Mustafa Kaya (siyasetçi)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Mustafa Kaya
Türkiye Büyük Millet Meclisi
28. Dönem Milletvekili
Görevde
Makama geliş
2 Haziran 2023
Seçim bölgesi 2023İstanbul (II)
Kişisel bilgiler
Doğum 1974 (49-50 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Partisi Refah Partisi
Fazilet Partisi
Saadet Partisi
Çocuk(lar) 2
Bitirdiği okul Fatih Üniversitesi (Lisans)
Bilgi Üniversitesi (Yüksek Lisans)
Mesleği Siyasetçi

Mustafa Kaya (d. 1974 İstanbul) Türk TV programı yapımcısı, sunucu ve siyasetçi. Saadet Partisi dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcısı ve 28. Dönem Saadet Partisi İstanbul milletvekili.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Aslen Sivas Koyulhisar'lıdır ve uluslararası ilişkiler mezunudur. Bilgi Üniversitesi'nde işletme üzerine yüksek lisans yaptı ve dış ticaretle uğraştı. TV5 kanalında 2011-2016 yılları arasında haftalık canlı olarak yayınlanan "Sınır Ötesi" programını yaptı ve sundu.[1]

Millî Gençlik Vakfı'nda farklı görevlerde bulundu. Millî Gazete'de yazarlık yaptı. Birçok ulusal ve yerel sivil toplum kuruluşunda faaliyetlere katıldı.[1]

Evli, 2 çocuk babası olan Kaya, İngilizce bilmektedir.[1]

Siyasi Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasete Refah Partisi'nde başladı. Refah ve Fazilet Partilerinde İlçe Başkan Yardımcılıkları, Saadet Partisi'nde İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeliği ve İl Başkan Yardımcılığı, Ekonomik ve Sosyal Konular Başkanlığı, Dış İlişkiler Başkanlığı, Siyasi İşler Başkanlığı ve Teşkilat Başkanlığı gibi görevleri üstlendi.[1] 2023 genel seçimlerinde İstanbul II. bölgeden milletvekili seçildi.

Dış Bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c d "Adil Devlet, Adil Paylaşım Seninle Olur". Adil Devlet, Adil Paylaşım Seninle Olur. 5 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2023.