Mersin belediye başkanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı
Görevdeki
Vahap Seçer

Nisan 2019'dan beri
Görev süresi 5 yıl, aday olma
sınırlaması yok
Açılışı yapan Hallaçzade Ahmet Efendi
Oluşum 1919
27 Mart 1994 (Büyükşehir)

Bu maddede Mersin belediye başkanları listesi yer almaktadır.[1]

Belediye başkanları listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Osmanlı dönemi (1919-1922)
Vali Görev Başlangıcı Görev Bitişi Parti
1 Hallaçzade Ahmet Efendi 1919 1922
Valiler (1923-1963)
Vali Görev Başlangıcı Görev Bitişi Parti
2 Fuat Morel 1924 1927 Cumhuriyet Halk Partisi
3 Şevket Sümer 1927 1929
4 Mitat Toroğlu 1929 1942
5 Hakkı Deniz 1942 1944
6 Fuat Morel 1944 1947
7 Yusuf Kılınç 1947 1950
8 Müfide İlhan[A] 1950 1951 Demokrat Parti
9 Fahri Merzeci 1951 1954
10 Zeki Ayan 1954 1957
11 Turgut Türkalp 1957 1957
12 Zeki Ayan 1957 1960
13 Niyazi Bengisu 1960 1960 Askerî
14 Avni Çırnaz 1960 1960
15 Aziz Avman 1960 1961
16 Bahri Erkmen 1961 1962
17 Ömer Lütfi Hancıoğlu 1962 17 Kasım 1963
Belediye Başkanları (1963-1994)
Belediye Başkanı Görev Başlangıcı Görev Bitişi Parti
18 Zeki Ayan 17 Kasım 1963 2 Haziran 1968 Adalet Partisi
19 Muhitttin Uyar 2 Haziran 1968 9 Aralık 1973
20 Kaya Mutlu 9 Aralık 1973 12 Eylül 1980 Cumhuriyet Halk Partisi
21 Fahri Öztürk (vekâleten) 1980 1981 Askerî
22 Ferruh Güven (vekâleten) 1981 1982
23 Ahmet Nazif Demiröz (vekâleten) 1982 1983
24 Burhan Sarç (vekâleten) 1983 1984
25 Okan Merzeci 28 Mart 1984 26 Mart 1989 Anavatan Partisi
26 Kaya Mutlu 26 Mart 1989 27 Mart 1994 Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Büyükşehir Belediye Başkanları (1994-günümüz)
Büyükşehir Belediye Başkanı Görev Başlangıcı Görev Bitişi Parti
27 Okan Merzeci 27 Mart 1994 20 Ekim 1997 Anavatan Partisi
28 Halil Kuriş 20 Ekim 1997[B] 18 Nisan 1999
29 Macit Özcan 18 Nisan 1999 28 Mart 2004 Demokratik Sol Parti
28 Mart 2004 29 Mart 2009 Cumhuriyet Halk Partisi
29 Mart 2009 30 Mart 2014
30 Burhanettin Kocamaz 8 Nisan 2014 8 Nisan 2019 Milliyetçi Hareket Partisi
İYİ Parti[C]
31 Vahap Seçer 8 Nisan 2019 Görevde Cumhuriyet Halk Partisi

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

A.   Türkiye'nin ilk kadın il belediye başkanı.
B.   Okan Merzeci'nin 20 Ekim 1997 tarihinde vefat etmesi üzerine yerine Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından seçilen Halil Kuriş getirildi.
C.   2018'de İYİ Parti'ye geçti.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Archived copy". 28 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Haziran 2019.