zaten bunları çok uzun bir zamandır siliyoruz. Son olarak sizin ilk soruya verdiğiniz bilgilendirici cevap var. Bu da soruyu soranın merakını çok büyük bir ihtimalle gidermiştir, ancak maddenin içeriğine yönelik bir yorum değil.
Bu noktada mesajınız ile maddenin konusu aynı olduğu için alakasız bulunamayacağını düşünebilirsiniz. Ancak burada tartışma sayfasının işlevi büyük bir ayrım yaratıyor. Yıllardır tartışma sayfalarına maddenin konusuyla ilgili bilgilendirici birçok metin girildi/kopyalandı ve bunlar görülmeleri halinde silindi. Tartışma sayfasında "maddede şöyle geçmiş, ancak şöyle olmalıdır" ya da "öyle olması gerektiğini söylüyorsunuz, ancak aslı budur" gibisinden tartışmalara her zaman kapı açık. Ancak dediğim gibi burada şahsi merak ürünü olan bir mesaj söz konusu ve bu nedenle maddenin tartışma sayfası, niyet itibariyle bu tür bir mesajlaşma için uygun değil.
Ancak emek vererek harcadığınız belli olan bu mesajı da içeren karşılıklı diyaloğu Bilge sayfasına taşımaktan mutluluk duyacağım.
Kolay gelsin
Vito Genovese 06:12, 25 Ekim 2009 (UTC)
Anladım sayın Vito Genovese. Sorusu olanların konuyu bilgeye taşımaları daha doğru olur. Konuyu önemsemiş ve uzun uzun yazmışsınız, açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. Kolay gelsin. SuiGeneris | ileti 06:37, 25 Ekim 2009 (UTC)

Gümüşhacıköy bedesteni[kaynağı değiştir]

Silme makinası olmayınız... Aşağıdaki maddeye SAM etiketi koy, SİL etiketi koy. Ama silme!

Gümüşhacıköy bedesteni

Gümüşhacıköy'ün eski ticaret merkezi olup, uluslararası ipek yolunun önemli meknalarından birisidir. Ünlü tarihçi Halil İnalcık : “Kural olarak bedestenli şehir uluslararası bir ticaret merkezidir.” demektedir. Nitekim Osmanlı’nın bedestenli şehirlerinden olan Gümüşhacıköy yüzyıllar boyu Hindistan İran ve Avrupa’dan gelen binlerce tüccarın tanışma konaklama ve alışveriş yaptığı yer olmuştur. Bedesten fethin hemen akabinde Anadolu-Rumeli ticaret yolu üzerinde bulunan şehir için emniyetli ve büyük hacimli bir ticarî aktivitenin sağlanması gâyesiyle kurulmuştur.

Girişinde bir tarihi saat kulasi vardır.

Resim eklenecek

İç linkler

92.45.245.239 06:11, 25 Ekim 2009 (UTC)


Merhaba,

VP:KD kriterlerini karşılamadığı çok açık olursa, silmek durumunda kalırım. Görev bunu dikte ediyor.

Sayısız siteye kopyalanmış tek bir tanıtım yazısını saymazsak, Google bile 5-6 sonuç veriyor ilgili yer için. Bölgenin tanıtım sitesi ve mimari yapı listelerini çıkardık mı ise hiç kalmıyorum.

Kişiler üzerine yorum yapmaktan kaçınalım, içeriğe odaklanalım lütfen. Aksi, VP:KSY politikamızın ihlalidir.

Kolay gelsin

Vito Genovese 05:57, 25 Ekim 2009 (UTC)


İngilizce wikipedia 5 cümlede olsa kalıyor. Şimdi inigilizcesine yazacağım, bak nasıl kalacak ve gelişecek... Kurallara uymak istemeniz sevindirici, ama ana kural kullanıcı mesajlarını silmemektir. İngilizce wikipediada bir userın size yazdığı mesajı düzenleme diye silinde bakın bütün hassas kullanıcılar ananızı nasıl ağlatıyorlar? uyarı mesajlarına boğarlar sizi?, deneyin görürsünüz. En önemlisi ve garibi kuralı yaşatması gereken kuralı siz öldürüyorsunuz...selamlar. --92.45.245.239 06:11, 25 Ekim 2009 (UTC)


Tekrar merhaba,

Vikipedi normlarını iyi biliyorum, hatırlatma için teşekkür ederim. Lakin mesaj sayfamı maddeler için olan kategorilerin içine yerleştirdiğiniz için bu düzenlemeyi ben yapmasam başkası yapacak zaten.

Kaldı ki; bir yorum/mesaj ile kopyalanmış bir madde içeriği arasında da oldukça büyük bir fark var.

Ayrıca Vikipedi sürümleri arasında kural olarak büyük farklar olabileceğini ve topluluklar arasında kural ayrılıkları olabileceğini de hatırlatmak isterim. Bu nedenden doğan yanılgılar oldukça yaygın zira.

VP:KD kriterlerini okursanız sanırım siz de bana hak vereceksiniz.

Vito Genovese 06:18, 25 Ekim 2009 (UTC)

türkçe vikipedi tıklanma oranlarını nerden bulabiliriz --DLT 09:48, 25 Ekim 2009 (UTC)

Selam Vito (ve hoşgeldin!). Yukarıda gördüm, koordinat şablonu konuları konuşuluyor. Ben de bu konuyla ilgiliyim. en:template:Infobox Airport şablonunu Şablon:Havaalanı bilgikutusu2 olarak buraya aktardım. Ama tam çalışması için orijinal şablondaki en:template:coord'ın da ithal edilmesi gerekiyor.

{{koord|32|53|49|N|097|02|17|W|type:airport_region:US|display=inline,title|name=Dallas-Fort Worth International Airport}} 

gibi bir kullanımın çalışabilmesi gerekiyor. Eğer bu konuda çalışmaya başladıysan bilgin olsun dedim. --İnfoCan 06:45, 27 Ekim 2009 (UTC)

Dosya silinmesi[kaynağı değiştir]

Yarattığım dosyaları Zeytun İsyanı (1914) ve Zeytun İsyanı (1915) taslak olarak silmişsin. Fakat Bu dosyalar taslak olmayacak durumdalar. Her iki dosya referans ve kategori içermekte. --Kazil Kucuk 07:12, 27 Ekim 2009 (UTC)

Bu sayfa baktım ben. Bu makaleler "Ati olan insan" içereği gibi nerede kim sorularına bile cevap vermeyen makalerin "hızlı silineceğini" söylemekte. Bu isyanların kimler arasında, hangi bölgede, nezaman olduğu ve bu konuda referans bağlantısı ile verilmekte. Sırf referansı olması "Hizli silme" kategorisinde olmaması gerektığini fikrini bana vermekte. Bence çok gerekli görürsen bunu normal silme koşullarına ekleyebiliriz. Tekrar geri getirme teklifin icin sağ ol. Bence çok iyi olur. --Kazil Kucuk 07:24, 27 Ekim 2009 (UTC)

Paralar mevzuu[kaynağı değiştir]

Merhaba, resimler konusunda çok çalışmış biri olarak senin de bu konudaki fikrini alabilir miyiz? Kolay gelsin, --Manco Capac 08:25, 27 Ekim 2009 (UTC)

Merhaba Manco,

Aradım, buldum...

Sevgiler

Vito Genovese 08:44, 27 Ekim 2009 (UTC)

  • Evet bu iyi olmuş. Ancak madeni paralar için bir açıklama yok. Acaba aynı şekilde mi düşünmeliyiz. Eğer öyle düşüneceksek o zaman üzerlerine örnektir yazmalıyız. Ne dersin? --Manco Capac 08:53, 27 Ekim 2009 (UTC)
Yani... Bozuk paralar ile ilgili ek bir düzenleme gözükmüyor. Bu durumda banknot kurallarının bozuk paralar için de geçerli olacağını varsayabiliriz bence. Şartlar neyse, madeni paralar için de uygulamak lazım, buna "Örnektir" ibaresi de dahil.
Sevgiler
Vito Genovese 09:02, 27 Ekim 2009 (UTC)

Selam Vito. Ermeni İsyanları (I. Dünya Savaşı) maddesine bakar mısın ? Makine çeviri + azcık düzeltmelerden ibaret olduğu anlaşılıyor. Diğer ilgili maddelerde de aynı izi var. Ama kullanıcı çok ısrarcı. Ne diye ikna edebiliriz ? Takabeg ileti 10:13, 27 Ekim 2009 (UTC)

Google Translate[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Bu tür metinlerde, Google Translate veya Babelfish gibi makine çevirisi araçlarıyla çevrildiğinden eminsen, metni maddeden çıkarabilirsin. Bu hususta emsal tartışma ve kararlar mevcut zira. Makine çevirileri siliyoruz.

Kolay gelsin

Vito Genovese 10:27, 27 Ekim 2009 (UTC)

Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 10:28, 27 Ekim 2009 (UTC)

Şablon:Link KM[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, Şablon:Link KM de çalışmıyor hazır şablonlara el atmışken, ilgili şablonu onarabilir misiniz? --Hedda Gabler 13:08, 27 Ekim 2009 (UTC)

google önbellek = arşiv ?[kaynağı değiştir]

vito, selam, iyi çalışmalar...

google'ın ön belleğine aldığı internet sayfalarının bir çeşit kalıcı internet arşivi olmak gibi bir işlevi de yok mu acaba? yani, diyelim ki önbelleğine aldığı internet sitesi yayından kalktı; bir süre sonra önbellekteki kopya da uçar mı?

zamanında yazdığım maddelerin bazılarında gösterdiğim internet referanslarının epeycesi çalışmaz hale gelmiş. bu sayfalara yönelik olarak "internet archive"da aramalar yaptım ama o da sanki çok etkin bir arşivleme değilmiş gibi; aradıklarımın çoğunu bulamadım. aklıma google önbellek geldi ama "önbellek" lafına da yeni uyandım ve yukarda sorduklarım aklıma geldi.

fikrini merak ettim.

--Doruk Salancıileti 13:24, 27 Ekim 2009 (UTC)

Merhaba vito iyiyim umarım sende iyisindir. Kategori:Listeler altında bu tür maddeler açılıyor ve bunlar M-1'e tabii tutulmuyor. Bu sayfaların amacı zaten liste yapmak bir kaç açıklama yapmak elbetti ki iyi olur ama bu şart değil. İngilizce vikidede bu tür maddeler mevcut bakınız: http://en.wikipedia.org/wiki/Taxonomy_of_Betula bu yüzden kurallara aykırı bir durum yok. Madem rica ettin birkaç cümleyle ifade etmeye çalışırım. İyi çalışmalar. --Fagusmsj 13:27, 27 Ekim 2009 (UTC)

  • Şurada, [google çeviriyi kullandım], kodların Common.js ve Common.css dosyalarına eklenmesi gerekir diye bir şeyler yazıyor. --Hedda Gabler 13:56, 27 Ekim 2009 (UTC)
  • evet gördüm. Hoş oldu böyle de (yeşil ikonu olan graifk olsaydı da güzel olurdu ama olsun). Çalışması bile başlı başına olaydır. Kimler denedi ama çalışmadı :) şey kemm küm, bir de {{link SL}} için de düzenlemeye yapabilir misiniz?--Hedda Gabler 14:02, 27 Ekim 2009 (UTC)
  • son simge çok iyi oldu (ben şablonu kullanmaya başlıyorum). SL'yi en.wiki kullanıyor bizim onlardan neyimiz eksik :) --Hedda Gabler 14:17, 27 Ekim 2009 (UTC)
Koordinatör sorunlarını hallettiğin için çok teşekkür ederiz. Takabeg ileti 16:43, 27 Ekim 2009 (UTC)

Selam Vito. Bunu gördüm. Tebrik ve teşekkür ederim. Vikipedinin büyük eksiklerinden biriydi. Rica etsem çözüm hakkında köy çeşmesine not bırakabilir misin ? Tekrar tebrik ve teşekkürler. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 14:26, 27 Ekim 2009 (UTC)

  • Selamlar. Anladığım kadarıyla viki özellikleri hakkında birçok bilginiz var ki yanlış hatırlamıyorsam monobook vs. emeğiniz geçmişti. Ayrıca Takabeg'e de kordinat konusunda yardımcı olmuşsunuz. Efendim ben 2007 yılında üye oldum. Fakat o zamanlar fazla aktif değildim. 2008 yılının ilk aylarında aktifleştim ve siz de galiba uzun süredir vikimoladaydınız. Dolayısıyla tanışma fırsatımız olmadı. Benim sizden bir ricam olacak. Şimdi daha önce şurada da dile getirdiğim gibi bir alt başlığın hemen altına resim ekleyince küçük bir boşluk oluyor. Ortalama 1-2 satır. Bunun nedeni de alt başlığın sağındaki [değiştir] kısmının o ince çizginin altında bulunması. Fakat Fransızca vikide bu değiştir yazısı hemen alt başlığın yanında. Ben bunu dile getirdiğimde M. Firefox kullananların aynen Fransızca Viki'deki gibi gördüklerini söylediler. Yani resim koyunca oluşan boşluk sadece İE'de yani [değiştir] yazısı İE'de alt başlıktan uzak. Sizden ricam tüm tarayıcılarda aynen Fransızcadaki gibi yapmanız. Saygılar. Esenlikler dilerim...--Gökçє Yörük mesaj 16:17, 27 Ekim 2009 (UTC)
  • Elinize sağlık. Düzeldi. Eğer itiraz gelirse css dosyasına eklemek için haber verirseniz sevinirim. Tekrardan elinize sağlık. İyi çalışmalar.--Gökçє Yörük mesaj 16:36, 27 Ekim 2009 (UTC)

Yaşa! Eline sağlık. --İnfoCan 16:42, 27 Ekim 2009 (UTC)

Elinize sağlık, harikasınız. Bu koordinatlar hakikaten büyük belaydı. Teşekkürler.--Gökhan 20:39, 27 Ekim 2009 (UTC)

Mahmud Esad Coşan Maddesi[kaynağı değiştir]

Söylediğiniz şeylere malesef katılamıyorum. İki link koymuşsunuz. Biri uludağ sözlük biri de iskenderpaşa.com. Tamam buradakiler birbirinin aynısı. Ama benim metnimin bunlarla alakası yoktu ve ben kendim yazmıştım. Zaten bunun yazım sürecinde sürekli telif sorunuyla karşılaşmıştım. Büyük uğraş sonucu telifli metinlere benzemeyen bir metin ortaya koydum. Bundan önce yazdıklarım defalarce silinmişti. Son kabul edilen metinde sadece kaynak sorunu vardı. Yani kaynak belirtilmemişti. Ancak silme nedeni olarak bu değil telif yazılmış. Yazının yazıldığı tarihte telifle ilgili eğer bir sorun çıkmıyorsa, daha sonra da çıkmaması lazım değil mi? Çünkü yazıldığı tarihte webte benzeri yok. Ama sonra birileri kopyalayabiliyor. Eğer böye bir mekanizma yoksa gayet ciddiyetsiz bir durumdur bu. Mesela ben bir adminim ve canım sıkıldııkça interneti tarıyorum, benzerini bulduğum maddeleri siliyorum. Bu bana mantıklı gelmiyor. --MSTF011 18:59, 27 Ekim 2009 (UTC)

o metinle bu metin aynı yada benzer değil--MSTF011 19:06, 27 Ekim 2009 (UTC)

http://www.bocut.com/kimdir/mahmud-esad-cosan bu adreste daha önce vikipedide bulunan metinin kopyası var.

http://www.iskenderpasa.com/MEC/hayati.asp bu adreste ise telif nedeniyle örnek gösterdiğiniz metin var.

Acaba başka metinlere mi bakıyorsunuz? Ben bu metinlerde benzerlik göremiyorum. Biyografide elbette bazı isimler ve tarihler aynı olmak zorunda. Bu kaçınılmaz bir durum. Eğer başka bir benzerlik varsa ben göremiyorum. Lütfen gösterin. --MSTF011 19:46, 27 Ekim 2009 (UTC)

"Yurt içinde ve yurt dışında çok yönlü sosyal faaliyetlerini, tebliğ ve irşad çalışmalarını vefat edinceye kadar devam ettirdi. Vefatından sonra manevi görevi Halid Yaşar yürütüyor.

Bir takım tekke tomarları vardır. Tekede rulo halinde bulunan kağıtlar vardır..Anenevi olarak sandık içinde şeyhten şeyhe intikal eder. Herkes orada kendi adını kimlere hilafet verdiğini yazar. Böyle bir secere aşağıa kadar gelir… Mahmud Esad Coşan Hacı Betaş-ı Veli ve Makalat Seha Neşriyat 7 Ksım 1992 Ankara sohbeti Seha 184 Sohbet seri 29 s.37"

Sadece değiştirilen yani eklenen kısım burası. Bunu çıkarırsanız benim yazdığım metin ortaya çıkar. Onu baz olarak konuşun, bunu baz alarak konuşun. Bunun bizim meselemize bir etkisi yok ki. Evet, 7 Aralık 2008 tarihinde eklenen sürümün tamamen benim tarafından yazıldığı idaasındayım. Aynı zamanda tek adreste bulunan metnin vikipedideki maddenin kopyası olduğu idaasındayım. Mevcut deliller benim oradan değil, onların vikipediden aldığı yolundadır.

--MSTF011 20:11, 27 Ekim 2009 (UTC)

Bergmann atağı[kaynağı değiştir]

Merhaba Takabeg,

Bu maddeye sil şablonu koymuşsun, ancak kural itibariyle bunu direkt silmek mümkün gözükmüyor. Neden diyeceksin.

Birincisi VP:HS kriterlerine göre silinebilir bir madde değil. Yakın zamanda direkt Google Translate çevirisi olduğunu silinen bir madde oldu, yani emsal var esasen; lakin bu direkt çeviri değil. Başta o şekilde oluşturulmuşsa bile sonradan epey değişikliğe uğramış.

Bu noktada VP:SAM süreci tek seçenek gibi gözüküyor.

Sevgiler

Vito Genovese 20:19, 27 Ekim 2009 (UTC)

Hmm. İşin ayrıntılarına bakarsak silinmesini istedim ama sil şablonu eklemedim. Bu ayın sonunda Kullanıcı:İazak ilglenecektir. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 20:24, 27 Ekim 2009 (UTC)

İyi geceler[kaynağı değiştir]

  • İşine karışmak gibi olmasın ama, 3 yılda eğer biraz politikaları öğrendiysem, bu sözler karşısında sessiz kalmam, hizmetlilik işini hakkınca yapmamam anlamına gelir.  Levent İleti Katkılar   21:00, 27 Ekim 2009 (UTC)

Evrensel biçim sınıfları[kaynağı değiştir]

Merhaba. Acaba dün yaptığınız değişiklikler "NavFrame" ve "NavHead" adlı evrensel biçim sınıflarını etkilemiş olabilir mi? Kullanıcı sayfamda yer alan açılır kutular söz konusu etiketleri kullanıyor ve şu an çalışmıyorlar. Bu sorunla ilgilenebilir misiniz? Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 23:48, 27 Ekim 2009 (UTC)

Çok teşekkürler. --Superyetkinileti 14:53, 28 Ekim 2009 (UTC)

Merhaba. Bende tüm gizle-göster fonksiyonları yokolmuş.Hatta mesaj yazarken ki butonlarda yok. --Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 05:06, 28 Ekim 2009 (UTC)


Artık Bitmiştir[kaynağı değiştir]

Merhaba ben Türk Süvarisi naber iyimisin senden bir ricam var Şablon:Ankaraspor Kadrosunu ne yapcaz.Benim görüşüm kulüpte hiç futbolcu kalmadı.Ya Ankaragücü'ne gittiler.ya da başka takımlara bu nedenle ben bu şablonun artık işlev görmediğinin kanatindeyim.senin görüşün şablonun kaderini belirleyecektir.İyi çalışmalar.--Türk Süvarisi ileti 10:17, 28 Ekim 2009 (UTC)

Ağaçlandırma maddesini tümüyle silmişsiniz. Ancak wikipedi'den aldığım ve şahsen ilgilendiğim bir konu olduğu için bilgilerimle bütünleştirdiğim bu maddeden telifli olduğu düşünülebilecek olan bakanlığın web sayfasındaki bölümü çıkarıp maddeyi tekrar açtım. Umarım yine bir sorun oluşturmaz. Hayır telifli metin bulunmuyor. İlginiz için teşekkür ederim.

  • Vikiprojeler ve portallar için iyi olur diye düşündüm. Ben daha önce getirmeyi denedim ama mediawiki:ticker2.js burada yok. Galiba sadece hizmetliler bunu yapabiliyor.--Gökçє Yörük mesaj 13:11, 28 Ekim 2009 (UTC)

Avrupa armaları[kaynağı değiştir]

Merhabalar şu anda Avrupa armaları maddelerini oluşturmakla ve düzenlemekle uğraşıyorum ancak Avrupa Armaları şablonunda maddelerin tümü büyük harfle yazılmış örneğin Almanya Arması... Doğrusunun arması olması gerekiyor ama düzeltemiyorum ... Yardımcı olursanız sevinirim. --Kullanıcı:Heamsi 17:07, 28 Ekim 2009 (UTC)

  • İlginiz ve uyarınız için teşekkürler ancak benim değiştirmek istediğim kısım Avrupa Armaları şablonundaki madde isimleri. ancak şablonda değiştir gibi bir kısım göremedim ben... Örneğin Birleşik Krallık arması ile ilgili bir madde ansiklopedide mevcut ancak burada yokmuş gibi gözüküyor büyük-küçük harf karışıklığından ötürü. --Kullanıcı:Heamsi 17:20, 28 Ekim 2009 (UTC)


Şablon Hatası[kaynağı değiştir]

iyi günler bir radyo maddesi ekledim! ismini yazdım hatalı çıktı! bu konuda yardımcı olursanız sevinirim!

Şablon Hatası[kaynağı değiştir]

maddenin adı ntv radyo

Şablon:Kullanıcı VH2[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Şablon:Kullanıcı VH2 bir zamanlar açılır kapanırdı, şimdi açılamaz olmuş. Common.js‎ işleri bunu bozmuş olabilir mi? İyivikiler... [ho? ni!] 19:40, 28 Ekim 2009 (UTC)

Önbellek olayıymış. Refresh ettim, açılır kapanır oldu gene, rahatladım :) İyivikiler... [ho? ni!] 19:43, 28 Ekim 2009 (UTC)
:) Aynı anda yazdık sanırım. Teşekkürler. İyivikiler... [ho? ni!] 19:45, 28 Ekim 2009 (UTC)
  • Hay aksi, ağırdan aldım, bu sefer aynı anı denk getiremedim. Neyse iyi oldu yoksa sabaha dek sürecekti bu piştiler :). Övücü sözler ve tebrik için teşekkürler, yapıyoruz işte iyi kötü bir şeyler. Bahsettiğiniz dolma taşma olayı yakında gerçekleşse harika olacak, zira bizler de zaman zaman sıkılmıyor değiliz etrafı toplamaktan. İyivikiler... [ho? ni!] 19:51, 28 Ekim 2009 (UTC)

Back to the future 2[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito. Bir "Back to the future" yapalım mı? Ben müdahale etmeyeyim dedim, sana bırakıyorum. Kolaylıklar dilerim. --yabancım 20:31, 28 Ekim 2009 (UTC)

Merhabalar, MediaWiki konusundaki sorunları giderdiğiniz ellerinize sağlık ve çok teşekkürler. Bir ricam olacaktı, Link KM'deki resmi türkçe vikideki KM simgesi Dosya:Artículo bueno.svg resmine değiştirebilir misiniz mümkünse? Şimdiki resim ing. vikide kullanılan şekli de. Şimdiden çok teşekkürler, iyi vikiler--Merube 89msj 20:18, 29 Ekim 2009 (UTC)

Anladım, inş. ileride bulabiliriz. Açıklama ve ilginiz için çok teşekkürler. İyi vikiler, kolay gelsin--Merube 89msj 21:43, 29 Ekim 2009 (UTC)
  • Şuraya göz misafiri oldum da, elimden ansızın şu çıkıverdi. Bir işe yarar mı acep? --.dsm. 22:53, 29 Ekim 2009 (UTC)
  • Ve ayrıcanaktan şu? --.dsm. 22:59, 29 Ekim 2009 (UTC)
  • Rica ederim, kolay gele... --.dsm. 19:02, 30 Ekim 2009 (UTC)

Merhaba, beni size Takabeg yönlendirdi. Bir dakikada onlarca madde açan kullanıcı nedeniyle Halil Kut maddesi de silinmiş. Halbuki telifli bölümünün önemli bir payı olduğunu sanmıyorum. Konuya hakimim, geri getirilirse kolaylıkla düzeltebilirim. Aksi halde zaman ve veri kaybı olacaktır. Halil Kut maddesinin kayda değerliği çok açık. Bu arada çok sayıda maddedeki linkleri de gereksiz yere kırmızı kaldı. Bence Türkçe vikipedi'de mutlaka yer alması gereken madde sınıfında bile sayılabilir. Enver Paşa'nın kardeşi olması ve hayatının geri kalanı yalnız kayda değerlik sağlayabilir, ama Kut'ül Ammare gerçekten önemli. 1. Dünya Savaşı boyunca Çanakkale ve Kut'ül Ammare dışında Osmanlı'nın başka zaferi yok. Neyse, sizden ricam, uygun gördüğünüz bir versiyonu geri getirmeniz. Aynı günün akşamı maddeyi uygun hale getirmeye gönüllüyüm. İyi çalışmalar. --iazak 10:25, 30 Ekim 2009 (UTC)ileti

Teşekkür ederim. Kişisel sayfaya yazma yönteminin kullanıldığını bilmiyordum. Gayet pratik oldu, bu akşam yazmak zorunda da kalmıyorum böylece, haftasonu rahatça düzenlerim. Kalan bilgi pek fazla değilmiş, ama başlangıç için yine de değerli. Buradan devam edip hallederim. Çok teşekkür ediyorum. --iazak 12:14, 30 Ekim 2009 (UTC)ileti

Geç Hitit Devletleriyle ilgili "Sam'al" ve "Tabal Krallığı" maddelerinin silinmesini anlayamadım. Bu maddelerin "vandalizm" gibi bir amaç taşımadığı apaçık ortadadır. (Şekilsel özelliklere uymadıklarının farkındayım, ancak yeterli zamanım olduğunda genişletmeyi amaçlıyordum...) Saygılarımla Böri 10:46, 30 Ekim 2009 (UTC)

Selam Vito Genovese (Cenevizli Vito) Tabakat maddesini sildiniz hayırlı olsun, Mehmet Akif Ersoy maddesini bir gözden geçirin olmazmı?--91.23.118.8 15:14, 30 Ekim 2009 (UTC)

Şablon çıkarma[kaynağı değiştir]

Merhaba Takabeg,

Şablon çıkarma uyarısını subst: ile kullanmak gerekiyor, bir haber edeyim dedim.

Sevgiler

Vito Genovese 18:40, 30 Ekim 2009 (UTC)

Roger. Takabeg ileti 18:43, 30 Ekim 2009 (UTC)

Varikosel maddesi[kaynağı değiştir]

Merhaba, bu maddeyi otrs ile geri getirirken Otrs numarası yaılabilir miydi acaba? Böyle bir uygulama var mıdır? Teşkkürler, --Manco Capac 20:53, 30 Ekim 2009 (UTC)

Tam bir sinsi vandal Güzelonlu adını kullanarak aslında değil herkese hakaret ediyor.Lütfen engelleyin--***Osmanlı98***İyi vikilemeler***| 11:23, 31 Ekim 2009 (UTC)

bg illeri maddesi[kaynağı değiştir]

burdaki[3] korumayı ne zaman kaldıracaksın maddedeki eskikler sadece isimler değil bulgaristanın idari ve yerel yönetimine dair tarihi gelişimler ve sitatistiklerde de çok büyük eksiklikler var.--Kamuran otukenli 14:40, 31 Ekim 2009 (UTC)

Atlatma haber[kaynağı değiştir]

  • Bir yerden tanıdık çıktı... Teşekkürler. İyivikiler... [ho? ni!] 14:49, 31 Ekim 2009 (UTC)

Merhaba Takabeg,

Bulgaristan'ın illeri maddesindeki tam korumayı yarıya indirdim ve tartışma sayfasına önemli bir not bıraktım. Maddede değişiklik yapmadan okumanı rica ediyorum.

Kolay gelsin

Vito Genovese 18:18, 31 Ekim 2009 (UTC)

Tamam. Ancak gösterilen isimler en yaygın olanlardır. Bazılar ise hiç ama hiç kullanılmayan isimler idi. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 18:20, 31 Ekim 2009 (UTC)

Maddelerin tartışma sayfasında veya kendisinde gösterilen kaynaklara dayanarak seçilen adlarına göre düzenlendi. Önemli olan maddenin tartışma sayfalardır. Hatalar okurlara göstermek doğru olamaz. Dikkat edersen önceki sürüm yani kilitlenmiş sürümde sırf Osmanlı dönemine ait adlar da vardı. Mevcut sürüm sadece mevcut başlıkların listelenmiş halidir. Filibe'nin Plovdiv olarak gösterilmemektedir. Burgaz, Burgas olarak gösterilmemektedir. Plevne, Pleven olarak gösterilmemektedir. Sadece yaygın olup olmamasına bakılıyor. Takabeg ileti 18:33, 31 Ekim 2009 (UTC)

Haber verdiğiniz için çok teşekkürler, bu hali çok daha iyi olmuş. Elinize sağlık, sevgiler saygılar--Merube 89msj 22:04, 31 Ekim 2009 (UTC)