Kullanıcı mesaj:Vito Genovese/Arşiv/2011/01

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
:en:Wikipedia:Veganism parable
:en:Wikipedia:Veganism parable
Arşiv

Hesabım kendi kafasına göre kapanıyor? Ne sorun olabilir? --Kerem ileti 15:37, 15 Ocak 2011 (UTC)

Hayır Vito ama çoğunlukla İng. Vikipedi'ye girdiğimde hesabım kapanıyor. --Kerem ileti 15:44, 15 Ocak 2011 (UTC)

Ben Mozilla Firefox kullanıyorum. Dediğiniz gibi tarayıcı değiştirdim ve İnternet Explorer'da açtım. Yine aynı sorun. İngilizce Vikipedi'ye girdiğim zaman Türkçe Vikipedi'deki hesabım kapanıyor. --Kerem ileti 15:50, 15 Ocak 2011 (UTC)

Hayır Vito. "Geçmişi asla hatırlamayacak"ta seçili. --Kerem ileti 15:55, 15 Ocak 2011 (UTC)

Vito burada bir dur diyorum kendime. Onu işaretlersem bütün girdiğim viki sayfaları mosmor olacak. --Kerem ileti 15:59, 15 Ocak 2011 (UTC)

IE kullanıp onla oynasam? :) --Kerem ileti 16:00, 15 Ocak 2011 (UTC)

Yani geçmişi asla hatırlamayacak ta kalsın. Onu ellemeyelim. Bunu herhangi bir betik gibi şeylerle düzeltebilir miyiz? --Kerem ileti 16:02, 15 Ocak 2011 (UTC)

Yine işe yaramadı be Vito! --Kerem ileti 16:13, 15 Ocak 2011 (UTC)

Bir dakika Vito. Ben senin dediğin gibi özel yaptım. Firefox'u kapatıp açtım. Şimdi yeniden bakayım dedim yine geçmişi asla hatırlamayacak a gelmiş. Ben alttaki Tamam'a tıklamıştım ama olmamış. --Kerem ileti 16:16, 15 Ocak 2011 (UTC)

Hayır Vito tam tersi. Ne yaparsam yapayım o yine geçmişi asla hatırlamayacak a geliyor. Çıldırmak üzereyim!! Kızgın --Kerem ileti 16:22, 15 Ocak 2011 (UTC)

Orta yazıyor. Ne alaka ki? --Kerem ileti 16:26, 15 Ocak 2011 (UTC)

Vito, kendi çözümümü kendim ürettim diyebilirim. İngilizce Vikipedi'yi Google Chrome'da açıyorum. Firefox'ta ise Türkçe Vikipedi açık. İng. orda Türkçe burada olunca hesabım kapanmıyor. --Kerem ileti 16:31, 15 Ocak 2011 (UTC)

Seninde kafanı yordum be. Neyse, önerilerin içinde teşekkür ediyorum. Bu arada anasayfandaki yazı çok güzel olmuş. Kutulu ileti yi bi yerlerde kullanabilirim haberin olsun. :) --Kerem ileti 16:34, 15 Ocak 2011 (UTC)

Çözünürlük[kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Eylül ayında bir sorunumu dile getirmiştim. Ben enine geniş olan bir monitör aldım. Bu ekrana 1444 x 900 çözünürlüğü uygun. Önceki ekranıma uygun olan çözünürlük ise 1024 x 768'di. Bugüne kadar da tüm katkılarımı bu çözünürlüğe göre yapmıştım. Geniş ekran yüzünden çözünürlük de değişti, Vikipedi'nin yazıları da dağıldı. Yazdığım maddeler berbat görünüyor. Naçar kaldım, ne yapacağımı bilemiyorum. Arkadaşlar İnternet Seçenekleri > Erişebilirlik bölümüne girmemi ve stil ayarlarını değiştirmemi söylemişti. Fakat bu işe yaramadı. Diğer taraftan ekran çözünürlüğü değişince Facebook'ta hiçbir şey olmadı. Yani sayfa düzeni sabit. Aslında Vikipedi'de böyle olması gerekiyor. Çünkü benim A çözünürlüğü ile yazdığım sayfayı başkaları B çözünürlüğü ile görüyor olabilir. Yardım ederseniz sevinirim. Saygılar...--Gökçє Yörük mesaj 17:33, 15 Ocak 2011 (UTC)
  • Cevabınız için teşekkürler öncelikle. Taysin galiba CSS'yi denemiş ve işe yaramadığını söylemişti. Facebook'un yanında Google da bu uygulamaya geçti. Bu uygulama bizde olsa çok daha iyi olur. Meta'ya söylesek bu duruma bir çare bulurlar mı ki?--Gökçє Yörük mesaj 17:48, 15 Ocak 2011 (UTC)
  • Maalesef. Kullanıcı:Gökçe Yörük/columnlayout.css sayfasını açıp belirttiğiniz kısmı Kullanıcı:Gökçe Yörük/monobook.js'ye yapışturdun olmadı. Yanlışlık mı oldu acaba?--Gökçє Yörük mesaj 18:38, 15 Ocak 2011 (UTC)
  • Boş vaktim olduğunda oraya başvurayım artık. Her şey için teşekkürler. Esen kalın, saygılar...--Gökçє Yörük mesaj 18:58, 15 Ocak 2011 (UTC)
  • OOOO vito bey... Yeni bir yılın başında yine ortaya çıkmışsın :) Bu sene ortadan kaybolma bari... İyivikiler... [ho? ni!] 19:50, 15 Ocak 2011 (UTC)
  • Haha... Harbieden ben de hoş geldin demeden yekten girmişim lafa. Çünkü neden? Demek özletmişsin kendini yahu... Geç de olsa hoş gelmişsin... İyivikiler... [ho? ni!] 20:01, 15 Ocak 2011 (UTC)

Vito tekrar hoşgeldin. Yeni projemiz vardı. Bunu sana duyuruyum dedim. İyi vikiler. Ayrıca İş birliğinde ben varım. Fakat yeterli zaman ayırabileceksen sana geri veriyorum . İyi vikiler.

Vikipedi:Kitap[kaynağı değiştir]

İngilizce Vikipedi'de Vikipedi:Kitap sistemi bulunmakta. Acaba içeriğini biraz daha inceleyip Türkçe Vikipedi'ye de böyle bir sistem getirsek nasıl olur? ¨E M P E R Y A N¨ ⇨⌨ 09:34, 17 Ocak 2011 (UTC)

  • Bir günde kendinizi özlettiniz. Ben girdiğim zaman IRC kanalına da giriyorum. Eğer konuşmak isterseniz sizi de beklerim . Zaten size sormam gerekenler, önermem gerekenler ve teklif etmem (bunu da öneri olarak sayabiliriz) gerekenler var . Tanıtım vakti diyebilirim ipucu için . İyi vikiler. ¨E M P E R Y A N¨ ⇨⌨ 11:39, 17 Ocak 2011 (UTC)
  • Peki o zaman şu önemli işleri halledince getirmeye çalışırız. Maalesef denk gelmedi. Ben her girdiğimde IRC kanalına giriyorum. Eğer sizde girerseniz konuşma fırsatı bulabiliriz. Galiba bu sene 2-3 günde bir gireceksiniz Vikipedi'ye. Bu kadar iş yoğunluğunuz var. Acaba mesleğiniz bilgisayarla ilgili mi? Çünkü yazılım, kodlama gibi şeyleri hep sizde gördüm burada . İyi vikiler. ¨E M P E R Y A N¨ ⇨⌨ 22:31, 18 Ocak 2011 (UTC)

--- ben günlerdir şu soruyu soruyorum.E=m.c2 deki enerji çeşidini.ayrıca size teşekkür ediyorum.ilgilendiğiniz için.bu konuda bana yardım edebilirseniz çok sevineceğim.şimdiden teşekkürler_-_-_- 15:27, 20 Ocak 2011 (UTC) sayfandan buraya taşıdım. yani enerjiyi merak eden ben değilim. selam bu arada.. --ki bl 15:30, 20 Ocak 2011 (UTC)

TEŞEKKÜRLER BİLGİ VERDİĞİN İÇİN.UMARIM BU ATTIĞIM MESAJI DOĞRU YERE YAZMIŞIMDIR.AZ ÖNCEKİ MESAJLAR İÇİN KUSURA BAKMA.YARDIM ETTİĞİN İÇİN TEŞEKKÜRLER:)))_-_-_- 18:03, 20 Ocak 2011 (UTC)

  • Merhabalar, yanlış hatırlamışım demekki:) Teşekkürler...Vikiçizer 21:50, 22 Ocak 2011 (UTC)
Böyle durumlar için şu da benden yadigar kalsın hatta :)
Vito Genovese 21:52, 22 Ocak 2011 (UTC)
İyi oldu, ilmini kapmaya çalışırım. Kolay gelsin:)...Vikiçizer 21:54, 22 Ocak 2011 (UTC)
  • İyi geceler Vito. şu ve şunu silebilir misin? 4 ay oldu galiba etiketleyeli gerekçeyi değiştirdim bir de şansımı böyle deneyeyim.--Reality 23:26, 22 Ocak 2011 (UTC)
  • "Silinmeye Aday Maddeler"in Google'daan çıkarılması hakkında gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür ederim. Saygılarımla... --M. Yalçın Yalhı ileti 13:39, 23 Ocak 2011 (UTC)
  • Merhaba. Vikihaber'e yorum alan adı eklendi; ama İngilizce Vikipedi'deki gibi en üstte "yorum" sekmesi görünmüyor. Bir de LiquidThreads eklentisinin krulması gerekirdi; ama kurmadılar sanırım. İlgilenebilir misiniz zahmet olmazsa? (Buzgilla'daki başvuru buradadır.) Teşekkürler. --82 ~145 ileti 20:52, 25 Ocak 2011 (UTC)

VP:SAS ve kategoriler[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar,

Köy çeşmesinde senin tarafından açılan "Vikipedi:Kategori tartışmaları" tartışmasına yetişememişim. Müsaitsen seninle bu konuda konuşmak istiyordum.

Biliyorsun, VP:SAS sayfası ilk olarak "Vikipedi:Silinmeye aday maddeler" adıyla açıldı. Bu çok doğaldı, zira "Wikipedia:Articles for deletion"'dan geliyordu. Ancak VP:SAM sayfasında tüm isim alanlarının sayfaları listeleniyor ve tartışılıyordu. Bu uzun bir süre böyle gitti ama isim "... maddeler" olarak kalmaya devam etti. En sonunda tutarsız bir uygulama yürüttüğümüzü düşünerek "maddeler" kelimesini "sayfalar" olarak değiştirmiş, ilgili sayfaları da güncellemiştim vaktiyle.

Şu anda İngilizce Vikipedi'de Maddeler, Şablonlar, Dosyalar, Kategoriler, Yönlendirmeler, Taslak Türleri ve Diğer olmak üzere 7 farklı "silinmeye aday ..." süreç sayfası bulunuyor. Bizde ise kategoriye kadar tek bir sayfa vardı ve o da, senin de çok iyi bildiğin üzere, yeterli ilgili görmüyor ve çoğu silme tartışması 3-4 kişinin çabaları ve katılımıyla ilerliyor.

Buna benzer bir durumu etiketlendikten 7 gün sonra silinen dosyalarla ilgili süreç kategorilerinde yaşamıştık. Biliyorsundur, şu anda bu türde 6 farklı sürecimiz var ve bir zamanlar bunların her biri için her gün ayrı kategori açılıyordu. Daha doğrusu azimli bir kullanıcı bir anda oturup 15-20 günlük kategoriyi tek tek oluşturmadıkça atlamalar oluyordu ve etiketlenen dosyaların altında kırmızı kategoriler ile karşılaşıyorduk. Hatta bu 6 süreç kuralına konu olan tek bir dosyanın çıkmadığını bilirim 1 ay boyunca. Bu günlük kategorilerin oluşturulması da amiyane tabirle angarya oluşturuyordu ve en sağlıklı çözüme gidildi. "Kategori:Sorunlu dosyalar" adında tek bir kategoriye dönüldü, ki onun alt gün kategorileri bile bazen dosyasız kalabiliyor. O derece katılım sıkıntımız var yani bu konuda.

Esas bomba ise telif şüpheleri sayfamızdı. Her gün için bir ana, bir madde, bir de dosya alt sayfası oluşturuyor ve telif şüphelisi sayfaları inceliyorduk. Etkin olmadığım dönemden sonra bir gelip gördüm ki en son alt sayfa 8-9 ay önce oluşturulmuş :) Elbette normal bir şey bu, zira Vikipedi'de kaçınmamız gereken en önemli şeylerden biri de angaryalardan kaçınmak ve pratikliğin peşinde koşmak kanımca.

VP:SAS ve kategorilere geri dönecek olursak; VP:SAS'ın aylık sayfasının yoğunluktan çok uzak olduğunu ve kategorileri de VP:SAS bünyesinde tutabileceğimizi düşünüyorum ve bu durumu teati edelim istedim. "Vikipedi:Kategori tartışmaları" altında oluşturduğun sayfa tek kelimeyle muhteşem olmuş ve kesinlikle övgüyü hak ediyor. Ancak sürecin an itibarıyla yegane içerik besleyicisi olan (yani yeni adayları ekleyen) senin etkin olmadığın ya da kategorilerden farklı bir alana el attığın dönemlerde ıssızlaşacak bu sürecin sayfaları da. Şu anda bu kategori adaylarını da VP:SAS'a dahil edebiliriz kesinlikle ve topluluğun zaten düşük seviyede olan ilgisinin dağılmasını bir nebze önleyebiliriz.

VP:SAS bünyesinde toplanmanın hizmetliler açısından da bir yararı var. Şablon:Hizmetli kutusu sayfasında görebileceğin takip fasilitesi, ki bir kopyası da KAT:SS'de bulunuyor, hizmetlilerin yapması gereken işlemleri ve birikmeleri onlara hatırlatan bir sistem. Kategorileri VP:SAS sistemine geri döndürürsek buradan birikmeleri takip edebiliyor ve engelleyebiliyoruz. VP:SAS'a göre oluşturulmuş ve sadece o adı gördüğünde ortaya çıkan betikleri saymıyorum bile.

Kategori tartışmaları için oluşturulmuş ve standart SAS şablonlarından çok daha bilgilendirici olan bilgi şablonlarının ilk aklına gelenlerden olacağına eminim. Şablon:Tartışma gibi şablonlarda görebileceğin sistemle, şablonun kullanıldığı isim alanına göre bambaşka bir hale bürünmesini sağlayabiliyoruz. Yani kategori sayfasına eklenirse şu anki kategori tartışmaları şablonları içeriğini görüntülerken, bir maddede bambaşka bir içerik görüntüleyebilir bir şablon. Böylelikle (benim de kesinlikle korumamız gerektiğini düşündüğüm) bu bilgi şablonu içeriklerini de kaybetmemiş oluruz.

Biraz uzun yazdım, kusuruma bakma lütfen. Sen ne düşünüyorsun?

Sevgiler

Vito Genovese 00:49, 26 Ocak 2011 (UTC)

Mrb. Öncelikle üşenmeyip de bu kadar uzun bir yazı yazdığınız için teşekkür ediyorum. Dediklerinize kısmen katılıyorum; evet aktif kullanıcı sıkıntısı çekiyoruz, evet bu SAS ve benzeri topluluğun ortak fikirlerinin gerektiği tartışmalarda katılımcıların azlığı yönünden problem yaşıyoruz; ancak bir yerlerden başlamamız gerektiğini düşünüyorum. Bu kategori tartışmaları uzun zamandır ilgimi çeken, buraya uygulamak istediğim bir konuydu. Bir madde SAS gösterilirken silinmesi amacıyla gösteriliyor; ancak tartışmalara göre kalabiliyor, ası değiştirilebiliyor veya başka bir maddeye aktarılabiliyor. Burada ise SAS'tan farklı olarak isim değişikliği veya birleştirilmesi önerilen kategoriler burada tartışılıyor sizin de bildiğiniz üzere. Yani gölgede kalmış kategorilerin tartışma sayfalarını kullanmak yerine, tüm kategorilerin topluca tartışıldığı bir yer. Kimi zaman bazı kullanıcılar -hatta anonimler- kategorilerin tartışma sayfalarında "kategori adı hatalıdır" ya da "şu şu isimde aynı görevi gören başka bir kategorimiz daha bulunmaktadır" şeklinde tartışmalar başlatabiliyor. Bunlar, çok göz önünde olmadığından -ne yazık ki- ilgisiz kalabiliyor. Bunun önüne geçmek için bu sayfayı oluşturdum. Bir başka neden ise tartışılmadan, kafaya göre, keyfi kategori taşımalarını önlemek için. Birisine yanlış gelen bir şey, bir başkasına doğru gözükebilir. Birkaç kişinin fikrini almak, o doğrultuda hareket etmek her zaman daha faydalıdır kanımca. El elden üstündür hesabı :) Özet geçecek olursam; bu sayfanın kalmasının daha uygun olacağını düşünüyorum. Bunun yanında SAS ve bu sayfaya erişimin kolaylaştırılmasının, bu sayfalara katılımı arttıracağını düşünüyorum. İyi günler, iyi çalışmalar...--Rapsar 09:30, 26 Ocak 2011 (UTC)
Anlıyorum.
O zaman şu bahsettiğim hizmetli takibi için ben bu aday kategorilerin şablonlarına kategori eklentisi yaparak VP:SAS adayları ile aynı kategoriye toplayayım sadece. Böylece ilgilenmemiz gereken madde sayıları ile bilgilendirsin sistem bizi. Onun dışında bu süreç sayfasına (ya da genel olarak bir fikre) şans vermeden konuşmak gerçekten de erken olabilir dediğin gibi. Uygulamamızı sürdürelim. Sonrasında süreçte bir tıkanma yaşarsak konuya yönelik çözümleri o zaman tartışırız.
Sevgiler
Vito Genovese 14:32, 26 Ocak 2011 (UTC)
Bence uygundur :) Bu arada ilk tartışma sayfalarının adını yanlış oluşturmuştum, düzelttiğiniz için sağolun. İyi çalışmalar...--Rapsar 17:53, 26 Ocak 2011 (UTC)

Merhaba,

Hazır şablonlara nerden ulaşabilirim? Dağ, TV dizisi filan..

Sağolun... HaruNGs 15:18, 26 Ocak 2011 (UTC)

sihirli kelimeler[kaynağı değiştir]

  • Eline sağlık Vito. Yalnız, "Current" sözcüğünün karşılığı "mevcut" yerine "güncel" veya "şimdiki" olsa daha doğru olacak. --İnfoCan 22:27, 26 Ocak 2011 (UTC)

--İnfoCan 22:07, 31 Ocak 2011 (UTC)==Google== Merhaba Vito, Yalhi, "Hüsamettin Yalhı" maddesi aranınca 1, 2 ve 3 nolu sayfaların hala göründüğünü mesaj yazmış, tekrar bir göz atabilirsen makbule geçer, kolay gelsin...Vikiçizer 10:21, 31 Ocak 2011 (UTC)

  • İlginiz için çok teşekkür ederim. Tabi, bekleyelim. Sevgiler. --M. Yalçın Yalhı ileti 20:50, 31 Ocak 2011 (UTC)

yazmak yeterli olması gerek. --İnfoCan 22:23, 31 Ocak 2011 (UTC)

Bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

  • Mrb. Şu bilgi kutusunda olduğu gibi bazı bilgi kutularının alt kısımlarında "Bu kutu: gör • tartışma • değiştir" yazısı çıkıyor. Nedenini anlayamadım; ancak görsel yönden göze hoş gelmemekte. İlgilenebilir misin? Teşekkürler şimdiden...--Rapsar 18:41, 31 Ocak 2011 (UTC)
  • Selam Vito. Şu yeni eklentiyle ilgili daha fazla bilgi alabileceğimiz bir Türkçe sayfa oluşturuldu mu? Birde benim de kontrol etme yetkim var mı sayfaları? Yoksa nasıl alabilirim bişiler ayarlayabilirsen işte:) Kolay gelsin.--Reality 21:53, 31 Ocak 2011 (UTC)

İşlem tamamdır. Çok teşekkür ederim.

Vito Genovese 22:45, 31 Ocak 2011 (UTC)

  • Rica ederim, hayırlı olsun, alışırız zamanla:) kolay gelsin...Vikiçizer 22:58, 31 Ocak 2011 (UTC)

Gene iyi bi şeyler yapıyorsun sanıyorum. Kafam kazan gibi, ama hissediyorum :P Madem öyle, kolay gelsin. --yabancım 22:48, 31 Ocak 2011 (UTC)

Oh olsun sana, seni bulamadığımız zamanlara say. Yeterli dramatik etkiyi yarattıysam kaçıyorum :) (O günler gelecek umuyorum, afiyet olsun.) --yabancım 22:55, 31 Ocak 2011 (UTC)

Vikiçizer, başını şişirdiğimi biliyorum ama, Özel:KullanıcıHakları:Vitotest'e girdiğinde şu an neleri değiştirebiliyorsun? Şu noktada da hizmetli-bürokrat ayrımı var mı, onu anlamaya çalışıyorum. Editör yetkisini hizmetliler de verebilir diye bir tahminim var ama, hayırlısı bakalım.

Vito Genovese 23:27, 31 Ocak 2011 (UTC)

  • Önemli değil:) Test ettim, görebilirsiniz, editörlüğü alıp verebiliyormuşum, bir de IP engelleme muafı var, onu test etmedim...Vikiçizer 23:33, 31 Ocak 2011 (UTC)